|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() A i podejrzewam, ¿e jak olejesz R, to 2 kg same spadn±. Czêsto tak bywa.
|
|
#3782 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Cytat:
oki, dziêkujê Kochana, czujê siê rozgrzeszona staram siê nie ¶wirowaæ i wprowadziæ luz, ale jednocze¶nie siê bojê o tempo- ¿eby nie by³o za szybkie..a co do olania R to w³a¶nie na to liczê- jak siê staram za bardzo to skutek osi±gam zazwyczaj odwrotny ![]() dziêkujê bardzo
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 339
|
Cytat:
B£AGAM CIE NIE PISZ JUZ TUTAJ SWOICH JAD£OSPISOW !! jestes opozniona rozwojowo nie umiesz czytac ze zrozumieniem, masz problem z odczytaniem tego co ludzie pisza czy masz to w dupie bo cie nie kumam? KOSTKA GORZKIEJ CZEKOLADY? i ty to w ogole piszesZ? b³agam Ciê wiesz ze sie tutaj osmieszasz? wymienianie jakis gramów ly¿eczek aaaaaaaaa !!!!! ty nie jests na redukcji zeby liczyc porcje !!!!!!!!!!!!! a ty wymieniasz kazdy gram aj ci polecam isc do dobrego psychologa a nie siedziec na wizazu bo to ci nic nie da jak gorchem o sciane. PSYCHOLOG ! ! ! wystarczy spojrzec na to cvo psizesz i kazdy moze stwierdzic ze z twoja glowa nie jest ok... idz naprawde do tego lekarza PROSZE CIE, na jakas terapiê. s±dze ze ci pomoze bo sama widzê nie umiesz swojej g³owy ogarn±æ
Edytowane przez Agu¦87 Czas edycji: 2011-06-08 o 19:28 |
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
zerkniecie? ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
eeee...jest rock'n' roll ..
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
gdyby 3. by³o czym¶ konkretnym a nie plastrami szynki to by³o by fajnie
|
#3786 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
UTRZYMANIE: 1. Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków z mlekiem 3,2%, wkrojonymi truskawkami, wiórkami kokosowymi, suszonymi bananami i suszon± ¿urawin± 2. 2 z³o¿one kromki grahama z margaryn±, sa³at±, filetem z indyka, rzodkiewk±; ro¿ek Algidy ¶mietankowa czekoladowa 3. 2 z³o¿one kromki grahama z mas³em orzechowym i d¿emem niskos³odzonym o smaku owoców le¶nych; jab³ko 4. Makaron penne pe³noziarnisty ze szpinakiem duszonym z czosnkiem i fet± - kocham to! oczywi¶cie solidna porcja5. Omlet z dwóch jaj i otr±b pszennych z wêdlin± jw., ca³ym pomidorem i szczypiorkiem; miseczka truskawek I jak? ![]() Ja mimo upa³ów nadal mam taki sam apetyt, jak zawsze...
It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul. ![]() Edytowane przez Bloody_ Czas edycji: 2011-06-08 o 20:02 |
|
|
|
|
#3787 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
U;
I.omlet (z 2jaj,m±ki owsianej i orkiszowej,jogurtu nat,) posmarowany (domowym )mas³em orzechowym z (przewag±->nerkowców), migda³ów i najmniej fistaszków,,kapk± oleju z pestek,³y¿k± cukru i soli na ca³e kilo orzechów , pokrojon± gar¶ci± truskaw i po³ow± wiejskiego II.porcja makaronu z sosem (du¿o miêska mielonego na oleju i czosnku,+po ok,po³owie-papryka,por, cukinia,marchew,pomidor,c hilli,troche jogurtu nat,zio³a i przyprawy) z starytym parmezanem; malutki talerzyk kapusty z marchwi± i olejem; III.miseczka czere¶ni prosto z drzewa, IV.ma³a mro¿ona kawa z lodami miêtowymi z kawa³kami czekolady bit± ¶mietan±(tak± prawdziw± a nie jak±¶ chemi±) i ³ych± mas³a orzechowego; IV.trzy kanapki z mas³em (kromki jem bez skórek) z serem ¿ó³tym i papryk±, z wiejskim,polêdwic±,pomido rem i szczypiokiem, ostania z brzuszkiem wêdzonego ³ososia,papryk± idê na spacer d³uugi, jak przyjdê i bêdê g³odna to zjem sobie jeszcze jeden brzuszek bo mi baardzo posmakowa³ ![]() narazie czujê po sobie ¿e nie tyjê, czujê siê doskonale na takim jedzeniu, porcje s± najzwyklejsze na ¶wiecie, nie przejadam siê i nie chodzê g³odna, du¿o mam ruchu ![]() pozdrawiam
|
#3788 | |
|
Raczkowanie
|
pozytywna, dziêki. ^^ ja te¿ siê zawsze dziwi³am, jak mo¿na lubiæ wie¶niaka z musli, cynamonem, owocami czy orzechami, a teraz jem twaro¿ki tylko w takim po³±czeniu. to zale¿y, jaki wybierasz. lekki z pi±tnicy na s³odko jest pyszny. têskniê za nim trochê.
reszta "s³onawych" serków ¶rednio siê sprawdza w takim wydaniu. teraz kupujê z pilosa z lidla i jest nawet, nawet.Cytat:
ja nie wyobra¿am sobie tygodnia bez przynajmniej trzech porcji tuñczyka wsw. <3 pyszne menu.
Dop³ynê³am do siebie samej. ♥♥♥ Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit! Edytowane przez zglowawchmurach Czas edycji: 2011-06-08 o 19:52 |
|
|
|
|
#3789 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 359
|
Ty tez nie potrafisz czytac ze zrozumieniem?
Mam terapie 2x w tygodniu od roku i 8-9 miesiecy, nawet w najgorszym czasie mialam - wtedy telefonicznie. Teraz mam 2tygodniowa przerwe, bo jestem na wakacjach, wiec to byl moj wybor. Bylo ze mna o WIELE gorzej, uwierz! Choc bylo tez lepiej i teraz troszke jakis dolek mam, ale jest o NIEBO lepiej niz bylo! Juz nawet nie chce pisac co wyprawialam wtedy i "co"jadlam, bo to nie tutaj, poza tym plakac mi sie chce jak sobie o tamtym najgorszym czasie przypominam. A co do gramow - licze je, bo tak po prostu na ten moment musze. Czym sie niby osmieszam? Jogurt naturalny z bananem i orzechami to NORMALNA porcja, wcale nie malo. A mysli, ktore czasem z choroby mi sie pojawiaja, staram sie jakos zagluszac, bo one sa wtedy, gdy czegos podswiadomie sie boje. Ale mimo tych mysli, ze moglam zjesc bez orzechow podwieczorek ide na kolacje. Nie poddam sie, nie, nie, nie! Sory za OT. |
|
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 906
|
I owsianka(2³y¿ki p³.ows+1 ³y¿ka otr±b ows.)+gruszka
II zupa warzywna (bez makaronu,ry¿u,ziemniaków: jupi III szklanka ma¶lanki straciatella IV pó³ kostki twarogu chudego+puszka sardynek bez oleju zblednowane i do tego plaster szynki wkrojony BARDZO PROSZÊ O OCENÊ
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
za ma³o na R !!!
|
#3792 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
U: pt: ''mas³o orzechowe przejê³o nade mn± kontrolê''..
![]() 1¶niadanie: p³atki ¿ytnie z jogurtem nat, pra¿onym jab³kiem z cynamonem, miodem i mas³em orzechowym 2¶niadanie: dwie du¿e kromki chleba ¿ytniego podzielone na 4: dwie z mas³em, past± jajeczn±(jajko,musztarda, jogurt nat,przyprawy) i szczypiorkiem, jedna z mas³em, past± z awokado(jajko,1/4 awokado, szczypiorek, sok z cytryny, przyprawy), i jedna z mas³em orzechowym ![]() pó¼niej by³a wyjedzona koñcówka mas³a orzechowego ze s³oiczka obiad: miska zupy kalafiorowej, kromka ¿ytniego z mas³em przek±ska: jogobella pieczone jab³ko, gar¶æ pistacji + w miêdzyczasie podjadane mas³o orzechowe (moje 2 w ¿yciu mas³o handmade, wysz³o przeepyszne kolacja: omlet pe³noziarnisty z 2 jaj z ¿ó³tym serem, szczypiorkiem i pomidorem
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-06-08 o 21:10 |
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 996
|
Cytat:
hmm, to, ¿e by³o gorzej nie znaczy wcale, ¿e teraz jest dobrze. bior±c pod uwagê twoj± sytuacjê jest tragicznie, ale to twój wybór. z mojej strony tylko jedna pro¶ba: mog³aby¶ pozostac na krzywym zwierciadle? + po co wstawiasz jad³ospisy, skoro sama wiesz, co jest normaln± porcj±? |
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 439
|
@pozytywna wariatka, chyba msz racjê- z tymi waflami to przeginam. Najgorsze, ¿e strasznie zapychaj± i je¶æ siê nie chcê.Szkoda, ¿e smakuj±. :[
pojawi³ siê temat ryb, czy istniej± jakie¶ przeciwwskazania, ¿eby zjadaæ ich ma³± porcjê dzieñ w dzieñ?
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
skomplikowana_18
chcia³am tob± wstrz±sn±æ !!! ![]() ¿yj ciezz siê ¿yciem jedz co cchesz nic nie licz, i tak kiedys kazdy z nas pójdzie niestety do piachu a nie skupija siê na gramach i ³y¿eczkach.ja tez na p. wlasnie sobie gotuje makaron i do tego jakis sos ze s³oika i kurczak smazony, placki ziemniaczane sobie rób, frytki! ciezko obrac 4ziemniaki pokroic i usmazyc? nalesniki, itp itd. zaqmiast jogurtu na podwieczorejk zrób sobie budyn czekoladowy i pokroj do niego banana nie widzisz ze kazda wiecznie ci mowi co masz zmienic w jad³ospisie a ty co dzien wklejasz to samo? lenistwo ! i jutro znów bêdziesz pisa³a ten sam jad³ospis mimo iz ci wymienilam kilka przykladów. skoros ie do nich nei stosujesz to po co tu piszesz? tutaj pisze sie w takim celu aby dana osoba ciê naprowadzi³a zasugerowa³a cos. my ci sugerujemy a ty nic wiec przestaniemy. ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#3796 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
prowokacja?
|
|
|
|
|
#3797 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
Cytat:
wiesz, ja ¿adko kiedy jem V posi³ków. najzwyczajniej w ¶wiecie nie mam czasu, zawsze jestem poza domem. w³. to brakuje porzadnego podw, bo obiad by³ ok 13 ![]() takie mam ¿ycie ¿e ¿adko kiedy jestem w domu na "czas aby zje¶æ podwieczorek"
|
|
#3798 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Peee ...
¦. Kaszka manna waniliowa z wkrojonymi 150g truskawek i garscia p³atków kukurydzianych + herbata z opuncj± II¦. a) bu³ka 90g z mas³em, sa³at±, szynka drobiowa i pomidorem + sok multiwitamina z biedronki (330ml) b) kaszka manna smietankowa z biedronki (taka w kubeczku takim jak jogurty sa) + kilkana¶cie truskawek O. 3 ziemniaki z koperkiem i sosem + jeden Duzy kotlet mielony (tzw. Zraz) z miesa wolowego smazony na oleju + 3 du¿e kawa³y kalafiora P. serek wiejski (200g) ze szklank± platków cheriosów z cimi nimis K. 3 kromki z ziarnami: kazda z maslem, Salata, i rzodkiewka. Dwie z szynka drobiowa. Jedna z serkiem twarogowym ¶mietankowym. + herbata zielona z opuncja chyba zle nie jest ???
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
dlaczego prowokacja? Tak siê najad³am kolacj±, ¿e hoho , g³odna nie chodzi³am wiêc proszê o obiektywn± ocenê
Dodam, ¿e zupa gêsto z warzywami by³a
|
|
#3800 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 432
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
Co do ryb, my¶lê, ¿e nie - niektórzy nie trawi± t³uszczu ryb ma¶lanych i trzeba uwa¿aæ z tuñczykiem, bo z niesprawdzonych ¼róde³ mo¿e mieæ sporo rtêci. No i jak wiadomo, panga jest ¶rednia. Po za tym nic mi nie wiadomo, ryby raczej zdrowe.
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, obiad ok, czemu wy na te podwieczorki jecie jogurty itp serki ? s³odkie ! czekolade zjedz budyn z bananami zrób owoce ze smietan± i cukrem, nic s³odkiego w ciagu dnia nie widze. a jak tak ma³o jesz na kolacje polecam na noc wyopic kakao z mlekiem 3,2%, ma oko³o 200kcal kubek ![]()
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz ,¿e ¿artujesz. ![]() s³aby jad³ospis i za ma³o
|
|
#3804 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
Cytat:
do sa³atki nie da³am chleba bo jak ja robie sa³atke to w takiej misce ¿e to by spokojnie dla 4 osób starczy³o teraz popijam miêtke bo mnie tak wzde³o ze zaraz pêkne (pewnie dlatego ¿e se cebuli dowali³am )Twoje jedzonko zawsze bardzo mi sie podoba i takie akurat w moim gu¶cie jest ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- a z tymi orzechami to ja nie wiem. jak kiedy¶ gar¶ciami jad³am to teraz w sklepie omijam szerokim ³ukiem dzia³ orzechowy.
|
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
Nie ¿artujê
Czy pó³ kostki twarogu + ca³a puszka sardynek + du¿y plaster szynki na sam± kolacjê to ma³o ? Chyba nie W zupie by³o mnóstwo warzyw-zdrowo, ma¶lankê wypi³am szybko przed wyj¶ciem a ¶niadanie jad³am dopiero o 11 bo by³am na badaniach ![]() A i oczywi¶cie to na redukcjê
|
|
#3806 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
Mo¿e Ci siê przejad³y. Ja sobie dzisiaj np. zrobi³am jednodniow± przerwê, co by odpocz±æ trochê od nich. A mas³o orzechowe lubisz mo¿e? Bardzo smaczne i NNKT te¿ ma. Albo oliwy/oleju u¿ywaj, wcinaj t³uste ryby czy awokado- ja nigdy nie jad³am, ale mam zamiar spróbowaæ, bo dziewczyny tutaj narobi³y mi ochoty.
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
U. (brak okresu)
-p³atki owsiane&jêczmienne na mleku, z jab³uszkiem zielonym, orzechowym mas³em, suszonymi figami i szczypt± imbiru; kawa z mlekiem -przed obiadem podjadane truskawki, nie mam pojêcia ile, na pewno kilkana¶cie sztuk, a mo¿e wiêcej ![]() -ziemniaki z koperkiem, jajo sadzone, ma¶lanka -du¿a ga³ka lodów rabarbarowo-¶mietankowych w wafelku -grahamka, ka¿da po³ówka z serkiem nat., sa³at±, ³ososiem wêdzonym, oliwkami, pomidorem i ¶wie¿± bazyli±
Rozsun±æ suwak, by Zdj±æ skafander cia³a Zapomnieæ Wej¶æ w nowe ¿ycie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-06-08 o 21:07 |
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Grzeszne i pyszne Utrzymanie
![]() ¦niadanie: jajecznica z dwóch jaj L sma¿ona na ma¶le z papryk±, szczypiorkiem i szynk± drobiow±; du¿a kromka ¿ytniego z domowej roboty guacamole; skrzypopokrzywa II ¶niadanie: sa³atka z warzyw, kurczaka, cykorii i sosu musztardowego; jab³ko Obiad: miseczka domowego gazpacho; pó³ piersi z kurczaka pieczonej w orzechowej panierce; pe³noziarnisty makaron; cukinia grillowana z chilli; ¶wie¿o wyci¶niêty sok grejpfrutowy Przek±ska: smoothie z banana, gruszki i miodu Kolacja: du¿y kawa³ek tortu kanapkowego z domowego ¿ytniego chleba z warzywami, tuñczykiem i mozzarell±; kilka ogórków ma³osolnych; zielona herbata + 2l wody z lodem, miêt± i sokiem z cytryny |
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim wypadku to zwykle wêdzony ³oso¶, makrela, puszkowany tuñczyk, dorsz na parze itp.; oby¶ mia³a racjê, bo ten tydzieñ mam wyj±tkowo rybny. no nie ¿artuj..
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

a organizm bêdzie wdziêczny za ka¿dy kilogram, który powinna¶ przybraæ.