|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Przyciemnianie włosów, proszę o pomoc..
Kup w sklepie zielarskim liść orzecha włoskiego, szałwię, korę kruszyny i pokrzywę- sypane, nie w torebkach, jak herbata, koszt to ok. 2-3 zł za opakowanie 50 g. Na początek możesz kupić np. tylko szałwię i orzech włoski. Zmieszaj to wszystko ze sobą równomiernie (możesz przesypać do jakiegoś dużego słoika) i codziennie zaparzaj 1 łyżkę płukanki na 1 szklankę wody (zalewasz zioła wrzątkiem, możesz np. w czajniczku, ilość wody zależy od naczynia w którym będziesz moczył włosy
). Gdy taki napar ostygnie to przelej go do miski i płucz nim głowę. Najlepiej jak potrzymasz włosy 10-15 minut w tym naparze. Czynność powtarzaj codziennie lub co dwa dni, po myciu włosów. Gdyby pojawił się łupież, to zrezygnuj z kory kruszyny na rzecz korzenia łopianu. Poza tym polecam też szampon Petrole z chlorofilem- przyciemnia włosy, do kupienia w dobrej aptece.
Włosomaniaczka ![]() Obecnie: ~60 cm Cel I: do ziemi ![]() Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro ![]() Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania. Edytowane przez ston3d Czas edycji: 2011-06-13 o 13:12 |
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też jutro schodzę z rudego-farbowanego, ale kupiłam farbę, bo łatwiejsza w użyciu
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/petrole-szampon-do...644988359.html
Taki szampon ściemnił by włosy ?? Tak żeby nie były rude?? A czy hennę kupię w rossmanie? Bo jutro będę w mieście to mogę kupić ?? Gdzie najlepiej ją kupić i jaką są jakieś rodzaje?? Opiszcie mi to dokładniej bo jestem zielony, jaką mam kupić :P I jak później użyć
Edytowane przez bandam Czas edycji: 2011-06-14 o 22:01 |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, w temacie henny również jestem zielona ![]() Już jestem po farbowaniu, mi wyszedł ładny, naturalny ciemny brąz z rudymi refleksami(kładłam na dość intensywny kolor)
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy po użyciu henny będę miał od razu inny kolor włosów ? |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Rany Boskie, nie piep** się juz lepiej z ta henną tylko kup farbę lub szampon koloryzujący. od użycia jej 1 raz nic Twoim włosom nie będzie, wybierz tylko jakąś bez amoniaku. proponuję casting creme gloss.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Jak szampon koloryzujący to jaki najlepiej
?A co powiecie o szamponie koloryzującym just for men ? Edytowane przez bandam Czas edycji: 2011-06-19 o 15:50 |
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się, tylko nie bierz czerni czy ciemnego brazu bo uzyskasz czarna granatowa czern.. a przy karnacji rudowłosego to bedzie tragedia!
no i zastanow sie dobrze, bo facet z odrostami nie wyglada zbyt ciekawie..
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Ja z podobnym problemem jak kolega wyżej. Jednak moją sprawę częściowo rozwiązał fryzjer. Zaaplikował mi na włosy jakąś mieszankę farby i płukanki, bez amoniaku, bez podgrzewania żadnego. Po prostu nałożył mi to na włosy na 20 minut i efekt jest bardzo fajny. Jednak sam powiedział że teraz w lato nie będzie to zbyt trwałe przez słońce i polecił mi używać szamponu przyciemniającego włosy. Niestety nie pamiętał dokładnych nazw. W związku z tym mam pytanie do was, czy ktoś może podać mi konkretny produkt? bo jestem zielony w tym temacie. Wspominał cos że joanna może mieć taki produkt w swojej gamie. Powiedział też że jest to coś podobnego do szamponu loreal na włosy siwe, który jest aplikowany tylko w salonach. Powiedział też żeby używać tego stosunkowo często, co drugie mycie więc zakładam że żaden koloryzujący szampon to nie jest. Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201802141209 Czas edycji: 2011-07-22 o 21:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

). Gdy taki napar ostygnie to przelej go do miski i płucz nim głowę. Najlepiej jak potrzymasz włosy 10-15 minut w tym naparze. Czynność powtarzaj codziennie lub co dwa dni, po myciu włosów. Gdyby pojawił się łupież, to zrezygnuj z kory kruszyny na rzecz korzenia łopianu. Poza tym polecam też szampon Petrole z chlorofilem- przyciemnia włosy, do kupienia w dobrej aptece.