|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Ja to jestem dzisiaj do niczego
![]() Chciałam sobie z tż zrobić zdjęcie, a że nie ma kto nam zrobić to postawiłam aparat na meblach i ustawiłam samowyzwalacz (?) i jedno zdjęcie wyszło za ciemne bo lampa błyskowa skupiła sie na pasku od aparatu który się wciął w kadr, a na drugim zdjęciu mnie przycięło chyba będę musiała jednak na kogoś poczekać |
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Ustaw tel pionowo albo poziomo w zaleznosci jakie ma byc zdjecie; masz opcje przyblizenia i oddalania, najlepiej jak za tel ustawisz cos malego zeby tylko go podtrzymywal, wtedy bedzie lepiej was widac, pobaw sie tym przybizaniem albo oddalaniem, to duzo daje
|
|
|
#3393 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) ja lubię sukienki przed kolano od mojego wesela jak zobaczyłam że mam całkiem ładne nóżki a poza tym jestem mała i w dłuższych wyglądam jak kaczuszka pokaże wam zdjęcie jakie mi przysłali mojego siostrzeńca który też pokazuje że jest w ciąży )
|
||
|
|
|
#3394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mogłam tylko dwa zdjęcia zrobić bo tż stracił cierpliwość, nie lubi jak się samemu zdjęcia robi - też nie lubię ale czekać na łut szczęścia że ktoś nam zrobi to bym chyba żadnego zdjęcia z ciaży nie miał z nim
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-06-11 o 21:32 |
|
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
misiaczki ja lece na filmek, a jutro mam wkońcu wolną niedzielkę
, już nie pamietam kiedy tak sie przytrafiło, bo ja zawsze już na nogach byłam, albo wogóle już poza domem![]() także buziaczki maminki i do jutra
|
#3396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w takim ukladzie życze dobrych senkow i udanego jutrzejszego poranka ![]()
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie po powrocie, cała i zdrowa, bez kontroli z ZUS-u
![]() a teraz może uda mi się Was trochę podczytać |
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
Martusiaaa21 beep by baby elegance, dużo czytałam o nim na necie, co piszą inne mamy itd i się na niego zdecydowaliśmy <uf mam już to za sobą, kupno wózka to prawdziwy koszmar zwłaszcza dla świeżej mamy, która nic w tej kwestii nie wie>
dziewczyny takie pytanie... jak tam Wasze pępki? mój się robi coraz płytszy i tylko czekam kiedy się wywinie ![]() a jak jest u Was?
|
#3401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no lausanne juz mowila ze teskni wiec w sama pore kochana![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
A wiesz ze o to samo chcialam pytac? juz wczoraj tak patrzylam na ten swoj pępek i w sumie sie nie wypycha a widzialam ze kobiety w ciąży maja taka odstającą antenke
|
|
|
#3402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko zauwazylam taka mini cos kuleczke, chociaz nie, to kuleczki nie przypomina ale podobaja mi sie te ciążowe antenki![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- A moj TŻ śpi jak zabity biedny wczoraj zawalil noc, wrocil dopiero o 10 rano z ryb i polozyl sie przed 17 i poległ, ale niech spi sobie, tak slodziarsko chrapoli![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Dziewczynki, wiem ze wyjde na upierdasa, ale zupelnie zapomnialam o tym sklepie, podaje link w razie gdyby ktoras chciala jeszcze zakupic jakies sukienki na ślub czy w ogole jakies ciuszki, maja swietne ceny http://avaro.pl/go/_category/?color_...ng=pl&podstr=1
|
|
|
#3404 |
|
Zadomowienie
|
Próbowałam pospać
W domu tylko 3 facetów a jak bym imprezę miała Szlak mnie trafia bo już 3 razy kolega mnie obudził swoim śmiechem Nie gram z nimi w karty bo siedzą na balkonie i palą, mimo zamkniętego balkonu dym leci do domu. Pozamykałam drzwi i otworzyłam okno u siebie - dymu nie mam za to świetnie słyszę wybuchy śmiechu. Mam nadzieję, że jutro sąsiedzi mnie nie zjadą, ale na szczęście rzadko mam gości i hałas. Jak by tego było mało od 2h na kuchni grzał się sos do spagetti Wyżaliłam się idę spać, a mąż jutro będzie miał pierwszą awanturę i szlaban na imprezy karciane.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez bym sie wkurzyla.. spij dobrze
|
|
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może zwróć im grzecznie uwagę jeśli są naprawdę głośno i Ci to przeszkadza... co jak co, ale jesteś kobietą w ciąży i należy Ci się spokój, a oni może nie zdają sobie sprawy z tego, że Ci to tak przeszkadza... odpoczywaj sobie i myśl o przyjemnych rzeczach
|
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie "nowe" mamuśki
Asiu - jak z Twoimi bólami brzucha? Przeszły? Natka - jak pisanie pracy? Jaki masz temat? Ja swoją już oprawiłam, ale muszę zrobić to one more time, ponieważ znalazłam kilka literówek i nie chce oddać z błędami recenzentowi (promotorowi już dam tę oprawioną - szkoda mi kasy, a on i tak tego nie uchwycił nawet sprawdzają) Cytat:
Cytat:
paskudek mój Kochany Napatrzałam się na "małe żabki" czyt. dzieci, bo o tej porze nad morzem rodzice z dziećmi i ciężarne BordAna- ja mam podobną długość szyjki i póki co nie kazał panikować, ale wiadomo mam się oszczędzać... Staram się jak najwięcej leżeć, ale już nie panikuje jak kiedyś. Tyle, że ja nie mam bolesnych skurczy jak Ty ![]() Dojdziesz do wprawy Wszystkiego najlepszego Lausanne - ... i czytam dalej ...
|
||
|
|
|
#3408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ciuszki z targu , teraz jest ich pełnooo na każdym targu obstawiam Cytat:
Cytat:
Ostatnio zauważyłam że jak maluszek się tam wiercił to pępek autentycznie się zapadł ![]() Nasiekałam sałatkę warzywną i padam Tż wali drinka a ja sobie tylko smak wyobrażam
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
jak to pięknie brzmi
![]() Cytat:
![]() Małgosia - ślicznie wyglądasz w swoich nabytkach |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zawsze był mega głęboki więc cudów nie oczekiwałam
teraz jest na równi i nie zdziwiłabym się gdyby to był szczyt jego możliwości ![]() Byliśmy z tż na jakiejś dalszej staci przed chwilą... ahh jak zobaczyłam to nocne życie to aż mi się potańczyć zachciało
|
|
|
|
#3413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
Zawsze można oddać![]() Cytat:
Ale sukienki jeszcze nie miałam Mój tż to też woli krótkie i dopasowane rzeczy![]() Cytat:
Cytat:
Mam dzisiaj egzamin, facet powiedział, ze w I terminie zdaje jakieś 10% osób więc nie wiem czy ma sens jechać Ale cóż zrobić.No i zakończyliśmy 28 tydzień |
||||
|
|
|
#3414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomogła fanta z mega iloscią lodu ![]() dziękuję pięknie Cytat:
Trzymam kciuki !
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Cześć przeżyłam
Chłopaki zarzucili za szybkie tempo i o 23.00 było po imprezie Idę robić śniadanko. Ciekawe co dobrego znajdę w lodówce?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3416 |
|
kosmitka
|
Wróciłam
![]() ! Chyba z tydzień będę Was nadrabiać.
|
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
Jak zwykle miałam nieprzespaną noc z powodu kręgosłupa, ale zaczynam się powoli przyzwyczajać do tego Idziemy z Fifim po jakieś jedzenie zaraz, bo już oboje głodni jesteśmy jak nie wiem. Poza tym zapowiada się piękna, słoneczna niedziela! |
|
|
|
#3418 |
|
Rozeznanie
|
ale miałam głupi sen mój pępek jest płaski, czasami się jeszcze chowa a mojej kuzynce (jest w 2 ciąży) to najpierw wyszedł pępek a dopiero później rósł jej brzuch albo i wcześniejzazdroszczę wam dziewczyny spacerków nad morzem ![]() dziewczyny nabiłam sobie głowę i mnie to teraz męczy jak moja mama pierwsze dziecko urodziła w 7miesiącu (póki co moja ciążą-oprócz krwiaków- jest taka sama) to jest jakieś prawdopodobieństwo że też mogę urodzić wcześniej?(dodam że mama nie miała żadnych komplikacji ani nic, po prostu poród zaczął się wcześniej- cała ciążą przechodziła prawidłowo) przeraża mnie myśl że mogłabym urodzić za miesiąc bo jest jeszcze dużo do zrobienia
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj z powrotem
![]() Cytat:
Chciałam Ci napisać żebyś się nie martwiła bez potrzeby, będzie co ma być Napisałam rano posta, i tak na chileczkę, na chwilunię przyłożyłam głowę do poduszki, no i nie dawno się obudziłam to spanie jest nie doopanowania
|
|
|
#3420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
wpadłam na moment bo zaraz jedziemy do rodziców strasznie sie denerwuje, że musze isc jutro do pracy i powiedzieć, że juz nie wrócę, ąz po macierzyńskim rozmowa z dyrem nie bedzie na pewno należała do przyjemnych Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i gratulacje 29 tygodnia ![]() wysłałam ci te diety przykładowe
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

Ja jeszcze nic z takich akcesorów nie mam. Powiem więcej, nie wiem co powinnam mieć 
Jak się dziś poschylałam nad tymi ciuszkami, doprawiłam się podlewaniem ogrodu, to teraz mi aż prąd w stronę nogi idzie i wyprostować się nie mogę
) i oglądać komody, trzeba w końcu te grubsze rzeczy zacząć kupować. Na razie mam tylko w cholerę ciuszków, dziecko ma się w co ubrać do półtorej roku chyba 

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 
paskudek mój Kochany