Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.IX - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 11:23   #3631
201605041146
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

właśnie robię porządki w kosmetykach i mam olejek do opalania z daxa faktor 4 ze złocistym pyłkiem. Nie pamiętam kiedy go kupiłam albo 2 albo 3 lata temu. 2 lata ma na bank.

Wyrzucić czy zostawić? czy on jeszcze działa? Ile w ogóle ważne sa kosmetyki do opalania? pytam bo zdarłam tą etykietkę kiedyś tam, gdzie było napisane ile jest ważne.

Edytowane przez 201605041146
Czas edycji: 2011-06-10 o 11:30
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 11:26   #3632
sensualangel
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
właśnie robię porządki w kosmetykach i mam olejek do opalania z daxa faktor 4 ze złocistym pyłkiem. Nie pamiętam kiedy go kupiłam albo 2 albo 3 lata temu. 2 lata ma na bank.

Wyrzucić czy zostawić? Ile w ogóle ważne sa kosmetyki do opalania?
kosmetyki do opalania najlepiej zużyć w ciągu jednego sezonu wyrzuć bo zrobisz sobie ała
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 11:31   #3633
201605041146
Konto usunięte

no to wyrzuce..ehh a taki on ładny w tym opakowaniu a skoro to olejek to moge spuścic go w kiblu;p ? bo opakowanie taki sprej bym sobie schowała
Stary 2011-06-10, 11:35   #3634
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
no to wyrzuce..ehh a taki on ładny w tym opakowaniu a skoro to olejek to moge spuścic go w kiblu;p ? bo opakowanie taki sprej bym sobie schowała
podlej kwiatki sąsiadki a tak na serio, a czemu by niewolno było spuścić w muszli?
Stary 2011-06-10, 11:38   #3635
201605041146
Konto usunięte

no wiesz w sensie, ze olejek nie rozpuszcza sie w wodzie? dawno chemie mialam ale ide spróbować odrobinę wlac No chyba że to tylko się oleju takiego zwykłego tyczyło

a sąsiadkę na tyle mam upierdliwą, że jak bym wodą jej kapła na balkon, to by poleciała do spółdzielni skargę na nas złożyć.

Edytowane przez 201605041146
Czas edycji: 2011-06-10 o 11:41
Stary 2011-06-10, 11:38   #3636
Gofrzyca
Zakorzenienie

To jak mi doradziłyście tą http://www.fantastic.pl/produkty/fot...52512475_d.jpg torebkę, to powiedzcie czy bedzie pasować do zimowego ciemnoszarego płaszczyka?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 11:41   #3637
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
no wiesz w sensie, ze olejek nie rozpuszcza sie w wodzie? dawno chemie mialam ale ide spróbować odrobinę wlac No chyba że to tylko się oleju takiego zwykłego tyczyło

a sąsiadkę na tyle mam upierdliwą, że jak bym wodą jej kapła na balkon, to by poleciała do spółdzielni skargę na nas złożyć.
hmm to sprawdź i daj znać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 11:41   #3638
201605041146
Konto usunięte

i , plamy olejku na wodzie pływają.
Stary 2011-06-10, 11:41   #3639
koszyk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
http://mojewypieki.blox.pl/2008/05/M...armurkowe.html

Co prawda to dwukolorowe, ale możesz nie rozdzielać ciasta i upiec całe jasne. Piekłam z tego przepisu już nie raz.
Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość

koszyk, moze te? http://atinabc.blox.pl/2008/06/Muffinki-marmurkowe.html
najbanalniejsze jakie robie to te http://mojewypieki.blox.pl/2008/10/M...-kokosowe.html tylko ze nie dodaje soku z cytryny i skorki, i dodaje jakis jogurt kokosowy i troche wiecej wiorek
Dzięki dziewczyny, widzę że to ten sam przepis, niedługo je zrobię może mi wyjdą
Stary 2011-06-10, 11:44   #3640
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
i , plamy olejku na wodzie pływają.
olej opakowanie
Stary 2011-06-10, 11:50   #3641
201605041146
Konto usunięte

wlałam domestos, bo mi się jeszcze mieniła muszla złotym pyłkiem pospuszczałam wodę parę razy i ok. juz nic nie pływa

szkoda mi by mi było tego opakowania bo zawsze chciałam takie mieć na lato tak o żeby się psiukać i mam. kosztem złocistej lekko muszli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 11:54   #3642
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
wlałam domestos, bo mi się jeszcze mieniła muszla złotym pyłkiem pospuszczałam wodę parę razy i ok. juz nic nie pływa

szkoda mi by mi było tego opakowania bo zawsze chciałam takie mieć na lato tak o żeby się psiukać i mam. kosztem złocistej lekko muszli
też kupię sobie taki olejek
to jest ten?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2e46127c001578f349c7ecc4.jpg (12,3 KB, 44 załadowań)
Stary 2011-06-10, 12:00   #3643
201605041146
Konto usunięte

ten on jest wspaniały, w tym sezonie tez go sobie kupie. jeeest baardzo wydajny, naprawdę. i ten zapach
Stary 2011-06-10, 12:39   #3644
Mrs.
Zakorzenienie

jak zmienić hasło do profilu na wizazu ? bo szukam i nie moge znalezc ;/
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 12:42   #3645
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
ten on jest wspaniały, w tym sezonie tez go sobie kupie. jeeest baardzo wydajny, naprawdę. i ten zapach
to Dziękuję ślicznie, uwielbiam kokos

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Mrs. Pokaż wiadomość
jak zmienić hasło do profilu na wizazu ? bo szukam i nie moge znalezc ;/
Ustawienia=> edytuj profil i tam na pomarańczowym jest zmiana hasła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 12:43   #3646
Mrs.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
to Dziękuję ślicznie, uwielbiam kokos

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Ustawienia=> edytuj profil i tam na pomarańczowym jest zmiana hasła
dziekuje znalazłam
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:20   #3647
masija
Zakorzenienie

Czy uważacie, iż lepiej zrobić mgr. byleby tylko zrobić (chociaż nie wiąże się planów z kierunkiem studiów-chyba że się ewentualnie taka praca trafi) czy odpuścić sobie 2 lata męczenia się, wydawania pieniędzy (studia zaoczne) i mieć samego licencjata?

Proszę Was o pomoc bo mam mały mętlik w głowie. Usłyszałam ostatnio opinię, iż (lepiej dla kobiety) mieć mgr w ogóle niż samego lic. ponieważ kobiecie mimo wszystko ciężej znaleźć pracę..

Jak Wy na to patrzycie(?)

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:30   #3648
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Czy uważacie, iż lepiej zrobić mgr. byleby tylko zrobić (chociaż nie wiąże się planów z kierunkiem studiów-chyba że się ewentualnie taka praca trafi) czy odpuścić sobie 2 lata męczenia się, wydawania pieniędzy (studia zaoczne) i mieć samego licencjata?

Proszę Was o pomoc bo mam mały mętlik w głowie. Usłyszałam ostatnio opinię, iż (lepiej dla kobiety) mieć mgr w ogóle niż samego lic. ponieważ kobiecie mimo wszystko ciężej znaleźć pracę..

Jak Wy na to patrzycie(?)
Mi się wydaje, że jak już się coś zaczęło, połowę ma się za sobą to dobrze jest to skończyć
Studia jak dla mnie były fajnym okresem w życiu i 2 kolejnych lat nie odbierałam jako "męczenie się"
kwiestia finansowa - jeśli sytuacja materialna pozwala na te wydatki (w sensie nie przymierasz głodem, masz w co się ubrać i gdzie mieszkać) to lepiej wg mnie wydać na edukację niż gdyby miały się po prostu rozejść

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:37   #3649
sydunia
Zakorzenienie

Czy LOT ma wliczoną opłatę za bagaż rejestrowany w cenę biletu? Wydaje mi się, że tak i nigdzie nie widzę informacji o dodatkowej opłacie za niego, ale wolę się upewnić
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 13:40   #3650
hihi
Zakorzenienie

Znalazłam jak niżej"Bagaż rejestrowany - pasażerowie podróżujący w klasie ekonomicznej na trasach z i do Europy oraz na Bliski Wschód mogą zabrać 1 sztukę bagażu głównego o max. wadze 20 kg. Natomiast pasażerowie klasy biznes na tej samej trasie mogą zabrać 1 sztukę bagażu do 30 kg. Na trasie z i do USA / Kanady zarówno w klasie biznes jak i ekonomicznej, bagaż rejestrowany ograniczony jest do 2 sztuk. Wymiar każdej z nich nie może przekraczać wymiarów 158 cm (suma wysokości, szerokości i długości). Waga jednej sztuki w klasie ekonomicznej nie może przekroczyć 23 kilogramów zaś w klasie biznes 32. Bagaż, który przekracza dopuszczone limity, podlega dodatkowej opłacie. Na rejsach krajowych waga bagażu rejestrowanego nie może przekroczyć 20 kilogramów. "
Stary 2011-06-10, 13:49   #3651
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że jak już się coś zaczęło, połowę ma się za sobą to dobrze jest to skończyć
Studia jak dla mnie były fajnym okresem w życiu i 2 kolejnych lat nie odbierałam jako "męczenie się"
kwiestia finansowa - jeśli sytuacja materialna pozwala na te wydatki (w sensie nie przymierasz głodem, masz w co się ubrać i gdzie mieszkać) to lepiej wg mnie wydać na edukację niż gdyby miały się po prostu rozejść
Tzn. tak-studia jak już pisałam chciałabym ew. zaoczne.
W ciągu tyg. chciałabym znaleźć pracę w miejscu, gdzie studiuję. Jednak nie wiem czy mi się to uda, dlatego jeśli nie-komplikuje mi to trochę sytuację.
Naprawdę nie widzę siebie zawodzie po tym kierunku. Ewentualnie jedna możliwość ale tam, myślę, można dostać się nawet i bez mgr. tym bardziej, że pracowałam przez chwilę.

Masz rację-powinno się kończyć co się zaczęło, jednak.. To są 2 lata. ok. 6 tys. na same studia + inne koszta..

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 14:12   #3652
SiemaszSkarbie
Rozeznanie

Taka opcja. Skończyłam teorię (prawko) i czekam aż łaskawy pan do mnie zadzwoni, żeby się umówić na jazdę. I moje pytanie. W jakim przeciągu czasu zadzwoni? Już tydzień czekam, a tu cisza. A ja jestem straaasznie niecierpliwa i się doczekać nie mogę

SiemaszSkarbie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 14:28   #3653
201605041146
Konto usunięte

ja sama dzwoniłam, dostałam numer telefonu i to tak jakby w moim zakresie bylo zadzwonić i umówić sie.

masz numer? może idz do ośrodka gdzie miałaś teorie i popros i zadzwoń no bo na co czekać?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 14:31   #3654
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez impegata Pokaż wiadomość
Od razu mówię, że jestem zupełnie niezorientowana, więc moje pytania mogą być mega głupie Czy mogę podpisać umowę na usługi z osobą prywatną? Nie mam firmy. Na zasadzie czy np. ktoś kto udziela korepetycji moze podpisać sobie umowę z rodzicami dzieciaka? Opisać w niej wynagrodzenie itp?
Możesz, bo mamy zasadę swobody umów. Możesz sobie nawet spisać umowę z sąsiadem, żeby nie hałasował po 21 To że oboje jesteście osobami prywatnymi w niczym nie przeszkadza.

Spisujecie umowę wzajemną: rodzice zobowiązują się płacić stawkę X za korki, a korepetytor- że ich sumiennie będzie udzielał w wyznaczonych terminach.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 14:59   #3655
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Znalazłam jak niżej"Bagaż rejestrowany - pasażerowie podróżujący w klasie ekonomicznej na trasach z i do Europy oraz na Bliski Wschód mogą zabrać 1 sztukę bagażu głównego o max. wadze 20 kg. Natomiast pasażerowie klasy biznes na tej samej trasie mogą zabrać 1 sztukę bagażu do 30 kg. Na trasie z i do USA / Kanady zarówno w klasie biznes jak i ekonomicznej, bagaż rejestrowany ograniczony jest do 2 sztuk. Wymiar każdej z nich nie może przekraczać wymiarów 158 cm (suma wysokości, szerokości i długości). Waga jednej sztuki w klasie ekonomicznej nie może przekroczyć 23 kilogramów zaś w klasie biznes 32. Bagaż, który przekracza dopuszczone limity, podlega dodatkowej opłacie. Na rejsach krajowych waga bagażu rejestrowanego nie może przekroczyć 20 kilogramów. "
O, dziękuję Same limity bagażowe znalazłam, ale już np. informacji odnośnie wymiarów nie widziałam. Będę lecieć pierwszy raz samolotem, w dodatku sama i kompletnie się w tym wszystkim nie orientuję
Cytat:
Napisane przez SiemaszSkarbie Pokaż wiadomość
Taka opcja. Skończyłam teorię (prawko) i czekam aż łaskawy pan do mnie zadzwoni, żeby się umówić na jazdę. I moje pytanie. W jakim przeciągu czasu zadzwoni? Już tydzień czekam, a tu cisza. A ja jestem straaasznie niecierpliwa i się doczekać nie mogę
Ja dostawałam sama numer telefonu do instruktora i to ja miałam dzwonić, nie on do mnie. Mówił Ci ktoś, że to on zadzwoni?
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 15:12   #3656
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Tzn. tak-studia jak już pisałam chciałabym ew. zaoczne.
W ciągu tyg. chciałabym znaleźć pracę w miejscu, gdzie studiuję. Jednak nie wiem czy mi się to uda, dlatego jeśli nie-komplikuje mi to trochę sytuację.
Naprawdę nie widzę siebie zawodzie po tym kierunku. Ewentualnie jedna możliwość ale tam, myślę, można dostać się nawet i bez mgr. tym bardziej, że pracowałam przez chwilę.

Masz rację-powinno się kończyć co się zaczęło, jednak.. To są 2 lata. ok. 6 tys. na same studia + inne koszta..
więc na co wydasz te 6 tys?
czy to będzie dla Ciebie czymś bardziej wartościowym niż tytuł mgr?
wszystko zależy od Ciebie - pytałaś więc odpowiedziałam jak ja do tego podchodzę

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 15:25   #3657
Ejli
Zadomowienie

znacie jakąś stronę, gdzie mogę (za darmo najlepiej, a jeśli za odpłatą do niewielką!) zamieścić ankietę, badanie? Ważne, żeby można było ustawić hasło.
To ważne, proszę, odpiszcie! Wiem, że dziewczyny zamieszczają tu swoje badania, inne regularnie wypełniają - jaka strona jest ok?

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 15:30   #3658
koszyk
Wtajemniczenie

http://ebadania.pl/
Stary 2011-06-10, 15:32   #3659
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
To jak mi doradziłyście tą http://www.fantastic.pl/produkty/fot...52512475_d.jpg torebkę, to powiedzcie czy bedzie pasować do zimowego ciemnoszarego płaszczyka?
Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno, ktoś kojarzy jaki ma adres strona z tapetami na komputer, taka po japońsku czy tam chińsku?
ponawiam
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 15:55   #3660
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
najbanalniejsze jakie robie to te http://mojewypieki.blox.pl/2008/10/M...-kokosowe.html tylko ze nie dodaje soku z cytryny i skorki, i dodaje jakis jogurt kokosowy i troche wiecej wiorek
wcale nie mialam zamiaru dzis piec mufinek, ale jak zobaczylam, to nie moglam sie powstrzymac zrobilam dokladnie wg przepisu, siedza wlasnie w piekarniku, zobaczymy, co z tego bedzie

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości