|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
Selgrosa mamy w Bytomiu albo w Katowicach, także troszkę kilometrów jest. A tam też trzeba mieć kartę, żeby wejść? Zrobimy jutro w Makro rozeznanie cenowe i zobaczymy. Byłam dzisiaj na drugim makijażu próbnym, tym razem u tej babki, którą już wcześniej zaklepałam na ślub. Ogólnie jestem zadowolona, bo wyglądam "po mojemu", tylko bardziej starannie Po południu wrzucę fotki.
|
|
|
|
|
#4772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- a ja właśnie przeszukiwałam nasze forum, żeby upewnić się, że nie muszę iść po akt urodzenia, skoro urodziłam się w tym samym mieście, w którym bierzemy ślub no i się upewniłam Chociaż wolałabym, żebym to ja musiała po to iść a nie TŻ, bo w ogóle nie mogę go zagonić, żeby się za to wziął ciągle ma co innego na głowie ksiądz kazał nam przyjść w połowie czerwca a on nawet jeszcze nie ma aktu chrztu, już nie mówię nic o tym akcie urodzenia. A zanim do księdza, najpierw trzeba iść po papierek do USC Dziewczyny nie wiecie gdzie mogę kupić takie koronkowe albo haftowane aplikacje jak są na sukniach ślubnych? chodzi mi mniej więcej o coś takiego: http://www.jorg.net.pl/aplikacje.htm (napisałam w klubie po co mi to ) a jak już bym znalazła podobną do tej jaka jest na mojej sukni to już w ogóle super by było
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-06-10 o 15:34 |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4774 |
|
Przyczajenie
|
U nas zaproszonych było 140 osób i jak będzie 90 to tez będzie cud... Martwię się żeby chociaż tyle było. W dodatku mało kto dzwoni do nas z potwierdzeniami, każdy ma to gdzieś chyba.tylko się słyszy pocztą pantoflową, że raczej ktoś tam nie przyjdzie.A takich na sto procent gości to mamy do tej pory mało. trzeba będzie dzwonić do wszystkich,
|
|
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
Witam, chcę Wam pokazać mój mini zestaw. Ślub mam 30 lipca br. Mam suknię buty i wybrany bukiet. Biżuterii jeszcze nie mam - na razie nie umiem nic znaleźć. Ze spraw organizacyjnych mamy większość załatwione. TŻ też już prawie ubrany - jeszcze tylko buty. W załączniku zdjęcie mojej sukni (twarz zakrywam ze względu na umiejętności szpiegowskie mojego TŻ-a
), bukietu i bucików. Co myślicie na temat sukni? Ja zawsze chciałam zwiewne muślinowe, ale to nie na moją figurę P.S. nie mam jej porządnie zawiązanej, więc dlatego takie "fałdki" się zrobiły po bokach. Edytowane przez buzka86 Czas edycji: 2011-06-11 o 00:03 |
|
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
Jejku jak Wam dużo osób odmawia... u mnie będzie pewnie podobnie...
Na razie mamy tylko połowę osób zaproszonych i juz kilka powiedziało, że ich nie będzie, ale tragedii jeszcze nie ma. Wkurzę się jak tyle odmówi, bo i tak już pluję sobie w brodę, że wybraliśmy taką salę a nie inną a to, że jedzenie niedobre, że soki rok przeterminowane dają, że myszy latają po sali, że ktoś podobno wszedł na kuchnię i szczura widział... już po prostu spać przez to nie mogę. Gdybym wcześniej wiedziała, że tyle osób odpadnie to byśmy wybrali po prostu inną salę, bo mniejszych jest pełno, no ale teraz już za późno, nigdzie nie znajdę wolnej sali mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Zrobię ze 2 dni przed weselem najazd na salę i wszystko posprawdzamZ resztą powiem Wam, że to chyba wszędzie na tych salach sodoma z gomora się dzieje. Mama ostatnio rozmawiała ze swoją znajoma, która pracowała na dwóch salach weselnych w moich okolicach i co ona naopowiadała to uwierzcie że już chyba nigdy nic nie zjem w barze. Np. właścicielka takiej jednej sali (gdzie na codzien jest bar) kazała obsłudze myć zielone wędliny które zostawały z wesel i wkładała to do kanapek, starą sałatę też jakoś odświeżała i w ogóle wszystko co zostawało z wesel wykorzystywała później przez parę dni w barze. Jak obsługa się buntowała, że to na prawdę już się nie nadaje do jedzenia to ich ochrzaniała i mówiła ze: zjedza, popiją wódką albo piwem, pójda zaraz wyrzygają i tak nie będa wiedzieli od czego... brak słów
|
#4778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale co najlepsze ci, których typowałam, że na pewno będą, znaleźli sobie wymówki albo napisali smsa, że nie przyjadą (bez przyczyny), a rodzina, na którą nie liczyłam, jest zachwycona i będzie Cytat:
No i trochę za mocna aplikacja na tym rozcięciu jak dla mnie, ale najważniejsze, że Tobie się podoba
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ramiączko do sukni będę miała doczepiane na guziczki, tylko dlatego, żebym miała zabezpieczenie jak suknia nie będzie się trzymała podczas szaleństwa tanecznego (nigdy nie nosiłam sukienki bez ramiączek, więc czuję się niepewnie). Byliśmy wczoraj w Makro i zrobiliśmy wieeelkie zakupy ![]() Na 52 osoby (w tym my, foto i DJ) kupiliśmy: -24 butelki 0,5l Żołądkowej Czystej (na początek na stoły i na ewentualne bramy) -24 butelki 0,7l -5 butelek 0,7 Żołądkowej Gorzkiej (znajomi lubią drinki) -2 butelki Żubrówki (chyba też 0,7) -2 butelki ginu -48 butelek 1l Coca-coli -24 butelki 1l Sprita -zgrzewka (nie wiem ile sztuk tam jest) 0,5l Fanty -2 skrzynki Tyskiego Musimy na pewno dokupić jeszcze jakieś Whisky, kilka butelek wina (no właśnie - ile? 10 wystarczy?) i więcej napojów. Myślicie, że wystarczy? O czym zapomnieliśmy? |
|
|
|
|
#4780 |
|
Zadomowienie
|
U nas w temacie zaproszeń na razie panuje błogi spokój. Kilka osób potwierdziło od razu przy zapraszaniu, kilka to formalność, bo wiem, że będą na 100%. Na razie odmówiła (prawdopodobnie) jedna kuzynka mojego M., która żyje na co dzień w Danii. Ale potwierdzenia mamy do końca czerwca, więc jeszcze cierpliwie czekamy.
|
#4781 |
|
Raczkowanie
|
Ogólnie suknia jest ładna, ale cały efekt psuje to paskudne ramiączko. Naprawdę nie mogę zrozumieć, czemu kupa panien młodych na siłę wciska ramiączko i psuje całą suknię
No i trochę za mocna aplikacja na tym rozcięciu jak dla mnie, ale najważniejsze, że Tobie się podoba [/QUOTEChętnie miałabym suknie bez ramiączka. Niestety - mam mały biust i nie ma się na czym trzymać :P Zamiast się bawić poprawiałabym cały czas suknię. Wybrałam właśnie tę suknię ze względu na to - że robi wrażenie większego biustu. |
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
CO do zaproszeń.. \
My zaproszonych mieliśmy 64 osoby, temin potwierdzenia mamy na 15.06 a na chwilę obecną pewnych mamy 30 osób.. z tej reszty, która jeszcze nie potwierdziła będzie myślę max 5 os. i właśnie najgorsze jest to, że odmówiła rodzina, po której się tego nei spodziewaliśmy, a Ci dalsi byli wręcz zachwyceni i od razu potwierdzili przybycie
|
|
|
|
#4783 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
my mamy potwierdzenia do jutra i też czekamy, zadzwoniły tylko 3 osoby, reszta czeka nie wiem na co ,jak się jutro nie odezwą to w poniedziałek moi rodzice obdzwonią rodzinę, my znajomych ( z rodziny Tż wszyscy będą) i oczekujemy jasnej odpowiedzi, mieli wystarczająco dużo czasu żeby się zastanowićCytat:
, choć z tego co mi wiadomo to właściciele mojej sali baaardzo dbają o jakość- może dlatego, że sala jest dość nowa i muszą jakoś zdobyć klienteleCytat:
Cytat:
my na ok 70 osób mamy - 140 litrów soków, 60 l pepsi ,25 l fanty, 15 sprite , dokupić jeszcze musimy wodę gazowaną i niegazowaną win mamy 9 ale też zastanawiamy się czy 3 nie dokupić bo może być trochę mało |
||||
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, soki (jabłkowy i pomarańczowy) i wodę mamy w cenie bez ograniczeń, tylko gazowane musimy mieć swoje.
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam dzisiaj u przymiarki
i na próbnej fryzurze. z fryzury jestem średnio zadowolona, raczej pójde jeszcze do innego fryzjera. za to sukienka wyszła super. Focie wrzucę do klubu
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam o naszym klubie, a tam się zdjęcia pojawiają
![]() Dziewczyny pomóżcie... Usilnie poszukuję bransoletki pasującej do moich kolczyków i za bardzo nie umiem znaleźć Póki co w miarę podoba mi się jedna, ale jest trochę za droga - chciałabym wydać max 80zł, jeśli się uda.Jakby chciało wam się znaleźć jakieś linki (ale nie z google, tylko konkretne oferty zakupu) to będę wdzięczna, może macie lepsze "oko" W załączniku moje kolczyki, a tu link do bransoletki: http://www.black-diamond.com.pl/bizu...bna.php?id=370PS. Czy takie coś http://allegro.pl/bransoletka-9-rzed...658509504.html wygląda bardzo badziewnie? ![]() PS2. Co sądzicie o takim szalo-bolerku do mojej sukni? http://allegro.pl/szale-szal-slubny-...658429093.html http://allegro.pl/szal-slubny-ala-bo...653302213.html Edytowane przez Kasiek1987 Czas edycji: 2011-06-11 o 18:08 |
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza nastała?
![]() Wrzuciłam do klubu fotki makijażu, jakbyście były zainteresowane. Zajadam się właśnie truskawkową muffinką jogurtową Mieliśmy w planie zrobić muffinki na jogurcie naturalnym i z kawałkami truskawek, ale przyszły teściowie zjedli całą siatkę truskawek, zapominając o naszym wieczornym planie... Także musieliśmy się zadowolić truskawkowym Danone Ale owoc!
|
|
|
|
#4788 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4789 |
|
Konto usunięte
|
Pisałam dzisiaj, że mieliśmy mieć ok 70 gości ale zapewne będzie mniej
policzyłam wieczorem listę gości i wyszło, że mamy 80 osób , ja nie wiem jak my to zrobiliśmy, wczoraj Tż liczył i wg jego obliczeń mieliśmy 64 osoby![]() ale wypisałam wszystkich i nie ma mowy o dzisiejszej pomyłce, i tak jak wcześniej martwiły nas odmowy, tak teraz mamy wielką nadzieję, że jednak jeszcze ktoś się rozmyśli (tzn oczywiście mamy nadzieję, że rodziny i znajomi będą w komplecie, ale , że np osoby nie posiadające osoby towarzyszącej zdecydują się jej nie szukać na siłę i przyjdą same) umówiliśmy się z rodzicami, że płacą za 70 osób, więc za każdą dodatkową my będziemy musieli zapłacić a nie przewidzieliśmy tego w budżecie ![]() edit jak znajdę jutro chwilę to wrzucę Wam w klubie moje zdjęcia próbnej fryzury o której wcześniej pisałam, do tej pory jak to wspominam to mi słabo Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2011-06-11 o 23:32 |
|
|
|
#4790 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo ładnie wyglądasz i bardzo dobrze ze zrezygnowalas z rekawiczek, bo strasznie rzucały się w oczy i odciągały uwagę od całej reszty no i za dobrze one nie wyglądają i byłoby Ci w nich baaaardzo gorąco, także bardzo dobra decyzja ![]() a co włosów to co innego będziesz z nimi robić? bo według mnie nie jest źle, ale zawsze możesz jeszcze spróbować innego fryzjera kwiatek będzie fioletowy? ![]() Cytat:
a ta z allegro wg mnie troszkę za szeroka.Cytat:
ale narobiłaś mi ochoty na muffinki mam nawet dobry przepis, ale do tej pory robiłam tylko z czekolada albo z jagodami a robiłaś już kiedyś z kawałkami truskawek? one się (że tak powiem) nie rozciapciają i nie rozpuszczą w piekarniku? ![]() makijaż właśnie jakiś taki mało widoczny, ale to pewnie wina zdjęcia Cytat:
mi się słabo robi jak sobie przypomnę jak mnie fryzjerka na studniówkę uczesała... gorzej już się chyba nie dało. pierwsze co zrobiłam po przyjściu do domu to umyłam głowę i zrobiłam po swojemuedit: Kasiek a może coś takiego: http://www.toowee-style.pl/ELEGANCKA...talem-431.html http://www.toowee-style.pl/Elegancka...iami-1435.html http://www.toowee-style.pl/Elegancka...iami-1266.html http://modna.pl/przedmiot/44490_Ench...innocence+III+ http://www.yamira.pl/torebki-kolczyk...-elegance.html http://www.colia.com.pl/p463,bransol...-ab-4-i-6.html
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-06-12 o 08:19 |
||||
|
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i są szerokie, a takie lubię ![]() Co do muffinek to jeszcze nie wiem, bo to dopiero moje drugie A jagody się nie rozpadały?
|
|
|
|
|
#4792 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() przód jest już zmodyfikowany przeze mnie bo to co ona zrobiła nie kwalifikowało się nawet do zdjęcia zaczesała mi włosy do góry i natapirowała, wyglądałam jak 70letnie baba |
|
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
A co myślicie o takiej bransoletce?
http://allegro.pl/okazja-bransoletka...2.html#gallery |
|
|
|
#4794 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
przypominam ślub 30 lipca)Dawno nic nie pisałam ale nie miałam za bardzo czasu, studia pisania pracy inżynierskiej i organizacja ślubu to niezły kocioł Proszę was o pomoc w kwestii welonu, biżuterii i fryzury bo nie wiem czy coś takiego jak na zdjęciu będzie pasowało. Z załatwionych spraw mamy już: - suknię, buty, bieliznę dla mnie oraz garnitur i dodatki dla Tż - dekorację kościoła, sali, bukiety, butonierki itp. - podziękowania dla rodziców - goście już zaproszeni - jesteśmy w trakcie spotkań w poradni, mamy już dzień skupienia i pierwszą spowiedź - alkohol (wódka Stock) - jestem umówiona na paznokcie i fryzurę Do załatwienia zostało: - ustalenie menu - wybór pierwszego tańca i ustalenia z zespołem - wybór miejsca na sesję zdjęciową i rozmowa z kamerzystą i fotografem - II spotkanie w kancelarii i pewnie jeszcze inne drobne sprawy, ale ogólnie jest ok
|
|
|
|
#4795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukienka fajna, tylko martwię się czy nie jest za bardzo opięta na biodrach. Ja mam dość szerokie, zresztą nosze 42 rozmiar więc nie naszaleję. Chociaż z tym że w tych butach (bede miec koło 178 cm) i dzięki dekoltowi mnie trochę wyciągnie, wiec może nie będę tak grubo wyglądać ![]() Co do włosów, to miałam je upiete za wysoko i welon mi pani wpięła tak na środek. Trzeba by obniżyć całe upięcie, ale nie wiem czy się zdecyduje na takie samo. Jak mówicie ? Kwiatek jest dla picu, bo będę miała różę aqua wpiętą we włosy, żeby mi grało z bukietem. Cytat:
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam to szaliko-bolerko na allegro, ciekawe jak będzie pasować
![]() Szkoda, że nie widziałam go wcześniej, bo byłoby już na wtorkową przymiarkę. http://allegro.pl/szale-szal-slubny-...658429093.html |
|
|
|
#4797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my na ok. 80 osob planujemy: ok 100 butelek 0,5 zoladkowej 15 win soki i litr wody na glowe mamy w cenie moze dokupimy gazowane ![]() a na drugi dzien piwo u nas na tapecie na razie mieskzanie (jutro mamy spotkanie z doradca ), maglujemy pierwszy taniec (mam nadzieje,ze uda sie do "Iris"),facet od tancow nas chwali no i bizu dla mnie,rozne mam koncepcje,ale nic jakos nie moge dostac![]() na razie oficjalnie odmowily 3 osoby |
|||
|
|
|
#4798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli będzie fajne to się też skuszę na t samo
|
|
|
#4799 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() W dodatku mieszkamy z narzeczonym na stancji w lublinie, nasze domy rodzinne są 50 i 100 km stąd (a wesele w Lublinie) no i będziemy się chyba ubierać na wesele na stancji, taka lipa trochę, bo mieszkamy w małym pokoju a w innych pokojach znajomi ehhh. No ale do domu też 100 km nie pojadę żeby się ubrać i wrocić z powrotem Myśleliśmy że zdążymy z remontem naszego mieszkania ale już wiemy że przed ślubem nie da rady i po ślubie znów wrócimy na stancję, ale cóż poradzić...
|
|
|
|
|
#4800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko, że to nie były świeże jagody a mrożone. Tak czy siak - były pyszne ciekawi mnie jak te świeże truskawki się zachowają ![]() Tak a propos gotowania itd muszę się w końcu nauczyć robić porządną zupę, bo wstyd się przyznac ale tak całkowicie sama jeszcze nigdy nie robiłam TŻ nie wiedzieć czemu ciągle się wszędzie chwali jaka to ze mnie dobra kucharka muszę go uświadomić przed ślubem ![]() Cytat:
wg mnie nie jest za bardzo opięta na biodrach, jest dobrze są zakładki ale one nie są od opięcia tylko od tej kokardki, chyba tak ma być (zerknęłam na zdjęcie Twojej sukni na modelce i też tak ma) a na tych zdjęciach z przymiarki jesteś już w swoich ślubnych butach? wysoka będziesz ja w butach będę miała tylko 1,73m. mogłam wyższe kupić dziś w ccc ładne widziałam ![]() Kupiłam dziś do dekoracji stołu perłową girlandę w kolorze kremowym taką jak na pierwszym zdjęciu. w domu mam 2 takie wielkie kielichy, więc myślę, żeby coś z tym wykombinować. muszę dokupić jeszcze jedną girlandę tylko ciągle nie mogę się zdecydować czy robić dekoracje ecru w połączeniu z niebieskim czy fioletowym... szczerze mówiąc do sali najbardziej pasował by bordowy ale nie cierpię tego koloru... salę mam taką kolorowa, że ciężko cokolwiek dopasować ![]() ale najwięcej jest tam chyba bordowego i zielonego w sobotę wybieram się zobaczyć co tam narobili, bo podobno coś się zmieniło...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

Po południu wrzucę fotki.

no i się upewniłam
ciągle ma co innego na głowie
ksiądz kazał nam przyjść w połowie czerwca a on nawet jeszcze nie ma aktu chrztu, już nie mówię nic o tym akcie urodzenia. A zanim do księdza, najpierw trzeba iść po papierek do USC
Na razie mamy tylko połowę osób zaproszonych i juz kilka powiedziało, że ich nie będzie, ale tragedii jeszcze nie ma.
a to, że jedzenie niedobre, że soki rok przeterminowane dają, że myszy latają po sali, że ktoś podobno wszedł na kuchnię i szczura widział... 

,jak się jutro nie odezwą to w poniedziałek moi rodzice obdzwonią rodzinę, my znajomych ( z rodziny Tż wszyscy będą) i oczekujemy jasnej odpowiedzi, mieli wystarczająco dużo czasu żeby się zastanowić
i na próbnej fryzurze. z fryzury jestem średnio zadowolona, raczej pójde jeszcze do innego fryzjera. za to sukienka wyszła super. Focie wrzucę do klubu 
bardzo ładnie wyglądasz
ale narobiłaś mi ochoty na muffinki
a robiłaś już kiedyś z kawałkami truskawek? one się (że tak powiem) nie rozciapciają i nie rozpuszczą w piekarniku?
), maglujemy pierwszy taniec (mam nadzieje,ze uda sie do "Iris"),facet od tancow nas chwali