|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
W piątek mam wizytę i od kilku dni mi się śni, że na niej jestem. Chyba podświadomie się boję .Ostatnio śniło mi się, że ginek wbił mi wielką i grubą igłę, żeby sprawdzić czy wody nie są zielone. Nie były i kazał iść do domu...
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Zupa pomidorowa dla mężulka ugotowana, idę ziemniaczki mu przygotować, chlebek się piecze a zapachy takie że ach
![]() na razie zmykam smacznych obiadków
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Wrrr wozciłam jestem wsciekla bo juz znam wyniki drugiej rozprawy tego skurczybyczka ✂✂✂✂AAAAAAAAAAAAAAAA
NIE JEST DOBRZ POWIEM INACZEJ JEST ŹLE!!!!!!!!!!
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
moniczka - dawaj, moze cos poradzimy a jak nei to chociaz na wątrobie ci nei ebdzie leżeć
|
|
|
|
#3935 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na dzien dzisiejszy ![]() moja przyjaciolka skonczyla ochrone srodowiska na AR i nie bylo tak zle tzn. ciezko pamietam ze njabardziej podobal jej sie wyjazd gdzie byla inicjacja koni ja nie zauwazylam nic oprocz tego ze jest sliczny ![]() Cytat:
![]() i prosze zaciskac nogi dopoki sie remont nie skonczy i maz nei posprzata po nim ![]() bardzo ladny wynik wagowy Twoj oczywiscienoi mala tez rosnie ladnie Cytat:
moj to sie denerwuje jak do fryzjera chodze ze mi wlosow dotyka obcy facet a o ginie nie chce slyszec teraz sie z tym godzi bo jest mus ale tak to zawsze bialej goraczki dostawal jak mialam wizyte Cytat:
co za bydle
|
||||
|
|
|
#3936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to sobie wyobrazcie ze tego sukinkota wypuscili na dwa tygodnie na komunie syna (jakby ktos go tam wygladal) razem ma 2 lata i po tych dwoch tygodniach wraca na dwa lata na szcescie u matki ma mieszkac i ma zakaz zblizania i co z tego jak wies ta sama !! NO KURDĘ nie wytrzymam jak to sad moze zrobic ?? przeciez on w dwa tygodnie to moze ich zabic i co ? pozniej kazdy mowi ze nic nie widzial ze spokojna rodzina ... JA PIERDYLE!!! Mam doła martwie sie o nich wszystkich mezus tez sie martwi aj zesz kurde
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje kolejnych zaczętych tygodni!
![]() Brunetka dobrze, że przynajmniej wszystko się wyjaśniło ![]() Beatko świetnie, że już jesteście na swoim ![]() Mi w nocy też zaczął twardnieć brzuch i musiałam brać nospę i rano znowu, ale już przeszło... Dziś dopiero równe 31 tygodni, więc jeszcze teoretycznie ze dwa miesiące powinnam pochodzić w dwupaku. We czwartek mam wizytę i mam nadzieję, że z szyjką wszystko ok. Zawsze tym się najbardziej przejmuję, bo samo twardnienie mi nie przeszkadza, nie jest bolesne... I w ogóle mam wrażenie, że po takich akcjach z częstszym twardnieniem brzucha (a już miałam ich kilka), to przybywa mi cm w obwodzie brzucha- dziś jest już 97 cm ![]() Moniczka to jest właśnie prawo w naszym państwie... Brak słów... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-06-13 o 14:38 |
|
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa pod adresem kota
On jest naprawdę milusiński i jestem optymistycznie nastawiona co do jego relacji z Zosią. Ostatnio byliśmy z nim u weta na przegladzie i 2 wetów się dziwiło, że on taki grzeczny, pozwala sobie w paszczę zajrzeć, podawanie leków i zastrzyki to bajka, tak więc jestem z niego dumna. A jak tak leżał na brzuchu a mała go od środka kopała to tylko dziwnie na mnie spoglądał, że to ja niby![]() Oj tak Brumku, to taki dzieciaczek, ale jak dla mnie porażka macierzyńska, dziecko inaczej będę wychowywać ![]() Brunetko, trzymaj się i jak ten gin jeszcze raz takie nieprzyjemniści będzie Ci robił to mu kopa zasuń i powiedz że masz taki tik nerwowy czy odruch bezwarunkowy ! Mam nadzieję, że nie będzie Cię już nic bolało!U mnie też pomidorowa doszła Moniczka, co tam wyszlo w końcu? Wygrzebałam jakies zeszłoroczne japonki i stwierdziłam, że nie będę nowych kupować do szpitala, tylko te wyszorowałam i będa pod prysznic. Jeszcze tylko jakieś musze do chodzenia po szpitalu wymyślić... Na kolor nie mogę się zdecydować bo kilka par mam takich ciapów... Ależ problemy Jakoś mnie mdli, niedobrze mi, odbija mi się, chyba tak ogólnie od jedzenia, albo mała ciska... A może to zgaga, nigdy w życiu nie miałam więc nie wiem.... |
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to pochwal się szybko, co kupiłaś! I czy były jakieś ciekawe oferty w ogóle ![]() No i gratuluję 36 tygodnia
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
Zabieram się za nadrabianie, a na 16:50 mam wizytę, więc proszę o kciuki
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczka, kciuki zaciśnięte, daj znac po wizycie!
|
|
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam gdzieś 3 tabletki także na dzisiaj mam, jutro chyba zadzwonię i podskoczę po receptę. Mąż mi kazał
a starszego trzeba słuchać . (No i mam stracha, że jak nie wezmę leków to urodzę do piątkuCytat:
![]() Nerola jak zdrówko i samopoczucie? Jak tam walka z nocnikiem?
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Uff.. bo już mnie moja wspaniała szwagierka nastraszyła, że mam za nisko brzuch jak na taki etap ciąży
nie powinnam w ogóle z nią rozmawiać Gratulujeee Co kupiłaś fajnego w Ikei?Cytat:
![]() Dziękuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam ochotę na fast-fooda !!!
|
|||
|
|
|
#3947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja zorbilam sobie podklad pod jutrzejasz akcje sprzatnelam w swojej szafie i szufladach maz jak wroci ma odkurzyc i jeszcze pranie naszych rzeczy dzis zrobie i jutro powoli zaczynam pranie rzeczy Igorka chociaz nie wim czy to nie za wczesniej bo mam termin na 22 sierpnia jak myslicie? patrze dzis na suwak a tam 70 dni do porodu!!!!!
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-13 o 14:52 |
||
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój brzuch jest mały, zgrabny i na pewno nie opada!!! Jak dla mnie to zdecydowanie za wcześnie. Ja mam termin rzed tobą, a za pranie zamierzam wziąć się za miesiąc.
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi jedno bo ja niekumata - co ma pranie dzis do terminu za meisaic? bo jak ja swoje rzeczy wypiore to i pół roku nie nosze (np. teraz sweter) a potem spokojnie wyciagam z szafy i ubieram. to dziecko to inna jakas kreatura że trzeba świeżo ze sznurka zakłądać? czy tylko wam o zapach chodzi, bo nie kumam... moje ciuszki juz miesaic leza spokojnie w szafce i czekaja - przeciez nie mieszkam w kopalni kruszywa by mi sie niemiłosiernie okurzyły...
moniczka - bo to ten ch.rny humanitaryzm! jeszcze by sie kolesiowi smutnozrobilo jakby komunii syna nie widział... no żesz! kto ma miec kare - on czy jego ofiary?! |
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak naprawdę do gin kazała mi ją ostatecznie odstawić jakiś miesiąc temu, a ja już dosyć długo jej nie brałam![]() Ehhh ale się najadlam... zrobiłam na szybko naleśniki z twarożkiem i truskawkami
|
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą w ogóle po co, jeśli tyle czasu jeszcze zostało, a ja wcale nie mam za dużo wolnego czasu
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
sukienka tunika za 1zł
zaraz sie konczy http://aukcjewp.wp.pl/tunika-sukienk...658634643.html |
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby sobie na spokojnie porobić, przecież mi się nie zakurzą w komodzie, no ale niestety.... muszę jeszcze 2 tyg poczekać, teraz szał weselny, po imprezie jeszcze siostra z dziećmi zostaje a później mnie już nikt nie powstrzyma
|
|
|
|
|
#3954 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam termin 07.08 i zabieram się za pranie koniec czerwca/poczatek lipca, jakoś wcześniej wydaje mi się, że będą nieświeże. Ale ja mam jakąś manię prania... Poza tym nie mamy jeszcze komody na rzeczy maleństwa i nie chcę czystych rzeczy w torbach czy moich szafkach trzymać. Ale kazdy niech robi jak uważa... |
||
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dużo czasu do porodu ale chyba w tym tyg wypiore ciuszki i bede miec z głowy.M w weekend poprasuje
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku
A kupiłam lampę podlogową do sypialni, doniczki, szklanki, ramki na zdjęcia, narzutkę na przewijak, parasol. Takie duperele ![]() Zaciśnięte :kciuk: |
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Ojej, ten piesek (a może miś?) piękny!
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
Gdyby ktos sie chcial ze mna zaznajomic na nk zapraszam
http://nk.pl/#profile/6871981
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

Biorę cały czas Fenoterol a on jest przeciwskurczowy, gin powiedział że jakbym go nie brała to już byłoby po porodzie hehehe
.Ostatnio śniło mi się, że ginek wbił mi wielką i grubą igłę, żeby sprawdzić czy wody nie są zielone. Nie były i kazał iść do domu...

wzorową gospodynią lepsze 
szyjka się skróciła na niecałe 2cm jest rozwarcie i lekarz kazał mi jeszcze ze 2 tygodnie, do kolejnej wizyty leżeć
zasugerował "jeśli się spotkamy.."

Twoj oczywiscie

Zakończone: 2