Lipcowe Panny Młode - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 13:21   #4771
Kasiek1987
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Ciężko powiedzieć co lepsze - z jednej strony przed samym ślubem jest strasznie dużo latania i załatwiania a tu jeszcze miałabyś na głowie obronę i naukę do niej co gorsze... z drugiej strony, jeśli byłoby w tygodniu po ślubie- to też zależy czy początek czy koniec tygodnia, bo niewiadomo czy zdążyłabyś z nauką na egzamin... Tak sobie myślę, że jeśli ja miałabym do wyboru tydzień poprzedzający ślub a tydzień po ślubie to wybrałabym chyba ten po slubie, nie musisz już nic na szybko załatwiać itd.

Najlepiej wybierzcie się do Selgrosa jeśli macie gdzieś w pobliżu. Jest duzo tańszy od makro. Jak robilismy rozeznanie to na gorzkiej żoładkowej było 2 zł różnicy. w makro była po ponad 18zł a w selgrosie ok.16zł i to była normalna cena, bez żadnej promocji. chyba nawet robiłam zdjęcie półki z cenami, żeby później porównać. zaraz poszukam...
My kupiliśmy ostatecznie przez znajomego z koncesją po 14,92zł za 0,5l, załapaliśmy się akurat na ostatni dzień promocji w jakiejś hurtowni
Właśnie tak myślę, że chyba wolałabym się bronić po ślubie, bo przed nim i tak mogę się powoli przygotowywać, a przynajmniej nie będę obgryzać paznokci ze stresu, że jeszcze tyle jeżdżenia i załatwiania.

Selgrosa mamy w Bytomiu albo w Katowicach, także troszkę kilometrów jest. A tam też trzeba mieć kartę, żeby wejść? Zrobimy jutro w Makro rozeznanie cenowe i zobaczymy.

Byłam dzisiaj na drugim makijażu próbnym, tym razem u tej babki, którą już wcześniej zaklepałam na ślub.
Ogólnie jestem zadowolona, bo wyglądam "po mojemu", tylko bardziej starannie Po południu wrzucę fotki.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:41   #4772
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Właśnie tak myślę, że chyba wolałabym się bronić po ślubie, bo przed nim i tak mogę się powoli przygotowywać, a przynajmniej nie będę obgryzać paznokci ze stresu, że jeszcze tyle jeżdżenia i załatwiania.

Selgrosa mamy w Bytomiu albo w Katowicach, także troszkę kilometrów jest. A tam też trzeba mieć kartę, żeby wejść? Zrobimy jutro w Makro rozeznanie cenowe i zobaczymy.

Byłam dzisiaj na drugim makijażu próbnym, tym razem u tej babki, którą już wcześniej zaklepałam na ślub.
Ogólnie jestem zadowolona, bo wyglądam "po mojemu", tylko bardziej starannie Po południu wrzucę fotki.
trzeba mieć kartę. Chociaż jak byliśmy pierwszy raz to tez nie mieliśmy, więc wydali nam taką jednorazową wejściówkę. Tylko nie jestem pewna czy było trzeba podawać jakieś dane firmy... ale chyba nie, wydaje mi sie że tylko nazwisko trzeba było podać...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

a ja właśnie przeszukiwałam nasze forum, żeby upewnić się, że nie muszę iść po akt urodzenia, skoro urodziłam się w tym samym mieście, w którym bierzemy ślub no i się upewniłam Chociaż wolałabym, żebym to ja musiała po to iść a nie TŻ, bo w ogóle nie mogę go zagonić, żeby się za to wziął ciągle ma co innego na głowie ksiądz kazał nam przyjść w połowie czerwca a on nawet jeszcze nie ma aktu chrztu, już nie mówię nic o tym akcie urodzenia. A zanim do księdza, najpierw trzeba iść po papierek do USC zaczyna mnie wkurzać jego podejście, bo wszystkiego muszę sama pilnować i wiem, że się nie wyrobimy

Dziewczyny nie wiecie gdzie mogę kupić takie koronkowe albo haftowane aplikacje jak są na sukniach ślubnych? chodzi mi mniej więcej o coś takiego: http://www.jorg.net.pl/aplikacje.htm
(napisałam w klubie po co mi to ) a jak już bym znalazła podobną do tej jaka jest na mojej sukni to już w ogóle super by było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg apl.jpg (121,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1439429378_3.jpg (40,1 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-06-10 o 15:34
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:53   #4773
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba mieć kartę. Chociaż jak byliśmy pierwszy raz to tez nie mieliśmy, więc wydali nam taką jednorazową wejściówkę. Tylko nie jestem pewna czy było trzeba podawać jakieś dane firmy... ale chyba nie, wydaje mi sie że tylko nazwisko trzeba było podać...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

a ja właśnie przeszukiwałam nasze forum, żeby upewnić się, że nie muszę iść po akt urodzenia, skoro urodziłam się w tym samym mieście, w którym bierzemy ślub no i się upewniłam Chociaż wolałabym, żebym to ja musiała po to iść a nie TŻ, bo w ogóle nie mogę go zagonić, żeby się za to wziął ciągle ma co innego na głowie ksiądz kazał nam przyjść w połowie czerwca a on nawet jeszcze nie ma aktu chrztu, już nie mówię nic o tym akcie urodzenia. A zanim do księdza, najpierw trzeba iść po papierek do USC zaczyna mnie wkurzać jego podejście, bo wszystkiego muszę sama pilnować i wiem, że się nie wyrobimy
powiem Ci, że ja mam to samo. Jak nie przypomnę, to się nie zrobi, bo przeciez jest jeszcze kuupa czasu. A 3 tygodnie zostaly, ja się zaczynam stresować jak nie wiem. Jeszcze załamana jestem, bo dzisiaj z mojej strony odmowiły nam 3 osoby, a od TŻ-ta chyba 4. Tak więc jak na początku mialo być 120 osob, tak teraz jak będzie 90 to będzie super
Stary 2011-06-10, 22:02   #4774
moscicka
Przyczajenie

U nas zaproszonych było 140 osób i jak będzie 90 to tez będzie cud... Martwię się żeby chociaż tyle było. W dodatku mało kto dzwoni do nas z potwierdzeniami, każdy ma to gdzieś chyba.tylko się słyszy pocztą pantoflową, że raczej ktoś tam nie przyjdzie.A takich na sto procent gości to mamy do tej pory mało. trzeba będzie dzwonić do wszystkich,
moscicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 00:01   #4775
buzka86
Raczkowanie

Witam, chcę Wam pokazać mój mini zestaw. Ślub mam 30 lipca br. Mam suknię buty i wybrany bukiet. Biżuterii jeszcze nie mam - na razie nie umiem nic znaleźć. Ze spraw organizacyjnych mamy większość załatwione. TŻ też już prawie ubrany - jeszcze tylko buty. W załączniku zdjęcie mojej sukni (twarz zakrywam ze względu na umiejętności szpiegowskie mojego TŻ-a ), bukietu i bucików. Co myślicie na temat sukni?
Ja zawsze chciałam zwiewne muślinowe, ale to nie na moją figurę
P.S. nie mam jej porządnie zawiązanej, więc dlatego takie "fałdki" się zrobiły po bokach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 59266133.jpg (66,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0022.jpg (87,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0021.jpg (97,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (41,4 KB, 74 załadowań)

Edytowane przez buzka86
Czas edycji: 2011-06-11 o 00:03
buzka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 00:06   #4776
Karo_lka
Raczkowanie

asia_z nam odmowilo 50! Nie przejmuj sie!
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 08:11   #4777
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Jejku jak Wam dużo osób odmawia... u mnie będzie pewnie podobnie... Na razie mamy tylko połowę osób zaproszonych i juz kilka powiedziało, że ich nie będzie, ale tragedii jeszcze nie ma.

Wkurzę się jak tyle odmówi, bo i tak już pluję sobie w brodę, że wybraliśmy taką salę a nie inną ale po prostu to była jedyna w okolicy taka duża i nie mieliśmy za bardzo wyboru... co ja się ostatnio o niej nasłuchałam a to, że jedzenie niedobre, że soki rok przeterminowane dają, że myszy latają po sali, że ktoś podobno wszedł na kuchnię i szczura widział... już po prostu spać przez to nie mogę. Gdybym wcześniej wiedziała, że tyle osób odpadnie to byśmy wybrali po prostu inną salę, bo mniejszych jest pełno, no ale teraz już za późno, nigdzie nie znajdę wolnej sali mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Zrobię ze 2 dni przed weselem najazd na salę i wszystko posprawdzam

Z resztą powiem Wam, że to chyba wszędzie na tych salach sodoma z gomora się dzieje. Mama ostatnio rozmawiała ze swoją znajoma, która pracowała na dwóch salach weselnych w moich okolicach i co ona naopowiadała to uwierzcie że już chyba nigdy nic nie zjem w barze. Np. właścicielka takiej jednej sali (gdzie na codzien jest bar) kazała obsłudze myć zielone wędliny które zostawały z wesel i wkładała to do kanapek, starą sałatę też jakoś odświeżała i w ogóle wszystko co zostawało z wesel wykorzystywała później przez parę dni w barze. Jak obsługa się buntowała, że to na prawdę już się nie nadaje do jedzenia to ich ochrzaniała i mówiła ze: zjedza, popiją wódką albo piwem, pójda zaraz wyrzygają i tak nie będa wiedzieli od czego... brak słów
Stary 2011-06-11, 08:24   #4778
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
powiem Ci, że ja mam to samo. Jak nie przypomnę, to się nie zrobi, bo przeciez jest jeszcze kuupa czasu. A 3 tygodnie zostaly, ja się zaczynam stresować jak nie wiem. Jeszcze załamana jestem, bo dzisiaj z mojej strony odmowiły nam 3 osoby, a od TŻ-ta chyba 4. Tak więc jak na początku mialo być 120 osob, tak teraz jak będzie 90 to będzie super
Cytat:
Napisane przez moscicka Pokaż wiadomość
U nas zaproszonych było 140 osób i jak będzie 90 to tez będzie cud... Martwię się żeby chociaż tyle było. W dodatku mało kto dzwoni do nas z potwierdzeniami, każdy ma to gdzieś chyba.tylko się słyszy pocztą pantoflową, że raczej ktoś tam nie przyjdzie.A takich na sto procent gości to mamy do tej pory mało. trzeba będzie dzwonić do wszystkich,
U nas termin potwierdzeń minął wczoraj. Kilka osób jeszcze nie zadzwoniło i nie dało znać (), ale dużo odmówiło. Aktualnie na 137 zaproszonych mamy pewnych 84. Z tych, co jeszcze nie odpowiedzieli, podejrzewam, że tylko 2-4 osoby przyjdą. Także będzie kicha, bo sala jest duża i mała ilość gości naprawdę źle wygląda
Ale co najlepsze ci, których typowałam, że na pewno będą, znaleźli sobie wymówki albo napisali smsa, że nie przyjadą (bez przyczyny), a rodzina, na którą nie liczyłam, jest zachwycona i będzie

Cytat:
Napisane przez buzka86 Pokaż wiadomość
Witam, chcę Wam pokazać mój mini zestaw. Ślub mam 30 lipca br. Mam suknię buty i wybrany bukiet. Biżuterii jeszcze nie mam - na razie nie umiem nic znaleźć. Ze spraw organizacyjnych mamy większość załatwione. TŻ też już prawie ubrany - jeszcze tylko buty. W załączniku zdjęcie mojej sukni (twarz zakrywam ze względu na umiejętności szpiegowskie mojego TŻ-a ), bukietu i bucików. Co myślicie na temat sukni?
P.S. nie mam jej porządnie zawiązanej, więc dlatego takie "fałdki" się zrobiły po bokach.
Ogólnie suknia jest ładna, ale cały efekt psuje to paskudne ramiączko. Naprawdę nie mogę zrozumieć, czemu kupa panien młodych na siłę wciska ramiączko i psuje całą suknię
No i trochę za mocna aplikacja na tym rozcięciu jak dla mnie, ale najważniejsze, że Tobie się podoba

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 09:50   #4779
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
U nas termin potwierdzeń minął wczoraj. Kilka osób jeszcze nie zadzwoniło i nie dało znać ()

Ogólnie suknia jest ładna, ale cały efekt psuje to paskudne ramiączko. Naprawdę nie mogę zrozumieć, czemu kupa panien młodych na siłę wciska ramiączko i psuje całą suknię
No i trochę za mocna aplikacja na tym rozcięciu jak dla mnie, ale najważniejsze, że Tobie się podoba
U nas też termin minął wczoraj, ale jeszcze się nie denerwujemy, będziemy potwierdzać w przyszłym tygodniu. Większość potwierdziła przy zapraszaniu, także trzeba tylko się upewnić.

Ja ramiączko do sukni będę miała doczepiane na guziczki, tylko dlatego, żebym miała zabezpieczenie jak suknia nie będzie się trzymała podczas szaleństwa tanecznego (nigdy nie nosiłam sukienki bez ramiączek, więc czuję się niepewnie).

Byliśmy wczoraj w Makro i zrobiliśmy wieeelkie zakupy
Na 52 osoby (w tym my, foto i DJ) kupiliśmy:
-24 butelki 0,5l Żołądkowej Czystej (na początek na stoły i na ewentualne bramy)
-24 butelki 0,7l
-5 butelek 0,7 Żołądkowej Gorzkiej (znajomi lubią drinki)
-2 butelki Żubrówki (chyba też 0,7)
-2 butelki ginu
-48 butelek 1l Coca-coli
-24 butelki 1l Sprita
-zgrzewka (nie wiem ile sztuk tam jest) 0,5l Fanty
-2 skrzynki Tyskiego
Musimy na pewno dokupić jeszcze jakieś Whisky, kilka butelek wina (no właśnie - ile? 10 wystarczy?) i więcej napojów.
Myślicie, że wystarczy?
O czym zapomnieliśmy?

Stary 2011-06-11, 09:51   #4780
Kociak85
Zadomowienie

U nas w temacie zaproszeń na razie panuje błogi spokój. Kilka osób potwierdziło od razu przy zapraszaniu, kilka to formalność, bo wiem, że będą na 100%. Na razie odmówiła (prawdopodobnie) jedna kuzynka mojego M., która żyje na co dzień w Danii. Ale potwierdzenia mamy do końca czerwca, więc jeszcze cierpliwie czekamy.
Stary 2011-06-11, 10:04   #4781
buzka86
Raczkowanie

[/QUOTE

Chętnie miałabym suknie bez ramiączka. Niestety - mam mały biust i nie ma się na czym trzymać :P Zamiast się bawić poprawiałabym cały czas suknię. Wybrałam właśnie tę suknię ze względu na to - że robi wrażenie większego biustu.
buzka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 10:37   #4782
potterka
Zakorzenienie

CO do zaproszeń.. \

My zaproszonych mieliśmy 64 osoby, temin potwierdzenia mamy na 15.06
a na chwilę obecną pewnych mamy 30 osób.. z tej reszty, która jeszcze nie potwierdziła będzie myślę max 5 os.

i właśnie najgorsze jest to, że odmówiła rodzina, po której się tego nei spodziewaliśmy, a Ci dalsi byli wręcz zachwyceni i od razu potwierdzili przybycie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 10:38   #4783
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moscicka Pokaż wiadomość
u nas tez kilka osób odmówiło, na ich miejsce zaprosiliśmy kilka innych, liczyliśmy na ok 70, ale już teraz wiemy, że szanse na taką ilość gości są marne
my mamy potwierdzenia do jutra i też czekamy, zadzwoniły tylko 3 osoby, reszta czeka nie wiem na co,jak się jutro nie odezwą to w poniedziałek moi rodzice obdzwonią rodzinę, my znajomych ( z rodziny Tż wszyscy będą) i oczekujemy jasnej odpowiedzi, mieli wystarczająco dużo czasu żeby się zastanowić
Cytat:
Wkurzę się jak tyle odmówi, bo i tak już pluję sobie w brodę, że wybraliśmy taką salę a nie inną ale po prostu to była jedyna w okolicy taka duża i nie mieliśmy za bardzo wyboru... co ja się ostatnio o niej nasłuchałam a to, że jedzenie niedobre, że soki rok przeterminowane dają, że myszy latają po sali, że ktoś podobno wszedł na kuchnię i szczura widział... już po prostu spać przez to nie mogę. Gdybym wcześniej wiedziała, że tyle osób odpadnie to byśmy wybrali po prostu inną salę, bo mniejszych jest pełno, no ale teraz już za późno, nigdzie nie znajdę wolnej sali mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Zrobię ze 2 dni przed weselem najazd na salę i wszystko posprawdzam

Z resztą powiem Wam, że to chyba wszędzie na tych salach sodoma z gomora się dzieje. Mama ostatnio rozmawiała ze swoją znajoma, która pracowała na dwóch salach weselnych w moich okolicach i co ona naopowiadała to uwierzcie że już chyba nigdy nic nie zjem w barze. Np. właścicielka takiej jednej sali (gdzie na codzien jest bar) kazała obsłudze myć zielone wędliny które zostawały z wesel i wkładała to do kanapek, starą sałatę też jakoś odświeżała i w ogóle wszystko co zostawało z wesel wykorzystywała później przez parę dni w barze. Jak obsługa się buntowała, że to na prawdę już się nie nadaje do jedzenia to ich ochrzaniała i mówiła ze: zjedza, popiją wódką albo piwem, pójda zaraz wyrzygają i tak nie będa wiedzieli od czego... brak słów
dlatego ja już nic nie czytam na ten temat bo po co się nie potrzebnie stresować, choć z tego co mi wiadomo to właściciele mojej sali baaardzo dbają o jakość- może dlatego, że sala jest dość nowa i muszą jakoś zdobyć klientele

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

może ramiączko uroku nie dodaje ale dla mnie jego obecność jest jak najbardziej uzasadniona, bo ja z kolei mam wielki biust i nie było opcji, żeby suknia była bez ramiączka na szyję/ramiączek, ostatecznie stanęło na 'kołnierzu', ale jakby koleżanka nie podsunęła mi tego pomysłu to tez pewnie musiałabym mieć coś takiego- bo fajnie modelowało mi biust i trochę go spłaszczało na czym mi akurat zależało
Cytat:
U nas też termin minął wczoraj, ale jeszcze się nie denerwujemy, będziemy potwierdzać w przyszłym tygodniu. Większość potwierdziła przy zapraszaniu, także trzeba tylko się upewnić.

Ja ramiączko do sukni będę miała doczepiane na guziczki, tylko dlatego, żebym miała zabezpieczenie jak suknia nie będzie się trzymała podczas szaleństwa tanecznego (nigdy nie nosiłam sukienki bez ramiączek, więc czuję się niepewnie).

-24 butelki 0,5l Żołądkowej Czystej (na początek na stoły i na ewentualne bramy)
-24 butelki 0,7l
-2 butelki ginu
-48 butelek 1l Coca-coli
-24 butelki 1l Sprita
-2 skrzynki Tyskiego
Musimy na pewno dokupić jeszcze jakieś Whisky, kilka butelek wina (no właśnie - ile? 10 wystarczy?) i więcej napojów.
Myślicie, że wystarczy?
O czym zapomnieliśmy?
wydaje mi się, że powinno starczyć, a soki zapewnia Wam sala?

my na ok 70 osób mamy - 140 litrów soków, 60 l pepsi ,25 l fanty, 15 sprite , dokupić jeszcze musimy wodę gazowaną i niegazowaną
win mamy 9 ale też zastanawiamy się czy 3 nie dokupić bo może być trochę mało
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 15:15   #4784
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość

wydaje mi się, że powinno starczyć, a soki zapewnia Wam sala?

my na ok 70 osób mamy - 140 litrów soków, 60 l pepsi ,25 l fanty, 15 sprite , dokupić jeszcze musimy wodę gazowaną i niegazowaną
win mamy 9 ale też zastanawiamy się czy 3 nie dokupić bo może być trochę mało
Tak, soki (jabłkowy i pomarańczowy) i wodę mamy w cenie bez ograniczeń, tylko gazowane musimy mieć swoje.

Stary 2011-06-11, 15:36   #4785
asia_z
Zakorzenienie

ja byłam dzisiaj u przymiarki i na próbnej fryzurze. z fryzury jestem średnio zadowolona, raczej pójde jeszcze do innego fryzjera. za to sukienka wyszła super. Focie wrzucę do klubu
Stary 2011-06-11, 18:00   #4786
Kasiek1987
Zakorzenienie

Zapomniałam o naszym klubie, a tam się zdjęcia pojawiają

Dziewczyny pomóżcie... Usilnie poszukuję bransoletki pasującej do moich kolczyków i za bardzo nie umiem znaleźć Póki co w miarę podoba mi się jedna, ale jest trochę za droga - chciałabym wydać max 80zł, jeśli się uda.
Jakby chciało wam się znaleźć jakieś linki (ale nie z google, tylko konkretne oferty zakupu) to będę wdzięczna, może macie lepsze "oko" W załączniku moje kolczyki, a tu link do bransoletki: http://www.black-diamond.com.pl/bizu...bna.php?id=370

PS. Czy takie coś http://allegro.pl/bransoletka-9-rzed...658509504.html wygląda bardzo badziewnie?

PS2. Co sądzicie o takim szalo-bolerku do mojej sukni?
http://allegro.pl/szale-szal-slubny-...658429093.html
http://allegro.pl/szal-slubny-ala-bo...653302213.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0101.jpg (134,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki.jpg (16,0 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez Kasiek1987
Czas edycji: 2011-06-11 o 18:08
Stary 2011-06-11, 21:43   #4787
Kasiek1987
Zakorzenienie

Co tu taka cisza nastała?

Wrzuciłam do klubu fotki makijażu, jakbyście były zainteresowane.

Zajadam się właśnie truskawkową muffinką jogurtową Mieliśmy w planie zrobić muffinki na jogurcie naturalnym i z kawałkami truskawek, ale przyszły teściowie zjedli całą siatkę truskawek, zapominając o naszym wieczornym planie... Także musieliśmy się zadowolić truskawkowym Danone Ale owoc!

Stary 2011-06-11, 23:18   #4788
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buzka86 Pokaż wiadomość
Co myślicie na temat sukni?
sukienka ładna, ramiączka fakt - znacznie ładniejsza byłaby bez nich, ale jeśli już muszą być to może bez tych koralików czy co tam jest za zdobienie na nich? starsznie skupia uwagę...

Cytat:
jejku super - sama chcę właśnie tylko jakiś szal, ale myślałam że poprostu kupię kawałek tiulu i zarzucę na ramiona, a proszę tu gotowe na allegro jak ja szukałam to nie było niczego takiego...
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 23:31   #4789
201608051010
Konto usunięte

Pisałam dzisiaj, że mieliśmy mieć ok 70 gości ale zapewne będzie mniej
policzyłam wieczorem listę gości i wyszło, że mamy 80 osób, ja nie wiem jak my to zrobiliśmy, wczoraj Tż liczył i wg jego obliczeń mieliśmy 64 osoby
ale wypisałam wszystkich i nie ma mowy o dzisiejszej pomyłce, i tak jak wcześniej martwiły nas odmowy, tak teraz mamy wielką nadzieję, że jednak jeszcze ktoś się rozmyśli (tzn oczywiście mamy nadzieję, że rodziny i znajomi będą w komplecie, ale , że np osoby nie posiadające osoby towarzyszącej zdecydują się jej nie szukać na siłę i przyjdą same)
umówiliśmy się z rodzicami, że płacą za 70 osób, więc za każdą dodatkową my będziemy musieli zapłacić a nie przewidzieliśmy tego w budżecie

edit jak znajdę jutro chwilę to wrzucę Wam w klubie moje zdjęcia próbnej fryzury o której wcześniej pisałam, do tej pory jak to wspominam to mi słabo

Edytowane przez 201608051010
Czas edycji: 2011-06-11 o 23:32
Stary 2011-06-12, 07:46   #4790
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
ja byłam dzisiaj u przymiarki i na próbnej fryzurze. z fryzury jestem średnio zadowolona, raczej pójde jeszcze do innego fryzjera. za to sukienka wyszła super. Focie wrzucę do klubu
sukienusia super bardzo ładnie wyglądasz i bardzo dobrze ze zrezygnowalas z rekawiczek, bo strasznie rzucały się w oczy i odciągały uwagę od całej reszty no i za dobrze one nie wyglądają i byłoby Ci w nich baaaardzo gorąco, także bardzo dobra decyzja

a co włosów to co innego będziesz z nimi robić? bo według mnie nie jest źle, ale zawsze możesz jeszcze spróbować innego fryzjera kwiatek będzie fioletowy?

Cytat:
Zapomniałam o naszym klubie, a tam się zdjęcia pojawiają

Dziewczyny pomóżcie... Usilnie poszukuję bransoletki pasującej do moich kolczyków i za bardzo nie umiem znaleźć Póki co w miarę podoba mi się jedna, ale jest trochę za droga - chciałabym wydać max 80zł, jeśli się uda.
Jakby chciało wam się znaleźć jakieś linki (ale nie z google, tylko konkretne oferty zakupu) to będę wdzięczna, może macie lepsze "oko" W załączniku moje kolczyki, a tu link do bransoletki: http://www.black-diamond.com.pl/bizu...bna.php?id=370
Kasiek ta bransoletka byłaby idealna do Twoich kolczyków piękna jest i nawet ten kryształek identyczny jak w kolczykach. tylko ze droga a ta z allegro wg mnie troszkę za szeroka.
Cytat:
Co tu taka cisza nastała?

Wrzuciłam do klubu fotki makijażu, jakbyście były zainteresowane.

Zajadam się właśnie truskawkową muffinką jogurtową Mieliśmy w planie zrobić muffinki na jogurcie naturalnym i z kawałkami truskawek, ale przyszły teściowie zjedli całą siatkę truskawek, zapominając o naszym wieczornym planie... Także musieliśmy się zadowolić truskawkowym Danone Ale owoc!
ale narobiłaś mi ochoty na muffinki mam nawet dobry przepis, ale do tej pory robiłam tylko z czekolada albo z jagodami a robiłaś już kiedyś z kawałkami truskawek? one się (że tak powiem) nie rozciapciają i nie rozpuszczą w piekarniku?

makijaż właśnie jakiś taki mało widoczny, ale to pewnie wina zdjęcia

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
edit jak znajdę jutro chwilę to wrzucę Wam w klubie moje zdjęcia próbnej fryzury o której wcześniej pisałam, do tej pory jak to wspominam to mi słabo
wrzuć wrzuć, bo ciekawa jestem czy na prawdę było aż tak źle mi się słabo robi jak sobie przypomnę jak mnie fryzjerka na studniówkę uczesała... gorzej już się chyba nie dało. pierwsze co zrobiłam po przyjściu do domu to umyłam głowę i zrobiłam po swojemu

edit: Kasiek a może coś takiego: http://www.toowee-style.pl/ELEGANCKA...talem-431.html
http://www.toowee-style.pl/Elegancka...iami-1435.html
http://www.toowee-style.pl/Elegancka...iami-1266.html
http://modna.pl/przedmiot/44490_Ench...innocence+III+
http://www.yamira.pl/torebki-kolczyk...-elegance.html
http://www.colia.com.pl/p463,bransol...-ab-4-i-6.html

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-06-12 o 08:19
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 10:26   #4791
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
sukienusia super bardzo ładnie wyglądasz i bardzo dobrze ze zrezygnowalas z rekawiczek, bo strasznie rzucały się w oczy i odciągały uwagę od całej reszty no i za dobrze one nie wyglądają i byłoby Ci w nich baaaardzo gorąco, także bardzo dobra decyzja

a co włosów to co innego będziesz z nimi robić? bo według mnie nie jest źle, ale zawsze możesz jeszcze spróbować innego fryzjera kwiatek będzie fioletowy?

Kasiek ta bransoletka byłaby idealna do Twoich kolczyków piękna jest i nawet ten kryształek identyczny jak w kolczykach. tylko ze droga a ta z allegro wg mnie troszkę za szeroka.

ale narobiłaś mi ochoty na muffinki mam nawet dobry przepis, ale do tej pory robiłam tylko z czekolada albo z jagodami a robiłaś już kiedyś z kawałkami truskawek? one się (że tak powiem) nie rozciapciają i nie rozpuszczą w piekarniku?

makijaż właśnie jakiś taki mało widoczny, ale to pewnie wina zdjęcia

edit: Kasiek a może coś takiego: http://www.toowee-style.pl/ELEGANCKA...talem-431.html
http://www.toowee-style.pl/Elegancka...iami-1435.html
http://www.toowee-style.pl/Elegancka...iami-1266.html
http://modna.pl/przedmiot/44490_Ench...innocence+III+
http://www.yamira.pl/torebki-kolczyk...-elegance.html
http://www.colia.com.pl/p463,bransol...-ab-4-i-6.html
Te bransoletki z Toowee bardzo mi się podobają, tylko zastanawiam się, czy będą pasować do kolczyków, bo są takie "powywijane", a kolczyki mają bardziej prosty wzór. A te bransoletki z kolei by chyba pasowały do zdobienia na sukni No i są szerokie, a takie lubię

Co do muffinek to jeszcze nie wiem, bo to dopiero moje drugie A jagody się nie rozpadały?

Stary 2011-06-12, 10:31   #4792
201608051010
Konto usunięte

Cytat:

wrzuć wrzuć, bo ciekawa jestem czy na prawdę było aż tak źle mi się słabo robi jak sobie przypomnę jak mnie fryzjerka na studniówkę uczesała... gorzej już się chyba nie dało. pierwsze co zrobiłam po przyjściu do domu to umyłam głowę i zrobiłam po swojemu
dodałam, możecie 'podziwiać'
przód jest już zmodyfikowany przeze mnie bo to co ona zrobiła nie kwalifikowało się nawet do zdjęcia
zaczesała mi włosy do góry i natapirowała, wyglądałam jak 70letnie baba
Stary 2011-06-12, 10:37   #4793
Kasiek1987
Zakorzenienie

A co myślicie o takiej bransoletce?
http://allegro.pl/okazja-bransoletka...2.html#gallery

Stary 2011-06-12, 11:05   #4794
karolluki
Raczkowanie

Cześć dziewczyny przypominam ślub 30 lipca)
Dawno nic nie pisałam ale nie miałam za bardzo czasu, studia pisania pracy inżynierskiej i organizacja ślubu to niezły kocioł , ale regularnie tu zaglądałam i podczytywałam jak wam idą przygotowania. Teraz i ja zrobiłam swoje małe zestawienie, w załącznikach wrzucam moją sukienkę, zaproszenia, bukiet, buty i zdjęcie fryzury nad którą się zastanawiam (zdjęcie chyba którejś z wizażanek).
Proszę was o pomoc w kwestii welonu, biżuterii i fryzury bo nie wiem czy coś takiego jak na zdjęciu będzie pasowało.
Z załatwionych spraw mamy już:
- suknię, buty, bieliznę dla mnie oraz garnitur i dodatki dla Tż
- dekorację kościoła, sali, bukiety, butonierki itp.
- podziękowania dla rodziców
- goście już zaproszeni
- jesteśmy w trakcie spotkań w poradni, mamy już dzień skupienia i pierwszą spowiedź
- alkohol (wódka Stock)
- jestem umówiona na paznokcie i fryzurę
Do załatwienia zostało:
- ustalenie menu
- wybór pierwszego tańca i ustalenia z zespołem
- wybór miejsca na sesję zdjęciową i rozmowa z kamerzystą i fotografem
- II spotkanie w kancelarii
i pewnie jeszcze inne drobne sprawy, ale ogólnie jest ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_f.jpg (41,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 213-56.jpg (71,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura_probna.jpg (98,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (11,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0571.jpg (65,5 KB, 153 załadowań)
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 11:09   #4795
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:

te rękawiczki to był niewypał. Były przymierzone tylko, żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać. Nawet jakby fajnie wyglądały, to bym się na nie nie zdecydowała Sukienka fajna, tylko martwię się czy nie jest za bardzo opięta na biodrach. Ja mam dość szerokie, zresztą nosze 42 rozmiar więc nie naszaleję. Chociaż z tym że w tych butach (bede miec koło 178 cm) i dzięki dekoltowi mnie trochę wyciągnie, wiec może nie będę tak grubo wyglądać

Co do włosów, to miałam je upiete za wysoko i welon mi pani wpięła tak na środek. Trzeba by obniżyć całe upięcie, ale nie wiem czy się zdecyduje na takie samo. Jak mówicie ? Kwiatek jest dla picu, bo będę miała różę aqua wpiętą we włosy, żeby mi grało z bukietem.

Cytat:
ładna. Podoba mi się, tylko ciekawa jestem jak ona na żywo będzie wyglądała,
Stary 2011-06-12, 20:30   #4796
Kasiek1987
Zakorzenienie

Zamówiłam to szaliko-bolerko na allegro, ciekawe jak będzie pasować
Szkoda, że nie widziałam go wcześniej, bo byłoby już na wtorkową przymiarkę.

Stary 2011-06-12, 21:14   #4797
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny przypominam ślub 30 lipca)
Dawno nic nie pisałam ale nie miałam za bardzo czasu, studia pisania pracy inżynierskiej i organizacja ślubu to niezły kocioł , ale regularnie tu zaglądałam i podczytywałam jak wam idą przygotowania. Teraz i ja zrobiłam swoje małe zestawienie, w załącznikach wrzucam moją sukienkę, zaproszenia, bukiet, buty i zdjęcie fryzury nad którą się zastanawiam (zdjęcie chyba którejś z wizażanek).
Proszę was o pomoc w kwestii welonu, biżuterii i fryzury bo nie wiem czy coś takiego jak na zdjęciu będzie pasowało.
Z załatwionych spraw mamy już:
- suknię, buty, bieliznę dla mnie oraz garnitur i dodatki dla Tż
- dekorację kościoła, sali, bukiety, butonierki itp.
- podziękowania dla rodziców
- goście już zaproszeni
- jesteśmy w trakcie spotkań w poradni, mamy już dzień skupienia i pierwszą spowiedź
- alkohol (wódka Stock)
- jestem umówiona na paznokcie i fryzurę
Do załatwienia zostało:
- ustalenie menu
- wybór pierwszego tańca i ustalenia z zespołem
- wybór miejsca na sesję zdjęciową i rozmowa z kamerzystą i fotografem
- II spotkanie w kancelarii
i pewnie jeszcze inne drobne sprawy, ale ogólnie jest ok
sliczne zapro
Cytat:
ladna
Cytat:

-24 butelki 0,7l
-2 butelki ginu
-48 butelek 1l Coca-coli
-24 butelki 1l Sprita
-2 skrzynki Tyskiego
Myślicie, że wystarczy?
O czym zapomnieliśmy?
wydaje mi sie,ze ok

my na ok. 80 osob planujemy:
ok 100 butelek 0,5 zoladkowej
15 win
soki i litr wody na glowe mamy w cenie

moze dokupimy gazowane

a na drugi dzien piwo

u nas na tapecie na razie mieskzanie (jutro mamy spotkanie z doradca), maglujemy pierwszy taniec (mam nadzieje,ze uda sie do "Iris"),facet od tancow nas chwali no i bizu dla mnie,rozne mam koncepcje,ale nic jakos nie moge dostac

na razie oficjalnie odmowily 3 osoby
Stary 2011-06-12, 22:00   #4798
minini
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiłam to szaliko-bolerko na allegro, ciekawe jak będzie pasować
Szkoda, że nie widziałam go wcześniej, bo byłoby już na wtorkową przymiarkę.

jak dostaniesz - zrób zdjęcia i napisz jak leży, jakie jest na żywo jeśli będzie fajne to się też skuszę na t samo
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:00   #4799
moscicka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
sliczne zapro

ladna

wydaje mi sie,ze ok

my na ok. 80 osob planujemy:
ok 100 butelek 0,5 zoladkowej
15 win
soki i litr wody na glowe mamy w cenie

moze dokupimy gazowane

a na drugi dzien piwo

u nas na tapecie na razie mieskzanie (jutro mamy spotkanie z doradca), maglujemy pierwszy taniec (mam nadzieje,ze uda sie do "Iris"),facet od tancow nas chwali no i bizu dla mnie,rozne mam koncepcje,ale nic jakos nie moge dostac

na razie oficjalnie odmowily 3 osoby
My kupiliśmy 135 butelek wódki bo zaprosilismy 140 osób, ciasto i tort też na tyle zamówiliśmy a tu się okazuje, że gości będzie dużo mniej. Do jutra mamy termin potwierdzania, ale już wiemy że około 80 osób tylko będzie. Zawiodłam się na ludziach
W dodatku mieszkamy z narzeczonym na stancji w lublinie, nasze domy rodzinne są 50 i 100 km stąd (a wesele w Lublinie) no i będziemy się chyba ubierać na wesele na stancji, taka lipa trochę, bo mieszkamy w małym pokoju a w innych pokojach znajomi ehhh. No ale do domu też 100 km nie pojadę żeby się ubrać i wrocić z powrotem Myśleliśmy że zdążymy z remontem naszego mieszkania ale już wiemy że przed ślubem nie da rady i po ślubie znów wrócimy na stancję, ale cóż poradzić...
moscicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 16:11   #4800
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Co do muffinek to jeszcze nie wiem, bo to dopiero moje drugie A jagody się nie rozpadały?
Hmm... jagody były takie ani nie całe ani nie rozciapciane, ciężko to określić... były tak jakby lekko rozgniecione tylko, że to nie były świeże jagody a mrożone. Tak czy siak - były pyszne ciekawi mnie jak te świeże truskawki się zachowają

Tak a propos gotowania itd muszę się w końcu nauczyć robić porządną zupę, bo wstyd się przyznac ale tak całkowicie sama jeszcze nigdy nie robiłam TŻ nie wiedzieć czemu ciągle się wszędzie chwali jaka to ze mnie dobra kucharka często sobie razem gotujemy jak przyjeżdża, ale nigdy zupę muszę go uświadomić przed ślubem

Cytat:
te rękawiczki to był niewypał. Były przymierzone tylko, żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać. Nawet jakby fajnie wyglądały, to bym się na nie nie zdecydowała Sukienka fajna, tylko martwię się czy nie jest za bardzo opięta na biodrach. Ja mam dość szerokie, zresztą nosze 42 rozmiar więc nie naszaleję. Chociaż z tym że w tych butach (bede miec koło 178 cm) i dzięki dekoltowi mnie trochę wyciągnie, wiec może nie będę tak grubo wyglądać
nie wyglądasz grubo wg mnie nie jest za bardzo opięta na biodrach, jest dobrze są zakładki ale one nie są od opięcia tylko od tej kokardki, chyba tak ma być (zerknęłam na zdjęcie Twojej sukni na modelce i też tak ma) a na tych zdjęciach z przymiarki jesteś już w swoich ślubnych butach? wysoka będziesz ja w butach będę miała tylko 1,73m. mogłam wyższe kupić dziś w ccc ładne widziałam

Kupiłam dziś do dekoracji stołu perłową girlandę w kolorze kremowym taką jak na pierwszym zdjęciu. w domu mam 2 takie wielkie kielichy, więc myślę, żeby coś z tym wykombinować. muszę dokupić jeszcze jedną girlandę tylko ciągle nie mogę się zdecydować czy robić dekoracje ecru w połączeniu z niebieskim czy fioletowym... szczerze mówiąc do sali najbardziej pasował by bordowy ale nie cierpię tego koloru... salę mam taką kolorowa, że ciężko cokolwiek dopasować ale najwięcej jest tam chyba bordowego i zielonego w sobotę wybieram się zobaczyć co tam narobili, bo podobno coś się zmieniło...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9288BB20-A30F-46C8-926A-C8929D25AA41.jpg (38,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg girlanda-perlowa-fioletowa-5szt.jpg (30,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1A47EA84-9198-457B-BDE6-5871109F4219.jpg (32,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg D2C18EB4-CF84-4F55-9F07-250C25DE2C41.jpg (52,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 262D9688-20D0-4F91-A14C-FB6D824379C2.jpg (18,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2EA01888-D80F-4B25-970D-B9928ADC805C.jpg (33,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9E323C43-05C9-46D3-9211-CE083C678854.jpg (39,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 65.jpg (28,7 KB, 1 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości