Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 18:45   #3241
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Tak, teraz położne przychodzą (bodajże od 21?tyg ja moją dopiero poinformowałam o swoim istnieniu i stanie Nie wiem w ogóle po co te położne przychodzą??? W 1ciąży przyszła po porodzie (teraz się to zmieniło) ale była też tylko 1 na zdjęciu szwów, podziękowałam jej dogadałyśmy się że po co ma przychodzić skoro mam mamę pielęgniarkę

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, dietka pomoże - dacie radę

Sukienka mi się podobała a Ty dodajesz jej jeszcze więcej uroku ŚLICZNIE wyglądasz!!!
Aż mi glupio..dziekuje Kasiu a co z ta położna? bo ja tez nie slyszalam o tym w ogole? czyli do mnie tez powinna przychodzic?
Stary 2011-06-10, 18:48   #3242
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
I myslicie ze moge sobie w tym pohasać na wesele? Bo ten sierpien mnie przeraża zarówno pogodowo jak i brzusznie
oczywiście że tak

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 18:52   #3243
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Aż mi glupio..dziekuje Kasiu a co z ta położna? bo ja tez nie slyszalam o tym w ogole? czyli do mnie tez powinna przychodzic?
Tak, teraz wymyślili, że położne przychodzą jeszcze w okresie ciąży "pacjentki" Trzeba dowiedzieć się w swojej przychodni, pod którą położną "się podlega" no i wczoraj do swojej zadzwoniłam, spisała mój nr, adres i nazwisko i na dniach się ze mną skontaktuje, żeby wpaść. Na pewno spisze moje dane a poza tym nie wiem po co przychodzą jeszcze w ciąży? Udzielają jakichś porad? uczą (nie wiem karmienia czy co???)
Kiedyś było tak, że po urodzeniu dziecka podawało się którego lekarza rodzinnego wybiera się dla dziecka i przychodnia powiadamiała położną o "pacjentce" no i to ona wtedy do mnie zadzwoniła i przyszła (powinna też ileś tam razy po coś przychodzić ale tak jak pisałam ja jej "podziękowałam"
dogadałyśmy się, że nie musi przychodzić)

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 18:53   #3244
thelilah
Zadomowienie

lulla pięknie wyglądasz...
i niby czego Ty się miałaś wstydzić cooo
i jakie bary kobieto? co Ty gadasz ?

agnyska Twoja sukieneczka też bardzo ładna
a o co do gumki to chyba chodzi o to jak się rozciąga? ja bym to tak zrozumiała...

witamy nowego mężczyznę w naszym gronie
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 18:55   #3245
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]I myslicie ze moge sobie w tym pohasać na wesele? Bo ten sierpien mnie przeraża zarówno pogodowo jak i brzusznie
W żadnej innej! I uważaj, żebyś nie przyćmiła panny młodej

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-06-10, 19:00   #3246
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
oczywiście że tak

No to git a ja sie zabieram za chwile do robienia roll dogow, TŻ przywozi swojego wedkarskiego kolege i chce zrobic jakas kolacyjke a nigdy tego nie robilam(w sensie tych roll dogow) i pozniej sobie ide obejrzec film Sex w wielkim miescie, a co aaaa Gosiu, dzisiaj nastapil przelomowy pamietny dzien-moj TŻ przywiozl mi dwa zlowione Liny i sam je przyprawil i zrobil na obiad
Stary 2011-06-10, 19:05   #3247
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie... lekki szok dalej się utrzymuje.
Maleństwo w 21 tygodniu ma 21,5cm (oczywiście od czubka głowy do pupki) i waży 420g. No i jest małym mężczyzną

Nie będzie sukienek i kokardek Nie poprawię niestety statystyk naszych małych kobietek... chyba jednak będzie wojna (któraś z was pisała, że jej babcia twierdzi, że jak rodzą się mężczyźni to będzie wojna... proszę się nie bać... tak zapamiętałam
synka, kokardki i sukienki będą następnym razem
agnyska ładniutka sukienka a na leginsach się nie znam, sama nie wiem jaki rozmiar kupić, więc chyba kupię w sklepie, nie na allegro

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hm ciekawa sprawa, muszę mojej mamy podpytać jak to u nas wygląda - też jest pielęgniarką
No to my sobie Natalko poradzimy po co nam jakieś obce baby w domu

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Skończyłam właśnie zupkę jarzynową a jutro ze świeżych warzywek mniam mniam, zaraz jej troszeczku skosztuję

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-06-10, 19:05   #3248
agnyska81
Zakorzenienie

Toście mi doradziły, teraz już nic nie wiem Ale L brać to mi się nie wydaje. Mam już jedne leginsy z allegro, innego producenta, bawełniane i XL, bardzo dobrze leżą. Tylko teraz szukam czegoś pod sukienkę, a moje szare się nie nadają.

Lulla, ja tylko chciałam zauważyć, że mocno naciągasz sprawę z Twoim brakiem biustu To ja się cieszę, że mi urosło, a mam coś podobnego do Ciebie

Kasiuleczko, smacznego! U mnie dziś była jarzynówka i jutro powtórka, bo jak już kroić te jarzyny, to szkoda się męczyć na jeden raz

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-06-10 o 19:07
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:08   #3249
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, teraz wymyślili, że położne przychodzą jeszcze w okresie ciąży "pacjentki" Trzeba dowiedzieć się w swojej przychodni, pod którą położną "się podlega" no i wczoraj do swojej zadzwoniłam, spisała mój nr, adres i nazwisko i na dniach się ze mną skontaktuje, żeby wpaść. Na pewno spisze moje dane a poza tym nie wiem po co przychodzą jeszcze w ciąży? Udzielają jakichś porad? uczą (nie wiem karmienia czy co???)
Kiedyś było tak, że po urodzeniu dziecka podawało się którego lekarza rodzinnego wybiera się dla dziecka i przychodnia powiadamiała położną o "pacjentce" no i to ona wtedy do mnie zadzwoniła i przyszła (powinna też ileś tam razy po coś przychodzić ale tak jak pisałam ja jej "podziękowałam"
dogadałyśmy się, że nie musi przychodzić)
No zobacz, musze sie tym zainteresowac, bo jestem zameldowana gdzies indziej a mieszkam z TŻ gdzies indziej i nie wiedzialam ze tak moge

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
lulla pięknie wyglądasz...
i niby czego Ty się miałaś wstydzić cooo
i jakie bary kobieto? co Ty gadasz ?

agnyska Twoja sukieneczka też bardzo ładna
a o co do gumki to chyba chodzi o to jak się rozciąga? ja bym to tak zrozumiała...

witamy nowego mężczyznę w naszym gronie
Cytat:
W żadnej innej! I uważaj, żebyś nie przyćmiła panny młodej
Aj, bo wy tego nie widzicie, musialabym zrobic mega zblizenie, naprawde

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Toście mi doradziły, teraz już nic nie wiem Ale L brać to mi się nie wydaje. Mam już jedne leginsy z allegro, innego producenta, bawełniane i XL, bardzo dobrze leżą. Tylko teraz szukam czegoś pod sukienkę, a moje szare się nie nadają.

Lulla, ja tylko chciałam zauważyć, że mocno naciągasz sprawę z Twoim brakiem biustu To ja się cieszę, że mi urosło, a mam coś podobnego do Ciebie

Kasiuleczko, smacznego! U mnie dziś była jarzynówka i jutro powtórka, bo jak już kroić te jarzyny, to szkoda się męczyć na jeden raz

Nie naciagam, ta sukienka jest tak uszyta, zawsze mialam rozmiar A
Stary 2011-06-10, 19:10   #3250
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Ja już uciekam do synusia, miłego wieczorku papa

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-06-10, 19:18   #3251
danika
Zakorzenienie

a my uderzamy w miasto trzymajcie się ciepło i spijcie dobrze

Natko TZ mówi ze skaner działa jutro poskanuje i wysle ci te dietki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:25   #3252
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
No to my sobie Natalko poradzimy po co nam jakieś obce baby w domu
Pewnie, że tak Ale akurat położna u mnie na wsi to fajna babka i nawet mam plan zamówić ją sobie do porodu

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

Fajnie Wyśle Ci mój e-mail na PW

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:37   #3253
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
No to git a ja sie zabieram za chwile do robienia roll dogow, TŻ przywozi swojego wedkarskiego kolege i chce zrobic jakas kolacyjke a nigdy tego nie robilam(w sensie tych roll dogow) i pozniej sobie ide obejrzec film Sex w wielkim miescie, a co aaaa Gosiu, dzisiaj nastapil przelomowy pamietny dzien-moj TŻ przywiozl mi dwa zlowione Liny i sam je przyprawil i zrobil na obiad
Też oglądam jak wcześniej nie usnę

O proszę to brawa dla TŻ mój linów nie przywiózł ani razu za to sumy czy szczupaki jak najbardziej, dobrze że je chociaż wypatroszy i oskrobie ja je tylko robię

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:40   #3254
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już uciekam do synusia, miłego wieczorku papa
Papusie

Cytat:

Bawcie sie dobrze

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Też oglądam jak wcześniej nie usnę

O proszę to brawa dla TŻ mój linów nie przywiózł ani razu za to sumy czy szczupaki jak najbardziej, dobrze że je chociaż wypatroszy i oskrobie ja je tylko robię
A nie, serial swoja droga ale mam na lapku dwa filmy szczupak to rarytas
Stary 2011-06-10, 19:45   #3255
mucka21
Rozeznanie

agnyska81super sukienka (widziałam wcześniej ale zajęłam się obiado-kolacją i nie odpisałam od razu)

Cytat:
hej dziewczyny, dotarłam i zjadłam obiadek

diabetolog niestety mnie nie pocieszyła, bo cukry mam tak pod 120 po godzinie, ale miałam zapisane dokładnie co jadłam (tak mi kazała pierwszego kontaktu) i diabetolog stwierdziła, że to o wiele za mało i dlatego sie udało utrzymać w normie
powinnam mieć ok.2000 kalorii, dała mi taką dietę, powiedziała co jesc czego nie i mam próbować do czwartku.
Jak beda normy przekroczone albo schudnę to niestety insulina powiedziała, że nie mozna doprowadzić do schudnięcia bo niunia mogłaby nie rosnąć, jakims niedorozwojem łożyska mnie postraszyła...ogólnie dołka mam ale jak bedzie trzeba insulinę to trudno, mała najważniejsza

ale idziemy dzis ze znajomymi do knajpki to moze się trochę oderwę od tego

mnie też tak pobolewa przy wstawaniu, szczególnie wieczorem i rano. A nospe weź zwykła jak sie bardzo denerwujesz to ja bym pojechała do szpitala - nie zaszkodzi sprawdzić a uspokoiłabyś się

tez stosuję ten sposób
współczuję mam nadzieję że bez insuliny się obejdzie

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie... lekki szok dalej się utrzymuje.
Maleństwo w 21 tygodniu ma 21,5cm (oczywiście od czubka głowy do pupki) i waży 420g. No i jest małym mężczyzną

Nie będzie sukienek i kokardek Nie poprawię niestety statystyk naszych małych kobietek... chyba jednak będzie wojna (któraś z was pisała, że jej babcia twierdzi, że jak rodzą się mężczyźni to będzie wojna... proszę się nie bać... tak zapamiętałam
gratulacje chłopaczka
Cytat:
W wersji bocznej okrojonej
super wyglądasz na pewno będzie Ci w niej wygodnie i nie za gorąco

Cytat:
jak chodzę do gina to wszędzie w korytarzu są plakaty o jedzeniu ryb i pełno przepisy na liny - jedna z lepszych ryb (z tym linem to mi przypomniałaś -jak byłam kiedyś na zawodach wędkarskich (bodajże pierwszych) to złapałam lina i się cieszyłam jak głupia że taka dużą rybę mam a się okazało że jest nie wymiarowa )

ale się najadłam miałam frytki, kotlecika i warzywka na patelnie

ja nic nie słyszałam o położnej przed ciążą to trzeba się zgłosić do przychodni do której się podlega? Bo niby podlegam do przychodni w M. ale do gina chodzę do miasta K. (bo w M. to ponoć straszny jest i lepiej od niego uciekać )
możecie mi to wytłumaczyć
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:50   #3256
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
I myslicie ze moge sobie w tym pohasać na wesele? Bo ten sierpien mnie przeraża zarówno pogodowo jak i brzusznie
super sukienka
a czemu nie?

a co ja mam powiedzieć? zaproszenie na wesele na 1 października, a to już prawie termin za pasem
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:52   #3257
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
agnyska81super sukienka (widziałam wcześniej ale zajęłam się obiado-kolacją i nie odpisałam od razu)

współczuję mam nadzieję że bez insuliny się obejdzie

gratulacje chłopaczka

super wyglądasz na pewno będzie Ci w niej wygodnie i nie za gorąco

jak chodzę do gina to wszędzie w korytarzu są plakaty o jedzeniu ryb i pełno przepisy na liny - jedna z lepszych ryb (z tym linem to mi przypomniałaś -jak byłam kiedyś na zawodach wędkarskich (bodajże pierwszych) to złapałam lina i się cieszyłam jak głupia że taka dużą rybę mam a się okazało że jest nie wymiarowa )

ale się najadłam miałam frytki, kotlecika i warzywka na patelnie

ja nic nie słyszałam o położnej przed ciążą to trzeba się zgłosić do przychodni do której się podlega? Bo niby podlegam do przychodni w M. ale do gina chodzę do miasta K. (bo w M. to ponoć straszny jest i lepiej od niego uciekać )
możecie mi to wytłumaczyć
No wlasnie jak Kasia napisala o położnej to tez zglupialam, ale fajnie wiedziec i ja napewno skorzystam czyli Ty podlegasz pod położna z przychodni w miescie M położna ma co jakis czas przychodzic a po porodzie przez jakies dwa-trzy tyg ma przychodzic i pomagac-tak sie dowiedzialam przed 10 min jak tylko uslyszalam ze cos takiego jest
Stary 2011-06-10, 19:52   #3258
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie naciagam, ta sukienka jest tak uszyta, zawsze mialam rozmiar A
Ja zawsze miałam A/B, ale przy dużym obwodzie do tego. Taka duuuża klatka, a na niej małe piersi Jak chciałam kupić fajnego push-upa, to się okazywało, że producent nie przewidział, że ktoś może mieć piersi tak daleko od siebie położone

Cytat:
Rozerwij się

Walczę dziś z allegro Porobiłam zdjęcia, zgrałam, a zaraz coś wystawię

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-06-10 o 19:54
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:55   #3259
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
super sukienka
a czemu nie?

a co ja mam powiedzieć? zaproszenie na wesele na 1 października, a to już prawie termin za pasem

No to ladnie ale bedziesz miala chociaz ziamno

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Ja zawsze miałam A/B, ale przy dużym obwodzie do tego. Taka duuuża klatka, a na niej małe piersi Jak chciałam kupić fajnego push-upa, to się okazywało, że producent nie przewidział, że ktoś może mieć piersi tak daleko od siebie położone

Rozerwij się

Mi na B nigdy nie weszlo i tez szeroka bo od 75 do 80 przy tych cycorkach ale fajnie ze nie jestem sama

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:

Rozerwij się

Walczę dziś z allegro Porobiłam zdjęcia, zgrałam, a zaraz coś wystawię

No wlasnie ja tez musze sie w koncu za to zabrac a jakos co chce sie zabrac to nie mam weny
Stary 2011-06-10, 20:10   #3260
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
dzisiaj nastapil przelomowy pamietny dzien-moj TŻ przywiozl mi dwa zlowione Liny i sam je przyprawil i zrobil na obiad
brawo

Ja jeszcze czuję smak dzwonek łososia które zrobiły moje skarby - były pyszne ale się skończyły. Dziś cały ranek siedział w kuchni i przygotowywał zalewy do szynki, kurczaka i cielęcinki na niedzielnego grilla - fajne zapaszki się rozchodziły po domku.
Ogólnie zapowiada się rozrywkowy weekend
Jutro rano jedziemy na te targi dziecinne, potem wpada znajomy po samochód Przyzwyczaiłam się do niego, będzie mi smutno - hlip. Potem chłopaki mają wieczór pokera i miś zrobił wielki gar sosu do spaghetti. Powiedzieli, że i mi pozwolą pograć W niedziele natomiast następni goście i jakieś dziwne karty, na których się nie znam chcieli mnie uczyć, ale one mają wszystkie teksty po angielsku i powiedziałam, że nie mam ochoty.

Właśnie pytałam kolegi o te położne, bo ich mała ma prawie 3 tygodnie. O niczym takim nie słyszał. Nawet po porodzie położna do nich nie przyszła.

Dziś realizowałam kupony z gropera - i taki powinien być efekt jak na fotce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zamowienie.jpg (93,6 KB, 36 załadowań)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-06-10, 20:14   #3261
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
No wlasnie jak Kasia napisala o położnej to tez zglupialam, ale fajnie wiedziec i ja napewno skorzystam czyli Ty podlegasz pod położna z przychodni w miescie M położna ma co jakis czas przychodzic a po porodzie przez jakies dwa-trzy tyg ma przychodzic i pomagac-tak sie dowiedzialam przed 10 min jak tylko uslyszalam ze cos takiego jest
to muszę tam iść i się zgłosić? do przychodni w M. czy do gabinetu gina w M(bo jest osobno?

Cytat:

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Mi na B nigdy nie weszlo i tez szeroka bo od 75 do 80 przy tych cycorkach ale fajnie ze nie jestem sama

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

No wlasnie ja tez musze sie w koncu za to zabrac a jakos co chce sie zabrac to nie mam weny
szeroka? ja mam 75/80 E i też nie są najlepsze dla moich wielkich piersi, ale większa miseczka to tylko w szerszych biustonoszach -za szerokich dla mnie, w ogóle to tu nie ma za bardzo dużych rozmiarów. A nie uśmiecha mi się kupować drogiego stanika bo mój mąż jest nieumiejętny i często je psuje

dziewczyny -pieluszki Bella, Happy Newborn, 42 szt za 20,80zł to jaka to cena? normalna, wysoka czy niska? bo ja się nie znam jeszcze
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-06-10, 20:14   #3262
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
I dopiero nie będę miała co na siebie włożyć.
Latem to każdą kieckę, a w październiku z takim brzuchem?

u nas znowu pada cały dzień nic tylko chmury, zimno (około 15*C) i deszcz
Stary 2011-06-10, 20:16   #3263
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Lula znajdz mi taka sukienkę

A o tej położnej to nie było za granicą ? Bo ja też wiem tylko o położnej czy tam pielęgniarce rejonowej, po porodzie ...

Jej, poszłam spać , 2 godziny i nadal czuję się jak pobita. A mój tż się wydurnia i mnie do szału doprowadza

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:24   #3264
mucka21
Rozeznanie

A jak nie pójdę do tej położnej bo nie wiedziałam
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-06-10, 20:39   #3265
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

A o tej położnej to nie było za granicą ? Bo ja też wiem tylko o położnej czy tam pielęgniarce rejonowej, po porodzie ...

Jej, poszłam spać , 2 godziny i nadal czuję się jak pobita. A mój tż się wydurnia i mnie do szału doprowadza
No nie wiem... u mnie jest tak, że położna przychodzi jeszcze przed narodzinami maluszka (tak jak pisałam od 21tyg ciąży) Jak Filipa rodziłam, było inaczej, teraz międzyczasie kuzynki, znajome rodziły i mnie uświadomiły o tych zmianach... No i 2sąsiadki ciężarne mam w mojej klatce i też do nich położna przychodzi

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-06-10, 20:45   #3266
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
brawo

Ja jeszcze czuję smak dzwonek łososia które zrobiły moje skarby - były pyszne ale się skończyły. Dziś cały ranek siedział w kuchni i przygotowywał zalewy do szynki, kurczaka i cielęcinki na niedzielnego grilla - fajne zapaszki się rozchodziły po domku.
Ogólnie zapowiada się rozrywkowy weekend
Jutro rano jedziemy na te targi dziecinne, potem wpada znajomy po samochód Przyzwyczaiłam się do niego, będzie mi smutno - hlip. Potem chłopaki mają wieczór pokera i miś zrobił wielki gar sosu do spaghetti. Powiedzieli, że i mi pozwolą pograć W niedziele natomiast następni goście i jakieś dziwne karty, na których się nie znam chcieli mnie uczyć, ale one mają wszystkie teksty po angielsku i powiedziałam, że nie mam ochoty.

Właśnie pytałam kolegi o te położne, bo ich mała ma prawie 3 tygodnie. O niczym takim nie słyszał. Nawet po porodzie położna do nich nie przyszła.

Dziś realizowałam kupony z gropera - i taki powinien być efekt jak na fotce
Uwielbiam łososia ja zadzwonie sobie do tej poloznej pod ktora ja podlegam i zobaczymy co mi powie? tzn podlegam, tu gdzie mieszkam bo jestem zaleldowana gdzie indziej i tez nie bardzo wiem jak to jest

Cytat:
to muszę tam iść i się zgłosić? do przychodni w M. czy do gabinetu gina w M(bo jest osobno?

szeroka? ja mam 75/80 E i też nie są najlepsze dla moich wielkich piersi, ale większa miseczka to tylko w szerszych biustonoszach -za szerokich dla mnie, w ogóle to tu nie ma za bardzo dużych rozmiarów. A nie uśmiecha mi się kupować drogiego stanika bo mój mąż jest nieumiejętny i często je psuje

dziewczyny -pieluszki Bella, Happy Newborn, 42 szt za 20,80zł to jaka to cena? normalna, wysoka czy niska? bo ja się nie znam jeszcze
Chyba sie zglosic do przychodni w M tam gdzie sa pielegniarki połozne; kochanie ale Ty masz te piersi a my jestesmy z Agnyska szerokie bez nich

Cytat:
I dopiero nie będę miała co na siebie włożyć.
Latem to każdą kieckę, a w październiku z takim brzuchem?

u nas znowu pada cały dzień nic tylko chmury, zimno (około 15*C) i deszcz
Cos wymyslisz a poza tym to bedzie w pomieszczeniu i bedzie cieplo wiec dasz rade

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Znajde

Cytat:
A jak nie pójdę do tej położnej bo nie wiedziałam
To sie nic nie stanie
Stary 2011-06-10, 20:47   #3267
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Znalazłam taki opis, wydaje mi się że nic się nie stanie jeśli się z położną nie spotka przed porodem, po prostu dają taką możliwość kobiecie w ciąży u mnie w woj. Wlkp. bynajmniej tak jest - położna może zastąpić szkołę rodzenia

Przyszła mama miewa wiele obaw, zwłaszcza jeśli oczekuje na pierwsze dziecko. Zastanawia się, czy ciąża przebiega prawidłowo, czy z maleństwem wszystko jest w porządku. Często doskwierają jej ciążowe dolegliwości (np. wymioty, obrzęk nóg, swędzenie skóry), z którymi nie potrafi sobie poradzić. A im bliżej jest poród, tym bardziej się go boi – przecież nie wie, co ją czeka. Zastanawia się, jak to będzie, czy da radę? Martwi się, czy poradzi sobie z pielęgnowaniem i karmieniem maleństwa. Zastanawia się, czy będzie umiała kąpać malca, przewijać i pielęgnować jego pępuszek. Niemal wszystkie te wątpliwości może rozwiać położna środowiskowa. Warto umówić się z nią na spotkanie jeszcze w trakcie ciąży. Najpierw jednak trzeba ją wybrać

Będzie mogła zbadać ciebie oraz posłucha bicia serca twojego dziecka. Poradzi, co robić, by dolegliwości ciążowe ustąpiły lub stały się mniej dokuczliwe. (Niestety – choć ma prawo opieki nad ciężarną – nie może wypisać skierowania na bezpłatne podstawowe badania w ciąży.)

PO PORODZIE
Od razu po porodzie, jeszcze podczas twojego pobytu w szpitalu, możesz poprosić położną, by cię odwiedziła. Na jej pomoc możesz liczyć zwłaszcza po powrocie do domu. Ma ona bowiem obowiązek w ciągu 6 tygodni od porodu odwiedzić cię przynajmniej 4 razy. Pokaże ci, jak pielęgnować malca, nauczy prawidłowo przystawiać do piersi. Będzie obserwowała maleństwo i jeśli zauważy coś niepokojącego, doradzi wizytę u specjalisty. Warto podczas wizyty poprosić położną, by zbadała ciebie i sprawdziła, czy macica prawidłowo obkurcza się po porodzie oraz np. zdjęła szwy z krocza (unikniesz wizyty w poradni K). Poza tym położna pomoże ci w rekonwalescencji po porodzie.

Położna środowiskowa spełnia zupełnie inną rolę niż położna na porodówce.

JAK ZNALEŹĆ POŁOŻNĄ

1. Warto zacząć od poszukiwania położnej „z polecenia”. Podpytaj inne mamy, może wskażą ci zaufaną osobę albo zajrzyj na forum dla rodziców – tam często przewijają się wypowiedzi na temat położnych.
2. Zapytaj o położną środowiskową w szkole rodzenia. Położne prowadzą w nich m.in. zajęcia z pielęgnacji niemowlaka i laktacji (tego nauczą również ciebie)
3. Poszukaj położnej środowiskowej w swojej przychodni. Zapytaj o nie lekarza rodzinnego.

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-06-10, 20:48   #3268
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =) a Ja właśnie wróciłam ze szpitala z tym ugryzieniem. Wszystko okej, ale ugryzienie głębokie (aż Mi tkanka tłuszczowa troszkę wyszła).
A z tą położną to ciekawe, Mi Moja ginka nic nie mówiła o tym

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:57   #3269
lausanne
Wtajemniczenie

jestem sama - tż na wycieczce firmowej. Musialam ponad godzine lulać małego do snu, bo bolą go te ząbki Teraz mnie boli brzuch Nie mam siły Wam odpisywac na wszystko, tylko daje buziaki w promocji Wpadnę moze jak odpocznę...
a jutro wesele - a sukienke jednak za duża
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:10   #3270
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam taki opis, wydaje mi się że nic się nie stanie jeśli się z położną nie spotka przed porodem, po prostu dają taką możliwość kobiecie w ciąży u mnie w woj. Wlkp. bynajmniej tak jest - położna może zastąpić szkołę rodzenia

Przyszła mama miewa wiele obaw, zwłaszcza jeśli oczekuje na pierwsze dziecko. Zastanawia się, czy ciąża przebiega prawidłowo, czy z maleństwem wszystko jest w porządku. Często doskwierają jej ciążowe dolegliwości (np. wymioty, obrzęk nóg, swędzenie skóry), z którymi nie potrafi sobie poradzić. A im bliżej jest poród, tym bardziej się go boi – przecież nie wie, co ją czeka. Zastanawia się, jak to będzie, czy da radę? Martwi się, czy poradzi sobie z pielęgnowaniem i karmieniem maleństwa. Zastanawia się, czy będzie umiała kąpać malca, przewijać i pielęgnować jego pępuszek. Niemal wszystkie te wątpliwości może rozwiać położna środowiskowa. Warto umówić się z nią na spotkanie jeszcze w trakcie ciąży. Najpierw jednak trzeba ją wybrać

Będzie mogła zbadać ciebie oraz posłucha bicia serca twojego dziecka. Poradzi, co robić, by dolegliwości ciążowe ustąpiły lub stały się mniej dokuczliwe. (Niestety – choć ma prawo opieki nad ciężarną – nie może wypisać skierowania na bezpłatne podstawowe badania w ciąży.)

PO PORODZIE
Od razu po porodzie, jeszcze podczas twojego pobytu w szpitalu, możesz poprosić położną, by cię odwiedziła. Na jej pomoc możesz liczyć zwłaszcza po powrocie do domu. Ma ona bowiem obowiązek w ciągu 6 tygodni od porodu odwiedzić cię przynajmniej 4 razy. Pokaże ci, jak pielęgnować malca, nauczy prawidłowo przystawiać do piersi. Będzie obserwowała maleństwo i jeśli zauważy coś niepokojącego, doradzi wizytę u specjalisty. Warto podczas wizyty poprosić położną, by zbadała ciebie i sprawdziła, czy macica prawidłowo obkurcza się po porodzie oraz np. zdjęła szwy z krocza (unikniesz wizyty w poradni K). Poza tym położna pomoże ci w rekonwalescencji po porodzie.

Położna środowiskowa spełnia zupełnie inną rolę niż położna na porodówce.

JAK ZNALEŹĆ POŁOŻNĄ

1. Warto zacząć od poszukiwania położnej „z polecenia”. Podpytaj inne mamy, może wskażą ci zaufaną osobę albo zajrzyj na forum dla rodziców – tam często przewijają się wypowiedzi na temat położnych.
2. Zapytaj o położną środowiskową w szkole rodzenia. Położne prowadzą w nich m.in. zajęcia z pielęgnacji niemowlaka i laktacji (tego nauczą również ciebie)
3. Poszukaj położnej środowiskowej w swojej przychodni. Zapytaj o nie lekarza rodzinnego.

ja tam jestem tym pomyslem zachwycona

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Dziewczyny zrobilam te rolldogi i naprawde sa calkiem, calkiem

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
jestem sama - tż na wycieczce firmowej. Musialam ponad godzine lulać małego do snu, bo bolą go te ząbki Teraz mnie boli brzuch Nie mam siły Wam odpisywac na wszystko, tylko daje buziaki w promocji Wpadnę moze jak odpocznę...
a jutro wesele - a sukienke jednak za duża
Biedna slyszalam ze jak maluszkom wychodza zabki to jest masakra..odpocznij kochana sobie, a co z ta sukienka? bardzo za duza?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości