Co studiujesz/ studiowałaś/ chcesz studiować? - WĄTEK ZBIORCZY :) - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 20:31   #4891
viva91
na przekór do celu

Dot.: Co studiujesz/ studiowałaś/ chcesz studiować? - WĄTEK ZBIORCZY :)

Na UP jest od I. A co do przelewek itp. no z tamtej wypowiedzi można to było tak odebrać "Przedmioty inżynieryjne mają bardzo niskie poziomy" - bolało
Stary 2011-06-07, 20:50   #4892
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Na UP jest od I. A co do przelewek itp. no z tamtej wypowiedzi można to było tak odebrać "Przedmioty inżynieryjne mają bardzo niskie poziomy" - bolało
No bo mają niskie. Tak samo jak na politechnikach jest bardzo niski poziom przedmiotów przyrodniczych. No nie jest to regułą, ale zwykle tak jest.

Przynajmniej z tego co widziałam po egzaminach.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Orientuje się któraś z Was jakie były progi punktowe rok temu na lekarski we Wrocławiu?

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:56   #4893
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
No bo mają niskie. Tak samo jak na politechnikach jest bardzo niski poziom przedmiotów przyrodniczych. No nie jest to regułą, ale zwykle tak jest.
hmm, po obserwacji znajomych jestem nieco odmiennego zdania
Stary 2011-06-07, 20:58   #4894
zollla
Wtajemniczenie

AKADEMIA MEDYCZNA WE WROCŁAWIU
kierunek: lekarski
263|256|253|251|250
miejsc: 221
kierunek: lekarsko-dentystyczny
266|264|251|248|246
3 przedmioty brane pod uwagę
miejsc: 62

zollla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 21:01   #4895
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego nie jest to regułą

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez zollla Pokaż wiadomość
AKADEMIA MEDYCZNA WE WROCŁAWIU
kierunek: lekarski
263|256|253|251|250
miejsc: 221
kierunek: lekarsko-dentystyczny
266|264|251|248|246
3 przedmioty brane pod uwagę
miejsc: 62
Dziękuję bardzo

To może bym się dostała

cudo <3
Stary 2011-06-08, 14:42   #4896
naatala1
Przyczajenie

Hej, wiesz...wszystko zależy od działalności konkretnego wydziału. W moim m.in. zajmuję się sporządzaniem miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego (procedura planistyczna); sporządzaniem oceny oddziaływania na środowisko (procedura); analizą prognozy oddziaływania na środowisko planu zagospodarowania przestrzennego i inne tego rodzaju działania. Czynności są bardzo zróżnicowane, praktyki odbywałam na Wydziale Architektury i Budownictwa: przechodziłam przez wszystkie etapy przygotowania wszelkich decyzji np.: ustalającej warunki zabudowy i gospodarowania terenu; o ustaleniu lokalizacji inwestycji celu publicznego. Widzisz, ciężko konkretnie sprecyzować czym zajmuje się absolwent Gp, ponieważ jest to w miarę szerokie pojęcie. Myślę, że wiedza i umiejętności jakich nabywa się podczas studiów dają szanse na atrakcyjne zatrudnienie, nie tylko w urzędzie Oczywiście mówię to z doświadczenia swojego i znajomych. Pozdrówki
naatala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:51   #4897
naatala1
Przyczajenie

Hej Klaudia 5172, ta ja pozwolę sobie zacytować samą siebie "studiuję na 3 roku Gospodarkę na WSIiZ w Warszawie i uważam, że to był bardzo dobry pomysł - i z kierunkiem i z uczelnią. Moje zainteresowania zawsze kręciły się wokół tego zagadnienia. Rozpoczęłam praktykami, a teraz pracuję w Urzędzie Miejskim na Wydziale Gospodarki Przestrzennej. Robię to co sobie zaplanowałam i jestem zadowolona, a dyplom inżyniera tylko utwierdzi mnie w tym przekonaniu. Polecam Gp i WSIiZ!!!"
naatala1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 16:41   #4898
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

na razie wybieram się do liceum na biol-chem. a później? zastanawiam się nad biotechnologią, biochemią, farmacją, dietetyką i dermatologią. jestem mniej więcej ukierunkowana. trzeba się tylko zdecydować na coś konkretnego. zdążę - mam trzy lata. pewnie wylądują na AM w Gdańsku, aczkolwiek ciągnie mnie do stolicy. ^^

Wierzę w marzeń zieleń ponad nieba błękit!

zglowawchmurach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 17:26   #4899
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:

Przytoczę tu doświadczenie kolegi który studiuje chemię na Polibudzie Wr, i drugi kierunek IŚ na Przyrodniczym. Mamy ćwiczenia z matmy z bardzo wymagającym panem , i ten kolega nie radził sobie z jakimś tematem (chyba liczby zespolone) z algebry, którą teraz przerabiamy, więc poszedł na konsultacje z matmy, ale nie do naszych(UP) wykładowców, tylko otóż na polibudę jest na tych konsultacjach, i pyta sie czy to w ten sposob ma zrobic, bo nie jest do konca pewien, a wykladowca ze nie jest to latwe zadanie, i zrobilby to takwytlumaczyl koledze co i jak, na koncu pyta sie z jakiego to kierunku jest, kolega mówi że z IŚ, a wykłądowca na to "to my mamy na IŚ taki wysoki poziom matematyki?" a kolega mówi, że z IŚ ale z UP, a wykłądowca że słyszał, że UP podnisło poziom ale nie wiedział że aż tak szczerze, mnie zatkało jak to usłyszałam, ale i byłam dumna z naszego UP

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 17:32   #4900
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ale czy matma jest przedmiotem inżynierskim (nie inżynieryjnym :P aż mi po oczach biło) to nie byłabym pewna, bo nawet na biologii jest - teraz to taki standard i nawet dobrze, bo rozwija myślenie.
Stary 2011-06-08, 17:37   #4901
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Dlatego też napisałam, że są wyjątki

Tak samo jakby porównać politologię na politechnice i uniwersytecie- jest jasne, że typowo humanistyczne rzeczy są na uniwerku lepiej wykładane niż na politechnice

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ale czy matma jest przedmiotem inżynierskim (nie inżynieryjnym :P aż mi po oczach biło) to nie byłabym pewna, bo nawet na biologii jest - teraz to taki standard i nawet dobrze, bo rozwija myślenie.
Inżynieryjny to złe określenie? :O Profesorowie od etyki i filozofii zawsze tak mówili i byłam pewna, że jest dobre O kurcze, aż mi głupio

cudo <3

Edytowane przez Oh Peggy Brown
Czas edycji: 2011-06-08 o 17:39
Stary 2011-06-08, 17:42   #4902
viva91
na przekór do celu

Pan z matematyki o którym piszesz jest wymagający, ale moim zdaniem też dobrze tłumaczy i sam wie o czym mówi To teraz mi się przypomniało coś innego (może nie na temat ale zabawne było) - w I sem były te zajęcia wyrównawcze z matmy dla pierwszych lat, mieliśmy dać prowadzącemu karteczki z nazwą materiału, z którym sobie nie radzimy. No i nie pamiętam co to było, ale o całkach w każdym bądź razie - wykładowca tą kartkę z zapisem przeczytał na głos i pyta się: "kto na I roku coś takiego przerabia, kto to napisał?" no i głos z sali "ja". Prowadzący się pyta z jakiego chłopak jest kierunku, a ten mówi że jest z PWr Pytanie o rok - trzeci Niestety musiał opuścić salę

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Tak samo jakby porównać politologię na politechnice i uniwersytecie- jest jasne, że typowo humanistyczne rzeczy są na uniwerku lepiej wykładane niż na politechnice
najpierw trzeba zadać sobie pytanie: co robi politologia na politechnice
z tym że porównanie akurat nie pasuje do przykładu z matematyką z UP i polibudą no i tak, matma za bardzo inżynierska nie jest, ale trudno podać inny przykład, musiałby ktoś studiować dwa zbliżone do siebie kierunki żeby ocenić przynajmniej wyszło że poziom matmy jest porównywalny choć o tym usłyszałam już wcześniej, gdy chodziłam z zadaniami do znajomych z PWr
Cytat:
Inżynieryjny to złe określenie? :O Profesorowie od etyki i filozofii zawsze tak mówili i byłam pewna, że jest dobre O kurcze, aż mi głupio
ja o inżynieryjnym też nie słyszałam, ale przyjęłam to jako synonim swoją drogą jeszcze lepsze jest to, że znajdują się prowadzący którzy nie znają nazwy przedmiotu który wykładają

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2011-06-08 o 17:44
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 17:50   #4903
nicRu
maszyna, nie człowiek

Oj ni wiem czy dobre czy złe, nie dźga w serce, no bo studia są inżynierskie, nie inżynieryjne A wymagający prowadzacy zawsze gdzieś się znajdzie, u nas jedna babka z angielskiego jest bardzo wymagająca na lektoracie, mnie się trafił teraz informatyk, który wymaga czasem dla nas trudnych rzeczy... Kwestia utrafienia
Stary 2011-06-08, 17:56   #4904
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
najpierw trzeba zadać sobie pytanie: co robi politologia na politechnice
z tym że porównanie akurat nie pasuje do przykładu z matematyką z UP i polibudą no i tak, matma za bardzo inżynierska nie jest, ale trudno podać inny przykład, musiałby ktoś studiować dwa zbliżone do siebie kierunki żeby ocenić

No właśnie nie wiedziałam, że na PB jest politologia. Aż kolega na nią poszedł

nie studiowałam na UP, ale oceniam po egzaminach, które widziałam. I dwie znajome z wfu, które są na iś na UP i na PWr równocześnie, powiedziały, że przedmioty inżynierskie są na wyższym poziomie na politechnice, a przedmioty takie jak gospodarka odpadami, coś o rzekach i ściekach na wyższym poziomie są wykładane na UP.

I co do wykładowców... jeden z nich skończył filologię... :|

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Jak wezmę dziekankę bez realizacji kursów to potem jeśli nie nadrobię od razu kursów to obrona pracy inżynierskiej przesunie mi się o pół roku czy o rok?

cudo <3
Stary 2011-06-08, 18:25   #4905
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie nie wiedziałam, że na PB jest politologia. Aż kolega na nią poszedł
Jest, jest Ale to wydział gier i zabaw generalnie
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:15   #4906
Alexandra92x
Rozeznanie

Moje Drogie! Mam do Was pytanie. Może któraś mi doradzi. Właśnie zdałam maturę, byłam w klasie dziennikarskiej, ale niestety był to straszny błąd. Teraz poszłam po rozum do głowy, wiem, że za późno. Zawsze byłam dobra z matmy i jestem umysłem pół-ścisłym, pół-humanistycznym.

Chce teraz iść na logistykę. Mam do wyboru licencjacką na AON w Warszawie i inżynierską na Politechnice Rzeszowskiej. Myślę, że lepszy prestiż byłby po inż., ale obawiam się, że sobie nie poradzę. Jak myślicie podołam temu wyzwaniu z podstawowymi przedmiotami ścisłymi w liceum?

luty 2014 - początkująca włosomaniaczka
Alexandra92x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 12:53   #4907
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandra92x Pokaż wiadomość
Moje Drogie! Mam do Was pytanie. Może któraś mi doradzi. Właśnie zdałam maturę, byłam w klasie dziennikarskiej, ale niestety był to straszny błąd. Teraz poszłam po rozum do głowy, wiem, że za późno. Zawsze byłam dobra z matmy i jestem umysłem pół-ścisłym, pół-humanistycznym.

Chce teraz iść na logistykę. Mam do wyboru licencjacką na AON w Warszawie i inżynierską na Politechnice Rzeszowskiej. Myślę, że lepszy prestiż byłby po inż., ale obawiam się, że sobie nie poradzę. Jak myślicie podołam temu wyzwaniu z podstawowymi przedmiotami ścisłymi w liceum?
masz jeszcze logistyke licencjacką na sggw i transport inżynierski na politechnice, no i też inżynierkę na Wacie.

sytuację mam podobną do Twojej, klasa humanistyczna była błędem, a co zdawałaś na maturze?
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 13:08   #4908
Alexandra92x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
masz jeszcze logistyke licencjacką na sggw i transport inżynierski na politechnice, no i też inżynierkę na Wacie.

sytuację mam podobną do Twojej, klasa humanistyczna była błędem, a co zdawałaś na maturze?
Właśnie też widziałam, ale tylko tutaj pasują mi przedmioty. WOS i historię oba rozszerzone. Za późno się opamiętałam. Teraz wybrałabym matmę- ale u mnie w klasie było to niemożliwe, nauczycielka ciągnęła materiał po najniższej linii oporu. Zapominając o tych, którzy z przedmiotem sobie radzą. Natomiast o babie od geografii nie chce nawet pisać... A Ty gdzie chcesz iść?

Edytowane przez Alexandra92x
Czas edycji: 2011-06-09 o 13:09
Stary 2011-06-09, 13:18   #4909
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też widziałam, ale tylko tutaj pasują mi przedmioty. WOS i historię oba rozszerzone. Za późno się opamiętałam. Teraz wybrałabym matmę- ale u mnie w klasie było to niemożliwe, nauczycielka ciągnęła materiał po najniższej linii oporu. Zapominając o tych, którzy z przedmiotem sobie radzą. Natomiast o babie od geografii nie chce nawet pisać... A Ty gdzie chcesz iść?
ja fakt, wcześniej się ogarnęłam bo zdawałam matmę rozszerzoną, no ale też jakoś super mi nie poszło, bo tylko rok się do tego przygotowywałam, u mnie w klasie poziom był wręcz zerowy ja się wybieram na sggw lub na polibudę, ale tam to zaocznie, bo o dziennych to nie mam co marzyć
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 13:21   #4910
avrilviolence
Przyczajenie

ja też mam podobny dylemat, ale zdecydowałam się (no, powiedzmy na 99%), że idę na sggw zaocznie, bo jak zobaczyłam przedmioty na pw, to i tak bym zapewne odpadła - dużo fizyki, której ja praktycznie w liceum nie miałam.
Stary 2011-06-09, 13:24   #4911
Tinuu27
Raczkowanie

też jestem po klasie humanistycznej i tak samo żałuję ;( będąc w gimnazjum chciałam iść na prawo.. ale teraz to nie za bardzo mnie ciągnie w tą stronę. chcę być dziennikarką, ale chcę najpierw wybrać kierunek, który pozwoli mi miec i druga opcję i da jakąś specjalizację, która pomoże w przyszłości 'oby!' dziennikarza..

na UŁ z historią rozsz i wos rozsz można dostać się na FiR, ekonomię i logistyke )

dieta, dieta..
a może odwiedzisz mnie tu? -> @

wymiana
Tinuu27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 13:26   #4912
201605011933
Konto usunięte

A ja bym na Twoim miejscu próbowała... Byłam na biol-chem-fizie, z fizyki i matematyki zawsze miałam 3 i nigdy się nie uczyłam, więc mam duże zaległości. Mimo tego zdecydowałam się na studia na Uniwersytecie Przyrodniczym i wiem, że będę miała dużo chemii (z której też super orłem nie jestem), trochę biofizyki, maszynoznawstwa itp.

Sama piszesz, że z matematyki jesteś dość dobra. A niektóre zaległości można nadrobić
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 13:34   #4913
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Wybór klasy humanistycznej to jak dotąd największy błąd mojego życia

Pytanie do studentek: jak to jest z tym dostawaniem się w późniejszych turach? Załóżmy że dostałam się na kierunek X, ale mam nadzieję że w późniejszym czasie dostanę się na kierunek Y chociaż pewności nigdy nie ma. Na X muszę w ciągu paru dni od ukazania się listy złożyć już wszystkie dokumenty bo jak nie to przepadnę? Wtedy zamykam już sobie drogę na Y? Jak to wygląda na tej samej uczelni a jak na dwóch różnych?

Przykładowo: dostanę się na polibudę i zaniosę tam papiery ale wciąż będę miała nadzieję na farmację np w drugiej turze. Załóżmy że się tam dostanę. Nie będzie problemu z zabraniem dokumentów z polibudy?
Katalonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 13:39   #4914
Alexandra92x
Rozeznanie

Dzięki. Na pewno drugi raz tego błędu nie popełnię musi być coś z matmą i już. A klasę wybrałam taką, bo zamarzyło mi się dziennikarstwo. Teraz zeszłam na ziemię.

U mnie zaoczne raczej odpadają. Spróbuje jeszcze na WAT złożyć. Może akurat się uda. Na inż. jest chemia, z którą miałam mały problem, ale myślę, że to ogarnę jakoś.

Uważam, że gimnazjum nie jest czasem na wybór przyszłej drogi.. dopiero w liceum zaczyna się pojawiać jakiś pomysł, realny pomysł...

Edytowane przez Alexandra92x
Czas edycji: 2011-06-09 o 13:41
Stary 2011-06-09, 13:43   #4915
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Katalonkaaa Pokaż wiadomość
Wybór klasy humanistycznej to jak dotąd największy błąd mojego życia

Pytanie do studentek: jak to jest z tym dostawaniem się w późniejszych turach? Załóżmy że dostałam się na kierunek X, ale mam nadzieję że w późniejszym czasie dostanę się na kierunek Y chociaż pewności nigdy nie ma. Na X muszę w ciągu paru dni od ukazania się listy złożyć już wszystkie dokumenty bo jak nie to przepadnę? Wtedy zamykam już sobie drogę na Y? Jak to wygląda na tej samej uczelni a jak na dwóch różnych?

Przykładowo: dostanę się na polibudę i zaniosę tam papiery ale wciąż będę miała nadzieję na farmację np w drugiej turze. Załóżmy że się tam dostanę. Nie będzie problemu z zabraniem dokumentów z polibudy?
Z tego co wiem, możesz "wycofać" papiery z polibudy i złożyć je na farmację.
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 13:46   #4916
zla panienka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki. Na pewno drugi raz tego błędu nie popełnię musi być coś z matmą i już. A klasę wybrałam taką, bo zamarzyło mi się dziennikarstwo. Teraz zeszłam na ziemię.

U mnie zaoczne raczej odpadają. Spróbuje jeszcze na WAT złożyć. Może akurat się uda. Na inż. jest chemia, z którą miałam mały problem, ale myślę, że to ogarnę jakoś.

Uważam, że gimnazjum nie jest czasem na wybór przyszłej drogi.. dopiero w liceum zaczyna się pojawiać jakiś pomysł, realny pomysł...
a czasem nawet później ja np musiałam się sama przekonać że jednak kierunek humanistyczny to jednak nie to co chcę robić

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 13:47   #4917
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, możesz "wycofać" papiery z polibudy i złożyć je na farmację.
dzięki, a jeśli taka sytuacja ma miejsce w obrębie jednej uczelni? np składam na lekarski i farmację, dostaję się na farmację ale muszę już złożyć dokumenty bo inaczej mnie skreślą. czy jak złożę te dokumenty to już się nie liczę na lekarskim? a jeśli się liczę to też nie powinno być problemu z zabraniem papierów z farmacji i zaniesieniem ich na lek?
Katalonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 13:54   #4918
Alexandra92x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zla panienka Pokaż wiadomość
a czasem nawet później ja np musiałam się sama przekonać że jednak kierunek humanistyczny to jednak nie to co chcę robić
Właśnie dopiero później odkrywają swoje powołanie

A z papierami nie powinno być problemów. Nikt Cię nie zmusi do studiowania na ich uczelni.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Katalonkaaa Pokaż wiadomość
dzięki, a jeśli taka sytuacja ma miejsce w obrębie jednej uczelni? np składam na lekarski i farmację, dostaję się na farmację ale muszę już złożyć dokumenty bo inaczej mnie skreślą. czy jak złożę te dokumenty to już się nie liczę na lekarskim? a jeśli się liczę to też nie powinno być problemu z zabraniem papierów z farmacji i zaniesieniem ich na lek?
Jak Cię przyjmą na farmację to nie wiem czy drugi raz nie musisz składać papierów, bo w większości uczelni jesteś skreślona z listy oczekujących, żebyś nie blokowała tych którzy chcą iść na tylko na lekarski. Zresztą to zależy od uczelni. Ale pewnie trzeba postępować w podobny sposób. Musisz konkretnie przestudiować informator.

Stary 2011-06-09, 15:14   #4919
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

witam użytkowniczki
W tym roku skończyłam klasę humanistyczną, wybieram sie na filologie rosyjską, specjalizacja tłumaczeniową na UŚ, czekając ciągle na wyniki z matur pisemnych zastanawiam się ciągle nad UAMem, nad filologią angielsko-rosyjską.Czy któraś z was też wybiera takie studia lub studiował ten kierunek?
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 16:16   #4920
lyane
Raczkowanie

Hej, od tego roku chce studiowac geografie lub geologie na Uniersytecie Warszawskim. Ktos z was moze tam studiuje i moglby mi powiedziec cos o tych kierunkach? Ponadto chcialabym sie dowiedziec, ktory kierunek jest wg was lepszy i szybciej znajde po nim prace. (np.). Chciałabym wiedziec cokolwiek, nawet jezeli nie jestescie zainteresowane tymi kierunkami lub nie macie z nimi stycznosci. Pomóżcieeee!

W zamian moge cos powiedziec o UW, jakie sa progi i takie tam. Jeżeli ktoś potrzebuje oczywiście. A co do SGGW, to zgadzam sie ze to jest bdb uczelnia. Gdyby matura mi nie pokrzyzowala planow to pewnie bylabym na GP na SGGW
lyane jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości