|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaki makijaż?
Chcę Was prosić o pomoc w doborze odpowiedniego makijażu.
Najpierw krótka ankieta ![]() 1. Jak się opalasz? - niezbyt szybko, ale od razu na jasnobrązowo, nigdy na czerwono. 2. Kolor oczu - niebieski z zielonymi i brązowymi plamkami; oprawę oczu widać na zdjęciu. 3. Pieprzyki - przeważają jasne, jest także kilka ciemniejszych, ale wszystkie mają złoty/rudawy odcień. 4. Cera - jasna; wydaje mi się, że ma ciepły odcień, ale nie jestem tego pewna; nie rumienię się. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny blond/jasny brąz; dużo pigmentu czerwonego we włosach (zdanie fryzjerki); z tego co pamiętam (bo od kilku lat nie mam naturalnego koloru) zdarzało mi się widzieć rudawe przebłyski we włosach; o wiele lepiej czuję się w ciepłych niż chłodnych odcieniach. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) - widać na zdjęciu. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? - dobrze czuję się w przeróżnych brązach, beżach, kremach, a także zieleniach, pomarańczach czy bieli; nie przepadam za mocno zgaszonymi barwami - czuję się w nich nijako; nie najlepiej wyglądam w czerni i bardzo ciemnym brązie, choć zdarzają się wyjątki. W tej chwili włosy mam rude, wcześniej miałam balejaż w odcieniach blondu, ale o wiele lepiej czuję się w rudym i 100% ankietowanych ( ![]() Aha - odcień mojej skóry wygląda tak, jak na drugim zdjęciu (wydaje mi się, że na pierwszym wyszedł nieco chłodniejszy). Pozdrawiam ![]()
Edytowane przez Natalie of Green Gables Czas edycji: 2006-09-23 o 23:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Jaki makijaż?
w rudych wyglądasz jak jesień, zwłaszcza na pierwszym zdjęciu gdzie masz jasną cerę.
Posiadasz większe zbliżenie twarzy tak by można ocenić kształt oka i owal buzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Natalie of Green Gables Czas edycji: 2006-09-23 o 23:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mam odrobinę bardziej niebieskie oczy, a cerę troszeńkę (ale naprawdę niewiele) ciemniejszą, w odcieniu takim, jak szyja na zdjęciu (bo mam wrażenie, że twarz wyszła minimalnie chłodniejsza).
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Pobawiłam się trochę i dopasowałam zdjęcie do kolorystyki poszczególnych typów (zapożyczyłam wzory z innego wątku; zimy nie brałam pod uwagę) - do żadnych konkretnych wniosków na ich podstawie nie doszłam, ale być może Wy dojdziecie
![]() EDIT: Przepraszam za dwa posty pod rząd.
![]() |
![]() |
#7 |
okrutnica jakaś... |
w jesiennych kolorach nabierasz wyrazu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przyznam, że samej sobie też najbardziej podobam się w jesiennych
![]() No proszę, a do niedawna sądziłam, że mogę być czymkolwiek, ale jesienią (ani zimą) napewno nie ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Czyli:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
okrutnica jakaś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
hmm..
![]() switnie wygladasz w barwach jesienie.. ![]() a poza tym.. to sliczny kolor wloskow.. ![]() ale to juz tak na marginesie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() EDIT: Chciałabym przy okazji poprosić o pomoc w wyborze cieni do powiek: http://www.allegro.pl/item127360694_...wariantow.html (mogą być ewentualnie dwie paletki). Pozdrawiam ![]()
Edytowane przez Natalie of Green Gables Czas edycji: 2006-09-19 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
okrutnica jakaś... |
z góry przepraszam że nie wklejam żadnych propozycji tylko służę radą merytoryczną, ale często wchodzę na wizaż będąc w pracy gdzie nie mam swoich zbiorów zdjęć z makijażami czy fryzurazmi. Natomiast będąc w domu nie mam sił ani zbytnio czasu by usiąść przy komputerze.
Co do cieni- kolorystyka raczej ciepła , palety barw o jakich jest mowa we wklejonym wcześniej przez Ciebie tekście. Ruby Rose raczej nie polecam ![]() Jeśli chodzi o same kolory to polecam poszczególne zestawy RR 01, 02 i 06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za pomoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.