|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
iza dzieci podobno bardzo lubią smak soczków marchewkowych
u nas się to sprawdziło. Soczek zaraz na drugim miejscu za cycusiem ![]() aga gratulujemy My jeszcze z miesiąc i też spróbujemy
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Rozbroił mnie ten duet
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-17 o 01:26 |
|
|
|
#2493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
monti u nas tez podstawa to woda diatoma slicznie agaaga89 o jaaaaaaa super ![]() ![]() krusiak gratki z okazji slubu ![]() czy masz???? a jak z sukienka kupiona????A my dzisiaj szczepienie...kurde dopiero pierwsze!!! i ma chyba ze 3 naraz dostac czy jakos tak...nie jestem pewna...wydaje mi sie ze pozno bo wy juz dawno szczepilyscie maluchy no coz co kraj to obyczaj ![]() Modle sie aby mala nie goraczkowala....i jakos to zniosla bidulka,a najgorsze chyba ze to szczepienie dopiero po 18.00 kurde na sama noc masakra pewnie nocka bedzie z glowy bo bede sporawdzac czy mala goraczki nie ma
Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-06-13 o 12:47 |
|
|
|
|
#2494 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
laseczka u nas ok 5 dni więc mam nadzieję że niedługa Kacperek znów będzie sobą buahahaha ja też zawsze zadaje sobie to pytanie diatoma rozumiem że normalnie ją przegotowujesz ?? ja znalazłam w rossmanie wodę której nie trzeba gotować z babydream w kartonie litrowym, może taką na razie kupie aguś współczuje wrednej @ kurcze mnie też brzuch boli jak na @ oby to nie to Cytat:
ja zawsze wtedy wychodzę z pokoju do kuchni lub łazienki powiem parę razy szqrwa i wracam do małej montii co do maści do zapytaj w aptece może się znajdzie jakaś którą można stosować ja ze swojej strony polecam masaż aga trzymam kciuki za marchewkę ![]() diatoma- supr razem wyglądacie , Tymuś jest podobny do ciebie u nas też woda to podstawa, no i ja jestem strasznie ziołolubna, bardzo rzadko sok czy cocacola są w lodówce chociaż ostatnio moja słabość to nesti traicionera ojjjj ślicznie
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-06-13 o 12:44 |
||
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra metoda, muszę przetestować co do kotów, to ja mam trójkę, a tylko Lucek taki wyrywny do malej, drugi czasem powacha, ale to tak od wielkiego dzwonu, a kotka to właśnie, jakby Nadia nie istniala w ogole.
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja od rana z lekka podłamana poszłam z Małą na szczepienie i nie zaszczepili, ponieważ są zielone kupki i Mała jest bardzo blada. dostalismy skierowania na mocz i morfologie,wiec teraz łapie siuski ![]() dodatkowo oczko tak fatalnie znowu zaczelo ropieć, ze przesunelismy wizyte i jedziemy dzis do okulisty, obawiam sie, że juz dostaniemy skierowanie na przekłuwanie do szpitala ![]() ehhh i w ten oto piekny sposób zaczął mi się nowy tydzień mam nadzieje, że u was lepiej powoli doczytam bo mała leżey i pod karuzelką a ja czekam na siczki.... |
|
|
|
#2497 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio tak się nauczyła Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
odważnie ![]() Wanilia gdzie mogę kupić tą Humane? |
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
traicionera, jakie słodkie zdjęcia! Muszą się z Luckiem bardzo lubić
diatoma, ślicznie wyglądaliście ![]() Cytat:
![]() Krusiak, kciuki za ślub! Eirene, współczuję nocki, też bym padła na twarz... laseczkaa, też współczuję... mam nadzieję, że szybko ten skok przejdzie, bo oszaleć można, jak dziecko tak marudzi... Mój z kolei ma fazę rączek, bo jak tylko go odkładam, to ryczy niemiłosiernie... Może to też skok, nie wiem, bo w końcu jeden dzień różnicy między Kacprem a Krzysiem Ewelqa, ale fajnie, że z TŻ tydzień cały razem spędzicie ![]() Cytat:
to stworzycie grupę wsparcia niedługo na wątku, powodzenia w nauce !Cytat:
![]() mnie bolały plecy jakiś czas koszmarnie między łopatkami taki ból, TŻ mnie smarował Amolem, na masaż nie znalazłam czasu ![]() jakoś przeszło... Cytat:
![]() ojej, iweczka, mam nadzieję, że małej nic poważnego się nie dzieje! Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-06-13 o 13:02 |
||||
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
bosko!
moja sie boi Zosi ![]() Eirene i co, dalas to odciagniete mleko? moja chyba jednak po grillu/przyprawach kiepsko spala bo ojca pytalam (w pore w czas ) i dal tam czosnek i ostra papryke...dzis dzien marudera
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, zawsze jeszcze pozostaje ci pojenie jej przez sen ![]() albo właśnie przed każdym karmieniem po 3 łyki zanim się rozłości że to nie mleko ![]() natomiast dopóki moja mała ma rzadkie kupki to ja się nie przejmuje tym ile wypija, zdarzają nam się dni że jest to tylko 10 ml albo wcale, ale widocznie skoro kupki nie robią się bardziej zwarte, to chyba po prostu tyle jej wystarcza
|
|
#2501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czyli jednak przyprawy zaszkodziły
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
najlepsi przyjaciele
ja bym sie bala ale ja kota nie mam to sie nie znam;p
|
#2503 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Nasza nocka bez rewelacji. Mały wylądował w łózku u nas od razu, bo najpierw się co chwilę prężył i płakał w łózeczku a oczka zamkniete i łzy lecą
![]() więc zabrałam go do salonu i spał u mnie na brzuchu a my ogladalismy film. A potem to zaniosłam od razu do nas na lozko. Takie spanie z dzieckiem to dla mnie nie spanie. Caly czas się kręci i ja się budzę. Mam nadzieje ze dzis uda sięmu zasnać u Siebie![]() Mysle ze u nas sie wszystko skumulowało. Szczepionki, na bank mamy ten skok 8 tygodnia bo przeciez nasza Ciapa jest przeterminowana. No i wczoraj dołączyłam do grona szczesliwców z @. Nawet 7 tygodni od porodu nie minelo ![]() Cytat:
![]() Przez ostatnie 2 tygodnie to mąż byl tylko wczoraj w domu. A czesto jeszcze wracal o 1 - 2 w nocy Wiec malego nawet nie widzial. Ale ma tak skokami... najczesciej wraca kolo 16:30 -17.Cytat:
![]() Franek po szczepieniu w ogole stracil apetyt. Pomlaska i koniec. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ale ladnie wyszly. Musze powysylac po uczelniach cvke... tylko najgorsze jest to, ze to jest bardzo hermetyczne srodowisko i bez znajomosci tylko przez przypadek mozna dostac godziny No ale moze sie trafi. A zdjecie do cv i tak sie przyda bo pewnie kolo pazdziernika sprobuje porozsylac i zobacze jak wyglada sytuacja.Diatoma jak ładnie się kolorystycznie dobraliscie A wygladacie pieknieTra - duet jest zabujczy - lucek to ma parcie na szklo - moze wyslij go gdzies ![]() Monti wspolczuje pleców Dziewczyny jadlyscie papryke czerowną? Jak reagowaly maluchy ? |
|||||
|
|
|
#2504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lucjan to taki koci gwiazdor jest, wyślę go do Animal Planet
|
|
#2506 |
|
Rozeznanie
|
tra faktycznie Lucjan ma większe parcie na szkło niż Nadusia
Ewidentnie chciał ją bidulkę zepchnąć na drugi plan
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak teraz wygladaja nasze spacery kiedy wozek gryzie
![]() a mozna byloby gdzies pojechac tak piekna pogoda
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko w piątek nie miałam neta. w weekend byłam u teściowej. tyle naskrobałyście, ze nie nadrobię obiadłam się i truskawek i kalafiora i fasolki szparagowej i nic ![]() poza tym była tam bardzo marudna
|
|
|
|
|
#2510 |
|
BAN stały
|
Nad sukniami sie zastanawiam-na bank bede szyla mam b. dobra krawcowa ale kukalam juz troche i wybralam pare zaraz wstawie zdj
ps traicionera te zdjecia sa mega!!! jak nie lubie zbytnio kotow to twoj mnie rozbroil nie myslalam,ze takie cos moze byc ze on sie tak przytula do dziecka!! |
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
a mój tż w pracy i mam opcje albo spacerować sama albo zobaczyć w marsupi czy są wyprzedaże w h&m bo na forum piszą,że już metkują ciuchy
marsylia super wyglądasz!
|
#2512 |
|
BAN stały
|
wstepnie te mi sie podobaja sama nie wiem jaka wybrac...ech
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsza najładniejsza moim zdaniem marsyyyylia, jaka ty chuda jesteś, zazdroszczę strasznie
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza i czwarta są mega super
![]() trzecia też fajna a druga jest okropna wg mnie
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2516 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa ja ci zazdroszczę my jeszcze miesiąc a jak robiłaś tą marchewkę?Cytat:
super a ty pięknie wyglądasz wtedy taka trochę zmęczona byłaś a teraz - normalnie super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w sumie ja jem grilowane mięso i w ogóle tylko bałam się że tu za duzo ale chyba jest ok kupa była ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie się 3 najbardziej podoba taka prosta
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Nie moj styl niestety te kiecki...ale jak juz to 4
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do orientujących się w ubezpieczeniach społecznych
Ja jak idę do specjalisty to mój pracodawca podbija mi legitymację ubezpieczeniową, a co musi zrobić osoba maja działalność gospodarczą? Bo siostra ostatnio zapisywała się do laryngologa, i pani w rejestracji przypomniała jej że legitymacja jest ważna 33 dni, a ona ma działalność i nigdy nigdzie legitymacji nie podbijała, i nie miała w związku z tym problemów, alk teraz to się zaczęła zastanawiać, czy np. ma zabrać ze sobą dowód że opłaciła w tym miesiącu zus czy cus innego jeszcze ? ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
ale mógłby to byc mały problem bo do najbliższego mam 100 km
|
|
#2519 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() szybko podałaś oby się przyjęła Cytat:
Ślicznie razem wyglądacie ![]() uroczo a jak się tuli do maleństwa mój piesek york to Kacperka na początku unikał teraz leży koło niego ale w bezpiecznej odległości zobaczymy jak bedzie dalej ![]() Cytat:
trzymam kciuki za szczepienie- oby dobrze przebiegło, my mieliśmy w zeszłą środę i wspominam to koszmarnie (dzień szczepienia i 2 kolejne ) ale u nas wystapiła temperaturka .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do papryki nie pomoge bo nie jadłam
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Krusiak 4 kiecka bardzo podobna do mojej..
mam na jedno ramię... ![]() Diatoma ale piękni jesteście! ![]() laseczka mam nadzieję,że dzidzi szybko minie złosc i w końcu odetchniesz ;* Montii i jak po chrzcinach ? ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Dzisiaj dostałam coś a'la okres... nie za wiele ze mnie leci,ale to chyba nic innego jak ciotka :P Chciałam Wam powiedziec,że moja walka z hemoroidami się udała-dzisiaj w koncu załatwiłam się bez bólu,chociaz dopiero po 9 dniach :/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.

u nas się to sprawdziło. Soczek zaraz na drugim miejscu za cycusiem 
My jeszcze z miesiąc i też spróbujemy

bo jak to nie to to ja juz nie wiem co
czy masz???? a jak z sukienka kupiona????
ale ciezko bywa
ostatnio tak się nauczyła