Śląskie Panny Młode cz.II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 18:25   #1441
malenstfo
Raczkowanie

Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez gdaz Pokaż wiadomość
Jestem już żonką

Było pięknie, cudownie, wspaniale... tak jak sobie wymarzyliśmy, tak jak chcieliśmy... Wszystko się udało...
gratulacje!
malenstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 18:47   #1442
Aniusia1984
Rozeznanie

Cytat:
Jestem już żonką

Było pięknie, cudownie, wspaniale... tak jak sobie wymarzyliśmy, tak jak chcieliśmy... Wszystko się udało...
Gratulacje!!!!!!

Czekamy na szersze relacje!!
Aniusia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:10   #1443
jagoda221
Raczkowanie

Cytat:
Jestem już żonką

Gratuluje. Czekamy na relacje. Super że wszystko się udało

13.08.2011 - szczęśliwa żonka
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:50   #1444
Senseds
Raczkowanie

DAMIANOWA - ja tez się pkaktycznie w ogóle nie maluje, na slub mam byc pomalowana dosc delikatnie,ale musze przyznac ze czuję sie zle z tą tapetą ... ale trudno

GROSZA - mam na zmianę,ale one są niskie i troszkę sobie depczę w nich suknię a suknia nie moze byc krótsza,bo do wysokich butow bedzie za krótka.

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 21:55   #1445
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja nie miałam butów na zmianę
na koniec tańczyłam boso

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 23:02   #1446
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja nie miałam butów na zmianę
na koniec tańczyłam boso
ja też nie miałam i boso tańczyłam ale tylko chwilę bo za bardzo mnie stopy bolały od spodu na bosaka i już wolałam je cisnąc w pantoflach
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 23:05   #1447
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
ja też nie miałam i boso tańczyłam ale tylko chwilę bo za bardzo mnie stopy bolały od spodu na bosaka i już wolałam je cisnąc w pantoflach
ja miałam problem z założeniem butów z powrotem bo mi stopy puchną strasznie :/ ale jak później szłam na dwór to założyłam i miałam buty czarne w środku :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 23:08   #1448
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja pewnie tez skończe bez butów
Ale muszę ich pilnować bo są śliczne

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 05:53   #1449
amandi84
Zadomowienie

3 dni..

Ja mam na zmianę kolorowe fuksjowe, ale ostatnio wzięłam je na lekcję tańca i przez godzine okazywały się bardzo wygodne. Obie pary po 7cm, także spoko
Jakoś nie wyobrażam sobie przebierać na balerinki i ciągnąc sukni po ziemi..

Ach.. ostatni dzień w pracy
http://www.pmiska.pl
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 08:24   #1450
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amandi84 Pokaż wiadomość
3 dni..

Ja mam na zmianę kolorowe fuksjowe, ale ostatnio wzięłam je na lekcję tańca i przez godzine okazywały się bardzo wygodne. Obie pary po 7cm, także spoko
Jakoś nie wyobrażam sobie przebierać na balerinki i ciągnąc sukni po ziemi..

Ach.. ostatni dzień w pracy
Moje buty jakieś 10 godziny był wygodne, później już nogi zaczęły boleć

i nie widzę wielkiego sensu by na przebranie brać ten sam obcas chyba, że te drugie są jakoś rewelacyjnie wygodne

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2011-06-08 o 08:25
Stary 2011-06-08, 08:36   #1451
Senseds
Raczkowanie

t o juz jutro ... trzymajcie kciuki,stres mnie juz dopadł .. ide sprzatac,potem na paznokcie,do sklepu jeszcze kupic królikom zarło, potem na sale ,po kwiaty do wlosow potem strojenie domu ... ojejej ... Pewnie juz sie nie zjawie az do PO slubie wiec Trzymajcie łapki za mnie plisss

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 08:40   #1452
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senseds Pokaż wiadomość
t o juz jutro ... trzymajcie kciuki,stres mnie juz dopadł .. ide sprzatac,potem na paznokcie,do sklepu jeszcze kupic królikom zarło, potem na sale ,po kwiaty do wlosow potem strojenie domu ... ojejej ... Pewnie juz sie nie zjawie az do PO slubie wiec Trzymajcie łapki za mnie plisss
KWiaty do włosów już dziś? Ja odbierałam przez fryzjerem

powodzenia

Stary 2011-06-08, 09:03   #1453
muminek82
Wtajemniczenie

Senseds trzymam kciuki zobaczysz będzie super!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:32   #1454
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało!!!!!! i czekam na relację PO

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 09:35   #1455
anuleczek19
Zadomowienie

Również trzymam kciuki )

A.H

anuleczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 10:55   #1456
malenstfo
Raczkowanie

ja również trzymam mocno, mocno
Stary 2011-06-08, 11:05   #1457
gdaz
Raczkowanie

muminek82, niut0, JennyAniolek, the rock, d_accord, dottta, damianowa, Senseds, gosza_m, malenstfo, Aniusia1984, jagoda221,

Dziewczyny bardzo, bardzo dziękuję za gratulacje
gdaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:18   #1458
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja miałam problem z założeniem butów z powrotem bo mi stopy puchną strasznie :/ ale jak później szłam na dwór to założyłam i miałam buty czarne w środku :/
mi też spuchły - mialam stopu jak balony ale jakoś je wepchnęłam z powrotem bo bez mnie okropnie podeszwy bolały

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:24   #1459
gdaz
Raczkowanie

04.06.2011 NASZ WIELKI DZIEŃ...

A było to tak......

Gdzieś w połowie tygodnia zaczęłam się poważnie denerwować. Cały czas sobie powtarzałam – tylko spokojnie nic ci to nie da, pamiętaj, że młody zaczyna szaleć i się gubi we wszystkim, że mama też chodzi nerwowa... Jakoś się próbowałam trzymać.
W piątek z rana pobiegliśmy po cisto dla gości, potem szybko do domu kroić, pakować. Potem pakowanie do samochodu alkoholi, ciasta i innych drobiazgów typu Księga Gości, nagrody do konkursów, moja niezbędna kosmetyczka. I na salę. Tam układanie, rozpakowywanie. Znowu powrót do domu, zapakowanie tego czego zapomnieliśmy zabrać do rodziców. W drodze do domu Młodemu co chwila coś się przypominało co miał zrobić a czego zapomniał. Wtedy już sobie uświadomiłam, że nie mam czasu się denerwować, że muszę wszystkiego i wszystkich pilnować – i tak też było. U moich rodziców kawka i burza mózgów co jeszcze. Około 18 tej zaczęło się. Hałas i huk na klatce. Wychodzimy z mieszkania a tam kołderka z potłuczonej porcelany. I koniec spokoju. Co chwila ktoś przychodził, wychodził. My biegaliśmy z kieliszkami, ciastem. Następna i następna porcja porcelany. Wysprzątaliśmy klatkę jak nigdy. Dobrze, że mieszkanie jest na parterze to nie mieliśmy aż tak dużo schodów do sprzątania Trzaskanie skończyło się około 22 ej. Myślałam, że będę jakaś zła na tą całą sytuację ale były bardzo miło pośmialiśmy się, pożartowali. Zanim Młody poszedł pogadaliśmy jeszcze chwilkę. Potem szybka kąpiel. Już nie mogłam się doczekać kiedy przymierzę suknię, czy się w nią zmieszczę, a może spadnie... na szczęście było wszystko ok.
Nie wiem czy mama mnie obudziła czy sama się przebudziłam. Szybka kawka, kromeczka chleba i na 7:30 do fryzjera. 2,5 godziny męczarni nie umiałam tam wysiedzieć, nosiło mnie strasznie, a 45 minut pod suszarką to było jak trauma. Siedziałam tam i tylko myślałam o tym co mnie najbardziej w niepokój wprawiało – czy soczewki mi nie wypadną, czy nie będę płakać i się cała rozmażę, czy w słońcu stojąc nie będę płakać, czy przysięgi nie pomylę, czy w kościele będę potrafiła wydobyć z siebie słowo. Aż w końcu kobita powiedziała – już koniec suszenia ale ulga Fryzurka wyszła lepiej niż ta próbna, więc tu też się uspokoiłam. Przez osiedle z welonem chyba wyglądałam dziwnie bo wszyscy patrzyli jak na kosmitkę. W domku już czekała na mnie koleżanka, która robiła mi makijaż. Chwilka rozmowy, pogaduszek i do roboty. Miało być delikatnie, prawie niewidocznie. Było troszkę mocniej, widocznie – wyszło super W międzyczasie przyjechała rodzinka. I się zaczęło bieganie, przebieranie. Jak już byłam pomalowana, jak zobaczyłam ten bajzel w domu, wszędzie jakieś ciuchy, buty, staniki. Tu czas gonić zaczyna, za chwilę przyjdzie kamerzysta i fotograf. Łazienka zajęta ja nie ubrana. Wtedy ręce tak mi się zaczęły trząść. Moja mamuśka biega za goścmi zamiast sama się ubierać mnie ubierać. Wygoniłam kogoś z łazienki, potem wygoniłam z pokoju. Chyba trochę za ostro – ale co tam Jak już byłam w miarę ubrana uspokoiłam się. Nie wiem jak to w czasie wyglądało – nie pamiętam. Fotograf przyszedł czyli sesja mnóstwo śmiechu – to mnie uspokoiło , potem kamerzysta. Aż w końcu przybył mój przyszły ślubny... (oczywiście spóźniony)
Nie pamiętam jaką miał minę jak mnie zobaczył :/:/, błogosławieństwo, mini sesja zdjęciowa z rodzicami, małe zamieszanie i możemy wychodzić. Na klatce bramka, ale szybko poszło. Do samochodu nie wiedziałam jak wchodzić a tak chciałam żeby mało co sie pogniotło w końcu tren był gdzieś zwinięty inaczej się nie dało. Do kościoła bardzo szybko dotarliśmy, dużo przed czasem. W przedsionku kościoła czekaliśmy chyba 10 minut, ale całkiem na luzie świadkowie, kamerzysta, fotograf i my czyli znowu śmiech
Godzina 14:00 ksiądz zaczyna msze. My ruszamy, nie pamiętam jak doszliśmy do naszych miejsc. Kilka dni przed ślubem byliśmy u księdza, mówiliśmy, że jesteśmy przejęci, że sie denerwujemy, czy mógłby nam pokazywać bądź mówić kiedy mamy siadać wstawać. Oczywiście nie omieszkał tego powiedzieć na kazaniu. Bardzo fajne kazanie, bardzo fajny ksiądz. Przysięga – to czego się tak bałam. Młody pierwszy najpierw powtarzał, potem mówił równo z księdzem a na koniec go nawet wyprzedził Ksiądz do niego – Pan to lepiej zna przysięge niż ja, jak się zaczęliśmy wszyscy śmiać Teraz ja – najpierw powtarzałam za księdzem, potem mówiłam jednocześnie z nim na koniec go wyprzedziłam Ksiądz do nas – jesteście niemożliwi Przy obrączkach jednocześnie z księdzem mówiliśmy. UDAŁO się <jupi> a tak sie tego bałam . Reszta mszy przebiegła spokojnie chociaż byłam troszkę zawiedziona bo ksiądz niski, na ołtarzu stroik z kwiatów dość duży i kiedy przeszedł do ołtarza nie było go prawie widać. I jak miałam widzieć kiedy mamy wstawać a kiedy siadać.
Po mszy zasypali nas grosikami, mieliśmy przygotowane woreczki na nie, okazały się za małe. Przesąd mówi kto więcej uzbiera ten będzie rządzić w domu kasą. Już po kilku minutach zbieraliśmy do wspólnego worka . Potem życzenia, wspólne zdjęcia. Goście pojechali na sale, a my jeszcze na chwilkę do domu, zostawić prezenty, odetchnąć. Na salę dotarliśmy tak jak było w planach na 16tą. Przywitanie chlebem i solą. Jaki ten chleb był słony tylko myślałam dajcie mi tego szampana. Toast, tłuczenie kieliszków. Nasze „pierwsze” sprzątanie, ha tylko nie wszyscy wiedzieli jaką czterogodzinną wprawkę mieliśmy dzień wcześniej Obiadek – same pyszności. Potem pierwszy taniec – też się udał, na początku miałam trochę nogi jak kołki ale potem już się rozluźniłam. Dalej się już samo toczyło, kawa, tort, przekąski, kolacje. Ramiączka w sukni, które miały być tylko ozdobą, okazały się podtrzymującymi. Gorąc, ja pod kiecką cała mokra, materiał zaczął się rozciągać plus ciężar sukni to wszystko sprawiło, że zaczęła mi zjeżdżać. Od momentu jak ramiączka zostały przyszyte na stałe do samego końca wszystko już było dobrze. Oczepiny poszły szybko, panny i kawalerzy nie byli chętni do łapania. Szkoda trochę to sztywno wyszło. Potem zgodność charakterów – bardzo dobrze nam wyszło no, no nawet się znamy W sumie nie dziwne jesteśmy ze sobą 14 lat a od pięciu lat mieszkamy razem Podziękowanie dla rodziców – prywatnie, bez mikrofonów. Bałam się, że będę płakać, że nie wyduszę z siebie ani słowa. To dziwne – nie płakałam, podczas piosenki też się trzymałam.
Po oczepinach goście pomału zaczęli uciekać, Więc żegnanie się. Tańce, picie, jedzenie. Impreza skończyła się o 4ej. To czego nie zjedliśmy dostaliśmy do domu, jej ile tego było, moja mamuśka przerażona tą ilością. Tego można było się spodziewać, taki gorąc, duchota. Hmmm... ale teraz mamy jedzenia na tydzień i mogę skosztować wszystkiego. Jedzenie było mnóstwo, wszystko bardzo dobre, wyśmienite !! Obsługa, organizacja rewelacja. Zespół super, muzyka fajna, chociaż doszły mnie słuchy, że goście się żalili, że za mało disco polo, eeeeee tam nam się podobało . W niedziele dwie godziny snu i dalej. Odwożenie gości a wieczorem spotkanie rodzinne z teściami. Późnym wieczorem kiedy już wszystko ucichło coś we mnie pękło... tak zaczęłam, ryczeć, tak płakać... musiałam dać upust wszystkim emocjom
Wszystko się udało tak jak sobie wymarzyliśmy, tak jak chcieliśmy, tak jak planowaliśmy

Teraz mój mąż (jak to brzmi ) śpi słodko... a ja pisząc to znowu płaczę, przeżywam na nowo... jestem szczęśliwa!!!

Takie fotki udało mi się zdobyć...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S7303816a.jpg (53,9 KB, 264 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0794.jpg (106,5 KB, 267 załadowań)
gdaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:38   #1460
damianowa
Raczkowanie

No ale relacja rewelacyjna, czułam się jakbym uczestniczyła w Twoim weselu hehe
Wyglądałaś ślicznie
Jeszcze raz gratulacje
Stary 2011-06-08, 11:50   #1461
muminek82
Wtajemniczenie

kurde gdaz aż się wzruszyłamwyglądałaś śliczniejeszcze raz gratuluje! super relacja
Stary 2011-06-08, 12:05   #1462
Brydzia_
Zakorzenienie

gdaz świetna relacja
świetne że wszystko poszło po twojej myśli

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 13:25   #1463
damianowa
Raczkowanie

Cytat:
Będę trzymała kciuki
Powodzenia
A zapomniałabym, nie wiem czy wiecie ale ja będę widziała wcześniej bukiet ślubny naszej Senseds hehe raniutko skoczę sobie do Oli i luknę hehe chyba Senseds się nie obrazi
Stary 2011-06-08, 14:40   #1464
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

gdaz ale fajnie się czytało Twoją relację, troszku się nawet spociłam na początku, emocje niesamowite. Cieszę się, że wszystko ładnie wyszło. Wyglądaliście rewelacyjnie

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 15:32   #1465
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez damianowa Pokaż wiadomość
Będę trzymała kciuki
Powodzenia
A zapomniałabym, nie wiem czy wiecie ale ja będę widziała wcześniej bukiet ślubny naszej Senseds hehe raniutko skoczę sobie do Oli i luknę hehe chyba Senseds się nie obrazi
za podglądanie bukietu he he!
Stary 2011-06-08, 15:36   #1466
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez damianowa Pokaż wiadomość
ciekawe czy Senseds będzie zadowolona z bukietu ? bo sama się zastanawiam nad usługami p.Oli

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 18:55   #1467
Mediona
Zadomowienie

Senseds trzymam kciki niech cie trema nie zżera czekamy na relacje.

Gdaz ale pasjonujaca relacja sztrasznie fajnie sie czytało Gratulacje dla ciebie i "meża"

Edytowane przez Mediona
Czas edycji: 2011-06-08 o 18:56
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:15   #1468
damianowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
za podglądanie bukietu he he!
Łał ale dostałam lanie
ale ja często zerkam na te bukiety, co robi Ola hehe
Wiem tylko że były problemy z kwiatami dla Senseds ale ponoć cała hurtownia była postawiona na nogi i zostały szczęśliwie dowiezione. Jednak Wam powiem że czasami i te florystki maja kupę nerwów z tymi naszymi bukietami. My tego nie widzimy, ale Ola była tak zdenerwowana dzisiaj - rozmawiałam z nią przez telefon. Ale kwiaty są
Zdradzę Wam tylko, że bukiecik będzie bardzo delikatny i subtelny
Więc trzymamy kciuki
Jenny Aniolek nie zastanawiaj się za długo bo Cię ktoś ubiegnie z terminem, bo tak czasami bywa
Stary 2011-06-08, 19:24   #1469
muminek82
Wtajemniczenie

napewno będzie piękny!może Senseds wklei po ślubie jakieś fotki i pooglądamy
Stary 2011-06-08, 19:34   #1470
malenstfo
Raczkowanie

gdazże Wam się wszystko łądnie udałomiałaś śliczną sukienkęsama taką chciałam ale wyglądałam w tym stylu jak dziecko co idzie do pierwszej Komuni:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości