|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
Bo nakładam go na mokre, ale wyciśnięte włosy z których woda nie za bardzo kapie. A więc piana że tak powiem stoi. A że nie patrzę się w lustro podczas kąpieli to tak się zdarza... Wytrzymam.
![]() Ja efekt mrożenia miałam na początku. Teraz to już tylko podczas zmywania. ![]() Zatrzymał Ci wypadanie? Bo ja zauwazyłam, że podczas wyczesywania złazi mi o wiele mniej włosów. Nawet podczas olejowania, gdzie kiedyś całe garści zosatwały na szczotce. Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2011-06-08 o 22:29 |
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Stosuję go dopiero tydzień więc za wcześnie na efekty. Ale mam nadzieję, że pomoże
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tydzień temu w śr musiałam ściąć 15 cm włosów, bo spaliłam rozjaśniaczem tak, że wypadła mi 50% objętości i łamały mi się pod dotykiem.
Mimo zabiegów - położenia u fryzjerki keratyny, a od siebie to seboradinu, jantara, olejku rycynowego, Seboradin: szamponu, balsamu, maski - są SUCHE. To dlatego że mam za słabe produkty czy jeszcze za wcześnie na efekty nawilżenia i gładkości po tym jak je tak spaliłam? ![]() To było konieczne ścięcie tylu włosów skoro były popalone, połamane? Bo jakbym tylko próbowała odbudować to i tak by się chyba łamały coraz ,,wyżej" ? ![]() Mam naturalne grube i gęste włosy - mimo że je tak brutalnie potraktowałam, to teraz jak będą odrastały, to już te moje prawda? Nic nie uszkodziłam ,,głębiej"? Smutno. Niby ,,piórka głupstwo - bo odrosną" ale jakoś tak. Smutno.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-06-08 o 23:04 |
|
|
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
Od niedawna mam maskę Stapiz Line, użyłam jej 2 razy, ale więcej tego nie zrobię. W marcu tego roku zaczęły mi sie kręcić włosy (całe życie miałam proste), prawdopodobnie po olejowaniu. Po użyciu tej maski włosy mi się rozprostowały i dość mocno napuszyły. Więcej jej nie użyję. W miarę przyjemnie pachnie (zapach na włosach utrzymuje sie długo), ale to kosmetyk niestety nie dla mnie.
|
#4235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na twoim miejscu robiłabym wcierki, żeby włosy szybciej rosły. Ale ekspertem w tych sprawach nie jestem, więc może niech bardziej doświadczone wizażanki się wypowiedzą
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zainwestuj np w masło shea mieszaj z jakimś olejem- np sezamowym i zostawiaj na noc- i przeczytaj wątek oleje i olejki do włosów To dopiero da ci nawilżenie
|
|
|
#4237 |
|
Rozeznanie
|
Dorwałam w tesco dwufazową odżywkę Biowax do włosów zniszczonych w rossmanie b/s za 5zł. Normalna cena około 20zł, ale nie wiem czy działa. Przekonam się w najbliższym czasie czy było warto.
Szkoda, że ampułek Radicala nie było. Ale sporo produktów farmony po przecenianych.
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam olej z korzenia łopianu. Wczoraj stosowałam go po raz pierwszy i włosy są bardzo mięciutkie i takie fajne.
syla929, co oznacza skrót b/s ? Bo jedynie co mi przychodzie do głowy do bez silikonów. Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2011-06-09 o 08:51 |
|
|
|
#4239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś będę próbować olej łopianowy wreszcie, bo myślałam że się nie doczekam aż te 2 tyg przelecą czosnkowy też czeka na wypróbowanie
Edytowane przez blond_i Czas edycji: 2011-06-09 o 09:06 |
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje. nie pomyslalam o olejach
jeszcze tylko ostatnie zdanie z serii - marudzacych - to bylo konieczne abym sciela prawda? one by nie rosly na polamanych , rozdwojonych i popalobnych? wiec dobrze ze tyle podcielam i teraz w miare sa na tych koncach? ..
|
#4241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja stosuję oleje naprzemiennie, tzn. przed każdym myciem na skórę głowy nakładam inny olej. I teraz moje pytanie. Czy można naprzemiennie stosować, czy powinnam wpierw stosować jeden olej i przejść do następnego dopiero po skończeniu pierwszego?
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. Jako, że musiałam znacznie ściąć b. długie włosy, z którymi teraz rozpaczliwie tęsknię, zaczynam walkę o przyśpieszenie porostu.
I tak: kupiłam ten nieszczesny Nisim Fast (zestaw z All. za 120 zł). Ponadto, na jakimś francuskim forum facet napisał, że w miesiąc włosy mu urosły o 5 cm, po soku z Tahitian Noni. Sprawdziłam na Allegro i jest cos takiego, ale wcale nie tanio. Nie wiem, czy on to we włosy wcierał czy pił, ale jestem zdesperowana i chyba spróbuję. Czy któraś z Was słyszała o Tahitian Noni ? |
|
|
|
#4243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie słyszałam. Ale drogie te produkty.
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
75 zł/litr. Znalazłam o nim wątek na Wizażu ale tam są tylko kłótnie kto i co reklamuje
![]() No nic. Jako, że mam akurat w tym miesiącu trochę więcej kasy - kupiłam. Sok podobno jest dobry na wszystko (a jak do wszystkiego to do niczego...), ale powcieram go we włosy i dam znać, czy coś ruszyło. Na pewno nie zaszkodzi. Tak przy okazji, rozmarynowy na mnie nie podziałał
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4246 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy szkodzi, w każdym bądź razie spora zmiana w konsystencji jest dla mnie niepokojąca. Cytat:
![]() No ot tak po prostu nie odrosną, zwłaszcza jak będziesz robiła powtórki z rozrywki. Sama przecież widzisz, jak to szkodzi... |
||
|
|
|
#4247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zachciało mi się pasemek na lato... Dobrze, że tylko od góry się poniszczyły bo bym musiała się ściąć na zapałkę Rozjaśniałam wyciągając pasma przez czepek. Ale nie jest źle, bo w 3 miesiące włosy urosły mi 5 cm. Jak na mnie, to b. dużo, bo zwykle rosły 1 cm, a nawet mniej. Obecnie masuję, olejuję, syplementuję. Nam szampon, odżywkę i maskę Tresemme. Na razie to najlepsze kosmetyki nienaturalne, jakie miałam. Nawet Joico się chowa, nie mówiąc o rzeczach Loreala czy Kerastese (dla mnie beznadzieja). |
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak masz np. trzy rozne oleje, to olejujesz naprzemiennie, czy jak skonczysz stowanie jednego oleju, to dopiero zaczynasz drugi (inny) ? Pytam, bo ja olejuje naprzemiennie i nie wiem czy dobrze robie.
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Konto usunięte
|
Jasne, że naprzemiennie można.
Też tak robię, ale będę chciała to nieco ograniczyć na rzecz oleju rycynowego. Miło by było mieć włosy do pośladków przed końcem lata.
|
|
|
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2739594 6]Jasne, że naprzemiennie można.
Też tak robię, ale będę chciała to nieco ograniczyć na rzecz oleju rycynowego. Miło by było mieć włosy do pośladków przed końcem lata. [/QUOTE]O to super Dzięki Tatty
|
|
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
Naprzemiennie, w zależności od dnia
Jak jest dużo słońca to używam olejku z parafiną, jak mam więcej czasu, np: w niedzielę to cały dzień chodzę z jakimś olejkiem na kokosie pod chustą, albo innym, naturalnym.
|
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
zaczynam dzisiaj kuracje odżywką Jantar
mam nadzieję, że zadziała na moje włosy .I mam pytanie - w następnym tygodniu będę farbować włosy z ciemnego blondu na ciemny brąz . Po jakim czasie moge zacząć bezpiecznie ożywać wszystkich odżywek typu Jantar itd oraz olejować zeby kolor nie uległ zmianie ?
|
|
#4253 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
o , dziękuję
i tak muszę myć codziennie więc żadnej różnicy .
|
|
#4255 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2739594 6]Jasne, że naprzemiennie można.
Też tak robię, ale będę chciała to nieco ograniczyć na rzecz oleju rycynowego. Miło by było mieć włosy do pośladków przed końcem lata. [/QUOTE]wpędzasz mnie w kompleksy Ech moje włosy nie doszły nawet do linii zapięcia stanika od 14 lat ![]() Ale teraz zbliża się lato, zaczynają się owoce, warzywa, więc postanowiłam jeść dużo owoców, warzyw (obowiązkowo do każdego posiłku i jako przekąski w ciągu dnia), bo wcześniej jak zjadłam coś takiego raz w tygodniu to było dużo, od przyszłego tygodnia wrócę do pokrzywy i skrzypu, zawezmę się nie będę ścinać, bo są zdrowe na całej długości i może uda mi się przed końcem lata dojść do linii zapięcia stanika ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Dziewczyny, te które używacie ALPECINU C1, stosuję ten szampon już drugi raz. Za pierwszym razem używałam go jakieś 4,5 miesiąca. Według opinii otoczenia włosy po jakichś trzech miesiącach zaczęły rosnąć jak szalone, według moich obserwacji zarosły mi zakola i przestały włosy wypadać. Później miałam przerwę 1,5 miesięczną. Teraz używam go znów od 2,5 miesiąca. Jeśli chodzi o porost włosów to miałam taki okres, że przez kilka tygodni (6 albo 7) włosy mi ani 1mm nie urosły to się wkurzyłam i przestałam mierzyć. Zmierzę dwa miesiące po ostatnim mierzeniu, czyli za miesiąc. Ale jeśli chodzi o wypadanie to aktualnie wygląda to tak: nigdzie nie znajduję włosów, jak przejadę ręką po włosach nic nie zostaje; myję włosy raz na dwa dni i co tyle czeszę (mam loki, które tolerują czesanie tylko bezpośrednio po umyciu), przy czesaniu wypada mi dosłownie kilka włosów, w sitku tez nie zostaje dużo; minimum raz w tygodniu kładę waxa zagranicznego na całą noc, wtedy robię intensywny masaż skalpu i wypada trochę więcej, ale też nie dużo. Ogólnie w trakcie mycia normalnego wypada mi około 20 włosów, a w trakcie wcierania waxa około 50. Piszę to dlatego, że przez pierwsze 2 miesiące stosowania ALPECINU włosy wypadały mi trochę bardziej niż wcześniej, jak używałam innego szamponu, zarówno teraz jak i za pierwszym podejściem. A ja właśnie dziś znów zamówiłam sobie ten szampon przez internet, bo po 1,5 miesiąca używania codziennie (od miesiąca dopiero myję włosy co drugi dzień) i po 1 miesiącu co drugi dzień zaczął mi się ten szampon kończyć, a tym razem mam zamiar używać go przez minimum pół roku, może dłużej jak będą efekty... |
|
|
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
Bu, a ja dostałam okropnego łupieżu po użyciu szamponu Radical
Szkoda, teraz już na pewno nie skorzystam z produktów z tej serii Moje włosy są smutne.
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Olejki można używać naprzemiennie, jak najbardziej
Fresie na zniszczone łamiące się włosy nie ma innej rady niż nożyczki fryzjerskie. Produkty seboradin są fajne, ale balsam, lotion uzywa się bardziej jako wcierki a szampon raczej nie nawilży włosów. Olejek rycynowy po jakims czasie może włosy przesuszyć, wypróbuj inne oleje (kokosowy nierafinowany, lniany, ze słodkich migdałów, zachwalany przez dziewczyny łopianowy), zainwestuj też w maskę która będziesz nakładac raz dwa razy w tyg. (kallos, bingo, stapitz, L'oreal total repair ) i w bardziej treściwą odżywką (jak dla mnie takie są Alterra do kupienia w rossmanie) |
|
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
Do łamiących sięi zniszczonych osobiście polecam szampon i odzywkę Tresemme Anti-breakage. Mi pomogła. Kosztują po 24 zł/sztuka za 900ml na All. Maję wysoko w składzie keratynę i witaminę B12.
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo myślałąm że szamponem seboradin, balsamem seboradin, maską seboradin sobie je nawilżę i odżywię - ale szału nie ma ![]() dodam - jak wcześniej pisałam - że mocno zniszczyłam rozjaśniaczem i to było jakieś półtora tyg temu. nawilżę tym? jeszcze oleje planuję kupić____________ Są dwie do wyboru nad którymi myślę: 1) ANTI-BREAKAGE - z witaminą B12 i keratyną "jest przeznaczona do włosów łamliwych. Wzmacnia je poprzez reaktywację wyniszczeń oraz regeneruje rozdwojone końcówki" 2) REMOISTURISING - prowitaminy B5, aloesu oraz ekstraktów z ogórka "włosy stają się nawilżone, miękkie w dotyku, łatwo się rozczesują" która wg Was jest bardziej odpowiednia? do nawilżenia i wzmocnienia?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-06-10 o 10:30 |
|
|
|
|
#4260 | |
|
Konto usunięte
|
Ups.
![]() A wykryłaś już, co tak namieszało u Ciebie z porostem... tym innym niż na głowie? ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.