|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Essence cz. IX
Cytat:
.
|
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
|
kolejne podejście do bazy essence i kolejna klapa ;x
na lewym oku nie było bazy na prawym była ;x cienie wgl dość długo się trzymają [ essencowe znikają po 1 godzinie ] [a makijaż miałam od 14 ] jednak już od dawna kolory zblakły na obydwóch oczach , kolorów nie podbijała zrollowanie czylli oczy tak samo wyglądają jakby wgl bez bazy były .. jutro kolejne testy z innymi cieniami
|
#4743 |
|
Raczkowanie
|
karolajjnn widzę, że ty z WLKP jak ja to się zapytam - w jakim mieście dokładnie mieszkasz?
|
|
|
|
#4744 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w złotowie , ale często bywam w pile
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Biały pękacz dziwnie pęka
|
|
|
|
#4746 |
|
Raczkowanie
|
karolajjnn ja to okolice Południowej Wielkopolski
|
|
|
|
#4747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Warszawa, Gocław
YR jest, przetrzebione Były wszystkie paletki (6 szt.), 4 mgiełki, wszystkie błękitne i fioletowawe lakiery (te peace & purple), po 3 lakiery beżowe i różowe, żadnego lakieru miętowego, nie było ani jednej bazy, nie było też już pisaków jasno różowych (01 let me in rose), zostały 2 ciemno różowe (02 your pink is on fire), bo ja wzięłam jeden Chciałam właśnie ten ciemny i na szczęście udało mi się upolować. Zaraz będę testować, bo już nie mogę usiedzieć Aha, szczotki były, nie wiem ile, ale dość sporo ![]() I niemiła wiadomość: ceny były normalne - tzn. takie jak na szafie, ja za flamaster zapłaciłam 8,99 Czyli te niższe ceny to był wynik błędu (ale to dziwne, zeby tyle N w różnych częściach Polski się "pomyliło"), albo juz się skończyły te obniżki i teraz wszystko po normalnej cenie :/ Jak byłam we wtorek, to były resztki Blossmoms - pytałam uroczą panienkę ( ), która z szerokim uśmiechem chciała mi tak bardzo pomóc, o nową limitkę (tzn. o YR), kiedy będzie, czy może jest na zapleczu, bo w N miała się pojawić 06.06. a był już 07.06. W dodatku w innych N w mieście jest juz YR od dawna... Ona na to, że nic nie wie, w dostawie nie było (ta... jasne...), a mówiła to z takim głupkowatym uśmiechem, który wszystko zdradzał - ja wiedziałam, że ona wie o limitce, tylko z nie wiadomo jakich względów kłamie, że nic nie wie i limitki nie ma... :/ Bo była wtedy na 100% ![]() Cytat:
Dziś kupiłam ten drugi pędzelek do cieni i za radą Azazel (dziękuję Ci bardzo za wskazówkę A tak za tą cenę mam jeszcze maseczkę rozgrzewającą z H&M
|
|
#4748 |
|
Raczkowanie
|
ja po swatchach na blogach zdecydowałam się nie kupić, bo marzy mi się efekt jaki daje P2 lub INGLOT chociaż cena kusi
i jeszcze zazdroszczę dziewczynom mieszkającym w UK - z Glamourem BeneTinta PosieTinta i High Beam'a z BeneFitu...
Edytowane przez innalajna Czas edycji: 2011-06-09 o 22:23 |
|
|
|
#4749 | |
|
Wtajemniczenie
|
łeee
Cytat:
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Kuuurczę, ciekawe, kiedy to Bondi Beach się pojawi w Douglasach
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
czy wgl się pojawi..
|
#4752 |
|
Wtajemniczenie
|
Uch, sporo nadrabiania było, bo miałam małe zaległości
![]() Ktoś na poprzednich stronach poruszał temat cienia mystic purple. Posiadam go i jestem nim pozytywnie zaskoczona, na bazie trzyma się długo, a w pudełeczku faktycznie wygląda jak szary i w pudełeczku nie opalizuje. Za to na powiecie bardzo, na taki biało-liliowo-fioletowy kolor, ale nie wygląda to kiczowato. Super wygląda i solo i nałożony na inne cienie, bardzo lubię robić nim sobie dzienny make up w wersji mystic purple + fioletowy żelowy liner
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4754 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nabyłam (z pewnymi wyrzutami sumienia bo lista must have, nie tylko kosmetycznych czy ubraniowych, jest ogromna, a ja tu kupuje sobie nowe cienie...) paletkę cieni (marzyła mi się jakaś z Essence, ale taka właśnie prostokątna, a nie taka jak z berlińskiej kolekcji - wiem brzmi dziwnie; no i rockowo-muzyczna nazwa i design limitki skusiły mnie dodatkowo) i mimo obaw po wstępnych testach jestem z niej zadowolona. Może pigmentacja nie jest jakaś wielka, ale uważam że 2 najciemniejsze cienie - brąz i oliwka są bdb napigmentowane, najgorzej zaś cienie rozświetlające - różowy i ten taki beżowawy/waniliowy (baza ArtDeco nie za bardzo wzmacnia ich kolor). Fioletowy cień bardzo mi się podoba i obecnie testuję go od kilku godzin - leży dobrze na powiece, choć nie wiem jakby było w upale. No i mam go nałożonego (razem z rozświetlającym różem oraz w załamaniu powieki - brązem z paletki) na cień bazowy Inglota (tym razem próba na oku bez bazy - mimo że mam tłuste powieki i jest czerwiec, czyli razem z lipcem, miesiąc największego gorąca jak dla mnie) i trzyma się bez jakiś większych zarzutów. (także widzę, że w porównaniu z wami mam inne wrażenia co do tych cieni)Kredka jest świetna, mięciutka, łatwo się nią maluje, no i trzyma się dłużej od trochę felernej czarnej kredki (tej podwójnej, z białą kredką po 2giej stronie) właśnie Essence - choć oczywiście wymaga jeszcze dłuższych testów, ale rokowania są znakomite - być może przez jakiś czas nie będę musiała podkradać kredki mamie (też essence, longlasting) ani ratować kreskę czarnym cieniem czy próbować ujarzmić eyeliner w pędzelku (wibo - coś nadal nie mogę go opanować). Jak mi się skończy mam już upatrzoną inną kredkę, ale czekam na jej promocję, więc ta z paletki będzie teraz jak znalazł. ![]() Pędzelek - świetny, choć tę pędzelkowatą część zużyję prawdopodobnie do nakładania zaciemnych dla mnie szminek na usta (bo raczej nie do korektora, ostatnio odkąd mieszam ciemniejszy filtr ochronny z jaśniejszym podkładem jakoś specjalnie bardzo nie chce mi się/nie potrzebuję nic korektorować - tzn. mam na myśli przebarwienia po trądziku z którego na to wygląda wreszcie się wyleczyłam, choć muszę uważać teraz na niektóre składniki kosmetyków, zwłaszcza kremów i baz). Kupiłabym jeszcze ze 2 lakiery, ale w sumie nie powinnam bo tyle już ich mam. ![]() edit. dodałabym jeszcze, że cienie nadaja się wg mnie najlepiej właśnie do makijażu dziennego a koszt palety to 18zł (myślałam że 14...) cienie testowałam póki co aplikując je palcem (dziś po trudach wczorajszego dnia i dzisiejszej nocy byłam bardzo leniwa i nie chciało mi się wyciągać i myć potem pędzli...) dodam jeszcze, że cienie świecą się dość bardzo - choć nie chamsko, a pomimo tego że nie zawsze lubię taki efekt w tym wypadku przypadł mi on do gustu (i przepraszam za ew. błędy językowe - muszę się dziś koniecznie wyspać)
Edytowane przez Miss Puppet Czas edycji: 2011-06-10 o 02:28 |
||||
|
|
|
#4755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Miss Pupper - wow, ale obszerna recenzja
Ja też jestem zadowolona z paletki, bo lubię takie delikatne cienie i kolorki są fajne, dzięki temu można mieć makijaż w ciekawych barwach, które jednocześnie jest bardzo subtelny i nadaje się na dzień Cytat:
Zawsze można spróbować innym pędzlem, np. czymś w tym stylu: http://www.coastalscents.com/cfwebst...iner-brush.cfm(nie wiem, czy ten typ pędzla się jakoś konkretnie nazywa po polsku, więc wklejam link )
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez chce taki sklep!! ja też
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
I ja!
Tylko, że idea jego isntenia ma sens jedynie wtedy, gdy są regularne dostawy i pełne hurtownie -_- |
|
|
|
#4761 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ich liebe es (das Geschäft natürlich ) Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-06-10 o 15:17 |
|
|
|
|
#4762 |
|
Klientka w krawacie
|
Sklep w niemieckim jest rodzaju nijakiego
. Więc es i das ![]() Też bym chciała taki... Niemki się chyba tak nie rzucają na Essence jak szczerbaty na suchary (jak my )
|
#4763 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Klientka w krawacie
|
Musisz mi wybaczyć, to tak z przyzwyczajenia jest. Jako wielbiąca język niemiecki po prostu tak mam
|
#4765 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.facebook.com/media/set/?s...3.139351150086
na Open'erze też mogliby robić makijaże , hihiih
|
|
#4767 |
|
Raczkowanie
|
Uprzejmię donoszę, że w Naturze na Starówce jest cały czas dziewicza limitowanka You Rock! Jest wszystko, pozostała część szafy uboga.
Byłam koło 12.00 i przy mnie Pani Naturzanka uzupełniałą nowiutkie szafy CATRICE i MANHATTAN!!! juhuuuuuuuuuuu! |
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Krakowie na Floriańskiej w dalszym ciągu nie ma Bondi Beach. Ani śladu po żadnej dostawie
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z was kiedyś pytała o Bydgoszcz w Drukarni praktycznie całe YR (wczoraj był tylko 1 lakier miętowy). Jestem z siebie dumna - nic nie kupiłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

Ja robiąc taką słuszną jaskółkę codziennie brązowym Essencowym, prawię kończę opakowanie, a kupiłam jak się u mnie pojawiły nowości jako jedno z pierwszych miejsc w Polsce 

będzie -> 55
Były wszystkie paletki (6 szt.), 4 mgiełki, wszystkie błękitne i fioletowawe lakiery (te peace & purple), po 3 lakiery beżowe i różowe, żadnego lakieru miętowego, nie było ani jednej bazy, nie było też już pisaków jasno różowych (01 let me in rose), zostały 2 ciemno różowe (02 your pink is on fire), bo ja wzięłam jeden
Aha, szczotki były, nie wiem ile, ale dość sporo 
Czyli te niższe ceny to był wynik błędu (ale to dziwne, zeby tyle N w różnych częściach Polski się "pomyliło"), albo juz się skończyły te obniżki i teraz wszystko po normalnej cenie :/
Nakarm pieska... 

Poprawiam się już