ODLEGŁE PLANOWANIE - dzidziuś 2012/2015 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 09:07   #31
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: ODLEGŁE PLANOWANIE - dzidziuś 2012/2015

Gucia u ciebie ekspresowo a u mnie... długo.... Ale myslę, ze to też wiek w jakim się zaczyna być razem wiele odgrywa.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:12   #32
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Gucia u ciebie ekspresowo a u mnie... długo.... Ale myslę, ze to też wiek w jakim się zaczyna być razem wiele odgrywa.
Myślę, że tak... jeszcze my byliśmy młodzi i warioty, ale kiedy np moja sis ma 25 lat i teraz zaczyna związek, zupełnie inaczej do tego podchodzi i daję im rok na zaręczyny... przede wszystkim im się jest starszym tym mniej wchodzi się w znajomości, które z góry są skazane na przelotność

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:22   #33
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

No dokładnie. A my jak zaczynaliśmy byc razem to wiesz... po 17 lat mieliśmy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:23   #34
Cassi
Zadomowienie

GG do Cassi

Dzień dobry wszystkim

O Baobabek widze, że miałaś podobnie jak ja Wielka miłośc, 5 i pol roku, wspólne mieszkanie i na szczęście przejżałam na oczy :P

Tak własnie czytam artykuł na dzieci.pl dla przyszłych mam... i powiem szczerze, że nie wiem, jakim cudem urodziłam się zdrowa skoro to wszystko należy robić dla prawidłowego rozwoju dziecka

1 kwietnia 2012 Martusia
Cassi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:39   #35
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
szczeniaki!

Cassi, ja też często się nad tym zastanawiam...

Stary 2011-06-14, 09:47   #36
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jak miło z rana nowy wąteczek zobaczyć, poproszę też o dopisanie mnie do listy: Monika, 27 lat, starania oficjalne od stycznia 2012 ale może wcześniej
Ehhh Bika, myślałam o Tobie wchodząc na wizaż dzisiaj, może zrób jakiś test może już by coś wykazał?? na kiedy miałaś termin @?? Mnie w pierwszej ciąży pokazał 5 dni po terminie @ II

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

a co do długości bycia z tżtem, to chyba nie ma reguły prawidłowej "długości" hehehe. Ja z moim ekx byłam 7 lat - miłość na zabój od czasów ogólniaka i połowę studiów, widzieliśmy się codziennie, przez te 7 lat ani dnia nie spędziliśmy osobno....a mimo to wszystko się sypnęło, później poznałam tż., zaręczyliśmy się po 1,5 roku znajomości, a po 2,5 wzięliśmy ślub, w podróży poślubnej udało nam się za pierwszym razem z synkiem i tak sobie żyjemy we trójkę, też chyba lepiej być nie mogło
Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
To i ja się wproszę - Gośka, 27 lat, starania po I połowie 2012.
Już Was dziewczyny dopisuję
Cytat:
cześć

proponuję jeszcze taki załączniki "staranka niezdecydowanych" i tam się mogę ja znaleźć, bo nie wiem czy zacznę w tym roku, czy w następnym czy jeszcze nie. Magda 27 lat

Mrowinka jejku jak to @ przyszedł?? Jakoś przeoczyłam tę wiadomość.
Się robi W sumie sama mogłabym się tam znaleźć

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Dziękuję. Nie, Gucia mówiła do mnie ciocia jak byłam mała na imię mam Iga, ale może na razie tam nie wpisujmy

Co do długości bycia z TŻ... hmm, my po 4m-cach się zaręczyliśmy, po półtora roku wzięliśmy ślub, a teraz jesteśmy 2 lata po ślubie... także wszystko ekspresem
Ja rozumiem, o co chodzi, sama nie wiedziałam czy podać swoje imię czy nie, ale jak widać się przełamałam

Cytat:
My też wcześnie zaczęliśmy być razem, bo jak miałam 16 lat.
Nie lubię strasznie generalizowania, że jeśli związki rozwijają się szybko, to nie przetrwają, bo ludzie nie zdążyli się poznać odpowiednio (a to chyba pojęcie względne) albo jak w naszym przypadku, związku rozpoczęte tak wcześnie, są przechodzone, ludzie się zmieniają (tak jakby później to już nie następowało) i też nie mają racji bytu. Jak widać powinnam zostawić TŻta, bo jest moją pierwszą miłością i na pewno nam się nie uda. Ciekawi mnie tylko jaką pewność co do trwałości swego związku mają Ci, którzy rzucają tymi frazesami.
Stary 2011-06-14, 09:52   #37
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
My też wcześnie zaczęliśmy być razem, bo jak miałam 16 lat.
Nie lubię strasznie generalizowania, że jeśli związki rozwijają się szybko, to nie przetrwają, bo ludzie nie zdążyli się poznać odpowiednio (a to chyba pojęcie względne) albo jak w naszym przypadku, związku rozpoczęte tak wcześnie, są przechodzone, ludzie się zmieniają (tak jakby później to już nie następowało) i też nie mają racji bytu. Jak widać powinnam zostawić TŻta, bo jest moją pierwszą miłością i na pewno nam się nie uda. Ciekawi mnie tylko jaką pewność co do trwałości swego związku mają Ci, którzy rzucają tymi frazesami.
Wiesz jacy, Ci którzy są sami, nigdy nie szaleli z miłości i nigdy nie odczuli jak to jest naprawdę oddychać i cieszyć się każdym wspólnym dniem.

A co do propozycji Madzi, to mnie też tam można przenieść, bo ja najwcześniej w 2012 roku... ale chyba mimo wszystko 2013 jest bardziej realny...

Stary 2011-06-14, 09:54   #38
cherrry2009
Zakorzenienie

Fajnie że powstał nowy wątek Bardzo chętnie nadal będę podczytywać. Poprzedni wątek i pierwsza lista została trochę zaniedbana z mojej strony, więc cieszę się że listę na pierwszej stronie będzie tworzył ktoś inny
Stary 2011-06-14, 09:59   #39
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz jacy, Ci którzy są sami, nigdy nie szaleli z miłości i nigdy nie odczuli jak to jest naprawdę oddychać i cieszyć się każdym wspólnym dniem.

A co do propozycji Madzi, to mnie też tam można przenieść, bo ja najwcześniej w 2012 roku... ale chyba mimo wszystko 2013 jest bardziej realny...
No dokładnie, bazują na danych amerykańskich badaczy. Samo życie

Zmieniam

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cherrry2009 Pokaż wiadomość
Fajnie że powstał nowy wątek Bardzo chętnie nadal będę podczytywać. Poprzedni wątek i pierwsza lista została trochę zaniedbana z mojej strony, więc cieszę się że listę na pierwszej stronie będzie tworzył ktoś inny
Zobaczymy jaki zapał będzie przy 4000 poście
Stary 2011-06-14, 10:01   #40
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczymy jaki zapał będzie przy 4000 poście
Jak wytrwasz to będę podziwiać schody się tworzą jak ciągle ktoś piszę żeby go usunąć, albo dodać, albo że coś jest nie tak, albo pojawiają się nowe osoby które po chwili znikają z wątku
Stary 2011-06-14, 10:02   #41
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wytrwasz to będę podziwiać schody się tworzą jak ciągle ktoś piszę żeby go usunąć, albo dodać, albo że coś jest nie tak, albo pojawiają się nowe osoby które po chwili znikają z wątku
Ja już na 2 stronie zauważyłam, że jednak będzie dużo roboty
Stary 2011-06-14, 10:05   #42
cherrry2009
Zakorzenienie

Nie pozostaje mi nic jak tylko życzyć powodzenia

Swoją drogą już tak pragnę dziecka że nie potrafię się odkleić od maleństw np. koleżanek, i nawet dzisiaj miałam sen o dzieciach
Stary 2011-06-14, 10:13   #43
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pozostaje mi nic jak tylko życzyć powodzenia

Swoją drogą już tak pragnę dziecka że nie potrafię się odkleić od maleństw np. koleżanek, i nawet dzisiaj miałam sen o dzieciach
Ja mogę się "wyżyć macierzyńsko" na 3-tygodniowej siostrzenicy, ale nie powiem, ciężko wracać do domu
Każda z nas będzie miała swojego Urwisa

Edytowane przez tweedledee
Czas edycji: 2011-06-14 o 10:14
tweedledee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 10:20   #44
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Dopiero druga strona, a już ile nadrabiania Mam nadzieję, że utrzymamy takie tempo.
Cytat:
m a y a witaj jak najbardziej, właśnie chciałam napisać, że jestem najmłodsza i akurat pojawiłaś się Ty
Z listy wynika za to, że ja jestem najstarsza
Cytat:
Napisane przez m a y a Pokaż wiadomość
W moim otoczeniu jest dużo młodych matek tych nie z wyboru co z przypadku i jeszcze więcej takich dziewczyn, które nawet nie chcą słyszeć o dziecku (najpierw kariera i ewentualny ślub ok 30)
Ja nie chciałam mieć dziecka, dopóki nie spotkałam odpowiedniego faceta. Nawet mówiłam, że dzieci mieć nie będę. Ale jak widać, zmieniło mi się
Cytat:
Ja zwierzyłam się tylko siostrze (29lat), która dopiero co urodziła córeczkę. Sama mówi, że mogła postarać się trochę wcześniej. Pomijając fakt, że w moim wieku nie miała jeszcze chłopaka, sama twierdzi, ze wiek, 21-22lata na dziecko nie jest najgorszy.
No właśnie w tym sęk, że nie każdy w wieku 21 czy 22 lat ma właściwego faceta u boku i może się zacząć rozmnażać
Cytat:
Mrowinka, trzymam kciuki za kolejny cykl! i śliczna suknia! A z przygotowaniami na pewno zdążycie!
Dziękuję, kochana
Cytat:
Ja z TŻtem mieszkam i to jest ogromna różnica, można spotykać się dzień w dzień, a i tak niewiele to da, nie pozna się drugiej połówki nie mieszkając razem, chociaż wcześniej byłam przekonana, że tak też można
Ja tam wierzę, że można poznać drugą osobę, nawet jeśli nie mieszka się razem Kiedyś wspólne mieszkanie przed ślubem nie było tak powszechne, a jednak ludzie tworzyli szczęśliwe małżeństwa.
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
później poznałam tż., zaręczyliśmy się po 1,5 roku znajomości, a po 2,5 wzięliśmy ślub, w podróży poślubnej udało nam się za pierwszym razem z synkiem i tak sobie żyjemy we trójkę, też chyba lepiej być nie mogło
U nas ślub będzie po 20 miesiącach Też bym chciała w podróży poślubnej zmajstrować dzieciaczka
Cytat:
Mrowinka jejku jak to @ przyszedł?? Jakoś przeoczyłam tę wiadomość.
Przyszedł, niestety, i to jaki
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 10:21   #45
Gucia0987
Zakorzenienie

To mój instynkt jeszcze zdecydowanie się nie rozwinął. Chcę mieć dziecko, ale bardziej myślę o tym kiedy będzie odpowiedni czas. Natomiast jak widzę pary z wózkiem, to jeszcze nie mam myśli, że chcę być na ich miejscu.

Najwyraźniej musimy jeszcze troszkę poczekać

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-06-14 o 10:23
Stary 2011-06-14, 11:07   #46
tweedledee
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27500478]Dopiero druga strona, a już ile nadrabiania Mam nadzieję, że utrzymamy takie tempo.

Z listy wynika za to, że ja jestem najstarsza

Ja nie chciałam mieć dziecka, dopóki nie spotkałam odpowiedniego faceta. Nawet mówiłam, że dzieci mieć nie będę. Ale jak widać, zmieniło mi się

No właśnie w tym sęk, że nie każdy w wieku 21 czy 22 lat ma właściwego faceta u boku i może się zacząć rozmnażać

Dziękuję, kochana

Ja tam wierzę, że można poznać drugą osobę, nawet jeśli nie mieszka się razem Kiedyś wspólne mieszkanie przed ślubem nie było tak powszechne, a jednak ludzie tworzyli szczęśliwe małżeństwa.

U nas ślub będzie po 20 miesiącach Też bym chciała w podróży poślubnej zmajstrować dzieciaczka

Przyszedł, niestety, i to jaki [/QUOTE]
Generalnie jakie to ma znaczenie, nie

No zgadzam się, niektórzy lawirują pomiędzy kolejnymi związkami, bo nie mogą trafić na kogoś odpowiedniego, a niektórym się udaje. Chociaż to czy się udalo, będzie można stwierdzić za jakiś czas dopiero. Za dużo czasu Tak jak widać przepaść pomiędzy mną a moją siostrą, ona w tym wieku nie miała chłopaka, a ja mam narzeczonego, ona długo po studiach nie chciała myśleć o ślubie i dzieciach, chociaż była w 3letnim związku.

Ilu ludzi, tyle podejść Ja piszę z autopsji, dopiero teraz widzę, że pomimo tego, ile czasu spędzałam z TŻtem, nie znałam go tak, jak poznałam go teraz w trakcie 3 miesięcy wspólnego mieszkania. Dla mnie to niebo, a ziemia, ale nie wykluczam, że u innych mogło być inaczej

Cytat:
To mój instynkt jeszcze zdecydowanie się nie rozwinął. Chcę mieć dziecko, ale bardziej myślę o tym kiedy będzie odpowiedni czas. Natomiast jak widzę pary z wózkiem, to jeszcze nie mam myśli, że chcę być na ich miejscu.

Najwyraźniej musimy jeszcze troszkę poczekać
U mnie to sinusoida, bardzo chcę, za chwilę włącza się myślenie pt. "jeszcze trochę poczekajmy, odłóżmy pieniądze" i tak w kółko Pomijając kwestię wieku, pewnie każda z nas ma takie myśli, bo ciężko mi uwierzyć, że któraś z nas nie będzie miała żadnych wątpliwości. Chociaż (?)
Stary 2011-06-14, 11:23   #47
Konto usunięte

Cytat:
Skoro piszesz, że chcesz mieć dziecko, tzn. że instynkt jest Niekoniecznie trzeba przecież od razu wariować, zaglądać innym w wózki, zazdrościć innym kobietom brzuszków itd.
Cytat:
No zgadzam się, niektórzy lawirują pomiędzy kolejnymi związkami, bo nie mogą trafić na kogoś odpowiedniego, a niektórym się udaje.
Tak jak widać przepaść pomiędzy mną a moją siostrą, ona w tym wieku nie miała chłopaka, a ja mam narzeczonego, ona długo po studiach nie chciała myśleć o ślubie i dzieciach, chociaż była w 3letnim związku.
No ja długo nie mogłam trafić na tego jedynego, przez wiele lat byłam sama i było ok A teraz nie mam wątpliwości, że to ten właściwy facet. Gdybym miała wybierać partnera posługując się rozsądkiem, a nie sercem, to też bym go wybrała - to po prostu dobry człowiek jest, no
A moje siostry też w moim wieku miały już dzieci, tylko ja się tak ociągałam
Cytat:
Ilu ludzi, tyle podejść Ja piszę z autopsji, dopiero teraz widzę, że pomimo tego, ile czasu spędzałam z TŻtem, nie znałam go tak, jak poznałam go teraz w trakcie 3 miesięcy wspólnego mieszkania. Dla mnie to niebo, a ziemia, ale nie wykluczam, że u innych mogło być inaczej
My byśmy bardzo chcieli zamieszkać razem, ale sytuacja zmusza nas na razie do mieszkania osobno. Niestety, praca
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 11:32   #48
Tusia_90
Raczkowanie

to i ja proszę o dopisanie mnie do listy marta, lat 21. starania planujemy zacząć w maju 2011. Do niedawna byłam na wątku staraczek, ale niestety tak nam się z mężem poukładało. że starania musieliśmy odłożyć.
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 11:37   #49
tweedledee
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27501375]Skoro piszesz, że chcesz mieć dziecko, tzn. że instynkt jest Niekoniecznie trzeba przecież od razu wariować, zaglądać innym w wózki, zazdrościć innym kobietom brzuszków itd.

No ja długo nie mogłam trafić na tego jedynego, przez wiele lat byłam sama i było ok A teraz nie mam wątpliwości, że to ten właściwy facet. Gdybym miała wybierać partnera posługując się rozsądkiem, a nie sercem, to też bym go wybrała - to po prostu dobry człowiek jest, no
A moje siostry też w moim wieku miały już dzieci, tylko ja się tak ociągałam

My byśmy bardzo chcieli zamieszkać razem, ale sytuacja zmusza nas na razie do mieszkania osobno. Niestety, praca [/QUOTE]
A co komu do tego, kto z kim i ile jest każdy sam ponosi konsekwencje własnych decyzji i sam zadecyduje czy jest szczęśliwy czy nie, dlatego bardzo nie lubię oceniania, z którym na wizażu można się dość często spotkać. Tak jakby inni własnych problemów nie mieli

Przynajmniej wiesz, że to sytuacja przejściowa, macie zaplanowany ślub, pieniądze "się robią" Czego chcieć więcej

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
to i ja proszę o dopisanie mnie do listy marta, lat 21. starania planujemy zacząć w maju 2011. Do niedawna byłam na wątku staraczek, ale niestety tak nam się z mężem poukładało. że starania musieliśmy odłożyć.
Chyba 2012 Już dopisuję
Stary 2011-06-14, 11:40   #50
Konto usunięte

Cytat:
Witaj
Ale maj 2011 już minął

Cytat:
A co komu do tego, kto z kim i ile jest każdy sam ponosi konsekwencje własnych decyzji i sam zadecyduje czy jest szczęśliwy czy nie, dlatego bardzo nie lubię oceniania, z którym na wizażu można się dość często spotkać. Tak jakby inni własnych problemów nie mieli
Oj tak, na Wizażu to bardzo częste. Wg większości nie można po kilku miesiącach wiedzieć, że to ta właściwa osoba, ba! nie można nawet jeszcze mówić, że się kocha Trochę śmieszne to podejście co niektórych, ale ja swoje wiem i się nie przejmuję

Z ciekawości sprawdziłam, kto w poprzedniej części wątki najwięcej postów naprodukował:

Madzialenka12344321 969
JanuszAgnieszka 463
mrowinka 324
Stary 2011-06-14, 11:45   #51
m a y a
Raczkowanie

Cytat:
Natomiast jak widzę pary z wózkiem, to jeszcze nie mam myśli, że chcę być na ich miejscu.
Ja jeszcze też nie, tylko mój Tż! Chyba on ma jakiś instynkt, co chwilę słyszę "kiedy" ale ja wiem, że muszę jeszcze rok poczekać jeszcze, te 20 lat to jakoś już inaczej Chociaż gdyby teraz nam się tak przytrafiło, to bym się cieszyła, tak myślę

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Właśnie przez taką ocenę mnie przez kilka wizażanek i przeanalizowanie mojego życia (błędnie oczywiście) na wątku, który założyłam, przez całkiem inny problem nie kożystam już z mojego konta na którym miałam coś 2000 postów i było ze mną od trzech lat, ale trudno
m a y a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 11:47   #52
Konto usunięte

Cytat:
Ja jeszcze też nie, tylko mój Tż! Chyba on ma jakiś instynkt, co chwilę słyszę "kiedy" ale ja wiem, że muszę jeszcze rok poczekać jeszcze, te 20 lat to jakoś już inaczej Chociaż gdyby teraz nam się tak przytrafiło, to bym się cieszyła, tak myślę

Właśnie przez taką ocenę mnie przez kilka wizażanek i przeanalizowanie mojego życia (błędnie oczywiście) na wątku, który założyłam, przez całkiem inny problem nie kożystam już z mojego konta na którym miałam coś 2000 postów i było ze mną od trzech lat, ale trudno
Twój TŻ jest starszy, więc mu się nie dziwię. TY jesteś młodziutka, masz mnóstwo czasu. Zazdroszczę, bo mnie czas goni. Nie chciałabym rodzić ok. 40

Nie kojarzę Twojego wątku, chociaż pewnie czytałam. Rzeczywiście niektóre dziewczyny nie potrafią zrozumieć, że ktoś ma inne poglądy na życie
Stary 2011-06-14, 11:47   #53
tweedledee
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27501822]Witaj
Ale maj 2011 już minął

Oj tak, na Wizażu to bardzo częste. Wg większości nie można po kilku miesiącach wiedzieć, że to ta właściwa osoba, ba! nie można nawet jeszcze mówić, że się kocha Trochę śmieszne to podejście co niektórych, ale ja swoje wiem i się nie przejmuję

Z ciekawości sprawdziłam, kto w poprzedniej części wątki najwięcej postów naprodukował:

Madzialenka12344321 969
JanuszAgnieszka 463
mrowinka 324[/QUOTE]

A JanuszAgnieszka wyszła przed szereg i już córeczkę ma przy sobie
Swoją drogą pamiętam, że u nich też było dość fajne tempo i proszę bardzo Można, żyją, kochają się, dziecko mają, nie ma rozwodu

Cytat:
Z moim TŻtem nie ma aż tak dobrze Ale też się nie pali Obydwoje chcieliśmy być młodymi rodzicami, czyli trzeba się wyrobić przed 40stką
Stary 2011-06-14, 11:49   #54
Tusia_90
Raczkowanie

mój błąd maj 2012
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 11:50   #55
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Ja też na Wizażu jestem x lat (ze 3,4? Nie pamiętam ), ale z przyczyn losowych zmieniłam nick, tak czuję sie bezpieczniej ;]

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
mój błąd maj 2012
Tak wpisałam
Stary 2011-06-14, 11:50   #56
kaileight
Zadomowienie

Witajcie!
Nie wiem czy mnie przyjmiecie bo moja sytuacja jest troche nietypowa Aktualnie jestem w pierwszej ciąży (7 miesiąc), ale z mężem chcemy mieć dwójkę dzieci. I wyliczyliśmy, że jak warunki pozwolą to fajnie by było gdyby to był rok 2015 Teraz będziemy mieli synka, i powoli przygotowujemy się na jego przyjęcie
Stary 2011-06-14, 11:51   #57
Konto usunięte

Cytat:
A JanuszAgnieszka wyszła przed szereg i już córeczkę ma przy sobie
Swoją drogą pamiętam, że u nich też było dość fajne tempo i proszę bardzo Można, żyją, kochają się, dziecko mają, nie ma rozwodu
Może wróci do nas, jak będzie planować drugie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nie wiem czy mnie przyjmiecie bo moja sytuacja jest troche nietypowa Aktualnie jestem w pierwszej ciąży (7 miesiąc), ale z mężem chcemy mieć dwójkę dzieci. I wyliczyliśmy, że jak warunki pozwolą to fajnie by było gdyby to był rok 2015 Teraz będziemy mieli synka, i powoli przygotowujemy się na jego przyjęcie
Witaj Przyjmiemy chętnie.
Na kiedy masz termin?
Stary 2011-06-14, 11:52   #58
tweedledee
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27501980]Twój TŻ jest starszy, więc mu się nie dziwię. TY jesteś młodziutka, masz mnóstwo czasu. Zazdroszczę, bo mnie czas goni. Nie chciałabym rodzić ok. 40

Nie kojarzę Twojego wątku, chociaż pewnie czytałam. Rzeczywiście niektóre dziewczyny nie potrafią zrozumieć, że ktoś ma inne poglądy na życie [/QUOTE]
Zaraz tam goni

Mnie mama urodziła mając 34 lata i wtedy to już był wiek praktycznie starczy na rodzenie dzieci Ale teraz? Kobiety dopiero w takim wieku decydują się na w pełni świadome macierzyństwo. Patrz ile jest artykułów nt. 40latek w ciąży (no dla mnie to już trochę hardcore, ale każdy ma prawo do swojego zdania).
Stary 2011-06-14, 11:52   #59
lasiczkaa
Raczkowanie

ja chyba poczekam jeszcze z 5 lat. chyba ze mnie trafi instynkt jak moja siostre. wtedy nie bedzie czekania
lasiczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 11:53   #60
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Witajcie!
Witamy, witamy Przyłączam się do pytania mrowinki
I podaj dane do listy
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27502082]Może wróci do nas, jak będzie planować drugie [/QUOTE]
Skoro teraz mamy zapas do 2015, to spokojnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości