|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011
damy radę - ja tez bym chciała tak te 5 k :P jak Bóg da to więcej :P chcoiaz znajac moja słabośc do słodyczy i pieczywa..
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większy stanowi czekolada, czipsy, pizza, makarony, frytki, kebaby i browar Choć od 17 dni jestem na antybiotykach i nie piję więc da sie![]() Zobaczymy jak bedzie, trzeba być dobrej mysli ![]() I zakupić w weekend dużo warzyw, make razowa, pełnoziarnisty makaron, brązowy ryż i inne zdrowe jedzonko ![]() A jak się czasem zgrzeszy to swiat sie nie zawali
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej zgrzeszyc mało cześciej niz sie złamac np po tyg i najeść do syta różnymi pysznościami
![]() pewnie ze trzeba byc dobrej mysli w końcu robimy to dla siebie
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nawet swój ulubiony dietowy blog
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
o a podzielisz się nim ?
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Jak znajde linka to pewnie
![]() Wykasował mi sie z ulubionych jak padł mi dysk ![]() ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Mam http://www.schudnijmy.pl/
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz dobranoc |
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4149 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- zamowilam butki na wesele w sklepie dla tańcerzy, juz sie nie moge doczekac jak wyjda, z tych co przymiezalam to sa cudownie miekie wygodne , zamowiłam 6 cm na codzien chodze w 8 i teraz sie martwie czy nie za mało przy mojej stopie 39/40 ![]() pochwalcie sie czy wasi TŻ maja 2 garnitury? tj 1 na ślub i inny na poprawiny??
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć
|
|
|
|
|
#4152 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czeeeeść U mnie dzis zimno i pada, ale dobrze...chwilka odddechu od upałów może być...byle by na weekend sie troszke poprawiło bo chciałabym plecy doopalać bo bede wyglądać jak flaga narodowa - czerwono biała ![]() któraś z Was pytała o garnitur na poprawiny... my mamy poprawiny i TZ bedzie miał jakieś spodnie na kant i koszule na krótki rękaw.nie bede go wciskac w garnitur,,, bęziemy wyglądać już swobodniej ale i elegancko ![]() wczoraj byliśmy u naszego foto-kamerzysty...ustalilismy co trzeba... o której ma do nas juz przyjechac w dniu slubu itd... opowiadal, jak kamerowal ostatnio na weselu i przy oczepinach był konkurs na przynoszenie fantów. I nagle zespół powiedział, żeby jako fant przynieść buty kamerzysty....jak zobaczył, że chmara podpitych panów rzuca sie na niego, to tylko myślał czy kamera to przeżyje... położyli go na ziemie i uradowani zdjeli buty...na szczescie kamerze nic sie ni stalo,,,ale konkursu juz nie maja nagranego ... co za glupota takie rzeczy wymyslac, śmieszny zespół
|
||
|
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że była Wielkanoc wcześniej bo bym nic nie miała ![]() Cytat:
![]() na wesele P miał nowy garnitur, a na poprawiny spodnie od gajerka do którego dokupił koszulę pod kolor mojej sukienki
|
||
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pierwszy czarny, a na drugi stalowy
|
|
#4155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4156 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ile powinno się dawać wcześniej na sam ślub? bo sie nie orientuje... ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też zamówiłam ![]() tyle, że nie białe
|
|
#4157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do garnituru, to mój sam chce 2 kupić, choć rok temu kupował jeden. Jak znajdzie jakieś ładne to kupi 2 - mi to nie przeszkadza. Niech kupi nawet 3 ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Aaa zapomniałam się przywitać...
|
|
#4158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A kupowane będą na ostatnią chwilę, bo się boję, że TŻ się jeszcze bardziej rozrośnie, a nie chcę, żeby się w dzień ślubu okazało, że tyłka nie mieści w spodnie od garniaka Cytat:
Mój kupował dwa lata temu (o żesz, w sumie to nawet 3 lata temu ), od tamtego czasu nawet żadnej koszuli sensownej sobie nie sprawił , więc przed ślubem musi się ostro obkupić... Tym bardziej, że jak my takie cielaki jesteśmy to na pewno się ubrudzi albo ja go ubrudzę , więc musi mieć zapas ubrań na przebranie...
|
|||
|
|
|
#4159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() dziewczyny z 17.09 dzisiaj mamy 100 ddś
|
#4161 |
|
Zadomowienie
|
nic mi nie zacytowało
![]() odpisywałyscie mi o tych garniturach. własnie mój TŻ w tym momencie nie ma wogole garniaka w ktorym mógł by isc na poprawiny wiec dokupywanie tylko spodnie lub marynaki nei ma sensu bo nei ma do czego mysli by kupic na ślub stalowy lub jasno brazowy a na poprawiny czarny buty kupilam w Kozdra
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
Jenny pisałam Ci kiedyś PW w sprawie ksiąg gości,ale nie odpisałaś...
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- ![]()
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() No tak dzisiaj Nasza 100 dniówka To chyba wypada zrobić takie sprawozdanie co mamy , co nie mam...swoją drogą nie myślałam, że tak szybko nadejdzie ten dzień...i od jutra będzie już tylko 1 cyfrowa liczba... ![]() MAMY: -salę weselną -DJ -fotografa i kamerzystę -samochód do ślubu - listę gości - świadków - noclegi dla gości -kościół - nauki przedmałżeńskie -poradnię - suknia (szyje się) - tort - ciasta - makijaż ślubny (siostra TZ będzie robić) - zaproszenia -dekoracja samochodu, kościoła, sali -wybrana kwiaciarka, która będzie robiła bukiet - protokół przedślubny spisany NIE MAMY: - obrączki - tablice rejestracyjne - transport dla gości - dodatki dla mnie: buty, bielizna, welon, biżuteria, - stroju dla Pana Młodego - fryzjer dla PM - paznokcie -księga gości - winetki - podziękowania dla gości, rodziców - piosenka na pierwszy taniec -zawieszki na alkohol - wódka, piwo, wino - dokumenty z USC - ustalenie dokładnie jaki bukiet chcę mieć - impreza panieńska / kawalerska -podróż poślubna Chyba tak ogólnie to wszystko. myślę, że nie jest tak źle i teraz będzie większy power, żeby wszystko pozałatwiać. Ale u mnie burza jest ![]() uwielbiam jak pada deszcz a ja siedzę sobie w ciepłym domku z kotem Chociaż kot przed chwilą tak mnie porządnie wkurzył. Przejechała pazurami po moich nowych spodniach - efekt mam takie małe ślady na nich. Dostała ode mnie, ale za chwilę zrobiła taką słodką minę, że nie sposób było jej nie wybaczyć ![]() I jutro mój TZ ma kolejne egzaminy do policji - psychologa idt. denerwuje się jak cholera, dzisiaj do mnie dzwoni rano i mówi, żebym tylko Go dzisiaj nie wkurzała tak jak wczoraj (znowu poszło o jedzenie, nie możemy się w tej kwestii dogadać, On lubi tłusto ziemniaki, schabowy, a ja jestem bardziej makaronowo-ryżowo-sałatkowa). A ja chyba dzisiaj na allegro popatrzę na jakieś ślubne rzeczy...
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
nie było mnie prawie tydzień![]() Jak się uda to nadrobię
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() co tam u Was?
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Cytat:
Welon super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za studniowke i liste spraw.
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 100-dniówkę i załatwione sprawy ![]() Pamiętam jak kocur TŻa wbijał mi pazury w uda całą drogę, jak go zawoziliśmy na kastrację (to była jego jedyna wycieczka samochodem, więc na kolanach - telefon do weta, czy wykastruje, odrobaczony i zaszczepiony paskud był już prędzej u miejscowego weterynarza, szybka decyzja i do samochodu, bo nie mieliśmy pewności, kiedy znowu nam się uda łajzę dopaść), miałam ślady przez kilka tygodni, na szczęście niewidoczne, ale dość bolesne My z TŻem na szczęście lubimy jeść tak samo, jego tylko czasem najdzie na coś ekstremalnie nie w moim guście, ale to go wtedy do mamy wyganiam - w końcu ma ją aż jedną ulicę dalej ![]() Codziennie wchodzę na all w poszukiwaniu ciekawych rzeczy. Dzisiaj upatrzyłam zaproszenia, całe 1,30 zł sztuka z kopertą, ale bez personalizacji, nasze dane wszystko jest, ale nazwiska gości sami wpisujemy, co dla mnie nie jest jakimś wielkim problemem, wezmę kilka sztuk na zapas i tyle
|
|
|
|
|
#4169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4170 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
że wstyd, bo święta, urodziny, imieniny a ten mój chłop nie wygląda. I kupił nowy z myślą o poprawinach od razu. A w tym roku dokupił następny, już ślubny. W dodatku idziemy na 4 wesela w tym roku i przyda się ten poprawinowy.Mój jest większy czyścioch ode mnie jak było malowanie pokoju to ja cała w farbie, a mój TŻ gdzieś kropelka na ramieniu, gdzieś na nodze.Cytat:
i powodzenia w egzaminach ![]() Teraz ja: ZROBIONE: - Młoda: suknia zamówiona (niedługo odbiór), sukienka na poprawiny (całość na poprawiny), podwiązka, bielizna, buty, biżuteria, welon, - Młody: garnitury, buty, koszula na poprawiny, - Sala – stół wiejski dopytać, - Kamera, - Foto , - Zespół , - Kościół- protokół, - Ksiądz, - noclegi dla gości, - makijaż, - fryzura, - lista gości, - wybrani świadkowie, - pierwsza piosenka na taniec, kurs tańca, - paznokcie, - nauki, - obrączki, - zaproszenia (kilka zostało z osobami, których na razie nie ma), - transport dla gości, - pistolet do baniek, tuby, tablice rejestracyjne, płatki róż, organza, figurka na tort, - wódka, NIE ZROBIONE: - księga gości ? - piwo, wino, - skrzypaczka, - Kościół: zapowiedzi, dekoracja kościoła (chociaż jest już kontakt z drugą parą), organista, - dokumenty USC, - kwiaciarnia: dekoracja samochodu, bukiet, , bukiet dla świadkowej, - dekoracja: domu, bańki, ryż, cukierki, - winietki, plan usadzenia gości, - podziękowania dla rodziców, gości, - miesiąc przed szczegóły z obsługą, - panieński, kawalerski, - niezbędnik PM, i o czym zapomniałam? P.S paznokcie w tym sensie zrobione, że zaklepany termin i potwierdzony
"Każdy może być palantem, ale decyzja, by nim zostać, jest ściśle osobista." Jeffrey Capshew Edytowane przez zaraza3 Czas edycji: 2011-06-09 o 13:10 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

ale jakoś dam rade

Choć od 17 dni jestem na antybiotykach i nie piję więc da sie

mają takie na fleq właśnie ecru ale tylko 37,a ja mam 36 

wg mnie powinna być ustalona cena i w niej powinno zawierać się już wszystko, a nie takie dogadywanie się z każdym po kolei

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
że wstyd, bo święta, urodziny, imieniny a ten mój chłop nie wygląda. I kupił nowy z myślą o poprawinach od razu. A w tym roku dokupił następny, już ślubny. W dodatku idziemy na 4 wesela w tym roku i przyda się ten poprawinowy.
jak było malowanie pokoju to ja cała w farbie, a mój TŻ gdzieś kropelka na ramieniu, gdzieś na nodze.