Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-12, 16:06   #3991
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

olik187, zmien lekarza! serio!
Stary 2011-06-12, 16:19   #3992
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Dzisiejsze - w kierunku U:

Placek z ok. 60g p³atków owsianych z ser twarogowy zmieszany z truskawkami i cukrem trzcinowym

trening si³owy

zaraz po: ¶redni banan

pó¼niej: mielona cielêcina z porcj± bia³ego ry¿u i zestawem trzech surówek : z marchwi, czerwonej kapusty i sa³aty

kawa z mlekiem 3,2 % z ³y¿eczk± cukru trzcinowego i maciupka czekoladka

grahamka z szynk± z indyka, sa³at±, pomidorem

basen- sauna, jacuzzi- odnowa biologiczna i mo¿e parê d³ugo¶ci przep³ynê

po: tuñczyk w sosie w³asnym z kawa³kiem pomidora

i jak to siê prezentuje? idê w dobrym kierunku?

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 16:21   #3993
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jasna bu³ka z pasztetem, pomidorem, cebulk±, jajko na miêkko z majonezem, szklanka mleka 0,5%
  2. kilka plastrów szynki
  3. kilkana¶cie ró¿yczek kalafiora sma¿onych w panierce (olej mega g³êboki), zapiekane ziemniaczki, jajko sadzone
  4. wpadnie talerzyk szprotek w sosie pomidorowym + kubeczek homo 200g

no i jak ogólnie?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 16:49   #3994
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze - w kierunku U:

Placek z ok. 60g p³atków owsianych z ser twarogowy zmieszany z truskawkami i cukrem trzcinowym

trening si³owy

zaraz po: ¶redni banan

pó¼niej: mielona cielêcina z porcj± bia³ego ry¿u i zestawem trzech surówek : z marchwi, czerwonej kapusty i sa³aty

kawa z mlekiem 3,2 % z ³y¿eczk± cukru trzcinowego i maciupka czekoladka

grahamka z szynk± z indyka, sa³at±, pomidorem

basen- sauna, jacuzzi- odnowa biologiczna i mo¿e parê d³ugo¶ci przep³ynê

po: tuñczyk w sosie w³asnym z kawa³kiem pomidora

i jak to siê prezentuje? idê w dobrym kierunku?
wydaje sie ok, ale tak troche sucho? ta grahamka taka sucha, obiad tez taki suchy, kolacja tez sucha. nie wiem czy wiesz o co mi chodzi, ale ja bym sie meczyla jedzac tak. po za ty dzis jakos mniej t³uszczu, celowo (bo wiecej wegli) czy tak wysz³o?

ok, to wrzuce sswoje u

sn - salatka ukochana (duzo roszponki, kie³ków lucerny, peczek rzodkiewek, pomidor, 2 jajca, s³onecznika duuuu¿o, troche serka wiejskiego (g³ównie smietanka :P) i twaróg pokruszony + masa pieprzu.
2 sn - koktajl (lód, sporo twarogu na sernik president, miód, kawa) i po jakis 30 min ca³a kalarepka gigantyczna
ob - pulpeciki z kaszy jaglanej (kasza jaglana rozgotowana+siemie lniane+jajeczko+cebula+cz osnek+maka orkiszowa do sklejenia) smazone na oliwce w sosie z soczewicy czerwonej (soczewica, pomidory z puchy -> duuuu¿o sosu)

*mia³ byc piekny obiadek bez nabia³u, ale niestety jakies 25 min po obiedzie nasz³a mnie ochota na pomidora z cebula i bia³ym serem i w efekcie zjad³am chyba 400 g twarogu, z pomidorkiem, cebula i masa pieprzu*

kol - narazie jestem ful, ale w lodówce mam arbuza wiec wieczorem zblenderuje go z lodem i bede miala lody arbuzowe moze dojem tez sa³atki mojej ukochanej, z tym, ze nie mam juz twarogu i jajec, wiec to nie bedzie to samo

i jak? dzis sa wegle chyba ok juz. stara³am sie wyrzucic nabia³ choc z jednego posi³ku, ale u mnie skutkuje to tym, ze potem jem go 3 razy wiecej niz normalnie, dlatego zostawiam tak jak jest = w kazdym posi³ku, ale mniejsze ilosci.

Edytowane przez wizjaa
Czas edycji: 2011-06-12 o 16:51
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:15   #3995
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

U, jedzenie z nudów
start: woda z wyci¶niêtym sokiem z cytryny
¶niadanie: wie¶niak, torebeczka musli, skrojone jab³ko i kawa rozpuszczalna z mlekiem [kurczê, muszê zmieniæ ¶niadania, bo ju¿ mnie trochê nudz±. nie mam czasu na eksperymenty, kanapek rano z kolei nie lubiê.]
II ¶niadanie: danio intenso waniliowy, trzy ³y¿ki musli tropikalnego, gruszka i pó¼niej kilka ¿elków
obiad: kotlet schabowy w bu³ce tartej i p³atkach owsianych, zapiekanka ziemniaczana - dwie dok³adki [ziemniaki, ser ¿ó³ty, pomidory, szczypiorek]
w miêdzyczasie: kawa zbo¿owa waniliowa z mlekiem
kolacja: trzy kromki chleba razowego - jedna z mas³em, wêdlin± i warzywami, druga z d¿emem, trzecia z kremem kakaowo-orzechowym lub dwie kanapki i wie¶niak z otrêbami granulowanymi

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

Edytowane przez zglowawchmurach
Czas edycji: 2011-06-12 o 17:21
zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:25   #3996
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

utrzymanie
  • 3 kromki razowca z mas³em, szynk± wiejsk±, na ka¿dej plaster ogórka, pomidora, sa³ata..pomarañcza + kilka kostek gorzkiej czekolady
  • sa³atka w³asnej roboty: typowa, warzywna, z majonezem, grahamka sucha, na to nak³ada³am sa³atkê i keczup...jogurt kiwi
  • jajecznica z 3 jajek, oscypek z grilla, szczypiorek, tost z serem
  • pó¼niej kie³baski z grilla ( 2 ), z sosem tzatziki, z musztard±, kilka ziemniaczków grillowanych
  • ok.21: puszka tuñczyka w sosie w³asnym, krewetki grillowane z sosem sambal (pali³o!!)

na luzie, na dzia³ce....
mam wra¿enie, ¿e masakryczna ilo¶æ
..ale olewam to.
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:41   #3997
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 966

Cytat:
Napisane przez zglowawchmurach Poka¿ wiadomo¶æ
U, jedzenie z nudów
¶niadanie: wie¶niak, torebeczka musli, skrojone jab³ko i kawa rozpuszczalna z mlekiem [kurczê, muszê zmieniæ ¶niadania, bo ju¿ mnie trochê nudz±. nie mam czasu na eksperymenty, kanapek rano z kolei nie lubiê.]
II ¶niadanie: danio intenso waniliowy, trzy ³y¿ki musli tropikalnego, gruszka i pó¼niej kilka ¿elków
obiad: kotlet schabowy w bu³ce tartej i p³atkach owsianych, zapiekanka ziemniaczana - dwie dok³adki [ziemniaki, ser ¿ó³ty, pomidory, szczypiorek]
w miêdzyczasie: kawa zbo¿owa waniliowa z mlekiem
kolacja: trzy kromki chleba razowego - jedna z mas³em, wêdlin± i warzywami, druga z d¿emem, trzecia z kremem kakaowo-orzechowym lub dwie kanapki i wie¶niak z otrêbami granulowanymi
fajny jadlospis, mo¿e faktycznie dla niektórych du¿o wêgli prostych, ale wg mnie wcale nie za du¿o -wiele ludzi je o wiele wiêcej i ¿yje, ma siê dobrze - a Ty poza serkami danio jesz wiele innych od¿ywczych produktów. Tak¿e wszystko jest wyrównane
nie wiem gdzie jest to "jedzenie z nudów" spodziewa³am siê podjadania, tak jak u mnie mnie te¿ strasznie nudza ¶niadania, teraz wakacje ju¿ prawie i mam zamiar sobie co¶ innego robiæ w miarê mo¿liwo¶ci. Takie ¶niadanie jak u Ciebie by mnie nie nasyci³o z kolei, ostatnio zjadlam truskawki z musli i odrobina jogurtu i kiepsko by³o

Moje u, moze bede wstawiac od czasu do czasu
1. jeden i pó³^^ kajzerki wieloziarnistej, z margaryna chrzanem szynka pieczona z kurczaka rzodkiewk± i ogórkiem/pasztetow± drobiow± (wiem, syf, ale lubie... postaram siê na dniach zrobiæ w³asn± pasztetow±) rzodkiewk± i pieprzem
2. kilka malin, truskawek, czere¶ni, pralinka lindt i pasek du¿ej mlecznej czekolady
3.dwa ziemniaki, sznycel z indyka w sosie, du¿o koperku + ogórki z siemieniem, pieprzem, sol± morsk± i ³y¿k± jogurtu-3/4 tej "mizerii"
znowu kilka truskawek, czere¶ni i pralinka, pyszne s± truskawki w tym roku
4.pó³ sznycla z obiadu, ogórek, marchewka z roso³u i kilka plastrów pol.³ososiowej z indyka

Edytowane przez moja imaginacja
Czas edycji: 2011-06-12 o 18:49
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 18:39   #3998
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U.
1¶n
- kromka ¿ytniego razowego z pomidorem, dwa jajka na twardo z majonezem i duu¿o groszku.
2 h rozgrywek tenisowych
2¶n - micha twarogu zmiksowanego z jogurtem naturalnym i jagodami, z kilkoma ³y¿kami domowego musli i otrêbów ¶liwkowych.
2 h roweru
obiad - miseczka m³odej kapusty, kawa³ek grillowanego ³ososia i kie³baska.
podwieczorek - wie¶niak z dwoma du¿ymi gar¶ciami orzechów ziemnych.
kolacja - kawa³ek wêdzonego ³ososia z cytryn±.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 18:51   #3999
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Cytat:
U, jedzenie z nudów
¶niadanie: wie¶niak, torebeczka musli, skrojone jab³ko i kawa rozpuszczalna z mlekiem [kurczê, muszê zmieniæ ¶niadania, bo ju¿ mnie trochê nudz±. nie mam czasu na eksperymenty, kanapek rano z kolei nie lubiê.] / owsianka/ omlet/ jajecznica?..
w miêdzyczasie: kawa zbo¿owa waniliowa z mlekiem uwielbiam j±
te¿ nie widzê tu ¿adnego jedzenia z nudów, jest ok i jak smakuje ten krem ?

moje U:

1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek z bananem, mas³em orzechowym i serkiem homo naturalnym
2¶niadanie: dwie morele, trzy kromki razowca;
z mas³em, wêdlin± z indyka, pomidorem i cebulk±,
z mas³em, serem ¿ó³tym, pomidorem i cebulk±,
z mas³em, serkiem w³oskim i d¿emem brzoskwiniowym
obiad: nale¶niki pe³noziarniste z polew± kakaow±;
standardowo - ze sma¿onym bananem i mas³em orzechowym,
z serkiem homo nat. wymieszanym z miodem, rodzynkami i morelami
kolacja: dwie kromki razowca;
z mas³em, wêdlin± z indyka i pomidorem,
z mas³em, serkiem w³oskim i d¿emem brzoskwiniowym..

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-06-12 o 18:52
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 19:02   #4000
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

U

¦niadanie: owsianka - 5 ³y¿ek p³atków górskich, szklanka mleka 2%, pó³ banana, gar¶æ truskawek i ³y¿eczka miodu; kawa zbo¿owa z mlekiem i syropem klonowym

II ¶niadanie: talerzyk sa³atki z warzyw, wêdzonego ³ososia, jajka i sosu czosnkowego na jogurcie naturalnym; kromka ¿ytniego z mas³em

Obiad: makaron pe³noziarnisty spaghetti z krewetkami i warzywami na ostro

Podwieczorek: serek wiejski (150 g) z pra¿onym s³onecznikiem i wkrojonymi czere¶niami

Kolacja: bruschetta (1/4 bagietki razowej natarta czosnkiem i oliw± z oliwek, zapieczona, ob³o¿ona farszem z ogórka, pomidora, startego parmezanu, oregano i bazylii); skrzypopokrzywa

+ 2l wody z lodem, miêt± i sokiem z cytryny
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 19:06   #4001
samarableed
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 98

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U.
1¶n
- kromka ¿ytniego razowego z pomidorem, dwa jajka na twardo z majonezem i duu¿o groszku. Tylko jedna?
2 h rozgrywek tenisowych
2¶n - micha twarogu zmiksowanego z jogurtem naturalnym i jagodami, z kilkoma ³y¿kami domowego musli i otrêbów ¶liwkowych. Mam nadziejê, ¿e pó³t³usty lub t³usty.
2 h roweru
obiad - miseczka m³odej kapusty, kawa³ek grillowanego ³ososia i kie³baska. Zmieni³abym kie³baskê na ry¿/makaron/kaszê.
podwieczorek - wie¶niak z dwoma du¿ymi gar¶ciami orzechów ziemnych. Mo¿e jaki¶ owoc?
kolacja - kawa³ek wêdzonego ³ososia z cytryn±. I duuu¿o warzyw!
Jad³ospis lepszy ni¿ te ostatnie. Ma³o warzyw i owoców. Trwa sezon, szalej z nimi! Niezbyt lu¼ne to U. Przegl±da³am Twojego bloga i jest rewelacyjny. Naprawdê ¶wietne i smakowite przepisy: dlaczego wiêc tak ma³o z tych rzeczy widnieje w Twoim jad³ospisie?

'Czy gdyby ³zy potrafi³y mówiæ, wyt³umaczy³yby ideê smutku?'

Edytowane przez samarableed
Czas edycji: 2011-06-12 o 19:07
samarableed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 19:13   #4002
Mgie³ka91
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 563

R

I: 3 kromki chleba chrupkiego z odrobink± mas³a: 2 z pasztetem z ¿urawin±, 1 z wêdlin± i pomidorem. Szklanka mleka 3,2% (wiem, ¿e tutaj ogólnie preferuje siê razowy, ale niestety on nie sprzyja mojej diecie), 2 kostki gorzkiej czekolady 85%;

II: miseczka truskawek z po³ow± ma³ego jogurtu i kilkunasotoma pestkami s³onecznika (mniej ni¿ gar¶æ ;p);

III: ok 5 ¶rednich ró¿yczek broku³a, kawa³ek piersi z kurczaka w przyprawie gyros sma¿ona na ma¶le. Ciê¿ko powiedzieæ ile, ale bêdzie tak z 1/3 takiej du¿ej piersi podwójnej. To wszystko polane sosem czosnkowym (druga po³owa jogurtu, z±bek czosnku, pieprz, sól). Do tego jeszcze taka kopiasta ³y¿ka kapusty gotowanej z pomidorami;

IV: Serek wiejski z Pi±tnicy normalny(nie by³o w sklepie light) z 3 rzodkiewkami, szczypiorkiem i kawa³kiem ogórka zielonego. Szklanka mleka 3,2%(chcia³am wypiæ zanim siê zepsuje, bo to takie z folii, poza tym bardzo lubiê );

V: Bêdzie kalarepa.

Edytowane przez Mgie³ka91
Czas edycji: 2011-06-12 o 19:16
Mgie³ka91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 19:21   #4003
blueberry5
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

no to wrzucam moje P

¶niadanie: 2 gar¶ci p³atków zbo¿owych z rodzynkami zalanych mlekiem, kawa, ciastko owsiane

2 ¦niadanie: proncessa toffie, miseczka truskawek

Obiad: zupa gor±cy kubek serowa z makaronem szpinakowym
3 szasz³yki( miêso drobiowe, papryka cebula)kromka chleba

Podwieczorek: miseczka poziomek, 4 pierniki w czekoladzie

kolacja: 2 kromki razowca z mas³em jedna z serem ¿ó³tym druga z polêdwic±, pomidor
szklanka ma¶lanki naturalnej z cynomonem
\
proszê o ocenê
blueberry5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 19:55   #4004
RastaGirl89
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 999

Bardzo proszê o ocenê mojego U. Jeszcze niedawno by³am na r i teraz nie jestem pewna czy odpowiednio siê od¿ywiam ...
Aha, zazwyczaj mam 2 ¶niadania, ale dzisiaj tak jako¶ wysz³o, ¿e nie by³am g³odna po tej owsiance i zjad³am po jakich¶ 4,5 h obiad.

¶niadanie - owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 otrêbów ¿ytnich) na szklance mleka 1,5 % z ³y¿k± mas³a orzechowego Felix (tego o obni¿onej zaw. t³uszczu ), gar¶ci± ¶liwek wêgierek, 2 daktylami i kilkoma nerkowcami

*45 minutowy jogging + 18 minut marszu

obiad - jajko sadzone + ziemniaczki m³ode z koperkiem polane oliw±, na której sma¿y³am jajko (ok. ³y¿ka) + szklanka ma¶lanki + surówka (duuu¿y, g³êboki talerz) z kapusty pekiñskiej, papryki czerwonej, ogórka, groszku konserwowego z dressingiem z jogurtu naturalnego z czosnkiem i chilli

podwieczorek - talerz owoców po³owê z niego (ma³y, obiadowy) stanowi³ arbuz, do tego pó³ banana i du¿a gar¶æ czere¶ni
3 daktyle + gar¶æ nerkowców (z 30 sztuk na oko ) + zbo¿ówka Anatol z odrobin± mleka

kolacja - 1,5 kromki razowca z siemieniem lnianym (to jest ten chleb marki Mastermacher, gdzie kromka jest wielko¶ci dwóch zwyczajnych, na pewno wiecie o który chodzi ) podzielone na 3 standardowej wielko¶ci kromki - 2 x z twarogiem pó³t³ustym, bananem (po³ówka) i truskawkami , 1 x z serem ¿ó³tym, ogórkiem ¶wie¿ym i ketchupem
spora miseczka truskawek

Co s±dzicie?
RastaGirl89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:24   #4005
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Cytat:
Napisane przez Mgie³ka91 Poka¿ wiadomo¶æ
R

I: 3 kromki chleba chrupkiego z odrobink± mas³a: 2 z pasztetem z ¿urawin±, 1 z wêdlin± i pomidorem. Szklanka mleka 3,2% (wiem, ¿e tutaj ogólnie preferuje siê razowy, ale niestety on nie sprzyja mojej diecie), 2 kostki gorzkiej czekolady 85%;

II: miseczka truskawek z po³ow± ma³ego jogurtu i kilkunasotoma pestkami s³onecznika (mniej ni¿ gar¶æ ;p);

III: ok 5 ¶rednich ró¿yczek broku³a, kawa³ek piersi z kurczaka w przyprawie gyros sma¿ona na ma¶le. Ciê¿ko powiedzieæ ile, ale bêdzie tak z 1/3 takiej du¿ej piersi podwójnej. To wszystko polane sosem czosnkowym (druga po³owa jogurtu, z±bek czosnku, pieprz, sól). Do tego jeszcze taka kopiasta ³y¿ka kapusty gotowanej z pomidorami;

IV: Serek wiejski z Pi±tnicy normalny(nie by³o w sklepie light) z 3 rzodkiewkami, szczypiorkiem i kawa³kiem ogórka zielonego. Szklanka mleka 3,2%(chcia³am wypiæ zanim siê zepsuje, bo to takie z folii, poza tym bardzo lubiê );

V: Bêdzie kalarepa.

bardzo mi siê podoba.
Mi mleko 3,2 utrudnia³o chudniêcie, ale je¶li w Twoim przypadku jest inaczej- super..
a kolacja boska, dobrze,¿e nie by³o serka light, to paskudztwo!
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:34   #4006
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

lekki z pi±tnicy jest pycha. <3

Stary 2011-06-12, 20:50   #4007
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

moje dzisiejsze R z prosba o ocenke bo ostatnie przeszlo echem :P

Sniadanie:
owsianka(duzo),cale opakowanie wiesniaka lekkiego,rodzynki,slonecz nik,migdaly,daktyle suszone

II sniadanie:
wstalam pozno,wiec nie bylo nic konkretnego: 2 duze galki lodow owocowych

Obiad:
makaron pelnoziarnisty z duzo iloscia szpinaku,pomidorki z puszki,groszek,szparagi,k ukurydza

Podwieczorek:
duza micha owocow:morele,kiwi,jablko ,winogrono,polane jogurtem

Kolacja:
jajko na twardo,pol opakowania tunczyka w sosie wlasnym,2 marchewki,2 chrupkie pieczywa z szynka drobiowa

i jak?
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:51   #4008
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
lekki z pi±tnicy jest pycha. <3

jak jest ¶wie¿y to ju¿ w ogóle te¿ mi jak±¶ bardziej podchodzi

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 21:00   #4009
Mgie³ka91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo mi siê podoba.
Mi mleko 3,2 utrudnia³o chudniêcie, ale je¶li w Twoim przypadku jest inaczej- super..
a kolacja boska, dobrze,¿e nie by³o serka light, to paskudztwo!
Dziêki za ocenê W³a¶nie trochê obawiam siê o to mleko, ale ju¿ wypite Na szczê¶cie ju¿ siê skoñczy³o A kalarepy by³o jednak pó³, bo po tym mleku czu³am siê dosyæ pe³na. W sumie kolacja by³a jako¶ godzinê po podwieczorku, wiêc to pewnie dlatego. Ogólnie, to staram siê robiæ wiêksze przerwy miêdzy posi³kami, teraz tylko tak wysz³o
Stary 2011-06-12, 21:03   #4010
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ
jak jest ¶wie¿y to ju¿ w ogóle te¿ mi jak±¶ bardziej podchodzi
i mi równie¿ chocia¿ w sumie nie powinnam za bardzo je¶æ lightów, to wiejski lekki po prostu uwielbiam reszta jest jaka¶ taka niezbyt, ca³kiem inny smak i za du¿o tej ¶mietanki tam w nich jest moim zdaniem.. a ten ma taki fajny s³odko-s³ony smak i idealn± jak dla mnie konsystencjê

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-06-12 o 21:04
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 21:15   #4011
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

a ja szczerze to nie zauwa¿y³am ¿adnej ró¿nicy miêdzy light a normalnym z pi±tnicy

wklejam dzisiejsze Utrzymanie

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków na mleku sojowym z otrêbami, truskawkami i mas³em orzechowym.
kawa z mlekiem sojowym
II. Ma³a pier¶ kurczaka faszerowana pieczarkami, ziemniaki w mundurkach z koperkiem, pomidorki z cebulk± i fet±, duszona kapusta. Na deser jedno ptasie mleczko ^^.
III. Serek homo 150g z truskawkami i orzeszkami.
IV. ¯ytnia bu³ka podpieczona na chrupko, obie po³ówki z mas³em, twaro¿kiem i pomidorem, na jednej ³oso¶ wêdzony, a na drugiej wêdlina drobiowa; kawa z mlekiem sojowym.

+ przez ca³y dzieñ podjadam orzeszki.
rzuci kto¶ okiem?
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 21:44   #4012
Mgie³ka91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
a ja szczerze to nie zauwa¿y³am ¿adnej ró¿nicy miêdzy light a normalnym z pi±tnicy (...)
Ja tak samo To znaczy w smaku, bo jest ró¿nica w pojemno¶ci, light ma 150gr, a normalny 200 A skoro nie czuæ ró¿nicy, to lepiej wybraæ ten z mniejsz± zawarto¶ci± t³uszczu

Edytowane przez Mgie³ka91
Czas edycji: 2011-06-12 o 22:13
Stary 2011-06-12, 21:45   #4013
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Ja tak samo To znaczy w smaku, bo jest ró¿nica w pojemno¶ci, light ma 180gr, a normalny 200 A skoro nie czuæ ró¿nicy, to lepiej wybraæ ten z mniejsz± zawarto¶ci± t³uszczu
ja z pi±tnicy kupuje 150g

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 21:47   #4014
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Peee ...

¦.3 kromki chleba s³onecznikowego:
wszystkie z mas³em, sa³at±, pomidorem i rzodkiewk±. Dwie z serem ¿ó³tym. Jedna z camenbertem. + herbata z opuncj±

II¦. a) kaszka manna waniliowa z 200g wkrojonych truskawek i garstka platkow kukurydzianych + sok multiwitamina (330ml z biedronki)
b) serek homogenizowany danio waniliowy z ³y¿k± slonecznika i ³y¿ka amarantusa

O. miska zupy warzywnej (z fasoli, kalarepy, ziemniakow itd oraz z miesem z piersi kurczaka) + duze jablko

P. (na miescie) sa³atka z tunczyka (pomidor, kukurydza, cebula, salata lodowa, tunczyk, sos jogurtowy i nie pamietam ) -> taki du¿y talerz

Przed. ³y¿ka s³onecznika
K. 4 kromki slonecznikowego:
Zrobione z nich 2 podwojne tosty z camenbertem. Do tego sporo pomidora i rzodkiewka. I wyjadlam kilka warzyw z zupy + herbata zielona z opuncja

i jak ?
Stary 2011-06-12, 22:02   #4015
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

rzucicie okiem?

naczyta³am siê, ¿e bia³ko musi byæ podawane w os³onie t³uszczu, a okulista zaleci³ mi bia³kowe kolacje ! o.o

1.bu³ka z mas³em i d¿emem brzoskwiniowym, kawa z mlekiem

2.truskawki z kremowym t³ustym serkiem pos³odzonym

3.makaron w zio³ach prowansalskich na s³onince, gotowane udko z kurczaka, m³oda kapustka z marchewk± i mase³kiem, koperek

4.truskawki z bita ¶mietan± i koktajl truskawkowy na mleku (niedos³adzane bo truskawki sa jamiiiii!)

5. omlet z 2 wiejskich jajec na s³oninie, troszkê groszku, i rzodkiewek, trochê sosu czosnkowego

6.nieca³e pól opakowania kremowego serka z wiorkami kokosowymi
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:09   #4016
MuffinBaby
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 165

Mogê siê do³±czyæ?
Ju¿ mnie zmobilizowa³y¶cie ¿eby patrzeæ ile czego jem. Jutrzejsze posi³ki bêd± zapisane No i dowiedzia³am siê,¿e trzeba je¶æ wiêcej rano (ja rano wogóle nie mam apetytu),a za to wieczorem mniej (hahahhah... <tak,z SIEBIE siê ¶miejê, wszystko na odwrót>).
Bêdzie fajnie jak mi trochê pomo¿ecie,bo na razie ¼le jem i bardzo dobrze o tym wiem, tylko jako¶ trudno porzuciæ s³odycze...
Stary 2011-06-12, 22:12   #4017
Mgie³ka91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ
ja z pi±tnicy kupuje 150g
Masz racjê Przepraszam za pomy³kê, faktycznie 150gr.
Stary 2011-06-12, 22:21   #4018
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Dawno nie wstawia³am.
Dzisiejsze U:
1. 6 pancakes pe³noziarnistych z rabarbarem obficie polanych miodem (przepis na blogu).
w miêdzyczasie wpad³a miseczka gulaszu z miêsem z udka kurczaka.
2. du¿y kotlet z piersi kurczaka panierowany (bu³ka tarta & otrêby) i sma¿ony, 2 ziemniaki z koperkiem, miska sa³aty ze ¶mietan± i cukrem.
3. puchar ró¿nych owoców (winogrona, mandarynki, kiwi, banan, jagody) z bit± ¶mietan± i posypk±.
w miêdzyczasie wpad³o trochê farszu szpinakowo-twarogowo-serowego do pierogów i jeden pieróg na próbê .
4. 2 ciê¿kie kromki chleba ¿ytniego z guacamole.
2 marchewki, herbata owocowa.

wypad³o II ¶niadanie, bo niedziela.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Ja tak samo To znaczy w smaku, bo jest ró¿nica w pojemno¶ci, light ma 150gr, a normalny 200 A skoro nie czuæ ró¿nicy, to lepiej wybraæ ten z mniejsz± zawarto¶ci± t³uszczu

taa...?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:30   #4019
zglowawchmurach
Raczkowanie

GG do zglowawchmurach

Mgie³ka, nieprawda. ja chyba za bardzo ograniczy³am t³uszcze na diecie i przez to rozregulowa³am sobie maksymalnie cykl...

Stary 2011-06-12, 22:39   #4020
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
rzucicie okiem?

naczyta³am siê, ¿e bia³ko musi byæ podawane w os³onie t³uszczu, a okulista zaleci³ mi bia³kowe kolacje ! o.o

1.bu³ka z mas³em i d¿emem brzoskwiniowym, kawa z mlekiem

2.truskawki z kremowym t³ustym serkiem pos³odzonym

3.makaron w zio³ach prowansalskich na s³onince, gotowane udko z kurczaka, m³oda kapustka z marchewk± i mase³kiem, koperek

4.truskawki z bita ¶mietan± i koktajl truskawkowy na mleku (niedos³adzane bo truskawki sa jamiiiii!)

5. omlet z 2 wiejskich jajec na s³oninie, troszkê groszku, i rzodkiewek, trochê sosu czosnkowego

6.nieca³e pól opakowania kremowego serka z wiorkami kokosowymi
obleci.
siostra

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.