Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-08, 19:04   #3781
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez zglowawchmurach Poka¿ wiadomo¶æ
Skomplikowana, yyy, Ty swój jad³ospis oznaczasz "p"? nie baw siê w planowanie, tylko zacznij normalnie i spontanicznie je¶æ. powiedz mi, co to s± dwie kromki chleba na ¶niadanie? co to jest ³y¿eczka oliwy? abstrahuj±c od tego, ¿e teoretycznie jeste¶ na przytyciu... wpêdzasz siê do grobu. nie bój siê, nie zobaczysz na wadze numeru telefonu. a organizm bêdzie wdziêczny za ka¿dy kilogram, który powinna¶ przybraæ.

Utrzymanie (dzi¶ bezmiêsnie)
¶niadanie: serek wiejski z torebk± musli i otrêbami granulowanymi z ¿urawin±, jab³ko, kawa rozpuszczalna z mlekiem i cukrem muszê na niebiesko, bo Ty masz fioletowy, wie¶niaki na s³odko to nie dla mnie, ale ³adnie.
II ¶niadanie: kajzerka z serem ¿ó³tym, wêdlin±, majonezem i warzywami, gruszka okey.
pó¼niej: nektarynka, ma³y pty¶ , kruche ciasteczko z marmolad± nektarynki, mniam.
obiad: warzywa na patelniê z ró¿nymi przyprawami, jajko sadzone i kromka chleba wieloziarnistego z mas³em (wszystko, oprócz chlebka, polane ³y¿k± oliwy z oliwek) letni obiad.
w miêdzyczasie: kawa z mlekiem i cukrem
kolacja: danio truskawkowy z otrêbami granulowanymi i ma³± garstk± mieszanki bakalii (pestki dyni i s³onecznika, migda³y i rodzynki), dwie kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, sa³at±, pomidorem, szczypiorkiem i rzodkiewk± ³adnie.

Podoba mi siê, zdrowe, smaczne i warto¶ciowe U.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
dziêkujê - owszem w stronê U, zosta³o 2 kg do celu, ale mam to gdzie¶, nie mam si³y...

wklejam zmodyfikowane-w ci±gu dnia tak wysz³o- mo¿e byæ? nie za du¿o?

Co¶ na kszta³t- chcê rozkrêciæ metabolizm ma³ymi kroczkami- ma³o wêgli, bo ¼le siê czujê po nich i powoduj± u mnie ciê¿ko¶æ i ospa³o¶æ:

I¶: placek owsiany ( 6 ³y¿ek p³atków) 1 jajko na to: 1/2 kostki twarogu wymieszanej z truskawkami i cukrem trzcinowym, ob³o¿one plastrami kiwi

kawa z mlekiem 2% w miêdzyczasie

II¶: serek wiejski, du¿y pomidor malinowy

O: 6 du¿ych pierogów w³oskich ( miêso wieprzowe, pomidory, zio³a) + buraczki sma¿one

ok 0,5 kg truskawek do nauki

P: placek z jednego jaja (pare ³y¿ek m±ki gracham, woda, jajko) z serem feta ( niewielka ilo¶æ) z pomidorem i ³y¿k± kukurydzy

1.5 godz boksu

K: bardzo pó¼no- trochê tuñczyka, mo¿e warzywo
Moim zdaniem nie za du¿o i zawsze patrzê na te 1,5 h boksu, bo to sporo ruchu i spory ubytek kalorii, wiêc w porz±dku. I fajne pierogi, strasznie dawno nie jad³am ¿adnych pierogów.
A i podejrzewam, ¿e jak olejesz R, to 2 kg same spadn±. Czêsto tak bywa.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:08   #3782
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Podoba mi siê, zdrowe, smaczne i warto¶ciowe U.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Moim zdaniem nie za du¿o i zawsze patrzê na te 1,5 h boksu, bo to sporo ruchu i spory ubytek kalorii, wiêc w porz±dku. I fajne pierogi, strasznie dawno nie jad³am ¿adnych pierogów.
A i podejrzewam, ¿e jak olejesz R, to 2 kg same spadn±. Czêsto tak bywa.

oki, dziêkujê Kochana, czujê siê rozgrzeszona staram siê nie ¶wirowaæ i wprowadziæ luz, ale jednocze¶nie siê bojê o tempo- ¿eby nie by³o za szybkie..
a co do olania R to w³a¶nie na to liczê- jak siê staram za bardzo to skutek osi±gam zazwyczaj odwrotny

dziêkujê bardzo

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:27   #3783
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
Wczorajsze P.

Sn.
- owsianka (4 lyzki platkow owsianych-25g, szklanka mleka, garsc orzechow laskowych-ok15g), herbata z cytryna.

2sn.
- 1,5 kromki chleba ciemnego tutejszego (55g) z maslem, 50g tunczyka z wody, pomidor.

Ob.
- surowka z mieszanki salat i pomidora z lyzeczka oliwy, 120-130 piersi z kurczaka grillowanej, 50g ryzu naturalnego brazowego tutejszego.

Podw.
- ok180g jogurtu naturalnego z wkrojonym bananem, kostka gorzkiej czekolady (90% kakao).

Kol.
- 2 kromki tutejszego ekologicznego chleba (65g) z maslem, ok 180g serka wiejskiego Pic Frisch, plasterek poledwicy z kurczaka, pomidor, rzodkiewki.

Po.
- ok 100-120g serka naturalnego (homogenizowany) z wkrojonym kiwi.

Przed snem.
- siemie lniane (lyzka zalana wrzatkiem).

Waga w miejscu, musze zwiekszac, tylko nie wiem co, jakos nie potrafie sie za to zabrac(a przeciez jeszcze niedawno potrafilam duzo wiecej jesc i tyc).
Zostalo mi do przytycia 700-800 g w 6 dni.

B£AGAM CIE NIE PISZ JUZ TUTAJ SWOICH JAD£OSPISOW !!
jestes opozniona rozwojowo nie umiesz czytac ze zrozumieniem, masz problem z odczytaniem tego co ludzie pisza czy masz to w dupie bo cie nie kumam?

KOSTKA GORZKIEJ CZEKOLADY? i ty to w ogole piszesZ? b³agam Ciê wiesz ze sie tutaj osmieszasz? wymienianie jakis gramów ly¿eczek aaaaaaaaa !!!!! ty nie jests na redukcji zeby liczyc porcje !!!!!!!!!!!!! a ty wymieniasz kazdy gram

aj ci polecam isc do dobrego psychologa a nie siedziec na wizazu bo to ci nic nie da jak gorchem o sciane. PSYCHOLOG ! ! !

wystarczy spojrzec na to cvo psizesz i kazdy moze stwierdzic ze z twoja glowa nie jest ok... idz naprawde do tego lekarza PROSZE CIE, na jakas terapiê. s±dze ze ci pomoze bo sama widzê nie umiesz swojej g³owy ogarn±æ

Edytowane przez Agu¦87
Czas edycji: 2011-06-08 o 19:28
Agu¦87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:30   #3784
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. 2 jaja na miêkko, 2 kromki orkisza z mas³em, szynkê wiejska, pomidorem, kefir
  2. jab³ko, jogurt z musem truskawkowym
  3. kilka plastrów polêdwicy sopockiej, ogórek kiszony
  4. zapiekanka na bu³ce razowej- z mozarell±, szynk±, pieczarkami

zerkniecie?

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Wczorajsze P.

Sn.
- owsianka (4 lyzki platkow owsianych-25g, szklanka mleka, garsc orzechow laskowych-ok15g), herbata z cytryna.

2sn.
- 1,5 kromki chleba ciemnego tutejszego (55g) z maslem, 50g tunczyka z wody, pomidor.

Ob.
- surowka z mieszanki salat i pomidora z lyzeczka oliwy, 120-130 piersi z kurczaka grillowanej, 50g ryzu naturalnego brazowego tutejszego.

Podw.
- ok180g jogurtu naturalnego z wkrojonym bananem, kostka gorzkiej czekolady (90% kakao).

Kol.
- 2 kromki tutejszego ekologicznego chleba (65g) z maslem, ok 180g serka wiejskiego Pic Frisch, plasterek poledwicy z kurczaka, pomidor, rzodkiewki.

Po.
- ok 100-120g serka naturalnego (homogenizowany) z wkrojonym kiwi.

Przed snem.
- siemie lniane (lyzka zalana wrzatkiem).

Waga w miejscu, musze zwiekszac, tylko nie wiem co, jakos nie potrafie sie za to zabrac(a przeciez jeszcze niedawno potrafilam duzo wiecej jesc i tyc).
Zostalo mi do przytycia 700-800 g w 6 dni.

eeee...jest rock'n' roll ..
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:30   #3785
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
u
  1. 2 jaja na miêkko, 2 kromki orkisza z mas³em, szynkê wiejska, pomidorem, kefir
  2. jab³ko, jogurt z musem truskawkowym
  3. kilka plastrów polêdwicy sopockiej, ogórek kiszony
  4. zapiekanka na bu³ce razowej- z mozarell±, szynk±, pieczarkami

zerkniecie?
gdyby 3. by³o czym¶ konkretnym a nie plastrami szynki to by³o by fajnie

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:41   #3786
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Poka¿ wiadomo¶æ
UUUUU

¶: owsianeczka (5³ p³atków, mleko 3,2, po³owa wie¶niaka, po³owa jab³ka, konfitura truskawkowa, miód, cynamon) mog³o ju¿ wpa¶æ ca³e jab³ko i ca³y wie¶niak, ale ogólnie smacznie
2¶: 2 kromki chlebka z ziarnami z mase³kiem, pasztetem, jajem, sosem czosnkowym i szczypiorkiem ok.
o: spageti boloñskie, buraczki je¶li porcja solidna, to super.
p: po³owa kalafiora z odrobin± mas³a, pó jab³ka tutaj malutko. ale rozumiem, ¿e mo¿e przez te upa³y apetyt mniejszy...
k: sa³atka: lodowa, pomidory, rzodkiewka, szczypior, tuñczyk, sos na bazie jogurtu + chocia¿ jedna kromka

mo¿e kto¶ oceni
Podwieczorek i kolacja ju¿ bez wêgli. Celowe to? Jeste¶ przecie¿ na U, wiêc mo¿esz je je¶æ te¿ w pó¼niejszych godzinach bez obaw. Ale ogólnie jest ca³kiem w porz±dku, tylko dorzuæ mo¿e jakie¶ orzeszki/ pestki, bo ich nie widzê u Ciebie.

UTRZYMANIE:

1. Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków z mlekiem 3,2%, wkrojonymi truskawkami, wiórkami kokosowymi, suszonymi bananami i suszon± ¿urawin±

2. 2 z³o¿one kromki grahama z margaryn±, sa³at±, filetem z indyka, rzodkiewk±; ro¿ek Algidy ¶mietankowa czekoladowa

3. 2 z³o¿one kromki grahama z mas³em orzechowym i d¿emem niskos³odzonym o smaku owoców le¶nych; jab³ko

4. Makaron penne pe³noziarnisty ze szpinakiem duszonym z czosnkiem i fet± - kocham to! oczywi¶cie solidna porcja

5. Omlet z dwóch jaj i otr±b pszennych z wêdlin± jw., ca³ym pomidorem i szczypiorkiem; miseczka truskawek

I jak?
Ja mimo upa³ów nadal mam taki sam apetyt, jak zawsze...
I am the captain of my soul.

Edytowane przez Bloody_
Czas edycji: 2011-06-08 o 20:02
Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:43   #3787
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

U;
I.omlet (z 2jaj,m±ki owsianej i orkiszowej,jogurtu nat,) posmarowany (domowym)mas³em orzechowym z (przewag±->nerkowców), migda³ów i najmniej fistaszków,,kapk± oleju z pestek,³y¿k± cukru i soli na ca³e kilo orzechów , pokrojon± gar¶ci± truskaw i po³ow± wiejskiego szkl zimnego mleka;
II.porcja makaronu z sosem (du¿o miêska mielonego na oleju i czosnku,+po ok,po³owie-papryka,por, cukinia,marchew,pomidor,c hilli,troche jogurtu nat,zio³a i przyprawy) z starytym parmezanem;
malutki talerzyk kapusty z marchwi± i olejem;
III.miseczka czere¶ni prosto z drzewa,
IV.ma³a mro¿ona kawa z lodami miêtowymi z kawa³kami czekolady bit± ¶mietan±(tak± prawdziw± a nie jak±¶ chemi±) i ³ych± mas³a orzechowego;
IV.trzy kanapki z mas³em (kromki jem bez skórek)
z serem ¿ó³tym i papryk±, z wiejskim,polêdwic±,pomido rem i szczypiokiem, ostania z brzuszkiem wêdzonego ³ososia,papryk±

idê na spacer d³uugi, jak przyjdê i bêdê g³odna to zjem sobie jeszcze jeden brzuszek bo mi baardzo posmakowa³

narazie czujê po sobie ¿e nie tyjê, czujê siê doskonale na takim jedzeniu, porcje s± najzwyklejsze na ¶wiecie, nie przejadam siê i nie chodzê g³odna, du¿o mam ruchu

pozdrawiam

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:46   #3788
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

pozytywna, dziêki. ^^ ja te¿ siê zawsze dziwi³am, jak mo¿na lubiæ wie¶niaka z musli, cynamonem, owocami czy orzechami, a teraz jem twaro¿ki tylko w takim po³±czeniu. to zale¿y, jaki wybierasz. lekki z pi±tnicy na s³odko jest pyszny. têskniê za nim trochê. reszta "s³onawych" serków ¶rednio siê sprawdza w takim wydaniu. teraz kupujê z pilosa z lidla i jest nawet, nawet.

Cytat:
U...
1¶n
- owsianka - szklanka mleka, mleko sojowe w proszku, 2 ³ychy owsianych, 2 orkiszowych, gar¶æ orzechów. kromka z mas³em orzechowym.
2¶n - wie¶niak light i spory kawa³ek wêdzonego ³ososia.
3 ¶n - dwie kromki ¿ytniego razowego z twarogiem - jedna z konfitur± wi¶niow±, jedna z truskawkow±. trzy czekoladki - advocat, tiramisu, malaga.
obiad - kawa³ek wêdzonego ³ososia z cytryn±, kalafior.
kolacja - twaróg zmiksowany z jogurtem i mro¿onymi jagodami.
fanka ryb? ja nie wyobra¿am sobie tygodnia bez przynajmniej trzech porcji tuñczyka wsw. <3 pyszne menu.

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

Edytowane przez zglowawchmurach
Czas edycji: 2011-06-08 o 19:52
zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:49   #3789
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

Ty tez nie potrafisz czytac ze zrozumieniem?
Mam terapie 2x w tygodniu od roku i 8-9 miesiecy, nawet w najgorszym czasie mialam - wtedy telefonicznie.
Teraz mam 2tygodniowa przerwe, bo jestem na wakacjach, wiec to byl moj wybor.
Bylo ze mna o WIELE gorzej, uwierz!
Choc bylo tez lepiej i teraz troszke jakis dolek mam, ale jest o NIEBO lepiej niz bylo!
Juz nawet nie chce pisac co wyprawialam wtedy i "co"jadlam, bo to nie tutaj, poza tym plakac mi sie chce jak sobie o tamtym najgorszym czasie przypominam.

A co do gramow - licze je, bo tak po prostu na ten moment musze.
Czym sie niby osmieszam?
Jogurt naturalny z bananem i orzechami to NORMALNA porcja, wcale nie malo.
A mysli, ktore czasem z choroby mi sie pojawiaja, staram sie jakos zagluszac, bo one sa wtedy, gdy czegos podswiadomie sie boje.

Ale mimo tych mysli, ze moglam zjesc bez orzechow podwieczorek ide na kolacje.
Nie poddam sie, nie, nie, nie!

Sory za OT.
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:56   #3790
mimi0290
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 906

I owsianka(2³y¿ki p³.ows+1 ³y¿ka otr±b ows.)+gruszka
II zupa warzywna (bez makaronu,ry¿u,ziemniaków: jupi
III szklanka ma¶lanki straciatella
IV pó³ kostki twarogu chudego+puszka sardynek bez oleju zblednowane i do tego plaster szynki wkrojony

BARDZO PROSZÊ O OCENÊ

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
mimi0290 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:57   #3791
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi0290 Poka¿ wiadomo¶æ
IV pó³ kostki twarogu chudego+puszka sardynek bez oleju zblednowane i do tego plaster szynki wkrojony

BARDZO PROSZÊ O OCENÊ
za ma³o na R !!!

Stary 2011-06-08, 19:58   #3792
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

U: pt: ''mas³o orzechowe przejê³o nade mn± kontrolê''..

1¶niadanie:
p³atki ¿ytnie z jogurtem nat, pra¿onym jab³kiem z cynamonem, miodem i mas³em orzechowym
2¶niadanie: dwie du¿e kromki chleba ¿ytniego podzielone na 4:
dwie z mas³em, past± jajeczn±(jajko,musztarda, jogurt nat,przyprawy) i szczypiorkiem,
jedna z mas³em, past± z awokado(jajko,1/4 awokado, szczypiorek, sok z cytryny, przyprawy),
i jedna z mas³em orzechowym

pó¼niej by³a wyjedzona koñcówka mas³a orzechowego ze s³oiczka
obiad: miska zupy kalafiorowej, kromka ¿ytniego z mas³em
przek±ska: jogobella pieczone jab³ko, gar¶æ pistacji
+ w miêdzyczasie podjadane mas³o orzechowe (moje 2 w ¿yciu mas³o handmade, wysz³o przeepyszne )
kolacja: omlet pe³noziarnisty z 2 jaj z ¿ó³tym serem, szczypiorkiem i pomidorem

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-06-08 o 21:10
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:00   #3793
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 996

Cytat:
Mam terapie 2x w tygodniu od roku i 8-9 miesiecy, nawet w najgorszym czasie mialam - wtedy telefonicznie.
Choc bylo tez lepiej i teraz troszke jakis dolek mam, ale jest o NIEBO lepiej niz bylo!
Juz nawet nie chce pisac co wyprawialam wtedy i "co"jadlam, bo to nie tutaj, poza tym plakac mi sie chce jak sobie o tamtym najgorszym czasie przypominam.

Czym sie niby osmieszam?
A mysli, ktore czasem z choroby mi sie pojawiaja, staram sie jakos zagluszac, bo one sa wtedy, gdy czegos podswiadomie sie boje.

Sory za OT.

hmm, to, ¿e by³o gorzej nie znaczy wcale, ¿e teraz jest dobrze. bior±c pod uwagê twoj± sytuacjê jest tragicznie, ale to twój wybór. z mojej strony tylko jedna pro¶ba: mog³aby¶ pozostac na krzywym zwierciadle?
+ po co wstawiasz jad³ospisy, skoro sama wiesz, co jest normaln± porcj±?

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:00   #3794
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 439

@pozytywna wariatka, chyba msz racjê- z tymi waflami to przeginam. Najgorsze, ¿e strasznie zapychaj± i je¶æ siê nie chcê.Szkoda, ¿e smakuj±. :[
pojawi³ siê temat ryb, czy istniej± jakie¶ przeciwwskazania, ¿eby zjadaæ ich ma³± porcjê dzieñ w dzieñ?

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:06   #3795
Agu¦87
Zakorzenienie

skomplikowana_18

chcia³am tob± wstrz±sn±æ !!!

¿yj ciezz siê ¿yciem jedz co cchesz nic nie licz, i tak kiedys kazdy z nas pójdzie niestety do piachu wiêc korzystaj z zycia a nie skupija siê na gramach i ³y¿eczkach.
ja tez na p. wlasnie sobie gotuje makaron i do tego jakis sos ze s³oika i kurczak smazony, placki ziemniaczane sobie rób, frytki! ciezko obrac 4ziemniaki pokroic i usmazyc? nalesniki, itp itd. zaqmiast jogurtu na podwieczorejk zrób sobie budyn czekoladowy i pokroj do niego banana

nie widzisz ze kazda wiecznie ci mowi co masz zmienic w jad³ospisie a ty co dzien wklejasz to samo? lenistwo ! i jutro znów bêdziesz pisa³a ten sam jad³ospis mimo iz ci wymienilam kilka przykladów. skoros ie do nich nei stosujesz to po co tu piszesz? tutaj pisze sie w takim celu aby dana osoba ciê naprowadzi³a zasugerowa³a cos. my ci sugerujemy a ty nic wiec przestaniemy.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
U;
I.omlet (z 2jaj,m±ki owsianej i orkiszowej,jogurtu nat,) posmarowany (domowym)mas³em orzechowym z (przewag±->nerkowców), migda³ów i najmniej fistaszków,,kapk± oleju z pestek,³y¿k± cukru i soli na ca³e kilo orzechów , pokrojon± gar¶ci± truskaw i po³ow± wiejskiego szkl zimnego mleka;
II.porcja makaronu z sosem (du¿o miêska mielonego na oleju i czosnku,+po ok,po³owie-papryka,por, cukinia,marchew,pomidor,c hilli,troche jogurtu nat,zio³a i przyprawy) z starytym parmezanem;
malutki talerzyk kapusty z marchwi± i olejem;
III.miseczka czere¶ni prosto z drzewa,
IV.ma³a mro¿ona kawa z lodami miêtowymi z kawa³kami czekolady bit± ¶mietan±(tak± prawdziw± a nie jak±¶ chemi±) i ³ych± mas³a orzechowego;
IV.trzy kanapki z mas³em (kromki jem bez skórek)
z serem ¿ó³tym i papryk±, z wiejskim,polêdwic±,pomido rem i szczypiokiem, ostania z brzuszkiem wêdzonego ³ososia,papryk±

idê na spacer d³uugi, jak przyjdê i bêdê g³odna to zjem sobie jeszcze jeden brzuszek bo mi baardzo posmakowa³

narazie czujê po sobie ¿e nie tyjê, czujê siê doskonale na takim jedzeniu, porcje s± najzwyklejsze na ¶wiecie, nie przejadam siê i nie chodzê g³odna, du¿o mam ruchu

pozdrawiam
podoba mi siê tylko gdzie drugie sniadanie
Stary 2011-06-08, 20:13   #3796
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Cytat:

BARDZO PROSZÊ O OCENÊ

prowokacja?
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:14   #3797
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
skomplikowana_18

chcia³am tob± wstrz±sn±æ !!!

¿yj ciezz siê ¿yciem jedz co cchesz nic nie licz, i tak kiedys kazdy z nas pójdzie niestety do piachu wiêc korzystaj z zycia a nie skupija siê na gramach i ³y¿eczkach.
ja tez na p. wlasnie sobie gotuje makaron i do tego jakis sos ze s³oika i kurczak smazony, placki ziemniaczane sobie rób, frytki! ciezko obrac 4ziemniaki pokroic i usmazyc? nalesniki, itp itd. zaqmiast jogurtu na podwieczorejk zrób sobie budyn czekoladowy i pokroj do niego banana

nie widzisz ze kazda wiecznie ci mowi co masz zmienic w jad³ospisie a ty co dzien wklejasz to samo? lenistwo ! i jutro znów bêdziesz pisa³a ten sam jad³ospis mimo iz ci wymienilam kilka przykladów. skoros ie do nich nei stosujesz to po co tu piszesz? tutaj pisze sie w takim celu aby dana osoba ciê naprowadzi³a zasugerowa³a cos. my ci sugerujemy a ty nic wiec przestaniemy.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

podoba mi siê tylko gdzie drugie sniadanie
oo,mi³o mi!
wiesz, ja ¿adko kiedy jem V posi³ków. najzwyczajniej w ¶wiecie nie mam czasu, zawsze jestem poza domem.
w³. to brakuje porzadnego podw, bo obiad by³ ok 13
takie mam ¿ycie ¿e ¿adko kiedy jestem w domu na "czas aby zje¶æ podwieczorek"

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:17   #3798
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Peee ...

¦. Kaszka manna waniliowa z wkrojonymi 150g truskawek i garscia p³atków kukurydzianych + herbata z opuncj±

II¦. a) bu³ka 90g z mas³em, sa³at±, szynka drobiowa i pomidorem + sok multiwitamina z biedronki (330ml)
b) kaszka manna smietankowa z biedronki (taka w kubeczku takim jak jogurty sa) + kilkana¶cie truskawek

O. 3 ziemniaki z koperkiem i sosem + jeden Duzy kotlet mielony (tzw. Zraz) z miesa wolowego smazony na oleju + 3 du¿e kawa³y kalafiora

P. serek wiejski (200g) ze szklank± platków cheriosów z cimi nimis

K. 3 kromki z ziarnami:
kazda z maslem, Salata, i rzodkiewka. Dwie z szynka drobiowa. Jedna z serkiem twarogowym ¶mietankowym. + herbata zielona z opuncja

chyba zle nie jest ???
Stary 2011-06-08, 20:18   #3799
mimi0290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
prowokacja?
dlaczego prowokacja? Tak siê najad³am kolacj±, ¿e hoho , g³odna nie chodzi³am wiêc proszê o obiektywn± ocenê Dodam, ¿e zupa gêsto z warzywami by³a

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
Stary 2011-06-08, 20:29   #3800
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432

Cytat:

Czym sie niby osmieszam?

Sory za OT.
Moim zdaniem na P nie powinno siê liczyæ gramów. I jak sama piszesz jogurt naturalnym z bananem to normalna porcja. Wasnie NORMALNA a my na P powinny¶my je¶æ wiêksze porcje. NIe uwa¿asz?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Peee ...

¦. Kaszka manna waniliowa z wkrojonymi 150g truskawek i garscia p³atków kukurydzianych + herbata z opuncj±

II¦. a) bu³ka 90g z mas³em, sa³at±, szynka drobiowa i pomidorem + sok multiwitamina z biedronki (330ml)
b) kaszka manna smietankowa z biedronki (taka w kubeczku takim jak jogurty sa) + kilkana¶cie truskawek

O. 3 ziemniaki z koperkiem i sosem + jeden Duzy kotlet mielony (tzw. Zraz) z miesa wolowego smazony na oleju + 3 du¿e kawa³y kalafiora

K. 3 kromki z ziarnami:
kazda z maslem, Salata, i rzodkiewka. Dwie z szynka drobiowa. Jedna z serkiem twarogowym ¶mietankowym. + herbata zielona z opuncja

chyba zle nie jest ???
Mi siê podoba

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:31   #3801
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
@pozytywna wariatka, chyba msz racjê- z tymi waflami to przeginam. Najgorsze, ¿e strasznie zapychaj± i je¶æ siê nie chcê.Szkoda, ¿e smakuj±. :[
pojawi³ siê temat ryb, czy istniej± jakie¶ przeciwwskazania, ¿eby zjadaæ ich ma³± porcjê dzieñ w dzieñ?
No w³a¶nie, chodzi³o mi o to, ¿e przyda siê co¶ jeszcze OPRÓCZ tych wafli. Co do ryb, my¶lê, ¿e nie - niektórzy nie trawi± t³uszczu ryb ma¶lanych i trzeba uwa¿aæ z tuñczykiem, bo z niesprawdzonych ¼róde³ mo¿e mieæ sporo rtêci. No i jak wiadomo, panga jest ¶rednia. Po za tym nic mi nie wiadomo, ryby raczej zdrowe.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:35   #3802
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
oo,mi³o mi!
wiesz, ja ¿adko kiedy jem V posi³ków. najzwyczajniej w ¶wiecie nie mam czasu, zawsze jestem poza domem.
w³. to brakuje porzadnego podw, bo obiad by³ ok 13
takie mam ¿ycie ¿e ¿adko kiedy jestem w domu na "czas aby zje¶æ podwieczorek"
no to tak jak u mnie z tym. ze ja na P. i ciê¿ko ogarn±c;/ wiêc nie dziele na 1 sn 2 sn obiad pod i kolacje tylko po prsotu jem co popadnie czêsto i kiedy mam czas.. masakra ale co zrobiæ jak sie jest zalatanym
Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Peee ...

K. 3 kromki z ziarnami:

chyba zle nie jest ???
na drugie sniadanie troche ma³o 1 bu³ka, i po co te gramy piszesz jeste¶ na PPPP! niew musisz liczyæ. , obiad ok, czemu wy na te podwieczorki jecie jogurty itp serki ? s³odkie ! czekolade zjedz budyn z bananami zrób owoce ze smietan± i cukrem, nic s³odkiego w ciagu dnia nie widze.

a jak tak ma³o jesz na kolacje polecam na noc wyopic kakao z mlekiem 3,2%, ma oko³o 200kcal kubek
Stary 2011-06-08, 20:42   #3803
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego prowokacja? Tak siê najad³am kolacj±, ¿e hoho , g³odna nie chodzi³am wiêc proszê o obiektywn± ocenê Dodam, ¿e zupa gêsto z warzywami by³a

powiedz ,¿e ¿artujesz.
s³aby jad³ospis i za ma³o

Stary 2011-06-08, 20:48   #3804
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Podwieczorek i kolacja ju¿ bez wêgli. Celowe to? Jeste¶ przecie¿ na U, wiêc mo¿esz je je¶æ te¿ w pó¼niejszych godzinach bez obaw. Ale ogólnie jest ca³kiem w porz±dku, tylko dorzuæ mo¿e jakie¶ orzeszki/ pestki, bo ich nie widzê u Ciebie.

UTRZYMANIE:

1. Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków z mlekiem 3,2%, wkrojonymi truskawkami, wiórkami kokosowymi, suszonymi bananami i suszon± ¿urawin±

2. 2 z³o¿one kromki grahama z margaryn±, sa³at±, filetem z indyka, rzodkiewk±; ro¿ek Algidy ¶mietankowa czekoladowa

3. 2 z³o¿one kromki grahama z mas³em orzechowym i d¿emem niskos³odzonym o smaku owoców le¶nych; jab³ko

4. Makaron penne pe³noziarnisty ze szpinakiem duszonym z czosnkiem i fet± - kocham to! oczywi¶cie solidna porcja

5. Omlet z dwóch jaj i otr±b pszennych z wêdlin± jw., ca³ym pomidorem i szczypiorkiem; miseczka truskawek

I jak?
Ja mimo upa³ów nadal mam taki sam apetyt, jak zawsze...
dziêki za ocene do sa³atki nie da³am chleba bo jak ja robie sa³atke to w takiej misce ¿e to by spokojnie dla 4 osób starczy³o teraz popijam miêtke bo mnie tak wzde³o ze zaraz pêkne (pewnie dlatego ¿e se cebuli dowali³am )
Twoje jedzonko zawsze bardzo mi sie podoba i takie akurat w moim gu¶cie jest

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

a z tymi orzechami to ja nie wiem. jak kiedy¶ gar¶ciami jad³am to teraz w sklepie omijam szerokim ³ukiem dzia³ orzechowy.
Stary 2011-06-08, 20:55   #3805
mimi0290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ
powiedz ,¿e ¿artujesz.
s³aby jad³ospis i za ma³o
Nie ¿artujê Czy pó³ kostki twarogu + ca³a puszka sardynek + du¿y plaster szynki na sam± kolacjê to ma³o ? Chyba nie
W zupie by³o mnóstwo warzyw-zdrowo, ma¶lankê wypi³am szybko przed wyj¶ciem a ¶niadanie jad³am dopiero o 11 bo by³am na badaniach

A i oczywi¶cie to na redukcjê

Stary 2011-06-08, 21:04   #3806
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Poka¿ wiadomo¶æ
dziêki za ocene do sa³atki nie da³am chleba bo jak ja robie sa³atke to w takiej misce ¿e to by spokojnie dla 4 osób starczy³o teraz popijam miêtke bo mnie tak wzde³o ze zaraz pêkne (pewnie dlatego ¿e se cebuli dowali³am )
Twoje jedzonko zawsze bardzo mi sie podoba i takie akurat w moim gu¶cie jest

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

a z tymi orzechami to ja nie wiem. jak kiedy¶ gar¶ciami jad³am to teraz w sklepie omijam szerokim ³ukiem dzia³ orzechowy.
Dziêki bardzo.

Mo¿e Ci siê przejad³y. Ja sobie dzisiaj np. zrobi³am jednodniow± przerwê, co by odpocz±æ trochê od nich. A mas³o orzechowe lubisz mo¿e? Bardzo smaczne i NNKT te¿ ma. Albo oliwy/oleju u¿ywaj, wcinaj t³uste ryby czy awokado- ja nigdy nie jad³am, ale mam zamiar spróbowaæ, bo dziewczyny tutaj narobi³y mi ochoty.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:05   #3807
Phynn
Zakorzenienie

U. (brak okresu)

-p³atki owsiane&jêczmienne na mleku, z jab³uszkiem zielonym, orzechowym mas³em, suszonymi figami i szczypt± imbiru; kawa z mlekiem

-przed obiadem podjadane truskawki, nie mam pojêcia ile, na pewno kilkana¶cie sztuk, a mo¿e wiêcej

-ziemniaki z koperkiem, jajo sadzone, ma¶lanka

-du¿a ga³ka lodów rabarbarowo-¶mietankowych w wafelku

-grahamka, ka¿da po³ówka z serkiem nat., sa³at±, ³ososiem wêdzonym, oliwkami, pomidorem i ¶wie¿± bazyli±

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Edytowane przez Phynn
Czas edycji: 2011-06-08 o 21:07
Stary 2011-06-08, 21:12   #3808
Agu¦87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
U. (brak okresu)

-p³atki owsiane&jêczmienne na mleku, z jab³uszkiem zielonym, orzechowym mas³em, suszonymi figami i szczypt± imbiru; kawa z mlekiem

-przed obiadem podjadane truskawki, nie mam pojêcia ile, na pewno kilkana¶cie sztuk, a mo¿e wiêcej

-ziemniaki z koperkiem, jajo sadzone, ma¶lanka

-du¿a ga³ka lodów rabarbarowo-¶mietankowych w wafelku

-grahamka, ka¿da po³ówka z serkiem nat., sa³at±, ³ososiem wêdzonym, oliwkami, pomidorem i ¶wie¿± bazyli±
to wygl±da jak R , U to nie jest napewno.
Stary 2011-06-08, 21:21   #3809
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Grzeszne i pyszne Utrzymanie

¦niadanie: jajecznica z dwóch jaj L sma¿ona na ma¶le z papryk±, szczypiorkiem i szynk± drobiow±; du¿a kromka ¿ytniego z domowej roboty guacamole; skrzypopokrzywa

II ¶niadanie: sa³atka z warzyw, kurczaka, cykorii i sosu musztardowego; jab³ko

Obiad: miseczka domowego gazpacho; pó³ piersi z kurczaka pieczonej w orzechowej panierce; pe³noziarnisty makaron; cukinia grillowana z chilli; ¶wie¿o wyci¶niêty sok grejpfrutowy

Przek±ska: smoothie z banana, gruszki i miodu

Kolacja: du¿y kawa³ek tortu kanapkowego z domowego ¿ytniego chleba z warzywami, tuñczykiem i mozzarell±; kilka ogórków ma³osolnych; zielona herbata

+ 2l wody z lodem, miêt± i sokiem z cytryny
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:35   #3810
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
No w³a¶nie, chodzi³o mi o to, ¿e przyda siê co¶ jeszcze OPRÓCZ tych wafli. Co do ryb, my¶lê, ¿e nie - niektórzy nie trawi± t³uszczu ryb ma¶lanych i trzeba uwa¿aæ z tuñczykiem, bo z niesprawdzonych ¼róde³ mo¿e mieæ sporo rtêci. No i jak wiadomo, panga jest ¶rednia. Po za tym nic mi nie wiadomo, ryby raczej zdrowe.
o pandze, to nawet nie my¶lê, fuj.
w moim wypadku to zwykle wêdzony ³oso¶, makrela, puszkowany tuñczyk, dorsz na parze itp.; oby¶ mia³a racjê, bo ten tydzieñ mam wyj±tkowo rybny.

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
to wygl±da jak R , U to nie jest napewno.
no nie ¿artuj..

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.