INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 23:43   #1921
agaaB22
Przyczajenie

Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

dziewczyny czy wy też macie problem z łydkami?? moje łydki przybrały kilka cm ! ;/ myślę nad przerwą...bo nie chce mieć łyd jak uda, a już bardzo niewiele brakuje i wygląda to okropnie... =/

nie wiem czy to jest normalne...ale widzę więcej cellulitu..
aż się zastanawiam czy jest sens ćwiczyć dalej bo ani żadnych efektów, cellulit jest, rosnę w mięśnie,no najbardziej przerażają mnie w tym momencie te łydki..., ze schudnięciem też dupa..nie wiem co jest nie tak

Edytowane przez agaaB22
Czas edycji: 2011-06-07 o 23:50
agaaB22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 07:24   #1922
Merasia
Raczkowanie

Always gratuluję progresu

Aga, moim zdaniem gdybyś teraz odpuściła, to byłby błąd, z moich doświadczeń wynika, ze tak to wygląda na początku, mięśnie się wyrabiają, niejako wypychają cellulit i dlatego jest on bardziej widoczny przez jakiś czas, podobnie z łydkami, czy udami najpierw 'puchną' dopiero po pewnym czasie wsio najpierw wraca do normy, a potem nastepują spadki. To trzeba przetrzymać.
Może dodam, że u mnie to trwało ok. 3 tygodnie, po tym czasie dopiero zaczęł się spadki.

Ja nadal Recovery (d0 tego @) i nic więcej nie dodam

Edytowane przez Merasia
Czas edycji: 2011-06-08 o 07:35
Merasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:57   #1923
always naughty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agaaB22 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy też macie problem z łydkami?? moje łydki przybrały kilka cm ! ;/ myślę nad przerwą...bo nie chce mieć łyd jak uda, a już bardzo niewiele brakuje i wygląda to okropnie... =/

nie wiem czy to jest normalne...ale widzę więcej cellulitu..
aż się zastanawiam czy jest sens ćwiczyć dalej bo ani żadnych efektów, cellulit jest, rosnę w mięśnie,no najbardziej przerażają mnie w tym momencie te łydki..., ze schudnięciem też dupa..nie wiem co jest nie tak
jakbyś się cofneła pare postów wstecz to na pewno znalazłabyś moje łydkowe problemy w pierwsze 3 dni przybyło mi 1cm! przerażona byłam. I też wydawało mi się że cellulitis jest bardziej widoczny. Ale teraz po dwóch tygodniach się mierzyłam i w łydce mam mniej o 0,5cm (od mojego normalnego wymiaru, a nie z tym 1cm na plusie) - a jeśli kiedyś próbowałaś wyszczuplić łydki to na pewno wiesz że 0,5cm to dużo. Ja nie moge uwierzyć ze w 2 tyg dorobiłam się takich nóg. Połącz to z dietą i zobaczysz że oprócz spadku cm nogi staną się bardziej zbite a nie takie galarety Grunt to dobre rozciąganie.

Cytat:
Napisane przez Merasia Pokaż wiadomość
Always gratuluję progresu
dziekuję

A ja się wczoraj chyba za mocno porozciągałam.
Głównie dlatego, że udaje mi się już praie zrobić ten głeboki wykrok, a wczesniej musiałam robić tylko ten zwykły i niewyobrażałam sobie jak w ogóle można ten głęboki zrobić
Dodać skurcz łydki w nocy i już wiem że dzisiejsze ćwiczenia bedą ciężka przeprawą
Stary 2011-06-08, 12:41   #1924
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez always naughty Pokaż wiadomość
Dodać skurcz łydki w nocy i już wiem że dzisiejsze ćwiczenia bedą ciężka przeprawą
oj nocne skurcze łydki są straszne
musisz łykać magnez, żeby się to nie powtarzało

ja już dzisiejsze ćwiczenia zaliczone lubię ten zestaw, choć te na brzuch średnio mi podchodzą
a jutro to beznadziejne Cardio Recovery
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:32   #1925
agaaB22
Przyczajenie

Cytat:
jakbyś się cofneła pare postów wstecz to na pewno znalazłabyś moje łydkowe problemy w pierwsze 3 dni przybyło mi 1cm! przerażona byłam. I też wydawało mi się że cellulitis jest bardziej widoczny. Ale teraz po dwóch tygodniach się mierzyłam i w łydce mam mniej o 0,5cm (od mojego normalnego wymiaru, a nie z tym 1cm na plusie) - a jeśli kiedyś próbowałaś wyszczuplić łydki to na pewno wiesz że 0,5cm to dużo. Ja nie moge uwierzyć ze w 2 tyg dorobiłam się takich nóg. Połącz to z dietą i zobaczysz że oprócz spadku cm nogi staną się bardziej zbite a nie takie galarety Grunt to dobre rozciąganie.
owszem tylko widzisz Tobie podrosły 1cm na początku, a ja już jestem po 1 miesiącu... to tak inaczej trochę.. nie dziwne, że tak późno zaczyna się dziać coś takiego? .. eh
rozciągnięta to ja jestem nawet w miarę, wiadomo teraz z wiekiem coraz gorzej się człowiek rozciąga ale zawsze. no nie nigdy nie miałam aż takich problemów z łydkami..dlatego teraz mnie to przeraża xD , nie wiem od czego to zależy.. Ty widzisz efekty po 2 tygodniach, a ja nie widzę ich po miesiącu ćwiczenia...dlatego coś mi nie pasuje...i dlatego się zastanawiam..

a z dietą to też problem...jaka dieta, na co największą uwagę zwrócić..chyba, żę taka dieta w sensie zmniejszyć ilość jedzenia..ale jeśli tak to jestem typem, który nie obżera się zwykle, zawsze słyszałam że nic nie jem , że mało jem wiec .. sama już nie wiem, chociaż wiadomo różnie bywa

Edytowane przez agaaB22
Czas edycji: 2011-06-08 o 21:38
agaaB22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:13   #1926
Merasia
Raczkowanie

No ja juz pisałam, ze u mnie dopiero w 4 tygodniu zaczeły się spadki, wczesniej była masakra, np. waga skoczyła do 63kg, obecnie jest 57, czyli różnica może być spora, podobnie z obwodami.

Ja własnie skończyłam dzisiejsze ćwiczenia, jeszcze chyba na LegMagica wskocze i porozciągam łydki.
Niestety jak pisałam mam @ i czuje sie i wyglądam jak mega balon, normalnie mam takie obrzeki, ze nie widac w ogóleefektów po tych 4tygodniach ćwiczeń
Stary 2011-06-09, 15:22   #1927
201604140952
Konto usunięte

Widzę, że macie różne opinie i trochę się boję... Można dzięki temu schudnąć, czy raczej się 'rozrośnie'?
201604140952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 16:45   #1928
Merasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CaramelTea Pokaż wiadomość
Widzę, że macie różne opinie i trochę się boję... Można dzięki temu schudnąć, czy raczej się 'rozrośnie'?
Moim zdaniem najpierw się rozrośniesz, potem schudniesz
Stary 2011-06-09, 21:31   #1929
Merasia
Raczkowanie

Raaaaaaaaaany jak mi się dziś nie chce, 4 dzień z rzędu to samo, nuuuuuuuuda

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Dziewczyny meldowac się!

Ja już po, nuuuuuudy pocieszam się tym, ze już tylko dwa dni tych ćwiczeń.
Stary 2011-06-09, 21:37   #1930
Aniaa_89
Zakorzenienie

ja się dzisiaj strasznie wynudziłam ćwicząc
nie lubię tych czwartkowych ćw na szczęście jutro już będzie lepiej i znów się porządnie zmęczę
Stary 2011-06-09, 21:42   #1931
Merasia
Raczkowanie

Ciekawe jak Ci się ten Recovery week spodoba...
Stary 2011-06-10, 10:42   #1932
always naughty
Rozeznanie

Dowiedziałam sie że dzisiaj ostateczny termin oddania pracy lic. i ostatnie 2 dni siedziałam nad nią dzień i noc - opuściłam ćwiczenia

Strasznie mi smutno, postanowiłam że jedynym sposobem żeby się pozbyć wyrzutów sumienia i kontynuować plan jest nadrobienie dlatego dzisiaj robię środowe ćwiczenia rano, czwartkowe na wieczór, jutro piątkowe a w niedziele sobotnie.

mam nadzieje że nie padnę bo spałam dzisiaj 3h
trzymajcie kciuki
Stary 2011-06-10, 13:18   #1933
CLARA_F
Wtajemniczenie

ściągam sobie z chomika, zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2011-06-10, 19:36   #1934
CLARA_F
Wtajemniczenie

fit test był koszmarny
Stary 2011-06-10, 19:39   #1935
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie mi smutno, postanowiłam że jedynym sposobem żeby się pozbyć wyrzutów sumienia i kontynuować plan jest nadrobienie dlatego dzisiaj robię środowe ćwiczenia rano, czwartkowe na wieczór, jutro piątkowe a w niedziele sobotnie.
i jak poszło? dałaś radę z ćwiczeniami?
ja Cię rozumiem, bo też teraz zalatana jestem, licencjat, sesja itd na szczęście póki co jeszcze udaje mi się wszystko ogarnąć i nie musiałam nigdy zrezygnować z ćw

Cytat:
Napisane przez CLARA_F Pokaż wiadomość
fit test był koszmarny
pochwal się wynikami
Stary 2011-06-10, 19:44   #1936
CLARA_F
Wtajemniczenie

nie ma czym się chwalić :P było bardzo słabo, moja kondycja woła o pomstę do nieba
Stary 2011-06-10, 20:10   #1937
always naughty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CaramelTea Pokaż wiadomość
jeśli będziesz miała ujemny bilans kalorii to chyba nie ma szans na to żeby mięśnie urosły Ja pierwszy tydzien czułam się strasznie przypakowana, ale później to zeszło. Na razie mój wynik to -1.4kg w 2 tygodnie z dietą oczywiście.

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
i jak poszło? dałaś radę z ćwiczeniami?
ja Cię rozumiem, bo też teraz zalatana jestem, licencjat, sesja itd na szczęście póki co jeszcze udaje mi się wszystko ogarnąć i nie musiałam nigdy zrezygnować z ćw
No właśnie postanowiłam już niczego nie odkładać na ostatnią chwilę bo tak to potem wygląda Zrobiłam poranne, było ciężko i musiałam wstrzymywać z 3 razy filmik dla złapania oddechu i koncentracji (nie chciałam żeby mi pół ćwiczeń przeleciało) ale ogólnie nawet dobrze, przynajmniej brzuch zrobiłam porządniej niż w tamtym tygodniu. A zaraz biorę się za wieczorne, ale to relaks.. później już tylko spać

Cytat:
nie ma czym się chwalić :P było bardzo słabo, moja kondycja woła o pomstę do nieba
raczej nie ma się czego wstydzić. ćwiczysz i tak głównie dla siebie i dla poprawiania swoich efektów, ale dzielenie się sukcesami jest bardzo przyjemne i motywujące też
Stary 2011-06-10, 20:37   #1938
CLARA_F
Wtajemniczenie

pochwalę się wynikami 2 fit testu
mniam grapefruit
Stary 2011-06-11, 08:32   #1939
Merasia
Raczkowanie

Cytat:
i jak poszło? dałaś radę z ćwiczeniami?ja Cię rozumiem, bo też teraz zalatana jestem, licencjat, sesja itd na szczęście póki co jeszcze udaje mi się wszystko ogarnąć i nie musiałam nigdy zrezygnować z ćw
Kochane potem wcale nie jest luźniej Dopiero dom, praca, dzieci, itd. i ćwiczy się wieczorem jak się całe towarzycho ogranie Teraz z nostalgią wspominam czasy sprzed dekady

Ja jeszcze dzisiaj ostatni dzień z Recovery week, a od przyszłego tygodnia jazda, ciekawa jestem tych ćwiczeń.
Stary 2011-06-11, 09:09   #1940
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Merasia Pokaż wiadomość
Kochane potem wcale nie jest luźniej Dopiero dom, praca, dzieci, itd. i ćwiczy się wieczorem jak się całe towarzycho ogranie Teraz z nostalgią wspominam czasy sprzed dekady

Ja jeszcze dzisiaj ostatni dzień z Recovery week, a od przyszłego tygodnia jazda, ciekawa jestem tych ćwiczeń.
no wiem, wiem i ja Cię właśnie podziwiam, że mając dzieci, dom itd dajesz radę

też jestem ciekawa ćw w 2miesiącu, słyszałam, że niezły hardcore i jeszcze większy wycisk niż w pierwszym miesiącu
Stary 2011-06-11, 10:50   #1941
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
ściągam sobie z chomika, zobaczymy co z tego wyjdzie
masz fajnie też bym sobię sciągneła z chomika ale są jak zawsze limity w ściąganiu
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 11:58   #1942
always naughty
Rozeznanie

Cytat:
też jestem ciekawa ćw w 2miesiącu, słyszałam, że niezły hardcore i jeszcze większy wycisk niż w pierwszym miesiącu
ja nie wiem jak to będzie u mnie z drugim bo wyjeżdżam na wakacje na 2 tyg

Cytat:
Napisane przez agaaB22 Pokaż wiadomość
owszem tylko widzisz Tobie podrosły 1cm na początku, a ja już jestem po 1 miesiącu... to tak inaczej trochę.. nie dziwne, że tak późno zaczyna się dziać coś takiego? (...) Ty widzisz efekty po 2 tygodniach, a ja nie widzę ich po miesiącu ćwiczenia (...)
a z dietą to też problem...jaka dieta, na co największą uwagę zwrócić..chyba, żę taka dieta w sensie zmniejszyć ilość jedzenia..ale jeśli tak to jestem typem, który nie obżera się zwykle, zawsze słyszałam że nic nie jem , że mało jem wiec .. sama już nie wiem, chociaż wiadomo różnie bywa
Nie musisz nic zmniejszać! Ja od kiedy jestem na diecie jem więcej o 1 posiłek i przekaskę Kiedyś tez mi mówili że mało jem a ja tyłam.. Teraz mam zawsze pełny talerz (głównie warzyw, mięsa, nabiału) i jem co 3h (kiedyś co 5-6)
U mnie dieta polega w sumie na dwóch tylko zasadach: każdy posiłek musi mieć białko i ogromną ilość warzyw. To wszystko. Że słodycze trzeba wywalić itp. się wie.

Osobiscie nie wyobrażam sobie cwiczyc tej katorzniczej masakry i nie widzieć efektów Problem musi leżeć w diecie. wrzuć może swoje menu na watek jadłospisowy i zobaczysz co Ci tam powiedzą. powodzenia
Stary 2011-06-11, 13:49   #1943
beaufyf00l
Zadomowienie

Zaczęłam dzisiaj drugi tydzień i powiem Wam, że póki co cardio power & resistance to mój ulubiony zestaw
I mam poza tym problem, bo dotąd miałam wolny od ćwiczeń piątek, w tym tygodniu muszę mieć czwartek i myślałam jak to zrobić. Myślicie, że ok będzie jak przyśpieszę o jeden dzień cykl tygodniowy przez wyłączenie cardio recovery i później po prostu od piątku trzeci tydzień?

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 14:32   #1944
Callitus
Zakorzenienie

Z tymi miesniami - ja wlasnie dlatgeo zrezygnowalam z Insanity. Nie zalezy mi na rozroscie, tylko na tym, zeby schudnac, a efekty po ponad miesacu cwiczen byly calkowicie odwrotne od zamierzonych. Jesli chce sie poprawic kondycje - Insanity jest swietne, ale ja ogolnie nie polecam tego programu
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 16:57   #1945
always naughty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Z tymi miesniami - ja wlasnie dlatgeo zrezygnowalam z Insanity. Nie zalezy mi na rozroscie, tylko na tym, zeby schudnac, a efekty po ponad miesacu cwiczen byly calkowicie odwrotne od zamierzonych. Jesli chce sie poprawic kondycje - Insanity jest swietne, ale ja ogolnie nie polecam tego programu
ja jestem na 3 tyg - schudłam już 1.7kg
nie wiem o co chodzi z tymi mięśniami, to przecież dobrze że są. Po spaleniu tłuszczyku ma zostać sama skóra i kości czy co?
nabranie masy mięśniowej naprawdę jest bardzo trudne i nie wierzę, że ktoś kto jest na diecie i rzeczywiście ma ujemny bilans kaloryczny będzie rósł w mięśnie jak jacyś kulturyści
Stary 2011-06-11, 19:55   #1946
CLARA_F
Wtajemniczenie

pierwszy dzień za mną- wiadro potu mają niezłe tempo.
Stary 2011-06-11, 20:54   #1947
always naughty
Rozeznanie

ja jeszcze jutro zrobię sobotę i bedzie nadrobione. a póxniej cały dłuugi tydzień.
Stary 2011-06-12, 10:58   #1948
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

nikt mi nie pomoże..... :-(((((
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:32   #1949
Merasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
nikt mi nie pomoże..... :-(((((
Wykup sobie po prostu dodatkowy transfer i już.

E tam Ania nie ma co podziwiać, samo życie człowiek umie dostosowac się do kazdych warunków i znaleźć dla siebie trochę czasu

A ja odnośnie mięśni, puchnięcia itp. powiem tak, zawsze mi się wydawało, ze mam bardzo umięśnione łydki (od dziecka narty, siatka dośc intensywne) i owszem coś w tym jest, ale przy insanity odkryłam, ze chyba jednak to głównie tłuszczyk bo póki co po 5 tygodniach to mięśnie dopiero zaczynają się zarysowywać, czyli wniosek nasuwa się sam.
Stary 2011-06-13, 08:40   #1950
beaufyf00l
Zadomowienie

hmm... czy macie filmik "Cardio circuit"? bo dzisiaj mi taki zestaw wypada, a jest tylko "Plyometric cardio circuit"...

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości