|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Cytat:
Eee tam, zależy do czego i jak uszyta. Jakby była kopertowa tuniczka, to by pasowała wedle mojego widzimiesię. Tamta, z powodu góry, zdecydowanie nie pasowała, ale przecież wyglądałaś dobrze... jednak nie bardzo dobrze. Mnie rzekomo miniówy nie pasują, a był okres, gdy je nosiłam. I co? Nie wyglądałam źle. Ty też nie wyglądasz źle, ale jak nie masz tuniki, to wyglądasz lepiej. O to chodzi. Masz proporcjonalną figurę, więc jak chcesz, to noś! Tylko nie jako strój stały. |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Poszło na Pw |
|
|
|
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam. Zapisałam. Potrzebuje KONIECZNIE Twoich wymiarów. Są dość... specyficzne niektóre, ale to konieczne.
Piersi nie widzę zupełnie - tylko miejsce, gdzie są. Wyglądasz mi siostrzanie bardzo, więc wymiary to obowiązek. |
|
|
|
#3004 |
|
Szara Eminencja
|
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wzorowana jest na greckich przedstawieniach tej bogini. Historykiem sztuki nie jestem, ale wiem też, że Grecy i Rzymianie lubowali się w młodych chłopcach, więc pewnie kobiety o chłopięcych figurach też takie im się podobały ![]() Co do Wenus z Milo, fakt, bardziej przypomina Cameron Diaz niz Monicę Bellucci. Ale to tak za drugim rzutem oka, bo na pierwszy to myślałam o klepsydrze.
|
|
#3006 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny-lecę obejrzeć odcinek serialu i do spania, bo jutro na 9 pierwszy dzień w pracy! trzymajcie kciuki,trochę się stresuję:P a w piątek pierwszy dzień na praktyce, duuużo naraz
![]() dobranoc i dużych spadków
|
|
#3007 |
|
Raczkowanie
|
Rzymianie nie lubowali się w chłopcach - w sensie wprowadzania ich w taki sposób w świat i popisywania się sponsoringiem erotycznym. I oni preferowali inne kobiety. Tak samo barbarzyńcy w Europie.
Wenus z Milo nie ma rąk, więc nie ma jak się bronić przed wielbicielami, ale chyba hurtem do niej nie lecą poza miłośnikami starożytności. Różnice w obwodach ma zaznaczone. To fakt. Grecy, jak dziś modeling , preferowali kobiety o smukłych kostkach. To był zawsze atrybut atrakcyjnej kobiety. Było na to jakieś określenie, ale nie pamiętam - zresztą nigdy się greki nie uczyłam. Długie smukłe nogi. Biust niewielki i szeroka talia. To jest odwrotność klepsydr, wiolonczeli, kręgli, etc. Wazon mógłby się załapać na te nogi. Bo resztę by schował pod chitonem. A w rozcięciu do pasa prawie zaświeciłby nogą i chłopy by omdlały. Wiolonczela też by się załapała. Bellucci - nie wiem. Wiele klepsydr ma stosunkowo krótkie nogi albo nawet mocno krótkie i szersze kostki niż te typy wyciągnięte. Mają też większe uda. Chyba by odpadły. No i wzrost mają inny.
Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-08 o 23:01 |
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3009 |
|
Raczkowanie
|
Też się żegnam i spadam do pisania!
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niewolnicy wykorzystywani w ten sposób to była normalka Zbaczamy nieco z tematu ![]() Zmierzam w stronę łóżka, bo coś głodna jestem, a nie powinnam już nic jeść
|
|
#3011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To, co wyczyniali w teatrze czy publicznie z zoofilią, to głowa mała. Wszystko przez to, że niewolnik był zerem. Grecy też mieli niewolników, ale jednak innego typu. Tu byśmy zaczęły gadać o republikaniżmie, wojskowości, podbojach, etc. Chodzi mi o kulturowy kod. Rzymianie oficjalnie bardzo źle patrzyli na takie związki osób mniej więcej równych w sensie społecznym (czy wiekowo zróżnicowanych, to już szczegół). W epoce republiki to już w ogóle. Że tam potem w okresie cesarstwa, to przecież się już to zdarzało. Ale mieli inny ideał obywatela to raz. Inną moralność to dwa. Inny trend wojskowy to trzy i wiele innych rzeczy. I nie filozofowali, jak ci tzw. zniwieściali, słabi Grecy. A to z tego filozofowania się wzięli efebi i ich sponsorzy. Potem rzekomo Grecy podbili zdobywców, ale filzofią zajmowało się bardzo niewielu Rzymian. Ja kocham Rzymian, a nie lubię Greków, żeby było zabawniej. A już w sprawach rzymskiej wojskowości to dostaję or... organicznej ślepomiłości. Ave Roma! Ale powinnam to dokładnie prześledzić, żeby się autorytarnie wypowiadać na nie. Tu masz rację. Słodkich snów, nasza nauczycielko! Niech Ci się przyśni CATAMITUS. Tak, podstawa to nie być stroną bierną. W wielu kulturach. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-08 o 23:34 |
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Zingi fajna jest książka Pierre'a Grimala "Miłość w starożytnym Rzymie" jeśli chodzi o te tematy
![]() A ja doszłam do wniosku, że chyba sobie w końcu kupię "Historię piękna" Eco, bo mnie temat wciągnął. Co do starożytności, to już się nie wymądrzam, bo ja mediewistą jestem ![]() Nie napisałaś, jakim kształtem jesteś
|
#3013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A JAKI ODCINEK? Ja wczesne średniowiecze preferuję i tak generalnie do XIII w. Ale późniejszym okresem nie pogardzę. A co konkretniej? Obyczajowość, prawo, mentalność, organizacja społeczna, sztuka, ekonomia, czy jeszcze coś innego? Czytałam Eco i niewiele mi w głowie zostało. Tatarkiewicz źródłowo mnie bardziej pociągał. Jestem grubasem, ot co, a nie kształtem. Jeśli już, to bezkształtem. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-08 o 23:37 |
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Pracę pisałam o polityce wschodniej Ottona I, więc generalnie wczesne średniowiecze powszechne. ale w ogóle średniowiecze jest moją ulubioną epoką. Co prawda nie pracuje naukowo, tylko w szkole, więc znać muszę wszystko, ale powyżej XVI wieku to już nie bardzo lubię.
Nie możesz być grubasem bez kształtu, nie brzmisz mi jak grubas
|
#3015 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3016 | ||||
|
Konto usunięte
|
bardzo dobra postawa! trzeba być dumnym ze swojej sylwetki niezależnie jakim kształtem się jest!Cytat:
![]() Cytat:
ale teraz nie ma kiedy i z kim...Cytat:
prawie nie wiem o czym piszecie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
No ja w ogóle nie pracuję w niczym historycznym, więc nie powinnam o śrdniowiecze zahaczać po tylu latach. Ale staram się sledzić na bieżąco i masę opracowań szczegółowych pochłaniam. Niedługo utonę w książkach.
Otton I!!! Kto by pomyślał. Nie tak dawno czytałam o jego pierwszej żonie. Odkopali resztki tej Edytki i cudne rzeczy z jej ząbków i udzików wyczytali. Bo mnie bardzo interesują badania ludzkich trucheł. Podniecam się tym, a z medycyny zero. Tyle, że siostry ksiązki i prasę podczytywałam, to nie jestem zupełnie durna w tym temacie. Otton I! No to mi się udałaś. Ostatnio czytałam o strasznym despekcie, jaki jego synek wyrzadził królowi Franków. Tak się koleś wkurzył, że uwziął na wykształcenie syna. Bo publicznie Otton mu zaczął przemawiać po łacinie, a ten biedak ni w ząb nie kumał. Starszna obraza! Pokazał tamtemu, że jest prostakiem. Zresztą kombinował nieźle, żeby go upokorzyć podwójnie, ale dzięki czujności jednego biskupa się nie udało. Metalku Z CHAD i ekshibicjonizmem to raczej ironicznie napisałam. Nie sądzę, żeby to był kliniczny przypadek, bo ona miała rozkład dnia, którego się chyba starała trzymać,a te dziwne odchyły to były od przypadku do przypadku. Może i była taka strasznie oryginalna i wyprzedzała albo po prostu olewała epokę, albo była nieżle pokręcona. Sądzę, że to drugie, bo nie uwierzę, że tak niesłychanie chciała żyć po swojemu i pokazać światu, że będzie robić, co się jej żywnie podoba z powodu .... jakichś głębokich przemyśleń i zadumy nad światem. Miała się za niezrozumiałą wybitna jednostkę. Cóż, jak dla mnie, ona była dość mocno ograniczona. Miała różne zdolności, uczyła się sporo, ale jak mi dziewczyna pisząca o niej pracę zaczęła czytać jej mundre zapiski filozoficzne i wierszydła, to ryczałyśmy obie ze śmiechu. No, Sokratesem w spódnicy to ona nie była. Ani nawet 1/20 Sokratesa. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-09 o 00:09 |
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy muszę Ci przypominać moją wpadkę z wyrostkiem mieczykowatym? Zingi ja Ottonów znielubiłam po tym jak musiałam tłumaczyć literaturę na ten temat ( bo u nas mało o nim) nie tyle z angielskiego czy niemieckiego, ale z czeskiego ![]() A to wcale nie takie proste jak się wydaje ![]() Dobra, idę spać, bo o 6 do roboty wstaję, co prawda tylko 2 lekcje mam, ale jak się nie wyśpię, to potem głupoty gadam
|
|
#3019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale makabra to jest staro-cerkiewno-słowiański!!!! Dostawałam mózgościsku. Jakiś dziwny, sztuczny twór. Tak, czeski to pestka przy nim. No i kiedyś czeski to była elegancja Francja! W średniowieczu, nie? Żeby już zajść w nasze mediewistyczne opłotki. O wyrostku mieczykowatym coś było. Ale każdy się może przejęzyczyć. Snów o Ganimedesie i Zeusie życzę. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-09 o 00:17 |
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
E tam, wolałabym młodego Andy'ego Garcię
PA!
|
#3021 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tego Pana znam poniekąd osobiście
![]() ![]() Bo byłam jako dziecko w muzeum w dolinie neandertalskiej A jego potomkowie zasiadają teraz w szkolnych ławkach, tylko że ściskają w łapkach nie pięściaki a telefony komórkowe
|
#3023 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale te jej odchyły od przypadku do przypadku naprawdę pasują pod jakieś lekkie zaburzenie psychiczne, pod nie można prawie wszystko podciągnąć to pogrubione: mania? hipomania? ![]() Cytat:
nie musisz zapamiętałam, nie obrazisz się jak kiedyś wykorzystam jako anegdotkę śmieszącą głównie środowisko medyczne? ![]() a powiem jeszcze że kiedyś studentka macając węzły chłonne pachwinowe u pacjenta przez piżamę (żeby go nie krępować rozbieraniem) wymacała taki 'bardzo duży, zwarty, przesuwalny względem podłoża i skóry, kształtu owalnego' który okazał się być... jądrem! także każdemu się zdarza ![]() też udaję się w objęcia morfeusza dobranoc!
|
||
|
|
|
#3024 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane,gratki za spadki
jestesmy na działce i własnie przeżyliśmy burzę zalewową,zalało taras i przeciekło do domku-miski rostawioneUwielbiam tuniki,zasłaniają to i owo ![]() Cytat:
Cytat:
Kochane te off topy to nie tu,najlepiej na pw, dogadajcie się i będzie ok
|
|
#3025 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No, zdecydowanie coś z nią było nie tak. Ale przynajmniej mocz trzymała. Chyba.... Cytat:
Cytat:
Nikamo36, na widok Andy'ego Neanderthalci nawet powieka Ci nie zadrgała? A jacy panowie Ci się śnią? Mnie się zaraz przyśni Pan Zadanie Niewykonane. Spadam i macham wszystkim łapami dwiema! Spadków życzę i miłych gatków Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-09 o 00:38 |
|||
|
|
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zacytowałam akurat ten post bo był na końcu a śnią mi się różni panowie a kocham jednego
|
|
#3027 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O Garcii nie można szepnąć? Czy chodzi o to, żeby nie rozerwać go na pół? Z dietującej i świrującej Sissi nie wolno się pośmiać? O swoich zainteresowaniach wspomnieć? Pogadać o strojach też nie? NAPRAWDĘ NIE? ![]() (Co wolno wojewodzie, to nie tobie, smrodzie zingiberski. Oki doki. Idę ryczeć w pościel, bo czas najwyższy) Cytat:
Jaka PANI? Zaliczasz mnie do niedukanek z zewnątrz? Nie wspieram dukanek? No, ładnie! ![]() Cytat:
Wreszcie skończyłam te notatki i dokumentasy dziergać. Za oknem świt!!! Dobranoc Paniom i Panienkom! Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-06-09 o 04:35 |
||||
|
|
|
#3028 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zauważyłam, żeby Zingi kogoś pojechała dziś albo dowalała. ma specyficzny styl pisania i bardzo dużo wiedzę którą chce się podzielić... czytać nie trzeba spokojnieCytat:
)u mnie dziś wzrost +1,1 kg!!!! na P!? dziwne,strasznie mam nadzieję, że to @ się zbliza** uciekam do pracy...
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-06-09 o 07:45 |
||
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
cześć chudzinki
dzisiaj wreszcie chłodno ciekawe kiedy zacznie lać ![]() moja waga dzś +0,50 kg po wczorajszej uczcie jestem w szoku na PW więcej mi rosło a dziś proto wiec jutro będzie piękny spadeczek może nawet z nadwyżką - ale to dopiero jutro - czyli bardzo mi pasuje ta faza ![]() przywitałam się - więc zabieram się za pracę miłego dnia |
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry chudziunki!!
dawno mnie nie było, ale ostatnio mam ciężkie dni.. dzisiaj pierwszy raz od paru lat ubrałam sukienkę, przed kolana, czarną ale cały czas myslę, że źle wyglądam i mimo, że juz tyle schudłam to nadal wydaje mi się, że jestem dalej taka grubaaa jutro impreza z pracy, grill i takie tam. a dzisiaj muszę mieć po pracy trochę czasu dla siebie, bo zeświruję. Gratuluję wszystkich spadków
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

, preferowali kobiety o smukłych kostkach. To był zawsze atrybut atrakcyjnej kobiety. Było na to jakieś określenie, ale nie pamiętam - zresztą nigdy się greki nie uczyłam. Długie smukłe nogi. Biust niewielki i szeroka talia. To jest odwrotność klepsydr, wiolonczeli, kręgli, etc. Wazon mógłby się załapać na te nogi. Bo resztę by schował pod chitonem. A w rozcięciu do pasa prawie zaświeciłby nogą i chłopy by omdlały. Wiolonczela też by się załapała. Bellucci - nie wiem. Wiele klepsydr ma stosunkowo krótkie nogi albo nawet mocno krótkie i szersze kostki niż te typy wyciągnięte. Mają też większe uda. Chyba by odpadły. No i wzrost mają inny.

bardzo dobra postawa! trzeba być dumnym ze swojej sylwetki niezależnie jakim kształtem się jest!
ale teraz nie ma kiedy i z kim...
prawie nie wiem o czym piszecie 

)