|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
BAN stały
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
U nas poród rodzinny jest bezpłatny ale...zależy czy ordynator wyrazi zgodę.
Nie zawsze ma humor. T. do kazdego porodu kupował sobie w aptece albo automacie strój i worki na nogi. I u nas moze być przy porodzie rodzinnym 1 osoba.U mnie były 2 osoby towarzyszące ale po rozmowie z ordynatorem. |
|
|
|
#4202 |
|
Rozeznanie
|
Zmalowana- slicznie wygladasz
DaKaro- trzymam kciuki za wizyte, wszystko bedzie ok AAnia20 - no to chyba bedziesz pierwsza Witam dziewczyny. Podczytuje ale nie zawsze odpisuje. My rosniemy ,pomalu sie szykujemy, wczoraj szukalam poscieli przez caly dzien dla dziecka , no I nie lada wyzwanie. Znalazlam, , mam tylko nadzieje ze bedzie dobra.szukalam zeby bylo w komplecie ochraniach, poszewka I posciel.wszedzie zesty po 9 szt w komplecie , a ja nie chce zadnego baldachimu , ani rozka , Bo kupilam osobna, kocyk tez mam, wiec tylko mnie interesowal posciel bawelniana. Wyobrazcie sobie ze w naglowku 100% bawelny a pozniej jak czytasz to 35% bawelny reszta poliester. Co za oszustwo! Dzis pagoda mamy sliczna , wybralam sie na spacerek.mam problem z plecami , tak mnie strasznie wysypalo, nie wiem dlaczego , nic sie nie goi.na twarzy nie mam zadnej krosteczki ale plecy to masakra .moze macie jakies sposoby?teraz nawet bluzki na ramiaczka nie zakladam Bo brzydko wyglada |
|
|
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie Marina gdzie jesteś?????????
Nerolko- 1 składka 600zł, to druga skladka też koło tego,bo to też masz za pół maja,a kolejną to już tylko zdrowotne czyli 243zł-około... a z tego co kojarzę to ZUS ma 30dni na wypłatę od złożenia dokumentów.a kiedy je składałaś?? |
|
|
|
#4204 |
|
Rozeznanie
|
A kiedy zanka bedzie mogla juz pisac , Bo chyba minal juz tydzien?
Ja wczoraj wieczorem mialam dola , Tz wrocil z pracy bardzo pozno , po 20 wykapal sie zjadl I o 22 juz bylismy w lozku , a on odlecial , lzy sie same laly, ze caly dzien sama I nawet nie mialam kiedy z nim pogadac , Bo on zmeczony I potrzebowal snu. Wiem ze to robi dla nas , nie jestem dzieckiem przeciez , tylko ze mam sama do siebie zal , ze nie umiem mu pomoc tylko siedze bezczynnie. Sorki dziwczyny za moje zale
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam to samo - co prawda moj pracuje w godzinach "biurowych", ale czasami przyjedzie wypompowany i jedyne o czym marzy to albo walnac sie w lezaku albo w lozku. Sama jak chodziłam do pracy miałam podobne potrzeby, więc go rozumiem. |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mój też chodzi o 22.00-23.00 spać a ja o 1.00-2.00. Także się trochę mijamy . Mam nadzieję, że naprawdę będzie lepiej. I też mam wyrzuty sumienia, że nie pracuję i nie mam żadnych dochodów...Cytat:
. Heh FACECI![]()
|
|
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
Pojechałam i nie żałuję
Było to silniejsze ode mnie ![]() Pogoda w miarę dopisała - nie było wielkiego upału. I mina męża na lotnisku - bezcenna Prosto jak wyszedł z hali przylotów zobaczył mnie Dostałam wielkiego buziaka, a później zaczął tulić i całować brzuszek. Nie mógł się napatrzeć ile urósł w miesiąc
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-06-14 o 14:22 Powód: Literówka |
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
jaciee miałaś nam pokazac fotki mieszkanka
|
|
|
|
#4210 |
|
BAN stały
|
Mam wieści od Marinki
![]() Jest na porodówwe,ma silne skurcze ale rozwarcie na 2 palce. Badają Ją i mają przyśpieszyć poród.Boli Ją. I macie całuski!!! Ajajaj mam ciarki ![]() Trzymamy kciukasy |
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam, trzeba jeszcze zabiegi higieniczne uskutecznić przed wizytą
. Dam znać co i jak po. Pa .Marinka trzymaj się!!! |
|
|
|
#4212 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina
oby szybko poszło! Będzie "nasz wątkowy" pierwszy chłopak .A pisałam wczoraj w klubie, że może to jej ostatnie zdjęcie w dwupaku
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-14 o 14:34 |
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mogłam się założyć że rodzi , Marinko powodzenia , trzymam kciuki żeby się rozkręciło i poszło szybko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czyli jednak SN... a dziś miała mieć wizytę wieczorem...
|
|
|
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie. Bezczelny
Już ładuję aparat i pocykam O matko! Zaczęło się? Trzymam kciuki!!!
|
#4215 |
|
Rozeznanie
|
Marinka trzymam
Bądź dzielna!Może i ja dołączę... no właśnie dziewczyny powiedzcie mi czy to już TO?? Od 3 dni mam bóle jak na @, dziś dosyć silne (aż mi w nogi idą!), straszne mam parcie na "wyjście" bo czuję jak Julek napiera no i zaczęłam troszkę plamić a to podobno występuje jak rozwiera się szyjka. Śluzu mało a zawsze było dużo i strasznie parcie na "kiszkę stolcową", apetyt jak u wilka... Chodzimy z TŻ wystraszeni. Pomóżcie
|
#4216 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mleko od krowy lubię, choć mniej niż w dzieciństwie. No i prawie nie mam okazji takiego próbować, bo na wsi, a jeszcze takiej z krowami, to jestem raz na dłuuuugo czas...A za czop wielkie brawa ![]() Cytat:
Cytat:
I to mocne ![]() Cytat:
To już 8 miesiąć!!! ![]() A koty mogą się zarazić tokso jedząc niedogotowane mięso. Przecież świnie są żywicielami pośrednimi, jak my! Cytat:
Ale już Nateczka nas uratuje ![]() Cytat:
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4218 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Czekaj jeszcze na skurcze ewentualnie wody(choć tu nie ma reguły). Ja pojawia sie regularne skurcze co 5 minut -jedz. Wczesniej położą Cię pewnie na patologii albo na porodówce a jak nic sie nie będzie działo to albo wywołają albo wrócisz na patologię. Dawaj znać ![]() Albo jedz do gina i niech sprawdzi plamienie,rozwarcie. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-14 o 14:54 |
|
|
|
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nigdy Was nie nadrobię
oczywiście zapisałam sobie cytaty i co?!?!? Pusto... A już nie pamiętam co komu miałam napisać...Brunetka - kciuki mocne za Ciebie, musi być dobrze! Narola - tn rachunek na 760 zl wydaje mi się być aż niemożliwy!!!! Internet w telefonie już nie jest taki ekskluzywny, żeby płacić za niego aż tyle!!!! Marina - ale małego olbrzymka nosisz w sobie ![]() Wszystkie brzuszki macie śliczne, ja też muszę cyknąć swój i wrzucić bo strasznie urósł przez ostatnie 2 tygodnie... Za wszystkie donoszone ciąże i kolejne rozpoczęte tygodnie wielkie my zaczynamy dziś 34 tydzień![]() A ja się tylko pochwalę, że właściwie całą wyprawkę już mamy dla Mai także zostały nam tylko drobiazgi do kupienia, już z górki...Idę nadrabiać dalej... Aaaa - i ja też czuję się jak słonica!!!! Nogi puchną mi niemiłosiernie! O pierścionkach już dawno mogę zapomnieć... no i zaczęły mnie nękać jakieś takie dziwne bóle jak na miesiączkę trochę, tak nisko nad pachwinami... I wszystko mnie już boli, i sapię, i dyszę. Ech, ciąża
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-06-14 o 14:57 |
|
|
|
#4220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), do szpitala nawet nie ma jak podjechać bo tż w pracy do 22. Jak zacznę mieć regularne skurcze to zacznę działać...
|
|
#4221 |
|
Zadomowienie
|
Ale się dzieje!
Marina trzymaj się dzielnie! ![]() Chelsea Ty też! ![]() Ja sobie uświadomiłam, że też dziś zaczynam 8. miesiąc. Jeszcze teoretycznie dwa wytrzymać (może być półtora..)
|
|
|
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie kuzyn przywiózł mi całą reklamówkę ciuszków po swoim synku. Boskie są
Teraz mam tyle ciuszków, że będę Dominika co godzinę przebierać
|
#4223 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam po południowej drzemce
![]() Cytat:
![]() Dziękuję O ile to może być piękne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślałam najwyżej o jeździe do lekarki, absolutnie nie na IP, a tylko do niej w godzinach przyjęć, wcisnąć się na wizytę, ale to zobaczę jak się będę jutro czuć. Czy mi ból brzucha minie..Jadę po męża do pracy
|
|
|
#4224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I POZNAMY DZIŚ PŁEĆ?!?!? ![]() Czyli powolutku, krok po roczku, się zaczyna Cytat:
Cytat:
To pierwsza z nas, która urodzi tak normalnie, w terminie! ![]()
|
|
#4225 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dzieci są po to żeby broic - młodośc ich przywilej.
|
||||
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
MARINKA
żeby szybko poszło Nerolka mam nadzieje że wszystkie Krystianki tak szybko uczą sie korzystać z nocnika
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kolejny tydziena przy okazji mogłabyś mi o tych wadach jedo napisać bo mnie to wszyscy zachwalali ten wózek , tak pytam z ciekawości ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- a ja sobie nie wyobrażam okien bez firanek
|
||
|
|
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za mile slowa
.Marinka trzymam kciuki zeby sprawnie poszlo: ![]() No dziewczyny powoli zaczynamy sie rozpakowywac az sie niche wierzyc ze ten czas tak szybko leci ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Ja nie mam firanek I jest mi z tym dobrze. Jak Tz ciocia do nas przychodzi to wiecznie powtarza ze bez firanek to jak w biurze.
|
|
|
|
#4230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko pójdzie. Nerola, jeśli będziesz odpisywać Marinie, to powiedz, że życzymy jej dobrego poślizgu - niech ma to szybko za sobą i cieszy się synem.Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

.
. Mam nadzieję, że naprawdę będzie lepiej. I też mam wyrzuty sumienia, że nie pracuję i nie mam żadnych dochodów...

oby szybko poszło! Będzie "nasz wątkowy" pierwszy chłopak 
raczej nie ma możliwości z czymś innym go pomylić?