![]() |
#721 |
Konto usunięte
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Menu...nie wiem własnie. Dziś jedziemy po pracy na zakupy i pewnie skończy się na moich standardowych pozycjach menu, chociaz wolałabym zrobić coś nowego. Bo ciągle te same sałatki, kanapki...nuda :P
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Tylko wiesz, inaczej jak widzi walizy i gdzieś już się "przyzwyczaił" do tego, że za chwilkę te walizki rozpakujesz, bo nie odważysz sie wyjść, a inaczej jak wychodzisz i zamykasz drzwi za sobą. Ale ja, gdybym nie była pewna, że mogę już nie wrócić, nie zdecydowałabym się na coś takiego więc nie dziwie się, że nie robisz tego jednego kroku do przodu.
#724 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
U Ciebie tez dżampra? Imprezowy weekend Dziewczyny macie ![]() Ja to kijowo, małz do pracy jutro idzie, co akurat mnei nie martwi, bardziej mi sie nei podoba to ze ze zamierza jechac moim autem (swoje sprzedal), bo niby czemu? Po tylu zlosliwosciach??
![]() |
#725 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#726 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Jest jeszcze perfidniejszy, tydzien temu zdarzyło sie, ze podwoziłam go do pracy rano, on mi rzuca jakies uwagi nt stylu jazdy dieslem, nei jedna uwaga, tylko kilka, w końcu sie spytałam co źle robię, skoro mi ciągle coś sugeruje i wiesz co? Na moje słowa jak nagle nie krzyknie gardłowo na całe auto, sam krzyk osoby, która sie wkurzyła, rozumiesz? Ja mało w latarnie ze strachu i zaskoczenia nie wjechałam. A on dalej sie drze, ze niby gdzie powiedzial ze źle coś robie, że ze on mi tylko daje dobre rady .... ![]() A i jak sie na mnie wnerwi podcza skłotni, to mowi do mnei per "Ty jesteś nienormalna", "Ty naprawde jestes głupia" etc ... ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2011-06-10 o 11:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Cori, głupie pytanie, ale mówi Ci to wszystko na trzeźwo? Czasem ludzie nie panują nad sobą po alkoholu, ale jeśli on takie rzeczy robi w pełni świadomy, to ja wymiękam... (a i odurzenie alkoholowe nie jest wytłumaczeniem)
Kochana, świetnie Cię rozumiem dlaczego nie odeszłaś i wtedy wróciłaś... A jeszcze, założę się, że on Ci mówi takie rzeczy podczas kłótni, a Ty mu nic nie odpowiadasz, Ty w życiu do niego nie powiedziałaś podobnych słów...ponieważ go szanujesz. Kurcze no! Mam nadzieje, ze się opamieta i zmieni swoje nastawienie bo jak czytam co piszesz, to nawet ja mam coraz mniej wiary...
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-06-10 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Prawie co dzień próbuje i to bez krzyku i nerwów, niestety, kazda daje mi do zrozumienia, ze to ja jestem winna, ze to ja sobie uzbdurałam coś, ze to ja jestem głupia, ze to ja ja ja. NIE on. Ze to ja sie zmieniłam, etc ....
#730 |
Wtajemniczenie
|
Zdałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Na dodatek bywa, ze ja podczas takeij kłotni chce ochłonac i sie odwaracam od niego, zeby nie dac sie poniesc zlosci i co on wtedy robi?? A za brode mnie mocno lapie i siła odwarca do siebie i kaze sluchac tego wrzasku!
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Corii, ale on widzi w ogóle jakiś problem, czy uważa, że sobie wymyślasz?
Czy on jest jedynakiem? Bo widzę, że wszystko jest Twoja wina, a w sobie nie widzi żadnego problemu, ideał...
#733 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE!!!!!!!!
![]() Cytat:
A Ty założę się, że robisz wszystko, żeby się z nim dogadać... kurcze, najchętniej bym go kopnęła żeby sie opamiętał! I faktycznie, tak jak mówi Rosi, potrzebny mu szok, tylko nie wiem co by to mogło być...
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-06-10 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus dwie sałatki jedna na pewno arbuzowa z przepisu Guci a jedna nie wiem jakaś makaronowo mięsna ![]() do tego na ciepło będą chrupiące kąski (pomysł na winiar) czyli kawałki miecha w panierce (ale zapanierujemy wcześniej a potem wrzucimy do pieca bo są z piekarnika cudne) i one będą z dipami (jeden mój z dżemem, i chyba tzatzyki) i jak mi czasu starczy to zrobię jeszcze placki ziemniaczane - ale pieczone w piekarniku potem smaruje się je serkiem almette z koperkiem, no i kładzie tuńczyka, albo paprykę, i zawija w rulonik - koleżanka mi dała przepis ale nie jadłam więc chętnie bym spróbowała, ale to tylko jak będę miała chwilę hm... Cytat:
doczytałam resztę i powiem ci jedno - ja bym się wyniosła.. trzeba mieć ciut dumy i honoru, on ci przecież funduje piekiełko.. spakuj się wyjdz z domu i tyle.. albo go to opamięta albo utwierdzisz się w przekonaniu że nie warto... wiem łatwo powiedzieć.. ale powiem szczerze do bólu - masz spieprzone życie przez to jego zachowanie... więc po co się męczyć? wowwww gratulacje... ale chyba coś przegapiłam ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-06-10 o 12:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#736 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
On ma brata młodszego, ja jestem jedynaczką ![]() Alez skąd, dobrze ze to napisałas, bo ja uwazam tak samo. Zreszta powiedziałam mu wczoraj nawet, ze nie widze szans, abysmy sie dogadali. Impusl szokowy? Siekiera w głowe chyba ![]() ![]() Cytat:
Ja go nie szarpe, nie szturcham nie nic. Zdarzy mi sie za to stracic nerwy i powiedziec ze jest głupi, owszem zdarzy sie, ale on mnie prowokuje.
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Martucha, mam super alternatywę do placków ziemniaczanych!
Robisz placki, ale z pure ziemniaczanego z proszku! Szybko się robią na patelni bez tłuszczu, można je przygotować dużo wcześniej, bo na zimno się podaje. I dajesz na nie śmietanę gęstą wymieszaną z chrzanem (bądź almette chrzanowe) i na to łososia ![]() Jak byś chciała przepis na placki to mów!
#738 |
Wtajemniczenie
|
Corii....wg mnie Martucha dobrze radzi - wyprowadź się. Jeśli będzie dzwonił, zabiegał o Ciebie, starał się wszystko wyjaśnić, to znaczy, że mu zależy, a jeśli nie będzie starał sie nawiązać kontaktu, a w rozmowie z Tobą będzie taki jak dotychczas, to ...sama wiesz. Wiem, że to ciężkie decyzje i ja tą część swojego życia zapamiętam chyba jako najgorszą traume jaka mnie spotkała, ale czasem warto podjąć takie ryzyko !
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() było by szybciej.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Pewno jutro bedzie tak samo,a jak sie sprzeciwie, to bedzie od rana afera... Marta, ja Ci powiedziałam wyzej, ze człowiek jest duzo w stanie zniesc, ale powoli i mnie sie ten limit konczy ....stad asekuracyjne pytanie do mamy. Jak juz wpsominałam, daje sobie czas do konca wakacji, zebym nic nie mogla sobie zarzuić, ze nie próbowałam, nei dałam szansy etc ... Czy wiecie, ze jak go poznałam, to wazylam 53 kg, a teraz 44 i waga mi spada ciagle? Z nerwów ...bo badania dopiero co robiam i nie ma odchyłów zadncyh. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() |
#741 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a tak poważnie. Kochana. Zdecydowałaś, że dajesz sobie czas do sierpnia, Popieram. Tylko ja bym tez jego uświadomiła, żeby miał świadomiść, ze przez te 2 m-ce Ty zrobisz wszystko, żeby sie z nim dogadać, ale że i tego samego oczekujesz od niego. I powiedziałabym mu, że koniec czyja to jest wina i oskarżania siebie na wzajem, macie czystą kartkę i tylko od Was zależy jak to będzie. Powiedz mu, że koniec też z obrażaniem drugiej osoby, szarpaniem. Jeśli on "nerwowo" już nie wytrzymuje, niech wyjdzie. Poćwiczy, rozładuje, ale nie na Tobie! Powiedz mu też co do niego czujesz, że chcesz o Was walczyć, ale potrzebujesz jego w tym, bo sama nic nie zdziałasz... Wiem, założę się, że już mu to wszystko mówiłaś... tylko może jak tym razem usłyszy konkretny termin, Twoje zdeterminowanie to coś to da... Cytat:
![]() 3 jajka, 1/2 szkl. mleka (pełnotłustego), 2 łyżki oliwy z oliwek3/4 szklanki pure ziemniaczanego, 1/4 szkl mąki, 1/2 łyczeczki proszku do pieczenia, 1/2łyżeczki soku z cytryny, 2 dymki posiekane. Mieszasz jajka, mleko cebulkę, oliwę dodajesz pure, mąkę, proszek do pieczenia i sok z cytryny. Na rozgrzaną patelnie wlewasz po łyżce masy i smażysz ok 30sek z każdej strony. Mnie to bardzo smakowało ![]() ![]() Zdolniacha! ![]()
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Corii mocno Cię przytulam
![]() ![]() aniu gratuluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Corii no tak zapomniałam że dajesz czas do końca sierpnia, trzymam więc kciuki za rozwiązanie się sprawy a jeszcze mocniej żebyś była na tyle silna psychicznie żeby wytrwać w tym co sobie postanowiłaś. Mam nadzieję że co tego czasu nie znikniesz bo jak widać nerwy nie wpływają za dobrze na kg..
ania20m bosko, jest piąteczka? ty pisałaś o przywilejach pań w ciąży no nie? i jak praca została odebrana? Gucia to już wiem, tylko czy w piekarniku wyjdzie bo to szybciej niż smażyć...
![]() |
#746 | |||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
No prawie sie wykonczylam, wiec duzo nie zostało
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2011-06-10 o 13:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#747 | ||
Wtajemniczenie
|
Ania gratulacje!!!
Cytat:
Cytat:
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia...ale w sumie, jak zwykłe ziemniaczane ta koleżanka robi w piekarniku, to czemu nie? metodą prób i błędów,a le nie wiem czy ryzykowałabym przed imprezą... A jeszcze mam przepis na sałatkę z ryżem i kurczakiem z rożna jakbyś chciała ![]() Corii, kochana gdzie Ty mieszkasz? Ciocia Gucia przyjedzie i Cię utuczy. Będziemy chodzić do Mac'a, na pizze, popijały litrami coli i hektolitrami piwa!!! ![]() ![]()
![]() |
#749 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Kiedy waga nie chce mi w górę pójść i neiwazne czy zjem tuczace czy nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#750 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.