|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Castia u nas jest tak ,że mały ode mnie butli nie chce
pluje... a od TŻ zje
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zła jestem trochę na siebie więc za wszelką cenę walczę z tym laktatorem, bo mam wrazenie, że zawiodę małą jak się poddam
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Mała od 20 lezy w łóżeczku i dopiero po 40 min zasnęła, mam nadzieję, że już ostatecznie ...
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
CAstia tylko ten maclaren to taka zwykła parasolka... nie podoba mi się...
Montii dokładnie ten chciałam http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1259&bih=603
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja byłam z małym w szpitalu to mogłam być z nim 24h na dobę, mało tego, przecież jest taki przepis,że mama która karmi piersią ma prawo być przy swoim dziecku cały czas! co za gnoje i przestań nie ma w tym Twojej winy
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze od teraz będę odciągać, a bałam się to robić, bo się naczytałam, że nie powinnam i że dopiero jak samo zacznie odchodzić, bo krzywdę dziecku zrobię, wrrrgłupi wiercący dziad, i to o tej godzinie?! ![]() ja też tak jak Olusiaa wyciągam z obu ok. 100 ml więcej to się zdarza jak mam dłuższą przerwę bo właśnie zostawiam małego mężowi i on go karmi z butelki, na razie to ze 3 razy może było Też daliśmy małemu butlę testowo jak miał tydzień, ale nie chciał ssać Dopiero po 3 tygodniach się zassał prawidłowo![]() Cytat:
aaa, doczytałam już, co za szpital... ale kasipruszkow chyba się udało nauczyć małego ssać z piersi a nie z butli, więc i Tobie może się udać, spróbuj, może mała się pomęczy na początku i będzie się szarpać, ale w końcu się nauczy? Podobno z butlą tak jest też, tzn Tracy Hogg chyba radzi, żeby jeśli chce się dziecko nauczyć jeść z butli, to je przegłodzić trochę... brzmi strasznie, ale jak dziecko najedzone, to butli może nie zassać... Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-06-10 o 20:57 |
||
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
czarna, fajny ten xlander! akurat nadaje się dla maluszka bo rozkłada się na płasko nie? Jakby Maja siedziała to miałabyś duży wybór:/ a tak to ciężko..
izabela mój też zasnął a ten dziad dalej wierci...jak mi obudzi małego to oszaleje... ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- dokładnie Cytat:
|
|
#2229 | |
|
Wtajemniczenie
|
haha nam jakoś też tak
![]() Cytat:
![]() a moja nie chce od nikogo, książe na białym rumaku chyba tu nawet nie pomoże. brak mi pomysłow jak ją nauczyć butli ten wózek fajny co pokazałaś,allee on się w ogóle nie rozkłada widze,a jak Fabianek ci przyśnie na spacerze to biedak będzie musiał spać na siedząco ![]() i tylko dlatego jestem na nie ogólnie spoko |
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Montii to jest to siedzisko kubełkowe,takze mała wyglądałaby w pozycji spiącej tak http://archiwumallegro.pl/mega_zesta...832556707.html
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- A te x-landery są cudne... buuuu
|
|
#2231 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde z dziewczynką prościej tzn przynajmniej ja wiem, jak ta higiena powinna wyglądaćCytat:
![]() ale butlę medela calma, bo podobno musi się bardziej wysilić, żeby ssać, niż ze zwykłej i się tak od ssania cyca nie odzwyczaja, nie wiem, ile w tym prawdy, w każdym razie - nie odzwyczaił się ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2232 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
śliczny chłopiec
Cytat:
Huggiesy kupie te do pływania tylko ![]() Cytat:
http://www .medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html Cytat:
![]() Cytat:
Wiec ani sleep ani play![]() Cytat:
Cytat:
Az normalnie humor mi to zepsuło. Zaopatrzyłam się już w Active Baby.Fajne sa promocje w supherpharm, kupiłam dziś płyn micelarny Biodermy i dostałam puder mineralny gratis (sam puder kosztuje kolo 100 zl). Sa tez przecenione pampki, huggiesy.
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja bym chciala cos leciutkiego.. ale chyba troche za bardzo w przyszlosc wybieglam haha
|
|
#2234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nim się obejrzysz a będziesz śmigać tą spacerówką, zobaczysz.traicioneira dzięki. popadam w desperację już. ja mam wrażenie że ona tego silikonu nie trawi. są smoczki z innego tworzywa ![]() może ta Calma to dobry pomysł, będę próbować wszystkiego. mam 2 miesiące na to ![]() prunelle no widzisz twój smoczkiem z rossmanna nie pogardził a ja kupuję TT, aventy i inne cuda i tylko je kolekcjonuje w domu! taki zwykły też mam jeden ale gdzie tam, nie smakuje mojej królewnie. Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-10 o 21:14 |
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wyprobowala
|
|
#2237 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hehe to niezbyt pocieszające
Cytat:
![]() Cytat:
tak propagują karmienie piersią a leniwe takie że masakra wolą dac butle i spokój bo dziecko śpi|!!! wrrr...u mnie wręcz co chwilę przychodziły jak mi idzie karmienie.powinnaś być z małym cały czas ale wiadomo jaka polska rzeczywistość... Cytat:
ja już ściągałam 20-30ml z pbu piersi jak się zawzięłam uwierzyłam że mogę więcej i co - od razu 110 na raz teraz już tak się nie udaje bo ok 50-60 ściągam na raz ale też specjalnie się nie staram. głównie przez to ulewanie wolę mój pokarm mu dolać do mleka ar i wtedy nie rzyga. a laktatorem wiadomo że laktacja szybciej zaniknie Cytat:
tak samo czopki on aplikuje ja się przemóc nie mogę jak tżta nie było moja mama wsadziła ![]() Cytat:
siusiaka przetrzesz i już jajka umyjesz i ok a pipkę umyć to ciężej z tych zakamarków ![]() Cytat:
![]() moje dziecko dziś znów domagalo się cyca raz rano co pisalam potem na grillu chciałam mu dac herbatki a ten cyca szuka no to dałam tyle że pojadł jadł z 20minut i za godzinę znów głodny no ale przynajmniej się poprztulał i się nie drze jak ostatnio to robił
|
|
#2238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Castia mam nadzieje,że sie uda!
Eirenne no my w czasie kąpieli, tak nam kazała, jak siurek jest zamoczony i mamy ten płyn do mycia z babydream on taki jakby żelowy i tylko lekko tam i od razu wodą przemywa tż ah widzisz cyculek najlepszy moj dzisiaj po jedzeniu zasnal chwilke a ja akurat oglądałam Uwagę i lezal taki przytulony do piersi i sie smial,ciekawe o czym myslał slodkie to jest ;p
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem zła, siedzę sama w domu i nawet po necie nie pochodzę,
piszecie o tych spacerówkach a ja bym chciała tez je zobaczyć i d..p ![]() bo nawet jak stronka po 10 minutach sie zaladuje to bez obrazków Cytat:
dobrze że ja nie wierzę w takie rzeczy, więc moja jest spokojna od początku
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
ale wiesz co jeszcze jedno. dałaś mi do myślenia. bo to Ja próbuję jej wciskać tą butelkę i ona nie chce bo mam jej ukochanego cycusia pod bluzką.
![]() musze zatrudnić TZ do tej walki albo siostrę!!! choć moja mama raz jej chciała dac koperku i też nie dało rady. ale ja pewnie jeszcze bardziej to utrudniam, więc się wycofuje
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
a jak jestem na uczelni to normalnie je z butli, od tż, od mojej mamy też. Dzieci takie małe a jak kumate...
|
|
#2243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo to może być ten problem, ja mam opere i coś mi zaczęła szwankować ![]() I zawsze warto przeskanować kompa, czy czegoś nie złapał.
|
|
#2244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja miałam problem zaraz po porodzie. Miałam CC i dziecko dostałam dopiero następnego dnia (a parze noc mały był karmiony MM). I jak zaczęłam go dostawiać do piersi, to strasznie się denerwował i nie wiedział co ma robić. Ale byłam twarda i nie dałam się. Mały się darł, a ja całą noc z nim siedziałam i nie dałam MM. I załapał w końcu. |
||
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie TZ tego doswiadczyl hehe. Wykapalam mala(nrmalnie kapiemy co drugi dzien), bo ma ciemieniuche, wszytsko ladne i pachnace. Mala zjadla 50ml poslza na hustawke i zaczela walic klocka
. Mowie do TZ ze skonczyla, a on zeby poczekac... ale mala mowila ''eeeee'' czyli skoncyzla. TZ wzial ja ja a ona body w kupie po szyje czyli znowu ''prysznic'' ale to juz tatusia robota( mama lekko pomogla)Ale dzis ze zmeczenia boczylismy sie na siebie ;/.
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdzie im się mieszczą wszystkie te mądrości jak główki takie małe![]() no nic będziemy walczyć. najwyżej w domu będę miała wszystkie dostępne na rynku smoczki i butelki . do wyboru do koloru ![]() mykam spać, łebek coś mnie boli ![]() dobrej nocki mamusie |
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściowa gada że w czasie kapieli i co ma wyjść na jej - ooo nieee nie no jak coś to się nie przyznamy hehe ![]() no słodkie słodkie tż uwielbia patrzeć jak mały je z cycusia ![]() Cytat:
chociaż jakby się zastanowić to nie jest tak źle tylko ja marudzę ![]() dobra lecę spać tzn do łożeczka
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez pod prysznic i spac, sama bo tż w pracy
dobranoc lejdis
|
#2249 |
|
BAN stały
|
Tajka moja maly tez mial ciemieniuche i szybko sie z nia rozprawilam-bierzesz szczoteczke dla niemowlat do wlosow i tam gdzie jest ciemieniucha krecisz takie koleczka tym wlosien -5min roboty i nie ma juz jej 2tyg ;-) 1 corce smarowalam i cuda niewidy robilam i walczylam z tym cholerstwem do 6mies ;-/
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zadomowienie
|
jak to mówią potrzeba matką wynalazków :P moje dziecko nadwyraz się wszystkim szybko dziś nudziło no myślałam że skonam od tego noszenia i pokazywania różnych rzeczy w domu, przypomniałam sobie że mam skarpetki z grzechotką (chyba rosmanowskie) wsadziłam Nadie do leżaczka i założyłam jej tą skarpetę na rączkę, siedzi od pół godz i próbuje ją zjeść a mama ma chwilę dla siebie
![]() ![]() Cytat:
gondola jest chyba na 80 cm harrods zazdroszczę przyjaciółki ja wszystkie znajome mam daleko więc nie mam z kim wychodzić na spacerki ale mam nadzieję że poznam jakąs dziewczynę jak młoda zacznie bawić się na placu zabaw :P laseczka prawdziwy przystojniak z Kacperka montii Nadia też ma dziś dzień obśliniania sowy z każdej możliwej sowy i stąd moje pytanie czy ją prałaś bo ja w ogóle o tym zapomniałam co do laktatora to wszystko ma na swoim miejscu jak go rozkręcałam żeby sprawdzić wiec sama nie wiem co z nim nie tak jutro jeszcze spróbuje coś z nim zdziałać bo młodej włączyła się głodomorra i je co 2 godziny a ja mam wrażenie że cycki mam puste jak nigdy, flaki się zrobiły jak dwa naleśniczki ja właśnie siedzę i delektuje się karmi :P castia biedna kobiecina grunt że nikogo nie pobiłaś mówicie że sleep&play beznadziejne, ja mam paczkę którą dostaliśmy, zobaczymy jak sprawdzimy eirene ściągnęłabym ale nie mam czym bo mi laktator odmówił posłuszeństwa nakupowałam pojemniczków do mrożenia jak głupia bo za tydz na wesele idziemy i co i dupa laktator nie działa, kupować nowego nie będę może mi się bardziej opłaca wypożyczyć, gdzie się wypożycza laktatory ?? czarna super ten x-lander a ten qunni bajerancki szkoda że się nie rozkłada castia są jeszcze smoczki lateksowe, trzymam kciuki oho zanim doczytałam do końca młodej się maruder włączył lecę ją położyć do łóżeczka może tam w końcu zaśnie buziaki i słodkich snów laseczki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

pluje... a od TŻ zje 

zła jestem trochę na siebie więc za wszelką cenę walczę z tym laktatorem, bo mam wrazenie, że zawiodę małą jak się poddam
kurcze od teraz będę odciągać, a bałam się to robić, bo się naczytałam, że nie powinnam i że dopiero jak samo zacznie odchodzić, bo krzywdę dziecku zrobię, wrrr
Dopiero po 3 tygodniach się zassał prawidłowo

ogólnie spoko
tzn przynajmniej ja wiem, jak ta higiena powinna wyglądać![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. nie chce w ogóle ciągnąć. nawet jak jest bardzo głodna i daje jej mleko to się złości a pić nie chce