|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
kasia-masz 98 w pasie czy w brzuchu, czyli tak ponizej pepka, bo liczy sie wymiar talii.
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny macie jakas ksiazke gdzie sa poszczegolne etapy dziecka rozpisane/rozrysowane chodiz mi o to zeby miec taki informator kiedy dizecko zaczyna raczkowac, chodizc, mowic , kiedy jakie zeby rosna, keidy co mozna jesc dawac??
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co pierwsze dziecku podac do jedzenia...jak stopniowo mala oduczyc piersi..moze ktoras zna fajna stronke
|
|
#2104 | |||||
|
Zadomowienie
|
NAdusia zrobiła dziś prezent mamie i po wczorajszym relaksującym wieczorze zasnęła o 23 i wstała o 7,30
aż tak bardzo ci się nie podoba ?? ja mam warriora i rzeczywiście spacerówka jest spora (za piękna to ona nie jest:P) ale wg mnie na jesień zimę jak przerzucę małą będzie idealna, bo zapewnia sporą ochronę przed wiatrem Cytat:
monti gratuluje zdolna bestia z ciebie może nasze dzieciaczki potrzebują więcej czasu żeby główkę podnosić, ja na razie się nie martwię bo Nadia ładnie trzyma główkę w pionie i jak leży na brzuszku, stwierdziłam że na przekręcanie i podnoszenie główki przy podnoszeniu za rączki przyjdzie czas, a teraz częściej ją kładę na brzuszek i staram się parę razy dziennie podciągnąć ją za rączki lub chwytam pod paszki i podnoszę, może za niedługo sama się skapnie że ma trzymać główkę Cytat:
o to już nie będę młodej za rączki ciągnąć Cytat:
![]() Cytat:
montii nie pomogę z kartą NFZ bo Nadia ma tylko jedno imię, może zadzwoń do oddziału NFZ-etu iweczka i jak tam Kacperek ?? gratuluje okresu blackrose trzyrazyi a jaki macie ten stojaczek prunelle polecam, sama się za jakiś czas jeszcze wybiorę , a co mi tam ewelqa magiczne kciuki Cytat:
ja też bym chciała wiedzieć co i jak więc podłączam się pod prośbę
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,
net mi ledwo chodzi ale muszę do was napisać, moja Idalka dzisiaj spała 10h ![]() tzn. 10 h mnieło od kolacji, bo jadła o 19:10 a obudziła się na jedzenie o 5:20, czystego snu było może 9h, i jestem załamana bo jak ona będzie spała mi 10 h a potem jeszcze do następnego posiłku ma kolejną długa przerwę, 5-6h bo od tej 5:20 to dopiero teraz będzie jadła, bo sobie drzemkę o 9 zrobiła, to kiedy ja w tym dniu wcisnę wszystkie posiłki ![]() Jestem bardzo ciekawa jak to dzisiaj będzie wyglądać.
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
u nas nocka dzis lepsza, ale 2 pobudki były z butlą idzie nam srednio.... ale próbujemy ![]() wczoraj byłam taka padnięta ze chodziłam jak zombi ![]() naszczescie pogoda sie troszke zmieniła i jest ciut chłodniej teraz spobuje troche doczytac bo namachalyscie tyle ze hoho ![]() a potem mamy rehabilitacje-trzymajcie kciuki, zeby nie bylo mega placzu jak ostatnio... |
|
|
|
#2107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam taki i nie jestem zadowolona
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez karmie tylko cycemi tez byl skapy i niebolesny heheoliwkowy bardzo jestesmy zadowolone ![]() Cytat:
U nas, po dniu spiocha, nocka o dziwo calkiem ok polozylam mala o 21.30, spala do 2.30, 5, 8 i 10 ![]() a u was, Eirene? teraz je i produkuje megakupe ![]() Iza jak mala dobrze przybiera na wadze, to co sie przejmujesz, niech spi ewentualnie budz ja Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-06-10 o 10:13 |
||
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
diatoma, ulala !! faktycznie prawdziwy amant!!
a te misie fajne, nie widziałam takich... do masażystki i ja bym poszła bo nieziemsko boli mnie odcinek lędźwiowy i nogi........ Cytat:
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie!
My po dwóch dniach marudera pospolitego ,mamy trzeci dzień aniołka-śpiocha Mała jest kochana,śpi,a jak nie spi to sama sie sobą zabawia,godzinami obserwuje,gaworzy.Anioł nie dziecko! Ciekawe ile to potrwa![]() Chciałabym wybrac się na saune na podczerwień,ale w sumie nie wiem czy można jeżeli karmie piersią.Wie ktoś czy są jakies przeciwskazania?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba przez te upaly, bo duzo dzieci tak mialo
moja wietrzy pupe pod karuzela nie zrobila jednak megakupy- zrobila hipermaxikupę po pepek a fuuuj
|
|
|
|
#2113 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witamy witamy
młody leży sobie i słucha kołysanek oczka się kleją a spac nie chce w ogóle w szoku byłam bo 10 szukał cycka ja miałam bluzkę no to mówię : a spróbujemy czy jeszcze pamięta jak się ciągnie z cyca i zjadł pół godziny 15 minut z jednego potem przy drugim usnął i bez płaczu zjadł ![]() teraz leży sobie zobaczymy jak długo ![]() Cytat:
Cytat:
myślę sobie - jak to? przecież wy w marcu w ciążę nie zachodziłyście tylko w czerwcu a to przecież czerwiec Cytat:
ja też muszę kupić na te upały to idealne sa takie body a mam tylko 3 pary. a czemu biedaczka? zapomnieliście czy co z drugim imieniem? ![]() Cytat:
mniam mniam aż mi ślinka pociekla a dziś grilla mamy to sobie strzelę do kiełbaski dzięki będzie jak znalazł ![]() Cytat:
a jak mama ciacho zrobi to pół blachy mojeCytat:
Cytat:
Cytat:
u nas to samo nocka super obudził się o 1.15 potem o 4.30 poszła kupa i o 7 już na dobre się obudził ale poleżeliśmy jeszcze do 9 tzn ja spałam a on to nie wiem ![]() dobre z tą kupą maxi
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-10 o 10:38 |
||||||||
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko nie wygląda na zagłodzone choć już i tak je 1 posiłek mniej niż powinna, ale na pewno nie mogę dopuścić do tego żeby był jeszcze 1 mniej ![]() teraz zjadła o 10:15 więc kolejne jedzonka będę 13:15 i 16:15 i mam nadzieję, że zje mi całą porcję ![]() no i potem przed spaniem ok 19:30 w czwartek mamy szczepienie, i mi ją zważą dokładnie, jak będziemy poniżej 50 centyla to wtedy zacznę się martwić, bo ostatnio była idealnie na 50, więc powinna trzymać się z tego co czytałam
|
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
a maly dzisiaj ma dwa miesiace |
|
|
|
#2116 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od 2 dni stosuje metodę usypiania tą hardocorową w połączeniu z moimi zmianami i jest już róznica - wieczorne zasypianie 1 dnia -1 godz, wczoraj już 40 min. W dzień wczoraj tylko zasnął ale w marsupi - dziś po 30 min sam w lożeczku - kłądę go najedzonego i on gada aż się zmęczy później wyje do podchodzę ze 3 razy - później charakterystyczne iuiuiu, że głodny - to tylko wypije max 30 ml i odkładam na bok i śpi... oby nie zapeszyc
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2118 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze uwielbiam zdjecia dzieciaczkow w marsupi itp itd , eh cos pieknego jak dziecko jest przyklejone do mamy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
strasznie mi zasmakowało Cytat:
chociaz mojemu tez czasem musze wciskac bo sie nie upomina..ale jak sie juz zassnie to masakrau nas nocka 20.00- 6,30 potem tż wrócił z nocki i zabrał małego do sypialni, chyba spali
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Heh znów to samo - przygotowałam sobie mleczko bo musi odstać 10minut to ar wzięłam małego na ręce bo płakał zaczełam mu smarować główkę kremem na ciemieniuszkę patrzę coś mu ta głowa lata za bardzo a on śpi
i odłożyłam na matę i śpi na razie i znów mleczko pójdzie do wylania ![]() Cytat:
ja uwielbiam karmi a poema di caffe to już w ogóle ![]() ale ci zazdroszczę tego drzemania mój codziennie ma na 7.30 więc się nie może zająć małym no chyba że weekend albo zmiana na 11.30 ale to by musiał do rodziców iść z małym bo my w jednym pokoju... chyba jutro tak zrobię wygonię ich a ja się wyśpię jeny kiedy ja spałam ostatnio do 10 ![]() o masz pospał 5 minut zjadł butlę i ide go uspać
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-10 o 11:43 |
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
oo, a dlaczego??
mm nie moze postać? |
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za raczki lepiej wtedy, kiedy dziecko już ładnie główkę trzyma do siadu i samo się podciąga, bo tak to cały ciężar ciała na nich spoczywa. moja Nadia tez jednoimienna ![]() Cytat:
Cytat:
A przy 86 spokojnie się zapniesz w marsupi, ja się zapinałam Dziewczyny, jak ubrać dziecia na 14 stopni plus pochmurna pogoda, bo tak dawno nie było takiej pogody, ze już nie wiem ![]() co do mm, to przyznam, ze mi się zdarza czasem trochę dłużej potrzymać, tak do 1,5 h (w końcu nie jest zaprogramowane tak, ze po 1 godzinie nagle się psuje).
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-10 o 11:52 |
|||
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Na jakiej innej stronie polskiej mozna zamowic marsupi???
Bo na tej zachustowani nie ma tego ko,oru co chce ............
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym ubrała body z krótkim na to bluzkę z długim i kocyk...i spodnie i skarpetki i kocyk na to ewentualnie nie no aj też tak z zegarkiem w reku nie trzymam w sumie raz mi sie zdarzylo ze w nocy naszykowalam i mały usnąl i wstał po 2 godzinach to już długo
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
http:// nosidla.com.pl/pl,product,1613623,marsup i,plus,natur,l.html
tutaj jeszcze ejst, ale tylko jeden kolor mi się wydawało, ze Izabela podaje co 4 godziny, dlatego napisałam o skróceniu dzięki z a podpowiedz ja na poczatku tak liczyłam z zegarkiem w reku, potem już stwierdziłam, ze bez przesady, bo wylewałam naprawdę wielkie ilości, a moja Nadia czuje się dobrze po takim półtoragodzinnym mleku.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-10 o 11:58 |
|
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
nadia właśnie próbuje wcisnąć sobie lusterko z sówki do budzi i nie może
![]() Iza a może karm Idalke co dwie godziny w dzień albo ją budź w nocy raz tak ok 23 Cytat:
![]() zajechałam laktator
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-06-10 o 12:07 |
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to na początku ![]() myślę że przerwa powinna być te co najmniej 2.5godziny
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki masz laktator? moja młoda często robi tak, ze popije z 5-10 minut 30 ml i zaśnie na około godzinę, po czym znowu chce jeść i daje jej resztę, wtedy właśnie wychodzi tak godzina 10 minut czy 15.
|
|
#2129 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak ja bym tak chciala - najdłuższy sen nieprzerwany jaki mialam od ok 2 misiecy trwal z 4 godziny ![]() Cytat:
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pielęgnujecie jakoś specjalnie siusiaka? Piszą, żeby delikatnie odwijać skórkę, ale ja się boję, że mu krzywdę zrobię i nie odwijam, a jak próbowaliśmy kilka razy to właściwie mam wrażenie, że się nie odwija wcale. Może to za wcześnie na takie zabiegi
![]() A poza tym znacie grupy krwi swoich dzieci? Dziwię się, że w szpitalu nie zbadali...a specjalnie jechać małego kłuć mi się nie widzi. Montii ale zazdroszczę końca semestru Długie wakacje będziesz miała. Ja mam jeszcze 2 zjazdy +ew. sesja....ale mam nadzieję, że uda się jej uniknąć Dzisiaj naukowy dzień, jutro i pojutrze mamy zaliczenia. Oczywiście jak zwykle nic nie umiem i uczę się na ostatnią chwilę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

co pierwsze dziecku podac do jedzenia...jak stopniowo mala oduczyc piersi..moze ktoras zna fajna stronke
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chwytany za łapki tez nie chce główki podnosić, któraś z was pisała o takich cwiczeniach ktore mogą wspomóc maluszka, moge prosic o ponowne napisanie? 
zdolna bestia z ciebie
magiczne kciuki

to trzeba miec pecha
mam nadzieje ze juz nigdy nie beda bolec 
Mała jest kochana,śpi,a jak nie spi to sama sie sobą zabawia,godzinami obserwuje,gaworzy.Anioł nie dziecko!