|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() Cytat:
mój tż na początku średnio podchodził do brzuszka a teraz to nie ma dnia żeby do niego nie zagadał, przecież tam jest nasze małe K.-ątko czasami mówi takie miłe rzeczy ![]() współczuję nawału, na razie raz miałam i mam spokój (na razie )
|
||
|
|
|
#3152 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
pestka to jeszcze trochę czasu masz =)
|
|
|
|
#3154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez sensu było jechać 100km tam i z powrotem żeby tylko facetowi oddać pracę Pojadę jak już ją sprawdzi![]() Narazie tylko tą pościel kupiłam KLIK (a w zasadzie moja mama kupiła ) Dba o Ciebie mężuś Mi ostatnio koleżanka w szkole cały dzień laptopa nosiła Cytat:
Ponoć można maści na opryszczkę spokojnie stosować bo działają tylko miejscowo![]() A brzusio rośnie, rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jak twoje bóle? Bo mnie wczoraj niemożliwie bolały pachwiny i kość łonowa, ale dzisiaj już ok
|
|||||
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
natka oglądałam tą pościel, ale przeraziła Mnie cena =)
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz ciężej jest wstawać widze , też już to odczuwacie ? Wczoraj mężul nie chciał się przytulać, to ja sie do niego odwróciła, ale z chyba z 30 sekund się obkręcałam do niego a nie 3 sekundy jak kiedyś
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
malgosia Ja mam już tak od dawna i pogarsza to że mam problemy z korzonkami =/ =)
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Noo cena nie mała
, ale są tam rzeczy, które i tak musiałabym kupić osobno gdybym wzięła tańszy zestaw: wypełnienie do pościeli, rożek, prześcieradło więc chyba na to samo wyszło Zresztą jak babcia funduje to się nie odmawia![]() Małgosia oj czuć już ten słodki ciężar I jak siedzę to biust mi sie już na brzuchu opiera
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-06-10 o 10:35 |
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Natka fajna ta pościel
moze kiedys nasze dziecko też taki komplecik dostanieja na razie nie kupuje żadnych poduszek ani kołderek, mała bedzie w spiworku chyba, że nie bedzie jej pasowało to wtedy bedziemy mysleć ![]() EDIT: pomyliłam Natkę z Małgosią przepraszam kobitki, to z nerwów przed tym diabetologiem
Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-06-10 o 11:47 |
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z biustem też mam ten problem ![]() U mnie w domu schody są na porządku dziennym także się przyzywczaiłam i zadyszki brak gorzej wstawać z łóżka, albo wysiadać z samochodu, muszę sobie siedzenie do tyłu odsuwać co by brzuszek nie ocierać o kierownicę przy wysiadaniu Narazie jestem przerażona że tak szybko to mija, dziś już zaczełam 28 tydzień, 7 mc, i do tego 3 trymestr, doprowadza mnie to nadmiernej potliwości odrazu Przecież to już za chwilę
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 27 tygodni. Już tak niewiele zostało ;o
|
|
|
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
nie straszcie mnie tymi schodami
|
|
|
|
#3164 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i strasznie mnie plecy bola jak za długo siedze a gdzie tak dalej ![]()
|
|
|
#3165 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kilka linków - może się komuś przydadzą: 1. Niezbędne żelazo dla „ludzi z żelaza” 2. W poszukiwaniu żelaza 3. wątek na forum Wizaz Cytat:
natka pościel bardzo ładna, ale dla mnie za dużo elementów. Nie mamy oddzielnego pokoju dla dzidzi, więc wszystkie dodatki typu zasłonki odpadają. Śpiworki mama już kupiła, rożek też. Baldachim kiedyś chciałam ale mi przeszło Kupiłam wczoraj krótkie spodenki w ciuchu - dżinsowe z pasem na brzuszek - najtańsze nie były ale przynajmniej mam 1 szorty na lato. Może w weekend będzie lepsza pogoda, to mi mąż kilka fotek cyknie, bo na razie buro i zimno. A tak wogóle, to się jeszcze nie zwlekłam z wyrka ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- dziewczyny z Warszawy, widziałyście nowy wątek o sesji foto dla kobiet w ciąży? Ja już napisałam email o bliższe szczegóły Może się uda załapać i mieć super wspomnienia i pamiątkę.Przypominam: jutro targi na torze wyścigów konnych - link ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- co tu nagle tak cicho? Jak wyjdę z domu to zaczniecie pisać? jak zawsze
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
zbieram się do diabetologa. Jakoś się boję
trzymajcie kciuki zeby sie okazało ze nie jest tak źle
|
|
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
ja wychodzę
![]() pa pa
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie dobrze ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Papa A ja co chwila zaglądam i też jak popołudniu mnie nie będzie to kilka stron zapiszecie ![]() Wczoraj łaskawie do położnej zadzwoniłam... okazało się, że moje dwie sąsiadki (ciężarne) już jej "na mnie doniosły" i czekała na mój tel. przy najbliższych wizytach u nich, zawita także u mnie |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
supcio brzuch... taki mały jeszcze....
![]() jeju żartujesz chyba... ja się zmierzyłam i mam 102, a mój brzuch przy Twoim to taki balon ogromniasty Cytat:
![]() u mnie z przeskakiwaniem trochę gorzej będzie hehe mam 172 ![]() gratuluję rocznicy
|
|
#3171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie uwierzę jak nie zobaczę
|
|
|
|
|
#3172 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() wszystkiego najlepszego i kolejnych 50 lat w szczęściu Cytat:
oby dalej tak ładnie rósł![]() Cytat:
a co do artykułów dla dzidzi to ja nic nie mam, myślę, że za miesiąc-dwa się za to zabiorę, bo na razie kasa na mieszkanie potrzebna, a mam jeszcze czas, bo dopiero u mnie poród w połowie października, a u Ciebie może i w sierpniu![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
ja tak mam zawsze jak ja mam czas na wizaz to tu cicho a jak nie mam czasu to wy piszecie i piszecie
![]() Cytat:
![]() zapomniałam napisac a wczoraj jak przyszłam do domku to miałam niespodzianke mąż sie zwolnił z pracy i jak juz przyszłam to cały pokoj był pomalowany ale sie ciesze we wtorek przyjda mebelki wiec pod koniec tygodnia juz bede mogła ubranka pochowac![]() mam pytanko myślicie ze te naklejki na meble nadaja sie tez do przyklejenia na ściane?? http://www.brw.com.pl/pl/produkt/394...ziezowy/v/3888
|
|
|
#3174 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie...wielkie dzięki za wsparcie
Dzisiaj czuję się już lepiej Błażejek kopie ale tak jak piszecie, staram się nie stresować, bo to tym bardziej źle wpływa na dziecko Całe szczęście, że jestem na L4 i mogę swobodnie odpoczywać. Idę dalej leżeć...w między czasie będę was nadrabiać
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhh jak ja bym chciała mieć swoje mieszkanie i móc urządzać pokoik dla dziecka
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super lampa! do pokoju dziewczynki idealna!
|
|
#3177 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a są jakieś perspektywy przed narodzinami, żebyście poszli na swoje?Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
a mężuś kochany, jaka fajna niespodzianka![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
rób, rób i się nam tu pokazuj
|
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Obecnie nie ma szans. Tż ma takie źródło zatrudnienia które nie pozwala na wzięcie kredytu. A szkoda bo byłby w stanie spłacac raty itp.
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, ja tylko z doskoku, ponadrabiam poźniej
a wszystkim Małgosiom, które dzisiaj mają swój dzień życze wszystkiego najlepszego z okazji imienin
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

a mój mężul pewnie by pozazdraszczał Twojemu mężulowi 
spałam wczoraj w dzień coś koło 3 godzin i po 22 już chciałam spać dalej, w nocy się budziłam bo mi kończyny drętwiały, a rano się dobudzić nie mogłam 
mój tż na początku średnio podchodził do brzuszka a teraz to nie ma dnia żeby do niego nie zagadał, przecież tam jest nasze małe K.-ątko
)

sniło mi sie ze zaczełam plamic i zaraz jak sie obudziłam to pobegłam do toalety zobczyc czy to aby napewno byl sen

a tez mam za niskie. Probowalam kiedys czy moze mi sie smak zmienil jak to bylo z innymi rzeczami niektorymi, ale niestety. Rosnie mi to w buzi i od razu musze wypluć.
Wzrostu mam 157cm, więc się śmieję, że niebawem łatwiej będzie mnie przeskoczyć niż obejść
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
będzie dobrze