|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
my na spacerku bylismy 2 godzinki i Tymo spi conajmniej juz od 4 godzin. napwet mlesia wypil tylko 110 i dalej poszedl spac.
|
|
#2582 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja szybko bo po całym dniu potwornego ryku mały wreszcie zasnął i ja padam
z rzeczy pozytywnych kąpał się dzisiaj ze mną w wannie, na moich kolanach przodem do mnie, chyba mu się podobało, mnie też, dopóki się chłopak tak nie zrelaksował, że nasikał mi na buzię ![]() ale w ciągu dnia załapałam się na fotkę Oliwiera, prześliczny bardzo mu wygodnie najwyraźniej![]() Cytat:
2 bluzki to na czuja kupiłaś, jeśli w marsupi? |
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Zadomowienie
|
eirene nie widzę zdjęcia
ego super ciuszki monti zazdroszczę h&m pod nosem :P ja jutro jadę do rodziców to może też skoczę na małe zakupy ![]() Cytat:
fajna sprawa Cytat:
|
|
#2584 |
|
Zadomowienie
|
prunelle to mały fetyszysta, ja wczoraj rano jak zmienialam pielche na przewijaku nachylilam sie zeby stopki pocalowac(moj fetysz
no i patrze ze synu mnie musial oblac.Eirene a ja sie nie zalapalam na zdjecia Oliego ![]() Montii zgadzam sie, ja dawno sobie nic H&M nie kupilam bo albo cos krzywo zszyte albo zle lezy. sama nie wiem. ale dla dzieci bomba!!!!!!!!
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ja już się doczekać nie mogę tego już niedługo ![]() heehe ![]() Cytat:
![]() hehe też zazdroszczę kąpieli chyba zgapię hehe to masz maseczkę na twarz
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-14 o 13:21 |
||
|
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
:coj est:
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-13 o 21:42 |
||
|
|
|
#2587 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za komplementy
Cytat:
![]() Eirene słodziak Franek łysy jak kolano Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kolor bez znaczenia jednorazowo, ale dłuzej sie utrzymujaca zielona to niedobrze. Pienista tez niedobrze i twarda tez nie dobrze. To tyle co uslyszalam na szkole rodzenia. Gdyby ktos byl zainteresowany pampersy premium care w realu po 42,99 Ja szylam swoja sukienke z tego zdjecia pierwszego - u mnie to byla milosc od pierwszego spojrzenia. Ale te pozostale tez bardzo mi sie podobaly. Moze ktorąś z Was tez urzekną |
||||
|
|
|
#2588 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zobaczę może juz coś ometkowali, a później to już będzie poprzebierane Cytat:
a mój mały ostatnio coś dużo je i dzisiaj wrócilismy z miasta ok 20:30 dalam cyca ale mało i dałam mu herbatke uspokajającą, wypił 70ml dopiero się uspokoił, potem kąpiel i teraz o 21:45 do butli wlalam 150ml wody czyli mleka jakieś 170ml i normalnie wypil prawie wszystko niedlugo będzie wyglądał jak hipcio |
|||
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
eirene ale słodziak a poza boska
Harrods ale już duży Mateuszek ![]() Monti to Ci się zakupy udały a jak to cenowo wyglądało, duże obniżki?aga a jak często będziesz małemu dawała słoiczek codziennie? Mój 3 miesiące skończył 3 tygodnie temu ale jeszcze kilka tygodni się wstrzymam ze słoiczkami ale pewnie będę Cię pytać o radę jako bardziej doświadczoną ![]() iza prunelle to miałyście udaną kąpiel, też muszę wreszcie tak zrobić
|
|
|
|
#2590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny a my byliśmy dziś u endokrynologa i na chwilę wpadłąm do gin po zaswiadczenie do becikowego, potem w realu na zakupy i Franeczek byl bardzo grzeczny. Oczywiscie dwa razy w aucie pociagnal cycuszka Je malo po tym szczepieniu i przez to nigdy nie wiem kiedy bedzie glodny.No i maz pokazal mi taki portal tablica.pl nie wiem czy slyszalyscie? I znalazłam tak karuzele rainforest i wracajac ja odebralismy. Strasznie sie ciesze. Bo na alllegro za ponad sto nie moglam wygrac bo dochodzily do 120 zl uzywane a jeszcze koszty transportu. A ta w swietnym stanie na gwarancji. Jaka radosc Jutro kupimy baterie i bedziemy montowac
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
marsylia to faktycznie Ci się udało z tą karuzelą
ale nie żałuję bo Alanek ma frajdę że hoho
|
|
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
montii
kusisz ja juz czekam na wyprzedaz na dzieciecym jak ksztaltuja sie ceny?prunelle to kapiel z niespodzianka papmpersy 3 186 za 99zlk znow na promocji w tesco kupilismy 2 takie paczki
|
#2593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajne suknie i okazja na karuzelęja ostatnio w hm kupiłam małemu kapelutek, taki co diatoma chyba miała i taki kaszkiet typowo męski: i rampersy w dwupaku za 69,99!!! ale nie zauważyłam a rozpina się tylko jedna nogawka i tą drugą się ciężko wkłada, ale zużyjemy ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- no i papugując po Was piję sobie karmi malinowe i ciekawa jestem jak mi cycki w nocy eksplodują
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Musze się przejść do Tesco po te pampy.
Wczoraj zrobiłam trochę porządku w ciuchach malej i z wielu już wyrosła, wiec będę musiała pchnąć na alle
|
#2595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam te rozpinane z jedną nogawka - znaczy sie mialam, bo Franek juz nie wchodzi. I ja lubilam nawet to ze tylko jedna się rozpina. A najbardziej podobalo mi sie to ze te nogawki sa waskie i Franek po mesku wygladal. Ja dzis obalilam kawowe ale z mezem na spolke
|
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Traicionera, u mojej kupki pieniste nie są, raczej wodnisto - grudkowate
Więc oby jednak nie alergia. Z tego co czytam lekarze różnie podchodzą, niektórzy każą sprawdzać właśnie tylko TSH, moja na odwrót. Mam nadzieję że ma rację ![]() Gosiawolna, trzymam kciuki Iweczka, oby masowanie pomogło
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maz mi właśnie wyznał, ze zapomniał z pracy maty, normalnie
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wsio |
|
|
|
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedzcie mi czy w ciągu dnia jak wypija 600ml to jest ok? Bo od dwóch dni spisuje picie małej bo na moje oko to mało pije. A wczoraj wypiła aż 50ml herbatki
Ide spać dalej a później Was nadrobie |
|
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny przetrzymuje małą bo zawsze ją do tej 7,30 budziłam a dziś chce sprawdzić do której sama będzie spała, cycki mi chyba zaraz eksplodują
Cytat:
podziwiam bo ja tylko na to klasyczne się zdecydowałam chociaż najbardziej lubię kawowe ale ono ma więcej procent
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
prunelle hahahhaa,dobre
![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- A ja dzisiaj na 11.00 mam dermatologa... ciekawe,co mi powie? Mam nadzieję,że trochę podleczę te plecy przed weselem... ![]() Aaa, no i moja córcia spała dzisiaj znowu od 20.00- 5.30!
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
co do tych cen to np podwójne śpioszki w zebrę 30 zł z 59 chyba
to samo krówka spioszki w kubusia, super jakościowo, troszkę grubsze wzięlam 74 r na jesień to 20 zł z 39 t-shity za 10 zł dla chłopców i dziewczynek, trójpak body 20 zł , koszule eleganckie dla chlopca po 20 zł z 39, kocyki w pande za 30 z 59,taka szmatka do sciskania za 10 zł, body superman chyba 10 zł, a bluzki to kupilam na czuja, bo wiem jaki tam mam rozmiar wiec ja ogólnie rzadko mierze chyba,że spodnie Czarna u nas podobnie tylko ,że 21-6,30
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
o widzę, że Monti już szaleje w HM
ja dziś jadę do Rybnika a jutro do Gliwic bo mam dużą zniżkę także mam nadzieje, że małego obkupie do wiosny i ze coś na swoje wielkie dupsko znajdęto jest tak, że od poniedziału mają liste i metkują a do środy powinni miec juz wszystko wywieszone
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-14 o 09:14 |
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny które mają nosidło marsupi do jakiego mniej więcej wieku można dziecko w tym nosić??
i ja mam wzrots 161 a tż 182 to jakie lepiej wziąć czy to l nie będzie na mnie za duże. a może ma któraś nosidło bondolino to się wypowie? wiem, że już były te pytania o nosidła ale zamierzam kupić a nie chce mi się szukać postów
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boski Oli mamy 166cm i 180cm i mamy S ![]() czarna w dzień Majka też tak dużo śpi? ![]() u nas nocka na medal: 21- 4., 4.30-7, 7.30-9.30. czyli kawę lubi bo wczoraj też piłam ![]() teraz leżymy pod karuzelą i wietrzymy pupkę ![]() Ja też do H&M mam daleko- 70 km, ale mam koleżankę, która tam pracuje, wysłała mi trochę zdjęć, także też małą obkupiłam i jeszcze taniej bedziemy miec, bo ona jako pracownik ma 30% znizki zaraz pokaze co kupilysmy ![]() kupiłam Małej: http ://imageshack.us/g/88/zdjcie0038pt.jpg/ spacja po http Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-06-14 o 09:39 |
|
|
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
Olusia czekamy na zdjęcia
ja mam nadzieję że dziś też coś kupie mam już laktator z TT i w porównaniu z poprzednim jest boski
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eirene1987 ja probuje juz kupic od tyg.marsupi i nadal nie kupilam,bo na tej zachustowani.pl zostaly same czekoladowe S.....kurde ciekawe czy beda inne ![]() 87czarna majeczka daje pospac montii tez musze sie wybrac do HM u mnie juz od tyg.jest wyprzedaz ![]() Hej piekne My juz po szczepieniu..... wczoraj o 18.30 bylo i powiem wam ze milo jestem zaskoczona Dostala 2 szcepionki w uda....pierwszej nawet nie zauwazyla...zrobila duze oczy jakby chciala powiedziej EJ CO SIE DZIEJE a przy drugiej moze 15 sekud zaplakala i to tez nie bylo jakos tragicznie spac nie chciala,gadula rozmawiala z miskami ,smiala sie jakby nie ona(ja nie wiem co oni jej za szczepionke dali ) wreszcie zasnela ...i odpukac narazie nie goraczkowala...Dziewczyny wiecie do ilu godzin po szczepionce moze nastapic goraczka???Zapomnialam zapytac lekarza
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
dziekuje za kciukasy - z chrzcinami wsyztko poszlo sprawnie i gladko maly nie plakal impreza udana co do przecen to bylam wczoraj w realu i sa sleep&play za 35 - mi one odpowiadaja w cubusie kilka rzeczy dla maluchow przecenieone z 30 na 20 w H&m wlasnie metkowali wiec nic w przecenie nie udalo sie zlapac ale wzielam skarpetki bo maly powyrastal a Tz sie uparl na kapelusz czarny wiec maly ma kapelusz jak Lou Bega Monti normalnie zazdrosze ze mozesz w kazdej chwili do H&M skoczyc ![]() dziewczynki ponawiam pytanie czy ktroas ma ksiazke gdize jest opisany caly rozwoj dziecka w tyg lub miesiacach kiedy je dodtkowe posilki, kiedy siada, raczkuje wstaje itp? mielgo dizonka |
|
|
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
olusiaa sliczne ubranka
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
trzyrazyi
szczepienie na medal ![]() kasiapruszkow fajnie, ze sie udalo wszystko ![]() My dzis swietujemy walentynki nie pamietam kto byl tak pomyslowy i kupil dziecku urodzonemu w kwietniu walentynkowego pajaca ![]() na pewno tesciowa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

bardzo mu wygodnie najwyraźniej

za poprawe zdrowka twojej kruszynki 

Je malo po tym szczepieniu i przez to nigdy nie wiem kiedy bedzie glodny.