|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
Cytat:
Ja mam maseczkę z Granatem i jak narazie dobrze się sprawdza, ale niepokoi mnie ten alkohol... Słyszałam, że często jest on konserwantem w takich naturalnych kosmetykach (lub też naturalnopodobnych ) ale czy nie wysuszy włosów?
|
|
#4292 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jeden jest z gratisowymi ml ale jest też droższy, policz sobie, który się bardziej opłaci.Cytat:
|
|
#4293 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli lepiej czysty kokosowy niż ten drugi? ![]() ________ kurcze bo z kolei na stronie sklepu, gdzie można kupić, jest napisane inaczej niż na stronach interneowych gdzie jest sklad albo tez handel, mianowicie jest tak: 1. Olej do Włosów Vatika - Henna, - Amla - Cytryna - wyciąg z sześciu innych wspomagających ziół 2. Olej do włosy Dabur vatica Kokosowy: - kokos - olej rycynowy - henna to ja nie wiem co lepiej kupić ..
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-06-10 o 23:54 |
|
|
|
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pomożecie mi ułożyć "program pielęgnacji włosów"? Myślałam, że mam włosy w dobrym stanie, ale jak popatrzyłam na włosy niektórych Wizażanek, to się zmotywowałam i postanowiłam, że moje włosy też takie będą. Do tej pory miałam postanowienie, że co drugie lub trzecie mycie będę stosować waxa na noc, a w te mycia, gdy nie będę stosować waxa, to będzie maska bingo na tyle ile będę miała czasu, po każdym myciu odżywka bez spłukiwania (ale to bardziej do ułożenia włosów)poza tym od czasu do czasu prostowanie włosów (nie częściej niż raz na dwa tygodnie), wizyta u fryzjera dopiero jak zobaczę rozdwojone końcówki, a wewnętrznie postanowiłam się zdrowiej odżywiać (warzywa i owoce sezonowe w dużych ilościach) i zastanawiałam się nad powrotem do skrzypu i pokrzywy.
No ale popatrzyłam na włosy niektórych dziewczyn i postanowiłam zmienić pielęgnację, a raczej wzbogacić. Więc tak: - myję włosy raz na dwa, trzy dni, czasem zdarza się codziennie, gdy wstanę i są lekko tłuste, gdy jest bardzo gorąco, albo intensywnie ćwiczyłam i spociła mi się skóra głowy bardzo, albo jak mam jakieś ważne wyjście Moje postanowienia to: - jedno mycie: olejowanie na całą noc, rano mycie, maska bingo - następne mycie: mycie wieczorem, wax na całą noc, rano spłukanie waxa (ale zastanawiam się czy by nie dać przed tym myciem nafty, po 15 minutach rozprowadzić na włosach z naftą mieszankę żółtka z miodem na kolejne 15 minut lub pół godziny, zmyć to szamponem, potem wax na całą noc) - kolejne mycie: wieczorem szampon, później maska BINGO wymieszana z miodem na całą noc (ewentualnie zamiast tego olejowanie, a mycie "czwarte" to by była maska BINGO z miodem, ale zastosowana tak jak w przypadku waxa - najpierw nafta itp.) - gdy wypadnie mi mycie gdy wcześniej nie będę mogła nic na noc zastosować to przed myciem nafta na 10 do 15 minut - po każdym myciu wcieranie wody brzozowej w skórę głowy (a może codziennie?) - po każdym myciu odżywka bez spłukiwania (bez silikonów) do ułożenia włosów i odrobina odżywki do poprawek fryzury w czasie gdy nie myję włosów. Tak mniej więcej wygląda mój program pielęgnacji zewnętrznej, jakby czegoś było za dużo/za mało piszcie, ewentualnie jakieś sugestie do zmian czegoś, no piszcie wszystko co byście mi radziły zmienić w tej pielęgnacji, pomóżcie mi ułożyć mój "program pielęgnacji włosów" ![]() Wewnętrznie mam zamiar pić pokrzywę i skrzyp, może na drożdże się skuszę, do tego dużo warzyw i owoców, zastanawiam się, czy nie zacząć pić dodatkowo multiwitaminy? Czekam na Wasze sugestie co zmienić, co jest OK, Wasze rady czego jest za dużo, czego za mało. Myślałam, że moje włosy są w dobrym stanie, ale włosy w dobrym stanie, a takie włosy jak mają niektóre z Was to ogromna różnica, a ja chcę mieć włosy takie jak niektóre z Was |
|
|
|
#4296 | |
|
Rozeznanie
|
Hmm.. na to pytanie nie potrafię odpowiedzieć. Oleje na parafinie są.. no inne. Zależy, czy Twoje włosy to lubią. Moje akurat nie, więc ja unikam, ale generalnie takie oleje nie są chyba złe.
Cytat:
a tutaj dokładny skład drugiego: klik można porównać. Ja używałam tylko vatiki kokosowej z pierwszego linku, jak dla mnie był całkiem ok (no.. poza zapachem, ale jestem chyba wyjątkiem w tym względzie, bo on się wszystkim innym podoba )
|
|
#4297 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Alterra, Artiste fioletowa czy Garnier Karite...Cytat:
taki jakiś chemiczny, jak mydło sprzed x lat
|
||
|
|
|
#4298 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za pomoc
![]() zdecydowałam się na: 1. Vatika: olej do włosów kokosowy 2. Vatika: "dziki kaktus" - odżywka 3. Olej do włosów - amla gold. Tak jak wcześniej pisałyście, będę olejować naprzemiennie. Dziękuję za doradzenie Bruja, DMkAnia
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź, jesteście kochane i niezawodne
|
#4301 |
|
Raczkowanie
|
zaintrygowała mnie ta siarka w tabletkach
może spróbuję włączyć do kuracji na następny miesiąc :
|
|
#4302 |
|
Rozeznanie
|
calioppe**
Intryguję mnie to jakiej długości masz włosy. Można je gdzieś zobaczyć? . |
|
|
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
Witam drogie wizażanki
![]() Rozpoczęłam zapuszczanie włosów i od razu subskrybuję ![]() Na poczatek się wyżalę, otóż byłam przedwczoraj u fryzjera. Początkowo miałam zamiar ściąć tylko grzywkę, no ale pomyślałam, że jak już tu siedzę to jeszcze końcówki podetnę, no i powiedziałam fryzjerce, że tak ze 3cm (!!!) może mi podciąć. Efekt jest taki, że ubyło mi jakieś 15cm. Wyszłam stamtąd wściekła, rozżalona, bo fryzjerka ścięła to co uważała za zniszczone i tyle. Już wolałam mieć trochę rozdwojone te końcówki niż w ogóle ich nie mieć !!! No to zapuszczanie czas zacząć. Jak na razie jestem w trakcie brania belissy już od 2tyg. (miała pomóc skórze, ale na włosy może też się teraz przyda), zakupiłam szampon RADICAL do włosów zniszczonych i wypadających (dobry wybór?) , bo akurat w Rossmanie rzuciła mi się w oczy promocja na niego no i szukam czegoś jeszcze, bo to chyba za mało żeby mieć znów dłuugie włosy czytam Was i się zastanawiam co tu można zrobić jeszcze.
|
#4305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Nie mniej jednak teraz, mimo posiadania zdrowych włosów, fryzjerki i tak tną tyle ile im się podoba("proszę 2 cm, bo bardzo zależy mi na długości"- fryzjerka przytakuje, a gdy kończy robotę okazuje się, że ubyło ich 6, nie 2...). Lepiej podcinać się samodzielnie, lub znaleźć godną zaufania osobę.Brooke Przejrzyj wątek. Jest tu masa informacji. Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-06-11 o 11:37 |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gimli666, ja już sobie powiedziałam, że nigdy więcej nie skorzystam z usług nieznajomej fryzjerki, pozostanę wierna na zawsze mojej koleżance ![]() Wątek przeglądam wzdłuż i wszerz
|
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2743471 6]No bo sieć Rossmann nie ma w swojej ofercie Alpecinu.
[/QUOTE]Oczywiście, że ma, tylko że w Niemczech
|
#4309 |
|
Rozeznanie
|
Brooke91: Od siebie mogę Ci polecić na porost tabletki z drożdżami piwnymi. U mnie zadziałały naprawdę szybko
Można pić także napar, ale nie każdemu smakuje (ale drożdże piekarskie to chyba nie to samo co piwne?)
|
|
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, słyszałyście o tym? http://www.boots.com/en/Lee-Stafford...-200ml_854442/
Może któraś, mieszkająca w Anglii używała? Sa bardzo pozytywne komentarze i niektórym ta maska przyspieszyła porost, bez specjalnych zniszczeń na włosach. |
|
|
|
#4311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale tabletki bardzo chętnie, można je dostać w aptekach ?? I czy można jednocześnie stosować je z belissą ? Nie za dużo tego będzie ? Obecnie rozważam zakup seboradinu i olejku rozmarynowego ![]() Potem doleję go trochę do seboradinu jak pisałyście wcześniej i zobaczymy do tego mam jeszcze ten Radical, też będę używać
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Zaczynam od wczoraj lykac Doppelherz na wlosy i paznokcie. Ciekawe jak sie spisze. |
|
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz bardzo ładne włosy Takie błyszczące |
|
|
|
|
#4315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że w każdej aptece powinny być - często pod nazwą 'witaminy z grupy B', bo drożdże piwne są ich bogatym źródłem, choć nie wszystkich. Nie znam składu belissy, ale ponoć nadmiar witaminy B jest usuwany wraz z moczem z organizmu. Na dozie jest duży wybór i dokładnie opisane składy oraz dawkowanie ![]() Ja dodałam olejek rozmarynowy do wody brzozowej + parę kropel rycynki, która ładnie się wymieszała. Wcierka działa (zwłaszcza widzę to na zarastających w łuk włoskach na skroniach, bo zawsze miałam je 'kwadratowe'). Nie do wiary, że wyrastają mi nowe włosy tam, gdzie ich nie miałam![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj nałożyłam pierwszy raz tą maskę Alterra i jestem przyjemnie zaskoczona
![]() Trochę się bałam, że nie rozczeszę włosów (ostatnio fryzjerka mi powiedziała, że nigdy nie widziała tak plączących się włosów i mi współczuje ), ale maska dobrze się sprawdziła u mnie zobaczymy jak będzie dalej, jak na razie będę jej używać na zmianę z Kallosem.Trochę bałam się braków silikonów i tego, jak moje włosy będą wyglądały, ale jest dobrze ![]() Co do tabletek z siarką, dzisiaj już mi się po nich nie odbija siarką żyję nadzieją.. ![]()
|
|
#4317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nawet jeśli to dużo to przez jakis czas na pewno mi nie zaszkodzi, mam raczej niedobór witamin.Ja w poniedziałek lecę po seboradin i do niego będę dodawać Coś przecież musi zadziałać ! Mnie nie zależy na nowych włosach tak jak na ich szybszym wzroście
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam wesela w lipcu i sierpniu I mam nadzieję, że kondycja moich włosów ulegnie zmianie na lepsze i że chociaż parę cm do tego czasu urosną.
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w 3 miesiące to przeciez nie aż tak dużo tylko, że ja dopiero zaczynam swoją kurację i boję się, że na efekty trzeba będzie dłużej czekać
|
|
#4320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musimy być dobrej myśli |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

) ale czy nie wysuszy włosów?

. Jeden jest z gratisowymi ml ale jest też droższy, policz sobie, który się bardziej opłaci.

Alterra, Artiste fioletowa czy Garnier Karite...
taki jakiś chemiczny, jak mydło sprzed x lat 

15.04.2013