Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 21:14   #2581
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość

Moja też robi zielone kupki, a pediatra powiedział mi, że nie liczy się kolor kupki.
Kiedyś Wam pisałam, że moja Anastazja robi "bobki" i najlepiej, że podczas szczepienia lekarz pediatra mówi mi, że podać herbatkę. Na drugi dzień byłam u innego pediatry prywatnie i powiedział mi, że mam herbatki nie dawać, bo konsystencja też nie jest najważniejsza. Najważniejsze, że robi tą kupkę codziennie. Gorzej by było, gdyby ona zdarzała się raz na kilka dni. "Bądź mądry i pisz wiersze". Co lekarz to inna opinia
zgadzam sie! to tak jak mi jedna pediatra powiedziala ze mam na sile Tymka nie klasc na brzuchu jak tego nie lubi. a drugga mi powiedziala ze 5 razy dziennie mam go klasctak samo z przepuklina, jedna kazala zakleic a druga nie.

my na spacerku bylismy 2 godzinki i Tymo spi conajmniej juz od 4 godzin. napwet mlesia wypil tylko 110 i dalej poszedl spac.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:15   #2582
prunelle
Wtajemniczenie

ja szybko bo po całym dniu potwornego ryku mały wreszcie zasnął i ja padam
z rzeczy pozytywnych kąpał się dzisiaj ze mną w wannie, na moich kolanach przodem do mnie, chyba mu się podobało, mnie też, dopóki się chłopak tak nie zrelaksował, że nasikał mi na buzię

ale w ciągu dnia załapałam się na fotkę Oliwiera, prześliczny, ta czupryna, pozazdrościć, i jaka poza bardzo mu wygodnie najwyraźniej

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Jee byłam na wyprzedażach
sobie w h&m kupiłam tylko kardigan, 2 bluzki i pełno majtek-bokserek, he he. Na dziale damskim bydło, przepychanki w stylu ''ej no weź mi ten rozmiar, no bier bo ci ktoś gwizdnie !!! '' masakra...

ale na dziecięcym kulturka, heh kupiłam małemu super śpioszki w zeberkę, krówkę, superman, bluzki z kubusiem, szorty, body, masa przecen ale będą metkować dalej, eh jak to fajnie mieć h&m pod nosem
kurczę poszłabym, ale jeszcze do czwartku mam egzaminy, chyba że sobie daruję środowy bo średnio się uczę przy takim marudzie, no i boję się tych przepychanek z dzieckiem...
2 bluzki to na czuja kupiłaś, jeśli w marsupi?

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:24   #2583
wanilia83
Zadomowienie

eirene nie widzę zdjęcia

ego
super ciuszki

monti zazdroszczę h&m pod nosem :P ja jutro jadę do rodziców to może też skoczę na małe zakupy

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ahaaa

zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj kąpałyśmy się razem z Idalka w wannie
co prawda trochę mało wody nalałam,
ale było fajnie

fajna sprawa sama się zbieram do powtórki

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
z rzeczy pozytywnych kąpał się dzisiaj ze mną w wannie, na moich kolanach przodem do mnie, chyba mu się podobało, mnie też, dopóki się chłopak tak nie zrelaksował, że nasikał mi na buzię

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:25   #2584
diatoma
Zadomowienie

prunelle to mały fetyszysta, ja wczoraj rano jak zmienialam pielche na przewijaku nachylilam sie zeby stopki pocalowac(moj fetysz) . potem chodze i czuje ze mam mokrego prawego cyca no i patrze ze synu mnie musial oblac.

Eirene a ja sie nie zalapalam na zdjecia Oliego

Montii zgadzam sie, ja dawno sobie nic H&M nie kupilam bo albo cos krzywo zszyte albo zle lezy. sama nie wiem. ale dla dzieci bomba!!!!!!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:32   #2585
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ahaaa

ale było fajnie

kurcze ja już się doczekać nie mogę tego już niedługo

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
już usunęłam
heehe

Cytat:

ale w ciągu dnia załapałam się na fotkę Oliwiera, prześliczny, ta czupryna, pozazdrościć, i jaka poza bardzo mu wygodnie najwyraźniej
dzięki kochana
hehe też zazdroszczę kąpieli chyba zgapię hehe to masz maseczkę na twarz

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-06-14 o 13:21
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:37   #2586
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
dla dziewczynek byly sliczne sukienusie, ogolnie ladniejsze ciuszki sa dla dziewczynek no i byly super spioszki rozowe z biedronką,az sama chcialam kupić,takie zywe kolorki

kiedys tez mialam dosc daleko, a teraz 10 minut drogi.... w sumie nie wiem czy to dobrze hehe

no dzieciece super, na damskim troche pojechali z jakoscia...

dzieki to sie stało nagle, cos strzelilo i koniec..najgorzej jak mam sie ruszyc, bol nieziemski, jak chodze to ok, nie wspomne o tym jak jest rano..sama wiesz..
kusisz, kusisz, mam zajawkę na sukieneczki

Cytat:

kurczę poszłabym, ale jeszcze do czwartku mam egzaminy, chyba że sobie daruję środowy bo średnio się uczę przy takim marudzie, no i boję się tych przepychanek z dzieckiem...
Haha, ale kąpiel z przygodami, prawdziwa urynoterapia:coj est:
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-13 o 21:42
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:59   #2587
marsylia
Wtajemniczenie

Dziekuje za komplementy

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Heh,
poszlam na spacer z maruderem

to wracalam sprintem
bo wózek pewnie gryzie
Juz myslalam ze tylko Franka wozek gryzie

Eirene słodziak
Franek łysy jak kolano

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Dziekuje

zielone kupki mogą występować na skutek alergii pokarmowej albo jeśli w pożywieniu jest dużo żelaza. Ja mam mm z duza zawartością żelaza i kupki bywają zielone, pediatra powiedziała, ze to normalne.

Pisałaś kiedyś o hormonach tarczycy, mi wyszło tsh 1,64, norma to 0,27-4,20, wiec w normie niby.

eirene- tak dorzuciłaś te fotkę Oliego po kryjomu
a chłopak z niego na schwał i te włoski
w sumie wynik tsh dobry.
Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
eirene jaka fajna ma poze Oliwierek slodkie
tra Lucjan to profesjonalista
iweczka za poprawe zdrowka twojej kruszynki
marsylia ty masz nadczynnosc tarczycy?? bo ja przy niedoczynnosci ide w druga strone ciezko mi wage zbic jak juz przybiore zazdroszcze figurki mimo wszystko
czarna super ze sie udalo mam nadzieje ze teraz juz bedziesz mogla regularnie chodzic tam gdzie nawet krol piechota chodzi
nie - ja tez mam niedoczynnosc, ale niewielka tsh bez lekow w okolicach 4 - 5. Natomiast mam hashimoto czyli podwyzszone przeciwciala. moj organizm zwalcza tarczyce

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość

Moja też robi zielone kupki, a pediatra powiedział mi, że nie liczy się kolor kupki.
Kiedyś Wam pisałam, że moja Anastazja robi "bobki" i najlepiej, że podczas szczepienia lekarz pediatra mówi mi, że podać herbatkę. Na drugi dzień byłam u innego pediatry prywatnie i powiedział mi, że mam herbatki nie dawać, bo konsystencja też nie jest najważniejsza. Najważniejsze, że robi tą kupkę codziennie. Gorzej by było, gdyby ona zdarzała się raz na kilka dni. "Bądź mądry i pisz wiersze". Co lekarz to inna opinia
a u nas mowili ze na piersi dziecko moze robic kupe raz dziennie i raz na tydzin jesli przy tym jest ok, nie est smutne czy je nie boli.
kolor bez znaczenia jednorazowo, ale dłuzej sie utrzymujaca zielona to niedobrze. Pienista tez niedobrze i twarda tez nie dobrze.
To tyle co uslyszalam na szkole rodzenia.

Gdyby ktos byl zainteresowany pampersy premium care w realu po 42,99

Ja szylam swoja sukienke z tego zdjecia pierwszego - u mnie to byla milosc od pierwszego spojrzenia. Ale te pozostale tez bardzo mi sie podobaly. Moze ktorąś z Was tez urzekną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia5.jpg (11,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fotoslub1.jpg (32,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia2.jpg (15,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia6.jpg (19,9 KB, 16 załadowań)

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:04   #2588
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ahaaa

ale było fajnie
łał ale fajnie

Cytat:
ego ego oficjalna wyprzedaż niby 16 jest, teraz ciągle metkują i dokladają nowe rzeczy ale jak masz blisko to zerknij

lece się kąpać i spppaaać
na piechotkę nie da się tam iść bo za daleko ale samochodem 5 minut
zobaczę może juz coś ometkowali, a później to już będzie poprzebierane

Cytat:
nieźle

a mój mały ostatnio coś dużo je i dzisiaj wrócilismy z miasta ok 20:30 dalam cyca ale mało i dałam mu herbatke uspokajającą, wypił 70ml dopiero się uspokoił, potem kąpiel i teraz o 21:45 do butli wlalam 150ml wody czyli mleka jakieś 170ml i normalnie wypil prawie wszystko
niedlugo będzie wyglądał jak hipcio
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:08   #2589
patrycja_22
Rozeznanie

eirene ale słodziak a poza boska

Harrods ale już duży Mateuszek

Monti
to Ci się zakupy udały a jak to cenowo wyglądało, duże obniżki?

aga
a jak często będziesz małemu dawała słoiczek codziennie? Mój 3 miesiące skończył 3 tygodnie temu ale jeszcze kilka tygodni się wstrzymam ze słoiczkami ale pewnie będę Cię pytać o radę jako bardziej doświadczoną

iza prunelle
to miałyście udaną kąpiel, też muszę wreszcie tak zrobić

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:12   #2590
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jee byłam na wyprzedażach
sobie w h&m kupiłam tylko kardigan, 2 bluzki i pełno majtek-bokserek, he he. Na dziale damskim bydło, przepychanki w stylu ''ej no weź mi ten rozmiar, no bier bo ci ktoś gwizdnie !!! '' masakra...

ale na dziecięcym kulturka, heh kupiłam małemu super śpioszki w zeberkę, krówkę, superman, bluzki z kubusiem, szorty, body, masa przecen ale będą metkować dalej, eh jak to fajnie mieć h&m pod nosem
Montii a jakie ceny dużo przecenili? Moje ulubione rampersy są z hm. Tyle ze te ceny masakra. Na pewno musimy kupic spodenki i moze rampersiaki na 62 0 bo te ich rozmiary mocno zawyżone. No i kapelutek jakiś.

Dziewczyny a my byliśmy dziś u endokrynologa i na chwilę wpadłąm do gin po zaswiadczenie do becikowego, potem w realu na zakupy i Franeczek byl bardzo grzeczny. Oczywiscie dwa razy w aucie pociagnal cycuszka Je malo po tym szczepieniu i przez to nigdy nie wiem kiedy bedzie glodny.

No i maz pokazal mi taki portal tablica.pl nie wiem czy slyszalyscie? I znalazłam tak karuzele rainforest za 90 zl i wracajac ja odebralismy. Strasznie sie ciesze. Bo na alllegro za ponad sto nie moglam wygrac bo dochodzily do 120 zl uzywane a jeszcze koszty transportu. A ta w swietnym stanie na gwarancji. Jaka radosc Jutro kupimy baterie i bedziemy montowac

WYMIANKA
Stary 2011-06-13, 22:21   #2591
patrycja_22
Rozeznanie

marsylia to faktycznie Ci się udało z tą karuzelą Ja kupiłam nową za 150+20 przesyłka ale nie żałuję bo Alanek ma frajdę że hoho

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:35   #2592
Ewelqa1985
Zadomowienie

montii kusisz ja juz czekam na wyprzedaz na dzieciecym jak ksztaltuja sie ceny?

prunelle to kapiel z niespodzianka

papmpersy 3 186 za 99zlk znow na promocji w tesco kupilismy 2 takie paczki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:41   #2593
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
M
Dziewczyny a my byliśmy dziś u endokrynologa i na chwilę wpadłąm do gin po zaswiadczenie do becikowego, potem w realu na zakupy i Franeczek byl bardzo grzeczny. Oczywiscie dwa razy w aucie pociagnal cycuszka Je malo po tym szczepieniu i przez to nigdy nie wiem kiedy bedzie glodny.

No i maz pokazal mi taki portal tablica.pl nie wiem czy slyszalyscie? I znalazłam tak karuzele rainforest za 90 zl i wracajac ja odebralismy. Strasznie sie ciesze. Bo na alllegro za ponad sto nie moglam wygrac bo dochodzily do 120 zl uzywane a jeszcze koszty transportu. A ta w swietnym stanie na gwarancji. Jaka radosc Jutro kupimy baterie i bedziemy montowac
moj po szczepieniu też malo jadł tylko cycusia, a zawsze jeszcze jest butla, nawet na noc nie bardzo chcial butli

fajne suknie i okazja na karuzelę

ja ostatnio w hm kupiłam małemu kapelutek, taki co diatoma chyba miała i taki kaszkiet typowo męski: i rampersy w dwupaku za 69,99!!! ale nie zauważyłam a rozpina się tylko jedna nogawka i tą drugą się ciężko wkłada, ale zużyjemy

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

no i papugując po Was piję sobie karmi malinowe i ciekawa jestem jak mi cycki w nocy eksplodują
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:56   #2594
traicionera
Zakorzenienie

Musze się przejść do Tesco po te pampy.

Wczoraj zrobiłam trochę porządku w ciuchach malej i z wielu już wyrosła, wiec będę musiała pchnąć na alle
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-13, 22:56   #2595
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
moj po szczepieniu też malo jadł tylko cycusia, a zawsze jeszcze jest butla, nawet na noc nie bardzo chcial butli

fajne suknie i okazja na karuzelę

ja ostatnio w hm kupiłam małemu kapelutek, taki co diatoma chyba miała i taki kaszkiet typowo męski: i rampersy w dwupaku za 69,99!!! ale nie zauważyłam a rozpina się tylko jedna nogawka i tą drugą się ciężko wkłada, ale zużyjemy

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

no i papugując po Was piję sobie karmi malinowe i ciekawa jestem jak mi cycki w nocy eksplodują
EGo ale za wszystko 69,99?
Ja mam te rozpinane z jedną nogawka - znaczy sie mialam, bo Franek juz nie wchodzi. I ja lubilam nawet to ze tylko jedna się rozpina. A najbardziej podobalo mi sie to ze te nogawki sa waskie i Franek po mesku wygladal.

Ja dzis obalilam kawowe ale z mezem na spolke

WYMIANKA
Stary 2011-06-13, 23:04   #2596
gosikk_s
Zakorzenienie

Traicionera, u mojej kupki pieniste nie są, raczej wodnisto - grudkowate Więc oby jednak nie alergia. Z tego co czytam lekarze różnie podchodzą, niektórzy każą sprawdzać właśnie tylko TSH, moja na odwrót. Mam nadzieję że ma rację

Gosiawolna, trzymam kciuki

Iweczka, oby masowanie pomogło My tfu tfu na razie problemów z oczkami nie mamy, Alesowi za to ropiały kiedy miał ledwo 3 tygodnie, było podejrzenie zatkanego kanalika. Masowałam i zakrapiałam, na szczęście przeszło

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 23:10   #2597
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Traicionera, u mojej kupki pieniste nie są, raczej wodnisto - grudkowate Więc oby jednak nie alergia. Z tego co czytam lekarze różnie podchodzą, niektórzy każą sprawdzać właśnie tylko TSH, moja na odwrót. Mam nadzieję że ma rację

Gosiawolna, trzymam kciuki

Iweczka, oby masowanie pomogło My tfu tfu na razie problemów z oczkami nie mamy, Alesowi za to ropiały kiedy miał ledwo 3 tygodnie, było podejrzenie zatkanego kanalika. Masowałam i zakrapiałam, na szczęście przeszło
Jeśli konsystencja jest oki, to raczej nie ma powodu do obaw.

Maz mi właśnie wyznał, ze zapomniał z pracy maty, normalnie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-13, 23:28   #2598
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie do orientujących się w ubezpieczeniach społecznych

Ja jak idę do specjalisty to mój pracodawca podbija mi legitymację ubezpieczeniową,
a co musi zrobić osoba maja działalność gospodarczą?

Bo siostra ostatnio zapisywała się do laryngologa, i pani w rejestracji przypomniała jej że legitymacja jest ważna 33 dni,
a ona ma działalność i nigdy nigdzie legitymacji nie podbijała,
i nie miała w związku z tym problemów,
alk teraz to się zaczęła zastanawiać,
czy np. ma zabrać ze sobą dowód że opłaciła w tym miesiącu zus czy cus innego jeszcze ?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

ja bym poszła do H&M
ale mógłby to byc mały problem bo do najbliższego mam 100 km
mój mąż za kazdym razem drukuje ostatnią wpłatę na składkę ubezpieczeniową, a, że robi to przez internet to dowód wpłaty
wsio
Stary 2011-06-14, 06:56   #2599
blackrose4u
Wtajemniczenie

powiedzcie mi czy w ciągu dnia jak wypija 600ml to jest ok? Bo od dwóch dni spisuje picie małej bo na moje oko to mało pije. A wczoraj wypiła aż 50ml herbatki kupiłam nową tą z Bobovity
Ide spać dalej a później Was nadrobie

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 07:36   #2600
wanilia83
Zadomowienie

dziewczyny przetrzymuje małą bo zawsze ją do tej 7,30 budziłam a dziś chce sprawdzić do której sama będzie spała, cycki mi chyba zaraz eksplodują jeny żeby się do 8 obudziła

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

specjalnie bis tylko trochę przycięłam

Załącznik 4022671
no wiesz co takie ocenzurowane <foch> Oli wygląda jakby się zastanawiał "Jeść czy nie jeść oto jest pytanie"

Cytat:

podziwiam bo ja tylko na to klasyczne się zdecydowałam chociaż najbardziej lubię kawowe ale ono ma więcej procent

Stary 2011-06-14, 07:38   #2601
87czarna
Zakorzenienie

prunelle hahahhaa,dobre

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

A ja dzisiaj na 11.00 mam dermatologa... ciekawe,co mi powie? Mam nadzieję,że trochę podleczę te plecy przed weselem...

Aaa, no i moja córcia spała dzisiaj znowu od 20.00- 5.30! Jak ja Ją kocham!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:44   #2602
Montii
Zakorzenienie

co do tych cen to np podwójne śpioszki w zebrę 30 zł z 59 chyba
to samo krówka
spioszki w kubusia, super jakościowo, troszkę grubsze wzięlam 74 r na jesień to 20 zł z 39
t-shity za 10 zł dla chłopców i dziewczynek, trójpak body 20 zł , koszule eleganckie dla chlopca po 20 zł z 39, kocyki w pande za 30 z 59,taka szmatka do sciskania za 10 zł, body superman chyba 10 zł,

a bluzki to kupilam na czuja, bo wiem jaki tam mam rozmiar wiec ja ogólnie rzadko mierze chyba,że spodnie

Czarna u nas podobnie tylko ,że 21-6,30

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:12   #2603
Mirabilka
Zakorzenienie

o widzę, że Monti już szaleje w HM ja dziś jadę do Rybnika a jutro do Gliwic bo mam dużą zniżkę także mam nadzieje, że małego obkupie do wiosny i ze coś na swoje wielkie dupsko znajdę

to jest tak, że od poniedziału mają liste i metkują a do środy powinni miec juz wszystko wywieszone

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-06-14 o 09:14
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:24   #2604
Eirene1987
Zakorzenienie

dziewczyny które mają nosidło marsupi do jakiego mniej więcej wieku można dziecko w tym nosić??
i ja mam wzrots 161 a tż 182 to jakie lepiej wziąć czy to l nie będzie na mnie za duże.

a może ma któraś nosidło bondolino to się wypowie?

wiem, że już były te pytania o nosidła ale zamierzam kupić a nie chce mi się szukać postów

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:30   #2605
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny które mają nosidło marsupi do jakiego mniej więcej wieku można dziecko w tym nosić??
i ja mam wzrots 161 a tż 182 to jakie lepiej wziąć czy to l nie będzie na mnie za duże.
do 15kg
boski Oli poza rasowego mezczyzny hehe

mamy 166cm i 180cm i mamy S

czarna
w dzień Majka też tak dużo śpi?

u nas nocka na medal: 21- 4., 4.30-7, 7.30-9.30. czyli kawę lubi bo wczoraj też piłam
teraz leżymy pod karuzelą i wietrzymy pupkę

Ja też do H&M mam daleko- 70 km, ale mam koleżankę, która tam pracuje, wysłała mi trochę zdjęć, także też małą obkupiłam i jeszcze taniej bedziemy miec, bo ona jako pracownik ma 30% znizki zaraz pokaze co kupilysmy

kupiłam Małej:

http ://imageshack.us/g/88/zdjcie0038pt.jpg/

spacja po http

Edytowane przez Olusiaa_
Czas edycji: 2011-06-14 o 09:39
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:41   #2606
wanilia83
Zadomowienie

Olusia czekamy na zdjęcia ja mam nadzieję że dziś też coś kupie

mam już laktator z TT i w porównaniu z poprzednim jest boski pare machnięć i 60 odciągnięte a w poprzednim to się sporo musiałam namachać żeby tyle odciągnąć, jestem ciekawa ile w sumie z cycków wyciągnę ale to już zrobię po sterylizacji

Stary 2011-06-14, 09:44   #2607
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

No nie moge : hahaha:

eirene1987 ja probuje juz kupic od tyg.marsupi i nadal nie kupilam,bo na tej zachustowani.pl zostaly same czekoladowe S.....kurde ciekawe czy beda inne
87czarna majeczka daje pospac
montii tez musze sie wybrac do HM u mnie juz od tyg.jest wyprzedaz

Hej piekne
My juz po szczepieniu..... wczoraj o 18.30 bylo i powiem wam ze milo jestem zaskoczona
Dostala 2 szcepionki w uda....pierwszej nawet nie zauwazyla...zrobila duze oczy jakby chciala powiedziej EJ CO SIE DZIEJE
a przy drugiej moze 15 sekud zaplakala i to tez nie bylo jakos tragicznie...a wogole po powrocie to byla taka rozbudzona ze szok spac nie chciala,gadula rozmawiala z miskami ,smiala sie jakby nie ona(ja nie wiem co oni jej za szczepionke dali) wreszcie zasnela ...i odpukac narazie nie goraczkowala...
Dziewczyny wiecie do ilu godzin po szczepionce moze nastapic goraczka???Zapomnialam zapytac lekarza
Stary 2011-06-14, 09:45   #2608
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski
dziekuje za kciukasy - z chrzcinami wsyztko poszlo sprawnie i gladko
maly nie plakal impreza udana

co do przecen to bylam wczoraj w realu i sa sleep&play za 35 - mi one odpowiadaja

w cubusie kilka rzeczy dla maluchow przecenieone z 30 na 20

w H&m wlasnie metkowali wiec nic w przecenie nie udalo sie zlapac ale wzielam skarpetki bo maly powyrastal a Tz sie uparl na kapelusz czarny wiec maly ma kapelusz jak Lou Bega
Monti normalnie zazdrosze ze mozesz w kazdej chwili do H&M skoczyc

dziewczynki ponawiam pytanie czy ktroas ma ksiazke gdize jest opisany caly rozwoj dziecka w tyg lub miesiacach
kiedy je dodtkowe posilki, kiedy siada, raczkuje wstaje itp?

mielgo dizonka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:46   #2609
trzyrazyi
Zadomowienie

olusiaa sliczne ubranka
Stary 2011-06-14, 09:58   #2610
Olusiaa_
Zakorzenienie

trzyrazyi
szczepienie na medal

kasiapruszkow
fajnie, ze sie udalo wszystko

My dzis swietujemy walentynki
nie pamietam kto byl tak pomyslowy i kupil dziecku urodzonemu w kwietniu walentynkowego pajaca
na pewno tesciowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060891.jpg (150,1 KB, 41 załadowań)
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości