|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Miałam sie pochwalić... dzisiaj byłam u lekarza, moje maleństwo waży 1200g i rosnie zdrowo ![]() ..i lekarz potwierdził płeć będzie jednak SYNEK w 4 miesiącu mówił,że COŚ tam widać ale nie dawał gwarancji,że to chłopak, a potem się zasłaniało i dopiero dzisiaj nam pokazał siuraka, z niczym innym pomylić sie nie dało .Wyszliśmy oszołomieni z TŻ, bo nie nastawialiśmy się na syna, bardziej chyba na córe, ciesze się jak głupia, uśmiecham się sama do siebie ale jeszcze to do mnie nie dochodzi.....a tyle małych sukieneczek pokupiłam ![]()
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
mucka21 co do zestawu to ja bym kupiła drogi nie jest a napewno czesc rzeczy wykorzystasz
moje zdobycze ![]() ostatnie body dostałam od znajomej
|
|
#3543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podobno gdzieniegdzie w spzitalach każą i bez majtek leżeć i sie wietrzyć ![]() Cytat:
a reszta jest bardzo ładna i pasuje do obu płci a tak na marginesie to nikt nie powiedział ze chłopiec nie moze mieć ubranch różowych śpiochów Cytat:
ja myśle że 4 butelki to też wystarczająca ilość ![]() suuuuper ten wózeczek! bardzo mi się podoba
|
|||
|
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
matko dziewczyny, ale Wy macie przeboje z teściowymi, normalnie
podziwiam Was i nie przejmujcie się co one gadają, ja wiem że takie gadki potrafią być męczące, ale najważniejsze żeby układało się między Wami i Tż(mężami), bo chodzi o to zebyście Wy były szczęśliwe, a one niech sobie gadają co chcą bruma ładny wózek. gratuluję wygranej aukcji dzasta nie stresuj się, nie warto... ja tam jestem wdzięczna, że mi nikt nie truje o ślubie itd. ale wiem, że są ludzie co sobie nie wyobrażają, ze tak można żyć <bez ślubu>. tusia gratuluję falującego brzucha kapka fajny zestaw. kurcze też muszę pomyśleć nad takim zestawikiem, bo to dobry pomysł mucka też bym kupiła ten zestaw. ciuszki zawsze się przydadzą
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no leniuchowanie troszkę tez ![]() w sobotę mieliśmy troche latania, ja byłam u koleżanki w urzędzie bo cywilny brała, potem byliśmy u moje mamy bo kompa stacjonarnego jej dawaliśmy i mężuś jej go potem instalował wieczorem pojechaliśmy do znajomych i tak zleciało he he a w niedziele z tymi znajomymi pojechaliśmy do pizza hut na obiadek, potem spacerek i tez jakoś zleciała![]() a wczoraj mi brzuszek tez zafalował a raczej podskoczył widze ze idziemy z ruchami tak samo![]() Kapka gratuluje syna i piękne imię mu wybraliście
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale juz duży chłopak
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo ładne mimo że nie jestem fanką różu mi się podobają
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
ja tez nie byłam fakna rózu ale jak okazało sie ze córcia bedzie to oszalałam
ale niebieskie rzeczy tez ma
|
|
#3549 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kupię tylko nie wiem który
|
||
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
a dziękuje
Lena musi poczekać, chyba,ze jaja wyjdą na porodówce )jeszcze jeden Marcyś miał być na forum(jak dobrze pamiętam Anciah też miała mieć Cysia, ale zmieniła imię). tusia-słodziaszne te ciuszki ![]() dziękuje dziewczyny uciekam obiad gotować, potem zaglądne , miłego popołudnia
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Kapka to tak jak u nas
imie dla chłopca mamy juz około półtora roku he he, ostatnio mąz sie pytał czy na pewno tak damy bo juz przez ten czas miu sie troche osłuchało ale jak próbowalismy inne to jakos tak dziwnie brzmiało w brzuszku jest Marcekl i juz tak chyba zostanie bo nic innego ni epasuje nam jak wymawiAMY HE HE
|
|
|
|
#3552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i coś będę miała z programu punktowego z apteki co w sumie daje 2 sztuki.Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą ciekawi mnie ile naszych dziewczynek urodzi się rzeczywiście dziewczynkami, ja mam takie wrażenie że przy prognozie dziewczynki nie można być 100% pewnym
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pewne obawy że tż też tak ma - patrząc po rodzinie i nie wiem co to będzie z moją Jagodą ![]() Ale te ostatnie są słodziaczki! |
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładne różowe rzeczy są okej, ale jakoś nie moge patrzeć jak siedzi dziewczynka i od stóp do główki jest różowa, masakra jakaś a jak jeszcze do tego dochodzą jakieś falbanki to już w ogóle padam no ale każdy ma swój gust i ubiera wg siebie ![]() irmith, no niestety w niektórych szpitalach tak to jest ale myśle że teraz już zmieniają podejście, a przynajmniej mam taką nadzieję ![]() co do butelek to ja myślałam o dwóch ale teraz to sama nie wiem chyba jednak kupie więcej, butelki się zużywają więc prędzej czy później będą potrzebne
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-13 o 13:01 |
|
|
|
|
#3555 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do świadka na ślubie to usłyszałam właśnie, że można się dogadać z księdzem tam gdzie ślubują, no ale dałam odpowiedź parze młodych, że my to najprędzej w połowie września będziemy wiedzieli albo i nie czy na ślub przyjdziemy, wszystko zależy kiedy mała się urodzi. No i ten brat w takim razie b.b.b chciałby by mój mąż był chrzestnym, bo świadek nie jest tak istotny jak ojciec chrzestny, tak więc mamy dodatkowy powód dla którego musimy się o ślub kościelny na kwiecień posarać ale w dalszym ciągu nie wiemy, czy robić jakąś impreze. Chyba najwłaściwsze byłoby zaproszenie kilku osób na obiad do lokalu i jakiś poczęstunek do domu a dalszym osobom wręczenie zawiadomień
Edytowane przez kasiuleczkakuleczka Czas edycji: 2011-06-13 o 13:06 |
|||
|
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny
jak chcecie coś tanio kupić to wertujcie też ogłoszenia Gumetree z własnej okolicy, bo zwsze najpierw mozna sie umówic i obejrzeć Ja własnie trafiłam na fotelik za 70 zł a wygląda, jak nówka sztuka, nie mogę się dodzwonić ale ogłoszenie z przed godziny, może mi się uda go kupić. trzymajcie kciuki, bo i mezowi sie spodobał
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miała byc Paulinka albo Lenka a bedzie Kamila duzo czasu mam zajeło az wreszcie oboje jakies imie zaakceptowalismy trzymajcie kciuki zeby juz sie nie zmieniło![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaraz zajrzę na tą stronę i ja i odpisała mi pani od drugiego zestawu że już został sprzedany a od pani od pierwszego dostałam więcej zdjęć
|
|
|
|
|
#3559 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
GRATULUJĘ 100% dużego już synka Cytat:
bo od wielu miesięcy jeszcze przed ciążą była Amelka Cytat:
ja posprzedawałam ubranka po synku i mąż też mi mówił - no tylko, żeby nie było, że na nowo ubranka dla synka będziemy kupować... Ja mojej gin ufam |
||||
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
irmith eee tam nie mozna byc 100% pewnym
![]() ja jestem i mam nadzieje ze moja mała zostanie mała i nie zmieni sie z facecika ![]() mi gin pokazał na prenetalnych wargi sromowe i dziurke wiec mam nadzieje ze sie nie pomylił film 100 razy ogladałam w poszukiwaniu siusiaka i tez go nie wiedziałam![]() niestety ginek do którego chodze jest jakiejs starej daty i sie uparł i nikomu płciu nie mówi wiec mnie nie strasz bo jeszcze sie na jakies USG zapisze dodatkowo
|
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Pewnie niewiele z Was mnie jeszcze pamięta, dlatego z góry przepraszam, że odzywam się tylko wówczas gdy mam problem, ale zapewniam że regularnie Was podczytuję, choć jako, że jesteście już zgraną grupą, trochę trudno mi się wstrzelić w rozmowę. Mam do Was pytanie, bo wiem, że kilku z Was też ten problem dotyczy: otóż na USG okazało się, że mam nisko ułożone łożysko. Lekarka stwierdziła, że to nic aż tak bardzo groźnego, ale jednocześnie z miejsca chciała mi dać L4. Powiedzcie mi proszę jak Wam lekarze przedstawili kwestię tego nisko położonego łożyska? czy nakazali jakiś tryb życia? zabronili czegoś? Bardzo proszę o Wasze opinie
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mny prawie równo idziemy... a USG dopiero za 2 tygodnie, aj ciekawa jestem teraz ![]() Synka oczywiście gratuluję! Przeczytałam tak pobieżnie , ale nie mam czasu dziś, projekt musze na gwałł na uczelnie skończyć ehh szkoda słów... Aaa i przedwczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka urodziła naturalnie, a miała na USG 2 tyg przed porodem dzidzię ustawioną pośladkowo. Jak jej wody odeszły , pojechała do szpitala, i na porodówce zrobili jej USG kontrolnie jeszcze i okazała się że córcia ułożona główką w dół, przekręciła się no i koleżanka po kilku godzinach już miała córcie przy sobie
|
|
|
#3563 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo wtedy ma do nas dotrzeć kurier. Jak już go oblukam to napiszę czy się opłaciło ;DCytat:
aby udało się wam go kupić ![]() Ja właśnie siedzę sobie i zajadam truskaweczki...tak się zastanawiam, kiedy mi się znudzą Wcześniej miałam takie same zachcianki na grejpfruty musiałam zjeść jednego dziennie...do tej pory mam zapas przynajmniej 2 na wszelki wypadek jakby mi się truskawki odwidziały
|
||
|
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mniam jakby mi sie chciało to bym sobie jeszcze jedna porcje zrobiła mała chyba lubi truskawki bo zawsze jak zjem to pozniej jest aktywna
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
truskawy jadłąm wczoraj , dzis nie kupiłam bo w lodówce czeka arbuz ale teraz mi narobiłyscie ochoty na grejpfruta mniam mnaim
a jutro jak pójde po truskawy to zobacze jak tam świerzy bób bo chyba dzis juz był za 12 zł kilo wiec moze juro sobie kupie h ehe |
|
|
|
#3566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej maminki
Cytat:
tusia - byle nie za bardzo z tym głaskaniem, bo czytałam, że od głaskania mogą pojawić się skurcze gratulacje!! Cytat:
Mój gin już kilka razy potwierdził "laskę" i nawet mu powiedziałam, że jak mi na porodówce poda chłopca to się popłacze a potem maluch będzia latał w różowych śpiochach więc ja jestem pozytywnie nastawiona, a co! Któraś z mamusiek wrzucała różowe ciuszki - śliczne mućka - ten 2 zestaw był ładniejszy, szkoda że już sprzedany. Ten pierwszy tani, ale te rzeczy nie wyglądają ciekawie, choć cena atrakcyjna. |
||
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i jak w ogóle zobaczyłam ten bób to od razu pomyślałam - coś dla cotki i Asi hehe Wy bóbożercy ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Za 9dni będę miała studniówkę |
|
|
|
|
#3570 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja koleżanka rodziła 3 lata temu, bardzo chciała córcię bo synka już miała, gin na 100% mówił że córa więc miała być Wiktoria a jest Wiktor Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

.Wyszliśmy oszołomieni z TŻ, bo nie nastawialiśmy się na syna, bardziej chyba na córe, ciesze się jak głupia, uśmiecham się sama do siebie ale jeszcze to do mnie nie dochodzi..

ale juz duży chłopak

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

(p.s. jakby ludzie którzy nie mają ślubu święci byli 
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
zaraz zajrzę na tą stronę i ja 

ehh szkoda słów...
mniam jakby mi sie chciało to bym sobie jeszcze jedna porcje zrobiła