|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Nie wiem jak to zrobiłam (i jak mój ginekolog to wyliczył) ale nie zauważyłam, że skończyła mi się luteina
Kurde nic się nie dzieje więc nie wiem czy warto mu głowę zawracać. Gdzie ja mam głowę . Rano brałam wszystkie tabletki, powyrzucałam puste pudełka i nie zauważyłam że już nie mam luteiny . Jakieś zaćmienie ciążowe?
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem jak trzeba brać, tylko nie wiem czy warto specjalnie do niego jechać, żeby brać do piątku a on mi w piątek powie, że mam odstawić
.Powyżej wyszło mi masło maślane . Zdecydowanie się pogarsza. Brumek Ty też późno chodzisz spać, rano nie masz kłopotów ze wstaniem (o której wstajesz)? Dosypiasz po południu? Pewnie nie bo wydajesz się osobą, której szkoda życia na sen
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
No, późno, późno
Tak koło 1.30-2.00. Czasem bliżej 3.00. A wstaję nie za wcześnie, bo koło 8.00. Śpię po 5-6 godzin, ale to mi widocznie wystarcza. W dzień faktycznie nie śpię nigdy!Chociaż w pierwszych 3 miesiącach ciąży fundowałam sobie drzemki w ciągu dnia. Chyba pierwszy raz od czasów przedszkola Ale byłam ciągle senna... Na szczęście przeszło A z tą luteiną, to chodziło mi o to, że nie wiem, jak poważne (i czy - na takim etapie ciąży - w ogóle poważne) mogą być skutki zaprzestania jej brania...
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
hej
[QUOTE=zanetaa88;27436635] Shira a to przepraszam powiedz mi jeszcze, bo dzisiaj drugi raz robiłam Twój chleb i dzisiaj wyszła mi inna konsystencja niż ostatnio, dzisiaj taki bardziej mniej rozlewający się, a ostatnio taka ciaperlaka. Jaka w ogóle powinna być konsystencja przed daniem do piekarnika ?ogólenie to ciasto jest raczej włąsnie takie dość rozlwajace się nie jest to zbita kulka tylko taka ciapa Cytat:
Brunteko trzymaj się!! nie chce mi się spać
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też nie. Tak nic a nic. Właśnie przed minutą mówiłam do męża, że znowu noc przyszła, znowu trzeba będzie iść spać, a mi się w ogóle nie chce
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę tego, że tak mało snu Ci wystarcza. Pewnie przy maluszku też będziesz się wysypiać. Ja będę chodziła jak zwłoki dopóki mała nie zacznie nocy przesypiać. U syna to zajęło 1,5 roku
![]() Tylko, że ja nie potrafię się położyć o 22.00, no nie potrafię bo potem i tak się wiercę do 24-1.30. ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Shirko to jest nas 3
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka złośliwość natury ![]() Dobrej nocki
|
|
#3819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A po 35 tc u mnie w szpitalu już nie powstrzymują porodu.
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
od rana humor do d...bo mnie mąż tak wczoraj wieczorem zdenerwował, że pół nocy nie spałam przez niego i teraz mi się oczy kleją, a tu robota czeka i kłaść sie nie bardzo można...brunetko za wszystkie wizyty i wyniki
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wpadłam się tylko przywitać, my już na nogach od 3.30 niektóre pewno dopiero kładły się spać ![]() Cytat:
Miłego dnia wszystkim!
|
|
|
#3822 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana,mam do was takie pytanie czy u ktorejs z was dzidziol lezy albo lezal ulozony poprzecznie posladkowo,bo u mnie mala lezy tak od poczatku ciazy i wczoraj sie o tym polozeniu na czytalam wczesniej tego nirobilam a wczoraj mnie tak tchnelo i sie powaznie przestraszylam,ma jeszcze czas na przekrecenie i mam wielka nadzieje ze to zrobi dlatego pytam was moze u ktorejs tak bylo i sie dziecko przekrecilo,jak tak to napiszcie w ktorym tygodniu,czytalam ze takie polozenie wystepuje u 1%kobiet
brunetka trzymajcie sie z Ala jak najdluzej |
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki i malenstwa
![]() Własnie sie obudzialam ale najpierw musiala do was zajzec przed sniadankiem My z maleństwem wchodzimy dzis w 34 tydzień ![]() Do porodu 49 dni ... ![]() Przerazac mnie to zaczeło ![]() Do powrotu mężulka 12 dni Dobra ide jesc bo maluszek juz od 6 buszuje w brzuszku ![]() MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-06-13 o 08:05 |
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mam zaje***ty humorek ![]() już w naszym gniazdku ![]() a potem jeszcze do sąsiadó nowych poszliśmy na chwilę się przywitać i oznajmić że już się przeprowadziliśmy ![]() widzę że Brunetka w szpitalu leży... Brunetko - trzymaj się kochana
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
NAJWAŻNIEJSZE!!!!!!!!!! BRUNETKO KOCHANA TRZYMAJCIE SIĘ DZIELNIE,COBY SIĘ NIE DZIAŁO ŻYCZĘ WAM SAMEGO ZDRÓWKA!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i już niedługo będzies mężulka tulić mocno
|
|
|
#3827 | ||
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() ja jak zwykle spac nie moglam, ostatecznie wstalam przed 6:00 bo krecilam sie w lozku niemilosiernie i tz przez to tez sie budzil wstalam, zjadlam sniadanko, posprzatalam i juz 8:30 trzymam kciuki za brunetke ![]() oby to byl falszywy alarm ![]() powiedzial mi by powtorzyc "za jakies 3 tygodnie" ![]() umowilam sie wiec na 2.07 kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
cieszymy sie razem z Toba
|
|
#3828 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przytule i bede sie dwa dni do niego przytulac Cytat:
Trzymajcie kciukasy bo dzis druga rozprawa tego s✂✂✂✂ybyczka mam nadzieje ze mu 10 lat dowali sedzia jeszcze wiem jestem okropna ale ale mu sie nalezy Ja uciekam zaraz bo ciocia dzwonila czy bym sie nie powlokla do opola l. no to sie powloke moze cosik kupie
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede pilnowała |
|
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
nie napisalam ze wczoraj bylismy na targach mother&baby
wystawcow nie bylo duzo, napatrzylam sie na brzuszki i wozki i dzieciaki dostalam smoczki i butelke tommy tippee, wkladki laktacyjne i probki mleka candia widzialam mnostwo slicznych akcesoriow dla dzieci, ale im ladniejsze tym drozsze to bylo cieszylo oko, jednak wszystko mozna dostac w tanszych wersjach - mysle ze rownie dobrych ogonie mowiac, targi takie sobie.. obejrzelismy tez konie
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki!
Witam radośnie w 40 tygodniu ciąży...Zostało mi równo 7 dni do tp...A noc miałam nie za lekką. Bóle w podbrzusiu ( a la miesiączka) promieniowanie na krzyże, nerki ( teraz też mi promieniuje) a i gratis, żeby nie było za wesoło ból zęba ( robionego kanałowo jakiś czas temu )Jutro mam na 18 do ginka, znów ktg i koniecznie muszę pogadać o tym cc, niech mi wypisze to skierowanie, bo jakaś przelęknięta jestem wagą Igorka ( powiedział, że raczej nie ma mowy o błędzie z wagą). Chociaż go przecież nie zmuszę, bo on raczej nie jest za cc, z tego co wywnioskowałam. Zaraz wrzucę Wam zdjęcie do klubu z przedwczoraj. Tyle o mnie ( póki co) Beatko i jak, i jak pierwsza noc? śniło Ci się coś ( pierwszy sen? ) Bardzo się cieszę, że już jesteś na swoim !Brunetko trzymam mocne za Ciebie, za każdy dzień z Alusią, a wytrwacie na pewno, bo z Was dzielne kobietki.Za każdy Tydzień nowy sygine i moniczka ![]() monia i jak synek dziś? Mam nadzieję, że lepiej
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3832 | |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() spijam sobie herbatke,potem sniadanko, i zabieram sie chyba w koncu za pranie tych malych,slodziutkich rzeczy ![]() brumek koszulka swietna ![]() pozdrowienia dla brunetki, trzymamy kciuki!!! ![]() kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! ![]() moniczka za nowy tc!!!Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez normalne ze w ciazy brzuch rosnie. chociaz nie kazdy wierzy że mam juz 15 kg na plus... niektorzy sie za glowe łapia ale jak mowie ze sie ciesze ze tak malo bo poprzednio 26 kg to stopują martwienie sie o moje kilogramy
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() dziecko dziś dało pospać do 8, normalnie jak nigdy ![]() you you, dziubek za wizytybrunetka mocno trzymam kciuki i czekamy z niecierpliwością na wieści monia mam nadzieję, że Arturek dziś lepiej. Kaszel u dzieci to masakra ...i resztę zapomniałam
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
synek troche lepiej ale szału nie ma, tak od 2 dopiero spał w miare normalnie. rano pokasływał, dostal serię leków, inhalacje i do zlobka (dzis i tak lepiej nie isc do pediatry bo po weekendzie to masakra jest...). spalam z nim w pokoju wiec jestem padnieta bo co zakaszlał to sprawdzalam czy przykryty, czy ok... |
|
|
|
|
#3836 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() k laski: No i mąż już coraz bliżej!U mnie dziś 33 tc rozpoczęty Cytat:
![]() k laski: Nareszcie na swoim! A sen pamiętasz?Cytat:
![]() ![]() klask i: Boziu, jak to brzmi: 40 tc!Cytat:
Witajcie! Kolejna kiepska noc za mną, zasnąć nie mogłam chociaż spać mi sie chciało, wierciłam się w prawo i w lewo, kilkakrotnie latałam do toalety, mała szalała, ale jakoś poszło, ale zerwałam sie już po tym jak przyśniła mi się w bardzo złym kontekście ciocia, która obecnie leży w szpitalu w zlym stanie walcząc z rakiem. Kurcze, tyle dziadostwa chodzi po ziemi, a ona taka super kobieta, 5 dzieci wychowała na porządnych ludzi, taka ciepła i nadal potrzebna wszystkim osoba, a już trzeci raz zmaga się z tym cholerstwem. Poszłabym do szpitala, ale boję się najzwyczajniej w świecie i głupio mi jednocześnie z tego powodu, że nie umiem się jak człowiek zachować ![]() Kciuki za wiazyty zaciśnięte! ![]() Ciekawe jak Brunetka się miewa. No i już jutro Zanka wraca |
||||||
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko Trzymam kciukasy
![]() Moniczka Gratuluję 34tc My jutro zaczynamy 32
|
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Witam Brzuszki
Z samego rana byłam u krwiopijców oczywiście wcisnęłam sie bez kolejki była przedemną jedna babka ale zamiast siedzieć pod drzwiami laboratorium to łaziła po całej przychodni no i do laboratorium weszłyśmy obie ale pięlęgniarka powiedziała że najpierw ciężarna ![]() Brunetka kochana trzymajcie sie z Alą ![]() Dziubek Youyou za wizyty ![]() Marina 40 tydzień wow ale to brzmi ![]() Beata za nowe lokum ![]() Moniczka za kolejny tydzien
|
|
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
BRUNETKO trzymaj sie dzielnie.
Dziewczyny a wam gratulacje kolejnych tygodni. My dzisiaj zaczynamy 38 tydzien ![]() Ciaza donoszona. Takze teraz tylko czekanie.
|
|
#3840 | ||||
|
Zadomowienie
|
wielkie kciuki
za wizytę![]() Cytat:
za wizytęCytat:
Cytat:
A wiesz, że i ja się nad tym zastanawiałąm. mój bratanek ma ADHD, choc moja mama mówi, że to dziecko jest po prostu żywe i pełne energii. Byc może, ąle zwiedzenie rezerwatu żubrów w Białowieży w 10 min zastanawia on po prostu przebegł dookoła i powiedział, że możemy iśc dalej. Zawsze zreszta biega, a nie chodzi. A mój dzieciol w brzuchu też rusza się niemiłosiernie i coraz więcej czkawek ma. nie wiem czy to dobrze, czy źle?Cytat:
A tak w Ogóle to dzień dobry wszystkim. idę się ruszyc i zrobic pranie i posprzątac, bo aż mi wstyd przed chłopek, że tak się lenię. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

. Rano brałam wszystkie tabletki, powyrzucałam puste pudełka i nie zauważyłam że już nie mam luteiny 

.

i teraz mi się oczy kleją, a tu robota czeka i kłaść sie nie bardzo można...

zębole
cieszylo oko, jednak wszystko mozna dostac w tanszych wersjach - mysle ze rownie dobrych
k laski: