Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-19, 20:38   #3121
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

magdulec nie martw się, do ślubu jeszcze ponad 10 miesięcy a przez ten czas wiele może się zrobić i wierzę że będzie z korzyścią dla Ciebie i Twoich najbliższych Mam nadzieję że za rok o tej porze będziemy Wszystkie razem dzieliły się wrażeniami ślubno-weselnymi. Pozdrawiam serdecznie.
Kubuś-07.10.2008
http://suwaczki.maluchy.pl/li-32746.png
paticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 23:03   #3122
kasiakkk
Zadomowienie

Tak sobie siedzę na tym forum i czytam (od początku, od końca i na wyrywki ) i umieram ze szczęścia, że znalazłam ten wątek bo tu tyle praktycznych wskazówek

alusia* właśnie odkryłam, że masz weselicho w Mełgwi - otóż ja też (9czerwca2007)
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 23:12   #3123
magdulec
Zadomowienie

Też mam taką nadzieję że wszystko się jakoś ułoży, najwżej sama będę coś kombinować żeby to jakoś wyszło bo przyszli teściowie chcą przyjęcie weselne i babcia też bo mój TZ to pierwszy wnuk i syn który żeni się, więc nie bede miała wyjścia.

Dzieki za wsparcie
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 09:43   #3124
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
Tak sobie siedzę na tym forum i czytam (od początku, od końca i na wyrywki ) i umieram ze szczęścia, że znalazłam ten wątek bo tu tyle praktycznych wskazówek

alusia* właśnie odkryłam, że masz weselicho w Mełgwi - otóż ja też (9czerwca2007)
Kasiu to super!To juz jest nas 3 bo Frecia tez tam ma swojej weseleMieszkasz gdzies w pobliżu?Ja 15km od Mełgwi w Łecznej.Obejrzelismy mnóstwo sal w Lublinie i w okolicach Lublina a padło na Mełgiew...Namiary dała mi Frecia.Tak sie upierałam za robieniem wesela w lokalu w Lublinie ale nie żałuje,że wybrałam dom weselny Robertino.Mam nadzieje,ze sie nie zawiode.Moja koleżanka ma tam swoje wesele w tą sobote.Wiesz cos wiecej o tej sali?jaka obsługa i jedzonko?
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 10:04   #3125
kasiakkk
Zadomowienie

Mieszkam w Mełgwi, tam mam Kościół, dlatego długo nie zastanawiałam się nad wyborem sali. Dużo znajomych, którzy bawili się tam na weselu, bardzo tę salę chwalili i polecali. O żadnych skandalach i przekrętach nie słyszałam. Sala jest duża z klimatyzacja, jedzenie dobre i dużo (więc gościom nie powinno niczego zabraknąć ). Moja siostra śpiewała tam niedawno na poprawinach i mówiła, że było super - dobra akustyka i podest dla orkiestry - dla nich to ważne bo nikt im po sprzęcie nie skacze No i jest jakieś zaplecze czy coś takiego - jakiś pokoik dla Młodych.
Stary 2006-09-20, 10:10   #3126
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Mieszkam w Mełgwi, tam mam Kościół, dlatego długo nie zastanawiałam się nad wyborem sali. Dużo znajomych, którzy bawili się tam na weselu, bardzo tę salę chwalili i polecali. O żadnych skandalach i przekrętach nie słyszałam. Sala jest duża z klimatyzacja, jedzenie dobre i dużo (więc gościom nie powinno niczego zabraknąć ). Moja siostra śpiewała tam niedawno na poprawinach i mówiła, że było super - dobra akustyka i podest dla orkiestry - dla nich to ważne bo nikt im po sprzęcie nie skacze No i jest jakieś zaplecze czy coś takiego - jakiś pokoik dla Młodych.
Wszystko sie zgadza duza sala,klima,podest dla zespołu ,pokoik.Podpisalimsy pod koniec maja umowe z włascicielką ,dalismy zaliczke...A teraz uspokoiłas mnie jeszcze bardziej piszac o tym,ze Twoi zajomi byli zadowoleni z jedzonka,z atomsfery
Bardzo mi sie podoba wystrój z tiulu i ,że nic nie musmy więcej przystrajać
Stary 2006-09-20, 10:15   #3127
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

ooo jak fajnie że Kasia dała nam komentarz do sali w Mełgwi Bardzo sie ciesze że sala cieszy się dobrą opinią A tak w ogóle to pisze z pracy a przede mną kupa papierów Więz jednym okiem patrzę co napisałyście a drugim zerkam na papiery echhhh wracam do pisania bo strasznie dużo tego.
Pozdrawiam was serdecznie.

Edytowane przez Frecia_28
Czas edycji: 2006-09-20 o 10:17 Powód: dopisek
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 10:16   #3128
kasiakkk
Zadomowienie

ja tez się cieszę, że przyjdziemy na gotowe. Przynajmniej to jedno z głowy. Muszę jeszcze tyle załatwić - zespół, fotografa, kamerzystę - przeraża mnie to normalnie
Chyba też zadzwonię do tego Zomera
Stary 2006-09-20, 10:19   #3129
kasiakkk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to pisze z pracy a przede mną kupa papierów Więz jednym okiem patrzę co napisałyście a drugim zerkam na papiery echhhh wracam do pisania bo strasznie dużo tego.
Pozdrawiam was serdecznie.
ja też siedzę w pracy
Stary 2006-09-20, 10:48   #3130
milly
Raczkowanie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
ja też siedzę w pracy
...ładnie wizażystki pracują widzę...ja tez siedze w pracy właśnie.

Zadzwoń to Zomera, zadzwoń
milly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 14:19   #3131
tola3804
Zakorzenienie

ja też klikam zazwyczaj z pracy pozdrawiam!
Stary 2006-09-20, 23:55   #3132
kasiakkk
Zadomowienie

Dziewczyny jeśli to nie problem, to napiszcie jakich macie (miałyście) kamerzystów i ile kosztowali. Obejrzałam kilka ofert w necie ale jakoś narazie nic mnie nie zachwyciło
Ostatecznie z profesjonalnego fotografa chyba zrezygnuję. Muszę zastosować jakieś cięcia albo poszukam sponsora.
Znajomy podobno dorabia robiąc fotki na róznych imprezach, to chyba Jego poproszę. W okolicy jest parę miejsc wymarzonych na zdjęcia plenerowe a na początku czerwca jest tak ładnie, że może uda się zrobić trochę fajnych fotek tanim kosztem. Co myślicie...
Stary 2006-09-21, 08:24   #3133
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Szkoda że pan Zomer nie kręci filmów nie miałabyś pewnie problemu z wyborem kamerzysty
żartuję oczywiście
Mogę ci polecić p. Mikulskiego. Błogosławieństwo w domu, kościół i wesele+bardzo fajny montaż kosztuje 700zł. Robi też sesję zdjęciową za 300zł, kilka zdjęć z sesji+plus jakieś inne które mu dostarczycie wkleja na poczatek filmu.
Jeśli masz znajomego fotgrafa to korzystaj z tego, myślę że będziecie lepiej się czuli w towarzystwie kogoś znajomego, zdjęcia wyjdą bardziej na luzie, chociaż pan Tomasz podczas sesji potrafi rozładować nerwową atmosferę i fajnie się z nim pracuje. No i napewno taniej
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 10:12   #3134
kasiakkk
Zadomowienie

Yoolia a masz może jakieś namiary na tego pana, bo wrzuciłam Go w google i mi tylko jakiś doktor i sędzia piłkarski wyskakuje
Ma jakąś stronkę, na której pokazuje jakieś kadry czy przykładowe zdjęcia
Z góry dziekuję
Stary 2006-09-21, 10:42   #3135
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

ma stronkę ale niestety nie ma na niej żadnych przykładowych zdjęć, są tylko dokładne opisy tego co robi. Ale jak się z nim spotkasz to pokaże ci swoje "dzieła".
http://www.filmik.lublin.info/

mogę ci przesłać mailem kilka fotek z mojej sesji
Stary 2006-09-21, 10:50   #3136
kasiakkk
Zadomowienie

Baardzo chętnie! Czekam z niecierpliwością
kasiakkk1@wp.pl
Stary 2006-09-21, 10:57   #3137
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

już poszło
Stary 2006-09-21, 11:19   #3138
kasiakkk
Zadomowienie

Super fotki! Najbardziej podobają mi się te czarno-białe i przy kwitkach (żółtych i czerwonych). Bardzo ładna z Was para
No to dzwonię do tego pana
Stary 2006-09-21, 11:21   #3139
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
już poszło
to ja też poproszę, jeśli moge oczywiście...
Stary 2006-09-21, 11:23   #3140
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

moje ulubione to zrobine jakby w rysunku, czarnobiałe z czerwonymi makami i taka jakby stara fotografia do powieszenia w ramkach na ścianie
najlepiej zadzwoń umów się poogladaj u niego inne zdjęcia i filmy i wtedy zdecydujesz
Stary 2006-09-21, 11:24   #3141
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
to ja też poproszę, jeśli moge oczywiście...
podaj e-maila
Stary 2006-09-21, 11:32   #3142
alusia*
Wtajemniczenie

Wczoraj spotkałyśmy z mamą znajomą.W ostatnią sobote jej syn miał wesele w Mełgwi,sa bardzo zadowoleni,goście również.Mówiła,ze jedzienie było smaczne,niczego nie brakowało,obsługa bardzo dobra.Kolejna dobra opinia
Zaskoczyła mnie jedynie tym,że właścicielka życzy sobie za dzieci całą kwote!Jak szukalismy sali to czesto spotykaliśmy się z tym,że za dzieci płaci się tylko50% a tu taki szok.Całkiem zapomnieliśmy spytac o to przy podpisywaniu umowy!A u Was dziewczyny jak było?
Stary 2006-09-21, 11:38   #3143
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

ja płaciłam za dzieci do 12lat oraz za zespół i kamerzystę 50% ceny i z tego co wiem to w większości lokalów tak jest.
Stary 2006-09-21, 12:10   #3144
Ela1
Raczkowanie

U mnie jest to zalezne od tego czy chcę zamówić dla dziecka cała porcję czy połówkę. Generalnie dla dzieci do lat 10 jest połowa porcji, ale jak będę chciała to i dla straszego dziecka -jakiegoś niejadka- mogę zamówić połówkę. Jeśli chodzi o zespół czy kamerzystę to też według życzenia - jeśli będę brała dla nich połowę porcji z dań gorących - to też zapłacę 50% , a jeśli całą to zpłacę jak za pozostałych gości.
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 12:20   #3145
Wojtusia
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny? Jeśli mam ślub w kwietniu to już powinnam się za suknią rozglądać? Dodam, że raczej wolałabym ją wypożyczyć niż kupować nową, bo po co mi ona później.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 12:31   #3146
kasiakkk
Zadomowienie

alusia* no to mnie zaskoczyłaś z tymi dziećmi Ja też nie pytałam ale jak rozmawialiśmy o liczbie gości powiedziała, że minimum 120 dorosłych! dla mmnie więc oczywiste stało się, że dzieciaki traktowane są inaczej. Mam w rodzinie kilka szkrabów co pewnie przez cały wieczór nic nie zjedzą , a zapłacę za nich jak za dorosłego faceta - nieźle!
Stary 2006-09-21, 12:51   #3147
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny? Jeśli mam ślub w kwietniu to już powinnam się za suknią rozglądać? Dodam, że raczej wolałabym ją wypożyczyć niż kupować nową, bo po co mi ona później.
Jeśli chcesz wypożyczać to możesz się powoli rozgladać. Ja miałam ślub w czerwcu i po sukienkę wybrałam się w grudniu i na czerwiec było już sporo rezerwacji. Ja wypożyczałam w Amandzie na Wyszyńskiego, zapłaciłam 450zł. Cena zależy od modelu, z jakiej kolekcji pochodzi, ale jest możliwość zamówienia tanszej a za jakiś czas mozesz zmienic na najnowszy model nic nie dopłacając (taki myk ) Za to dodatki mają drogie, za welon zapłaciłam chyba 100 albo 150zł, wcisneli mi stroik do włosów za 40zł i krótkie rękawiczki za 20zł.
Najważniejsze jest to że nie skupują używanych sukien tylko szyją, więc może ci sie trafić calkiem nowa. Możesz też uszyć u nich wg swojego wzoru a potem im oddać, tylko nie wiem ile taka opcja kosztuje.
Moja koleżanka tak robiła w wypożyczalni na ul. Narutowicza.

Cytat:
alusia* no to mnie zaskoczyłaś z tymi dziećmi Ja też nie pytałam ale jak rozmawialiśmy o liczbie gości powiedziała, że minimum 120 dorosłych! dla mmnie więc oczywiste stało się, że dzieciaki traktowane są inaczej. Mam w rodzinie kilka szkrabów co pewnie przez cały wieczór nic nie zjedzą , a zapłacę za nich jak za dorosłego faceta - nieźle!
Dokładnie to głupota, przecież dziecko nie zje tyle co dorosła osoba. chyba sobie w kulki lecą
Stary 2006-09-21, 12:58   #3148
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesli wszyscy sie zdecyduja przyjsc z dziećmi to u mnie bedzie ich sporo.Jestem zła na siebie ,ze nie dogadałam tego przy podpisywaniu umowy.Teraz może mi powiedzic ,że się na takie warunki zgodziliśmy!Dzieci to zawsze rozgrzebią wiec po co płacic całą sume?!Ciekawe co na to mój TŻ.Jeszcze mu nie mówiłam o tym.
Stary 2006-09-21, 13:06   #3149
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Do tej pory poważnie zastanawiałam sie nad wypozyczeniem sukni.Wyjdzie o wiele taniej niż kupno i nie bede miała póżniej problemu co z nią zrobić.W wypozyczalni mozna znaleść suknie przykład-Yoolia miała bardzo ładnąPlanuje tak w grudniu porozgladac sie po wypożyczalniach.jesli nie bede miała szczescia i nic nie znajde zostaje kupno albo szycie ale to dopiero w styczniu bo wtedy wchodza nowe kolekcje.
Stary 2006-09-21, 13:16   #3150
Wojtusia
Zakorzenienie

Dzieki Yoolia i alusia. Jeszcze jedno, z kim chodziłyście oglądać suknie? Z przyszłym mężem czy nie? Ja tam przesądna nie jestem, ale ciekawi mnie jak wy to załatwiałyście.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości