|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Witam
![]() Ale tu cisza ![]() ![]() Ja mam takiego lenia ze masakra codziennie spie z kamilka popoludniu przez 1,5 godz ![]()
#2522 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Tż naprawił pralke!!!!!!!!!!!!!!!! Nie umiem opisać swojej radości. Mam nadzieje jeszcze troche pochodzi- bo teraz to najgorszy moment na kupno nowej... ale miło mieć pranie pachace, wywirowane na suszarce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się cały dzień spać chciało, a teraz mi przeszło ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
A ja dopijam drugie piwo i senna się zrobiłam
![]() Ogólnie nie mam posprzątane nawet, bo ciągle na polu... częśćd nia bawi się z ssiadką, częśc pospacerowałam z koleżanką... potem znowu bawił się u sąsiadki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas dzie łądniejsza pogoda przynajmniej słoneczko wyszło ale wiaterek wieje zimny ![]() Mnie tez cos katarek zbiera ![]() Zmykam gotowac obiadek ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Ale tu cisza ostatnimi czasy ![]() Ciekawa jestem co tam u zaharii dawno sie nie odzywała ciekawe jak tam Miriam i fasoleczka ![]() A pamietacie Paczke tez sie dawno u nas nie meldowala pewnie juz do nas nie zagladnie, a ciekawe co tam u niej ![]()
#2526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i brawa dla tzta ![]() Cytat:
i zastanawiam sie jak tam czuje sie Ela, czy przypadkiem juz sie nie rozpakowala ![]()
![]() |
#2527 |
Rozeznanie
|
siemka
![]() Wiem, że Zaharia zalatana, bo ma remont w domu, Miriam daje do wiwatu ![]() ![]() ![]() A jak tam inne nasze mamuśki jeszcze nie rozpakowane?? Ja liczę na połowę września ![]() Amelka mi szaleje. Nie mam tyle czasu,żeby siedzieć przed kompem tyle ile bym chciała. Czasami nawet przez tydzień nie zaglądam do niego. Ledwo oczy otworzy to na dwór by poszła. Albo każe sobie bajkę włączyć. Wszędzie jej pełno. TŻ pracuje bardzo często na nocki i w dzień musi to jakoś odespać i znów na noc. To jakby go całymi dniami i nocami nie było. Nie mamy nawet jak się kłócić ![]() ![]() Mały rośnie jak na drożdżach ![]() ![]() Po za tym szukamy mieszkania do wynajęcia. Jutro mamy spotkanie z babką. Mam nadzieję, że będzie jakieś sensowne. ![]() Zeberko - super, że TŻ naprawił pralkę ![]() ![]() ![]() Wszystkie dzieciaki są super!!!! ![]() ![]() ![]() I w końcu można się z nimi dogadać normalnie ![]() ![]() ![]() Ostatnio hitem jest powiedzenie "OŁ JEEE" ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- A PIETRUSIA OGROMNE GRATULACJE I SZCZĘŚLIWYCH SPOKOJNYCH 9 MIESIĘCY!!!! ![]() ![]()
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro ide do gina ![]()
![]() |
#2529 | |
Zadomowienie
|
heloł
![]() Wiecie jak to w weekend, jak TZ jest w domu to nie ma czasu na siedzenie przed komputerem. Dzisiaj zrobiliśmy już małe przemeblowanie i przenieśliśmy łóżeczko z pokoju Olki do naszego, żeby się przyzwyczajała do zmian. Potem cały dzień byliśmy na powietrzu, najpierw u teściów na ciachu i kawie, a następnie u znajomych na grillu i tak zleciał dzień, Teraz TZ usypia Olkę Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak naprawdę nie jest aż tak źle, po prostu więcej odpoczynku by się przydało, ale same wiecie, że się nie da odpocząć przy naszych rozrabiakach Zebra- a widzisz, tak narzekałaś na TZa, a tak się chłopak sprawdził. To może jeszcze piaskownicę zbije z desek ![]() Ooo też jestem ciekawa jak Zaharia i jak wygląda Miriam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Iza dziękuje - impreza się udała - dzieciaczki malowały rękami farbami, były zabawy kółko graniaste itp., puszczanie baniek itp. było fajnie, Iza odstała bardzo fajne prezenty - coś z zabawek, edukacji i rozrywki Grześ tez był w 7 niebie - miał mase towarzystwa i "złego" żarcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zadomowienie
|
Zeberka brawo dla TZta! pewnie wreszcie urosl chlopak w Twoich oczach?
![]() ![]() Pietrusiu trzymam kciuki za wizyte, jak wrocisz o prosze sie od razu u nas zameldowac! ![]() a ja dostalam @ z czego sie bardzo ciesze ![]() ![]() Maja teraz spi, wyrosly dwa dolne kły i wrocila do drzemek w dzien. ufff! bo juz myslalam, ze nie wyrobie ;] nie pamietam co jeszcze mialam napisac;/ aa juz wiem- dla tych co planuja wakacje za granica: slyszalam w radiu, ze ruszyly LAST MINUTE ![]()
#2532 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Też nie wyobrażam sobie drugiego dziecka przy Piotrusiu ![]() ![]() Madzia super, że zabawa udana ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Może zaraz wstawie fotki z grila wczorajszego do K, było super u chrzestnego Piotrka na działce! |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlatwiejszym sposobem jest pranie z kwaskiem cytrynowym i np moglabys wziac mala ilosc jakiegos bialego prania (moze byc tez cos, co potrzebowaloby wybielenia, albo od chociazby przescieradla), do tego sypnac jakies 4 czubate lyzki kwasku cytrynowego, wstawic na 90 (ewentualnie 95 °C - w zaleznosci jaka masz najwyzszy temp). Moze tez problem macie z filtrem, ktory moze trzeba by oczyscic ![]() Asioczka, dobrze, ze @ jest, chociaz ostatnio cos chyba mowilas, ze chcecie majstrowac ![]()
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Gucia filter wyczyszczony- no i z niego nie lało się, bo sprawdziłam. Kolega chce właśnie ją oczyścić przy użyciu kreta, więc tak konkretnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nie chcę zapeszać, ale chyba udało mi się odsmoczkować Lenkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
suonko super ze odsmoczkowanie sie udało, widze ze sposób z ugryzieniem skoczka przez psa wszedzie dziala
![]() Dobra dziewczyny zmykam suszyc wlosy i do gina ![]() ![]()
#2537 |
Zakorzenienie
|
Suonko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() Zebra no to teraz można prać ![]() ![]() suonko kurcze chyba spróbuje tego sposobu bo wiem , że Kinia tego smoczka nie potrzebuje aż tak bardzo, bo tylko do zasypiania ![]() Ostatnio zasneła bez smoczka ![]() ![]() Weekend udany dzieci się wybawiły potem zostaliśmy u brata na noc a popołudniu był powrót do domu a miedzy czasie kolega dzwonił że zaprasza na grila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
kurcze a u nas odsmoczkowywanie poszłoby zapewne szybko,bo też tylko ze smoczkiem usypia.Ale niestety też intensywnie go doi
![]() ![]() ![]() ![]() A tak wogóle to w końcu wyszła nam górna 2 ![]() ![]()
#2540 |
Zakorzenienie
|
Ja juz po wizycie
![]() Fasolka wg OM ma 6 tyg ![]() ![]() Termin na 10.II.2012 ![]() Oczywiscie kupe badan dostałam teraz do zrobienia ![]()
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
Cudnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja opycham się herbatnikami ![]() TZ zabrał Olkę na plac zabaw, więc trochę spokoju. Coś bym porobiła, bo gdzie nie spojrzę jest coś do zrobienia, ale nie mam za nic siły. Małe się wierci i wpycha mi "nie wiem co" pod żebra Typujecie kogo urodzę? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michasia? ![]() A propos... Macie już wybrane imię/imiona? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym wierceniem... kto wie, moze wlasnie sie obraca ![]()
![]() |
#2546 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() słyszałam o tej metodzie - ja mam smoczki za małe do jego wieku, więc mu nie bardzo się doją, i mało go ma w dizeń, jeszcze trochę kupię najmniejsze, a poźniej obetne - sam odrzuci ale faktem jest, ze śmiesznie wygląda taki duży z moniem, Iza była drobniejsza i to tak nie raziło Cytat:
![]() super dzidzie ![]() chłopca????????????? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkad zamieszkalam w De Orsay stal sie moim ukochanym sklepem z bardzo prostego powodu - tam zawsze moglam znalezc moj rozmiar... ![]() Oj a to niedobre rozmiary.... ![]() ![]() Fajnie, ze juz jestes ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jeeeeeee!!!!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super! ![]() Chlopca.... ![]()
![]() |
#2548 |
Zadomowienie
|
no to na pewno
![]() A czemu Michasia? ![]() yy no mamy dylemat ![]() dla dziewczynki- moooooże Alicja, ale TZ dostanie na głowę: Ela, Ola i Ala ![]() a chłopiec -TZ chce Bartka, ale mi z kolei nie bardzo podchodzi to imię. Wolałabym Jaś, ale to też nie na 100% ![]() ![]() eee no umówiłyście się czy co??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |||
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zeberko super, że Tz poradzil sobie z pralką ![]() Z tego, co patrzyłam na naszej liscie to głownei zaciązyły mamy dziewczynek i drugiego chłopca będa mieć ![]() Ja mam przeczucie, ze u mnie chłopak bedzie... ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
trudno...będzie chodził w sukienkach ![]() ale ja i tak obstawiam, że to będzie girl ![]() Masz nr telefonu do którejs z nas, żeby dać znac jak urodzisz? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też zauważyłam, że właśnie teraz kolej na chłopców ![]() a ja u Ciebie dziewczynkę widzę ![]() mam numer do Brombi w telefonie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.