Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-11, 19:02   #3361
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
cześć mamuśki

U nas ten dzień był przedługaśny licytowałam na all łóżeczko (Gluck za 150zl) i wygrałam trochę się bałam bo to używane i w ogóle... ale wyszło super. Odbiór u mnie w Gdyni więc jak tylko rano wstaliśmy z mężem pojechaliśmy po łup jest śliczne, używane 2 lata a wygląda jak nowe (w zestawie dostałam ochraniacz i pościel) Nie ma wyjmowanych szczebelków ale... i tak jestem szczęśliwa, mąż już jest złożył i będę sobie w nim składować dzieciowe rzeczy
Podjechaliśmy jeszcze do sklepu z akcesoriami dla dzieci i kupiliśmy butelkę, smoczek, pieluszki tetrowe i takie różne, na majtkach poporodowych i wkładach się poddałam bo nie wiem jak to ugryźć
W każdym razie po malutku coś się dzieje

Ja tak miałam kilka razy jak licytowałam łóżeczka, wkurzające

ja chyba też, już sama nie wiem

Oj to jakiś słaby lumpek ja dziś wychaczyłam dwa śpioszki z dł. rękawem Mark&Spencer za 12zł chyba nie używane choć bez metek

Pościel 6 elementów za 169zł to chyba jednak drogo choć wygląda na zdjęciu na solidnie wykonaną.

81gosia ale się obłowiłaś

Noair tak trzymaj
Gratulacje!

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
to zmotywujmy się razem

Poprostu wody jej odeszły i musiała urodzić , a dzidzia już była na tyle rozwinięta że mogła przyjśc spokojnie na świat

1. Śpioszki z ciuszka
2. Niebieska za 20zł
3. Biała moja faworytka
To ja chce juz teraz miec tak rozwinieta
Nie no naprawde trzeba sie w koncu wziac bo to juz 3/4 ciąży zaraz w sjumie bedzie
Śpioszki jakie słodziarskie, zwłaszcza te "łapki" na nich a tuniki-maskarejszyn! obie mi sie strasznie podobaja!
Stary 2011-06-11, 19:04   #3362
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Gosiu ładne sukienki i przede wszystkim b.b.b. ładnie Ci w nich

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 19:06   #3363
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
To ja chce juz teraz miec tak rozwinieta
Nie no naprawde trzeba sie w koncu wziac bo to juz 3/4 ciąży zaraz w sjumie bedzie
Śpioszki jakie słodziarskie, zwłaszcza te "łapki" na nich a tuniki-maskarejszyn! obie mi sie strasznie podobaja!
No własnie tożto już coraz mniej czasu
Tuniczki 1. za 20zł a druga za 30zł

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Gosiu ładne sukienki i przede wszystkim b.b.b. ładnie Ci w nich
Dziekuję

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 19:14   #3364
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie tożto już coraz mniej czasu
Tuniczki 1. za 20zł a druga za 30zł

Dziekuję

Nie mow mi takich rzeczy, w sensie cenowym..dlaczego ja nie mieszkam w Lublinie no zakupy naprawde udane
Stary 2011-06-11, 19:15   #3365
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
moje ruchliwe nawet czasem za bardzo... zwłaszcza w nocy, na początku potrafiłam się wybudzić od tych kuksańców. teraz przed spankiem też mam pokazówki na co go stać, a jak już się ułoży w brzuśku do spanka to zasypia a ja razem z nim...
najśmieszniejsze jest to, że mój tż nie może upolować kiedy kopie, bo co mu mówię to on kładzie rękę na brzuchu a wtedy cisza... wstydzi się tatusia chyba hehe
moje też już się regularnie rusza, ale wczoraj oglądaliśmy z TŻ film to dał pokaz jak nigdy. Nawet TŻ dotał kopniaka w ucho hihihi a jaką miał z tego radochę
Cytat:
Zobaczcie jakie cudo znalazlam! zabierzcie mi lapka i zabroncie mi wchodzenia na all http://moda.allegro.pl/piekna-dluga-...656527085.html
Świetna, ja mam jedną maksi w taką cudną krateczkę tylko nie wiem czy zmieszczę się teraz w cycorach
Cytat:
"kolorowanie" to tekst zaczerpniety z "Sexu w wielkim miescie", kiedy dziewczyny nie mogly rozmawiac o kochanieu sie przy coreczce Charlotty

Przepis na roll dogi:
CIASTO:
- mąka – 3 szklanki
- drożdże – pół kostki
- olej lub oliwa z oliwek – 2 lub 3 łyżki stołowe (wg.uznania)
- woda – 1 szklanka
- szczypta soli i cukru (ok. pół małej łyżeczki, płaskiej!)

PARÓWKI (wg uznania, ja wczoraj mialam pol kg takich mniejszych i starczylo ciasta )

Mąkę przesiać, dodać sól i cukier, dodać olej lub oliwę, wkruszyć drożdże, wymieszać i dodać wodę. Zagniatać ok 10 min., im dłużej tym ciasto lepsze. Po wyrobieniu ciasta włączyć piekarnik do 220 stopni i nagrzac; ciasto ma się nie lepić do rąk, można je podsypywać mąką w czasie wyrabiania, po ugniataniu zostawic ciasto przykryte sciereczka na 20-30 min do wyrosniecia; wyrobione juz ciasto formowac na prostokaty (ja to robilam wczoraj recznie bo nie mam walka ) i owijac nim parowki; wstawic do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 min.

To wszystko tu macie fotke z wczoraj(musialam zrobic bo bylam z siebie taka dumna ze w koncu czegos nie spieprzylam )
kolorowanie hehe dobre a przepis napewno wykorzystam, bo paróweczki wyglądają bardzo apetycznie mnaaami
Cytat:
to zmotywujmy się razem

Poprostu wody jej odeszły i musiała urodzić , a dzidzia już była na tyle rozwinięta że mogła przyjśc spokojnie na świat

1. Śpioszki z ciuszka
2. Niebieska za 20zł
3. Biała moja faworytka
super łupy, ja ostatnio też zaszalałam na allegro, ale pochwal.ę się jak dojdzie wszystko

Wogóle to witajcie maminki ja wczoraj zakuwałam do egzaminu, a dziś musze się pochwalić że nieszczęsna dydaktyka zaliczona na 4 Niuniek mnie cały czas dopingował kopniakami na egzaminie cieszę się, że już po
A teraz zmykam pod prysznic i zaraz wracam
Stary 2011-06-11, 19:18   #3366
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
moje też już się regularnie rusza, ale wczoraj oglądaliśmy z TŻ film to dał pokaz jak nigdy. Nawet TŻ dotał kopniaka w ucho hihihi a jaką miał z tego radochę

Świetna, ja mam jedną maksi w taką cudną krateczkę tylko nie wiem czy zmieszczę się teraz w cycorach

kolorowanie hehe dobre a przepis napewno wykorzystam, bo paróweczki wyglądają bardzo apetycznie mnaaami

super łupy, ja ostatnio też zaszalałam na allegro, ale pochwal.ę się jak dojdzie wszystko

Wogóle to witajcie maminki ja wczoraj zakuwałam do egzaminu, a dziś musze się pochwalić że nieszczęsna dydaktyka zaliczona na 4 Niuniek mnie cały czas dopingował kopniakami na egzaminie cieszę się, że już po
Korzystaj kochana, tanio i latwo sie robi i jest patent na gosci no to gratulejszyn i czekamy z niecierpliwoscia na łupy z all
Stary 2011-06-11, 19:33   #3367
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ojoj to niemiło

faktycznie cisza tu jak makiem zasiał dzisiaj - przynajmniej nie mam pieciu stron zaległości a jakiś sąsiad okrutny znęca się nade mną i grilowe zapachy rozsiewa....

zrobiłam sobie dzis siniaka na opuszku palca...jakoś chyba zle mi sie wbiła ta igła od glukometru, niby nic a boli jak cholera
ja nie wiem jak bym wytrzymała codziennie kilka razy się kłuć, podziwiam Cię

Cytat:
Jak sie czujesz teraz? lepiej troszke?

Małgos a gdzie fotki? Mnie tak nosi od wczoraj ze moglabym sprzatac caly czas no i rzuce wam pozniej fajny przepis bo wczoraj wyprobowalam

To świetne wiadomosci trzymam kciuki zeby dobra passa Cie nie opuszczala

Ty weź uważaj, teraz macica to nie sa tanie rzeczy, a jakby Ci tak dala noge???

Jak ja uwielbiam prasowac

Rosolek u nas jest przyjemnie, slonce za chmurami, ale nie jest zle, wazne ze odpoczniemy troche od tych upalow bo naprawde mozna bylo zwariowac

Rewelacja! To gratuluje ja wygralam chyba w zyciu cos tylko jeden raz no wlasnie czytalam wczoraj artykul o wkladkach laktacyjnych ze to swietna rzecz, ciekawe jak to bedzie przy karmieniu i bolesnosci

Fajna kiecka

Wiesz co, a tak sie denerwowalas..powinnas dostac
mowilysmy Ci ze wszystko bedzie dobrze głuptasie maly
dzięki, lepiej się czuję teraz, ale rano masakra

Cytat:
No mi mąż poodkurzał, ale tylko dlatego że bardzo na ryby chciał jechać a reszta czekała na mnie

już idę po aparat

Tak wogóle to koleżanki mnie przestraszyły , jedna urodziła w 35 , druga że już praktycznie wszsytko ma , a ja w szarej du..ie, to kupiłam dziś kocyk polarowy i ręczniczek z myjką dla małego i zaczynam sukcesywnie zakupy, oczywiście małżowi to nawet nie mówię, bo się wścieknie zaraz już to łóżeczko i wózek jemu zostawie

Mam dziś odkurzać jem i jem i dalej jestem głodna ile można

aaa i "kolorowanie" mi się skojarzyło zz.... przytulaniem oczywiście
oddaj mi troche tego apetytu, ja zjadłam 2 bułki z twarożkiem, mały jogurt i kawałek pizzy przez cały dzień i to z przymusu bo mi się nic nie chce

lullaby_ml robiłam takie parówki na praktykach tylko ciasto było z twarogiem, ale nie było go w ogóle czuć a jakby po upieczeniu dodać surówkę to by były hod-dogi

Cytat:
Ja sobie obiecuje ze w koncu wydrukuje ta liste ktora mamy na poczatku watku i bede sobie odchaczala to czego nie mam (czyli praktycznie wszystko ) i cos sie nie moge zebrac; a dlaczego urodzila w 35 tyg? w sumie to ja nie ukrywam ze chcialabym urodzic troszeczke wczesniej
ja zrobiłam sobie kiedyś listę w zeszycie,0 i w sumie z grubszych rzeczy to mam większość (oprócz materaca i rzeczy które nie są konieczne ale chciałabym mieć) zostały drobniejsze... bardziej higieniczne

irmith gratuluje zakupu

MalgosiaM8 te śpioszki (śpioszki i pajacyki to chyba to samo, no nie? śpioszki wiem że mogą być jeszcze bez rękawów) i tuniczki (sukieneczki?) super

anuska_s
gratulacje ocenki

ja mam teraz gości, ale oglądają film o wampirach a mnie takie "bajki" nie interesują
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 19:38   #3368
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja nie wiem jak bym wytrzymała codziennie kilka razy się kłuć, podziwiam Cię

dzięki, lepiej się czuję teraz, ale rano masakra

oddaj mi troche tego apetytu, ja zjadłam 2 bułki z twarożkiem, mały jogurt i kawałek pizzy przez cały dzień i to z przymusu bo mi się nic nie chce

lullaby_ml robiłam takie parówki na praktykach tylko ciasto było z twarogiem, ale nie było go w ogóle czuć a jakby po upieczeniu dodać surówkę to by były hod-dogi

ja zrobiłam sobie kiedyś listę w zeszycie,0 i w sumie z grubszych rzeczy to mam większość (oprócz materaca i rzeczy które nie są konieczne ale chciałabym mieć) zostały drobniejsze... bardziej higieniczne

irmith gratuluje zakupu

MalgosiaM8 te śpioszki (śpioszki i pajacyki to chyba to samo, no nie? śpioszki wiem że mogą być jeszcze bez rękawów) i tuniczki (sukieneczki?) super

anuska_s gratulacje ocenki

ja mam teraz gości, ale oglądają film o wampirach a mnie takie "bajki" nie interesują

Bo to mialy byc cos ala hod-dogi ale bardziej tresciwe
Stary 2011-06-11, 19:39   #3369
Sharifa
Rozeznanie

No to sobie pospalam

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
taka to pożyjemorze, ocean, sardynki
Kochana pozyje, ale tylko w weekendy i to nie wszystkie w okresie wiosenno-letnim, potem to glowe od wiatru urywa albo deszcze pada. Zupelnie jak w Polsce, tylko cieplej

Cytat:
za egzamin

A ci co na allegro w ostatnich minutach/segundach przelicytowuja moze jakichs robotow uzywaja? Bo slyszalam, ze tak tez mozna.
Stary 2011-06-11, 19:40   #3370
anuska_s
Rozeznanie

Dziekuję kochane maminki najgorsze egzaminy już za mną, a czekają jeszcze dwa w tym jeden za tydzień ustny, a drugi 1 lipca internetowo hihi zaczynam teraz robić pazurki, muszę teraz bo TŻ na służbie, a jemu to zawsze śmierdzi
Stary 2011-06-11, 19:42   #3371
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Bo to mialy byc cos ala hod-dogi ale bardziej tresciwe
Wcielo mi czesc posta Pisalam, ze mialam wlasnie prosic o przepis na roll dogi, a tu juz caly opis wklejony nawet ze zdjeciem Wygladaja smacznie i rewelacyjne "na wynos" w jakis plener. Musze wyprobowac
Stary 2011-06-11, 19:43   #3372
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
No to sobie pospalam

Kochana pozyje, ale tylko w weekendy i to nie wszystkie w okresie wiosenno-letnim, potem to glowe od wiatru urywa albo deszcze pada. Zupelnie jak w Polsce, tylko cieplej

za egzamin

A ci co na allegro w ostatnich minutach/segundach przelicytowuja moze jakichs robotow uzywaja? Bo slyszalam, ze tak tez mozna.
Można
Stary 2011-06-11, 19:46   #3373
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Pewnie snajpera używają i stąd całe przegrywanie. One licytują 3 sek przed więc ciężko wyczuć

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 19:47   #3374
19natka88
Zakorzenienie

Hejka Coś mało naskrobałyście Ja wróciłam właśnie ze szkoły, dowiedziałam się ze mamy odpuszczone jedno zaliczenie ale za to jutro egzamin na który chyba nic nie umiem
Na pocieszenie kupiłam sobie bluzkę na egzamin i trochę ciuszków Michasiowi (w 5-10-15 i Coccodrillo są przeceny!) Wrzucę fotki jak odzyskam aparat

acelinka no to 5 murowana co? A za kolejny trzymam kciuki, zebyś nie musiała pisać

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myslicie o tej sukience? http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki Wpadła mi w oko a pod koniec lipca idziemy z TŻtem na wesele

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

http://allegro.pl/alltimax-posciel-6...661654938.html a pościel chyba taką kupię dla maluszka Chyba nie az tak drogo jak myślicie?
Sukienka śliczna chociaż cena mogłaby być niższa
Pościel chyba tak w normalnej cenie, bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
W ogóle dostałam śliczne buciki, sama kupiłam i ja nie wiem czy w ogóle Filipa w to wszystko ubiorę chyba będę musiała go przebierać 10 razy dziennie
Mój tż powiedział, ze nie będzie tak, ze ubranka w szafie będą leżeć A masz większość w tych mniejszych rozmiarach?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
zrobiłam sobie dzis siniaka na opuszku palca...jakoś chyba zle mi sie wbiła ta igła od glukometru, niby nic a boli jak cholera
Ja sobie przy pierwszym samodzielnym badaniu za mocno ustawiłam tą igłę i też miałam siniaka także współczuję

I mierzyłam dzisiaj cudnej urody maxi dress w Orsayu i trzeba przyznać, ze całkiem mi pasowała Gorzej z przekonaniem tż do takich sukienek

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 19:50   #3375
cotynato
Zakorzenienie

Różnie mam ale w większości 0-3, 57 (?), 62 itp Kilka większych też się znajdzie

Wymianka.
Stary 2011-06-11, 19:51   #3376
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hejka Coś mało naskrobałyście Ja wróciłam właśnie ze szkoły, dowiedziałam się ze mamy odpuszczone jedno zaliczenie ale za to jutro egzamin na który chyba nic nie umiem
Na pocieszenie kupiłam sobie bluzkę na egzamin i trochę ciuszków Michasiowi (w 5-10-15 i Coccodrillo są przeceny!) Wrzucę fotki jak odzyskam aparat

acelinka no to 5 murowana co? A za kolejny trzymam kciuki, zebyś nie musiała pisać

Sukienka śliczna chociaż cena mogłaby być niższa
Pościel chyba tak w normalnej cenie, bardzo ładna

Mój tż powiedział, ze nie będzie tak, ze ubranka w szafie będą leżeć A masz większość w tych mniejszych rozmiarach?

Ja sobie przy pierwszym samodzielnym badaniu za mocno ustawiłam tą igłę i też miałam siniaka także współczuję

I mierzyłam dzisiaj cudnej urody maxi dress w Orsayu i trzeba przyznać, ze całkiem mi pasowała Gorzej z przekonaniem tż do takich sukienek
wrzucaj focie a tam TŻ, teraz ma Ci byc wygodnie, z zreszta jak Cie w niej zobaczy to sam zwariuje i sie przekona, zobaczysz a masz gdzies fotke? w sensie w necie?
Stary 2011-06-11, 19:54   #3377
cotynato
Zakorzenienie

A , pochwalę się wam moimi wypasionymi butkami ( jedne wyglądają jak brudne, ale miały taki defekt, przecenione przez to były i wzięłam bo cudaczki a ostatnia para )i bluzą w małpki
Co prawda nie lubię zieleni, ale mam sentyment do małpek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10081.jpg (65,3 KB, 50 załadowań)

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-06-11 o 19:56
Stary 2011-06-11, 19:54   #3378
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Różnie mam ale w większości 0-3, 57 (?), 62 itp Kilka większych też się znajdzie
No to od urodzenia będzie mały elegancik Cudne małpeczki i buciki

Cytat:
wrzucaj focie a tam TŻ, teraz ma Ci byc wygodnie, z zreszta jak Cie w niej zobaczy to sam zwariuje i sie przekona, zobaczysz a masz gdzies fotke? w sensie w necie?
Nie mam aparatu narazie. A sukienki nie mogę znaleźć, ona była z wyprzedaży więc kto wie czy nie z zeszłego lata nawet

Edit: znalazłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c22de1d70027a0b94dd2dac6.jpg (25,5 KB, 17 załadowań)

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-06-11 o 19:57
Stary 2011-06-11, 20:00   #3379
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
A , pochwalę się wam moimi wypasionymi butkami ( jedne wyglądają jak brudne, ale miały taki defekt, przecenione przez to były i wzięłam bo cudaczki a ostatnia para )i bluzą w małpki

małpki mnie rozlożyly na cycki
Stary 2011-06-11, 20:01   #3380
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Bluza świtne, ale te maciupkie adidaski są słodkie
Stary 2011-06-11, 20:03   #3381
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No to od urodzenia będzie mały elegancik Cudne małpeczki i buciki

Nie mam aparatu narazie. A sukienki nie mogę znaleźć, ona była z wyprzedaży więc kto wie czy nie z zeszłego lata nawet

Edit: znalazłam

Ja ja przymierzalam chyba 2 tyg temu, jakos tak ale na moich barach lezala strasznie a sukienka śliczna
Stary 2011-06-11, 20:14   #3382
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ja przymierzalam chyba 2 tyg temu, jakos tak ale na moich barach lezala strasznie a sukienka śliczna
Co ty z tymi barami kobieto? normalne masz ramiona

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-11, 20:18   #3383
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Co ty z tymi barami kobieto? normalne masz ramiona

Trauma z dziecinstwa i lat mlodosci
Stary 2011-06-11, 20:26   #3384
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Trauma z dziecinstwa i lat mlodosci
przestań Lulka świetną masz figurkę, barki słodkie Natka śliczna ta sukienka, musisz się na nią skusić, koniecznie

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

o Boszz ale mnie łupnęło w kręgosłupie, normalnie nie mogłam się podnieść z fotela
Stary 2011-06-11, 20:31   #3385
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
przestań Lulka świetną masz figurkę, barki słodkie Natka śliczna ta sukienka, musisz się na nią skusić, koniecznie

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

o Boszz ale mnie łupnęło w kręgosłupie, normalnie nie mogłam się podnieść z fotela

No naprawde.. Ciebie cos łupnelo a mi po lewej stronie w podbrzuszu nagle pare razy zagilgotalo i koniec i nie wiem co to bylo aaa i boli mnie kregoslup wiec przygarniam sie w bolu do Ciebie
Stary 2011-06-11, 20:36   #3386
thelilah
Zadomowienie

cichutko kobitki cichutko coś za cichutko... pisać!

śliczne ubranka!
śpioszek z łapkami jest cudny
bluzeczka z małpkami też, o buciczkach nie wspomnę

tuniki też fajne na lato idealne, zwłaszcza ta niebieska jest w moim guście, ta biała z leginsami też bardzo ładna

rolldogi zrobię w przyszłym tygodniu na bank, dzięki lulla za przepis
co do traumy z dzieciństwa też mi się kiedyś ubzdurało, że mam szerokie ramiona... dzięki Bogu mi przeszło i Tobie lulla też radzę wybić sobie to z głowy. laska taka jesteś bez marudów więcej jak znam życie to pewnie nie tylko ja zazdroszczę Ci figurki

natka Twoja sukienka też bardzo ładna...

a ja jestem happy, bo zadzwoniła babeczka że mój zamówiony wózek czeka do odbioru jutro albo pojutrze pojadę go odebrac... już się nie mogę doczekać, bo to ostatni z "większych" zakupków...

a teraz idę zjeść truskaweczek
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 20:41   #3387
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
No naprawde.. Ciebie cos łupnelo a mi po lewej stronie w podbrzuszu nagle pare razy zagilgotalo i koniec i nie wiem co to bylo aaa i boli mnie kregoslup wiec przygarniam sie w bolu do Ciebie
dzidziula Cię łechocze hihih a z tym kręgosłupem to masakra, a niestety im większy brzuchol to i bóle się nasilą

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

a ja ide sobie jakieś bułeczki przyrządzić, herbatke a na deser tisz mam michę tszaskawek a co
Stary 2011-06-11, 20:54   #3388
cotynato
Zakorzenienie

Ale mi się zachciało rzęs przedłużać no
I tak to jest jak kobiecie się nudzi

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

A za mną od rana chodzi bułka słodka/ ciasto jakieś i nie mam nic takiego Nawet dżemu na bułkę brak

Wymianka.
Stary 2011-06-11, 21:13   #3389
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
"kolorowanie" to tekst zaczerpniety z "Sexu w wielkim miescie", kiedy dziewczyny nie mogly rozmawiac o kochanieu sie przy coreczce Charlotty

Przepis na roll dogi:
CIASTO:
- mąka – 3 szklanki
- drożdże – pół kostki
- olej lub oliwa z oliwek – 2 lub 3 łyżki stołowe (wg.uznania)
- woda – 1 szklanka
- szczypta soli i cukru (ok. pół małej łyżeczki, płaskiej!)

PARÓWKI (wg uznania, ja wczoraj mialam pol kg takich mniejszych i starczylo ciasta )

Mąkę przesiać, dodać sól i cukier, dodać olej lub oliwę, wkruszyć drożdże, wymieszać i dodać wodę. Zagniatać ok 10 min., im dłużej tym ciasto lepsze. Po wyrobieniu ciasta włączyć piekarnik do 220 stopni i nagrzac; ciasto ma się nie lepić do rąk, można je podsypywać mąką w czasie wyrabiania, po ugniataniu zostawic ciasto przykryte sciereczka na 20-30 min do wyrosniecia; wyrobione juz ciasto formowac na prostokaty (ja to robilam wczoraj recznie bo nie mam walka) i owijac nim parowki; wstawic do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 min.

To wszystko tu macie fotke z wczoraj(musialam zrobic bo bylam z siebie taka dumna ze w koncu czegos nie spieprzylam)
ale ze mnie ciapa, nie wiem co to jest "kolorowanie"a przepis zapiszę i na pewno zrobię, wyglądają apetycznie
Cytat:
to zmotywujmy się razem

1. Śpioszki z ciuszka
2. Niebieska za 20zł
3. Biała moja faworytka
fajniutkie zakupy
Cytat:

za egzamin
Cytat:

ja jakoś też nie byłam przekonana do maxi długości, a dziś sobie kupiłam, ale taką 3/4 sukienkę, za kolano, mężowi się nie podoba, ale stwierdził, że jak mi się podoba to i tak będę ją nosićon wogóle by chciał, żebym w takich przed kolano chodziła
Cytat:
słodkie te buciczki
Cytat:
cichutko kobitki cichutko coś za cichutko... pisać!

śliczne ubranka!
śpioszek z łapkami jest cudny
bluzeczka z małpkami też, o buciczkach nie wspomnę

tuniki też fajne na lato idealne, zwłaszcza ta niebieska jest w moim guście, ta biała z leginsami też bardzo ładna

a ja jestem happy, bo zadzwoniła babeczka że mój zamówiony wózek czeka do odbioru jutro albo pojutrze pojadę go odebrac... już się nie mogę doczekać, bo to ostatni z "większych" zakupków...

a teraz idę zjeść truskaweczek
a jaki wózek kupiliście?

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 21:15   #3390
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaniaA Pokaż wiadomość
1. pamietajcie, ze jutro sklepy sa pozamykane, zatem zakupy spozywcze i te inne to dzisiaj zrobcie .

2. aha, mam propozycje na kolejny tytul. moze sie Wam spodoba, a moze nie:
"Idzie lato, rosną brzuszki, a w jesieni wyskoczą nam maluszki - mamy IX, X".
1. Ooo, wcześniej nie zauważyłam tego
2. Fajny, ale bym zmodyfikowała "Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki"

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Ja mogę taki tytuł podrzucić:
Brzuszki rosną, płeć już znamy, a jesienią będziesz z nami
Też fajny, ale znowu bym zmodyfikowała (chyba jestem zbyt czepialska ) "Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami"

Gosia, fajne łupy z targów Ja jeszcze nic z takich akcesorów nie mam. Powiem więcej, nie wiem co powinnam mieć

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
licytowałam na all łóżeczko (Gluck za 150zl) i wygrałam trochę się bałam bo to używane i w ogóle... ale wyszło super. Odbiór u mnie w Gdyni więc jak tylko rano wstaliśmy z mężem pojechaliśmy po łup jest śliczne, używane 2 lata a wygląda jak nowe (w zestawie dostałam ochraniacz i pościel)
Super zakup

Cytat:
1. Śpioszki z ciuszka
2. Niebieska za 20zł
3. Biała moja faworytka
Fajne bardzo wszystko. A te tuniki to skąd, bo przegapiłam jak pisałaś Świetnie w nich wyglądasz

Cotka, Natka, bo jak wklejacie zdjęcia to mi się też takich śliczności zachciewa

Cytat:
Cytat:
aaa i boli mnie kregoslup wiec przygarniam sie w bolu do Ciebie
Witajcie w klubie Jak się dziś poschylałam nad tymi ciuszkami, doprawiłam się podlewaniem ogrodu, to teraz mi aż prąd w stronę nogi idzie i wyprostować się nie mogę A jeszcze muszę dalej segregować, bo mam całe łóżko zawalone, a spać gdzieś trzeba

Cytat:
Gratuluję dobrego zakupu

W poniedziałek jadę z tatą zamawiać łóżeczko (on stawia ) i oglądać komody, trzeba w końcu te grubsze rzeczy zacząć kupować. Na razie mam tylko w cholerę ciuszków, dziecko ma się w co ubrać do półtorej roku chyba
Dziś dostałam też wanienkę, śpiwory do wózka. I znowu mi powiedzieli, że nie wyglądam na swój miesiąc

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości