Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-12, 12:53   #4351
Kicia131
Zadomowienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Friese, na pewno chodzi o tą Joannę
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ca.html&next=1
Tak, dokładnie o tą

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 13:56   #4352
Friese
Zakorzenienie

dziękuję Kicia131 i aniaamelia - teraz już wiem o którą chodzi

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
jak coś to mówię o tym:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html

akurat mi się skończył i czekam aż przyjdzie nowy..
najlepiej chyba jak mieszam go z amlą w stosunku 2:1
moooniek a za ile kupujesz i ile wychodzi Ci z przesyłką? Mówimy o tym 150 ml?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 14:10   #4353
calioppe**
Raczkowanie

Friese, kiepsko zrobiłaś zaczynając od mazidła na parafinie (amla gold). Używaj lepiej naturalnych rzeczy
Odżywianie i nawilżanie- czyli o olejach i masłach
calioppe** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 14:11   #4354
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
dziękuję Kicia131 i aniaamelia - teraz już wiem o którą chodzi

moooniek a za ile kupujesz i ile wychodzi Ci z przesyłką? Mówimy o tym 150 ml?
teraz to zamówiłam;
http://allegro.pl/dabur-vatika-z-aml...663386880.html
Stary 2011-06-12, 14:39   #4355
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calioppe** Pokaż wiadomość
Friese, kiepsko zrobiłaś zaczynając od mazidła na parafinie (amla gold). Używaj lepiej naturalnych rzeczy
nie rozumiem?
parafina? to zle wplywa na wlosy? ta substancja w oleju?
skad mam wiedziec czy ma olejek parafine - bo mam jeszcze vatike kokosową to sprawdze czy ma parafine..
Stary 2011-06-12, 14:54   #4356
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozumiem?
parafina? to zle wplywa na wlosy? ta substancja w oleju?
skad mam wiedziec czy ma olejek parafine - bo mam jeszcze vatike kokosową to sprawdze czy ma parafine..
W składzie jest napisane " paraffinum liquidum"
Stary 2011-06-12, 15:04   #4357
aante_e
Miss Pudernica

Dlaczego parafina jest wg Was zła na włosy? Mam Vatike migdałową na parafinie i bardzo sobie chwalę, używam już 3 miesiące i włosy o wiele lepiej wyglądają i przede wszystkim 2 miesiące po obcięciu nie mam rozdowojonych końcówek, a to było moją zmorą.
Stary 2011-06-12, 15:05   #4358
Ciacho25
Raczkowanie

a czy któraś z was stosuje olejek rycynowy do włosów i jest zadowolona ?
Ciacho25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:11   #4359
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Dlaczego parafina jest wg Was zła na włosy? Mam Vatike migdałową na parafinie i bardzo sobie chwalę, używam już 3 miesiące i włosy o wiele lepiej wyglądają i przede wszystkim 2 miesiące po obcięciu nie mam rozdowojonych końcówek, a to było moją zmorą.
Nie tyle zła, co jednak mniej wartościowa niż naturalny olej , a także niektórym może zapychać skórę głowy (mi się to czasem zdarza), ale generalnie jak komuś pasuje to nie ma przeszkód żeby sobie używał
Stary 2011-06-12, 15:17   #4360
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
W składzie jest napisane " paraffinum liquidum"
dziękuję.

właśnie nie rozumiem o co chodzi z tą parafiną, to poniszczy mi włosy? albo nie odżywi albocoś? hmm nie mam pojęcia, dopiero zaczynam z włosami, a na ten aspekt nigdy nie trafiłam

w Internecie znalazłam tylko:
Jest doskonałym ratunkiem dla przesuszonej, poszarzałej i zwiotczałej skóry. Okłady parafinowe idealnie sprawdzają się w pielęgnacji dłoni, stóp i paznokci, ale płynny olejek parafinowy może być też dolewany do kąpieli całego ciała. Dzięki zawartości naturalnych substancji natłuszczających parafi na sprawia, że nasze dłonie stają się miękkie, delikatne, a popękana skóra na piętach jest gładka jak u małego dziecka.
http://www.kobieta.pl/uroda/twarz-i-...samitna-skore/

i tutaj znalazłam wątek parafina na włosy - ktoś używa jeszcze?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215465

i dziewczyny chwalą, że pielęgnuje włosy..

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Nie tyle zła, co jednak mniej wartościowa niż naturalny olej , a także niektórym może zapychać skórę głowy (mi się to czasem zdarza), ale generalnie jak komuś pasuje to nie ma przeszkód żeby sobie używał
to jaki to jest naturalny olej?
amla gold - to nie jest olej?

naturalne sposoby - czyli co? wcierki z seboradinu+olejek eteryczny rozmarynowy? to jest naturalne? czy picie pokrzywy?

bo chodzi o to ze mam suche, polamane wlosy i nie wiem nie mam pojecia czym je nawilzyc, i dziewczyny mi poradzily oleje wlasnie ,wiec kupilam amle i vatike (kokosowa)... to ja juz nic nie rozumiem
Stary 2011-06-12, 15:18   #4361
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję.

właśnie nie rozumiem o co chodzi z tą parafiną, to poniszczy mi włosy? albo nie odżywi albocoś? hmm nie mam pojęcia, dopiero zaczynam z włosami, a na ten aspekt nigdy nie trafiłam

w Internecie znalazłam tylko:
Jest doskonałym ratunkiem dla przesuszonej, poszarzałej i zwiotczałej skóry. Okłady parafinowe idealnie sprawdzają się w pielęgnacji dłoni, stóp i paznokci, ale płynny olejek parafinowy może być też dolewany do kąpieli całego ciała. Dzięki zawartości naturalnych substancji natłuszczających parafi na sprawia, że nasze dłonie stają się miękkie, delikatne, a popękana skóra na piętach jest gładka jak u małego dziecka.
http://www.kobieta.pl/uroda/twarz-i-...samitna-skore/

i tutaj znalazłam wątek parafina na włosy - ktoś używa jeszcze?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215465

i dziewczyny chwalą, że pielęgnuje włosy..
Parafina generalnie działa jak taki silikon (mimo ze to oczywiście substancja innego pochodzenia), tworzy warstwę ochronną, zatrzymuje wodę we włosie po użyciu na mokre włosy(nietrwale) ale nie odżywia/regeneruje ani wnika do wnętrza włosa tak jak niektóre naturalne oleje teoretycznie może mieć w sobie jakieś tam minerały ale w dzisiejszych czasach raczej nie wiele bo jest mocno oczyszczana
Cytat:

to jaki to jest naturalny olej?
amla gold - to nie jest olej?

naturalny olej = roślinny (np.kokosowy, winogronowy, itp), a parafina jest pochodną ropy generalnie rzecz biorąc

A co do tego czym jest amla gold to poczytaj o tym czym ejst amla oraz jak czytać składy
Cytat:
naturalne sposoby - czyli co? wcierki z seboradinu+olejek eteryczny rozmarynowy? to jest naturalne? czy picie pokrzywy?

bo chodzi o to ze mam suche, polamane wlosy i nie wiem nie mam pojecia czym je nawilzyc, i dziewczyny mi poradzily oleje wlasnie ,wiec kupilam amle i vatike (kokosowa)... to ja juz nic nie rozumiem
Ja nic o naturalnych sposobach nie pisałam a wątek jest o PRZYŚPIESZANIU porostu włosów a nie o odzywianiu już zniszczonych (w tym temacie zapraszam do innych wątków)

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2011-06-12 o 15:22
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:55   #4362
ston3d
Zadomowienie

Friese, czy mogłabyś zacząć używać wyszukiwarki i poczytać trochę wątków, zamiast zadawać w kółko podstawowe pytania?

Ja sobie olej parafinowy chwalę, bo nie zwiększa wypadania włosów gdy nałożę go na skalp (po kokosie leciały na potęgę) i ładnie wygładza. Ale nie zrezygnowałam z naturalnych olejów.
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:58   #4363
tonik
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny,
naczytalam sie sporo na temat wlosow na wizazu moj cel to zdrowe geste wlosy, obecnie nie sa zbyt grupe, sa spuszone (farbowanie, prostownica, etc). przestalam uzywac juz prostownicy, i staram sie nie suszyc suszarka. chce kupic suszone liscie pokrzywy w aptece pic i polewac wlosy naparem (to sie robi przy kazdym myciu, po zastosowaniu odzywki ? bomyje wlosy codziennie )chcialabym takze wcierac radicel oraz kupic mgielke z tej samej linii. mam tez w domu tabletki inneov. trzymajcie za mnie kciuki, ja trzymam za Was
tonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 16:05   #4364
ewe11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ciacho25 Pokaż wiadomość
a czy któraś z was stosuje olejek rycynowy do włosów i jest zadowolona ?
tak ja stosuje i jestem zadowolona
* seboradin
*drożdże
* wax
*olejek rycynowy
ewe11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 16:53   #4365
Relyah
Raczkowanie

Cytat:
Parafina generalnie działa jak taki silikon (mimo ze to oczywiście substancja innego pochodzenia), tworzy warstwę ochronną, zatrzymuje wodę we włosie po użyciu na mokre włosy(nietrwale) ale nie odżywia/regeneruje ani wnika do wnętrza włosa tak jak niektóre naturalne oleje teoretycznie może mieć w sobie jakieś tam minerały ale w dzisiejszych czasach raczej nie wiele bo jest mocno oczyszczana

naturalny olej = roślinny (np.kokosowy, winogronowy, itp), a parafina jest pochodną ropy generalnie rzecz biorąc

A co do tego czym jest amla gold to poczytaj o tym czym ejst amla oraz jak czytać składy

Ja nic o naturalnych sposobach nie pisałam a wątek jest o PRZYŚPIESZANIU porostu włosów a nie o odzywianiu już zniszczonych (w tym temacie zapraszam do innych wątków)

Witaj, troche mnie zszokował Twój post. Widzę tu wiele sprzeczności z moją dotychczasową wiedzą. No ale poczytałam dzięki temu i jestem ciut mądrzejsza - niektóre oleje kokosowe zawierają parafinę - trzeba patrzeć na skład. Nie wiem, czy należy aż tak na nią psioczyć - bo parafina działa jak powłoczka, która niejako chroni włosy przed czynnikami zewnętrznymi. Np. woda morska, słońce, otarcia.. itd.
Silikony owszem, widać że wysuszają, ale do parafiny miałaby nieco większe zaufanie chyba.. jeszcze to przeanalizuję
Amla. Z tego co myślałam do tej pory to miał to być naturalny składnik - coś jak nasz agrest. A tu o proszę, też na parafinie..
Z tego co widzę to większość tych produktów/olejków do włosów jest na parafinie

jak nakładałam na głowę oleje z BU (nie widziałam w składach parafiny, ale już nie wierzę), to swędział mnie skalp i włosy mocno wypadały. Dlatego nie wcieram już takich rzeczy, jedynie na długość... Chociaż nie wiem, czy zrzucać winę na parafinę, ponieważ sam tłuszcz może zapychać pory... ?
Relyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 18:23   #4366
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Relyah Pokaż wiadomość
Witaj, troche mnie zszokował Twój post. Widzę tu wiele sprzeczności z moją dotychczasową wiedzą. No ale poczytałam dzięki temu i jestem ciut mądrzejsza - niektóre oleje kokosowe zawierają parafinę - trzeba patrzeć na skład. Nie wiem, czy należy aż tak na nią psioczyć - bo parafina działa jak powłoczka, która niejako chroni włosy przed czynnikami zewnętrznymi. Np. woda morska, słońce, otarcia.. itd.
Silikony owszem, widać że wysuszają, ale do parafiny miałaby nieco większe zaufanie chyba.. jeszcze to przeanalizuję
Amla. Z tego co myślałam do tej pory to miał to być naturalny składnik - coś jak nasz agrest. A tu o proszę, też na parafinie..

jak nakładałam na głowę oleje z BU (nie widziałam w składach parafiny, ale już nie wierzę), to swędział mnie skalp i włosy mocno wypadały. Dlatego nie wcieram już takich rzeczy, jedynie na długość... Chociaż nie wiem, czy zrzucać winę na parafinę, ponieważ sam tłuszcz może zapychać pory... ?
Jeśli się nie mylę to Heenara i Sesa nie są na parafinie

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 18:40   #4367
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Ja sobie olej parafinowy chwalę, bo nie zwiększa wypadania włosów gdy nałożę go na skalp (po kokosie leciały na potęgę) i ładnie wygładza. Ale nie zrezygnowałam z naturalnych olejów.
Ja parafinę tylko w odżywkach czasem używam (mają ją np. odzywki Ziai a także Kompres z Apteczki Babuni) przed myciem wolę naturealne oleje, ale wiadomo - to indywidualna kwestia
Cytat:
Moja droga ależ ja na nią nie "psioczę" jasne ma swoje zastosowania i na pewno nie szkodzi ale na pewno nie ma żadnego działania odżywczego sama w sobie a np.olej kokosowy ma , dodatkowo mnie ona generalnie zapycha i eliminuję ją ze wszystkiego (też np. z kremów), jedyne kiedy używam to tak jak wyżej napisałam, jeśli jest w odżywce do włosów (używam tylko na długość)
Cytat:
Nom, Amla to taki indyjski agrest i w olejku Amla mamy ekstrakt z niej , z tym że jest on w medianie parafiny
Cytat:
Z tego co kojarzę to BU raczej ma same oleje naturale, więc nie sądzę aby gdzie mieli w nich parafinę
Stary 2011-06-12, 20:43   #4368
scandalistka
Zadomowienie

Dziewczyny, a ile czasu Wam zajmuje równomierne nałożenie wcierki na skalp i masaż? Dzisiaj z ciekawości zerknęłam na zegarek przed i po, i na jedną ampułkę Radical zeszło mi aż pół godziny. To znaczy, że na całą kurację (15 ampułek) w ciągu 2 tygodni tracę 7,5h.

scandalistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:49   #4369
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Na pewno nie pół godziny, pół godziny to mi prysznic zajmuje (z dwukrotnym masowaniem skalpu i rozprowadzaniem po długości odżywki). Tak 5 minut chyba. No może w porywach do 10.

Ciekawe pytania, patrzę, tu co raz częściej padają.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:55   #4370
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scandalistka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ile czasu Wam zajmuje równomierne nałożenie wcierki na skalp i masaż? Dzisiaj z ciekawości zerknęłam na zegarek przed i po, i na jedną ampułkę Radical zeszło mi aż pół godziny. To znaczy, że na całą kurację (15 ampułek) w ciągu 2 tygodni tracę 7,5h.
Ja również obecnie używam ampułek radical. Liczę na to, że zmniejszy się wypadanie moich włosów. Wtarcie jednej ampułki i masaż również zajmują mi sporo czasu - około 15-20 minut. O przyśpieszeniu porostu nawet nie marzę, bo na mnie jeszcze nic nie zadziałało i włosy rosną nadal około 1 cm miesięcznie.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 20:56   #4371
scandalistka
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2747085 7]Na pewno nie pół godziny, pół godziny to mi prysznic zajmuje (z dwukrotnym masowaniem skalpu i rozprowadzaniem po długości odżywki). Tak 5 minut chyba. No może w porywach do 10.

Ciekawe pytania, patrzę, tu co raz częściej padają. [/QUOTE]

Aha... Ja wcierki nakładam palcami, tzn. wlewam do miseczki, maczam palce i wcieram, przedziałek po przedziałku, a potem masuje jeszcze całość przez dłuższą chwilę. W dodatku wydawało mi się, że i tak robię to niedbale. A tu się okazuje, że jestem nadgorliwa.

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Ja również obecnie używam ampułek radical. Liczę na to, że zmniejszy się wypadanie moich włosów. Wtarcie jednej ampułki i masaż również zajmują mi sporo czasu - około 15-20 minut. O przyśpieszeniu porostu nawet nie marzę, bo na mnie jeszcze nic nie zadziałało i włosy rosną nadal około 1 cm miesięcznie.
I tego Ci życzę, bo zerknęłam do Twojego albumu i włosy masz bardzo ładne, zdrowe, błyszczące i gładkie. Szkoda by ich było.

Edytowane przez scandalistka
Czas edycji: 2011-06-12 o 21:05
scandalistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 22:31   #4372
catttt
Zakorzenienie

Cytat:
mhm,a wiesz ze płukanki octowej nie ma potrzeby spłukiwać ? ja bym prędzej za zimną wodę obstawiała za winowajcę
Zaciekawiłaś mnie tą zimną wodą
Mogą od niej bardziej wypadać włosy?
Ja w sumie płuczę zimną tylko końcówki, ale i tak chciałabym wiedzieć bo ze mnie ciekawskie babsko
catttt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-12, 23:52   #4373
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scandalistka Pokaż wiadomość
Mi zajmuje to ok 15-20 minut

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:12   #4374
calioppe**
Raczkowanie

Co do olejach na parafinie, ja absolutnie nie mówię, że to zło wcielone i nie radzę używać. Tak jak napisała viki, parafina nie odżywia, jedynie tworzy powłokę, przez co włosy wyglądają ładnie. Tak więc Friese, pisząc, że kiepsko wybrałaś olej miałam na myśli to, że nie opierałabym pielęgnacji na oleju z parafiną. Doraźnie- jak najbardziej, sama czasem ciapnę się amlą gold, ale na codzień lepiej używać czegoś co autentycznie odżywi włosy- na dzień dobry dobrze zainwestować w wysoko wchłanialny (nierafinowany) kokos i np masło shea. A skąd wiedzieć, że olej jest na parafinie, Friese kochanie od tego są nalepki na produktach ze składami.
Taki mały offtop się zrobił, ta dyskusja to raczej do pielęgnacji
Odżywianie i nawilżanie- czyli o olejach i masłach
calioppe** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 08:13   #4375
Friese
Zakorzenienie

Subrina

dziewczyny, jeśli chodzi o pielęgnację, to używałyście może maski SUBRINA?

http://allegro.pl/subrina-maska-extr...648825961.html

jak byłam u fryzjera, i położyła mi to, włosy były takie miękkie i miłe

widzę że po tym co stosuję odnośnie zapuszczania - na skalp - są efekty,ale odnośnie zapuszczania aby nie kruszyły się końce, to szukam wciąż czegoś co się sprawdzi. Nie widzę nigdzie opinii o tej subrinie

Albo lotionu?
Bo jest napisane na stronie producenta:
Lotion do masażu skóry głowy z ekstraktem z mentolu przyjemnie chłodzi skórę głowy, regeneruje ją i doskonale pobudza porost włosów

zastanawia mnie - czy któraś używała?

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2011-06-13 o 08:17
Stary 2011-06-13, 14:56   #4376
Camilla
Zakorzenienie

Dot.: Subrina

W kwestii olejków to zauważyłam pewną prawidłowość, zawsze te którą na naturalnym oleju (np. kokosowym) kosztują więcej niż te na parafinie. Olejki które można kupić na BU czy mazidłach są olejkami naturalnymi (wiem bo używałam).
Friese co do pytań o pielęgnacje to idź do innego wątku np. poświęconego pielęgnacji suchym i zniszczonym włosom. Co do tej maski to nie wiem nie używałam, być może ten spektakularny efekt na Twoich włosach to była wina silikonów które zawiera ta maska (jesli trafiłaś gdzieś na jej skład to go wrzuć na wątek o składach kosmetyków jak któraś z dziewczyn będzie mieć czas to Ci ją przeanalizuje, albo sama spróbuj sprawdzić i przeanalizować).
Tą amlę gold bym odstawiła i zaczeła stosować sam kokosowy plus do tego odzywki/maseczki do włosów. Wiele dziewczyn polecało tu maski bingo,kallos latte, biovaxy, elseve total repair, są to wypróbowane już kosmetyki i polecane

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 15:00   #4377
Rybiorek
Zakorzenienie

dziewczyny czy w watku bylo cos na temat szamponu i odzywki Nisim seria FAST? czy ktos kojarzy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nisim fast set.jpg (10,1 KB, 3 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-06-13 o 15:03
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 15:13   #4378
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
dziewczyny czy w watku bylo cos na temat szamponu i odzywki Nisim seria FAST? czy ktos kojarzy?
Raczej nie było. Przeczytałam ten wątek i nie przypominam sobie

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 15:15   #4379
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Raczej nie było. Przeczytałam ten wątek i nie przypominam sobie
dziekuje, chcialam wiedziec czy sie przekopywac przez calosc, podczytuje od czasu do czasu i nie natknelam sie ale wolalam zapytac

no to mam dylemat czy zamawiac czy nie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 15:36   #4380
Czarna93
Zakorzenienie

Rybiorku oczywiście, że było Kop, kop
Dziewczyny używały
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości