|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja już po tej imprezie. Strasznie jestem padnięta, poszłam spać po 3, a wstałam ok. 7... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3392 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
gabisun..posadzenie 20 iglakow to tez nie lada wyczyn..
![]() ja mam ochote na działeczce posadzić brzozy, ale mama mowi ze na jesien lepiej. no i tam gdzie chce posadzić to pustaki stoją ![]() klarissa..no to super ze imprezka udana... ![]() ![]() Armada..o dziękuje ![]() ![]() Wspólczuje migreny wiem z doświadczenia ze to nic przyjemnego. ![]() Moje dzieci maja dziś ze mnie ubaw, załozyłam sobie wałki piankowe, takie w pstrokartch kolorach na głowe jak tylko spojrzą na mnie to sie śmieją ![]() ![]()
#3393 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() ![]() ![]() a te wałki to z jakiejś okazji? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilę, bo mam mały młyn w domu
![]() Armada, ciasto to taki przekładaniec. Przepis brzmi dość kontrowersyjne, ale to co z tego wychodzi to istna bajka ![]() ![]() ![]() Ja się żegnam, wyjeżdżamy z rańca. Jak dorwę net to się odezwę, a jak nie, to do przeczytania za dwa tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Raczkowanie
|
Maggie1983 - szkoda by było gdyby to od jogurtów tak zareagowała, w końcu to i jakieś urozmaicenie i źródło wapnia. Ja ośmielona Twoimi doświadczeniami dałam Kubusiowi jogurcik wczoraj jedną łyżeczkę, dziś dwie - na razie obserwuje czy nic się nie będzie dziać.
Rzeczywiście chyba lepsze będą słoiczki po koncentracie, mrożenie też mam w planie. Nawet dziś mama zamroziła dla małego borówki i garść poziomek z własnego ogródka. Weronisia i gabisun podziwiam za chęć do prac domowo-ogródkowych, ja od tygodnia zbieram się do zakupu kwiatów na balkon, a po za tym czeka mnie wielkie sprzątanie, 2 lipca chrzcimy małego i czeka mnie zjazd rodzinny. Klarissa super że impreza udana, zazdroszczę wyjścia z domu, ale nam szykuje się weselisko u przyjaciół na koniec lipca, zamierzam się zresetować porządnie ![]() ![]() Kubuś zaczął też się dzisiaj podciągać przy meblach, ostatnio w Biedronce widziałam takie zabezpieczenia gumowe na szklane meble - muszę je zakupić, bo młody upatrzył sobie szklany stolik od telewizora i boję się że zanim się nauczy to sobie powybija jeszcze te 2 zębiska, które mu wyrosły. A tymczasem zmykam, mąż właśnie rozrabia drinki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Milego wypoczynku zycze,baw sie dobrze. aaneczka1984 no a migrena o straszna jest, dobrze,ze nie zdarza mi sie czesto onevittoria dzieki za odpowiedz, teraz bede spokojniejsza i pozwole malej cwiczyc, pewnie ani sie obejrze a bedzie biegac ![]() monya4 he,he ja tez nie wjezdzam do lazienki, ale dlatego, ze mam bardzo malutka,ale mala widzi mnie przez drzwi i to jej wystarczy ![]()
![]() |
#3397 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie dołączam się do pytania koleżanek: co to za trabant i po co?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Udanego pobytu kochana ![]() U nas malowania the end ![]() Wszystko posprzątane także jestem mega zadowolona ![]() Ostatnio wyczytałam taki żenujący żart a'la Karol Żartburger ![]() -Dlaczego mężczyźni noszą krawaty?? -Bo bydło musi byc uwiązane ![]() I tym oto optymistycznym akcentem kończe na dzis przygode z wizażem ![]() Dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Rozeznanie
|
dzidzia_aim
tak własnie myslałam ze moze jak jest dla karmiacycch mam to nie jest taka strasznie uboga w składniki ![]() ![]() tak strasznie chce zgubic 5 kg i niewiem jak... ![]() miałam sie nie chwalic ![]() ![]() my wczoraj mielismy grilla i jestem troszke zmeczona ![]() miłej niedzieli,
#3400 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie myślałaś o dukanie?? Ja chciałam na nią przejsc ale nie nadaje sie ona dla karmiących niestety. Ttaj masz link do forum odnośnie dukana https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=dukan a tutaj przepisy http://dukan.blox.pl/html Weronisia kiedyś pisała, że jej mąż chyba na tej diecie sporo zgubił, możesz zapytac jej co i jak i którą bardziej poleca ![]() U mnie pochmurno, miałam jechac sie poopalac a tu du.pa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Rozeznanie
|
dzidzia_aim
na dukanie wytrzymałam tydzien ![]() ![]() dziekuje słońce ![]()
#3402 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie ona korci bo ponoc w pierwszej fazie można sporo zrzucic, ale niestety my na cycu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Rozeznanie
|
dzidzia_aim
niby taaak..ale nie umiem zyc bez chleba i ziemniaków ![]()
#3404 |
Raczkowanie
|
Monya ja cie rozumiem, z ziemniakow jakos zrezygnowalam choc prawie ze lzami w oczach
![]() zaczynam watpic czy uda mi sie zrzucic te znienawidzone 6kg eeehhh zeby to bylo takie proste
#3405 |
Zakorzenienie
|
NIKa
![]() ![]() Maggie szalejesz kuchareczko ![]() aaneczka proszę likierki: Likier krówkowy, karmelowy, a'la bailyes 0.25 wódki puszka mleka skondensowanego już ugotowanego (inaczej masa kajmakowa, masa krówkowa) 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka esencji z kawy rozpuszczalnej pół szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego Masę krówkową miksujemy dolewamy po troszeczkę wódki. Jak się dobrze połączy dodajemy cukier puder. Kawę rozpuszczalną rozpuszczamy w maleńkiej ilości wody (np 1 łyżeczkę kawy na 2 łyżeczki wody). 1 łyżeczkę esencji kawy dodajemy do likieru nadal miksując. Dodajemy mleko skondensowane niesłodzone. Jak się wszystko połączy przelewamy do butelki 0.75 (ja przelewam do litrowej bo zawsze ciut więcej się zrobi) dostawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Najlepiej na cały dzień. Jeśli ktoś chce to zamiast gotowej masy krówkowej może kupić mleko skondensowane słodzone i gotować je 2 h w wodzie całkowicie zanurzone. Otworzyć puszcze dopiero po wystudzeniu. przed podaniem wstrząsnąć likier kukułkowy 30 dag kukułek wawel (wawel dlatego że rozpuszczają sie do końca ich środek też) wiem że ze śnieżki też się rozpuszczą za resztę nie ręczę bo nie robiłam 0.5 l mleka skondensowanego niesłodzonego 0.25 l czystej wódki Mleko stawiamy na gazie, wrzucamy do niego kukułki i mieszkamy aż do całkowitego rozpuszczenia się, nie dopuszczamy do zagotowania się. Polecam cukierki wcześniej pokroić albo roztłuc tłuczkiem do mięsa bo szybciej się rozpuszczają. Po rozpuszczeniu wystudzić co jakis czas mieszając żeby nie zrobił się kożuch. (Mleko musi być chłodne bo alko paruje w 60 stopniach). Do chłodnego mleka wlać wódkę wymieszać. Przelać do butelki minimum 0.7 lepiej do litrowej odstawić na 3 dni do lodówki żeby się przegryzło. codziennie potrząsać mocno butelką bo na dole robi się gęsty cukierek przed podaniem wstrząsnąć ArmadaV współczuje przebojów z psychiką... trzymam kciuki gabisun o takkkk Kuna miażdży - ona i jej kilku godzinna ciąża ![]() ![]() ![]() ![]() a z Kingą nie źle, u nas dziś było identycznie wcale się Pat nie ucieszył że jesteśmy.. a był całą noc u rodziców ![]() Klarissa ciesze się że odpoczęłaś no i że mąż dał radę ![]() O CO CHODZI Z TRABANTEM?? to cytat z kawałka jednego z najbardziej zakręconych zespołów ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Qtutt9PdpbE robiliśmy wczoraj imprezę urodzinową męża ![]() ![]() aleeeee na tej imprezce robiłam sałatkę z przepisu wizażowej koleżanki, sałatka jest kontrowersyjna ale PRZEPYSZNA, o 20 zaczęliśmy impreze a o 20.32 zostały 2-3 łyżki, dzowniliśmy do przyjaciela że jak będzie jechał ma kupić składniki w realu bo dorabialiśmy ![]() sałatka jest pyszna soczysta, myślę że nawet pasuje jako przerywnik podczas griliowych szaleństw - już daję przepis ![]() pół arbuza cebula cukrowa, ew. czerwona ser feta kostka pieprz arbuza wyrążamy kroimy, wrzucamy do salaterki, posupujemy go cebulą cukrową pokrojoną w piórka (jak nie ma cukrowej to można dać czerwoną ale jak się ją pokroi to trzeba ją przelać wrzątkiem a potem o razu zimną wodą wtedy nie będzie taka ostra ale będzie nadal chrupiąca) na cebule dalejmy ser feta rozdrobniony widelcem - taki rozciapany, tak żeby przykrył poprzenie warstwy i mocno go pieprzymy (ja robiłam kolorowym pieprzem) robi się ją hiper szybko a jest na prawde super ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 | |||||
Zakorzenienie
|
Ani odświeżanie, ani remoncik
![]() Jeden pokój, taki ogromny podzieliliśmy na dwa. Wydzielony też jest przedpokój, z którego wchodzi się do tych pokoików. Pokoje gotowe i mieszkają tam nasze dzieci. A przedpokój to mój przedpokój, bo stoi w nim mój komputer i szafa. I ten przedpokój nie był wytapetowany. Stały ściany z rygipsów częściowo poszpachlowane. Ostatnio mąż wstawił futryny i osadził drzwi. Ale tapetować mu się nie chciało. Więc sama się za to wzięłam. Ehh.. to w końcu raptem 2 rolki tapet do przyklejenia ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do diety, to cieszę się, że działa ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak już się bawić w pieluchy to na całego. Jak się zrobi dłuższa przerwa, to człowiek robi się zbyt wygodny, żeby znowu wracać do nieprzespanych nocy i śmierdzących pieluch ![]() Ja zawsze mówiłam, że jeśli w ciągu 3 lat od pierwszego dziecka nie urodze drugiego, to potem już wcale nie chcę. No ale daliśmy radę - różnica wieku jest 2 lata i 5 m-cy i uważam, że to był strzał w dziesiątkę. Różnica wieku nie jest duża, więc dzieci bawiły się razem i kłóciły się razem ![]() A z drugiej strony Oliwia miała już 2,5 roku, więc była na tyle samodzielna, że potrafiła się sama bawić, gdy ja byłam zajęta Thomaskiem. Przed samym porodem ona przestała siusiać w pampersy, więc miałam to z głowy. Rok po roku sobie nie wyobrażam. Mam akurat koleżankę, która rok temu w styczniu urodziła pierwsze dziecko - synka, a teraz w styczniu urodziła córkę. Oba to diabły wcielone ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak ja marzę o spaniu! Pascal budzi się o 6.00 gdy mąż wstaje do pracy. Ja próbuję dogorywać do 7-8, a Pascal wierci się przy mnie i se gada, zjada swoje stopy itp. Wczoraj o 7.30 spadł z łóżka. To juz jego trzeci raz. Tak walnął w kaloryfer, że od razu stanęłam na baczność i byłam wyspana jak po super kawie ![]() Cytat:
![]() ![]() O nie! To nie dla mnie ![]() Cytat:
![]() Monya nie wiem czemu masz problem z dukanem. Ja i mój mąż potrafimy zrezygnować z wielu rzeczy, ale bułeczki... to był problem, wydawało się nie do pokonania. Ale na Dukanie je się tyle różności, że nie jest się głodnym i nawet nie ciągnęło mnie do pieczywa. Męża też nie. A jak w końcu się skusił, to stwierdził, że nie było warte grzechu. Jakoś przestało smakować. To kwestia przestawienia się. Mój mąż w 2 m-ce schudł 20 kg. To trochę za dużo i za szybko. Ale inaczej nie dał rady biedaczek. Kilogramy leciały same i nie szło tego opanować. Do dzisiaj się trzyma i nie tyje, a bułeczki sobie je co rusz i ziemniaczki ![]() Ja na Dukanie schudłam 8 kg. Dieta, którą dałam Dzidzi_aim jest lepsza dla karmiących, bo jest bardziej urozmaicona i nie traci się pokarmu. Na Dukanie dieta jest dość okrojona i mało składników, więc nie poleca się dla karmiących. Ale ty nie karmisz, więc mogłabyś śmiało wziąć się za tą dietkę ![]() ![]() Ale warto ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-06-12 o 17:53 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Rozeznanie
|
Weronisia
20 kg wow ![]() ![]() 8kg to tez super ![]() no własnie pracochłonna ![]() ![]() poszukam mój zestaw gaze"super linia" ![]() onevittoriaa a ty tesz na diecie? moze sie berdziemy wspierac?ja jutro jade na zakupy to pokupie co i jak i od srody zaczynam wiec trzymac prosze kciuki ![]() mojemy mezowi dali z pracy nowe spodnie i niewiem co to za materiał ale tak szelesci ze prawie codziennie budzi mi dziecko rano jak wychodzi do pracy ![]()
#3408 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() Prosze o kciuki bo o 9.30 mamy bilans na 9 mscy ![]() Martucha zaintrygowała mnie ta sałatka i choc nie wyobrażam sobie połączenia arbuza z cebula to napewno spróbuje ![]() ![]() Załączam zdjęcie z wczoraj aaaaaa i ogłaszam wszem i wobec że w sobote moja Niunia skończyła 9 miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Rozeznanie
|
dzidzia_aim
trzymamy z Wikusia kciuki ![]() gdzie to zdjecie? wow 9 msc juz super ![]()
#3410 |
Rozeznanie
|
Cos mi sie popierniczylo i zamiast zdjecia dwa razy to samo sie wysłało
![]() Próbuje jeszcze raz... Edytowane przez dzidzia_aim Czas edycji: 2011-06-13 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój tż ot już doszedł do takiej perfekcji jak rano wychodzi, że mianowałam go "mistrzem skradanie się " ![]() ![]() Dzidzia no gdzie ta fota ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaaa zapomnialam, do tego chodzilam na fitness 3 razy w tygodniu i nic... taka to wlasnie jest moja historia ![]()
Edytowane przez onevittoria Czas edycji: 2011-06-13 o 07:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
Weronisia to już wszystko wiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzidzia_aim po pierwsze cudna córcia ![]() ![]()
![]() |
#3415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzidzia mała cudnie wygląda, jak zwykle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Rozeznanie
|
hej,
wczoraj miałam bardzo aktywny dzień więc nie miałam czasu otworzyć komputera. a dziś.... dziś mam 30. urodziny ![]() właśnie czekam na mężusia który pojechał jeszcze coś z prezentem załatwiać ![]() moje dziecko już o 4.40 się obudziło żeby mi złożyć życzenia ![]() ![]() u nas chyba żęby trochę się uspokoiły bo dziecko jakieś normalniejsze. w nocy jest różnie, mała już nie je ale budzi się na smoczka od 2 do 6 razy. ok muszę iść ją uśpić na drzemkę. zaraz wracam i zacznę odpisywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Zakorzenienie
|
hagar sto lat!!! dużo zdrówka radości, czasu dla siebie, wytchnienia, spełnienia marzeń i uśmiechu!!
![]()
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat sto lat
![]() ![]() ![]() ![]() Czesc ![]() nie mam nawet czasu zeby komputer odpalic a to dlatego ze mamy maly remont Dzidzia ale slodka ta Twoja coreczka ![]() ![]() Martucha kusisz ta salatka ojjj kusisz ![]() nooo to se popisalam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.