|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Cytat:
![]() Oj to jest bardzo dluga historia, choć zacżelo się prozaicznie. Wiele bym Wam chciala powiedzieć wg mnie ważnego, co odkrylam, jakieś spostrzeżenia, ale jakbym miala to zrobić to ksiazkę bym chyba napisala. W skrócie powiem tak: Zaczelo się od poszukiwania dobrych dzieciecych kosmetyków dla syna po tym jak dermatolożka polecila na jego wysypki kremy oilatum, które go koszmarnie uczulily. Używalam wcześniej nie tylko drogerii, ale i aptecznych kosmetyków Vichy, Iwostin, które mi w ogóle nie podchodzily, a tanie nie byly. Jednak po oilatumie powiedzialam DOSYĆ!!! Zaczęlam poszukiwać informacji glównie w google po opiniach, a za każdym razem gdy wrzucalam w google jakieś haslo, to pierwszy pokazywal się oczywiście wizaż ![]() ![]() Cytat:
Moze byc treściwy i ciężki, do twarzy nie za bardzo. Do ciala, nie wiem, czy sie nie będzie kleić, ale może nie, promocja bardzo ladna ![]() ![]() Edytowane przez Korah Czas edycji: 2011-06-13 o 09:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Ja trafiłam kiedyś, całkiem przypadkiem, na BU. Szukałam czegos zupełnie innego w wyszukiwarce, ale jak już wlazłam na tą stronę to mnie wzięło
![]() Potem było zsk i mazidła. Przez dobry rok bawiłam sie w robienie kremów, toników, kwasowych złuszczaczy, pianek do mycia twarzy (o! to był hicior!) i różnych mikstur (nawet szampon raz sobie zrobiłam, ale kiespki był ![]() Od tamtej pory mam blokade psychiczna ![]()
#2553 | ||
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() ![]() Co do rodziny,to rzecz jasna jest zupełnie inaczej - to córka jeszcze za mała na indoktrynację ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wysoki factor mam wziąć? 15 chyba za mało, 20? 30? Bo 50 to chyba przy dużo... Przepraszam, nie mam pojecia o tym.
![]() |
#2555 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Korah Czas edycji: 2011-06-13 o 10:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
ja po zaprzestaniu praktykowania własnorobionych kosmetyków zaczęłąm szukać sklepów z kosmetykami naturalnymi, bo już jakoś tak mi smierdziały te drogeryjne..... I tak znalazłam kilka.
Dopóki nie trafiłam na Was to tak naprawdę nie wiedziałam, że można je kupić np. w rossie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- ![]() ![]()
#2558 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Mam nawet taką traumę z tego pow. bo jednak przez jakiś czas ja kąpałam w tym (jako noworodka ![]() Mimo to wiele osób (także w przychodni i aptece) poleca te kosmetyki; to wszystko z pewnością nieświadomie. Najgorsze jednak jest to,że chyba większość kosmetyków dla atopików ma parafinę w składzie ![]() Także wiesz,nie jesteś sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Ja z tego wątku i z naturalnego codziennie się uczę. Ty tez Anula wiele razy podsunęlaś mi jakieś nowe informacje, pomysly, więc to nie jest tak, że Ty tylko tutaj wiecznie kusisz
![]() I bardzo sobie cenię wszystkie dziewczyny. Każda czerpie z każdej mam nadzieje. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Tylko kto ma wiedzieć najlepiej, jak nie oni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Ja, będąc u koleżanki z wizyta powitalną jej nowo narodzonej córci
![]() ![]() Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłam, nie miałam takiego zamiaru. Po prostu część osób twierdzi, że moja miłość do kosmetyków naturalnych to burżujstwo i szpanerstwo (hobby dla bogatych ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() Takie słowa z Twoich ust, to naprawdę wielka rzecz ![]() Aż się wzruszyłam.... Ja też strasznie Was wszystkie polubiłam i jak tylko wstanę i oczy otworzę to się zastanawiam co na naszych wątkach nowego ![]() Zwykli internauci? No jeśli o nas mówisz to my nie jesteśmy zwykłe - my wszystkie jestesmy bardzo NIEZWYKŁE! I cudne strasznie ![]()
![]() |
#2561 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Ja tez nie dawno tu wylewalam żale na jedna koleżankę, do której nie docieraja moje argumenty, wręcz je śmieszą. Tlumaczy to jakąś moją obsesją. Trudno nie mieć obsesji po tylu silnych wrażeniach z kosmetykami syntetycznymi. ![]() ![]() Jak Ty to robisz, że czytasz w moich myślach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
![]() o matko, my tu mamy taki ubaw, że niejeden scenariusz na komedię by napisał!
#2563 |
Raczkowanie
|
witam po dłuższej przerwie, w końcu zwlekłam się z łóżka mimo bólu (jestem po zabiegu wycięcia woreczka żółciowego z pięknym kamieniem) by zobaczyć co u Was nowego. Przymierzam się tym razem do zakupu mydełek tuli, wezmę kokosowe i czekoladowo-owsiane, przynajmniej się czekolady nawącham skoro nie mogę jej już jeść
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi przykro, że masz takie problemy. mam nadzieję, że szybko wrócisz dopełni sił i będziesz często tu zaglądać ![]() Mydełka tuli są super, ja właśnie używam kawowy peeling, weglowe, nagietkowe a kilka innych czeka w kolejce ![]() Kokosowego nie mam (niestety nie wzięłąm!), ale dziewczyny strasznie je chwalą!
![]() |
#2565 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Olej kokosowy na włosy nakładam solo. Cytat:
![]() Naturalne jedzenie, naturalne kosmetyki, naturalne przedmioty w domu, ekologia też mnie "pociąga". ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Zadomowienie
|
Na naturalną pielęgnację przeszłam szukając sposobu wyleczenia mojego AZS. Zaczęło się od minerałów, potem były półprodukty i teraz wylądowałam tutaj
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odszczekuję co napisałam wczesniej!!! Przepraszam najmocniej. O tych próbkach napisała mi Pani z estyl w odpowiedzi na moje wczorajsze zapytanie o próbki.
![]() |
#2568 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kotwilka, odpowiadam na twoje pytanie o NB. Przetestowalam narazie tylko kremy do rąk. Na jednej ręce ten rokitnikowy, na drugiej oliwkowy i... nie widze prawie żadnej różnicy. Oliwkowy jest ciut treściwszy, bardziej sklaniam się ku niemu, przyjemniej pachnie i jakby dlużej utrzymuje się nawilżenie skóry, ale poza tym nie ma prawie żadnych różnic między nimi. Tak samo sie wchlaniają, skóra jest równie gladka na obydwu dloniach. Generalnie są bardzo przyjemne i dzialają ![]() I jeszcze wypróbowalam Pelling pod prysznic Silica. Fajny, fajnie się ślizga, dobrze oczyszcza, ale to taki żel z drobinkami bardziej, niż peeling ścierajacy, bardzo delikatny, slabiutko wygladza, ale za to dobrze nawilża. Do twarzy też się nadal. Podoba mnie się, za taką cenę warto bylo. ![]() Anula, o ile coś nie przekręcilam, to chcialaś zamówić ten kremik do tlustej cery AO? Zamówilaś, czy nie bylo go już? Jeśli się nie zalapalaś, to polecam ten krem do cery normalnej z filtrem spf 15. Jest nieco inny, bardziej nawilża i dlużej się wchlania, ale warto. Jest lekki, choć nie tak jak ten do tlustej i nie matuje, ale też nie nablyszcza. W każdym razie testuję go, mam mini wersję i pomyslalam o Tobie ![]() ![]() Edytowane przez Korah Czas edycji: 2011-06-13 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
Moja koleżanka (matka 2 dzieci) jest wściekła na nasze szpitale wręczające w prezencie mamom noworodków zestaw oilatum
![]() Teraz moje wrażenia po ostatnich zakupach (wkleiłam parę postów wyżej albo patrz: galeria zdjęć): szampon organix jest koszmarny w obyciu ![]() Teraz kurs zdobywania próbek – cz. 2 ![]() Wbrew pozorom zdobycie próbek w Sephorze/Douglasie jest łatwiejsze ze względu na możliwość zrobienia próbki z testera. W superpharm sprawa wygląda tak: jeżeli nie robimy zakupów, najlepiej udać się w kierunku półek z Vichy, Avene, Sanoflore, itd. Tam polujemy na panią konsultantkę i czekamy aż będzie wolna, ewentualnie sama podejdzie z pytaniem: w czym mogę pomóc? Wtedy mówimy: szukam jakiegoś kremu na trądzik (tu wstawić, co tam chcemy), ale żeby nie był zbyt agresywny, bo mam wrażliwą skórę i boję się wysuszenia. Czy może mi Pani coś polecić? Pani na to: np. nowy sanoflore (pokazuje kartonik z kremem). A my na to (kluczowe pytanie zadajemy z uśmiechem ![]() Wariant superpharm z zakupami: idziemy do kasy i płacimy za swoje zakupy. W momencie wydawania reszty zadajemy kluczowe pytanie: czy ma Pani jakieś próbki do przetestowania? Wtedy w 7 na 10 przypadków pani zanurkuje pod ladę i coś tam poszuka. Co wtedy można dostać? Próbki/miniaturki kremów, lusterko, małą kosmetyczkę (rzadko), mini szampon do włosów, krem do rąk (jakiś tam niestety nienaturalny), opakowanie szamponu elseve (w tym przypadku nie rzucamy pani szamponem w głowę, że nam wciska rakotwórcze paskudztwo, tylko grzecznie dziękujemy, a szamponem myjemy pędzle!). Wszelkie problemy przy kasie typu: zły kod kreskowy, brak ceny, niewbita cena promocyjna traktujemy z uśmiechem, mówimy, że nic się nie stało i cierpliwie czekamy na kierownika, który odblokuje kasę. Takie zachowanie powoduje, że na pytanie o próbki (przy wydawaniu reszty!) pani w kasie trudno będzie odmówić, bo przecież byłyśmy miłe, jak ona źle wbiła pastę do zębów! Jeżeli jednak próbek nie ma w ogóle, mówimy: no nic, trudno, dziękuję, do widzenia (w duchu można użyć dowolnego słownictwa, zarówno ze słownika języka polskiego, jak i takiego, które tam się nie kwalifikuje ![]() A teraz marsz do sklepów – zadanie domowe: zdobyć przynajmniej jedną próbkę bez robienia zakupów. Czekam na wyniki ![]()
Reklama kosmetyków na mnie nie działa, dopiero lista składników ![]() naturalnie proste Edytowane przez Sicilia Czas edycji: 2011-06-13 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Po pierwsze - strasznie się musisz napracować, żeby te próbki zdobyć. Po drugie musisz na chwilę stać się bardzo sztuczna - bo nawet jeżeli przykładowa zablokowana kasa cię irytuje, twardo się uśmiechasz i udajesz spokojną, no bo przecież próbki. ![]() Po trzecie - jak już tak się o te próbki starasz, to chyba najlepiej poprosić o nie przed podaniem pieniędzy sprzedawczyni - istnieje duże prawdopodobieństwo, że pani się przestraszy, że zrezygnujesz z zakupów, jeżeli nie zasypie cię próbkami. Po czwarte - biorąc do domu różne niepotrzebne gadżety (lusterka, kosmetyczki) i kosmetyki, których się nie zużyje (nie każdy kosmetyk nienaturalny nadaje się prania pędzli) zwiększasz swój odcisk ekologiczny - czyli zaśmiecasz ziemię, bo prędzej czy później niechciane próbki i gadżety wylądują w koszu (nie oszukujmy się). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny, zbieram się powoli do życia
odnośnie próbek to tekst, że nie ma żadnych jest powszechny w drogeriach i aptekach, pamiętam jak w okresie, gdy używałam jeszcze tych wszystkich paści kupiłam w aptece takiej większej krem z Vichy i poprosiłam o próbkę innego kremu do twarzy, a Pani na to, że nie ma, ja w takim razie coś do ciała, schyliła się wtedy, otworzyła ogromną szufladę pełną próbek i takich szamponów 50 ml, były tam setki tego, popatrzyłam na nią z politowaniem i wymownym spojrzeniem, generalnie zawsze jak coś kupuję to proszę o próbki, ostatnio dorwałam w Drogerii Natura próbkę kremu na noc Ava z bio rokitnikiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też jest tak, że ludzie mnie pytają czego używam z kosmetyków. Szczególnie po tym jak wyszło kilka razy z rozmów, że trochę orientuję się w składach. Czasami koleżanki biorą mnie ze sobą do rossmanna na zakupy, czuje sie troche jak idiotka, jak tłumacze każdy składnik na balsamie do ciała a ekspedientka patrzy na mnie jak na ufo ![]() Tylko niestety, wiele razy jest tak, że dziewczyny kupują na przykład loerala bo to przeciez loeral! Krew mnie wtedy zalewa, bo tyle im tłumaczyłam a nic to nie dało. Tż też się broni starsznie od tych naturlanych kosmetyków, bo śmierdzą - szczególnie olejek herbaciany, a moim zdaniem jest mu niezbędny. Albo tłumaczy się tym, że nie ma na nic czasu, bo rano spieszy się do pracy i ledwo się ogoli a do dopiero kremem się smarować i myć mydłem naturalnym kilka minut ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak przy okazji, to Ty pewnie masz pełną szufladę próbek z takimi zdolnościami, co? ![]()
![]() |
#2574 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do wyprawek na porodówkach w UK, to jak ja rodzilam 3,5 roku temu to rozdawali pampersy, chusteczki pampers, miniaturki J&J i tą wstretną maź Sudocrem, jedyne co rozdawali ekologicznego to plyny do plukania tkanin 3 próbki, na 3 prania i proszek jakiś BIO mini. A najfpiękniejszym nieszkodliwym i najbardziej uroczym upominkiem od szpitala byl tez bawelniany kocyk. Cytat:
![]() Edytowane przez Korah Czas edycji: 2011-06-13 o 13:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekam ![]()
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam jeszcze z tej promocji - 22 zł mnie skasowali ![]() Dzięki, że o mnie pamiętałaś i nie omieszkałas mnie pokusić stosownie! To znaczy tak - próbki po 3zł są na estyl. Odszczekałam ten fragment, jakoby wczoraj mieli zakładkę próbki a dzis juz nie - wczoraj tez tej zakładki nie było, porąbały mi sie sklepy ![]()
![]() |
#2577 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, czy już o tym pisałyście - wyprzedaż kolorówki Logony: http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą ja też polecam krem AO z SPF15, jest dokładnie taki jak opisała Korah, mnie jak dotąd nie zapchał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;27484770]Nie wiem, czy już o tym pisałyście - wyprzedaż kolorówki Logony: http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/[/QUOTE]
Co za niefart,że ja nie mam (i przez najbliższych 50 lat nie zdołam wygenerować sobie) żadnych potrzeb kolorówkowych ![]() Korah to Sudocrem też niedobry ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- A jeszcze w sprawie uświadamiania ludzkości - ja przeszłam fazę fascynacji wszystkimi półkami w sephorze,więc rozumiem tych,co sie nie chcą od swoich nawyków uwolnić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zadomowienie
|
Widziałyście wpis JMO na fb ? Dla tych co go nie mają wklejam zdjęcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.