Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 07:45   #3451
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
Aaby - jak humor?
Gorszy, niż był
Pomijając wszystko to, co było (wyliczać nie będę, bo szkoda Waszych oczu), to jeszcze wieczorem szykujemy się spać, a Herzysk postanowił zrobić sobie kuwetę w innym miejscu
Mam nadzieję, że to nie powrót jej "zdolności". W każdym razie spaliśmy w dużym pokoju, sypialnia zamknięta. Dziś czyszczenie. Ciekawe, czy w ogóle to pokonam. Dobrze, że chociaż nowa kołdra nie dostała...
Muszę napisać do hodowli... Smutno jest mi strasznie, bo nie wiem, co robić

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
A probowalas cos innego niz Solpe? Na mnie np nie dziala bo wymiotuje po niej.
Wole co innego a uwierz ze tez mialam masakryczne bole glowy - mialam duza zmiane w zatoce szczekowej, 2 operacje dzien po dniu w ogolnym i przez naciecie na dziasle mi sie musieli dostac w glab. Ale w szpitalu na bol pomagal mi ladnie ketonal domiesniowo a teraz jak mnie boli to doustnie albo pije nimesil A diagnozowalas juz te bole glowy?

A na afty jak cholery nie chca zejsc to moze sprobuj jednak ten fiolet o ktorym pisalam
I skorzystaj z pomocy rodzicow, przeciez chca dla Ciebie jak najlepiej
Kiedyś brałam różne Ibupromy, Ibumy itp. Aż w końcu złapał mnie tak silny ból, że TŻ dzwonił na pogotowie, rozmawiał z lekarką i ta zaleciła Solpę. Wtedy baaardzo pomogła, po 2 godzinach bólu i płaczu nagle jak ręką odjął. Ale ostatnio coś nie pomaga
Ketonalu nie mogę, bo mam po nim biegunkę. A Nimesil teraz piłam na bark, ale jakoś nie zauważyłam, żeby pomagał.
Z tymi bólami chodziłam już po kilku lekarzach. Generalnie wszyscy mówią (nawet przy ostatnim rtg kolejny lekarz to potwierdził), że winą jest zniesiona lordoza szyjna. W dodatku w 2005 r. miałam wypadek samochodowy i po nim mam zwężenie między dwoma kręgami (C5 i C6 bodajże) i podobno to może powodować ucisk. Miałam też kiedyś usg dopplerowskie i wykazało, że żyła główna gdzieś tam w karku załamuje się pod kątem prawie 90 stopni, a tak być nie powinno I stąd niby bóle i zawroty. Ale nigdy nie miałam żadnego prześwietlenia ani tomografii więc tak naprawdę nie wiem, co tam siedzi

Co do aft to jest dużo lepiej! Mogę już jeść Także mogę Aphtin polecić

Dzień dobry SPD
irenka, udanego urlopu Wypocznij za nas wszystkie, bo chyba każdej by się to teraz przydało
Haniula, szybkiego uporania się z remontem. Swoją drogą co Was wszystkie tak na remonty wzięło?

U mnie, jak pisałam, humor kiepski. Wczoraj mieliśmy ostatnie spotkanie w poradni - mamo, jakie głupoty tam gadają! Dobrze, że mamy to już za sobą...
Dziś czeka mnie duże sprzątanie, bo jutro wyprowadzam się do rodziców na tydzień, bo wyjeżdżają na wakacje i kot zostaje sam. I oczywiście Hera wiedziała, kiedy nabroić - teraz, jak się wyprowadzę, to w ogóle sfiksuje. Esz...
Dziś idę też na dywanik - raportu nie mam, bo szczerze mówiąc nie wiedziałam, co w nim zawrzeć. Idę na żywioł. Ciekawe, czy zostanie poruszony temat mojej umowy. Jeśli nie, muszę szybko czegoś szukać, bo popracuję tu jeszcze dwa tygodnie...
Z TŻ się wczoraj pokłóciliśmy. Już jest ok, ale wkurzają mnie takie sprzeczki o nic.

Dobrego dnia!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 07:54   #3452
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Dodaja Słońce kiedy Ty bedziesz mieć wakacje? przecież Ty ciągle albo się uczysz, albo sprzątasz, albo piszesz i ciągle jesteś zarobionaaaa! chciałabym w końcu poczytać o tym ile masz czasu wolnego dla siebie i jak się parasz słodkim nicnierobieniem
Chyba czytasz w moich myślach Ja ostatnio na nic nie mam czasu. Chciałabym cały dzień leniuchować, pójść na miasto na kawe i na zakupy, a tutaj ciągle coś. Nie wiem czy za duże tempo w pracy narzuciałam sobie, albo moja organizacja już nie jest tak dobra. Szczerze to jestem też zmęczona, bo wcześnie miałam sesje, jednocześnie pisałam i o. Dziś chcę kończyć zlecenie i od jutra lecić z pytaniami do obrony. 21 dostaję kolejne zlecenie i znów muszę gonić. Do 8 lipca będzie wszystko robione w stresie, także chyba dopiero po 8, a raczej po 15 (kiedy mam deadline kolejnego zlecenia) trochę odsapnę.

Tż szuka pracy i niestety, ale jeszcze nikt nie dzwoni. Widze, że narazie jest spokojny, ale jak tak dalej pójdzie to nasze plany legną. Bardzo trzymam za niego kciuki i mam nadzieje, że jak będzie zarabiał to razem jakoś damy radę i jakość naszego życia się poprawi i nie będzie ograniczała się tylko i wyłacznie do kanapy.

Kliknęłam na all sandały i bransoletkę Dobrze, że niedługo wypłata. Opłaty na studia i recepty mnie w tym miesiącu wykonczyły

Edytowane przez dodaja
Czas edycji: 2011-06-14 o 08:04
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:06   #3453
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Chyba czytasz w moich myślach Ja ostatnio na nic nie mam czasu. Chciałabym cały dzień leniuchować, pójść na miasto na kawe i na zakupy, a tutaj ciągle coś. Nie wiem czy za duże tempo w pracy narzuciałam sobie, albo moja organizacja już nie jest tak dobra. Szczerze to jestem też zmęczona, bo wcześnie miałam sesje, jednocześnie pisałam i o. Dziś chcę kończyć zlecenie i od jutra lecić z pytaniami do obrony. 21 dostaję kolejne zlecenie i znów muszę gonić. Do 8 lipca będzie wszystko robione w stresie, także chyba dopiero po 8, a raczej po 15 (kiedy mam deadline kolejnego zlecenia) trochę odsapnę.

Tż szuka pracy i niestety, ale jeszcze nikt nie dzwoni. Widze, że narazie jest spokojny, ale jak tak dalej pójdzie to nasze plany legną. Bardzo trzymam za niego kciuki i mam nadzieje, że jak będzie zarabiał to razem jakoś damy radę i jakość naszego życia się poprawi i nie będzie ograniczała się tylko i wyłacznie do kanapy.
cieszę się, że nie odebrałaś źle mojego posta, ja się po prostu o Ciebie martwię co do Tż to jestem pewna, że znajdzie dobrą pracę i to szybciej niż Ci się zdaje a Ty musisz w takim razie żyć wizją, że za miesiąc będzie lepiej, czasami trzeba zacisnąć zęby i mieć w głowie że to chwilowe, że jeszcze trochę. Sądzę, że to nie jest kwestia złej organizacji bo jesteś przynajmniej w moim mniemaniu zorganizowana jak mało kto ale po prostu masz dużo na głowie, no ale nikt nie mówił że będzie lekko prawda? wierzę, ze Twoje trudy zostaną w przyszłości wynagrodzone, zasługujesz na to
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:09   #3454
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
cieszę się, że nie odebrałaś źle mojego posta, ja się po prostu o Ciebie martwię co do Tż to jestem pewna, że znajdzie dobrą pracę i to szybciej niż Ci się zdaje a Ty musisz w takim razie żyć wizją, że za miesiąc będzie lepiej, czasami trzeba zacisnąć zęby i mieć w głowie że to chwilowe, że jeszcze trochę. Sądzę, że to nie jest kwestia złej organizacji bo jesteś przynajmniej w moim mniemaniu zorganizowana jak mało kto ale po prostu masz dużo na głowie, no ale nikt nie mówił że będzie lekko prawda? wierzę, ze Twoje trudy zostaną w przyszłości wynagrodzone, zasługujesz na to
Absolutnie nie odebrałam źle.
Zawsze powtarzam sobie, że lekko nie jest, ale jaka satysfakcja, że wszyscy moi rówieśnicy mieszkają z rodzicami i ciągną od nich grubą kasę, a ja taka samodzielna. Wiem płytkie to, ale daje mi satysfakcję, bo wiem, że poradzę sobie w życiu.
Co do tż pracy, to mam nadzieje, że coś się ruszy jak już odbierze dyplom i zacznie rozwozić dokumenty po okolicznych zakładach, szczególnie kopalniach.
Wierze, że uda nam się w koncu pokonać ciężkie czasy i będzie wszystko super
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:22   #3455
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze powtarzam sobie, że lekko nie jest, ale jaka satysfakcja, że wszyscy moi rówieśnicy mieszkają z rodzicami i ciągną od nich grubą kasę, a ja taka samodzielna. Wiem płytkie to, ale daje mi satysfakcję, bo wiem, że poradzę sobie w życiu.
Co do tż pracy, to mam nadzieje, że coś się ruszy jak już odbierze dyplom i zacznie rozwozić dokumenty po okolicznych zakładach, szczególnie kopalniach.
Dodaja, to wcale nie płytkie Każdy robi i postępuje tak aby mieć z tego satysfakcię. Chyba właśnie o to chodzi w życiu, prawda ?

A za Tżta 3mam kciuki

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:27   #3456
201604250957
Konto usunięte

Cytat:

no co Ty Kochana to w żadnym wypadku nie jest płytkie, masz powody do dumy, fakt, ze jesteś "samodzielna, samorządna i samofinansująca" jest naprawdę pochwały godny i masz racje że poradzisz sobie w życiu, a przynajmniej nie zaliczysz bolesnego upadku i zdziwienia jak Twoi rówieśnicy, którzy skończą studia, nie będą mieli żadnego doświadczenia a rodzice przestaną dawać pieniądze na życie natomiast taka postawa jest wszechobecna "ze mi się należy", "że rodzice mnie muszą utrzymywać" itd. ale życie później to świetnie zweryfikuje, a u Was mam nadzieję zaczną się w końcu lata tłuste

Dziewczyny wiecie może co pomaga na liszaje? bo zrobił mi się taki mały suchy czerwony placek na nodze i nie chce zejść
Stary 2011-06-14, 08:57   #3457
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

na początek pytanie: where the hell are Ala & Niniona? Ciocia Kash się stęskniła, proszę o aktywność zatem

w ogóle wątek leci jak szalony prawie 3,5tyś postów już nastukałyście szalone nie powiem, że sama czuję się, że trochę wypadłam z obiegu, ale po pierwsze brak czasu, po drugie tematyka też tak jakoś nie moja
Odpowiadam na apel.
Żyję, czytam Was.
Jednakże nie mam zdania na tematy które się tu ostatnio pojawiają więc się nie wypowiadam.
Sama napisałaś, że tematyka też nie Twoja

Miłego dnia.

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:01   #3458
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Odpowiadam na apel.
Żyję, czytam Was.
Jednakże nie mam zdania na tematy które się tu ostatnio pojawiają więc się nie wypowiadam.
Sama napisałaś, że tematyka też nie Twoja

Miłego dnia.
no to pisz babo co u Ciebie! to będę miała na co odpisywać
Stary 2011-06-14, 09:05   #3459
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
my z Tż byliśmy dziś zrobić okulary, ale było za późno na badania i trzeba jutro znowu jechać, tzn. Tż chyba sam pojedzie. same szkła 250 zł +oprawki
Kochana a co Twój TŻ robi? Pracuje przy komputerze?

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Wróciłam... właściwie to już wczoraj, ale jeszcze byliśmy u rodziców TŻa w odwiedzinach. Skończylo sie kłótnią i tym, że stamtąd wyszłam prawie bez pożegnania. Ale po takich tekstach jakie tym razem walili to już naprawdę nie mogłam inaczej. TŻ potem powtarzal załamany, że nie ma rodziców Bardzo starałam się go pocieszyć. Pojechaliśmy na nockę do nowego mieszkanka. Dziewczyny,wreszcie mamy dom....

A dziś duuużo się działo.
- TŻ postanowił się pogodzic
- kupiliśmy pralkę!!!
- kupiliśmy mopa i inne pierdoły i całe szczęście! Wchodzimy z gratami do mieszkania, a tam łazienka zalana... Przeciekający zawór, którego nie dokręciłam wystarczająco mocno
Gratuluję. Domu, pralki, mopa.. wszystkiego

Cytat:
Ijaa śniłaś mi się dzisiaj! że przyjechałaś do mnie i byłaś taaaka szczupła i mówiłam Ci, że jesteś taaka szczupłaaaa to był proroczy sen jak mniemam już się boję że za miesiąc mogę Cię nie poznać
Ooo matko, hehe.
Mam szczerą nadzieję, ba! wierzę że to faktycznie sen proroczy - póki co wszystko idzie w dobrym kierunku , a nie sen z tych co to się odwrotnie sprawdzają.

Z tym poznanie mnie to kurcze, może faktycznie chodź trochę Cię zaskoczę. Nie dość, że szczuplejsza to jeszcze blondyna.

Będzie dwa szczuplaki.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Gorszy, niż był
Pomijając wszystko to, co było (wyliczać nie będę, bo szkoda Waszych oczu), to jeszcze wieczorem szykujemy się spać, a Herzysk postanowił zrobić sobie kuwetę w innym miejscu
Mam nadzieję, że to nie powrót jej "zdolności". W każdym razie spaliśmy w dużym pokoju, sypialnia zamknięta. Dziś czyszczenie. Ciekawe, czy w ogóle to pokonam. Dobrze, że chociaż nowa kołdra nie dostała...
Muszę napisać do hodowli... Smutno jest mi strasznie, bo nie wiem, co robić

Kiedyś brałam różne Ibupromy, Ibumy itp. Aż w końcu złapał mnie tak silny ból, że TŻ dzwonił na pogotowie, rozmawiał z lekarką i ta zaleciła Solpę. Wtedy baaardzo pomogła, po 2 godzinach bólu i płaczu nagle jak ręką odjął. Ale ostatnio coś nie pomaga
Ketonalu nie mogę, bo mam po nim biegunkę. A Nimesil teraz piłam na bark, ale jakoś nie zauważyłam, żeby pomagał.
Z tymi bólami chodziłam już po kilku lekarzach. Generalnie wszyscy mówią (nawet przy ostatnim rtg kolejny lekarz to potwierdził), że winą jest zniesiona lordoza szyjna. W dodatku w 2005 r. miałam wypadek samochodowy i po nim mam zwężenie między dwoma kręgami (C5 i C6 bodajże) i podobno to może powodować ucisk. Miałam też kiedyś usg dopplerowskie i wykazało, że żyła główna gdzieś tam w karku załamuje się pod kątem prawie 90 stopni, a tak być nie powinno I stąd niby bóle i zawroty. Ale nigdy nie miałam żadnego prześwietlenia ani tomografii więc tak naprawdę nie wiem, co tam siedzi

Co do aft to jest dużo lepiej! Mogę już jeść Także mogę Aphtin polecić

Dzień dobry SPD
irenka, udanego urlopu Wypocznij za nas wszystkie, bo chyba każdej by się to teraz przydało
Haniula, szybkiego uporania się z remontem. Swoją drogą co Was wszystkie tak na remonty wzięło?

U mnie, jak pisałam, humor kiepski. Wczoraj mieliśmy ostatnie spotkanie w poradni - mamo, jakie głupoty tam gadają! Dobrze, że mamy to już za sobą...
Dziś czeka mnie duże sprzątanie, bo jutro wyprowadzam się do rodziców na tydzień, bo wyjeżdżają na wakacje i kot zostaje sam. I oczywiście Hera wiedziała, kiedy nabroić - teraz, jak się wyprowadzę, to w ogóle sfiksuje. Esz...
Dziś idę też na dywanik - raportu nie mam, bo szczerze mówiąc nie wiedziałam, co w nim zawrzeć. Idę na żywioł. Ciekawe, czy zostanie poruszony temat mojej umowy. Jeśli nie, muszę szybko czegoś szukać, bo popracuję tu jeszcze dwa tygodnie...
Z TŻ się wczoraj pokłóciliśmy. Już jest ok, ale wkurzają mnie takie sprzeczki o nic.

Dobrego dnia!
Kochana.. :sciskam: Mam nadzieję, że to ostatnia prosta Twoich kłopotów Teraz może być już tylko lepiej.
Co do dywanika dzisiaj, to jeśli Szef nie poruszy tematu, to sama zacznij na temat umowy. Jesteś na zleceniu (dobrze pamięta?), żeby później nie było.. że oni Cię informować nie musieli.. bla, bla, bla.

Cytat:
Po 15 lipca mówisz? Wychodzi więc na to, że weekend 23-24 lipca będzie CAAAAAAŁY Twój i będziesz mogła zrobić co Ci się żywnie podoba.

W rannego ptaszka się dzisiaj zabawiłam i już o 6:30 byłam poza domem. Wszystko przez sklerozę oczywiście Zapomniałam kupić wczoraj biletu miesięcznego, więc musiałam to nadrobić dzisiaj. Później pojechałam do biedronki, do Aleksandrowa (tu pracuję) i wstąpiłam na targ.
Fajny, przyjemny poranek nie powiem.

Rano było dość chłodno, ale miło. Teraz wychodzi słonko, więc zakładam że zrobi się ciepło.

Dzisiaj w planach mam kilka rzeczy: na pewno pranie, zmiana pościeli, sprzątanie kuchni, poza tym chcę zrobić obiad na jutro i czwartek, bo nie będę mieć czasu - jutro kawa z koleżankami zaraz po pracy, wiec muszę obiad zjeść w biurze, żeby mnie głód na mieście w towarzystwie różnych smakołyków nie złapał.
W czwartek wybieramy się do kina na Piratów - tzn. TŻ się wybiera i cięgnie mnie ze sobą. Nie pociąga mnie szczególnie ten film, no ale niech mu będzie - stwierdził, że w ramach urodzin mam mu przyjemność zrobić i pójść. Sytuacja więc ta sama, obiad muszę zjeść wcześniej.

Apropo kina jeszcze, to byliśmy na Kac Vegas 2! Matkooooooo jak ja się uśmiałam. Wiadomo, amerykańska komedia, ale na prawdę genialna. Pokusiłabym się o stwierdzenie, że lepsza od pierwszej części. Poooolecam.

Dzisiaj 12 dzień diety Normalnie, nie sądziłam, że to kiedyś powiem, ale tak nam ładnie idzie i tak dobrze się czujemy, że aż mi żal że ta I faza się kończy.
TŻ jest niemalże 5kg lżejszy Ja się zważę po @

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-06-14 o 09:23
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:16   #3460
Nadia5
Zakorzenienie

Kurcza smutno mi bo Wy się wszystkie będziecie znać na żywo a ja wciąż internetowo.

Wysłałam tą ankiete na farbę i tak się zatanawiam czy wytrzymam do 15ego nie farbować Ostatnio byłam u fryzjera na farbie 20 kwietnia więc to kawał czasu. Niech już będzie ten 30ty to się przynajmniej dowiem czy farbę dostane.

Dziś na obiad gołąbki, młode ziemniaczki z koperkiem i sos pomidorowy.
Mam nadzieję, że panowie się szybko uwiną i będziemy mogli zacząć sprzątać i spokojnie zjeść.

Ijaa, gratuluję wytrwałości

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:24   #3461
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Kurcza smutno mi bo Wy się wszystkie będziecie znać na żywo a ja wciąż internetowo.
Kochana do roboty więc!
Pakuj tyłek i przybywaj. Najbliższy przystanek - Łódź, a później zobaczymy co dalej.

Stary 2011-06-14, 09:48   #3462
marcia45
Zadomowienie

Hej

Teacherka kupiliście mieszkanie? bo chyba przegapiłam

Kurka co chwila któraś wkleja jakieś konkusy, a do wszystkich trzeba mieć facebooka niestety. Jakoś nie mogę się przekonać do tego portalu.

Dziś dostałam dwa wyniki. Jednak kolokwium super nie poszło, ale przez to ze wczesniejsze było bardzo dobrze napisane z tego uzyskałam minimalna potrzebna mi sume punktów i mam 4 bez pisania egzaminu I jeszcze drugi przedmiot też poprawiłam na 4 Więc 4 przedmioty zaliczone, zostało 5 i praca przejściowa.

Wczoraj z TZ pojechalismy po notatki do kolegi i mam nadzieje, że dziś w pracy napisze gotowce. Sztuk 26. To mnie najgorzej stresuje w tym egzaminie, te podkładanie Bo to takie bezsensu. Facet daje 4 pytania z teorii na każde trzeba odpowiedzieć na kartke obustronna a4 conajmniej plus zadanie, które jak dobrze umiesz to uda Ci sie napisać w godzinę jeśli piszeszz ciurkiem i ez zastanowinenia trzaskasz calki i inne. A na wszystko jest godzina i jak nie podkładasz to nie zdajesz. A ja prawie nigdy nie sciagam, bo nie umiem I strasznie się tym stresuje, gorzej niż zadaniem

Abby zdrówka zycze. To niesprawiedliwe, że przed takim ważnym dniem w Twoim życiu co chwila masz jakieś nieprzyjemne niespodzianki. Zeby szybko wróciło wszystko do normalności

I trzymam kciuki za wszystkie studentki zmagające się z sesją

Dodaja dla TZ za prace, wiem jakie szukanie jej jest stresujące. Ja poza jedną rozmową 21, nie mam narazie zadnych opcji Nikt nie dzwoni.

Nadia robisz gołąbki z młodej kapusty? Jak tak opiszesz mi jak :P

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu

Edytowane przez marcia45
Czas edycji: 2011-06-14 o 09:54
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 10:17   #3463
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

na początek pytanie: where the hell are Ala & Niniona? Ciocia Kash się stęskniła, proszę o aktywność zatem

dzisiaj fryzjer (uwielbiam mój blond ale odrosty doprowadzają mnie do szału ) a później randka nr 6

generalnie w kwestiach wiadomych wszystko idzie po mojej myśli, M. wczoraj powiedział, że uwielbia moje włosy, że są śliczne i że cała jestem śliczna i mu się bardzo podobam także moja samoocena ma się chwilowo bardzo dobrze

Ijaa śniłaś mi się dzisiaj! że przyjechałaś do mnie i byłaś taaaka szczupła i mówiłam Ci, że jesteś taaka szczupłaaaa to był proroczy sen jak mniemam już się boję że za miesiąc mogę Cię nie poznać
ooo toż co ja tu widze chlopak się rozkręca i bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Dziś dostałam dwa wyniki. Jednak kolokwium super nie poszło, ale przez to ze wczesniejsze było bardzo dobrze napisane z tego uzyskałam minimalna potrzebna mi sume punktów i mam 4 bez pisania egzaminu I jeszcze drugi przedmiot też poprawiłam na 4 Więc 4 przedmioty zaliczone, zostało 5 i praca przejściowa.

Wczoraj z TZ pojechalismy po notatki do kolegi i mam nadzieje, że dziś w pracy napisze gotowce. Sztuk 26. To mnie najgorzej stresuje w tym egzaminie, te podkładanie Bo to takie bezsensu. Facet daje 4 pytania z teorii na każde trzeba odpowiedzieć na kartke obustronna a4 conajmniej plus zadanie, które jak dobrze umiesz to uda Ci sie napisać w godzinę jeśli piszeszz ciurkiem i ez zastanowinenia trzaskasz calki i inne. A na wszystko jest godzina i jak nie podkładasz to nie zdajesz. A ja prawie nigdy nie sciagam, bo nie umiem I strasznie się tym stresuje, gorzej niż zadaniem
cieszę się strasznie, ze jesteś zwolniona z egzaminu
co ściągania to czasem trzeba i ja się przekonuje niestety, że Ci co ściągają wychodzą na tym dużo lepiej ja też dziś będę robić ściągi bo jutro egzamin z pbs

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

aaa i w sprawie pracy też się nikt nie odzywa a cv śle dalej....
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 10:59   #3464
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

wróciłam, nie wybawiłam się tak jak chciałam, chyba zbyt wiele oczekiwałam od tego weselicha ... więcej czasu spędziłam sam na sam z siostrą TŻ i sama , niż z samym TŻ, może nie wkurzyłoby mnie to tak, gdyby nie fakt, że np. TŻ mówi, że idzie do wc i że zaraz wróci ...i tak mija 10 min, 20 min 30 min.. i mówię sobie idę zobaczyć co się dzieje , bo TŻ pił i może źle się czuje ... ja patrzę a on zadowolony na dworze stoi z rodzinką ( a najlepsze jest to, że przed jego pójściem pytali czy idziemy na dwór to TŻ mówił, że nie )

i jeszcze najlepsze było, jak jedna kuzynka TŻ chciała zrobić sobie fotkę z kuzynami i z tekstem " to może koleżanka Kasi (kasia to siostra TŻ) zrobi fotkę " bo ona myślała, że my na wesele razem przyszłyśmy ...

i jeszcze wujkowie TŻ mieli ze mnie ubaw , bo na poprawinach mi sukienkę zawiało , i oni zaczeli dość dwuznaczne komentarze na mój temat wypowiadać po tym ... a mi wcale nie było do śmiechu

chciałam dobrze wypaść przed rodziną TŻ, a czułam się baaaardzo fatalnie ...

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 11:31   #3465
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Kochana a co Twój TŻ robi? Pracuje przy komputerze?

nie pracuje przy kompie, ale soczewki odpadają jakby co
poza tym Tż ma astygmatyzm, dlatego tak drogo

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

kurcze, dzisiaj mała tak daje mi w kość, że nic nie mogę zrobić
muszę posprzątać, ale chyba poczekam aż zrobi sobie drzemkę o ile to w ogóle nastąpi
teraz oprócz tego, że wchodzi na parapet i ją ściągam co chwilę i mówię, że nie wolno to zaczęła wchodzić na stolik

cieszę się, że jutro już wyjeżdżamy, to odpocznę
mała u mojej babci będzie się w piasku bawiła, bo ma mieć dziś zwieziony biały piasek , także biorę wiadereczko, łopatki i będziemy w piaskownicy siedzieć

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-06-14 o 11:33
lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 11:47   #3466
Martita88
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

w ogóle wątek leci jak szalony prawie 3,5tyś postów już nastukałyście szalone nie powiem, że sama czuję się, że trochę wypadłam z obiegu, ale po pierwsze brak czasu, po drugie tematyka też tak jakoś nie moja

wczoraj udało mi się znowu sprzedać 2 prenumeraty co prawda wchodzą jakieś zaostrzenia na tym telemarketingu, ze niby dziewczyny robią słabo ankiety etc. ale spoko dam radę, jestem nowa więc mi się łatwiej przestawić niż tym wszystkim starym wygom

dzisiaj fryzjer (uwielbiam mój blond ale odrosty doprowadzają mnie do szału ) a później randka nr 6

generalnie w kwestiach wiadomych wszystko idzie po mojej myśli, M. wczoraj powiedział, że uwielbia moje włosy, że są śliczne i że cała jestem śliczna i mu się bardzo podobam także moja samoocena ma się chwilowo bardzo dobrze

Dodaja Słońce kiedy Ty bedziesz mieć wakacje? przecież Ty ciągle albo się uczysz, albo sprzątasz, albo piszesz i ciągle jesteś zarobionaaaa! chciałabym w końcu poczytać o tym ile masz czasu wolnego dla siebie i jak się parasz słodkim nicnierobieniem

Marta spóźnione ale najszczersze życzenia urodzinowe niech Ci się spełnią wszystkie marzenia i niech Ci się wiedzie!

Co do włosów blond i odrostów to podzielam zdanie

Eksperymentowałam z ciemniejszym kolorem-brązem, ale jednak najkorzystniej wyglądam w blondzie

Życzę żeby kolejne randki były jeszcze bardziej ekscytujące

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Zapomniałam powiedzieć Dzień dobry

Dzisiaj jestem pierwszy dzień na stażu
Muszę wytrzymać do 15:30
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 11:58   #3467
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Dzisiaj już mi lepiej, wyspałam się.
Wróciłam z pracy i odpoczywam. TŻ niedł€go wróci i będziemy leniuchować razem.

Kash super, że M. się rozkręca.

Aaby oby kot zmądrzał, bo inaczej SPD wpadną i nauczą go porządku

Martita wytrzymaj, dasz rade.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2011-06-14 o 12:01
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 12:00   #3468
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie pracuje przy kompie, ale soczewki odpadają jakby co
poza tym Tż ma astygmatyzm, dlatego tak drogo
Nie chodziło mi o soczewki.
Gdyby pracował przy kompie, pracodawca ma obowiązek zakupić mu korekcyjne okulary.

Stary 2011-06-14, 12:05   #3469
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Dziś mój humor trochę lepszy,na szczęście mam wolne bo wczoraj to miałam wszystkiego dosyć.
Muszę wymyślić jakiś szybki obiad bo mam parę rzeczy do zrobienia.
Do drogerii też chcę wstąpić po ten pękający lakier.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 12:08   #3470
Lilo123
Rozeznanie

Dzień dobry.

Cytat:
cieszę się, że jutro już wyjeżdżamy, to odpocznę
mała u mojej babci będzie się w piasku bawiła, bo ma mieć dziś zwieziony biały piasek , także biorę wiadereczko, łopatki i będziemy w piaskownicy siedzieć
Super , też bym sobie w piasku posiedziała, zamiast w pracy
W ogóle czekam na jakieś dłuższe wolne, bo brakuje mi czasu na wszystko ostatnio

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Gdyby pracował przy kompie, pracodawca ma obowiązek zakupić mu korekcyjne okulary.
Poważnie ma taki obowiązek? Ja mam skierowanie własnie i zastanawiałam się czy nie poprosić szefa o częściowy zwrot kosztów.
i coraz dłużej, i coraz więcej.
Lilo123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 12:14   #3471
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem
no ale nie pracuje przy kompie
dobrze, że okularów nie kupuje się co miesiąc

Stary 2011-06-14, 12:15   #3472
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Pracodawca ma obowiązek dofinansować do okularów połowę kosztów jesli pracownik pracuje przed komputerem. Nigdy jeszcze nie spotkałam się z tym, że pracodawca ma zakupić okulary.

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 12:16   #3473
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilo123 Pokaż wiadomość

Super , też bym sobie w piasku posiedziała, zamiast w pracy
W ogóle czekam na jakieś dłuższe wolne, bo brakuje mi czasu na wszystko ostatnio
ja bym potrzebowała wolnego od małej- tak z 3 dni
w pierwszy dzień bym cały dzień przesiedziała/ przeleżała, w drugi bym wszystko gruntownie sprzątnęła, a 3 dzień by była rozrywka- kino, pub
warto pomarzyć

Stary 2011-06-14, 12:17   #3474
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
A mi się wydaje, że jest inaczej. Ludzie dziwnie patrzą na kobiety, które chcą mieć więcej niż jedno dziecko
Taaa... tylko jakoś prowadzi się politykę pro rodzinną, zachęca do posiadania pow. 1 dziecka, dopłaca za urodzenie. Ja mam mnóstwo koleżanek, które mają 2 dzieci i na prawdę się nie skarżą na podejście ludzi do nich.

Cytat:
Poważnie ma taki obowiązek? Ja mam skierowanie własnie i zastanawiałam się czy nie poprosić szefa o częściowy zwrot kosztów.
Jeśli pracujesz przed kompem min. 4 h to ma. Raz do roku, chyba 200zł ale nei jestem pewne kwoty.

Rozpieprzyłam się - musiałam wziąć urlop na żądanie. Nie mam siły nawet nadrobić, ogarnęłam pierwszego i ostatniego nieczytanego posta

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 12:22   #3475
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość

Rozpieprzyłam się - musiałam wziąć urlop na żądanie.
czyli rozchorowałaś, tak
co to znaczy rozpieprzyłam

wczoraj dowiedziałam się co to knysza, to dziś może się dowiem co znaczy rozpieprzyłam się

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
dopłaca za urodzenie. Ja mam mnóstwo koleżanek, które mają 2 dzieci i na prawdę się nie skarżą na podejście ludzi do nich.
jak się urodzi dziecko to jest becikowe i do tego co rok można odliczyć dziecko od podatku- 1100 z hakiem się dostaje
no ale nie sądzę, by to skłaniało kogoś do rodzenia
zanim zaszłam w ciążę to nawet nie wiedziałam, że co rok się na dziecko dostaje 1100
nigdy mnie to nie interesowało

Stary 2011-06-14, 12:24   #3476
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Pracodawca ma obowiązek dofinansować do okularów połowę kosztów jesli pracownik pracuje przed komputerem. Nigdy jeszcze nie spotkałam się z tym, że pracodawca ma zakupić okulary.
A ja czytałam, że jeśli spędza się przy komputerze minimum połowę czasu pracy dziennie(4h), to właśnie przysługują okulary (najtańsze do wady).

Zgodnie z przepisem § 8 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 1 grudnia 1998 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach wyposażonych w monitory ekranowe (Dz. U. Nr 148, poz. 973), każdy pracodawca jest obowiązany zapewnić każdej osobie zatrudnionej, w tym praktykantom i stażystom, na stanowiskach z monitorami ekranowymi profilaktyczną opiekę zdrowotną, w tym okulary korygujące wzrok, zgodne z zaleceniem lekarza.

Zapewnić rozumiem jako kupić. Nie dołożyć.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-06-14 o 12:27
Stary 2011-06-14, 12:26   #3477
Lilo123
Rozeznanie

Cytat:
Taaa... tylko jakoś prowadzi się politykę pro rodzinną, zachęca do posiadania pow. 1 dziecka, dopłaca za urodzenie. Ja mam mnóstwo koleżanek, które mają 2 dzieci i na prawdę się nie skarżą na podejście ludzi do nich.

Jeśli pracujesz przed kompem min. 4 h to ma. Raz do roku, chyba 200zł ale nei jestem pewne kwoty.

Rozpieprzyłam się - musiałam wziąć urlop na żądanie. Nie mam siły nawet nadrobić, ogarnęłam pierwszego i ostatniego nieczytanego posta
Mam inne wrażenie. Ja już na więcej dzieciaków nie zdecydowałabym się i to głównie z powodów finansowych. Mamy za "wysokie" zarobki, żeby otrzymać cokolwiek od państwa, odpada rodzinne i wychowawcze. Musiałabym po macierzyńskim wrócić do pracy. Co do koleżanek to chyba jest indywidualna kwestia. Ja nie mam wielu koleżanek z dwójka dzieci, raczej z jednym jak już.

O to nie wiedziałam o tych okularach. Ja pracuję 8 h prze kompem, więc spoko.
Zdrówka życzę
Stary 2011-06-14, 12:27   #3478
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
czyli rozchorowałaś, tak
co to znaczy rozpieprzyłam

wczoraj dowiedziałam się co to knysza, to dziś może się dowiem co znaczy rozpieprzyłam się

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

jak się urodzi dziecko to jest becikowe i do tego co rok można odliczyć dziecko od podatku- 1100 z hakiem się dostaje
no ale nie sądzę, by to skłaniało kogoś do rodzenia
zanim zaszłam w ciążę to nawet nie wiedziałam, że co rok się na dziecko dostaje 1100
nigdy mnie to nie interesowało
bo to odliczanie od podatku z tego co sie orientuje dopiero od niedawna jest ... kilka lat temu to wprowadzili ...

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 12:31   #3479
Lilo123
Rozeznanie

Cytat:
ja bym potrzebowała wolnego od małej- tak z 3 dni
w pierwszy dzień bym cały dzień przesiedziała/ przeleżała, w drugi bym wszystko gruntownie sprzątnęła, a 3 dzień by była rozrywka- kino, pub
warto pomarzyć
No tak potrzebujesz odpocząć od małej. Ja odwrotnie , od pracy , a z rodziną/ znajomymi. Ja nie lubie się rozstawać z dziewczynkami na długo, tak na 1 dzień to max. Nie wiem jak ja je na kolonie poślę
Stary 2011-06-14, 12:33   #3480
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
bo to odliczanie od podatku z tego co sie orientuje dopiero od niedawna jest ... kilka lat temu to wprowadzili ...
czyli mam szczęście

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
No tak potrzebujesz odpocząć od małej. Ja odwrotnie , od pracy , a z rodziną/ znajomymi. Ja nie lubie się rozstawać z dziewczynkami na długo, tak na 1 dzień to max. Nie wiem jak ja je na kolonie poślę
jak chodziłam do pracy to miałam ochotę odpocząć od pracy, a teraz od małej

ja się jeszcze z małą nie rozstawałam, także nie wiem czy lubię
sądzę, że nie będę miała okazji sprawdzić przez najbliższy rok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości