|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
ludzie to bezmyślni są Oj .... A mój mąż dzisiaj niedawno zadzwonił, że się obudził on i synek o 10.30 , bo go glowa boli i plan dnia mu się trochę "zepsiuł" Cytat:
![]() Wiecie co... mam niedługo urodziny i mąz zaproponował mi na prezent tatuaż I tak się zastanawiam...chciałabym a się boję Może to glupie,a le wolałabym o takich rzeczach teraz wiedzieć...
|
||
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
. Nie rób na lato, bo szybko Ci wypłowieje, zzielenieje Tatuażu nie można opalać miesiac wogole a 3 miechy smarować wysokimi filtrami. Najlepiej zimą ![]() Tak powiedział gościu ktory będzie mi robił tatuaż. A co chcesz wytatuowac i gdzie ?Ja chce na karku, wzdłuż kręgosłupa
|
|
|
|
|
#393 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedne dziecko ja była w ciąży to mi się przyśniło, że zamknęłam dziecko w jego pokoju i o nim zapomniałam, i pojechałam w delegację Ponoć nie było mnie 3 dni ![]() Cytat:
![]() A pomysł z prezentem super. Też z Mężem planujemy sobie zrobić, ale to jak podejmiemy decyzję co z drugim dzieckiem - nie wiem jaki ma związek, ale mnie przed porodem (wywiad) pytali o tatuaż. Ponoć z Sopocie jest super salon, gdzie robią piękne tatuaże. |
||
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko jaki sen ![]() Mnie też pytali o tatuaż. Ale nie wiem jaki ma to związek. |
|
|
|
|
#395 | |
|
Zadomowienie
|
Nad kostka, a wzór bede pewnie dopiero wybierać jak się zdecyduję czy w ogóle robić...no ale raczej jakiś kwiatowy wzór by był
No to moze po lecie się do tego zabiorę...dzięki za rady Cytat:
![]() o widzisz...właśnie o takie myki mi chodzi...ciekawe jaki jest związek Bo ja tez chcę jeszcze jednego bejbika...
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wygląda ![]() Ja wcześniej chciałam robić, ale postanowiłam że wlasnie po porodzie już zrobię. 21 urodziny bedą idealne ![]() Ja sobie przetłumaczyłam po hebrajsku Blanka 22.05.2010 i sobie wytatuuje
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedne dziecko.Na godzine, to za mało, na pół dnia ich zamknąć!!! Dostana w zawiasach pewnie. Luiza zaczęła wyrzucać brudne pieluchy do kosza ![]() Wczoraj dzwonił do męża Łukasz i Lusia chyba sie kapnęła kto to, bo jak skończyli rozmawiać i Krzysiek odłożył tel. to się rozpłakała. Ja się pytam: a chciałas rozmawiac z Łukaszem? A ona kiwała głową na "tak"
|
|
#398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie kupiłam sobie 2 kg truskawek - mam nadzieję, że zostanie trochę na obiad ( makaron z truskawkami) bo są pyszne
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki dzisiaj rano pojawiło mi się plamienie...
Właśnie tego się bałam,bo z Olim w ciąży "jechałam" na Duphastonie...Siostra już załatwiła mi leki i zaraz mi je wyśle,ale zanim dojdą z Polski to troszkę potrwa...W cholernej anglii nie ma szans na pomoc Trzymajcie kciuki za nas Teraz tylko czekać mi pozostało...Pisałyście o tatuażach. Ja mam dwa Na udzie,a drugi zaczyna się na stopie i owija wokół kostki ![]() Pytają o tatuaże,a jeśli posiadasz,to jak dawno były robione. Chodzi tu (tak mi się wydaje) o potencjalne zarażenie żółtaczką podczas wykonywania go |
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam mocniutko kciuki!
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
Jola, trzymam kciuki przesylam cieple mysli
Ja tez mam tatuaz nad kostka. Tribal sie to nazywalo wowczas ![]() U nas upal dzisiaj, a ze nie mamy jeszcze basenu (filozofia mojego meza - kupimy jak bedzie b.cieplo, a dzisiaj jest b.cieplo) to wsadzilam mala do miski. Ale radosc
|
#402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
mamy 13 ząbek!!
oczekiwana prawa górna trójka w końcu wylazła. stąd pewnie ten trudny ranek. Jolu - kciuki! |
|
|
|
#405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zakochana jest tacie jak nic a mama to co???![]() Jola00 mam nadzieję,że wszystko będzie ok ![]() Kardashi ja bym takich rodziców zamknęła w aucie na cały dzień w golfach w upalyn dzień,żeby się nauczyli a potem do więzienia bo zostawienie dziecka w taki upał moze sie skonczyć zejsciem...Ile razy to ktoś psa zostawił w aucie i zdechł z przegrzania. A my dzisiaj mamy mega maruda,dwie czwórki na dole wychodzą... Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-10 o 15:55 |
|
|
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
CHWALE SIE
![]() moje dziecko zaczyna chodzic od dwu dni zaczeła sama wstawac do pozycji pionowej bez trzymanki , a dzis zrobiła kilka kroczków jak byłysmy u babci , przyjechałysmy do domu , zaczełam rozpakowywac zakupy a ta wstała i przeszła do mnie jakies 2 metry ![]() ![]() pomalutku sie rozkreca , choc jeszcze nieśmiało , ale jak sie rozkreci to sama do chrztu pójdzie za tydzien
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Jola, trzymam kciuki za Was
margo, za ząbka.silpe, za chodzenie. Zobaczysz, jeszcze tydzień i będzie biegała Moja właśnie w ciągu tygodnia się rozchodziła.Kupiłam truskawki, zrobiłam z częścią galaretki owocowe, a resztę zmiksowałam i pomroziłam porcje dla Lusi.
|
#408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tydzień będzie juz dobrze chodziła |
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dostaliśmy zdjęcia Niektórych nie będe pokazywać nikomu bo wyszłam jak sierota.Mamy zdjecia wszystkie jakie robiła fotografka i niektóre nie nadaja się do pokazywania.Jakość zdjeć jest ok ale my na tych zdjęciach nie powinnismy występować w takich strojach, wlosach i ja bez makijażu ![]() Dałam 1000zł-była z nami 2 dni i dobrze bo Olcia nie chciala za bardzo wspołpracować. Niestety tylko te 4 zdjecia sa w takich efektach.Reszta jest obrobiona, wyostrzona.No ale jeszcze ma przerobić mi z 5 zdjęć. Sama sie będe bawić PS ale jedno zdjęcie bede robiła caly dzień pewnie. Dodałam pare zdjęc na FB.http://www.facebook.com/media/set/?s...type=1&theater Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-06-10 o 19:16 |
|
|
|
#410 |
|
Konto usunięte
|
Jola, kciuki zapewnione
Silpe, gratulacje Agu też tak powolutku, potem jakiś tydzień przerwy no i wczoraj szok Nie mam tatuażu, czasem kusi na wierzchu stopy, na przykład, eski floerski jakieś.
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez kusi tatuaż.Kiedyś miałam zrobiony z henny na stopie-super to wyglądało.Jeszcze podoba mi się z boku dłoni przy małym palcu.
Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-06-10 o 20:55 |
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
Kochane dziękuję Wam bardzo,ale już się nacieszyłam...Plamienie zamieniło się w krwawienie,boli mnie brzuch,już wiem,że to po wszystkim jest...
Przykro jest bardzo i mi i małżowi Cieszyliśmy się już,że będziemy mieli jeszcze maleństwo,a tu masz....Postanowiliśmy za kilka miesięcy rozpocząć świadome staranka |
|
|
|
#413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a nie ma jeszcze cienia nadziei? kardashi ich powinni zamknąć w ten upał w samochodzie za karę, pprzecież niedawno we Włoszech dziewczynka właśnie tak zmarła z przegrzania a co do tatuażu to moja przyjaciółka robiła sobie na stopie tydzień temu ale permanentny i powiedziała, że boli jak cholera (a jeden już ma na plecach) mi też się marzy tatuaż ale jasię za dużo naoglądałam miami ink a nie wiem czy u nas też by mi takei zrobili margo za ząbek silpe za początki chodzenia bydgoś wzruszające a ja myślałam, że dziś zawału dostanę: spadła mi dziś porcelitowa miseczka i kawałek szkliwa się odłamało, zamiotłam wszystkoi jeszcze sprawdziłam ręką czy nic nie zostało. Jakąś godzinę później Wiktor coś przeżuwał i nie chciał wyjąć z buzi - wydłubałam mu na siłę i okazało się, że to kawałek tego szkliwa
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu - bardzo mi przykro
dostalam dziś pierwszą @. niby się cieszę, bo to tylko świadczy o tym, że z moim organizmem wszystko w porządku, a z drugiej już się przyzwyczaiłam do braku @, bo ostatnia była 11.09.2009 ![]() Ewcia nie umiała dziś zasnąć, powtórka z rana była. wiercenie, popłakiwanie, gryzienie pieluchy, miejsca sobie znaleźć nie potrafiła. zaaplikowałam dentinox i zasnęła w końcu, ale jeśli będzie się wybudzać, to zapodam coś przeciwbólowego - po raz pierwszy, wcześniej nigdy nie było potrzeby, ale te czwórki widocznie trochę jej dokuczają. |
|
|
|
#415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Życzę Wam żeby wszystko się poukładało Dziś przebiła sie druga górna jedynka
|
||
|
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak czesto podajecie małym sdodek przeciwbólowy?
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Darianna śliczne zdjecia! Ola jak taka laleczka, dzidziuś z reklamy
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Jola, bardzo mi przykro kochana
Cytat:
Oby wychodziły jak najmniej boleśnie. Ja kiedys też chcialam tatuaż, ale mi przeszło. Aaale może jeszcze kiedyś, taki na parę lat ( słyszalam, że takie robią ) ![]() kardashi, brawo za ząbek ![]() Curly, tak, jak jest na opakowaniu, chyba co 6 godzin można.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-06-10 o 21:39 |
|
|
|
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
no wiem,że 3,4 razy na dobę ale nie wiem przez ile dni mozna tak dawać...
Jola00 bardzo mi przykro...
|
|
|
|
#420 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja dziś byłam u wójta,... brak mi słów.... nagle się okazało, że na pierwszym spotkaniu- 4 miesiące temu- wójt podał mi złą kwote dofinansowania na jedno dziecko , w rzeczywistości jest aż o połowe mniejsza. pier****na polska wladza...
Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2011-06-10 o 21:49 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

ludzie to bezmyślni są 
, bo go glowa boli i plan dnia mu się trochę "zepsiuł" 
Może to glupie,a le wolałabym o takich rzeczach teraz wiedzieć...

. Nie rób na lato, bo szybko Ci wypłowieje, zzielenieje 

Biedne dziecko

Właśnie tego się bałam,bo z Olim w ciąży "jechałam" na Duphastonie...
Teraz tylko czekać mi pozostało...

za ząbka.