|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
Tak - po tych latach ciągłego odsyłania od lekarza do lekarza w końcu trafiliśmy na klinikę, która się nami zajęła. Zrobili nam ogrom badać, aby wykluczyć różne rzeczy. A więc - ja mam PCO, mąż ma słabe nasienie. Nie ma w ogóle plemników A, B natomiast tylko troszkę, i bardzo słabą ruchliwość. Wytwarzają mu się (właśnie nie wiadomo skąd) przeciwciała, które zabijają plemniczki. Jeszcze mieliśmy ureaplasmę, którą (na szczęście!!) wyleczyliśmy w 1 próbie - antybiotyki zadziałały... Więc teraz jestem stymulowana lamettą, we wtorek jadę na kolejne usg, i wtedy będzie wiadomo dokładnie w którym dniu będzie IUI . Ale nie wiem czy się cieszyć - w ciągu tych lat nauczyłam się, że raczej i tak będzie nie powodzenie. Boję się tylko, że będziemy w końcu zmuszeni do IN VITRO. A u Ciebie stwierdzono o co chodzi, że nadal dzidziusia brak?
![]() |
#4112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4113 |
Raczkowanie
|
Ja swego czasu też byłam na clo, dostałam pregnyl na pęknięcie - miałam 3 pęcherzyki dominujące, ale też nic... nikt wtedy nie wpadł na to, że mąż może mieć problemy - bo ten lekarz twierdził, że faceci są "wszyscy zdrowi"... eh
Ja jajowody też mam drożne,a badania na wrogość śluzu też nie zalecili mi do zrobienia. Ale za to musiałam usunąć nadżerkę, gdyż wtedy ureaplasma podobno szybciej się wyleczyła. A ty miałaś badania na ureaplasmę i chlamydie?
#4114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
cześć kochane moje staraczki
![]() dawno się nie odzywałam bo ledwo ogarniam jeden wątek mamusiowy i na swoim starym staraczkowym przynajmniej staram się podczytywać Paulinko możesz mi dopisać córeczkę? dzięki ![]() ![]() niestety nie jest tak do konca różowo, bo mam cukrzycę ciążową, ale idę do diabetologa więc mam nadzieję, że szybko to ogarnę i nie zaszkodzę małej. ![]() ![]() ![]() ![]() przesyłam wam 25 tygodniowe fluidki od mojej niuni i za wszystkie trzymam mocno ![]() poza tym witam dziewczyny, których nie poznałam i też wam życzę szybkiego ujrzenia tych wymarzonych dwóch kreseczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam badanie na ureaplasme i chlamydię i jeszcze mykoplasmę przed wymrażaniem nadżerki - lekarz mi kazał, żeby w razie czego się nie okazało, że mi to wymrażanie jakoś zaszkodzi. Na szczęście wszystko wyszło negatywne. Niestety nie wiem jak się coś takiego łapie. A badanie robiłam prywatnie i z tego co pamiętam to ta chlamydia była strasznie droga, a reszta przeciętnie.
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- danika to ja się tym razem poczęstuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie dlatego tego nie robiłam, bo to za dużo kasy kosztowało. Niby wyczytałam, że to drogą płciowa można się zarazić a ja dla męża i on dla mnie jesteśmy pierwszym partnerami seksualnymi więc to trochę olałam.
#4118 |
Zakorzenienie
|
Nie doczytam Was dziewczyny, bo mam mało czasu. Remont na ukończeniu a w poniedziałek idę na oddział, bo we wtorek mam cc.
Alexa współczuję zakażenia, ale pamiętaj że wszystko będzie dobrze ![]() Paula i Tacca wypoczęte to teraz do dzieła ![]() Egwene super pareczka, gratuluje, kolorowo będziesz miała z nimi ![]() Widzę kilka nowych dziewczyn, życzę szybkiego zafasolkowania. Nie wiem czy dam radę jeszcze zajrzeć, więc zostawiam już ostatnie wewnętrzne wiruski od chłopców, następne będą już z tej strony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
Nadia to już ?
![]() ![]() ![]() O kurcze. W takim razie trzymaj się. I mam nadzieję, że szybko pochwalisz się swoimi szkrabami ![]()
#4120 |
Wtajemniczenie
|
nadia powodzenia!!! oby wszystko łatwo poszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Wtajemniczenie
|
Nadia nie wierzę,że to już!
![]() ![]() W sumie to czas pędzi...Lilusia skończyła w środę 2 miesiące ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi odnośnie przygotowania do HSG ![]() ![]() Nadia ale to zleciało... Trzymam mocno za Was kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Cora Lilusia jak zwykle śliczna ![]()
#4123 |
Wtajemniczenie
|
Nadia- Powodzonka
![]() ![]() Ciesze się, że doczekałaś swojego wyznaczonego terminu i że wszystko dobrze ![]() ![]()
#4124 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zadomowienie
|
naduś nie wierzę że to juz :wow: jak to szybko zleciało. powodzonka i
![]() cora Liluś cudna, pomysł na zdjecia tez świetne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Raczkowanie
|
mezaga, też myśleliśmy, że można się tym zarazić tylko drogą płciową i też myśleliśmy, że z tego względu to nas ne dotyczy, bo też byliśmy swoimi pierwszymi partnerami. Jednak dr. uświadomiłą nas, że się mylimy - można się tym zarazić wszędzie -np. na basenie, w toaletach publicznych, nawet u dentysty. I właśnie my mieliśmy ureaplasmę też nie świadomi niczego. Fakt - badania drogie, ale warto zrobić, bo to nie ciekawe bakterie ;(
Nadia - powodzenia!!! Irmusia81 - masz rację - idź jak najszybciej - będziesz miała z głowy. Ja się tyle naczytałam, że to tak boli itp... bałam się okropnie, ale nie było tak źle ![]()
#4127 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki, żebyście wkrótce ujrzeli upragnione II kreseczki ![]() Fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ładne imię wybraliśce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Porywam ostatniego wewnętrznego zarazka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() teraz masz się na kim wyżyć z aparatem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 18 staraczek paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone Tacca (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Atila (Natalia, 25 lat, Sandomierz) cykl 3, last @ 21,01 Kobra913 (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 18,last @ 22,01 Ewakol (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 17, last @ 13,02 Becik_4 (Beata, 28 lat, Kielce)cykl 7, last @ 13,02 Agawaaa (Agnieszka, 28 lat, lubelskie)cykl 11, last @ 22,02 ![]() Malami82 Agnieszka, 29 lat, Lubuskie) cykl 21, last @ 15,03 Nina_k ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 28, last @ 16,04 Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 27, last @ 27,04 Zafrine (Dorota, 25 lata, pomorskie) cykl 36, last @ 30,04 Rinco Karolina, 31 lat, Małopolska cykl 1, last @ 8,05 Pacierp (Marta, 28 lat, Wrocław) cykl 26, last @ 17,05 Mezaga (Agnieszka, 29 lat, Małopolska) cykl 43, last @ 21,05 Sas (Monika, 27 lat, świętokrzyskie)cykl 2, last @ 22,05 Alexa83 (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 13, last @ 24,05 Cherubinka (Aga,28 lat, Podlasie) cykl 31, last @ 24,05 Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 27, last @ 4,06 Roksiakb (Roksana, 24 lata, Śląsk) cykl 42, last @ 5,06 Karolca (Karolina, 25 lata, kuj - pom) cykl 7, last @ 6,06 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 11 zafasolkowanych: Edzia - (Edyta, 32 lat, Roma) gratulujemy!dwie kreseczki w 25 cyklu (t.p 28 czerwca 2011) Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 29 czerwca 2011) Scio - (Paulina, 23 lata, Góry Świętokrzyskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 15 cyklu (t.p 7 lipca 2011) Nadiazloto1 - (Agata, 27 lat, Zielona Góra) gratulujemy! dwa serduszka (t.p 12 lipca 2011) DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011) xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011) Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011) Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011) Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011) Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011) Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*] NPerelka1987 - Aniołek [*] nayhde - Aniołek[*] ola_k11 - Aniołek [*] karolcia228 - Aniołek [*] sylfiaaa - Aniołek [*] DAnia - Aniołek [*] serduszkowata - Aniołek [*] Pamela86 - Aniołek [*] bella7 - Aniołek [*] evelina.00 - Aniołek[*] Daget -Aniołek[*] alexa83 - Aniołek[*] Atila, Kobra 913, Ewakol, Becik_4, Malami82, Nina_k Dziewczyny odezwijcie się, napiszcie co tam u Was słychać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę mocno trzymać kciuki! Naduś szybko wracaj do sił i pochwal się koniecznie chłopcami! ![]() Hm... Może i wypoczęta, ale nic mi się nie chce i nie mam ochoty wracać do pracy... Nie wiem jak przetrwam ten poniedziałek... Pozdrawiam! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
Nadia to już syneczków utulisz we wtorek,ale to zleciało
cora ano czas leci leci za szybko,niedawno test wykonywałas a tu Lileczka 2 miesiące już ma i slicznotka i jakie czarniutkie włoski
#4130 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Co tu takie pustki? Jakie macie plany na weekend?? Ja do 5 jestem w pracy, a później idziemy na imprezkę cdo sąsiadki ![]() ![]() ![]() Tacca oj po urlopie to ciężko do pracy wrócić...powodzenia!! Kochana pokaż jakieś urlopowe fotki plisss ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zadomowienie
|
A czy jeśli moje starania ponownie ruszą za dokładnie rok też się mogę wpisać ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jedziemy do Rowów - już 2 razy tam byliśmy, i tak nas tam ciągnie.... ![]()
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
Pokój jeszcze nie do końca umeblowany, ale już połowa jest
![]() Kolorek trochę inny na fotkach niż w rzeczywistości, może w dzień będzie lepiej widać, bo ścany są turkusowe a nie niebieske, a pasek jest w pomarańczu ale ciemnym i stonowanym a nie taki jaskrawy. Cora Lilusia piękna i taka już duża ![]() Tacca dasz radę w poniedziałek ![]() kzabeczka jak fajnie że się odezwałaś i jakie super wieści przyniosłaś, bardzo się cieszę że wszystko wróciło do normy, a nawet ponad normę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4135 |
Wtajemniczenie
|
Mi się szafeczki podobają
![]() I tak mi szkoda, że ja nie mam gdzie urządzić dziecięcego pokoiku... ledwo łóżeczko wciśniemy- kosztem biurka które pójdzie out. ale może chociaż kawałek tapetki w misie nad łóżeczkiem... ![]() ![]()
#4136 |
Zakorzenienie
|
Nadia bardzo ładny pokoik
![]() Trzymajcie kciuki jutro o 15 00 ![]() ![]()
#4137 |
Zakorzenienie
|
Irmusia a czym się różni sono od zwykłego HSG?
Dzwoniłam w piątek do przychodni, co by sprawdzić czy coś się w związku z moją wizytą nie zmieniło. Zaczynam się mocno stresować, boję się, że lekarz mi powie, że nie mam szans, że jestem całkiem zepsuta i tylko in vitro mnie ratuje, do wszystkiego ostatnio podchodzę negatywnie (co do mnie w ogóle nie pasuje). I jeszcze do tego chcę wydłużyć sobie cykl te i następny o 3 dni. Byłam u ginki mojej - dała mi luteinę. Cieszyłam się że będzie ok a tu wczoraj wieczorem miałam leciutkie plamienie a to dopiero 22 dc. I nie wiem czy coś teraz z tego będzie ![]()
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2011-06-12 o 17:58 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się, że się stresujesz, ja mam niestety podobnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Ja lutkę biorę już tydzień. Dlatego się zdziwiłam tym plamieniem. Ale dzisiaj już go nie ma. Wczoraj wieczorem tylko było. Mam nadzieję, że to nie zwiastun wcześniejszej @.
#4140 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, trzymam kciuki aby ułozyło się po waszej myśli. i za pomyślny wynik HSG
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.