|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Lily, uczę w podstawówce, ale właściwie tylko półtora tygodnia pracy mi zostało
((( Potem wakacje, w trakcie ktorych wygasa mi umowa (na zastępstwo). Tak mi szkoda tej pracy i dzieciaków... nieraz są diabłami wcielonymi, ale czasem to moje skarby kochane... 8,5 strony tekstu musi wystarczyć na pierwszy rozdział. Biorę się za inne pierdółki. |
|
|
|
#2822 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama polecałam Aaby cifa na ramy, ale na to ustrojstwo nie działa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lilo świetne masze dziewczyny Panny jak nie wiem, pięknie razem wyglądacie![]() Wściekłam się dziś, bo nie dość, że zmarzłam, zmokłam to jeszcze jakiś kutas od góry do dołu ochlapał mnie jak jechał autem
|
||||
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Zostałam sama ze sprzątaniem... nie wiedziałam że robota kuchni skończy się rozpiździelem na całe mieszkanie
Jeszcze ściełam się z tżtem... Dobrze że jestem sama więc muzaaa i sprzątanko
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie szkoda, że na zastępstwo, ale może Ci się uda znowu w szkole załapać ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadia u was chociaż remont pełną parą a u nas się wlecze i wlecze a to dlatego że mężul robi wszystko sam w czasie wolnym. Podtrzymuję się na duchu efektem końcowym.
|
|
#2827 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale przynajmniej kasa, którą należałoby dać fachowcom, zostaje w kieszeni Ja już mam normalnie dość czasami.---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś bo u nas taki mały remont
![]() Ugrzęzłam w kuchni ![]() W poniedziałek zacznie się przedpokój to dopiero będzie syf!!
|
#2829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wróciłam od lekarza, mam antybiotyki na ucho i gardło (bo przerzuciło już) oraz cuś na żołądek i jutro krew do badań. wstępna diagnoza lekarza - nerwica żołądka, refluks na tle nerwowym ale nic uspokajającego nie dostałam. wykupiłam receptę, wybiorę i zobaczymy, czy będzie wracać, czy nie. oby nie, bo to nie do wytrzymania ból dziewczyny idę do łóżka, bo coś mi się wydaje, że i drugie ucho zaczynam czuć, a P. mi dodatkowo na głowie siedzi i nie mam humoru zbytnio. niech te tabsy zadziałają, bo oszaleję.
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Wykorzystałam dzisiaj w pełni dzień wolny. Byłam w galerii, a potem zrobiliśmy zakupy z TŻ. Mamy teraz plan, że raz w tygodniu idziemy na większe zakupy. To co dzisiaj kupiliśmy musi nam wystarczyć do przyszłego czwartku. Mamy za to mega zapas papieru toaletowego Anastazja do mojej babci przychodzi pielęgniarka z Caritasu. Za darmo i praktycznie każdego dnia. |
|
|
|
#2831 |
|
kobieta za ladą
|
o rany golden zdrowiej
![]() lilii jak pizza bo aż sama jestem ciekawa jak wyszła(robilaś w srebnej blaszce czy na czarnej? )ciasto nie zrobiło sie zakalcowate bo mieso mielone raczej b.mokre jest![]() wróciłam od dentysty następna wizyta 29go i jeden ząb do zrobienia a potem koniec bo 2 zęby na kase chorych można jednak zrobić ![]() abby pytałam sie ile wymiana plomby u nas kosztuje a ta ze nie ma stałego cennika bo w zależności jak duża ta plomba i co ona będzie robić ale taka plompa z wypełnieniem na żywicy od 50 do 150 zł:cool; więc tez drogo u ans
|
#2832 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dudi, mądrość życiowa przez Ciebie przemawia Cytat:
![]() Sprawa jest o tyle utrudniona, że muszą być spięte, a jednocześnie zakrywać uszy Bardzo spodobała mi się fryzurka, którą widziałam na jakieś sesji ślubnej (z resztą sama panna młoda, pan młody i generalnie cała sesja boska! ), ale przyrównałam sobie do zdjęcia sukni i jakoś kompletnie mi nie pasuje Druga opcja to w miarę ścisły gładki kok, też z jakimiś pasmami na uszach (o ile to możliwe). Trzecia opcja to takie loki skręcone na boku przeciwnym do ramiączka, ale obawiam się, że mam trochę za krótkie kłaczki na coś takiego ![]() 1 lipca mam próbną, pojadę z jakimś plikiem zdjęć i niech myślą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że Ciebie zdrówko też nie oszczędza ![]() Ja już po dentyście. W siódemkę wsadził fleczer, zabezpieczył też szóstkę, bo podobno pęknięta W dwójkę jeszcze raz wsadził coś żrącego wybielającego i następnym razem plomba. Najgorsze jest to, że w przyszłym tygodniu muszę jechać do niego do Bdg, bo u nas w mieście ma zapchane terminy w przyszłym tygodniu, a ja muszę mieć to wyjęte. Także dojdzie paliwo Ale plus chociaż taki, że dziś 40zł. Spodziewałam się więcej. Za to następnym razem będę zęby zbierać z podłogi, jak mi rzuci kwotą Trochę mnie ćmi, podobno ma się rozejść. A to coś w dwójce jest tym razem tak wsadzone, że mam wrażenie, że mi zaraz wyleci. A jak wyleci, to wyżre mi pół paszczy. Szkoda, że poczułam to dopiero w domu Chociaż wyżarcie aft brzmi dobrze ![]() Dentysta powiedział, że te afty to nie od tego środka w zębie, bo jak do niego zadzwoniłam i o tym powiedziałam, to pomyślał, że coś się ukruszyło i podrażniło. Ale moje są tak rozsiane, że jest spokojny (ja mniej ). Zalecił Aphtin. Pobiegłam do apteki i już dentystę uwielbiam, bo polecił coś, co kosztowało 1,60zł Teraz jeszcze proszę o kciuki, by szybko podziałało ![]() Dobra, ręka mnie rwie, więc uciekam na trochę poleżeć...
|
|
#2833 |
|
kobieta za ladą
|
abby podziała
![]() ✂✂✂✂a ja to mam szczęście zeszłam na dól zapłacić czyns i pies mie ugryzł co prawda nie przegryzł mi skóry ale mam krwiaka w 2 sekundy krwiak
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry SPD
Nadrabiam i nadrabiam, niestety pracy sporo i jak wracam domu to nie mam sily nic pisac, ledwo obiad zrobie i padam. Ale obiecuje ladnie wszystko doczytac i skrobnac ![]() Cytat:
![]() Co do aft to Cie doskonale rozumiem - swego czasu mialam buzie tak wysypana ze pilam kaszki dla dzieci przez slomke. Ale to bylo jak mialam jedna operacje, druga operacje, ogolnie na maxa oslabiony organizm. Aphtin mi niestety nie pomogl, za to ja moge goraco polecic fiolet gencyjanowy ale ten na bazie spirytusu (koszt ok 5 zl gdyby Ci Aphtin nie pomogl czego oczywiscie nie zycze) - bol przez pierwsze kilka sekund straszny ale goily sie bardzo bardzo szybko No i minus - buzia w fioletowe ciapki ale bylam juz zdesperowana.Do tej pory jak tylko mi cos wyskoczy to nim macham i jest git ![]() Ooo wlasnie widze ze jest tanszy - to kurcze przeplacilam. http://www. doz .pl/apteka/p9672-Pyoctanina_Gencjanowy_fio let_2__roztwor_spirytusow y_20_ml Trzeba usunac spacje, mam dokladnie ten
Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2011-06-09 o 20:19 |
|
|
|
|
#2835 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
u mnie dziś chłodek, wręcz sobie pod kocykiem leżę ![]() Cytat:
Cytat:
no i za kilogramowe spadki![]() idziesz jak burza przez sesje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
szczepiony chociaż
|
|||||
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Żyje, ale było ciężko.
![]() Noc na dyżurze do d..y. Dużo roboty. Rano musiałam szybko jechać do Bydgoszczy na staż. Jechaliśmy samochodem TŻ, bo mój chwilowo wyłączony z ruchu. Nawet nie miałam czasu sie przebrać i wylądowałam w spódnicy i klapkach w takiej ulewie, że na ulicach woda po kostki była. Cała przemoczona dotarłam do pracy. Tam szybko na sale operacyjną. Po pracy musiałam czekać na TŻ, żeby z Nim wracać do domu. Miał skończyć o 14, a skończył o 17.00 ![]() Później TŻ w ramach rekompensaty zabrał mnie na spóźniony obiad. I oto jestem. Całe szczęście jutro nie musze iść do pracy to się wyśpie. Sukienka też jutro bo nie mam siły.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2011-06-09 o 20:31 |
|
|
|
#2837 |
|
kobieta za ladą
|
szczepiony drasnął mnie tylko kłem będę żyć chociaż boli
ja wogóle to zastanawiam sie jak ja urodziłam dziecko skoro takie coś jak krwiak czy naciśnięcie na dziąsło mnie boli
|
#2838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty przynajmniej będziesz miała próbną - ja nie miałam Szłam w ciemno![]() Zdrówka ![]() Cytat:
|
|
#2839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle to nie spodziewałam się, że tak wyrośnie następnym razem troszkę mniej ciasta dam, bo mi baaardzo wysoka wyszła dzięki Twojemu przepisowi grube spody polubiłam ja zjadłam malutko i już nic nie jem dziś, ale Tż całą zjadł nie wyszedł mi zakalec mielone nigdy mokre nie jest w moim przypadku ![]() robię je na oleju, dodaję sól, pieprz, paprykę ostrą, słodką, majeranek, jak już konkretnie jest podsmażone to wtedy daję ze 2 cebule pokrojone w kostkę i jeszcze smażę i czasem kładę na sitko i jak zostanie jakiś tłuszcz to zleci ![]() ale dzis wody wypiłam ![]() zaraz pęknę ale nie zjadłam dużo, bo: -jogurt - chleb ciemny z pomidorem -kawałek sera białego samego - kawałek pizzy - 3 kawy ( ale mi post wyszedł ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby- biedactwo
Dudi- to miejsce w ZOLu załatwiał nam starosta bo to nasz znajomy i widzisz że i tak mamę wyrzucili ![]() a z tym psem to niezła akcja ![]() dziewczyny jesteście kochane jesteśmy w bardzo kiepskiej sytuacji ale musimy temu stawić czoła ja wróciłam jakieś 20 min temu do domu szybki prysznic i kolacja i teraz herbatę popijamjutro muszę iść do rodziców o 6 rano dzisiaj poszłam o 8 i było za późno bo mama była cała zmoczona po nocy;/ale się z tatą dzisiaj wystraszyliśmy, przyszedł rehabilitant, poćwiczył z mamą i ją oklepał i zaczęła się krztusić, 15 min ją odsysaliśmy i nie mogła się uspokoić ale jakoś daliśmy radęposiedzę trochę z herbatą, Tż ogląda mecz, mi się nawet nie chce szczerze mówiąc
|
|
|
|
#2841 |
|
kobieta za ladą
|
anastazja tu nie chodzi czy ci głupio czy nie
chcemy pomóc bo jestes dla nas ważną osobą i twoja mama też jesteś spd więc sie zastanów ![]() buśkka kochana
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja sie żegnam na cały weekend, niedługo TŻ wróci, zjemy obiado-kolację i będziemy dalej siedzieć w książkach. Jakbyście choć przez chwilkę potrzymały kciuka to byłoby mi miło
Anastazja - podziwiam Cię, że radzisz sobie i potrafisz jeszcze żyć i zajmować się czymkolwiek innym. Ja bym się załamala i rozklejona nie byłabym w stanie chyba nic zrobić. Trzymam kciuki żeby w końcu nastąpił jakiś pozytywny przełom... |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcemy pomóc
|
|
|
#2844 |
|
Konto usunięte
|
Anastazja
![]() Byłam dzisiaj po raz trzeci u neurologa Koleś był lekko zdziwiony, że rentgen nic mi nie wykazał i jest wszystko ok. Dalej dostałam tabletki, które biorę od trzech tygodni (może się to przeciągnąć do pół roku), skierowanie na badania krwi i na rezonans. Jutro dzwonię się umawiać. Cieszę się niesamowicie, że mam w pakiecie ten rezonans, bo jak zobaczyłam ile kosztuje (od 500zł w górę), to padłam A na NFZ pewnie by terminów nie było :P Zresztą jakbym miała prywatnie długo czekać, to zagadam do jednego prokuratura, bo on ma wtyki w rezonansach i najwyżej mnie wkręci ![]() Zmęczona tradycyjnie jestem. Ciężkie mam ostatnio tygodnie. A jeszcze jutro impreza od męża z pracy, więc będę robiła za żywego trupa. Jedyny plus - zarezerwowaliśmy dzisiaj pokój w Dusznikach Zdroju i jedziemy na długi weekend się relaksować |
|
|
|
#2845 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
mówisz i masz
|
|
#2846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie wodę piję ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ale ja też nie narzekam, bo za tydzień na weselichoooo jadę
|
|
|
#2847 |
|
kobieta za ladą
|
ja też będę jadła ale nie wiem co
wogóle to wlazłam jak zwykle do tesco(bo jutro fasolka po bretońsku )a tam szał pał pomidory po 1,99 za kg już nabieralam do woreczka a patrze po 1 kg pakowane po 1,62 zgadnijcie które wzieła dusigrosz dudi??![]() ![]() ide dalej a tam ogórki w foli po 28 gr wziełam 3 heheha i jeszcze wziełam mix sałat po 99 gr(3,99 normalnie) będzie surówka do obiadu w niedziele jak tra lala
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka- trzymam kciuki
![]() Lili- ale Cię wzięło na dietowanie ![]() Danaee- koniecznie zrób ten rezonans, moją mamę też tak bardzo głowa bolała i widzisz co teraz mamy
|
|
|
|
#2849 |
|
kobieta za ladą
|
aa i koperek za 49 gr
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty to zawsze wyhaczysz promocje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

((( Potem wakacje, w trakcie ktorych wygasa mi umowa (na zastępstwo). Tak mi szkoda tej pracy i dzieciaków... nieraz są diabłami wcielonymi, ale czasem to moje skarby kochane... 

i cebulkę 
Choc fajnie miec przy 30 takie odchowane dzieciątka.
Sama polecałam Aaby cifa na ramy, ale na to ustrojstwo nie działa 

)ciasto nie zrobiło sie zakalcowate bo mieso mielone raczej b.mokre jest

), ale przyrównałam sobie do zdjęcia sukni i jakoś kompletnie mi nie pasuje
ja wogóle to zastanawiam sie jak ja urodziłam dziecko skoro takie coś jak krwiak czy naciśnięcie na dziąsło mnie boli

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)