|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
BAN stały
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Shirko,tak,karmię Izę tylko cycem
![]() Natko bardzo ładnie sie prezentuje łóżeczko z wyposażeniem ![]() DaKaro
|
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
natka a juz myslałam ze namieszałam
moniczka- dobranoc ja tezidę spac bo córka wstanie o 7 i koniec spania spokojnej nocy mamusie a mój oszołomek szaleje w brzuszku słodziak jeden chyba dziure chce mi zrobic po bokach brzucha
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny, fajnie że się łóżeczko podoba
Aaa z tym porównywaniem zdjęć sprzed ciąży to widzę, że prawie każda tak Czyli jest to taki etap ciąży kiedy to jesteśmy ciekawe jak wyglądałyśmyAgula masz bardzo zgrabny brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Nerolka a ile razy tak śrdenio wstajesz do Izy, żeby nakarmić? Czy w nocy też się dziecko przebiera?
|
|
|
|
#3244 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?! Żarcik taki bo ja z moim od dawna śpię w dwóch różnych pokojach. Jemu nie odpowiada kanapa na jakiej śpię a mi ta na której on śpi .Jedyna nadzieja na wspólne łoże to jak najszybsza przeprowadzka. Tam będziemy mieli duuuży materac a nie kanapy Cytat:
Ze znajomymi chyba będzie łatwiej. Ale i tak MI SIĘ NIE CHCE ![]() Powinnyśmy odpoczywać a nie za kucharki i kelnerki robić Cytat:
Dziewczyny jakie wy macie śliczne pokoje dla maluszków. U mnie na razie nic nie przygotowane. Dopiero po przeprowadzce zacznę walczyć. Nerolka jak dzisiaj dzień minął?
|
|
|
#3245 |
|
BAN stały
|
Natko jak Iza zje ok. 22,to wstaje o 3-4 a potem albo o 7-8 albo 9 rano.
Przebieram Ją czasem bo ma kupkę,czasem z cyców mi pocieknie na ubranko choć ostatnio staramy się w nocy nie brudzić. ![]() Ja mam baldachim tak jak Ty.Na dłuższej stronie. Rozpakuj materac z folii-niech zgubi zapach ![]() Jestem w trakcie nauki robienia na nocnik. No masakra w domu.Wszystko osikane co kilka minut.Szmatę to powinnam w staniku nosić by mieć przy sobie. Ten sie zleje,tamten w to wdepnie,następny ucieka mi na dwór a ja z gołym cyckiem i Izą lecę na podwórko. Za moment mycie nóg bo oczywiście uciekają na boso,i znów się któryś poślizgnie i płacz,to jeszcze wanna,zlew,podłogi do mycia. I ubieram tych dwóch albo co najmniej jednego i tu znów siku. Ale Krystian w ko0ńcu dziś zakumał o co chodzi z tym nocnikiem. Wczorajszą noc przespał bez pampersa i było sucho Nawet się teraz z nocnika nie da ściągnąć. Uff...wyzaliłam się nieco ![]() Miłej nocki brzuszki i mamuśki ![]() Iustynko dziękuję Ci pięknie ![]() Znakomicie.Na razie jest dobrze.Może ja meteopatka?Oby nie. Mnie by sie nie chciało gości. I wiesz co?Nadal mi sie ich nie chce a musiałam to przezyć 3 tygodnie z rzędu. Mam nadzieję,ze ten weekend będzie inny. Po porodzie myślę,ze nie będziesz miała też ochoty na gości. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-09 o 23:25 |
|
|
|
#3246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na gości to ja nigdy nie mam ochoty, a w ciąży to podwójnie . Mnie wogóle denerwowało jak mi ktoś do dziecka podchodził. Normalnie bym zagryzła. Dobrze, że nikt nie miał śmiałości bez pozwolenia brać na ręce.Tak jak w szpitalu moja mama z teściową robiły po porodzie dziecku zdjęcia i to takimi starymi aparatami z lampą błyskały po oczach. Nie przekonała mnie teoria, że i tak jeszcze nie widzi. Kazałam im zabierać te aparaty . Teściowa potrafiła mi dziecko obudzić po to, żeby popatrzeć w oczka, pomimo tego, że mówiłam że dopiero zasnął
|
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Myśleliśmy o Ustce lub jej okolicach.
Cytat:
Natka, świetne to łóżeczko i motyw baranka. |
|
|
|
|
#3248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Krystianka.Wesoło masz w domu ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie to moja teściowa
Nic nie mówiłam żeby obrazy nie było . Dobrze, że rzadko nas odwiedzała. Częściej my do nich jeździmy. Teraz po tych kilku latach to wie, że jak coś powiem odnośnie dziecka to ma tak być. Ale jak mnie nie ma a mały jest u nich to dalej robi po swojemu. Kiedyś mi na złość ubrała małego całego na różowo bo wie, że nie znoszę . Jak to zobaczyłam to tylko zaczęłam się śmiać bo mi ręce opadły .
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam wczoraj położna na SR mówiła, że niedawno miała taką sytuację, że w odwiedziny, tuż po porodzie, do dziewczyny, maluszka i męża, przyszła teściowa. Weszła na salę i pierwsze, co zrobiła, to rzuciła się na tego swojego syna (ojca dziecka), ze słowami "Synku, biedactwo moje. Pewnie jesteś zmęczony i głody, prawda?". Wyobrazacie sobie takie głupie babsko Ja rozumiem, że mąż też przeżywa itp. ale na litość boską, on tam tylko jest i co najwyżej picie podaje A chyba trochę bardziej zmęczona, głodna i wszystko inne, jest kobieta!
|
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Chyba zaszaleję i choć raz będę pierwsza Nie mogę spać, ciągle mi za ciepło i Dzidziolek zaczął się wiercić. Odeśpię później...Kciuki za wizyty dzisiejsze! |
|
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
a myslalam,ze ja bede pierwsza.
Tez nie moge spac,chwycilmnie jakis nerwobol w barku i ani na ta strone ani na ta. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie, ostatnio trzymal mnie caly tydzien. No i w ogole humoru nie mam, mam wrazenie, ze zaraz sie rozbecze ![]() Dzisiaj tez wizyta u lekarza, zobaczymy co powie. w schleckerze proszek dzidzius plus plyn 1,9 kg za 15 zeta
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2011-06-10 o 06:34 |
|
|
|
#3254 |
|
Rozeznanie
|
również witam się z rana, ale widzę, że nie tylko ja tak wcześnie na nogach
Ja to spać mogę, ale moje chore na ospę dziecko o 5.30 stwierdziło, że się wyspała i chce baję ![]() Kocham ją w końcu zapowiada się przyjemnie chłodny dzień ![]() za wizyty Aga GRATULACJE szczerze to myślałam, że będzie dziewczynka. Brumek tekst z SR powalający, ale obawiam się, że często pada ![]() dobra lecę nadrabiać.... jak zawsze
|
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
widzę,że mamad cierpi na bezsennośc fajnie jak można odespac później![]() iustyna- ja Ciebie doskonale rozumiem z tą lampą błyskową.w zasadzie my do dziś nie robimy dziecku zdjęc z lampą. coponawyżej z odległości ok 3 m,ale to naprawdę w wyjątkowych sytuacjach.za to znam wiele matek,które robią dziecku zdjęcia na automacie z lampą na okrągło... zobaczymy jaki to będzie miec kiedyś skutek...nerola- dzielna jesteś ,że dajesz dziecku spac bez pieluchy.... ja mam prblem z 2 letnią Nadią w dzień a co dopiero w nocy .już się nie mogę doczekac na Twoje pieniążki...nie mówiąc o tym jak pewnie Ty na nie czekasz...![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Kajool- za wizytę i na lepsze sampoczucie,mam nadzieje,że ból nie będzie się powtarzał i że humor ogólnie się poprawi!!! JustPi- moje dziecko też wstało przed 6 i pytam : co robisz żabciu?? a ona schodzi z łóżka i mówi BAJUSIA!! ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Agulabar- piękny brzuś jest superowy![]() Natka- tak pisałaś o Twojej figurze....czy Ty miałaś zastrzeżenia do swojej figury wcześniej?? z tego co kojarzę Twoje zdjęcia to jesteś taką piękną kobietą,że 90% populacji może CI tylko pozazdrościc... i taka laska z Ciebie,w ciąży ,bez ciąży... serio-ja zazdroszczę bynajmniej. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- DaKaro- super,że jestescie cali,zdrwi w Pl,że lot bezproblemowy a gdzie się znajdujesz w Pl??Carmela- ja mam otulaczek,po moim bratanku,ponoc się nie sprawdził ![]() Natka- łóżeczko faktycznie prezentuje się rewelacyjnie Marzenko- śliczny pokoik Sweet Angel- ja próbuję EVOLET,bronię się już od 2 miesięcy,póki co mam lekkie rozstepy na brzuchy,ze 2 sztuki... chociaż nadal z nimi walczę, smaruję brzuch nawet 3 razy dziennie, do tego krem na rozstępy z Perfecty i jakieś próbki kremów z apteki co dostałam...walka niestety nie łatwa ![]() Aania- może w przyszłym tyg uda Ci się do mnie zajrzec?? pracuję od 14 do 18tej,bo moich rodziców nie ma i nie mam z kim Nadii zostawic.a taka jestem ciekawa Twojego brzuszka.... no i mam nadzieje,że przeszedł w końcu ból żeber. ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- wiecej nie dam rady nadrobic,bo dziecko mi nie daje ![]() miłego dnia dziewczynki ![]() p.s. czuję,że tym razem urodzi się nam chłopiec.... mamy chłopcw szykujcie się !!!!
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też witam z rana. Ledwo wstałam, a tu trzeba na badania jechać. Kurde jeszcze miesiąc do porodu, a ja już prawie w żadne ubrania się nie mieszczę. Najgorsze, że najbardziej idzie mi w dupsko i nogi i mam problem ze spodniami. Obawiam się, że po ciąży przez długi okres nie wejdę nawet w moje największe jeansy I rozstępy robią mi się właśnie na tyłku, udach. Choć nie mówię hop, bo znając moje szczęście to i na brzuchu wylezą ![]() Brzuch się wchłonie po porodzie, a tyłek? Będę musiała zawiesić sobie przywieszkę "Uwaga szeroki ładunek" na pupsko ![]() Ech, sorki za żale z rana.
|
|
#3257 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dziś pierwsza na nogach bo od 3.30 A moje dziecko razem ze mną, jak wstał tak w czasie jazdy ciągle rozrabiał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziś już lepiej, dalej je czuję ale nie to co było...przynajmniej ręce mogę podnieść, no i głos mi wraca...Po niedzieli planuję Cię odwiedzić, chyba że mnie mąż znów do Gliwic uprowadzi, tyle że na tydzień a nie na dzień jak dziś ![]() wyslałam ci wiadomośc na gg ![]()
|
|
|
#3258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj bolało mnie podbrzusze, takie ściskanie i puszczanie, trochę jak na okres. Po no -spie przeszło. to tak powinno byc?
|
||
|
|
|
#3259 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eh.....fajny ten twoj synio Cytat:
łaaaa.....super miec siostre blizniaczke............. oni rzeczywiscie dobre porownanie.... robilyscie w szkole przekrety na klasowkach ?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() swoja droga wielki uklon w twoja strone ze dajesz rade z taka gromadka ![]() Cytat:
![]() ale musze sie na cos zdecydowac bo marnie skoncze Cytat:
wolalabym milion razy tam niz na brzuchu..... ja przez ta diete cukrzycowa spadlam 1,5 kg z wagi a mimo to rozstepy sie robia a poporodzie tez moga wylezc czemu przeciez skora sie juz nie rozciaga (chyba) |
||||||
|
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja sie witam z rana i uciekam sie szykować do pracy. Bede pozniej Was poczytać. Kciuki za dzisiejsze wizyty.
|
|
|
|
#3261 | |
|
Rozeznanie
|
witam sie szybciutko i uciekam
![]() musze ogarnac domek, posprzatac,moze ciasto zrobie.. a po 16 jedziemy odebrac ten wozeczekchwale sie: dzis zaczynamy 33 tc(a wg niektorych 34tc ) Cytat:
a to te strony slabo znam.. bo ja w sumie mam ok 25/30km nad morze ale blizej mi do 3miasta
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też się witam szybciutko i uciekam - idę zaraz na poczte popłacić rachunki i jakieś małe zakupy po drodze na obiad zrobić...
słońce od rana świeci, ale podobno aż tak gorąco nie jest a my zaczęłyśmy 34 t.c.
|
|
|
|
#3263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ja uwielbiam takie mamcie..... ja ja się cieszę, że mój mąż już dawno odciął pępowinę Trafne stwierdzenie! Cytat:
a psiak to w ogóle przekręt... ma swojego pieska-maskotkę, wszędzie z nim chodzi, zawsze z nim śpi... jak wracam ze sklepu to mi grzebie w siatach czy jej coś kupiłam - moja mama ją tak nauczyła, zawsze jej coś przynosiła to teraz mam![]() No to zobaczymy czy Twoje przeczucie na siusiaka się sprawdzi ![]() Natka ![]() DZIEŃ DOBRY! Ja juz po krwiopijcach, jak zwykle mi żyła strzeliła i mam wielkiego siniaka eh.... Śniadanko już zjedzone, mąż pojechał do pracy, ja mam chwilę na wizaz i biorę się za kończenie malowania, bo ciągle mnie coś odrywa i w życiu tego nie skończę ![]() W niedzielę jedziemy na zakupy szukać nowej sukienki na wesele..... tydzień przed weselem...nieźle ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
gratulacje ![]() Dziękuje
|
||||
|
|
|
#3264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę no i żeby nerwoból szybko minął no to i ja się witam chociaż nocka ciężka , nie spałam do 3 a w między czasie złapały mnie DWA SKURCZYBYKI!!!! powoli się chyba trzeba szykować ... ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() Natka śliczne łóżeczko !!! |
|||
|
|
|
#3265 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
yy..ciekawe..nie pomyślałabym o tym Cytat:
![]() tłumaczenie poproszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Natka co tam się dzieje czyżby ten czop odchodził? Aaa moje swędzenie to jednak truskawki ![]() Agula fajny domek Lilka ma, i piesek legowisko ![]() Naprodukowałyście jeszcze wczoraj. Pierwszy raz od dawna obudziłam się dopiero przed 8 i dobrze się czuję, jestem wyspana Poproszę o kciuki za wizytę. Cały dzień mnie nie będzie w domku, troszkę spraw mam do załatwienia, wizyta i egzamin potem..buu boje się. nic nie umiem. Dzisiaj zaczynam 36 tc ![]() Nie płodzić dużo stron beze mnie
|
||||||
|
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
juz po śniadanku......
za dzisiejsze wizyty ![]() za mc i tc ![]() u mnie dzis pada i jest zimno................ musze wyjsc do sklepu po jakies zakupy ale mi sie nie chce......... patik - za egzamin ![]() ja tez sie ciesze z tej pogody wreszcie mozna odsapnac
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
WITAM
Zaczynamy dziś 34 tydzień bardzo śmieszne uczucie.Ide na sniadanko, a później do USC zobaczyc co tam wymysla z nazwiskiem dziecka, skoro nie jestesmy małżeństwem... już się nastawiam na jakieś przeboje ![]() Cytat:
Nie wiem jakie sa rozmiary w rossie, w Lidlu sa niby małe, ale generalnie i tak sa bardzo duze. Jak bedziesz miała dobry rozmiar i delikatnie bedziesz czyszcic to nie poranisz dziasel, troche sie tego trzeba nauczyć. |
|
|
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wpadłam na szybciutko i nadrobiłam od wczoraj. Nie mam czasu odpisywać na te wszystkie zdjęcia, zakupki i tygodnie, ale ogólnie gartulacje! Lecę robić mamie ciasta na imieniny a potem jadę do teściów, więc pewnie mnie nie będzie do jutra. Pogoda wreszcie posmutniała, więc będę miała lekką podróż pociągiem. Uwielbiam to! Miłego dnia Kochane! |
|
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Natka bardzo ładnie się prezentuje łóżeczko
I jak czop? Cytat:
sygine mam nadzieję, że dzis lepiej się czujesz! DaKaro witaj w domu! ![]() Cytat:
nerolka Ogarnąć taka brygadkę...Jestem pełna podziwu dla Ciebie. Na pewno czasem jest niezły galimatias, ale trzymasz wszystko w ryzach. Patik mocne za egzamin!Beatko I jak wizyta i egzamin? Jak będziesz to napisz szybciutko, choć napewno wszystko poszło znakomicie. A i oczywiście dzień dobry ![]() Noc minęła mi ok, nawet się wyspałam. Tylko coś mi ząb dokucza... Jutro z rana do szpitala na badania, ktg i zobaczymy czy szyja się rozwarła jeszcze bardziej i co dalej. Dziewczynki a ile trwa to ktg? ( bo nie miałam jeszcze nogdy tego badania).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
czesc wszystkim przyszlam sie tylko przywitac i sobie ide...
obudzilam sie z megadołem teraz siedze przed komputerem i placze ....nic mi sie nie chce ;(
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

?! Żarcik taki bo ja z moim od dawna śpię w dwóch różnych pokojach. Jemu nie odpowiada kanapa na jakiej śpię a mi ta na której on śpi
.

za wizyty
zobaczymy jaki to będzie miec kiedyś skutek...
na lepsze sampoczucie,mam nadzieje,że ból nie będzie się powtarzał i że humor ogólnie się poprawi!!! 

Zakończone: 2

zębole