Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 21:25   #3091
BordAna
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

cześć dziewczyny
Trochę mnie nie było, jestem w 25 t.c. Synek wazy już prawie 1kg i mierzy 23cm.
Ale mam pewien problem... odczuwam w dolnej części brzucha t.j skurcze... czytałam że to normalne po 20t.c. że po prostu macica powoli przygotowuje się do porodu...
To co czuję nie jest regularne, czasami 2x w ciagu minuty, a czasami 3x w ciągu godziny. I to tak 2,3x dziennie...
wy też tak macie?? też czujecie te skurcze?
W pon byłam w wizycie u gina i powiedział mi że moja szyjka macicy ma 25mm dlatego za 2 tyg mam przyjść do niego na kontolę a potem nast wizyta to juz wg planu...
Trochę się wystraszyłam tą dlugością szyjki... mam nadzieję że nie będzie mi się ona juz skracała??
Lekarz mi nie dal żadnych zaleceń, wiem tylko tyle co sama w necie wyczytałam żeby odpoczywać więcej nie dźwigać i nie schylać się za dużo..
a my się właśnie przeprowadziliśmy i jesteśmy na etapie porządkowania i układania rzeczy z worków do szaf

Poradźcie mi coś
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:31   #3092
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no co Ty, potem po prostu będzie zabierał synka

Moj synek ma juz kupiona maluteńką, maciupka niebieska czpeczke z napisem : I <3 Kolejorz

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Ale mam pewien problem... odczuwam w dolnej części brzucha t.j skurcze... czytałam że to normalne po 20t.c. że po prostu macica powoli przygotowuje się do porodu...
To co czuję nie jest regularne, czasami 2x w ciagu minuty, a czasami 3x w ciągu godziny. I to tak 2,3x dziennie...
W pon byłam w wizycie u gina i powiedział mi że moja szyjka macicy ma 25mm dlatego za 2 tyg mam przyjść do niego na kontolę a potem nast wizyta to juz wg planu...
Trochę się wystraszyłam tą dlugością szyjki... mam nadzieję że nie będzie mi się ona juz skracała??
Lekarz mi nie dal żadnych zaleceń, wiem tylko tyle co sama w necie wyczytałam żeby odpoczywać więcej nie dźwigać i nie schylać się za dużo..
a my się właśnie przeprowadziliśmy i jesteśmy na etapie porządkowania i układania rzeczy z worków do szaf

Poradźcie mi coś

Odpoczywaj, najlepiej nic nie rob, nie sprzataj jesli jestes na L4 czy nie pracujesz, a najlepiej jak sie skonsultujesz z innym lekarzem, chociazby po to zeby sie uspokoic, bo skurcze sa normalne ale nie w momencie kiedy sa prawie ze regularne
Stary 2011-06-09, 21:37   #3093
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
to teraz do domku, nóżki do góry i odpoczynek!
dopiero mi się udało zalec na wyrku - nadrabiam czytanie

mąż został w kuchni i smaży mi dzwonka łososia - niebo w gębie w jego wykonaniu Na jutro mam stek z cielęcinki, a w sobotę...
... miało nie być, ale ... kupiliśmy wątróbkę nie wiem jak ja ją przełknę
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:37   #3094
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Oj Ci nasi TŻci Mój to w ogóle gra w piłkę w zespole A-klasowym i wszyscy w drużynie łącznie z trenerem juz czekają na następcę. Zresztą już wcześniej jak planowaliśmy dzidzię to TŻ marzył o synku i żeby mógł pograć z nim w piłkę Gorzej jak będzie takim niezdara jak ja, ze nawet w piłkę nie będzie umiał kopnąć

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
cześć dziewczyny

Poradźcie mi coś
Lekarzem nie jestem ale to co mogę Ci poradzić to odpoczywać odpoczywac i jesczze raz odpoczywać! A najlepieuj to jak najwięcej leżec i nie denerwować się. Najważniejsze, że jesteś pod kontrola lekarza Będzie dobrze nie stresuj sie niepotrzebnie. Acha i nie głaszcz ani nie masuj brzuszka. To pobudza skurcze. Oczywiście ręką możesz dotkąć i trzymać ale nie masować A tak to jak się czujesz?
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:38   #3095
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Moj synek ma juz kupiona maluteńką, maciupka niebieska czpeczke z napisem : I <3 Kolejorz
spoko

BordAna trudno mi coś doradzić - rozciąganie macicy to inne uczucie a skurcze inne. No ale trudno to opisać. Jak lekarz wie że masz skurcze i jesteś pod jego opieką to juz połowa sukcesu. Skoro Ci się skraca szyjka to ja bym dużo leżała na Twoim miejscu i jak najmniej robila w domu, nawet jak lekarz o tym nie mowił - tak na wszelki. A moze za te dwa tygodnie się okaże ze szyjka stoi w miejscu? Bądź dobrej mysli i dbaj o siebie
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:40   #3096
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Oj Ci nasi TŻci Mój to w ogóle gra w piłkę w zespole A-klasowym i wszyscy w drużynie łącznie z trenerem juz czekają na następcę. Zresztą już wcześniej jak planowaliśmy dzidzię to TŻ marzył o synku i żeby mógł pograć z nim w piłkę Gorzej jak będzie takim niezdara jak ja, ze nawet w piłkę nie będzie umiał kopnąć

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Lekarzem nie jestem ale to co mogę Ci poradzić to odpoczywać odpoczywac i jesczze raz odpoczywać! A najlepieuj to jak najwięcej leżec i nie denerwować się. Najważniejsze, że jesteś pod kontrola lekarza Będzie dobrze nie stresuj sie niepotrzebnie. Acha i nie głaszcz ani nie masuj brzuszka. To pobudza skurcze. Oczywiście ręką możesz dotkąć i trzymać ale nie masować A tak to jak się czujesz?
mój ma z w piłke nie gra ale jest wielkim fanem(kiedys grywał jak był młodszy) no i juz owiedział ze mały na piłke bedzie chodził itd-normalnie plany juz sa
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:42   #3097
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ale zgłodnialam
Stary 2011-06-09, 21:43   #3098
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Super ze z maluszkiem wszystko w porzadku a z ta noga to przypominam sobie ze wczoraj mowilas ze nie jest mozliwoscia zeby tak spuchlo od siedzenia za biurkiem?
czytaj ze zrozumieniem pisałam że nie jest możliwe, żebym ją nadwyrężyła bo siedziałam cały dzień za biurkiem, a spuchnąć i tak spuchła. Dziś już lepiej ale mimo chłodu nie całkiem zeszło. Właśnie wypijam kolejne wapno.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-06-09, 21:43   #3099
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
mój ma z w piłke nie gra ale jest wielkim fanem(kiedys grywał jak był młodszy) no i juz owiedział ze mały na piłke bedzie chodził itd-normalnie plany juz sa

Taaa, my tez podobno wysylamy maluszka do szkolki pilkarskiej
Stary 2011-06-09, 21:45   #3100
lausanne
Wtajemniczenie

ja kocham sport i to wszelkie dyscypliny, najróżniejsze! Ale nasi pilkarze mnie tylko irytują. I w ogóle football jak oglądam to tylko LM, mundial i euro.

ej no serio Małgosia od jakiegos czasu atakuje mój pępek, to juz boli Kopią Was dzidziuśki w pepek K. tak nie robił Kopał w żebra bo był wyżej

a teraz chwilowo mnie nie ma, zrobię mojemu pracusiowi truskawki ze smietanką i Małgosię tez poczęstuję mimo tych kopniaczków nie am gdzie trzeba
Stary 2011-06-09, 21:46   #3101
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
czytaj ze zrozumieniem pisałam że nie jest możliwe, żebym ją nadwyrężyła bo siedziałam cały dzień za biurkiem, a spuchnąć i tak spuchła. Dziś już lepiej ale mimo chłodu nie całkiem zeszło. Właśnie wypijam kolejne wapno.

Potrafie czytac ze zrozumieniem; skoro masz spuchniete to dla mnie logiczne ze jest w jakis sposob naruszona czy nadwyrezona.
Stary 2011-06-09, 21:50   #3102
BordAna
Zadomowienie

caroline_1988: czuję się dobrze, jedynie zgaga mi dokucza... no i w te upały to stopy mi puchną i kostki zaczynają przypominać mi balony

poza tym bardzo dobrze śpię, jestem na l4 i potrafię spać nawet 12 godz w nocy a potem w dzień i tak się położyć na godzinkę,...

moje skurcze nie są regularne bo czasami pare razy dziennie, czasami pare rany na godz a czasami ze 2x w ciągu minuty...
i nie wiem czy to normalne czy po prostu u mnie jest to powiązane z tą dlugością szyjki...
Stary 2011-06-09, 21:53   #3103
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
caroline_1988: czuję się dobrze, jedynie zgaga mi dokucza... no i w te upały to stopy mi puchną i kostki zaczynają przypominać mi balony

poza tym bardzo dobrze śpię, jestem na l4 i potrafię spać nawet 12 godz w nocy a potem w dzień i tak się położyć na godzinkę,...

moje skurcze nie są regularne bo czasami pare razy dziennie, czasami pare rany na godz a czasami ze 2x w ciągu minuty...
i nie wiem czy to normalne czy po prostu u mnie jest to powiązane z tą dlugością szyjki...

Ale jesli masz te skurcze codziennie to jest tam jakas regularnosc wazne zebys odpoczywala.
Stary 2011-06-09, 21:53   #3104
BordAna
Zadomowienie

to co ja czuję to chyba są skurcze bo czuję to jako drzenia pod powlokami skornymi w dolnej częsci brzucha i to zawsze w tym samym miejscu...
rozciąganie się maciny czuję jako tak jakby rozciaganie się skory od wewnątrz..
kurcze...strasznie trudno to opisać
Stary 2011-06-09, 21:54   #3105
spray
KWC

Sprawa z moim rozpapranym zębem ciągnie się - dzisiaj poszłam do innego stomatologa i różnica w leczeniu - niebo a ziemia!!
W każdym razie dowiedziałam się czegoś co Was może zainteresować - LECZENIE KANAŁOWE U CIĘŻARNYCH jest w 100% refundowane!!!! Nie zapłaciłam za wizytę ani złotówki

BordAna - masz ZAKAZ dźwigania czegokolwiek!! Oszczędzaj się i dużo leż.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:56   #3106
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Mój mężuś poszedł na mecz a ja się nudzę
Filip stara mi się urozmaicić czas i robi pokazy ruchów, kopniaczków itp. Cudne to jest. Nie wiem jak po porodzie się bez tego obejde jak to takie magiczne

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:57   #3107
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
to co ja czuję to chyba są skurcze bo czuję to jako drzenia pod powlokami skornymi w dolnej częsci brzucha i to zawsze w tym samym miejscu...
rozciąganie się maciny czuję jako tak jakby rozciaganie się skory od wewnątrz..
kurcze...strasznie trudno to opisać

Ejjj...a moze maluszek sie rusza? w sensie plywa tam sobie? w kazdym razie oszczedzaj sie i sie nie martw, moze to tylko wiązadła sie rozciagaja
Stary 2011-06-09, 21:58   #3108
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa, my tez podobno wysylamy maluszka do szkolki pilkarskiej
dzis stwierdził ze jak tylko zacznie raczkowac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 22:00   #3109
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzis stwierdził ze jak tylko zacznie raczkowac

Wlasnie sobie to wyobrazilam..raczkujaca super liga brzdąców
Stary 2011-06-09, 22:04   #3110
danika
Zakorzenienie

my własnie po szkole rodzenia i zakupach nadrabiam

jest nas 8 par w szkole w grupie i bedzie 7 dziewczynek i 1 chłopczyk tylko

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Nono a co ginka na taki przyrost wagi? Bo ja przytyłam 6kg i już trochę kręcił nosem, ze za mało
Daj znać co Ci powiedział diabetolog Ja wczoraj dostałam pochwałę, za całkiem niezłe wyniki Ale kryzysy bywają...
w sumie nic nie powiedziała na tą wagę moją...bardziej się przejęła chyba glukozą
ja mierzę ten cukier w godzinę po posiłku i jeszcze ani razu nie przekroczyłam 120 wiec chyba nie jest zle

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
aa jedz słodkie bo to daje maluchowi powera i może poszaleć dając znać mamie
Mój dzisiaj miał chyba czkawkę- bo tak systematycznie mi coś pukało od środka
czkawka jest the best
moja własnie sie rozszalała, rozpycha się strasznie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
wklejam misiaka któremu nie mogłam się oprzeć hehe
fajny misiek

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
mi paznokcie i włosy się w ciąży poprawiły na razie
mnie też wogóle wszyscy mówią, że wyglądam jak na chłopca

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale miałam dzisiaj przygodę
Kopnął mnie prąd jak wycierałam wentylator (sprzątałam łazienkę), który jest podłączony do prądu na stałe.
o matko, ale miałaś przeżycie niemiłe . Dobrze, ze z tobą i maluchem wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Sprawa z moim rozpapranym zębem ciągnie się - dzisiaj poszłam do innego stomatologa i różnica w leczeniu - niebo a ziemia!!
W każdym razie dowiedziałam się czegoś co Was może zainteresować - LECZENIE KANAŁOWE U CIĘŻARNYCH jest w 100% refundowane!!!! Nie zapłaciłam za wizytę ani złotówki
no to chociaż tyle dobrego w tym wszystkim

BordAno a ty faktycznie odpoczywaj, nie szalej ze sprzątaniem

ide spać kobitki, miłej nocki życzę
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 22:07   #3111
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
kupiliśmy wątróbkę nie wiem jak ja ją przełknę
Zawsze mogę ja zjeść za Ciebie

Cytat:
ej no serio Małgosia od jakiegos czasu atakuje mój pępek, to juz boli Kopią Was dzidziuśki w pepek K. tak nie robił Kopał w żebra bo był wyżej
Moje dziecko chyba jest jednorożcem, czy coś, bo mnie bodzie przeważnie tam, gdzie ma głowę, czyli na dole. Daaawno się nie zdarzyło, żeby pukał wyżej, a już w okolicach pępka to ze dwa razy tylko.

Cytat:
Potrafie czytac ze zrozumieniem; skoro masz spuchniete to dla mnie logiczne ze jest w jakis sposob naruszona czy nadwyrezona.
Nie chcę się czepiać, ale nadwerężona=przeciążona, a opuchlizna może wystąpić np. po użądleniu owada, zastojach limfy itp.

BordAna, pewno dlatego Ci lekarz kazał przyjść za dwa tygodnie, żeby sprawdzić, jak szyjka się zachowuje, czy się właśnie nie skraca na skutek tych skurczy. Teraz profilaktycznie odpoczywaj dużo, zwłaszcza w pozycji leżącej, to ją odciąży.
A miałaś wcześniej mierzoną długość szyjki?
U mnie chyba się te skurcze Braxtona-Hicksa zaczęły, od wczoraj kilka razy w ciągu dnia nadchodzi taki skurcz, raczej nie bardzo bolesny, ale nieprzyjemny i po kilku sekundach mija.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 22:10   #3112
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Moje dziecko chyba jest jednorożcem, czy coś, bo mnie bodzie przeważnie tam, gdzie ma głowę, czyli na dole. Daaawno się nie zdarzyło, żeby pukał wyżej, a już w okolicach pępka to ze dwa razy tylko.

Nie chcę się czepiać, ale nadwerężona=przeciążona, a opuchlizna może wystąpić np. po użądleniu owada, zastojach limfy itp.

BordAna, pewno dlatego Ci lekarz kazał przyjść za dwa tygodnie, żeby sprawdzić, jak szyjka się zachowuje, czy się właśnie nie skraca na skutek tych skurczy. Teraz profilaktycznie odpoczywaj dużo, zwłaszcza w pozycji leżącej, to ją odciąży.
A miałaś wcześniej mierzoną długość szyjki?
U mnie chyba się te skurcze Braxtona-Hicksa zaczęły, od wczoraj kilka razy w ciągu dnia nadchodzi taki skurcz, raczej nie bardzo bolesny, ale nieprzyjemny i po kilku sekundach mija.
Spoko, Ty to rozumiesz w taki sposob, a ja w taki.
Stary 2011-06-09, 22:12   #3113
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

ja wcinam właśnie pizze i mam wyrzuty sumienia... ale jest na bardzo cieniutkim cieście bo to typowo włoska pizza i bez żadnych sosów tylko pomidorki

komar mnie użarł w tyłek!!!!
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 22:19   #3114
BordAna
Zadomowienie

a jak Wy czujecie ruchy dzieciaczkow? w róznych miejscach pewnie?
ja wcześniej czułam t.j gazy a to się okazalo że dzidzia pływa...
a teraz to już zgłupiałam...
nie należę do szupłych dziewczyn więc może przez te moje powloki skorne mam ograniczone czucie ruchów dziecka??
czasami normalnie plakać mi się chce...

no ale jak lekarz mówił że wszytsko jest ok, wyniki są super to chyba na razie nie powinnam się za bardzo stresować. Tylko ta długośc szyjki do kontroli...
Ktoś wcześniej pisał o wadze w ciazy ja jak narazie mam 7kg na plusie. Wydaje mi się że to dużo... mam tylko nadzieje że nie przekroczę wagi sprzed ciązy (przed samą ciążą udało mi się schudnąć 17kg ) oby równie szybko tracilo mi się te kg po porodzie

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

agnyska81: no własnie nie pamietam żeby gin mi cos mowił o dl szyjki..zapytam się go na nast wizycie jaką długośc miała moja szyjka przedtem...
ale jak tak oglądałam poprzednie zdj usg to na jednym było cos ok 58mm a to chyba c hodzilo o dlugość szyjki...
Jakby tak faktycznie bylo to trochę się faktycznie skrocila...
no nic..pozyjemy zobaczymy...
Stary 2011-06-09, 22:22   #3115
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
a jak Wy czujecie ruchy dzieciaczkow? w róznych miejscach pewnie?
ja wcześniej czułam t.j gazy a to się okazalo że dzidzia pływa...
a teraz to już zgłupiałam...
nie należę do szupłych dziewczyn więc może przez te moje powloki skorne mam ograniczone czucie ruchów dziecka??
czasami normalnie plakać mi się chce...

no ale jak lekarz mówił że wszytsko jest ok, wyniki są super to chyba na razie nie powinnam się za bardzo stresować. Tylko ta długośc szyjki do kontroli...
Ktoś wcześniej pisał o wadze w ciazy ja jak narazie mam 7kg na plusie. Wydaje mi się że to dużo... mam tylko nadzieje że nie przekroczę wagi sprzed ciązy (przed samą ciążą udało mi się schudnąć 17kg ) oby równie szybko tracilo mi się te kg po porodzie

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

agnyska81: no własnie nie pamietam żeby gin mi cos mowił o dl szyjki..zapytam się go na nast wizycie jaką długośc miała moja szyjka przedtem...
ale jak tak oglądałam poprzednie zdj usg to na jednym było cos ok 58mm a to chyba c hodzilo o dlugość szyjki...
Jakby tak faktycznie bylo to trochę się faktycznie skrocila...
no nic..pozyjemy zobaczymy...

Nie no jesli lekarz mowi ze wszystko jest ok to sie nie stresuj i nie martw na zapas, swoja droga to ja tez moglam sie ugryzc w jezyk, jesli Cie zdenerwowalam to przepraszam ale czasami zanim pomysle to powiem/napisze mnie tez bolala macic, miewalam czasami jakies tam skurcze i takie pobolewania jakby przed okresem, wiec moze naprawde to nie takie skurcze o ktorych my myslimy tylko maluszek robi sobie miejsce?
Stary 2011-06-09, 22:23   #3116
lausanne
Wtajemniczenie

idę laseczki do wanny i spać Junior spi od 20 więc pewnie jutro dzień zacznie sie o 5 rano
Stary 2011-06-09, 22:24   #3117
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
idę laseczki do wanny i spać Junior spi od 20 więc pewnie jutro dzień zacznie sie o 5 rano

Dobranoc ja tez juz spadam, nie chca mnie tu poza Toba, a skoro Ty idziesz to ja tez
Stary 2011-06-09, 22:24   #3118
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
mój mąż też

a moja dzidzia dziś bardzo ruchliwa - najpierw pod gabinetem chyba się nie mogła dzoczekać wizyty i piąstkami uderzała, potem trochę w pracy kopniaków, a teraz w przeciągu 2h juz 3 raz ja czuję

mąż dziś 2 razy starał się coś poczuć, za pierwszym trzymał rękę na brzuchu i szybko stwierdził, że dzidzia się boi taty. A jak następnym razem się ruszała to tata dostał z piąchy - a mógł nie przykładać ucha do brzuszka - ale się uśmiał wtedy i ja też

rybka zjedzona - pyszna - czas odpocząć

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-06-09 o 22:27
Stary 2011-06-09, 22:30   #3119
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
mój mąż też
No nic to, widzę, że muszę sobie kupić swoją Bo mi smaka dziś dwa razy na wątróbkę zrobili

To ja się zrewanżuję i powiem, że właśnie zjadłam pyszne truskawki ze śmietaną i mogę spokojnie iść spać

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 22:59   #3120
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
A to mąż miał nawet więcej artykułów. Byle było w koszyku, bo tam gdzieś jest waga, na której trzeba postawić to co się kupuje. Cuda, cuda na tym świecie Niedługo wybiorę się na wycieczkę tescoznawczą

Eee, to ja nawet o tym nie słyszałam wcześniej, a co dopiero, żeby korzystać. Co baba ze wsi to baba ze wsi

Edit:
Jak trafić do tego katalogu dzieciowych produktów? Byłam tam, potem wyszłam i już nie umiem trafić (chyba, że po linku, no ale jak bez linka tam dojść?)
Też jestem ze wsi

Cytat:
cześć dziewczyny
Odpoczywać i leżeć przede wszystkim A gin Ci coś mówił, ze szyjka się skróciła? Bo może ona taka byłą zawsze? A skurcze to chyba cały brzuch obejmują Ale to mamuśki muszą potwierdzić Oby to nie były skurcze i oby szyjka stała w miejscu

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

BordAna - masz ZAKAZ dźwigania czegokolwiek!! Oszczędzaj się i dużo leż.
Dobrze, ze trafiłaś na innego dentystę A o tej refundacji słyszałam ale za późno już było

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mój mężuś poszedł na mecz a ja się nudzę
Filip stara mi się urozmaicić czas i robi pokazy ruchów, kopniaczków itp. Cudne to jest. Nie wiem jak po porodzie się bez tego obejde jak to takie magiczne
Moje dziecko dzisiaj skutecznie utrudniało pisanie pracy Robi coś takiego: zapiera się o lewe biodro i wypycha się z prawej i cały dzień to jego ulubione ćwiczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
w sumie nic nie powiedziała na tą wagę moją...bardziej się przejęła chyba glukozą
ja mierzę ten cukier w godzinę po posiłku i jeszcze ani razu nie przekroczyłam 120 wiec chyba nie jest zle
Uu to faktycznie jest nieźle u mnie na początku wyniki szalały do 140, ale to była wina ciemnego chleba jak już tu pisałam kiedyś. Teraz już wiem powoli co i jak i nie muszę tak często mierzyć, jedynie obowiązkowo po śniadaniu bo po nim zazwyczaj mam skoki

Dobranoc mamuśki

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości