Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 09:28   #3451
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

A u mnie gorąco i duszno, niebo bezchmurne
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:30   #3452
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

U mnie brzydko, pochmurno i już zapowiadali na wieczór burze...

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:33   #3453
Magdzia0108
Zadomowienie

No a ja lubię ciepło, nawet jak jest duchota. Deszczu nie lubię

Znalazłam fajną stronę z inspiracjami. Może, któraś nie widziała, to proszę:
http://tylkoraz.blogspot.com/

Szukałam też bukietów i znalazłam kilka. Niektóre są w innych kolorach niż fiolet, ale zapisałam sobie, bo np chciałabym taki rodzaj kwiatu, ale w kolorze fioletu, lawendy lub kremowym, plus zieleń oczywiście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3bez.jpg (72,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13bukiet.jpg (56,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg flicr.jpg (21,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg frezje7.jpg (41,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg green-purple-bouquet.jpg (36,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg goździk brodaty.jpg (32,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Martha Stewart.jpg (15,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Marthas-Vineyard-Bouquet.jpg (21,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ranunculus4.jpg (32,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jaskier.jpg (49,0 KB, 7 załadowań)

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:38   #3454
jagodzia133
Zakorzenienie

Cześć piękne
Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
__Paulinka__ ja już mam nawet koncepcję w głowie w wazonach tulipany fioletowe :O ( mam nadzieję, że nie będzie problemu z ich dostaniem ) będę miała świeczki te małe podgrzewacze i te długie w kolorze zielonym , przez stół fioletowa organza, zielone serwetki , gdzieniegdzie zielone kamyczki ( rozsypane koło wazoników na organzie )
i na suficie będą materiały i kule ...ale ja tych kul chcę duuuużo , ( chyba sufit będzie fioletowy a kule zielone )

także jak znajdziesz jakieś fajne pomysły na dekoracje w tych kolorach to zapodaj
ja też myślę nad zielenią bo fiolet sam to ok ale jagody są zielono fioletowe :P ale jeszcze będę myślała ;p marzą mi się nadruki na kopertach jagódek gdzieś z boku ;p ciekawe ile taka akcja by kosztowała ;p
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
znowu zapomnilam dodac:P
oooo widziałam tą girlandę to jest chyba brudny róż ja bym chciała zrobić salę w różu ale do złota to tak nie za bardzo pasuje niestety
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Znajoma wrzuciła foty z dzisiaj z Lublina. Masakra, jak polało...
http://www.facebook.com/profile.php?id=1000013614 03952#!/photo.php?fbid=1796281820 92561&set=a.1796280987592 36.54268.100001361403952& type=1&theater

Dobrej nocki życzę! uciekam...
tak tak kochanie lało u nas dosłownie 15 min a woda płynęła strumieniami ;p ja mieszkam na osiedlu położnym na wzniesieniu ;p ale tam gdzie niżej było to tak to wyglądało... w radiu mówiono że nawet łódkę czy żaglówkę porwało nad zalewem zemborzyckim szok. A teraz duchota straszna jest w radiu mówili że ma u nas lać i burze miały być.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:38   #3455
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość

Szukałam też bukietów i znalazłam kilka. Niektóre są w innych kolorach niż fiolet, ale zapisałam sobie, bo np chciałabym taki rodzaj kwiatu, ale w kolorze fioletu, lawendy lub kremowym, plus zieleń oczywiście

To może nie powinnam być az tak zalamana swoja salą skorą kremowy i zielony tak cudnie ze soba wyglądają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (176,9 KB, 22 załadowań)

Stary 2011-06-09, 09:52   #3456
jagodzia133
Zakorzenienie

usunęłam swoją fotkę i PM bo wstawiłam tak bez pytania a jak by to znaleźli to by mnie :P
Lili & Gabryś

Stary 2011-06-09, 10:13   #3457
Magdzia0108
Zadomowienie

A tu coś dla neny szuka cały czas (chociaż kilka już zakupiła) szarfy do swojej cudnej sukni. Zrobiłaś piękne zaproszenia, to może sama zrobisz sobie też szarfę
http://www.welonimuszka.pl/index.php...rfa-z-kwiatem/

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:18   #3458
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Hej! Wczoraj wieczorem ogarnęłam to o czym rozmawiałyście, obszernie się wypowiedziałam i... nagle komp się sam z siebie wyłączył

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
zamówiliśmy takie:
Załącznik 4012939

mam nadzieję że już niedługo wstawię zdjęcie naszych
Śliczne obrączki Czekam na real photo

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczyny
Tak też zostanę przy beżowym, kremowym i tych delikatniejszych odcieniach Mam nadzieje ze buciki też dobiorę takiego koloru
A zielony aby ożywił może sporadycznie gdzieś dorzucę. Ale na pewno z czerwonym nie będę juz przesadzać
Musze jeszcze wypytać czy to ich standardowy wystrój, czy może mają jeszcze jakieś propozycje Dzięki dziewczyny

Jeszcze mam jeden problem bo stoły są wąskie i z tego co pamiętam zwykle soków, sałatek i innych pierdółek nie mówiąc o ciastach, szklankach na tych stołach jest dużo.. I nie wiem jak pomieszczę na nich moje wymarzone dekoracje \
A wiecie? Ja to mam zupełnie inne zdanie... Np. ten zielony na zdjęciach z Twojej sali (chyba tylko bieżniczki były na stołach? bo nigdzie indziej zieleni się nie dopatrzyłam...) to kompletnie nie pasuje :/ Po pierwsze za dużo tych kolorów (takich różnych i kontrastujących) na raz, po drugie zielony niestety z czerwonym wygląda ble :p Fakt - sama zieleń z fioletem wygląda ciekawie i wrzucone tu dekoracje z tymi kulami pod sufitem i z zielonymi szarfami pięknie razem wyglądały, ale to dlatego, że wszystko było dopasowane, dekorowanie było konsekwentne. Na zdjęciu z Twojej sali ten zielony wygląda tak... "ni w pipę ni w oko" - takie niepotrzebne wtrącenie, niewiadomo o co chodzi... Ja osobiście w takiej sali (a jest przepiękna!) postawiłabym jednak na fiolet (nie chcę być monotematyczna a w zasadzie monokolorystyczna :p) połączony z czerwienią --> wtedy powstałby zabójczy efekt podobny do pary fiolet-zieleń Bo ściany są neutralne, zresztą i fiolet i czerwień pięknie do wszelkich kremów pasują... a czerwieni nie byłoby za dużo - raptem 1-2 ściany są czerwone, prawda? No.. i zrobiłabym to tak konsekwentnie jak opisywała to np. Sikoreczka z fioletem i zielenią, że rozdzieliłabym 2 kolory pomiędzy wszystkie elementy dekoracji jakich w ogóle będziesz chciała użyć, np: bieżniki, serwetki, świeczki, kwiaty, szarfy na krzesłach (można wieszać na zmianę, raz fioletową raz czerwoną), winietki (to samo z zaproszeniami) itp. itd. Oczywiście pociągnęłabym dekoracje również w sali tanecznej (jasne, że piękna jest bez żadnych dodatków, ale dzięki nim cała impreza będzie spójna) i sądzę że byłoby przepięknie Ach... no oczywiście jeśli ten pomysł Cię nie przekonuje to faktycznie postaw na kremowy

Tylko żeby mi się tu żadna nie obrażała za moje poglądy na temat zielonego w tej właśnie sali Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam - w końcu różne są gusta i wiadomo, że o tych się nie dyskutuje

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Cześć piękne

ja też myślę nad zielenią bo fiolet sam to ok ale jagody są zielono fioletowe :P ale jeszcze będę myślała ;p marzą mi się nadruki na kopertach jagódek gdzieś z boku ;p ciekawe ile taka akcja by kosztowała ;p

oooo widziałam tą girlandę to jest chyba brudny róż ja bym chciała zrobić salę w różu ale do złota to tak nie za bardzo pasuje niestety

tak tak kochanie lało u nas dosłownie 15 min a woda płynęła strumieniami ;p ja mieszkam na osiedlu położnym na wzniesieniu ;p ale tam gdzie niżej było to tak to wyglądało... w radiu mówiono że nawet łódkę czy żaglówkę porwało nad zalewem zemborzyckim szok. A teraz duchota straszna jest w radiu mówili że ma u nas lać i burze miały być.
Zacznę od tego, że faktycznie bardzo ładnie wyglądałaś w tej sukienusi na weselu Jeśli chodzi o jagódki na kopertach to... może Ciebie również zainspirują zaproszenia neny? Przypominam, że w celu uzyskania wzorków użyła stempelków do scrapbookingu Ja też zamierzam takich użyć, tylko malutkich - chyba wybiorę motylki Na allegro jest tego trochę, więc może kiedyś udałoby Ci się trafić na jagódki właśnie ? A a propos tego, że róż nie pasuje do złota to oooj nie zgodzę się Moim zdaniem przepięknie wyglądają razem Tak samo jak róż pasuje do brązu i różnych odcieni beży (beżów? ) Wrzucam parę fotek z neta, może jednak dasz się przekonać?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (39,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (31,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (47,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (12,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (34,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (27,2 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez sztuczka_magiczka
Czas edycji: 2011-06-09 o 10:26
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:28   #3459
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
zamówiliśmy takie:
Załącznik 4012939

bardzo ładne

My mamy wreszcie ustalony kościół i godzine!! 02.06.2012 godz. 16.00!!!:jupi :

Błakaliśmy sie miedzy kościołami w centrum miasta, żeby było bliżej na salę, ale licencja w mojej parafi na slub w innej "kosztuje" tyle ile ślub więc nie będe podówjnie płacic
gościom bez transportu zamówimy pare taksówek albo 1 bus i wszyscy razem pojedziemy na salę.
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:34   #3460
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Hej! Wczoraj wieczorem ogarnęłam to o czym rozmawiałyście, obszernie się wypowiedziałam i... nagle komp się sam z siebie wyłączył

Śliczne obrączki Czekam na real photo

A wiecie? Ja to mam zupełnie inne zdanie... Np. ten zielony na zdjęciach z Twojej sali (chyba tylko bieżniczki były na stołach? bo nigdzie indziej zieleni się nie dopatrzyłam...) to kompletnie nie pasuje :/ Po pierwsze za dużo tych kolorów (takich różnych i kontrastujących) na raz, po drugie zielony niestety z czerwonym wygląda ble :p Fakt - sama zieleń z fioletem wygląda ciekawie i wrzucone tu dekoracje z tymi kulami pod sufitem i z zielonymi szarfami pięknie razem wyglądały, ale to dlatego, że wszystko było dopasowane, dekorowanie było konsekwentne. Na zdjęciu z Twojej sali ten zielony wygląda tak... "ni w pipę ni w oko" - takie niepotrzebne wtrącenie, niewiadomo o co chodzi... Ja osobiście w takiej sali (a jest przepiękna!) postawiłabym jednak na fiolet (nie chcę być monotematyczna a w zasadzie monokolorystyczna :p) połączony z czerwienią --> wtedy powstałby zabójczy efekt podobny do pary fiolet-zieleń Bo ściany są neutralne, zresztą i fiolet i czerwień pięknie do wszelkich kremów pasują... a czerwieni nie byłoby za dużo - raptem 1-2 ściany są czerwone, prawda? No.. i zrobiłabym to tak konsekwentnie jak opisywała to np. Sikoreczka z fioletem i zielenią, że rozdzieliłabym 2 kolory pomiędzy wszystkie elementy dekoracji jakich w ogóle będziesz chciała użyć, np: bieżniki, serwetki, świeczki, kwiaty, szarfy na krzesłach (można wieszać na zmianę, raz fioletową raz czerwoną), winietki (to samo z zaproszeniami) itp. itd. Oczywiście pociągnęłabym dekoracje również w sali tanecznej (jasne, że piękna jest bez żadnych dodatków, ale dzięki nim cała impreza będzie spójna) i sądzę że byłoby przepięknie Ach... no oczywiście jeśli ten pomysł Cię nie przekonuje to faktycznie postaw na kremowy

Tylko żeby mi się tu żadna nie obrażała za moje poglądy na temat zielonego w tej właśnie sali Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam - w końcu różne są gusta i wiadomo, że o tych się nie dyskutuje

Zacznę od tego, że faktycznie bardzo ładnie wyglądałaś w tej sukienusi na weselu Jeśli chodzi o jagódki na kopertach to... może Ciebie również zainspirują zaproszenia neny? Przypominam, że w celu uzyskania wzorków użyła stempelków do scrapbookingu Ja też zamierzam takich użyć, tylko malutkich - chyba wybiorę motylki Na allegro jest tego trochę, więc może kiedyś udałoby Ci się trafić na jagódki właśnie ? A a propos tego, że róż nie pasuje do złota to oooj nie zgodzę się Moim zdaniem przepięknie wyglądają razem Tak samo jak róż pasuje do brązu i różnych odcieni beży (beżów? ) Wrzucam parę fotek z neta, może jednak dasz się przekonać?
ooooooooooo kochana to mi teraz w główce namieszałaś szukałam fotek właśnie złota i różu i nie mogłam znaleźć a tu proszę jak to pięknie wygląda kurcze ale wtedy muszę zrezygnować z mojego planu.... no nic od zawsze marzyłam o różu dziękuję ci jesteś MEGA KOCHANA
Lili & Gabryś

Stary 2011-06-09, 10:40   #3461
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

No i artykuł na temat zmiany nazwiska, zobaczcie, ile będzie trzeba jeszcze kasy na to wydać, cholera: http://myweddspace.pl/artykul/czy-zm...sko-po-slubie/
Dla tych, co nie mają tam konta i nie mogą przeczytać całego artykułu skopiuję "cennik":
W pierwszej kolejności trzeba wymienić dowód osobisty. Zdjęcie: ok. 20 zł; plus dokument: 30 zł.
Po wymianie dowodu czas na prawo jazdy. Zdjęcie już mamy, dokument: 70zł; opłata skarbowa: 10zł.
Trzecia rzecz to paszport. Zdjęcia (to do dowodu nie pasuje, trzeba zrobić inne): 20 zł, opłata za wydanie paszportu: 140 zł.
Posiadacze prawa jazdy często mają również samochód. Dowód rejestracyjny - opłata komunikacyjna i ewidencyjna: 60 zł.
Wszelkie legitymacje również trzeba wymienić. Na szczęście przeważnie za darmo. Jedyne koszty zwiazane są ze zdjęciami, warto profilaktycznie zamówić więcej odbitek portretu do dowodu.
Tu kończą się wydatki, problemy nie. O zmianie nazwiska trzeba zawiadomić wszystkie banki, firmy ubezpieczeniowe i pracodawcę.
Podsumowując, należy przeznaczyć na to około 350 złotych i zaplanować wizyty w co najmniej dziesięciu instytucjach.

Miłego dnia Kochane
Ale będzie załatwiania i latania po urzędach
Stary 2011-06-09, 10:50   #3462
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
ooooooooooo kochana to mi teraz w główce namieszałaś szukałam fotek właśnie złota i różu i nie mogłam znaleźć a tu proszę jak to pięknie wygląda kurcze ale wtedy muszę zrezygnować z mojego planu.... no nic od zawsze marzyłam o różu dziękuję ci jesteś MEGA KOCHANA
Super Miło mi, że to moja zasługa Ja od zawsze łączyłam róż z brązem, złotem... Pamiętam jak kiedyś koleżanka w liceum dostała w prezencie różową gumkę do włosów z kwiatkiem i mówi "ojej ale do czego ja to będę nosiła? nie mam żadnych różowych ubrań..." to ja jej mówię, że do beżu i brązu Posłuchała mnie i później zakładała tę gumkę do brązowego sweterka czy beżowych spodni Yeeeah - ja to jestem :cwaniak: Wiesz, nic nie szkodzi że nie będzie jagódek Każdy wie i tak, że jagodowa z Ciebie dziewczyna Wystrój możesz sobie więc strzelić różowo złoty I to taki róż jaki tylko chcesz - blady, pudrowy, brudny czy nawet fuksję I chyba najładniej będzie, jeśli zdecydujesz się na jeden konkretny odcień różu Taki przynajmniej ja miałabym plan Działaj!
Stary 2011-06-09, 10:59   #3463
D0tk4
Zadomowienie

Witam dziewczyny! Wy tu tak narzekacie na ta pogode, ze za cieplo, za duszno, a ja bym sie baaaaardzo chetnie z Wami zamienila! U mnie dzien w dzien nie wiecej niz 20 stopni .. Ehhh.

Mam dzis wolne, wiec umowilam sie na kawke z kolezanka z uczelni, a pozniej ide do innej, ktora ma hopla na punkcie slubow i bedziemy weselnymi ✂✂✂✂✂✂✂kami sie zajmowaly Okazuje sie, ze na Slowacji tradycje sa bardzo do polskiej podobne, wiec jak nic sie dogadamy

Milego dnia kochane!!
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:01   #3464
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
zamówiliśmy takie:
Załącznik 4012939

Bardzo ładne te obrączki. Są satynowane, czy tylko tak wyglądają na zdjęciu? Mi się satynowane podobają, no i tak szybko zarysowan nie widać jak na polerowanych.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:04   #3465
bluesky89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Co do dekoracji, to jestem tego samego zdania co sztuczka_magiczna Róż z złotem, czy brązem wyglada pięknie!! Także Jagódko, życzę powodzenia
Stary 2011-06-09, 11:07   #3466
martusia15cc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
O jaaa jakie głupoty a jak ktoś nie chodził na religię w którejś klasie to co?

Widziałam foty samochodów to i ja wkleję dekoracje, które nam się marzą
Druga dekoracja super

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
ja o czyms takiem wogole nie slyszalam:/ u mnie tez mam przyniesc tylko swiadectwo z ostatniej klasy szkoly sredniej na pewno wystarczy niech juz nie wymyslaja za wiele...

oooo... to tez swietnie wygląda
U nas ksiądz też tylko mówil, zeby świadectwo z ostatniej szkoły w której uczyliśmy sie religi przynieść. I tu mam problem przesukałam wszystkie szafki i nie mogę znaleść mojego świadectwa z ogólniaka Tak teraz myślę, że może jest na uczelni z moimi papierami, nie pamiętam czy dawało się tylko maturalne czy tez ukończenia szkoły

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

No i artykuł na temat zmiany nazwiska, zobaczcie, ile będzie trzeba jeszcze kasy na to wydać, cholera: http://myweddspace.pl/artykul/czy-zm...sko-po-slubie/
Dla tych, co nie mają tam konta i nie mogą przeczytać całego artykułu skopiuję "cennik":
W pierwszej kolejności trzeba wymienić dowód osobisty. Zdjęcie: ok. 20 zł; plus dokument: 30 zł.
Po wymianie dowodu czas na prawo jazdy. Zdjęcie już mamy, dokument: 70zł; opłata skarbowa: 10zł.
Trzecia rzecz to paszport. Zdjęcia (to do dowodu nie pasuje, trzeba zrobić inne): 20 zł, opłata za wydanie paszportu: 140 zł.
Posiadacze prawa jazdy często mają również samochód. Dowód rejestracyjny - opłata komunikacyjna i ewidencyjna: 60 zł.
Wszelkie legitymacje również trzeba wymienić. Na szczęście przeważnie za darmo. Jedyne koszty zwiazane są ze zdjęciami, warto profilaktycznie zamówić więcej odbitek portretu do dowodu.
Tu kończą się wydatki, problemy nie. O zmianie nazwiska trzeba zawiadomić wszystkie banki, firmy ubezpieczeniowe i pracodawcę.
Podsumowując, należy przeznaczyć na to około 350 złotych i zaplanować wizyty w co najmniej dziesięciu instytucjach.

Miłego dnia Kochane
Nie jestem pewna, ale wydaje mi sie, ze gdzies czytalam, ze zmiana dokumentow jesli jest zwiazana ze zmiana nazwiska, lub zameldowania jest darmowa. Ale nachodzic będzie się trzeba

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość

Ten pierwszy bukiet marzy mi się taki intensywny fioletowy
martusia15cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:10   #3467
jagodzia133
Zakorzenienie

no to klamka zapadła będzie róż myślę nad brudnym różem a co no to zaraz będę lukać jakiś inspiracji ;p
Lili & Gabryś

Stary 2011-06-09, 11:26   #3468
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Bardzo ładne te obrączki. Są satynowane, czy tylko tak wyglądają na zdjęciu? Mi się satynowane podobają, no i tak szybko zarysowan nie widać jak na polerowanych.
Kochana... już od paru złotników i ekspedientek w salonach jubilerskich słyszałam, że satynowe/piaskowane szybko się ścierają i trzeba albo co jakiś czas "dorabiać" tę satynę albo piasek, bądź po pewnym czasie wypolerować obrączki tak żeby były błyszczące. Fakt - na tych gładkich widać również każdą ryskę, no ale nie ma tego problemu, że tu jest satyna a tam powycierane, roztarte itd. Mnie osobiście satynkowe również bardzo się podobają - w naszych wymarzonych obrączkach jest co prawda mały elemencik z satyny... ale chyba ze względów praktycznych zamówimy całe błyszczące

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
no to klamka zapadła będzie róż myślę nad brudnym różem a co no to zaraz będę lukać jakiś inspiracji ;p
To superaśnie, cieszę się Zapodaj tu no jeszcze fotki swojej sali bo jeśli kiedyś wrzucałaś to ja oczywiście nie pamiętam Myślę, że nie będziesz miała problemu ze znalezieniem dodatków w odcieniu brudnego różu i złota również Wstążeczki, kokardki, świeczki, serwetki, kryształki, girlandy, szarfy, kwiaty aaach... Będzie pięknie
Stary 2011-06-09, 11:36   #3469
jagodzia133
Zakorzenienie

no ja mam z tą swoją kuzyneczką kochaną ;p zabujała się w moim koledze który jest DJem z jednym z lubelskich klubów i ciągnie mnie dzisiaj tam na imprezę żebym ją z nim poznała... a tak mi się nie chcę no ale pójdę :P w końcu to moja świadkowa ona i tak sporo dla mnie robi to i ja pójdę. tak wogóle to wszyscy mieszkamy na jednym osiedlu ale głupio tak podejśc na ulicy zacząć gadać i wypalić a wiesz to moja kuzynka coś tam coś tam tak wiec stwierdziła że w Archiwum będzie to lepiej wyglądało ;p co ta miłość robi z ludzi

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

moja sala się zmienia przejeżdżałam ostatnio tamtędy i już nie jest biała na zewnątrz tylko taka nie żółta nie pomarańczowa i nie brązowa coś taki kolor pomiędzy- bardziej nawiązali do środka te fotki są sprzed dwóch lat nie aktualizowali strony to powiem w skrócie: ozodba za młodymi jest inna a będzie jeszcze inna i ta boazeria co jest na ścianie za młodymi w tym roku ma być zdarta bar zakryty i będzie szła ta sama tapeta jak na reszcie sali bo ta sala była kiedyś takim barem i przerobili go na salę a bar jest obok.

http://www.wesela-lublin.pl/index.php?id=galeria2
Lili & Gabryś

Stary 2011-06-09, 11:37   #3470
jagata
Wtajemniczenie

O jak już mowa o dekoracjach sali weselnej, to ja Wam pokażę swoją
Sala ogólnie jest duża i składa się z dwóch pomieszczeń.
Zastanawiałam się nad tym, czy nie udekorować ją trochę po swojemu - właścicielka mówiła, ze jeśli chcemy swoje dekoracje to ona nie ma nic przeciwko temu.
Z pewnością chciałabym inaczej ustroić ścianę za stołem młodych. Jestem zwolenniczką minimalizmu, więc obrazki świętych rodzin czy wielgachne bukiety kwiatów odpadają, lecz jeszcze nie mam na nią pomysłu.
Na stołach także nie chcę szaleć, gdyż można łatwo przesadzić a poza tym nie mam zamiaru wydawać fortuny na dekoracje (wolę przeznaczyć pieniądze na wymarzone obrączki).
Oczywiście moim kolorem przewodnim będzie niebieski, ale nie jakiś błękitny ale mocny odcień niebieskiego. Coś jak na załączonym zdjęciu.
Moim pierwszym pomysłem było coś takiego:
1. stół młodych: dwa duże wazony wypełnione tulipanami w kolorach niebieskim i białym, gdyż planuję mieć bukiet z białych tulipanów (plus kilka w kolorze niebieskim). Może jeszcze z przodu stołu przewiązana niebieska szarfa.
2. stoły gości - wysokie szklane wazony wypełnione wodą zabarwioną na niebiesko i jeden biały tulipan w środku oraz odwrotnie tj. niebieski tulipan. Dodatkowo myślałam, aby na stół dodać szklane kule wypełnione wodą z białymi (lub niebieskimi) pływającymi świeczkami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dancing.jpg (34,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala1.jpg (36,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala2.jpg (31,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tulipan.jpg (23,0 KB, 10 załadowań)
Stary 2011-06-09, 11:42   #3471
jagodzia133
Zakorzenienie

a i altana która jest w ogrodzie jest właśnie w biało różowym materiale dopiero teraz oglądają fotki sobie przypomniałam :P

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

a moja sala jest ta złota bo tam dalej jest pokazana jeszcze sala kominkowa co jest tam dużo okien ale ta sala mieści 30 osób
Lili & Gabryś

Stary 2011-06-09, 11:44   #3472
jagata
Wtajemniczenie

Jagodzia - Twoja sala już sama w sobie jest ozdobna i nie łatwo jest szaleć w niej z kolorami. Też mi się wydaje, że róż i jego odcienie najlepiej będą pasować
Stary 2011-06-09, 11:49   #3473
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Jagodzia - Twoja sala już sama w sobie jest ozdobna i nie łatwo jest szaleć w niej z kolorami. Też mi się wydaje, że róż i jego odcienie najlepiej będą pasować
wiesz co tak teraz się przyglądam i też doszłam do tego wniosku... dam różową organzynę na stoły... winietki będą białymi krzesełkami z różowymi kokardkami kilka różowych kul pod sufit bukiety i tyle
Lili & Gabryś

Stary 2011-06-09, 12:16   #3474
ksylwia
Zadomowienie

Przywitam się nieśmiało planujemy powoli ślub na 2012 rok, jeszcze bez konkretnej daty za to z ściśle określonymi rzeczami, których nie chcemy na naszym ślubie.
- żadnych róży, motylków, motywów kwiatowych itp.
- żadnego disco polo itp.
- dużo luzu, dobrej zabawy

Troszkę przybliże Wam nas - obydwoje motocykliści, uwielbiamy rocka, bluesa, jazz, stare klimaty, zabytki, starodawne meble...

Na pewno nasza ekipa zrobi nam eskortę na motocyklach i wszyscy będziemy razem bawić się na weselu - nie wyobrażamy sobie imprezy bez nich. Mamy mnstwo pomysłów - na pewno bez komercji, zdecia, sukni bezy.

Czy może któraś z Was organizowała nietypowe wesele? Czy mogę liczyc na jakieś podpowiedzi?

p.s. szukamy te obrączek z białego złota, najlepiej robione ręcznie.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:23   #3475
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie nie wiem czy nie będzie się to gryzło za bardzo...
Nigdy nie widziałam nawet dekoracji o takich kolorach, nie wspominając że ta czerwień na ścianie jest na prawde mocna. Na sali jadalnej jest tylko jedną ta główna co widać na zdjęciu (reszta jest taka kremowa/złota) Druga czerwona jest już na korytarzu.
Są jeszcze zasłony czerwone w sali jadalnej, ale ewentualnie można się ich pozbyć

Kiedyś dawałam zestawienie fioletu i czerwieni i sama nie wiem...
Nie chcę aby aż tak te kolory dawały po oczach.. dlatego myślałam już o jakimś stonowanym kolorze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (60,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu2.jpg (113,0 KB, 8 załadowań)

Stary 2011-06-09, 12:27   #3476
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Przywitam się nieśmiało planujemy powoli ślub na 2012 rok, jeszcze bez konkretnej daty za to z ściśle określonymi rzeczami, których nie chcemy na naszym ślubie.

Troszkę przybliże Wam nas - obydwoje motocykliści, uwielbiamy rocka, bluesa, jazz, stare klimaty, zabytki, starodawne meble...

Na pewno nasza ekipa zrobi nam eskortę na motocyklach i wszyscy będziemy razem bawić się na weselu - nie wyobrażamy sobie imprezy bez nich. Mamy mnstwo pomysłów - na pewno bez komercji, zdecia, sukni bezy.

Czy może któraś z Was organizowała nietypowe wesele? Czy mogę liczyc na jakieś podpowiedzi?

witamy
fanka motocykli, ale fajnie!!!
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:36   #3477
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
moja sala się zmienia przejeżdżałam ostatnio tamtędy i już nie jest biała na zewnątrz tylko taka nie żółta nie pomarańczowa i nie brązowa coś taki kolor pomiędzy- bardziej nawiązali do środka te fotki są sprzed dwóch lat nie aktualizowali strony to powiem w skrócie: ozodba za młodymi jest inna a będzie jeszcze inna i ta boazeria co jest na ścianie za młodymi w tym roku ma być zdarta bar zakryty i będzie szła ta sama tapeta jak na reszcie sali bo ta sala była kiedyś takim barem i przerobili go na salę a bar jest obok.

http://www.wesela-lublin.pl/index.php?id=galeria2
Boazeria czyli że te drewniane coś na ścianie, tak? Bo ja się nie znam Ale sala spoczko - fajna ta tapetka w złotawe wzorki

Cytat:
wiesz co tak teraz się przyglądam i też doszłam do tego wniosku... dam różową organzynę na stoły... winietki będą białymi krzesełkami z różowymi kokardkami kilka różowych kul pod sufit bukiety i tyle
Superaśnie Ale ja postawiłabym tutaj też o szczególiki w kolorze złotym Nie myślałaś może o zaproszeniahc i winietkach ze złotego papieru? Do tego różowe wstążeczki No, chyba że te krzesełka nie występują w kolorze złotym tylko same białe mają, bo mówimy chyba o takich gotowych krzesełeczkach? (widziałam takie, śliczniaste są!) Jak nie da rady, to ja bym na zmianę dała raz złotą a raz różową kokardę Jeśli dołożyłabyś do tego szarfy na krzesłach (albo chociaż tasiemki/wstążki do przewiązania) to też bym to na zmianę zrobiła Wtedy jeden gość miałby złotą szarfę na krzesełku i złotą kokardkę na winietce, a następny szarfę i wstążkę w kolorze różowym - ach, już to widzę A no i na tej różowej organzie na stołach rozsypałabym kryształki/serduszka/kuleczki/dropsiki w kolorze złotym Hehe nie chcę Cię zmuszać do mojej (chorej ?) wizji, ale tylko sobie to wyobraź jak pięknie może wyglądać

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
O jak już mowa o dekoracjach sali weselnej, to ja Wam pokażę swoją
Sala ogólnie jest duża i składa się z dwóch pomieszczeń.
Zastanawiałam się nad tym, czy nie udekorować ją trochę po swojemu - właścicielka mówiła, ze jeśli chcemy swoje dekoracje to ona nie ma nic przeciwko temu.
Z pewnością chciałabym inaczej ustroić ścianę za stołem młodych. Jestem zwolenniczką minimalizmu, więc obrazki świętych rodzin czy wielgachne bukiety kwiatów odpadają, lecz jeszcze nie mam na nią pomysłu.
Na stołach także nie chcę szaleć, gdyż można łatwo przesadzić a poza tym nie mam zamiaru wydawać fortuny na dekoracje (wolę przeznaczyć pieniądze na wymarzone obrączki).
Oczywiście moim kolorem przewodnim będzie niebieski, ale nie jakiś błękitny ale mocny odcień niebieskiego. Coś jak na załączonym zdjęciu.
Moim pierwszym pomysłem było coś takiego:
1. stół młodych: dwa duże wazony wypełnione tulipanami w kolorach niebieskim i białym, gdyż planuję mieć bukiet z białych tulipanów (plus kilka w kolorze niebieskim). Może jeszcze z przodu stołu przewiązana niebieska szarfa.
2. stoły gości - wysokie szklane wazony wypełnione wodą zabarwioną na niebiesko i jeden biały tulipan w środku oraz odwrotnie tj. niebieski tulipan. Dodatkowo myślałam, aby na stół dodać szklane kule wypełnione wodą z białymi (lub niebieskimi) pływającymi świeczkami.
Sala bardzo mi się podoba - delikatna i dostojna, można w niej stworzyć dowolny klimat Fajne pomysły masz z tym bukietem z tulipankami Dekoracje też mi się podobają, ale nie przekonuje mnie ta woda zabarwiona na niebiesko... wtedy ten biały tulipan od razu zrobi się też niebieski chyba Wczoraj przez przypadek natknęłam się na dekoracje w których dla uzyskania efektu niebieskiej wody wrzucono do wazoników niebieskie dropsiki Może ten pomysł podchwycisz ? I wtedy biały tulipan a w innych wazonach przezroczyste/białe dropsiki (czy kamyczki, piasek - dużo jest takich rzeczy ) i niebieski tulipan Broń Boże nie narzucam Ci swoich wymysłów, ale tak mi się te dekorację spodobały że postanowiłam Ci w razie czego je podrzucić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg niebieski1.jpg (36,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieski2.jpg (46,8 KB, 11 załadowań)
Stary 2011-06-09, 12:49   #3478
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
bardzo ładne

My mamy wreszcie ustalony kościół i godzine!! 02.06.2012 godz. 16.00!!!:jupi :

Błakaliśmy sie miedzy kościołami w centrum miasta, żeby było bliżej na salę, ale licencja w mojej parafi na slub w innej "kosztuje" tyle ile ślub więc nie będe podówjnie płacic
gościom bez transportu zamówimy pare taksówek albo 1 bus i wszyscy razem pojedziemy na salę.
u nas nazywają to odstępnym, czy jakoś tak. Nawet jak młodzi biorą innego księdza, to proboszczowi też trzeba coś rzucić do kieszeni.

Cytat:

Witaj!!! A skąd jesteście???
Podoba mi się wasza koncepcja weselna. Najważniejsze żeby nie robić nic wbrew sobie. Po co się jeszcze na własnym ślubie denerwować. My sami mamy listę zakazanych piosenek, w tym dużo Disco Polo.

Gdyby mi się chciało tak jak mi się nie chce. Czekają mnie w ten weekend ostatnie egzaminy i zaliczenia, a ja zamiast się uczyć to wychodzę z założenia- że przez 4,5 roku nie miałam poprawek to i teraz zdam...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:53   #3479
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem czy nie będzie się to gryzło za bardzo...
Nigdy nie widziałam nawet dekoracji o takich kolorach, nie wspominając że ta czerwień na ścianie jest na prawde mocna. Na sali jadalnej jest tylko jedną ta główna co widać na zdjęciu (reszta jest taka kremowa/złota) Druga czerwona jest już na korytarzu.
Są jeszcze zasłony czerwone w sali jadalnej, ale ewentualnie można się ich pozbyć
Kiedyś dawałam zestawienie fioletu i czerwieni i sama nie wiem...
Nie chcę aby aż tak te kolory dawały po oczach.. dlatego myślałam już o jakimś stonowanym kolorze...
Kochana... moim zdaniem nic się nie będzie gryzło Bo tak naprawdę fiolet i zieleń też nie są dla siebie stworzone i nazywa się je kolorami które "się gryzą", ale jeśli konsekwentnie się ich używa to wychodzi super styl Tak samo moim zdaniem jest z fioletem i czerwienią Nie chcę narzucać Ci mojego zdania, ale nie bój się tego hardcorovego połączenia - jak sama widzisz czerwieni jest wystarczająco dużo by do niej nawiązać, a sala taneczna caluśka jest (chyba caluśka?) fioletowa, więc tym bardziej żaden to problem Ściany są delikatne więc byłoby akuratnio, z charakterem Myślę, że drobne detale w czerwieni i fiolecie przepięknie by się wspólnie komponowały
Jak faktycznie chcesz stonowane dekoracje to ja wybrałabym krem - ale tylko krem bo zielony moim zdaniem by się tu właśnie gryzł
Wybór jednak należy tylko do Ciebie

Cytat:

Witaj Oj to będziesz musiała się uzbroić w cierpliwość i dużą dozę tolerancji, bo wiele z nas marzy o idealnie zgranym kolorystycznie weselu a część posiada też motyw przewodni Co nie znaczy że nasze wesela będą tandetne i rodem z lat 90tych Bo niestety wiele osób tak myśli jak słyszy, że dziewczyna ma świra na punkcie swojego wesela i chce żeby było wyjątkowo i stylowo
Fajnie, że macie wspólną pasję - myślę, że będzie ciekawie ))
Stary 2011-06-09, 13:03   #3480
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Boazeria czyli że te drewniane coś na ścianie, tak? Bo ja się nie znam Ale sala spoczko - fajna ta tapetka w złotawe wzorki

Superaśnie Ale ja postawiłabym tutaj też o szczególiki w kolorze złotym Nie myślałaś może o zaproszeniahc i winietkach ze złotego papieru? Do tego różowe wstążeczki No, chyba że te krzesełka nie występują w kolorze złotym tylko same białe mają, bo mówimy chyba o takich gotowych krzesełeczkach? (widziałam takie, śliczniaste są!) Jak nie da rady, to ja bym na zmianę dała raz złotą a raz różową kokardę Jeśli dołożyłabyś do tego szarfy na krzesłach (albo chociaż tasiemki/wstążki do przewiązania) to też bym to na zmianę zrobiła Wtedy jeden gość miałby złotą szarfę na krzesełku i złotą kokardkę na winietce, a następny szarfę i wstążkę w kolorze różowym - ach, już to widzę A no i na tej różowej organzie na stołach rozsypałabym kryształki/serduszka/kuleczki/dropsiki w kolorze złotym Hehe nie chcę Cię zmuszać do mojej (chorej ?) wizji, ale tylko sobie to wyobraź jak pięknie może wyglądać
nie krzesełka będę sama robić myślałam nad złotymi ale czy to ni będzie przesada ze złotem wtedy???
a na organzie napewno coś rozsypię to jest rzecz wogóle niekwestionowana pewnie kamyczki i serduszka :P tylko jak znajdę coś w promocji bo ni chcę wydać majątku co znajdę to będzie
zastanawiam się nad kokardami na krzesła i tak jak pisałaś chciałam właśnie zrobić na przemian na spokojnie siądę podliczę ile by mnie to wyniosło pogada z tżtem :P bo on mnie tak jakby trzyma przy ziemi ;p

kiedyś w szkole robiliśmy dekoracje stołów bo byłam w techinkum kelnersko-barmańskim i powiem ze nam cuda wychodziły ;p mam jeszcze właśnie złote serduszka z takiego szkła mieniącego się haaa wiedziąłam że się przydadzą dokupię jeszcze kilka takich woreczków
wstawiam dwie fotki jedna z ręką żeby wam pokazać jakiej są wielkości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11020_zmniejszacz-pl_97207.jpg (38,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11022_zmniejszacz-pl_52047.jpg (35,8 KB, 9 załadowań)
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości