Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 22:28   #4231
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V

Bo nakładam go na mokre, ale wyciśnięte włosy z których woda nie za bardzo kapie. A więc piana że tak powiem stoi. A że nie patrzę się w lustro podczas kąpieli to tak się zdarza... Wytrzymam.
Ja efekt mrożenia miałam na początku. Teraz to już tylko podczas zmywania.

Zatrzymał Ci wypadanie? Bo ja zauwazyłam, że podczas wyczesywania złazi mi o wiele mniej włosów. Nawet podczas olejowania, gdzie kiedyś całe garści zosatwały na szczotce.

Edytowane przez uUuAsissuUu
Czas edycji: 2011-06-08 o 22:29
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:39   #4232
ston3d
Zadomowienie

Stosuję go dopiero tydzień więc za wcześnie na efekty. Ale mam nadzieję, że pomoże
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:50   #4233
Friese
Zakorzenienie

Dziewczyny, tydzień temu w śr musiałam ściąć 15 cm włosów, bo spaliłam rozjaśniaczem tak, że wypadła mi 50% objętości i łamały mi się pod dotykiem.

Mimo zabiegów - położenia u fryzjerki keratyny, a od siebie to seboradinu, jantara, olejku rycynowego, Seboradin: szamponu, balsamu, maski - są SUCHE. To dlatego że mam za słabe produkty czy jeszcze za wcześnie na efekty nawilżenia i gładkości po tym jak je tak spaliłam?

To było konieczne ścięcie tylu włosów skoro były popalone, połamane? Bo jakbym tylko próbowała odbudować to i tak by się chyba łamały coraz ,,wyżej" ?

Mam naturalne grube i gęste włosy - mimo że je tak brutalnie potraktowałam, to teraz jak będą odrastały, to już te moje prawda? Nic nie uszkodziłam ,,głębiej"?

Smutno. Niby ,,piórka głupstwo - bo odrosną" ale jakoś tak. Smutno.

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2011-06-08 o 23:04
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:59   #4234
Rybka1
Raczkowanie

Od niedawna mam maskę Stapiz Line, użyłam jej 2 razy, ale więcej tego nie zrobię. W marcu tego roku zaczęły mi sie kręcić włosy (całe życie miałam proste), prawdopodobnie po olejowaniu. Po użyciu tej maski włosy mi się rozprostowały i dość mocno napuszyły. Więcej jej nie użyję. W miarę przyjemnie pachnie (zapach na włosach utrzymuje sie długo), ale to kosmetyk niestety nie dla mnie.
Mój cel-mieć dłuższe i bardziej skręcone loki.
Rybka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 23:00   #4235
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tydzień temu w śr musiałam ściąć 15 cm włosów, bo spaliłam rozjaśniaczem tak, że wypadła mi 50% objętości i łamały mi się pod dotykiem.

Mimo zabiegów - położenia u fryzjerki keratyny, a od siebie to seboradinu, jantara, olejku rycynowego, Seboradin: szamponu, balsamu, maski - są SUCHE. To dlatego że mam za słabe produkty czy jeszcze za wcześnie na efekty nawilżenia i gładkości po tym jak je tak spaliłam?

To było konieczne ścięcie tylu włosów skoro były popalone, połamane? Bo jakbym tylko próbowała odbudować to i tak by się chyba łamały coraz ,,wyżej" ?

Mam naturalne grube i gęste włosy - mimo że je tak brutalnie potraktowałam, to teraz jak będą odrastały, to już te moje prawda? Nic nie uszkodziłam ,,głębiej"?

Produkty są dobre, ale na efekty będzie niestety trzeba poczekać dłużej. Jak będą odrastały to oczywiście już Twoje Na twoim miejscu robiłabym wcierki, żeby włosy szybciej rosły. Ale ekspertem w tych sprawach nie jestem, więc może niech bardziej doświadczone wizażanki się wypowiedzą

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 08:43   #4236
calioppe**
Raczkowanie

Cytat:

Raz, że za wcześnie na efekty, a dwa- stosujesz oleje ? wcierki nie nawilżą ci włosów- balsam i szampon seboradin też nieszczególnie Zainwestuj np w masło shea mieszaj z jakimś olejem- np sezamowym i zostawiaj na noc- i przeczytaj wątek oleje i olejki do włosów To dopiero da ci nawilżenie
Odżywianie i nawilżanie- czyli o olejach i masłach
calioppe** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 08:49   #4237
syla929
Rozeznanie

Dorwałam w tesco dwufazową odżywkę Biowax do włosów zniszczonych w rossmanie b/s za 5zł. Normalna cena około 20zł, ale nie wiem czy działa. Przekonam się w najbliższym czasie czy było warto.
Szkoda, że ampułek Radicala nie było. Ale sporo produktów farmony po przecenianych.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 08:50   #4238
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Ja polecam olej z korzenia łopianu. Wczoraj stosowałam go po raz pierwszy i włosy są bardzo mięciutkie i takie fajne.

syla929, co oznacza skrót b/s ? Bo jedynie co mi przychodzie do głowy do bez silikonów.

Edytowane przez smutna_dziewczyna
Czas edycji: 2011-06-09 o 08:51
Stary 2011-06-09, 09:01   #4239
blond_i
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Ja polecam olej z korzenia łopianu. Wczoraj stosowałam go po raz pierwszy i włosy są bardzo mięciutkie i takie fajne.

syla929, co oznacza skrót b/s ? Bo jedynie co mi przychodzie do głowy do bez silikonów.
Bez spłukiwania

Dziś będę próbować olej łopianowy wreszcie, bo myślałam że się nie doczekam aż te 2 tyg przelecą czosnkowy też czeka na wypróbowanie

Edytowane przez blond_i
Czas edycji: 2011-06-09 o 09:06
blond_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:18   #4240
Friese
Zakorzenienie

dziekuje. nie pomyslalam o olejach
jeszcze tylko ostatnie zdanie z serii - marudzacych - to bylo konieczne abym sciela prawda? one by nie rosly na polamanych , rozdwojonych i popalobnych? wiec dobrze ze tyle podcielam i teraz w miare sa na tych koncach? ..
Stary 2011-06-09, 09:26   #4241
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blond_i Pokaż wiadomość
Bez spłukiwania

Dziś będę próbować olej łopianowy wreszcie, bo myślałam że się nie doczekam aż te 2 tyg przelecą czosnkowy też czeka na wypróbowanie
Dziękuję Ja stosuję oleje naprzemiennie, tzn. przed każdym myciem na skórę głowy nakładam inny olej. I teraz moje pytanie. Czy można naprzemiennie stosować, czy powinnam wpierw stosować jeden olej i przejść do następnego dopiero po skończeniu pierwszego?

Stary 2011-06-09, 09:43   #4242
Lady Guidette
Zadomowienie

Witajcie. Jako, że musiałam znacznie ściąć b. długie włosy, z którymi teraz rozpaczliwie tęsknię, zaczynam walkę o przyśpieszenie porostu.

I tak: kupiłam ten nieszczesny Nisim Fast (zestaw z All. za 120 zł).
Ponadto, na jakimś francuskim forum facet napisał, że w miesiąc włosy mu urosły o 5 cm, po soku z Tahitian Noni. Sprawdziłam na Allegro i jest cos takiego, ale wcale nie tanio. Nie wiem, czy on to we włosy wcierał czy pił, ale jestem zdesperowana i chyba spróbuję.

Czy któraś z Was słyszała o Tahitian Noni ?
Stary 2011-06-09, 09:47   #4243
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lady Guidette Pokaż wiadomość
Witajcie. Jako, że musiałam znacznie ściąć b. długie włosy, z którymi teraz rozpaczliwie tęsknię, zaczynam walkę o przyśpieszenie porostu.

I tak: kupiłam ten nieszczesny Nisim Fast (zestaw z All. za 120 zł).
Ponadto, na jakimś francuskim forum facet napisał, że w miesiąc włosy mu urosły o 5 cm, po soku z Tahitian Noni. Sprawdziłam na Allegro i jest cos takiego, ale wcale nie tanio. Nie wiem, czy on to we włosy wcierał czy pił, ale jestem zdesperowana i chyba spróbuję.

Czy któraś z Was słyszała o Tahitian Noni ?

Ja nie słyszałam. Ale drogie te produkty.

Stary 2011-06-09, 09:54   #4244
Lady Guidette
Zadomowienie

75 zł/litr. Znalazłam o nim wątek na Wizażu ale tam są tylko kłótnie kto i co reklamuje
No nic. Jako, że mam akurat w tym miesiącu trochę więcej kasy - kupiłam. Sok podobno jest dobry na wszystko (a jak do wszystkiego to do niczego...), ale powcieram go we włosy i dam znać, czy coś ruszyło.
Na pewno nie zaszkodzi.

Tak przy okazji, rozmarynowy na mnie nie podziałał
Stary 2011-06-09, 09:56   #4245
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
75 zł/litr. Znalazłam o nim wątek na Wizażu ale tam są tylko kłótnie kto i co reklamuje
No nic. Jako, że mam akurat w tym miesiącu trochę więcej kasy - kupiłam. Sok podobno jest dobry na wszystko (a jak do wszystkiego to do niczego...), ale powcieram go we włosy i dam znać, czy coś ruszyło.
Na pewno nie zaszkodzi.

Tak przy okazji, rozmarynowy na mnie nie podziałał
Daj znać , jakie efekty. A czy ścięcie włosów było koniczne?

Stary 2011-06-09, 10:02   #4246
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikahh Pokaż wiadomość
oo, a czytałam w internecie żeby nie robić płukanki ze świeżej pokrzywy bo zieleni włosy
jak jest z tym u ciebie?
chciałam zrobić sobie taką płukankę bo u mnie pokrzyw to mnóstwo jest, ale nie wiem właśnie czy nie będę miała zielonych włosów i czy mam to zrobić po myciu czy np. na noc
Z suszonej też jak najbardziej barwią na zielono, ale na moje szczęście osoby o jasnych włosach. U mnie nie było żadnej zieleni, a szkoda, ciekawie mogłoby to wyglądać.
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
a to taki zmętnialy szkodzi?
Nie wiem, czy szkodzi, w każdym bądź razie spora zmiana w konsystencji jest dla mnie niepokojąca.
Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Ja się bałam, że moje będą zwisać w dół jak podrosną- miałam ten problem parę lat temu, kosmyk ok. 5 cm włosów na środku czoła Każdy jak to widział to wpadał w śmiech i pytał, czy zaatakowały mnie nożyczki. Teraz moje baby hair sterczą w górę na kilka centymetrów ponad włosy i wyglądam jeszcze gorzej niż wtedy, ale cieszę się, że coś się dzieje
Mi też co nieco sterczy na głowie, sporo tych nowych włosów już podrosło i opada mi na czoło. Zwłaszcza jak mam mokre włosy, wygląda to jak mocno przygryziona grzywka.
Cytat:
No ot tak po prostu nie odrosną, zwłaszcza jak będziesz robiła powtórki z rozrywki. Sama przecież widzisz, jak to szkodzi...
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:08   #4247
Lady Guidette
Zadomowienie

Cytat:
Daj znać , jakie efekty. A czy ścięcie włosów było koniczne?
Było, bo położyłam rozjaśniacz na barwnik roślinny indygo i poskutkowało to wzrostem temperatury pasemek do parzącej oraz spaleniem włosa. Od dwóch i pół miesiąca nie mogłam sobie poradzić z łamaniem włosów i dałam za wygraną. Dodam, że włosy miałam 10 cm za linię stanika, prawie do pasa, a teraz mam lekko za ramiona, mocno wycieniowane.
Zachciało mi się pasemek na lato... Dobrze, że tylko od góry się poniszczyły bo bym musiała się ściąć na zapałkę Rozjaśniałam wyciągając pasma przez czepek. Ale nie jest źle, bo w 3 miesiące włosy urosły mi 5 cm. Jak na mnie, to b. dużo, bo zwykle rosły 1 cm, a nawet mniej.
Obecnie masuję, olejuję, syplementuję. Nam szampon, odżywkę i maskę Tresemme. Na razie to najlepsze kosmetyki nienaturalne, jakie miałam. Nawet Joico się chowa, nie mówiąc o rzeczach Loreala czy Kerastese (dla mnie beznadzieja).
Stary 2011-06-09, 10:38   #4248
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Było, bo położyłam rozjaśniacz na barwnik roślinny indygo i poskutkowało to wzrostem temperatury pasemek do parzącej oraz spaleniem włosa. Od dwóch i pół miesiąca nie mogłam sobie poradzić z łamaniem włosów i dałam za wygraną. Dodam, że włosy miałam 10 cm za linię stanika, prawie do pasa, a teraz mam lekko za ramiona, mocno wycieniowane.
Zachciało mi się pasemek na lato... Dobrze, że tylko od góry się poniszczyły bo bym musiała się ściąć na zapałkę Rozjaśniałam wyciągając pasma przez czepek. Ale nie jest źle, bo w 3 miesiące włosy urosły mi 5 cm. Jak na mnie, to b. dużo, bo zwykle rosły 1 cm, a nawet mniej.
Obecnie masuję, olejuję, syplementuję. Nam szampon, odżywkę i maskę Tresemme. Na razie to najlepsze kosmetyki nienaturalne, jakie miałam. Nawet Joico się chowa, nie mówiąc o rzeczach Loreala czy Kerastese (dla mnie beznadzieja).
A powiedz mi w jaki sposob olejujesz? Jak masz np. trzy rozne oleje, to olejujesz naprzemiennie, czy jak skonczysz stowanie jednego oleju, to dopiero zaczynasz drugi (inny) ? Pytam, bo ja olejuje naprzemiennie i nie wiem czy dobrze robie.

Stary 2011-06-09, 10:46   #4249
Konto usunięte

Jasne, że naprzemiennie można.
Też tak robię, ale będę chciała to nieco ograniczyć na rzecz oleju rycynowego. Miło by było mieć włosy do pośladków przed końcem lata.
Stary 2011-06-09, 11:06   #4250
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2739594 6]Jasne, że naprzemiennie można.
Też tak robię, ale będę chciała to nieco ograniczyć na rzecz oleju rycynowego. Miło by było mieć włosy do pośladków przed końcem lata. [/QUOTE]

O to super Dzięki Tatty

Stary 2011-06-09, 12:31   #4251
Lady Guidette
Zadomowienie

Naprzemiennie, w zależności od dnia Jak jest dużo słońca to używam olejku z parafiną, jak mam więcej czasu, np: w niedzielę to cały dzień chodzę z jakimś olejkiem na kokosie pod chustą, albo innym, naturalnym.
Stary 2011-06-09, 14:10   #4252
meflina
Zadomowienie

zaczynam dzisiaj kuracje odżywką Jantar mam nadzieję, że zadziała na moje włosy .

I mam pytanie - w następnym tygodniu będę farbować włosy z ciemnego blondu na ciemny brąz . Po jakim czasie moge zacząć bezpiecznie ożywać wszystkich odżywek typu Jantar itd oraz olejować zeby kolor nie uległ zmianie ?

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 15:52   #4253
calioppe**
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje. nie pomyslalam o olejach
jeszcze tylko ostatnie zdanie z serii - marudzacych - to bylo konieczne abym sciela prawda? one by nie rosly na polamanych , rozdwojonych i popalobnych? wiec dobrze ze tyle podcielam i teraz w miare sa na tych koncach? ..
Nie byłoby widać porostu, bo tyle co urośnie od głowy regularnie wyłamywałoby ci się z końców. Dobrze, że ścięłaś, teraz dbaj i nawilżaj, żeby tyle co ci zostało po ścięciu się nie kruszyło

Cytat:
A powiedz mi w jaki sposob olejujesz? Jak masz np. trzy rozne oleje, to olejujesz naprzemiennie, czy jak skonczysz stowanie jednego oleju, to dopiero zaczynasz drugi (inny) ? Pytam, bo ja olejuje naprzemiennie i nie wiem czy dobrze robie.
To nawet wskazane, trzeba urozmaicać włosów żeby się za szybko do jednego nie przyzwyczaiły
Cytat:
Napisane przez meflina Pokaż wiadomość
zaczynam dzisiaj kuracje odżywką Jantar mam nadzieję, że zadziała na moje włosy .

I mam pytanie - w następnym tygodniu będę farbować włosy z ciemnego blondu na ciemny brąz . Po jakim czasie moge zacząć bezpiecznie ożywać wszystkich odżywek typu Jantar itd oraz olejować zeby kolor nie uległ zmianie ?
Nie ma jakiegoś wyznaczonego czasu, możesz praktycznie od razu, kolor wymyje ci się najwyżej od częstego mycia włosów.
Odżywianie i nawilżanie- czyli o olejach i masłach
calioppe** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 16:26   #4254
meflina
Zadomowienie

o , dziękuję i tak muszę myć codziennie więc żadnej różnicy .

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 22:27   #4255
Lenka_1987
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2739594 6]Jasne, że naprzemiennie można.
Też tak robię, ale będę chciała to nieco ograniczyć na rzecz oleju rycynowego. Miło by było mieć włosy do pośladków przed końcem lata. [/QUOTE]

wpędzasz mnie w kompleksy

Ech moje włosy nie doszły nawet do linii zapięcia stanika od 14 lat najdłuższe jakie miałam to do linii pach

Ale teraz zbliża się lato, zaczynają się owoce, warzywa, więc postanowiłam jeść dużo owoców, warzyw (obowiązkowo do każdego posiłku i jako przekąski w ciągu dnia), bo wcześniej jak zjadłam coś takiego raz w tygodniu to było dużo, od przyszłego tygodnia wrócę do pokrzywy i skrzypu, zawezmę się nie będę ścinać, bo są zdrowe na całej długości i może uda mi się przed końcem lata dojść do linii zapięcia stanika

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Dziewczyny, te które używacie ALPECINU C1, stosuję ten szampon już drugi raz. Za pierwszym razem używałam go jakieś 4,5 miesiąca. Według opinii otoczenia włosy po jakichś trzech miesiącach zaczęły rosnąć jak szalone, według moich obserwacji zarosły mi zakola i przestały włosy wypadać. Później miałam przerwę 1,5 miesięczną. Teraz używam go znów od 2,5 miesiąca. Jeśli chodzi o porost włosów to miałam taki okres, że przez kilka tygodni (6 albo 7) włosy mi ani 1mm nie urosły to się wkurzyłam i przestałam mierzyć. Zmierzę dwa miesiące po ostatnim mierzeniu, czyli za miesiąc. Ale jeśli chodzi o wypadanie to aktualnie wygląda to tak: nigdzie nie znajduję włosów, jak przejadę ręką po włosach nic nie zostaje; myję włosy raz na dwa dni i co tyle czeszę (mam loki, które tolerują czesanie tylko bezpośrednio po umyciu), przy czesaniu wypada mi dosłownie kilka włosów, w sitku tez nie zostaje dużo; minimum raz w tygodniu kładę waxa zagranicznego na całą noc, wtedy robię intensywny masaż skalpu i wypada trochę więcej, ale też nie dużo. Ogólnie w trakcie mycia normalnego wypada mi około 20 włosów, a w trakcie wcierania waxa około 50.
Piszę to dlatego, że przez pierwsze 2 miesiące stosowania ALPECINU włosy wypadały mi trochę bardziej niż wcześniej, jak używałam innego szamponu, zarówno teraz jak i za pierwszym podejściem.
A ja właśnie dziś znów zamówiłam sobie ten szampon przez internet, bo po 1,5 miesiąca używania codziennie (od miesiąca dopiero myję włosy co drugi dzień) i po 1 miesiącu co drugi dzień zaczął mi się ten szampon kończyć, a tym razem mam zamiar używać go przez minimum pół roku, może dłużej jak będą efekty...
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 08:21   #4256
mivol
Rozeznanie

Bu, a ja dostałam okropnego łupieżu po użyciu szamponu Radical Szkoda, teraz już na pewno nie skorzystam z produktów z tej serii Moje włosy są smutne.
mivol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 09:16   #4257
Camilla
Zakorzenienie

Olejki można używać naprzemiennie, jak najbardziej

Fresie na zniszczone łamiące się włosy nie ma innej rady niż nożyczki fryzjerskie. Produkty seboradin są fajne, ale balsam, lotion uzywa się bardziej jako wcierki a szampon raczej nie nawilży włosów. Olejek rycynowy po jakims czasie może włosy przesuszyć, wypróbuj inne oleje (kokosowy nierafinowany, lniany, ze słodkich migdałów, zachwalany przez dziewczyny łopianowy), zainwestuj też w maskę która będziesz nakładac raz dwa razy w tyg. (kallos, bingo, stapitz, L'oreal total repair ) i w bardziej treściwą odżywką (jak dla mnie takie są Alterra do kupienia w rossmanie)

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 09:37   #4258
Lady Guidette
Zadomowienie

Do łamiących sięi zniszczonych osobiście polecam szampon i odzywkę Tresemme Anti-breakage. Mi pomogła. Kosztują po 24 zł/sztuka za 900ml na All. Maję wysoko w składzie keratynę i witaminę B12.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg TresemmeAntiBreakageShampoo.jpg (8,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg TresemmeAntiBreakageConditioner.jpg (8,4 KB, 6 załadowań)
Stary 2011-06-10, 10:16   #4259
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Do łamiących sięi zniszczonych osobiście polecam szampon i odzywkę Tresemme Anti-breakage. Mi pomogła. Kosztują po 24 zł/sztuka za 900ml na All. Maję wysoko w składzie keratynę i witaminę B12.
i to mi pomoże jak mam suche nienawilżone włosy?
bo myślałąm że szamponem seboradin, balsamem seboradin, maską seboradin sobie je nawilżę i odżywię - ale szału nie ma

dodam - jak wcześniej pisałam - że mocno zniszczyłam rozjaśniaczem i to było jakieś półtora tyg temu. nawilżę tym? jeszcze oleje planuję kupić

2) REMOISTURISING - prowitaminy B5, aloesu oraz ekstraktów z ogórka
"włosy stają się nawilżone, miękkie w dotyku, łatwo się rozczesują"

która wg Was jest bardziej odpowiednia? do nawilżenia i wzmocnienia?

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2011-06-10 o 10:30
Stary 2011-06-10, 10:36   #4260
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
wpędzasz mnie w kompleksy
Ups.
A wykryłaś już, co tak namieszało u Ciebie z porostem... tym innym niż na głowie?
Cytat:
Napisane przez mivol Pokaż wiadomość
Bu, a ja dostałam okropnego łupieżu po użyciu szamponu Radical Szkoda, teraz już na pewno nie skorzystam z produktów z tej serii Moje włosy są smutne.
No to polecam olej łopianowy ku pamięci.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości