Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-12, 07:44   #2281
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

hej
ale sebek byl wczoraj niedobry w nocy
strasznie mu sie ulewa
czasem wymiotuje ttroche mnie to martwi jak sie nie unormuje to pojde do pediatry
ale wydaje mi sie ze to od tego ze za łapczywie je i powietrze łyka
czasem sie na pierś rzuca jak bezzebny na suchary

o 1 30 sie obudził i zasnal o 4
steknanie i napinaie sie

jak sie tak wierci to co to znaczy? ze mu sie odbic chce? czy co?

aa ja za chwile do szkoły

moria ale Ci zazdroszcze takiego dnia
ale w pełni na to zasłuzyłas
Stary 2011-06-12, 08:23   #2282
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
hmmmmmmm
tak smaruje emolium kremem specjalnym, w ciagu dnia posmarowalam diprobase, i nic, kapie w oilatum.
bylam z nim u lekarza, dala recepte na msc podkreslajac ze mam sie wstrzymac jeszcze ze stosowaniem, i podkreslila ze masc nie jest dla tak malych dzieci, ropiec zaczelo po wizycie,
a co za maść ???

eweska zapomniałam skomentować Wasze przedszkole z wizyty u siostry
super widoczek !!!!!!!! i widać że Twoi chłopcy więksi (jak na mężczyzn przystało)

Grazin u mnie jak jest wiercenie to bekam, choć nie zawsze jak beknie to się uspokaja czasem to aż cycka nie może złapać ...

Dzień dobry,
pobudka o 24 i 4 i 7
i śpi znowu (tyle że coś stęka, ale odbić jej się nie chciało)
(na brzuszku)

idę na śniadanie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 09:46   #2283
agus87
Zakorzenienie

hej dziewczyny
mnie nocka cudowna
jak zasnelap rzed 21 saaamaaa podskreslam :P to obudzila sie o 4
zjadla i spala do 8
teraz zjadla
troche pomarudzila
wzielam ja na raczki i zasnela
oczywiscie musialam pare razy do lozeczka podejsc polulac podusia

pewnie sie niedlugo obudzi

chyba jej zaczyna ropiec oczko
co stosowalyscie ????????
Stary 2011-06-12, 10:12   #2284
Klaterina
Zadomowienie

Młody mnie obudził o 23, 3 i 6, o 7 zrobił wielkie prutttt i zmieniłam pieluchę- w trakcie podniosłam nóżki żeby wytrzeć pośladki i zostałam ostrzelana (kebab na brzuchu )

potem tata wziął na kąpiel bo postanowił, że nie będzie mył na noc tylko rano bo wydaje mu się, że Młodemu to bardziej odpowiada. Zobaczymy czy tak zostanie jak przetestujemy ta opcję. No to Maluch siedzi teraz u taty na rękach i oglądają TV a ja znowu mam chwile dla siebie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

się nie przywitałam dzień dobry mamusie

dorkabl mi środowiskowa wczoraj kazała załatwić najszybciej jak się da bo Młody nie miał w szpitalu i drugie po 6 tygodniach, ale z załatwieniem się wstrzymam do czasu na wizycie u pediatry
Stary 2011-06-12, 10:14   #2285
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie nocka super. Mały usnął o 19, później pobudka o 23.30, 2.30 i 6.00 więc jak na niego to świetny wynik spania. Chyba smoczek pomaga

Grazin, u mnie też jest takie wiercenie. Często gdy robi kupę, ale czasami też nie wiem o co mu chodzi Mój Tymuś też się tak rzuca na pierś, normalnie jakby ktoś mu miał ją zabrać Powodzenia w szkole!

Moniqac, spóźnione ale najlepsze życzenia
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 10:17   #2286
Klaterina
Zadomowienie

odpadł nam pępuszek
Stary 2011-06-12, 10:34   #2287
dorkabl
Zadomowienie

andziot bardzo mnie niepokoi to zgrubienie boli...
Tylko jakos sobie nie wyobrażam logistycznie jak ja mam sie umówic na wizxyte z ssakiem...przecież nie dam eady na konkretna godzine. Nie wiem co robic, w pon albo we wtorek ma przyjsc srodowiskowa, moze cos poradzi...

a z tymi bioderkami to w szpitalu tez nie miał nic robione. Więc 2 tyg to może nie za wczesnie...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 10:43   #2288
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
o 1 30 sie obudził i zasnal o 4
steknanie i napinaie sie
jak sie tak wierci to co to znaczy? ze mu sie odbic chce? czy co?
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
pobudka o 24 i 4 i 7
(na brzuszku)
Grazin, andziot widzę, że nie tylko ja miałam stękającą nockę
Mały stękał jak duży chłop ale leżał grzecznie, nie spał ale też nie marudził. Tylko stękał i stękał. W końcu usłyszałam głośne "sruuuut" i stękanie umilkło Przewinęłam, przystawiłam do cyca i Mały Głód okazał się być tak stękaniem zmęczony, że ciumknął kilka razy i od razu zasnął. A teraz od rana od ok. 8 ma włączony tryb czuwania Leży sobie w wózku na balkonie, ciumka smoka i słucha melodyjki z pozytywki

A w ogóle to dzień dobry Mamusie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
odpadł nam pępuszek
Klaterina gratuluję Ja uschnięty kawałek pępowinki zachowałam na pamiątkę

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
logistycznie jak ja mam sie umówic na wizxyte z ssakiem...przecież nie dam eady na konkretna godzine.
dorkabl my już kilka razy jechaliśmy gdzieś na konkretną godzinę, ba nawet na wizyty w Medicoverze to trzeba być dokładnie co do minuty bo jak się spóźnisz to może Ci wizyta przepaść. Też byłam przerażona za pierwszym razem, wstaliśmy chyba 2,5h wcześniej. Ale się udało, za każdym razem byliśmy punktualnie Zawsze staram się przed wyjściem nakarmić Małego i zabieram całą torbę rzeczy: pieluchy, chusteczki, tetry, zapasowe ubranka, wodę i przekąskę dla siebie, smoka, zabawkę. Kilka razy karmiłam w aucie na parkingu, przewijaliśmy w samochodzie, na szczęście podczas jazdy Mały słodko śpi. U nas już tak zawsze będzie, że wszędzie całą naszą rodzinką będziemy jeździć, bo ja auta nie poprowadzę mimo iż mam prawko (gapa gapa gapa). Jednak staram się nie ciągnąć Małego w miejsca publiczne bez potrzeby, TŻ na razie zawsze czeka na mnie z Małym w aucie. Siedzą sobie razem z tyłu, słuchają muzyki, drzwi otwarte z jednej strony, żeby nie było przeciągu.

Dziewczyny, nie wiem czy ja przesadzam, ale jakoś tych miejsc publicznych się boję Przychodnia, to logiczne, nie wiadomo jakie świństwa i choroby tam latają, ale ja nawet do sklepu Małego nie biorę. Boję się nie tyle wirusów, ale nadmiaru bodźców. Obce zapachy, hałas, dźwięki, światła, różnice temperatur (market), masa ludzi. Wydaje mi się, że dziecko jest jeszcze na to za małe, a z drugiej strony marzę o wspólnym wypadzie np. do Ikea. Przesadzam?

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 11:06   #2289
zosiaaa
Zadomowienie

witam

u nas z dnia na dzień nocki coraz gorsze, wcześniej zdarzyło mu się spać do 1 - 1.30 a teraz nie dość że jest problem z zaśnięciem, trwa to ok 1h - 1.5h to budzi się już o 23 - 23.30 i to jest jego najdłuższy sen nocny później śpię po jakieś 10 -40 min bo jest wiercenie, stękanie, prężenie zakończone zawsze płaczem, masakra, nie wiem kiedy się wyśpię
jak czytam że wasze dzieciaczki śpią w nocy po 4 - 6 h to zazdroszczę wam strasznie

moniqac wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego święta, spełnienia wszystkich marzeń

eweska śliczne dzieciaczki , fajna taka duża rodzinka, maluchy będą miały się z kim bawić, będzie wesoło

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 11:07   #2290
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej:0
a ja ma właśnie pyt. dot. ulewania i bekania

bo ma mały problem tym...
mały jak sie naje to nie chce odbij...
ja go noszę, kłade na brzuszku a ten nic...
czasami mu sie odbije, albo "pisnie" i koniec...
a jak go odłoże so łóżeczka do dostaje mega czkawki...i znowu szuka cyca...
przykładam go znowu, napije sie i czkawka przechodzi, usypia, do odpbicia i znowu nic...
ja sie martwie, że kolki będzie miał, jak tak odbijac nie będzie...

moe ja go trzymać nie umiem?
najgorsze jest to, że widzę, że go męczy coś w brzuszku i czasami takie maratony odbiciem trwają ze 2 godziny nim uśnie...

jak trzymacie wasze maluszki?
jak go kładę na brzuszku to też nie zawsze odbije....
Stary 2011-06-12, 11:16   #2291
anula_81
Zakorzenienie

ja sie witam na szybko bo u nas maraton placvzu z przerwami od rana, na szczescie w nocy nie bylo najgorzej, ale od rana maruder, lezaczek- 15 minut spania, lozeczko parzy, na rekach nie, na matce 5 minutek, na brzuszku 10, karmimy co chwile i w ogole rozregulowanie totalne.

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 11:26   #2292
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

przykładam go znowu, napije sie i czkawka przechodzi, usypia, do odpbicia i znowu nic...

najgorsze jest to, że widzę, że go męczy coś w brzuszku i czasami takie maratony odbiciem trwają ze 2 godziny nim uśnie...

ja małego przerzucam przez ramie ze brzuszek mu ugniata
albo daje go na siebie w pozycji pół lezacej
albo chodze jak juz na prawde nie chce odbic
czasem to trwa 5 sekund a czasem mu sie 10 razy odbija przez godzine nawet

ZAKŁADACIE CZAPKI JAK WYCHODZICIE NA POLE?
nie chce mu zakładac ale boje sie o uszy
Stary 2011-06-12, 11:38   #2293
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień Dobry mamusie
U nas nocka nawet spokojna, chociaż wieczór byl płaczliwy - małej chyba dokucza znowu brzuszek, nie mogła się wczoraj dosłownie najesc, a podniesienie do odbicia to był od razu krzyk . W końcu zasnęła o 22, a o 23 znowu płacz, podniosłam ją odbiło się, przystawiłam do syska i zasnęła - później pobudka o 3 i o 5, a później spała już z nami oczywiście stękając . Teraz też był maraton jedzeniowy i krzyki przy odbijaniu, w końcu się wkurzyłam położyłam ją na brzuszku w łóżeczku, marudziła i zasnęła
Grazin moim zdaniem też tak jest, że to wiercenie to próby odbicia, zresztą nie raz czuję jak to powietrze leci i nagle zatrzymuje się w przełyku, mała zaczyna stękac, ziewac, otwierac buzke i męczy ją to. Ostatnio odbicia to dla mnie priorytet - odbijam kilka razy podczas karmienia, bo widze, że nie ma wtedy problemów z brzuszkiem i lepiej śpi . Niestety czasami jedno odbicie zajmuje pół godz. dlatego karmienia tak długo trwają W szpitalu położne powiedziały mi, że nie trzeba odbijac dziecka po mleku z uu - posłuchałam i teraz żałuje

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Ja zakładam jak nie jest bardzo ciepło - nie wiem jak u Ciebie ale u mnie dzisiaj pogoda nieciekawa. A jak było naprawdę ciepło ale wiało zakładałam opaskę na uszka (też się boję o te uszy, bo mnie tu mama z teściową straszą ).
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 11:40   #2294
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
antropia mi Julinek odbija na ramieniu, rączki zwisają na moich plecach, paszki na ramionach a ja głaszczę albo delikatnie klepię w plecki
jak nie pomaga, kładę i podnoszę ponownie
czasem odbija dopiero po jakimś czasie noszenia
czasem odbija też leżąc na brzuszku
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
witam

u nas z dnia na dzień nocki coraz gorsze,
zosiaaa a kąpiecie przed nocnym snem? Może to by pomogło wydłużyć spanie? Chociaż u nas jakoś sen po kąpieli nie jest wcale dłuższy niż kolejny nocny, no ale Mały śpi 3-4h w nocy.
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja sie witam na szybko bo u nas maraton placvzu z przerwami od rana, na szczescie w nocy nie bylo najgorzej, ale od rana maruder, lezaczek- 15 minut spania, lozeczko parzy, na rekach nie, na matce 5 minutek, na brzuszku 10, karmimy co chwile i w ogole rozregulowanie totalne.
anula_81 u nas noc też spokojna, za to dzień podobny jak u Ciebie, tylko płaczu nie ma aż tak dużo, więcej marudzenia, trzeba bujać, wtykać dyda, naciągać pozytywkę, dawać posłuchać wirującej pralki i tak non stop, dobrze, że znowu jest moja Mama i mi pomaga.
Cytat:
Grazin ja w upały nie zakładam, ale pilnuję, by nie wiało. Jak jest wiatr zakładam, nawet jak jest ciepło ale to taka sztuka dla sztuki bo we wszystkich czapeczkach Julnkowi i tak ucho co chwilę wystaje

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 11:45   #2295
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

pediatra powiedziala, ze czapeczka chroni tylko i wylacznie przed sloncem
a uszy moga zachorowac do gardla
jak gardelko bedzie chore to zapalenie ucha moze byc tego nastepstwem
ja zakladam bo jestem przeczulona
a moja tesciowa jej zawsze uszy zakrywa
Stary 2011-06-12, 11:57   #2296
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
odpadł nam pępuszek

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nie wiem czy ja przesadzam, ale jakoś tych miejsc publicznych się boję Przychodnia, to logiczne, nie wiadomo jakie świństwa i choroby tam latają, ale ja nawet do sklepu Małego nie biorę. Boję się nie tyle wirusów, ale nadmiaru bodźców. Obce zapachy, hałas, dźwięki, światła, różnice temperatur (market), masa ludzi. Wydaje mi się, że dziecko jest jeszcze na to za małe, a z drugiej strony marzę o wspólnym wypadzie np. do Ikea. Przesadzam?
troszeczkę, tyci, tyci
wirusy są wszędzie, a im mniej dziecko będzie się z nimi stykać tym więcej będzie je łapać później ...
bodźce i wrażenia - ok, tu masz rację, ale trzeba poznać dziecko czy rzeczywiście mu to przeszkadza ... np. Gabrysia się rozgląda, wygląda na MEGA zaciekawioną w sklepie ,
ale wiem że czasem można przesadzić - bo kiedyś mieliśmy problem z uśpieniem malutkiej Zosi, no ale jak już pisałam trzeba poznać co dziecko lubi ...

ja zabieram bo nie mam jak samemu jechać, ale takie jest nasze życie codzienne więc staram się żyć normalnie ...

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
witam

u nas z dnia na dzień nocki coraz gorsze, wcześniej zdarzyło mu się spać do 1 - 1.30 a teraz nie dość że jest problem z zaśnięciem, trwa to ok 1h - 1.5h to budzi się już o 23 - 23.30 i to jest jego najdłuższy sen nocny później śpię po jakieś 10 -40 min bo jest wiercenie, stękanie, prężenie zakończone zawsze płaczem, masakra, nie wiem kiedy się wyśpię
jak czytam że wasze dzieciaczki śpią w nocy po 4 - 6 h to zazdroszczę wam strasznie
a nie męczą go gazy ???

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
oj, gorszy dzień u Zosieńki
dużo cierpliwości życzę !!!

Cytat:
ja najczęściej kładę lewym bokiem na moim brzuchu pod dużym skosem i tak najlepiej jej się odbija,
ale czasem nie chce
wtedy przerzucam przez ramie - ale ona się tak wygina do tyłu ze nie ma zwisania i tak prawie wcale jej się nie odbija,
czasem przekładam przez kolano - tu mężul jest expertem,
a czasem na moim brzuchu, brzuch do brzucha jej się odbije

Cytat:

ja nie zakładam czapki, a w gondoli raczej nie wieje ... (chyba że zimno)
nie lubie czapek (ale ty masz ich ze sto więc może ubieraj )
z tego powodu babcie wpadają w histerię jak widzą Gabi bez czapki

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
oczywiście stękając . Teraz też był maraton jedzeniowy i krzyki przy odbijaniu, w końcu się wkurzyłam położyłam ją na brzuszku w łóżeczku, marudziła i zasnęła
brzuszek jest the best

mój mały głód się obudził
i WOŁA

Stary 2011-06-12, 12:07   #2297
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
a co za maść ???

eweska zapomniałam skomentować Wasze przedszkole z wizyty u siostry
super widoczek !!!!!!!! i widać że Twoi chłopcy więksi (jak na mężczyzn przystało)

Grazin u mnie jak jest wiercenie to bekam, choć nie zawsze jak beknie to się uspokaja czasem to aż cycka nie może złapać ...

Dzień dobry,
pobudka o 24 i 4 i 7
(na brzuszku)

idę na śniadanie

pisze z fona,wybaczcie ewentualne bledy,
ta masc to protopic bodajze

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mnie nocka cudowna
jak zasnelap rzed 21 saaamaaa podskreslam :P to obudzila sie o 4
zjadla i spala do 8
teraz zjadla
troche pomarudzila
wzielam ja na raczki i zasnela
oczywiscie musialam pare razy do lozeczka podejsc polulac podusia

pewnie sie niedlugo obudzi

chyba jej zaczyna ropiec oczko
co stosowalyscie ????????
u nas od trzech dni spanie od 22 do 5 ,na razie jeszcze sie nie ciesze ze to regula ale bardzo bym chciala

Cytat:

antropia,ja zauzaylam ze nie tyle pozycja wazna co fakt zeby mial podkurczone nozki blisko brzusia i wtedy odbija sie zawsze

Cytat:

Niezakladam wogole,chyba ze jest bardzo zimno.ze starszym tez tak robilam i nigdy przez 5lat niechorowal na uszka wiec chyba czapusia nie ma zbyt wielkiego wplywu na uszka
Stary 2011-06-12, 12:34   #2298
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
pisze z fona,wybaczcie ewentualne bledy,
ta masc to protopic bodajze
no to rzeczywiście nie za bardzo dla niemowlaka
nie smaruj czasem teraz jak te zmiany ropieją !!!!!!
szczerze - to nie mam pojęcia czemu akurat taką maść przepisała małemu
nie wiedząc co jest przyczyną

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-06-12 o 12:44
Stary 2011-06-12, 12:52   #2299
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

u nas w szpitalu na 7dobę wyciągali
jak to nikt Ci wyciągnąć nie chce ?????????

No nie chcą wyciągnąć. W szpitalu kazali mi iść do lekarza rodzinnego. Tam powiedzieli mi, że oni szwów nie wyciągają. Zadzwoniłam znów do szpitala - kazali mi iść do mojego gina, a on wraca z urlopu dopiero w poniedziałek. Tak więc prawie 14 dni będę miała. Byłam wczoraj w szpitalu po wypis i miałam łapać ordynatora, ale doczekać się na niego to masakra, więc olałam sprawę. W poniedziałek nie dam się spławić choćbym miała okupować gabinet.

U nas z małą wszystko dobrze, trochę problemów mamy z starszą córką. Ale może się poukłada, jak pójdzie od poniedziałku do przedszkola...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 13:14   #2300
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
no to rzeczywiście nie za bardzo dla niemowlaka
nie smaruj czasem teraz jak te zmiany ropieją !!!!!!
szczerze - to nie mam pojęcia czemu akurat taką maść przepisała małemu
nie wiedząc co jest przyczyną
Nie wykupilam jej
boje sie takich masci skoro z gory mowi ze to nie dla maluchow
niewiem co mam robic,zamowilam mu ta masc co anula polecala z avene, mam nadzieje ze mu nie zaszkodze?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
No nie chcą wyciągnąć. W szpitalu kazali mi iść do lekarza rodzinnego. Tam powiedzieli mi, że oni szwów nie wyciągają. Zadzwoniłam znów do szpitala - kazali mi iść do mojego gina, a on wraca z urlopu dopiero w poniedziałek. Tak więc prawie 14 dni będę miała. Byłam wczoraj w szpitalu po wypis i miałam łapać ordynatora, ale doczekać się na niego to masakra, więc olałam sprawę. W poniedziałek nie dam się spławić choćbym miała okupować gabinet.

U nas z małą wszystko dobrze, trochę problemów mamy z starszą córką. Ale może się poukłada, jak pójdzie od poniedziałku do przedszkola...
To fakttycznie niezla spychologia. Jak kiedys prosilam gina o wyciagniecie szwow,to mi odmowil tlumaczac ze w gabinecie takich rzeczy robic nie moze. Powinni ci w szpitalu wyciagnac
Stary 2011-06-12, 13:58   #2301
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia co dostalas na oczko?
Mnie lekarz przepisał Tobrex - krople

andziotka, kiedy Twoje dwa Szczescia wracaja? Bardzo tesknisz pewnie, co ?

moniqac, najlepszego Kochanie! Zdróweczka dla Ciebie, Szymonka i niech wszystko pouklada sie po Twojej mysli... pod kazdym względem

agus, kurujcie sie ! Chyba coś na wzmocnienie odpornosci by Ci sie przydało...

agnieszka_pe.. co za słuzba zdrowia! Niech ich szlag...
A kiedy wraca TZ ?

caffelate, ja tez poki co nie zabieram Gabi na zakupy itp.. no ale chyba ma jeszcze czas... raptem w piatek 2 tyg skonczyla
Nawet nie pozwolę tesciom jej dotykac.. mama mnie ochrzania, ze traktuje ich jak tredowatych

Klaterina, za pepuszek brawa !

dzis chcieli mi mała w wózku popilnowac w ogródku.. no way !
powiedziałam, ze nie dam dziecka
Jak sie obudzi sama ją biore na spacer

My bylismy wczorja z Gabi na slubie
spała w drodze do koscioła, spała całą msze, spała w kolejce do zlozenia zyczen, w drodze powrotnej do domu i potem jeszcze 30min w domku.
Wszyscy ja chcieli poogladac ale oczka miała zamkniete
Małż był na weselu !!
Wrócił przed 24
Ja byłam tylko na slubie, po ktorym mnie odwiozł do domku z małą.
Nudze sie... Gabi spi juz ponad 3h, małz tez...
Wykąpałam sie, posprzatałam, obiad zrobiłam.. co dalej ?
Chce z nia na spacer ale spi

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 13:59   #2302
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziewczynki pierwszy raz od porodu mogę powiedziec, że mi się nudzi Moje dziecko śpi już prawie 3 godz., ja ogarnęłam mieszkanie, zjadłam obiad i teraz siedzę i się gapię w sufit

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-06-12 o 14:01
Stary 2011-06-12, 14:59   #2303
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

Jeśli chodzi o pozycje do odbijania, to wklejam link do artykułu na ten temat http://www.boboclub.pl/site/odbijanie_po_karmieniu
U mnie jednak sprawdza się jeszcze inna pozycja, którą poleciła mi mama. Nie ma męża w domu, więc nie ma mi kto zrobić zdjęcia jak trzymam Antosia, ale znalazłam w internecie podobną http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://images42.fotosik.pl/24/ae41b6636495341fm.jpg&img refurl=http://www.maluchy.pl/forum/lofiversion/index.php/t56714-250.html&usg=__nld1kLmY_r nmbvqbYcwIGFT62DA=&h=113& w=150&sz=5&hl=pl&start=0& zoom=0&tbnid=ARMzT8xC9iYJ OM:&tbnh=72&tbnw=96&ei=aL T0TbvoDISAOo2rlaYH&prev=/search%3Fq%3Dpozycje%2Bdo %2Bodbicia%26hl%3Dpl%26lr %3D%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mo zilla:plfficial%26chann el%3Ds%26biw%3D1280%26bih %3D834%26tbm%3Disch%26prm d%3Divns&itbs=1&iact=hc&v px=202&vpy=320&dur=1072&h ovh=72&hovw=96&tx=99&ty=3 5&page=1&ndsp=20&ved=1t:4 29,r:5,s:0&biw=1280&bih=8 34 tylko ja tą rękę, którą facet ma luźno puszczoną trzymam maluchowi pod brzuszkiem i lekko masuję - zawsze się odbija a w innych pozycjach mi nie wychodzi

Grazin czapki zakładam w zasadzie tylko po kąpieli, aż włoski wyschną. No i jak jest naprawdę zimno na dworze.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:48   #2304
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
a co z córą ??? zazdrosna jest ???

Cytat:
Nie wykupilam jej
boje sie takich masci skoro z gory mowi ze to nie dla maluchow
niewiem co mam robic,zamowilam mu ta masc co anula polecala z avene, mam nadzieje ze mu nie zaszkodze?
ten krem może pomóc
tylko nie wiem czy w Waszym wypadku wystarczy ...
idź pokarz lekarzowi !

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

wracają jakoś wieczorem, będą pewnie koło 22-23
mężul powiedział mi dziś że ........ tęskni
(ja w sumie troszkę też )

fajnie że udało Wam się wybrać jednak na ten ślub
i że Gabulek taki grzeczny był

Cytat:
Dziewczynki pierwszy raz od porodu mogę powiedziec, że mi się nudzi Moje dziecko śpi już prawie 3 godz., ja ogarnęłam mieszkanie, zjadłam obiad i teraz siedzę i się gapię w sufit
i nie pręży się ???
ja już się w sumie boję odkładać ją na plecy do spania, bo mam wizję że za chwile i tak będę szła usypiać od nowa ...
poza tym do spania na plecach musi być uspana na amen a do spania na brzuszku mogę położyć tylko wyciszoną, bo sama się uspokoi i zaśnie .....

a jak jest u Ciebie ?

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

byłam na spacerze,
jak moje dziecko ciężko w wózku zasypia
a jak zaśnie to na 20min góra ...
co prawda nie ryczy, ale mogłaby zaliczać drzemkę na powietrzu ....
dziś chodziłam ze 2h,
bo musiałam dotrwać do 15 żeby zjadła i poszła spać,
i żeby wstała dopiero na kąpiel, co by zjeść po kąpieli a nie przed
niezła logistyka nie ?
no ale trzeba kombinować

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-06-12 o 15:44
Stary 2011-06-12, 16:20   #2305
MoniaK
Zakorzenienie

Zosia, współczuję tych nocy U mnie też czasami takie są choć ostatnio Tymcio troszkę dłużej śpi.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 16:43   #2306
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
i nie pręży się ???
ja już się w sumie boję odkładać ją na plecy do spania, bo mam wizję że za chwile i tak będę szła usypiać od nowa ...
poza tym do spania na plecach musi być uspana na amen a do spania na brzuszku mogę położyć tylko wyciszoną, bo sama się uspokoi i zaśnie .....

a jak jest u Ciebie ?

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

byłam na spacerze,
dziś chodziłam ze 2h,
niezła logistyka nie ?
no ale trzeba kombinować

Andziotku
na brzuszku się nie pręży, ale stęka, nie mówiąc już o tym, że rzadko jej pozycja na brzuchu przypomina tą prawidłową. Np. jedna noga wyprostowana, druga pod brzuchem, jedna ręka pod buzią, druga koło nogi - no masakra - co ją poprawię to ona po swojemu , spała 4 godz.
W dzień nawet ją nie odkładam na plecy, bo jej sen trwa wtedy 2 min. i od nowa trzeba usypiac, jedynie po kąpaniu, karmieniu wieczornym zasypia na plecach Na brzuch właśnie dzisiaj położyłam ją jak jeszcze szukała jedzenia a mimo to zasnęła

Ja wysłałam własnie Tż na spacer z małą, już się darła jak wychodzili, pewnie da mu popalic , nigdy ładnie nie pośpi - połowa spaceru to sen, a druga to stękanie albo krzyki

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pozycje do odbijania, to wklejam link do artykułu na ten temat http://www.boboclub.pl/site/odbijanie_po_karmieniu
U mnie jednak sprawdza się jeszcze inna pozycja, którą poleciła mi mama. Nie ma męża w domu, więc nie ma mi kto zrobić zdjęcia jak trzymam Antosia, ale znalazłam w internecie podobną http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=834 tylko ja tą rękę, którą facet ma luźno puszczoną trzymam maluchowi pod brzuszkiem i lekko masuję - zawsze się odbija a w innych pozycjach mi nie wychodzi

Grazin czapki zakładam w zasadzie tylko po kąpieli, aż włoski wyschną. No i jak jest naprawdę zimno na dworze.
Agnieszka wypróbuje Twoją pozycję, może akurat na moją Aluśkę zadziała Bo z jej odbijaniem to tragedia, w końcu się odbija, ale ile to trwa - tym bardziej, że ja chciałabym, żeby odbijała kilka razy - przez to karmienie przeciąga się często do 2 godz.
Stary 2011-06-12, 16:45   #2307
Klaterina
Zadomowienie

caffelate05 no ja własnie też i jest już w pamiętniku Młodego

andziot to powrót będzie tym bardziej słodki

z tym odbijaniem to mi w ogóle nie wychodzi, kładę do łóżeczka i z reguły się nie ulewa
Stary 2011-06-12, 16:48   #2308
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Paulizia co dostalas na oczko?
Mnie lekarz przepisał Tobrex - krople

moniqac, najlepszego Kochanie! Zdróweczka dla Ciebie, Szymonka i niech wszystko pouklada sie po Twojej mysli... pod kazdym względem

agus, kurujcie sie ! Chyba coś na wzmocnienie odpornosci by Ci sie przydało...

agnieszka_pe.. co za słuzba zdrowia! Niech ich szlag...
A kiedy wraca TZ ?

caffelate, ja tez poki co nie zabieram Gabi na zakupy itp.. no ale chyba ma jeszcze czas... raptem w piatek 2 tyg skonczyla
Nawet nie pozwolę tesciom jej dotykac.. mama mnie ochrzania, ze traktuje ich jak tredowatych

Klaterina, za pepuszek brawa !

dzis chcieli mi mała w wózku popilnowac w ogródku.. no way !
powiedziałam, ze nie dam dziecka
Jak sie obudzi sama ją biore na spacer

My bylismy wczorja z Gabi na slubie
spała w drodze do koscioła, spała całą msze, spała w kolejce do zlozenia zyczen, w drodze powrotnej do domu i potem jeszcze 30min w domku.
Wszyscy ja chcieli poogladac ale oczka miała zamkniete
Małż był na weselu !!
Wrócił przed 24
Daisus tz dopiero w lipcu bedzei
ale super gabrysia ci spala,
nasz malo spi w dzien no chyba ze mamy gosci wtedy lubi sobie zasnac na dobre
Cytat:
szczessciara...chcialabym sie ponudzic; )

Cytat:

ten krem może pomóc
tylko nie wiem czy w Waszym wypadku wystarczy ...
idź pokarz lekarzowi !

wracają jakoś wieczorem, będą pewnie koło 22-23
mężul powiedział mi dziś że ........ tęskni
(ja w sumie troszkę też )

fajnie że udało Wam się wybrać jednak na ten ślub
i że Gabulek taki grzeczny był

i nie pręży się ???

a jak jest u Ciebie ?

byłam na spacerze,
dziś chodziłam ze 2h,
niezła logistyka nie ?
no ale trzeba kombinować
Andziotku,
ja nie mam po co isc do swojego lakarza,bo bedzie kazala uzywac tamtej masci na kktrora dostalam recepte,najchetniej poszlabym do alergologa tylko niewiem czy to nie za wczesnie? A pediatra bedzie go widzial we wt~mamy szczepienie,
tez dzisiaj sie nameczylam z ustawieniem malemu picia zebym go zdarzyla wykapac. Moj mlody zazwyczaj nawet nie drzema juz od 18stej az do 22, za to potem pada zmeczony,zobaczymy jak dzisiaj
Stary 2011-06-12, 16:51   #2309
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Ania nie jest zazdrosna. Lata koło Zuzi, chwali się siostrą.
Ale przechodzi okres buntu - jeśli coś nie jest po jej myśli to w ryk. Jest strasznym uparciuchem... A ja mam teraz do niej mało cierpliwości... Poza tym - co irytujące - jest nas w domu cała kupa i każdy myśli, że może ją wychować i utemperować, a prawda jest taka, że potrafią tylko drzeć japy. I to mnie wkurza jeszcze bardziej niż fochy mojej córy.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:25   #2310
Klaterina
Zadomowienie

chłopaki pojechały na spacer, hmmm mogę się jeszcze bardziej nudzić

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości