|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
szeryfcio
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek
Dzień dobry
![]() Cytat:
a może jej pokój ma coś w sobie, że ściąga pająki, strona domu, coś w okolicy..Cytat:
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz nie mam czasu, ale jak tylko skończy się sesja, to myślę na pokombinowaniu z lakierami
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokia, załóż moskitierę może u córki.. kosztują około 6 zł.. ja mam takie w każdym oknie w mieszkaniu, bo też się boję robactwa... okna pootwierane i zero much, robali i pająków
Edytowane przez jolkag78 Czas edycji: 2011-06-11 o 16:05 |
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no trudno powiedzieć.... wszak bałagan w tym jej pokoju niesamowity ale przecież nie będe już zasuwać ze ścierą w pokoju 15tolatki - jej dobrze w tym sajgonie to mi tymbardziej, zamknę drzwi i nie widzę.. a ona mieszka sobie piętro wyżej niż my... moze dlatego że wysoko |
|
|
|
|
#3245 | |||
|
vel Turkusoowa :)
|
Bry
wróciłam z pracy,zakupów(przechulała m prawie dwie stówy ) ale mam swoją Mimosę z YR nareszcieKupiłam jeszcze mleczko do demakijażu,zarąbiście pachnie muszę poszukać w necie czy z tej samej gamy zapachowej nie ma balsamu do ciała... ![]() Cytat:
i przeważnie jak się rozglądam czy czasem jakiegoś nie ma to wyłazi jakby mi taki ptasznik wlazł do pokoju to bym chyba zemdlała![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ech idę umyć podłogę
|
|||
|
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Ja też jak gdzieś znajduję pająki, to tam gdzie rzadziej sprzątam i zaglądam ![]() A teraz wchodzą jeszcze otwartymi oknami.... Może to jeszcze tak być, że osoba, która się ich boi, baczniej się każdemu kątowi przygląda.... i ma większą szansę znalezienia ich... ![]() U nas dzisiaj zimno....
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj oglądając Opole padłam- - musiałoby fajne skoro na nim usnęłam, pamiętam tylko jakieś fragmenty pierwszej części, obudziłam się przed 2...w nocy
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam mam najczęściej pojawiają się przy moim biurku |
|
|
|
|
#3250 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też... Ale nie mam nic do pająków. Jako dziecko strasznie się bałam włochatych, a takie cienkonogie to mogłam do ręki brać. Potem kiedyś przy jakiejś okazji miałam możliwość wziąć do ręki ptasznika - naprawdę milutki
Resscue, jesteś dobrym Szefem! Niech Cię po rękach całują , że policji nie wezwałaś. Nienawidzę złodziei dianuseeek normalnie mi oko zbielało... Oj będą eksperymenty... a ja myślałam, że pękacze to ho ho |
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśleli pewnie, że szefowa młoda laska i zrobią ją na szaro![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
i jeszcze teściowa do tego |
||
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Dziewczynki
![]() Mam problem: kupiłam nową bluzkę i wczoraj po festynie jak wracałam córcia mi bardzo uplamiła...nie mogę tego niczym zmyć...próbowałąm Vanish i mydełko odplamiające z Rosska...może Wy macie jakieś swoje sposoby na trudne plamy...??? Idę zalać kawkę to może trochę mi się humor poprawi...jakoś pochmurnie dzisiaj...słonka nie widać...
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy ja wiem czy dobrym heh teraz reszta pracowników chodzi i psioczy jak w ogóle tak mogłam , czy ja serca nie mam etc Oni nie wiedzą co ich teraz czeka , właściwie to dzisiaj bede im robic alarmy na czas tzn bede otwierać im drzwi ewakuacyjne , zacznie wyć alarm i bede liczyć czas w ile sekund do nich dolecą ( ustawowo mają 45 sekund ) czy robią wszytstkie procedury etc ![]() Na jutro mam inną kare już przygotowaną - zatrudniłam 4 ludzi tzn tajmnieczy klient którzy będą chcieli im coś wynosić ze sklepu Jeszcze coś musze wymyślić ![]() Potem to tylko będę sie zastanawiała kto jeszcze idzie do zwolnienia ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() Trudno jak oni chcą ze mną tak pogrywać to ja nie zostane dłużna a nie ma nic gorszego jak mieć przesrane u szefa . W solidzie zawsze byłą dyscyplina i ja jej dochowam
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że chociaż wy jesteście po mojej stronie
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyście miały jakiekolwiek pomysły to proszę pisać...jak nie to jutro będę musiała sobie kupić taką samą bluzkę bo strasznie ją polubiłam...![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Najlepiej by było im pokazać, że Ty też dasz radę spełnić te wymagania np. dobiec w 45sek do drzwi, tym zyskałabyś największy szacunek, a jak przegniesz z tresurą będą Ci na złość świnie podkładać...
|
||
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tylko obiekcje w tej sprawie innego rodzaju, sama bywałam pracodawcą w firmie rodzinnej, ale nam,- szefom-, nie wolno pisać o pracownikach i upubliczniać spraw kadrowych.. to jest jednak kodeks pracy, ktory obowiązuje wszystkich... pamietaj że to tylko internet a wątek nie jest prywatny bo czytać go może każdy.. i jak ktoś z rodzin tych pracowników wyczai że pisze się o nich , to znalezienie firmy ochroniarskiej której sprawa dotyczy, pewnie nie byłoby takie trudne... nie chciałabym aby oni i Ciebie pociągnęli za sobą nie wyobrażam też sobie sytuacji gdy mój przełożony pisze na forach internetowych o mnie czy moich koleżankach, cokolwiek by się działo... no i chyba żadna z nas by nie chciała z tych które pracują a by ich przełożony upubliczniał zdarzenia z pracy.. sorki , że to napisałam, ale tak sobie czytam ten temat kradzieży i myślałam że tylko nadmienicie problem i nie będziecie go tu szczegółowo opisywać i ciagnąć któryś dzień... no ja dziwię się że nie wezwałaś policji, bo ja to się zawsze stresowałam sądem pracy w takiej sytuacji... Jest bowiem w kodeksie napisane: "W piśmie do pracownika pracodawca powinien przedstawić uzasadnienie dyscyplinarki (art. 30 par. 4 kp), a także pouczenie o możliwości odwołania się do sądu pracy (art. 30 par. 5 kp). Brak przyczyny rozwiązania stosunku pracy, jak i wskazanie nieprawdziwej, niekonkretnej przyczyny, zazwyczaj skutkuje przywróceniem zwolnionego pracownika do pracy. Natomiast brak pouczenia o możliwości odwołania się do sądu skutkuje tym, że pracownik może wnieść pozew nawet z przekroczeniem 14-dniowego terminu na wniesienie stosownego żądania (art. 264 par. 2 kp). " kwalifikację czynu określa pracodawca.. pracownik się zgodzi i owszem podpisze.. potem zasięgnie porady rodziny lub adwokata i w ciągu 14 dni wniesie odwołanie do sądu pracy i zaczyna się jazda.... tak niestety miewaliśmy... dlatego jesli potem pracownik albo przychodził nam pijany i myślał że niezauważony stanie przy parku maszynowym, lub gdy kradł czy działał na szkode firmy (biling telefoniczny) to albo wzywaliśmy policję albo uprzedzony o tym że chcemy ja wezwać podpisywał rozwiązanie umowy za porozumieniem stron.... ja tam nie chciałam się z głupkami po sądach ciągać.. a się ciągał moj mąż czasem bo też działał czasem zbyt pochopnie jeśli chodzi o zwolnienia pracowników dyscyplinarne tak więc życze Ci powodzenia
Edytowane przez dokia Czas edycji: 2011-06-12 o 10:42 |
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a taką plamę z kwasem żołądkowym to nie wiem czy usuniesz, będzie raczej ciężko
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek kochane!!
jak tutaj u nas fajnie... Kupki, wymioty, zwolnienia, kodeks pracy... Bosko jak to my baby na kilka tematów za razem potrafimy "gadać".. |
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta, dziś mam kolejne 18-te urodziny
![]() Zaraz idę wpierdzielać tort, który upiekła Mamuśka![]() Któraś chętna na kawałek?
Edytowane przez katniewojt Czas edycji: 2011-06-12 o 11:40 |
|
|
|
#3262 | |||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Resscue nie martw się...zrobiłaś dobrze,kraść nie wolno,i przynajmniej pozostali będą wiedzieć ze jesteś czujna i nie ma przelewek ![]() W Kraku piękna pogoda idę pokroić warzywa do obiadu ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mnóstwo kolejnych 18!!! sto lat!!
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
A tort bez bitej śmietany, ale za to bardzo dobry Nie lubię cudzych tortów, bo zazwyczaj masa to sama margaryna A torty Mamuśki wszyscy chwalą
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was w niedzielę moje drogie ;-)
Mam do was małą prośbę i proszę o doradzenie mi w prawie stroje kąpielowego. A mianowicie nie potrafię się zdecydować na jakiś konkretny kolor oraz fason. Pokaże wam dwa fasony i dwa kolory, które najbardziej mi się podobają. Proszę was o radę. Pierwszy z nich to fason/wzór Eliza w kolorze głębokiego niebieskiego oraz koralowym. Drugi to Shakira i tutaj także niebieski lub malina.
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 | ||
|
szeryfcio
|
Cytat:
Tylko nie mam doświadczenia z plamami w rodzaju tej twojej.... Być może, że jej nie da się doprać... Jak przypomnę sobie czasy niemowlęce mojego dziecka, to nie miałam problemu z żadnymi plamami (w sensie, że mi nie zostawały), jak zaprało się od razu, to schodziły... ewentualnie z pomocą Vanisha. Jak nie w pierwszym praniu to w drugim... Cytat:
![]() 1000 lat!!!
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego co mnie się podoba to Eliza koralowa |
|
|
|
|
#3270 | |
|
|
Kcem torta kceeem
![]() ![]() Cytat:
tyle że turkusowy(zaraz wstawię jakieś fotki) i sobie go chwalę,ten koralowy jest pięknyEdytowane przez Sarunieczka Czas edycji: 2011-06-12 o 13:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

a może jej pokój ma coś w sobie, że ściąga pająki, strona domu, coś w okolicy..
Użyłam jako bazy perłowo kremowego lakieru z astora. Mieszałam luxe lavender, viva pink i srebrny z wibo. Okazalo się niestety że viva pink jest już za gęsty i mi się troche 'topił' i mieszał z rzadkim srebrnym, więc spróbowałam na kilku paznokciach gunmetala zamiast srebrnego i było trochę lepiej
no i jeszcze muszę się nauczyć robić ładniejsze wzorki na wodzie
Normalnie jak mi dzisiaj powiedzieli " przyznajemy ze bylismy na to zgadani " myślałąm że mnie roz✂✂✂✂i

) ale mam swoją Mimosę z YR nareszcie
jakby mi taki ptasznik wlazł do pokoju to bym chyba zemdlała

A torty Mamuśki wszyscy chwalą