|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
Cytat:
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Kicia131 i aniaamelia - teraz już wiem o którą chodzi
![]() Cytat:
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
Friese, kiepsko zrobiłaś zaczynając od mazidła na parafinie (amla gold). Używaj lepiej naturalnych rzeczy
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/dabur-vatika-z-aml...663386880.html |
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
parafina? to zle wplywa na wlosy? ta substancja w oleju? skad mam wiedziec czy ma olejek parafine - bo mam jeszcze vatike kokosową to sprawdze czy ma parafine..
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4357 |
|
Miss Pudernica
|
Dlaczego parafina jest wg Was zła na włosy? Mam Vatike migdałową na parafinie i bardzo sobie chwalę, używam już 3 miesiące i włosy o wiele lepiej wyglądają i przede wszystkim 2 miesiące po obcięciu nie mam rozdowojonych końcówek, a to było moją zmorą.
|
#4358 |
|
Raczkowanie
|
a czy któraś z was stosuje olejek rycynowy do włosów i jest zadowolona ?
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję.
właśnie nie rozumiem o co chodzi z tą parafiną, to poniszczy mi włosy? albo nie odżywi albocoś? hmm nie mam pojęcia, dopiero zaczynam z włosami, a na ten aspekt nigdy nie trafiłam w Internecie znalazłam tylko: Jest doskonałym ratunkiem dla przesuszonej, poszarzałej i zwiotczałej skóry. Okłady parafinowe idealnie sprawdzają się w pielęgnacji dłoni, stóp i paznokci, ale płynny olejek parafinowy może być też dolewany do kąpieli całego ciała. Dzięki zawartości naturalnych substancji natłuszczających parafi na sprawia, że nasze dłonie stają się miękkie, delikatne, a popękana skóra na piętach jest gładka jak u małego dziecka. http://www.kobieta.pl/uroda/twarz-i-...samitna-skore/ i tutaj znalazłam wątek parafina na włosy - ktoś używa jeszcze? ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215465 i dziewczyny chwalą, że pielęgnuje włosy.. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
amla gold - to nie jest olej? naturalne sposoby - czyli co? wcierki z seboradinu+olejek eteryczny rozmarynowy? to jest naturalne? czy picie pokrzywy? bo chodzi o to ze mam suche, polamane wlosy i nie wiem nie mam pojecia czym je nawilzyc, i dziewczyny mi poradzily oleje wlasnie ,wiec kupilam amle i vatike (kokosowa)... to ja juz nic nie rozumiem
|
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoretycznie może mieć w sobie jakieś tam minerały ale w dzisiejszych czasach raczej nie wiele bo jest mocno oczyszczananaturalny olej = roślinny (np.kokosowy, winogronowy, itp), a parafina jest pochodną ropy generalnie rzecz biorąc A co do tego czym jest amla gold to poczytaj o tym czym ejst amla oraz jak czytać składy Cytat:
a wątek jest o PRZYŚPIESZANIU porostu włosów a nie o odzywianiu już zniszczonych (w tym temacie zapraszam do innych wątków )
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2011-06-12 o 15:22 |
||
|
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Friese, czy mogłabyś zacząć używać wyszukiwarki i poczytać trochę wątków, zamiast zadawać w kółko podstawowe pytania?
Ja sobie olej parafinowy chwalę, bo nie zwiększa wypadania włosów gdy nałożę go na skalp (po kokosie leciały na potęgę) i ładnie wygładza. Ale nie zrezygnowałam z naturalnych olejów.
|
#4363 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
naczytalam sie sporo na temat wlosow na wizazu moj cel to zdrowe geste wlosy, obecnie nie sa zbyt grupe, sa spuszone (farbowanie, prostownica, etc). przestalam uzywac juz prostownicy, i staram sie nie suszyc suszarka. chce kupic suszone liscie pokrzywy w aptece pic i polewac wlosy naparem (to sie robi przy kazdym myciu, po zastosowaniu odzywki ? bomyje wlosy codziennie )chcialabym takze wcierac radicel oraz kupic mgielke z tej samej linii. mam tez w domu tabletki inneov. trzymajcie za mnie kciuki, ja trzymam za Was
|
|
|
|
#4364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj, troche mnie zszokował Twój post. Widzę tu wiele sprzeczności z moją dotychczasową wiedzą. No ale poczytałam dzięki temu i jestem ciut mądrzejsza - niektóre oleje kokosowe zawierają parafinę - trzeba patrzeć na skład. Nie wiem, czy należy aż tak na nią psioczyć - bo parafina działa jak powłoczka, która niejako chroni włosy przed czynnikami zewnętrznymi. Np. woda morska, słońce, otarcia.. itd. Silikony owszem, widać że wysuszają, ale do parafiny miałaby nieco większe zaufanie chyba.. jeszcze to przeanalizuję ![]() Amla. Z tego co myślałam do tej pory to miał to być naturalny składnik - coś jak nasz agrest. A tu o proszę, też na parafinie.. Z tego co widzę to większość tych produktów/olejków do włosów jest na parafinie jak nakładałam na głowę oleje z BU (nie widziałam w składach parafiny, ale już nie wierzę), to swędział mnie skalp i włosy mocno wypadały. Dlatego nie wcieram już takich rzeczy, jedynie na długość... Chociaż nie wiem, czy zrzucać winę na parafinę, ponieważ sam tłuszcz może zapychać pory... ? |
|
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4367 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jasne ma swoje zastosowania i na pewno nie szkodzi Cytat:
i w olejku Amla mamy ekstrakt z niej , z tym że jest on w medianie parafiny ![]() Cytat:
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a ile czasu Wam zajmuje równomierne nałożenie wcierki na skalp i masaż? Dzisiaj z ciekawości zerknęłam na zegarek przed i po, i na jedną ampułkę Radical zeszło mi aż pół godziny.
To znaczy, że na całą kurację (15 ampułek) w ciągu 2 tygodni tracę 7,5h. ![]()
|
#4369 |
|
Konto usunięte
|
Na pewno nie pół godziny, pół godziny to mi prysznic zajmuje (z dwukrotnym masowaniem skalpu i rozprowadzaniem po długości odżywki). Tak 5 minut chyba. No może w porywach do 10.
Ciekawe pytania, patrzę, tu co raz częściej padają.
|
|
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
Ja również obecnie używam ampułek radical. Liczę na to, że zmniejszy się wypadanie moich włosów. Wtarcie jednej ampułki i masaż również zajmują mi sporo czasu - około 15-20 minut. O przyśpieszeniu porostu nawet nie marzę, bo na mnie jeszcze nic nie zadziałało i włosy rosną nadal około 1 cm miesięcznie.
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zadomowienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2747085 7]Na pewno nie pół godziny, pół godziny to mi prysznic zajmuje (z dwukrotnym masowaniem skalpu i rozprowadzaniem po długości odżywki). Tak 5 minut chyba. No może w porywach do 10.
Ciekawe pytania, patrzę, tu co raz częściej padają. [/QUOTE]Aha... Ja wcierki nakładam palcami, tzn. wlewam do miseczki, maczam palce i wcieram, przedziałek po przedziałku, a potem masuje jeszcze całość przez dłuższą chwilę. W dodatku wydawało mi się, że i tak robię to niedbale. A tu się okazuje, że jestem nadgorliwa. Cytat:
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2011-06-12 o 21:05 |
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogą od niej bardziej wypadać włosy? Ja w sumie płuczę zimną tylko końcówki, ale i tak chciałabym wiedzieć bo ze mnie ciekawskie babsko
|
|
#4373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4374 |
|
Raczkowanie
|
Co do olejach na parafinie, ja absolutnie nie mówię, że to zło wcielone i nie radzę używać. Tak jak napisała viki, parafina nie odżywia, jedynie tworzy powłokę, przez co włosy wyglądają ładnie. Tak więc Friese, pisząc, że kiepsko wybrałaś olej miałam na myśli to, że nie opierałabym pielęgnacji na oleju z parafiną. Doraźnie- jak najbardziej, sama czasem ciapnę się amlą gold, ale na codzień lepiej używać czegoś co autentycznie odżywi włosy- na dzień dobry dobrze zainwestować w wysoko wchłanialny (nierafinowany) kokos i np masło shea. A skąd wiedzieć, że olej jest na parafinie, Friese kochanie od tego są nalepki na produktach ze składami.
Taki mały offtop się zrobił, ta dyskusja to raczej do pielęgnacji
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Subrina
dziewczyny, jeśli chodzi o pielęgnację, to używałyście może maski SUBRINA?
http://allegro.pl/subrina-maska-extr...648825961.html jak byłam u fryzjera, i położyła mi to, włosy były takie miękkie i miłe ![]() widzę że po tym co stosuję odnośnie zapuszczania - na skalp - są efekty,ale odnośnie zapuszczania aby nie kruszyły się końce, to szukam wciąż czegoś co się sprawdzi. Nie widzę nigdzie opinii o tej subrinie Albo lotionu? Bo jest napisane na stronie producenta: Lotion do masażu skóry głowy z ekstraktem z mentolu przyjemnie chłodzi skórę głowy, regeneruje ją i doskonale pobudza porost włosów zastanawia mnie - czy któraś używała? ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-06-13 o 08:17 |
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Subrina
W kwestii olejków to zauważyłam pewną prawidłowość, zawsze te którą na naturalnym oleju (np. kokosowym) kosztują więcej niż te na parafinie. Olejki które można kupić na BU czy mazidłach są olejkami naturalnymi (wiem bo używałam).
Friese co do pytań o pielęgnacje to idź do innego wątku np. poświęconego pielęgnacji suchym i zniszczonym włosom. Co do tej maski to nie wiem nie używałam, być może ten spektakularny efekt na Twoich włosach to była wina silikonów które zawiera ta maska (jesli trafiłaś gdzieś na jej skład to go wrzuć na wątek o składach kosmetyków jak któraś z dziewczyn będzie mieć czas to Ci ją przeanalizuje, albo sama spróbuj sprawdzić i przeanalizować). Tą amlę gold bym odstawiła i zaczeła stosować sam kokosowy plus do tego odzywki/maseczki do włosów. Wiele dziewczyn polecało tu maski bingo,kallos latte, biovaxy, elseve total repair, są to wypróbowane już kosmetyki i polecane |
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy w watku bylo cos na temat szamponu i odzywki Nisim seria FAST? czy ktos kojarzy?
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-06-13 o 15:03 |
|
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mam dylemat czy zamawiac czy nie
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorku oczywiście, że było
Kop, kop ![]() Dziewczyny używały |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

a wątek jest o PRZYŚPIESZANIU porostu włosów a nie o odzywianiu już zniszczonych (w tym temacie zapraszam do innych wątków