|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXIX
Cytat:
Mam skłonnośc zawsze do szukania winy w sobie - a jak się szuka, to się i znajdzie. Nie uważam, że jestem ok, nie, ale może się rozpędziłam?
|
|
#1022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba atak jest właśnie a ja robię to samo.....
|
|
#1023 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dokładnie tak myslę co wiecej wydaje mi sie całkiem prawdopodobne ze robi to nieświadomie . ludzie mają cos takiego ze zawsze potrafi.ą wykorzystac niedobory emocjonalne innych..często nieswiadomie nawet...na zasadzie ze innych traktuje sie tak jak sobie na to pozwolą ....i w takim wypadku twoje wewnetrzne "umocnienie" sie powinno go przystopowac...czyli w sumie jednak wychodzi na to ze to ty musisz sie zmienic..ale tesz i tobie to wyjdzie na dobre wiec...
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to? nie rozumiem?
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie to uwazam - dwie różne Ty to lepiej i precyzyjniej ujełaś Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-06-11 o 00:09 |
|
|
|
|
#1026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
no i przecięłam sie konserwą - warzywną
nie powiem co i ile się leje - jak sie spotkamy kiedy na żywo - to juz bedę miec conajmniej dwie blizny na dóch różnych palcach dłoni - co ze mnie za towar ![]() jak recydywista dobrze ze jedną mam na palcu fakalcu - zanożyczkistą bo łot nożyczków
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę trudno zachować dystans będąc z wielkim chłopem na 28,5 m przez 24h- na dodatek On ma OSOBOWOŚĆ że ho, ho! Może przytłoczyć
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś tak smutno się w Barze zrobiło
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko za leniwą- i to akurat jest prawda, żaden kompleks Tzn że jak pisałaś, "no właśnie"- na moje retoryczne pytanie o dorosłość, to mnie w duchu nie potepiłaś za niesamodzielność finansową? No dobra, potępiałaś to za mocne slowo- nie uważałaś, że faktycznie nie mogę się uważać za dorosłą?
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
ależ skąd, nie słyszysz spadających klapek??? (nie kubotów, tylko z oczu?)
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pójdę już chyba spać, jutro mam cięzki dzien- muszę zanabyć portfel ![]() wiec wszystkim życzę dobrej nocy
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety masz racje... Czasem wszystko bywa ciężkie
![]() I już jest dzisiaj! Więc niech będzie wesoło
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nie znaczy że jest wesoło ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- no aż tak z tym wszystko nie kciałam polecieć - to powiedz nam coś wesołego - dziel sie dziel - jak masz wesołe wieści to je rozprzestrzeniaj i zarazaj |
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1040 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie możesz twierdzi ,że 42 lata popełniałaś błędy. Ocenia możesz swoje postepowanie tylko jako osoby dorosłej, przynajmniej mniej więcej metrykalnie. Jezeli całe twoje dotychczasowe dorosłe życie było błędem, to błędy popełnili również twoi rodzice w procesie wychowawczym i może tam trzeba wrócic , ale tam twoich win nie ma. Właśnie, to czego się boisz stanowi o twojej niedojrzałości ale nie nazywałabym tego infantylizmem, to zupełnie coś innego. I to od czego powinnaś zacząc to od akceptacji siebie i podniesienis poczucia własnej wartości. Brak samoakceptacji zawsze będzie skutkował lękiem w stosunkach z bliskimi , rodzicami , rodzeństwem lub partnerem. Wiem bo w pewnej mierze to przerobiłam. kurde Ju przeciez Ty jestes inteligentna, zdolna baba , poradzisz se , musisz ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Jaka ja jestem w piątki szczęśliwa ! Wzięłam sobie prysznic, świezą mini-piżamkę , wywietrzyłam sypialnię , zjonizowałam lampką solną powietrze , teraz piję soczek pomarańczowy , a za chwilę relaksacja z muzyczką w słuchawkach i potem spanie do 11 rano. To się nazywa relaks na maksa
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-06-11 o 00:25 |
|||||
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie zaraz, ale będzie- ja czuję ulgę- nawet nie wiecie, jak wielką, przyznałam się wszem i wobec do czegoś, czwgo się najbardziej wstydziłam i myslałam, że się gromy posypią, a tu nie... Bardzo to wszystko było cenne- dziękuję Wam Cytat:
Cytat:
Wspomniałam o 42 latach, bo trudno zmienić coś szybko, a miałam wrażenie, że oczekiwałabyś ode mnie więcej... a ja naprawdę dużo...myslę...na razie...przestałam się też zwracać do W o pomoc, do czego byliśmy oboje przyzwyczajeni, On dobrze się czuł w tej roli- pomagającego, tERAZ mi to już nie odpowiada, a On został na dawnym etapie. Tzn nie to, żeby calkiem to skreślać, ale pomocy i On potrzebuje i ta współodpowiedzialność jest mi potrzebna- buduje mnie. Własciwie to nie mam o sobie zlego zdania- tylko pewne zachowania chcialabym zmienić, ale daję sobie na to czas... Chyba już pójdę....W wrocił, ale nie dlatwgo pójdę, tylkom wypompowana... Jeszcze raz dziękuję- jeśli skwasiłam atmosferę, trudno, ale naprawdę mi to pomogło ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Coś wesołego http://ekskluziff.pl/archive/2008/10
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2011-06-11 o 00:47 |
|||
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie nic nie skisło luuuz
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1045 | ||
|
BAN stały
|
Fajnie, że fogle telefon włączyłaś
Przesiedziałem w wynajętym pokoju 7 godzin, zapłaciłem, i tyle mojego ![]() I tak Cię kochać będę, got it? ![]() Cytat:
A! Dzisiejsze Black Aoud skomentowane przez siostrę jako "pachniesz jak kadzidło, to Opium?", i faktycznie - po jakimś czasie są to indyjskie kadzidełka z różanego drewna, deliszysz po prostu ![]() Cytat:
Tak mnie biiij, poniewieeeraj, męęęcz - yeeeaaah! --- Z tego fkokufienia gotów jestem i doktorat robić, obym tylko ziebuf nauczać nie musiał Poza tym - to byłaby zemsta doskonała, hrehre, widzę to, ich sehe es |
||
|
|
|
#1046 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a no widzisz...wiec to kwestia Twojego podejścia do finansów..więc jeśli ci przeszkadza ta sytuacja mozesz albo zmienic podejście, albo zacząć więcej zarabiać... Cytat:
Cytat:
nom ![]() mnie dopiero od niedawna dobrze to wychodzi...oprócz kwesti dekoracji mieszkania ,ale to kwestia tego ze wiem co chce tylko tego nie ma..wiec jak mam zadecydowac ![]() cos jeszcze chciałam a propos reszty wypowiedzi ale zapomnialam ![]()
|
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko czepiłabym się tego czy zawsze "robi to nieświadomie": "Justysiu znowu te śmierdzące perfumy! Dlaczego ty mi to robisz??" Mi to szantażem emocjonalnym zajeżdża
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-06-11 o 08:12 |
||
|
|
|
#1048 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no wiesz... akurat w tym przypadku to uwazam ze ma prawo wyrazic swoje niezadowolenie w koncu mieszkaja razem. to jest bardzo deikatna kwestia w obie strony.Bo oczywiście kazdy ma swoją wolność (takze do wyboru zapachu) ale jak to ktoś mądry powiedział wolność własna kończy sie tam gdzie zaczyna się wolność innej osoby, więc można dyskutować czy ona ma wolne prawo pachniec jeśli jemu to smierdzi... i ja nie odczytuje tego jako szantaz tyko wyraz bezsilności..sama uzywam czasem tego zwrotu jesli o cos proszę i proszę bez efektu..to w koncu pytam daczego on mi to robi a fogle Maja to czemu Ty nie spisz?
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-06-11 o 08:30 |
|
|
|
|
#1049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polly i jaką dostajesz odpowiedź na takie pytanie?
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Wiesz co, nie podobają mi się te perfumy, możesz ich przy mnie nie używać?" Odebrałabym jako wyrażenie niezadowolenia, pewnie przychyliłabym się do tak wyrażonej prośby. Ale "Dlaczego ty mi to robisz?" odbieram jako oskarżenie i wmawianie winy "No widzisz? Jaka ty jesteś zła i dla mnie niedobra! robisz mi takie złe rzeczy bez powodu! Ja tu cierpię i to wszystko twoja wina!" ![]() sobota jezd, robota czeka
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

a ja robię to samo.....

I nie wiem, jak to do końca rozkminić. Z jednej strony (piszę tu wyłącznie o sobie i swoich odczuciach), praca, stała pensja pozwoliła mi się uniezależnić w jakiś sposób od rodziców emocjonalnie, nabrać jakiegoś poczucia pewności. Nie nie upatruję wszystkiego w pieniądzach
, ale u mnie akurat aspekt finansowy był jakimś małym motorem do zmian w sobie. Z drugiej strony jednak - znam osoby, które zarabiają więcej ode mnie, nie mieszkają już z rodzicami, a jednocześnie nie odcięli "pępowiny" - czasem mam nawet wrażenie, że moja mała "pępowinka"