MŻ+WR cz. VII czyli walczymy o zgrabne ciało - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 19:41   #91
cusieeek
Raczkowanie

Dot.: MŻ+WR cz. VII czyli walczymy o zgrabne ciało

Cytat:
Napisane przez bloody_kate Pokaż wiadomość
Ja również jeśli można chciałabym się tutaj udzielać Bardzo potrzebuję wsparcia.. mam nadzieję, że forum pomoże mi z dyscypliną

Może opowiem troszkę o sobie. Mam 17 lat. Niestety jak na swój wiek jestem dojrzała i na taką też wyglądam. Niestety wraz z wyborem nowej szkoły stałam się obiektem drwin kolegów. Postanowiłam więc uciąć im trochę języki i zmieniłam swój tryb życia na zdrowszy.
Bilans w szkole (październik) - 75 kg przy wzroście 175 cm. Przygodę z dietą, ćwiczeniami rozpoczęłam w marcu. Obecnie ważę (jak wskazuje moja waga) 62 kg. Niestety to podejrzanie za mało.. muszę zakupić nową nie wierzę, gdyż nie widzę efektów. Mam sporo tłuszczyku na bioderkach, brzuchu, udach, przedramionach.. Katuję się codziennie godzinnym treningiem i czasami dodatkowo biegam.. jem co trzy godziny, unikam słodyczy (czasami niestety dopada mnie przeklęta gorzka czekolada).. a efektów nie widzę Mam nadzieję, że wzorując się na Was wytrwam i we wrześniu będę mogła wrócić do szkoły śmiejąc się kolegom w twarz domownicy nie pomagają mi, kuszą pysznymi obiadkami.. jesteście więc moją ostatnią deską ratunku.
Jakbym czytała o sobie Ja mam 16 lat i dopiero po wakacjach idę do nowej szkoły i dlatego chcę schudnąć. Nową szkołę traktuję jako taki nowy start ze świetną sylwetką i ogólnie lepszym wyglądem.
U mnie w domu też nie jest lekko. Wszyscy mówią mi, że muszę schudnąć, ale zamiast mnie wspierać kuszą tylko. To ziemniaczki z sosikiem, to jakieś ciasto maminej roboty, albo lody.
Próbuje ogólnie zmienić coś w swoim wyglądzie, bo wyglądam na dużo starszą niż jestem. Kiedy chodziłam do fotografa po zdjęcia do podań do LO pomyślał, że potrzebuję ich na studia. Albo gdy szukałam sukienki na bal gimnazjalny sprzedawczyni myślała, że na studniówkę. Takich sytuacji było jeszcze dużo więcej i to one dały mi 'kopa' do działania. Tak więc za pierwszy cel postawiłam sobie schudnięcie, a w między czasie pracuję ogólnie nad sobą.

Odchudzanie 64 63 62 61 59 57 55 53!
Walka ze słabościami, poprawa kondycji, cery, stanu włosów i paznokci, opalanie naturalne :P Sporo tego...
cusieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:49   #92
bloody_kate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cusieeek Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o sobie Ja mam 16 lat i dopiero po wakacjach idę do nowej szkoły i dlatego chcę schudnąć. Nową szkołę traktuję jako taki nowy start ze świetną sylwetką i ogólnie lepszym wyglądem.
U mnie w domu też nie jest lekko. Wszyscy mówią mi, że muszę schudnąć, ale zamiast mnie wspierać kuszą tylko. To ziemniaczki z sosikiem, to jakieś ciasto maminej roboty, albo lody.
Próbuje ogólnie zmienić coś w swoim wyglądzie, bo wyglądam na dużo starszą niż jestem. Kiedy chodziłam do fotografa po zdjęcia do podań do LO pomyślał, że potrzebuję ich na studia. Albo gdy szukałam sukienki na bal gimnazjalny sprzedawczyni myślała, że na studniówkę. Takich sytuacji było jeszcze dużo więcej i to one dały mi 'kopa' do działania. Tak więc za pierwszy cel postawiłam sobie schudnięcie, a w między czasie pracuję ogólnie nad sobą.
Wspólnie sobie poradzimy Samo to, że chcesz zmian i robisz coś w tym kierunku jest sukcesem. Nie życzę Ci tego co obecnie przeżywam w szkole.. także pracuj!
bloody_kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:57   #93
Eldo_rado
amor vincit omnia

u mnie popadało 3 minuty i przestało ale w sumie dobre i to, bo duszno strasznie było...
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:00   #94
cusieeek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
u mnie popadało 3 minuty i przestało ale w sumie dobre i to, bo duszno strasznie było...
A u mnie wczoraj była burza, a dziś suchutko, ani kropelka nie spadła.

Walka ze słabościami, poprawa kondycji, cery, stanu włosów i paznokci, opalanie naturalne :P Sporo tego...
Stary 2011-06-08, 20:06   #95
bloody_kate
Raczkowanie

Mam do Was dziewczęta wiele pytań. Niestety muszą poczekać, gdyż jutro mam sprawdzian z geografii.. a połowa materiału nieopanowana trzymajcie się
Stary 2011-06-08, 20:07   #96
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również jeśli można chciałabym się tutaj udzielać Bardzo potrzebuję wsparcia.. mam nadzieję, że forum pomoże mi z dyscypliną

Może opowiem troszkę o sobie. Mam 17 lat. Niestety jak na swój wiek jestem dojrzała i na taką też wyglądam. Niestety wraz z wyborem nowej szkoły stałam się obiektem drwin kolegów. Postanowiłam więc uciąć im trochę języki i zmieniłam swój tryb życia na zdrowszy.
Bilans w szkole (październik) - 75 kg przy wzroście 175 cm. Przygodę z dietą, ćwiczeniami rozpoczęłam w marcu. Obecnie ważę (jak wskazuje moja waga) 62 kg. Niestety to podejrzanie za mało.. muszę zakupić nową nie wierzę, gdyż nie widzę efektów. Mam sporo tłuszczyku na bioderkach, brzuchu, udach, przedramionach.. Katuję się codziennie godzinnym treningiem i czasami dodatkowo biegam.. jem co trzy godziny, unikam słodyczy (czasami niestety dopada mnie przeklęta gorzka czekolada).. a efektów nie widzę Mam nadzieję, że wzorując się na Was wytrwam i we wrześniu będę mogła wrócić do szkoły śmiejąc się kolegom w twarz domownicy nie pomagają mi, kuszą pysznymi obiadkami.. jesteście więc moją ostatnią deską ratunku.
hej
na wstepie gratuluje ci juz osiagnietych wynikow bo sa mega
wiesz ja tez na poczatku wcale nie widzialam efektow dopiero jak zaczelam przymierzac akies stare ciuchy i sie miescilam coraz lepiejbo jak widzisz sie w lustrze codziennie to trudniej zobczyc rezultaty niz gdy widzisz kogos co jakis czas.
ja jestem teraz w 2 lo.na szczescie mam raczej spoko wiare w klasie i szkole i nikt mi nie dokuczal z powodu nadwagi ale widac nie wszyscy sa tak dojzali.wiec nie przejmuj sie tymi typami bo drwiac z ciebie chca tylko zamaskowac swoje ulomnosci zapewne
co do cwiczen to piszesz ze sie katujesz...a ja mysle ze treningi powinny byc przyjemnoscia a nie katorga wybierz to co ci sie podoba bo na sile to szkoda nerwow i szybko mozna sie zniechecic
gorzka czekolada jest bardzo pozytywna jesli ma duza zawartosc miazgi kakaowej i nie zjada sie calej tabliczki na raz tylko 2-3 kostki
a jesli domownicy kusza tak na prawde to moze warto z nimi porozmawiac,powiedziec ze potrzeba wsparcia a nie ciaglego namawiania do jedzenia.no chyba ze piszesz to w sesie ze jedza pysznosci ktorych ci nei wolno hih to juz nei bardzo mozna na to poradzic
[1=d2e46fae7a8bd3e7aa12085 ac3bd7c19be148b8a_5f21ff7 27c733;27384683]pobiegałam , co prawda tylko 10 min, ale za to dość szybkim tempem i jak na początek to jestem zadowolona

[/QUOTE]
ja na poczatek wolalam biegac slimaczym tempem ale dluzej.wydaje mi sie ze kondycja lepiej sie wyrabia.ale kazdy ma swoj sposob i upodobania
ja tez wrocilam ze swojego marszobiegu
oh cudownie biega sie w takich chlodnym deszczu[i burzy przy okazji heh]troche sie martwilam o telefon ale dalam rade go zaslonic
mysle ze zainwestuje pozniej w jakis fajny zegarek ze stoperem[i oczywiscie porzadne buty do biegania bo narazie biegam w butach bratasa na niego o wiele zaduze a na mnie akurat a raczej nikt nie widzi ze sa bardziej meskie hih]
teraz-88,8kg
wzrost 172cm

Edytowane przez zielonamorelka
Czas edycji: 2011-06-08 o 20:09
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:07   #97
mimi0290
Zadomowienie

U mnie leciutko tylko kropiło

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
mimi0290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:13   #98
bloody_kate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
hej
na wstepie gratuluje ci juz osiagnietych wynikow bo sa mega
wiesz ja tez na poczatku wcale nie widzialam efektow dopiero jak zaczelam przymierzac akies stare ciuchy i sie miescilam coraz lepiejbo jak widzisz sie w lustrze codziennie to trudniej zobczyc rezultaty niz gdy widzisz kogos co jakis czas.
ja jestem teraz w 2 lo.na szczescie mam raczej spoko wiare w klasie i szkole i nikt mi nie dokuczal z powodu nadwagi ale widac nie wszyscy sa tak dojzali.wiec nie przejmuj sie tymi typami bo drwiac z ciebie chca tylko zamaskowac swoje ulomnosci zapewne
co do cwiczen to piszesz ze sie katujesz...a ja mysle ze treningi powinny byc przyjemnoscia a nie katorga wybierz to co ci sie podoba bo na sile to szkoda nerwow i szybko mozna sie zniechecic
gorzka czekolada jest bardzo pozytywna jesli ma duza zawartosc miazgi kakaowej i nie zjada sie calej tabliczki na raz tylko 2-3 kostki
a jesli domownicy kusza tak na prawde to moze warto z nimi porozmawiac,powiedziec ze potrzeba wsparcia a nie ciaglego namawiania do jedzenia.no chyba ze piszesz to w sesie ze jedza pysznosci ktorych ci nei wolno hih to juz nei bardzo mozna na to poradzic
Dziękuję co do ćwiczeń.. podczas ich wykonywania jestem strasznie śpiąca Kompletnie tego nie rozumiem. Przez to tracę zapał..
Stary 2011-06-08, 20:16   #99
bassienkaw
Zakorzenienie

O jeju ile nowych osób, ale mnie to cieszy... super oby jak najwięcej, jak największa motywacja była...
Ja po kilku godzinach poza domem, mam zaległości takie, że hohoho... i pewnie ich nie nadrobię!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:19   #100
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
O jeju ile nowych osób, ale mnie to cieszy... super oby jak najwięcej, jak największa motywacja była...
Ja po kilku godzinach poza domem, mam zaległości takie, że hohoho... i pewnie ich nie nadrobię!
Ja też dopiero wróciłam
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:29   #101
Eldo_rado
amor vincit omnia

zaraz sobie zrobię zieloną herbatę, bo mam ochotę a potem wklepię sobie w uda i tyłek balsam Eveline a w resztę ciała nawilżający, co by skóra się nie wysuszyła od tego słońca.
Stary 2011-06-08, 20:38   #102
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

A ja idę na silowy
dziś :
brzuch 20 powtórzeń reszta po 15
3s po 15
1.MCNPN -2x 10kg
2.Przysiady sumo(czy jak im tam) 10kg
3.Wznosy zgiętej nogi w podporze w tył -6kg
4.Wznosy zgiętej nogi w podporze w bok-6kg
5.wznosy nogi w bok leżąc na boku 6kg
6.wiosłowanie sztangielkami 2x- 6kg
7.podciąganie sztangielek wzdłuż tułowia-5kg
8.uginanie ramion ze sztangielkami chwyt młotkowy-5kg
9.wyciskanie francuskie jednorącz ze sztangielką-5kg
10.skłony boczne 8kg
11.spięcia brzucha na piłce fitness z rękami do tyłu
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:39   #103
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez ewaw71 Pokaż wiadomość
1.MCNPN -2x 10kg
2.Przysiady sumo(czy jak im tam) 10kg
3.Wznosy zgiętej nogi w podporze w tył -6kg
4.Wznosy zgiętej nogi w podporze w bok-6kg
5.wznosy nogi w bok leżąc na boku 6kg
6.wiosłowanie sztangielkami 2x- 6kg
7.podciąganie sztangielek wzdłuż tułowia-5kg
8.uginanie ramion ze sztangielkami chwyt młotkowy-5kg
9.wyciskanie francuskie jednorącz ze sztangielką-5kg
10.skłony boczne 8kg
11.spięcia brzucha na piłce fitness z rękami do tyłu
podziwiam, naprawdę. ja bym nie dała rady.
Stary 2011-06-08, 20:57   #104
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję co do ćwiczeń.. podczas ich wykonywania jestem strasznie śpiąca Kompletnie tego nie rozumiem. Przez to tracę zapał..
spiaca?a co cwiczysz?i w jakiej porze dnia?
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2011-06-08, 21:17   #105
cusieeek
Raczkowanie

A ja już idę spać. Ostatnio cały czas kładę się mniej więcej o tej porze. Strasznie wcześnie, nie? Ale 7 godzin snu, które mnie czeka to i tak zdecydowanie za mało. Bywam tak wyczerpana, że potrafię zasnąć w ciągu dnia ot tak po prostu np czytając coś na półleżącą, ucząc się w fotelu, oglądając film na leżąco. Dobra mykam więc. Dobranoc. Jeśli niektórym za wcześnie mówię to moje dobranoc z pewnością poczeka. pa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 21:24   #106
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziewczyny, wygrałam ostatnio piękną bieliznę z Intymna.pl na facebooku. Ponad 100zł za komplet. Dzisiaj przyszedł, teraz przymierzyłam. I jeszcze nigdy nie miałam po pierwsze tak drogiej bielizny, po drugie tak dobrze dobraje, po trzecie tak ślicznej aaaa!

Stary 2011-06-08, 21:29   #107
zielonamorelka
Zakorzenienie

oj basiu a ty kolejny konkurs wygralas no niezle
ja tam facebooka totalnie nie ogarniam a szkoda bo moze i ja bym sprobowala jakiegos konkursu
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2011-06-08, 21:32   #108
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Dziewczyny, wygrałam ostatnio piękną bieliznę z Intymna.pl na facebooku. Ponad 100zł za komplet. Dzisiaj przyszedł, teraz przymierzyłam. I jeszcze nigdy nie miałam po pierwsze tak drogiej bielizny, po drugie tak dobrze dobraje, po trzecie tak ślicznej aaaa!
masz jakież zdjęcie tego kompleciku?

ja ostatnio kupiłam sobie śliczny, romantyczny gorsecik z koronką na powrót TŻ jest po prostu cudowny i leży jak ulał! uwielbiam ładną, kobieca bieliznę
Stary 2011-06-08, 21:41   #109
janiszewa
Przyczajenie

hej dziewczyny
Ja tu pierwszy raz jestem i sie tak zastanawiam czy napisac czy nie ale juz zaczelam... wiec ja mam 18 lat waze 70kg i ta dobijajaca 7 z przodu:/ byly dni ze juz mialam dosyc zaczelam mniej jest i tak w ciagu 2 tyg schudlam zaledwie 4kg ale co z tego jak zaraz znowu wracalo .. mam juz dosyc i tak mysle ze z kims jest zawsze razniej no i moze wstyd to mowic ale schudnac to ja chce ze wzgledu na mojego chlopaka zeby mu sie bardziej podobac i co z tego ze on jak reszta moich znajomych mowi ze nie jestem wcale gruba i takie tam glupoty co mnie jeszcze bardziej denerwuja wiec muszer wkoncu zrobic cos ze soba tylko ze ja nawet nie wiem jak ta moja dieta ma wygladac i cwiczyc jak czesto i co;/
janiszewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:42   #110
donia09
Raczkowanie

intymna.pl uwielbiam tą stronę Ostatnio zamówiłam tam bieliznę i koszulkę nocną, ale z drugiego gatunku i zapłaciłam za nią 39zł a normalnie kosztowała 109 zł i miała tylko malutką plamkę, której nie było widać
donia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:43   #111
bassienkaw
Zakorzenienie

Moj wygrany komplet bielizny. I powiem Wam jedno, piersi to ja za dużych teraz nie mam, ale w tym staniku - jezu wyglądają bosko, napatrzeć się nie mogę. Wiem - szalona jestem. I wogóle wyglądam w nim bardzo dobrze, czuję się seksownie i wspaniale... to jest coś niesamowitego

A komplet wygrałam na facebooku i cieszę się ogromnie. Sama bym sobie takiego drogiego nie kupiła. Ale jak schudnę i będę utrzymywać wagę, to zaopatrzę się w 3 porządne staniki, biały, czarny i kolorowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg samospn-1-8.jpg (136,3 KB, 26 załadowań)

Stary 2011-06-08, 21:52   #112
donia09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez janiszewa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Ja tu pierwszy raz jestem i sie tak zastanawiam czy napisac czy nie ale juz zaczelam... wiec ja mam 18 lat waze 70kg i ta dobijajaca 7 z przodu:/ byly dni ze juz mialam dosyc zaczelam mniej jest i tak w ciagu 2 tyg schudlam zaledwie 4kg ale co z tego jak zaraz znowu wracalo .. mam juz dosyc i tak mysle ze z kims jest zawsze razniej no i moze wstyd to mowic ale schudnac to ja chce ze wzgledu na mojego chlopaka zeby mu sie bardziej podobac i co z tego ze on jak reszta moich znajomych mowi ze nie jestem wcale gruba i takie tam glupoty co mnie jeszcze bardziej denerwuja wiec muszer wkoncu zrobic cos ze soba tylko ze ja nawet nie wiem jak ta moja dieta ma wygladac i cwiczyc jak czesto i co;/
Jakbym czytała o sobie tyle, że przy wzroście 173 ważę jakies 75kg.. jakis czas temu wazyłam juz nawet 69kg ale wszystko wróciło... Teraz nie dopuszczę do tego! ale robię to dla siebie, nie dla chłopaka.. chociaż na pewno lepiej będę się przy nim czuła kiedy schudnę
Stary 2011-06-08, 21:52   #113
Eldo_rado
amor vincit omnia

janiszewa witaj wśród nas

basia śliczny komplecik. co do staników- masz rację, trzeba mieć w szufladzie przynajmniej 2 dobrze dobrane staniki! lepiej zaoszczędzić i kupić jeden za 100zł niż mieć 5 które źle trzymają... ja nie dalej jak 3tyg temu zamówiłam na intymnej śliczny komplecik i tez ejstem z neigo zadowolona, bardzo!
Stary 2011-06-08, 21:54   #114
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
;/
hej a ile masz wzrostu?
Cytat:
Moj wygrany komplet bielizny.
komplecik przesliczny
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2011-06-08, 21:55   #115
Eldo_rado
amor vincit omnia

w intymna.pl uwielbiam zdobienie i wykończenie kompletów... mają cudowną kolorystykę i świetne koronkowe obszycia. mój ostatni komplet z ich formy to po prostu marzenie, świetnie się w nim czuje
Stary 2011-06-08, 21:59   #116
janiszewa
Przyczajenie

no ja wiem ze to moze zle ale ja mam takie kompleksy ze zastanawiam sie co on we mnie widzi skoro jestem taka gruba.. nawet zdarzylo sie tak ze jego o takie rzeczy zaczelam pytac.. w szczegolnosci widzac tyle ladnych i co najwazniejszcze szczuplych dziewczyn.. i tak mysle ze moze na poczatek nie bede miala takich duzych ambicji i do 65

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

168 nawet z bmi wychodzi nadwaga
Stary 2011-06-08, 22:01   #117
donia09
Raczkowanie

Mi też się powyższy komplecik podoba

ja kiedy mam na sobie ładną bieliznę, gdziekolwiek będąc.. nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale czuję się tak jakoś pewniejsza siebie
Stary 2011-06-08, 22:03   #118
bassienkaw
Zakorzenienie

Na zdjęciu, na chudej modelce i tak nie wygląda tak fajnie jak na mnie niech żyje skromność... hahaha
Przynajmniej do Warszawy na sesję pojadę w seksownej bieliźnie i sama tak się będę czuła

Dobra, ja uciekam, dobranoc!

Stary 2011-06-08, 22:05   #119
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
i tak mysle ze moze na poczatek nie bede miala takich duzych ambicji i do 65
na początku najlepiej ustalić sobie jakieś takie małe cele, które powoli będziemy przekraczać... np niech to będzie najpierw -3kg potem kolejne -3kg... niech to będą neiduże z pozoru przeskoki, ale spore jeśli chodzi o wysiłek włożony do ich pokonania.

Cytat:
Napisane przez donia09 Pokaż wiadomość
ja kiedy mam na sobie ładną bieliznę, gdziekolwiek będąc.. nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale czuję się tak jakoś pewniejsza siebie
też tak mam idę ulicą i sama świadomość, ze mam na sobie ładną bieliznę sprawia, ze mam lepszy humor, że czuję się ładniejsza... mimo że przecież przechodnie nie widzą co mam pod ubraniem to jednak to działa...
Stary 2011-06-08, 22:08   #120
janiszewa
Przyczajenie

nom moze i racja.. obym sie tylko nie poddala bo u mnie z siła woli to baardzo cienko..;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości