Przestał się odzywać - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 16:08   #1
_Desolation
Zakorzenienie

Przestał się odzywać

Może zaczne od samego początku. Poznałam go przez koleżankę,spotkałyśmy go w galerii rozmawiałam z nim chwilę,widać było że jest mną zainteresowany. Później moja koleżanka powiedziała, mowie Ci zaraz do mnie napisze bo będzie chcial Twoj numer. Tak też się stało,podała mu ten numer i do mnie zadzwonił. Umówiliśmy się już na następny dzień, na wieczór. Świetnie sie rozumieliśmy i razem bawiliśmy. Z racji tego że jestem po związku który trwał 3 lata nie chciałam miłości tylko po prostu dobrej zabawy. Pomyślałam sobie, co mi zależy, tym bardziej że on jest cholernie przystojny. Jeszcze nigdy nie miałam nikogo aż tak ładnego. Spotykalismy sie po tym jakiś tydzień codziennie prawie całymi dniami i to on nalegał na spotkania, bez przerwy pisał, dzwonił.
W końcu zaczął mówić o nas jak o parze, przedstawił mnie kilku najlepszym znajomym,był czuły, kochany, było jak w bajce nawet powiedział mi że sie we mnie zakochał i tak przeszedł następny tydzień. Mieszkał z ojcem (którego także miałam okazje poznać) i powiedział ze wynajmuje mieszkanie i będzie już "na swoim" i to tylko kwestia czasu. Mowie "na swoim" ponieważ chłopak ma już 19 lat nie skończył żadnej średniej szkoły, jest tylko po gimnazjum i nie pracuje,a mieszkanie opłacała by mu mama. Dla mnie to po prostu straszne, dla tego nie wiązałam z nim jakiś dalszych planów tylko po prostu dobrze się z nim czułam i chciałam żeby to chociaż trochę trwało.. Nie chciałam się zakochiwać ale cóż, nie mnie o tym decydować, tylko mojemu sercu także wyszło że się niestety zakochałam. Wszystko było by ok gdyby on nagle przestał się do mnie odzywać. Ostatni raz gdy go widzialam powiedzial ze nie będzie mial teraz nic na koncie bo nie ma kasy i nie ma pojecia jak sie zemna będzie kontaktował ale cos wymysli. W ten sam dzien wieczor cos mu napisałam on odpisał "to moj ostatni sms kocham cie mocno" myslałam ze to moj ostatni odnosiło sie do tego, że mówił ze nie bedzie miał teraz kasy, ale chyba troszke sie pomyliłam. Nie odzywał sie przez następne kilka dni w ogole,pisałam mu smsy dzwoniłam a on nic, nawet koleżanka mu napisała, tez się nie odezwał. Cały czas się zastanawiam o co mu mogło chodzić skoro jeszcze w ostatni dzień jak sie widzieliśmy planował ze mną różne rzeczy, był taki jak zwykle. Brakuje mi go, bardzo brakuje. Chciała bym chociaż muc sie dowiedzieć dla czego sie do mnie nie odzywa, ale jak? Nie pojadę do niego bo po 1 nie wiem czy dalej mieszka tam gdzie mieszkał a nawet jakby to mieszkał w domu w którym mieszkali także właściciele tego domu, a nie byli zbyt mili wiec nie będę się tam pchać. Jego znajomych nie znam aż tak dobrze ani nie mam do nich numerów żeby dzwonić po nich i sie wypytywać. Rozumiem mugł mnie po prostu olać , ale chyba należą mi sie jakieś wyjaśnienia..
Musiałam się po prostu wygadać. Może któraś z was wizażanek jakoś mi pomoże ;(
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 16:34   #2
mammuska
Raczkowanie

Dot.: Przestał się odzywać

Kurcze to taka dziwna sytuacja ... A nie myślałaś że może coś się stało? Jak ja spotykałam się z pewnych chłopakiem - to byl początek znajomości jakieś 2 miesiące - to on wyjechał do W-wy do pracy i oficjalnie nie byliśmy razem - spotykalismy się ale nie było nic między nami, ale tak wspaniale się przy nim czułam aaahh ... ale do rzeczy! Jak wyjechał to przez 1 dzień pisał do mnie a potem przez 8 dni w ogóle ... Brakowalo mi jego smsów ale nie pisałam, bo wolałam udusić takie przygnębienie w sobie - olałam to (dodam, że byłam rok po rozstaniu z partnerem z którym bylam ponad 2 lata) i jakoś nie zależało mi na płaszczeniu się przed facetami ... Aż tu w niedzielę gdy miałam świeżo umyte włosy, ale potargane, miałam zwykłe ciuchy - takie powyciągane i robiłam paznokcie wtedy zapukał do drzwi i otworzyla moja siostra i to był szok ... I co z tego wyszło? Po prostu ukradli mu telefon ...

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

WIem, że jest Ci smutno, ale lepiej o tym nie myśleć ... Bo jak się myśli to jest gorzej ...
mammuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 16:40   #3
_Desolation
Zakorzenienie

Niestety taka wersja - a chciała bym żeby była taka, odpada. Dla tego że dzwonił on podobno do kumpla chłopaka tej koleżanki która nas poznała z jakąś głupią sprawą kilka dni temu, poza tym gdyby chciał skontaktował by się ze mną przez kogoś..
Stary 2011-06-14, 16:44   #4
mammuska
Raczkowanie

Ale moze nie chodzi tu akurat o telefon tylko o coś zupełnie innego - bo skoor mowisz że odzywal się do kumpla. Ale na pewno się z Tobą skontaktuje jeżeli mu zależy, a narazie przestań o tym myśleć ... Takie zadręczanie się jest niezdrowe...

Domyślasz się jak skończyły się perypetie z chłopakiem z moich opowieści ?
Stary 2011-06-14, 16:51   #5
_Desolation
Zakorzenienie

mammuska - zostal Twoim TŻtem ?

Dziękuje za rady
Stary 2011-06-14, 16:58   #6
mammuska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Desolation Pokaż wiadomość
mammuska - zostal Twoim TŻtem ?

Dziękuje za rady
Ooooj gorzej jest moim mężem

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mammuska Pokaż wiadomość
A dlaczego Twoj poprzedni związek się rozpadl? Że też miałaś siłę na uczucia w "następnym" ??? Ja to bym nie mogła tak od razu
Stary 2011-06-14, 17:03   #7
201608251020
Konto usunięte

Czy ja dobrze zrozumiałam że po paru tyg. wyznał Ci miłość? Nie wiem, ale dziwny typ. Trochę skrajny, tu kocha a tu przestaje sie odzywać.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:07   #8
_Desolation
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

A dlaczego Twoj poprzedni związek się rozpadl? Że też miałaś siłę na uczucia w "następnym" ??? Ja to bym nie mogła tak od razu

To dalszego szczęścia wam życze!
Rozpadł się dla tego że byłam cały czas oszukiwana i tak w kółko wybaczałam, on się miał zmienić, w końcu jednak nabrałam siły i powiedziałam dość.
Po prostu chciałam o nim zapomnieć i tak jakoś, sama nie wiem też się dziwie

paollino - hmmm miłość, myślę jednak że chodziło mu o zauroczenie..
Stary 2011-06-14, 17:12   #9
mammuska
Raczkowanie

Ale co do tego "kocham cię" to takich slów nie mówi sie ot tak sobie i wiekszosc mlodych ludzi tego nie rozumie ...
Nie powinnaś pakować sie w nastepny zwiazek jezeli pamietasz jeszcze o poprzednim ... Chociaz sie powiada że lekarstwem na stara milosc jest nowa ale w praktyce wyglada to zupelnie inaczej ....
Stary 2011-06-14, 17:18   #10
tanczac w deszczu
Przyczajenie

bardzo dziwna sytuacja, ale ja bym na twoim miejscu poczekała. Mogło sie cos wydarzyć, cos, o czym nie chciał ci mówic przy tak krótkiej relacji.
Cytat:
Chociaz sie powiada że lekarstwem na stara milosc jest nowa ale w praktyce wyglada to zupelnie inaczej ....
coś o tym wiem...
tanczac w deszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:18   #11
_Desolation
Zakorzenienie

Rozumiem to jak najbardziej, sama powtarzam to wielu osobom jeśli tego naprawdę nie czujesz to nie nadużywaj tego słowa,ale owszem większość moich znajomych jest takich i nie uznałam tego za dziwne..

Pisałam już że nie chciałam czegoś więcej tylko kurcze tak samo wyszło..
Ale cóż.. Już chyba poszło..
Stary 2011-06-14, 17:20   #12
201608251020
Konto usunięte

Cytat:

paollino - hmmm miłość, myślę jednak że chodziło mu o zauroczenie..
jak dla mnie to była chwilowa fascynacja. przeszło mu.
Stary 2011-06-14, 17:25   #13
_Desolation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
jak dla mnie to była chwilowa fascynacja. przeszło mu.

Zgadzam się, to jedna z najbardziej prawdopodobnych opcji. Tylko nie uważasz że należała by mi się z jego strony, jakaś informacja na ten temat,jakieś wyjaśnienie ?

Edytowane przez _Desolation
Czas edycji: 2011-06-14 o 17:27
Stary 2011-06-14, 17:27   #14
tanczac w deszczu
Przyczajenie

oczywiście, ze by się należała. tym bardziej by po prostu postawił cie w jasnej sytuacji. plus tego jest taki, że mimo wszystko nie robiłaś sobie jakiś ogromnych nadziei związanych z nim.
tanczac w deszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 17:30   #15
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Zgadzam się, to jedna z najbardziej prawdopodobnych opcji. Tylko nie uważasz że należała by mi się z jego strony, jakaś informacja na ten temat,jakieś wyjaśnienie ?
należała się, ale widocznie stchórzył i sam nie wiedział jak to rozegrać.
Stary 2011-06-14, 17:37   #16
_Desolation
Zakorzenienie

tanczac w deszczu - Właśnie dla tego się trochę ciesze, tęsknie za nim ale nie widziałabym z nim żadnej przyszłości nie ma żadnego wykształcenia,pracy jest na garnuszku rodziców i to o czym najbardziej myśli to wypicie piwa z kolegami. Urzekł mnie swoim charakterem i wyglądem ale sądzę ze na dłuższą metę by to nie miało sensu.
Stary 2011-06-14, 18:09   #17
Burberry93
Raczkowanie

Skoro wiesz ,że na dłuższą mete to nie miałoby sensu (w tym Cię popieram) no to w czym problem? Nie odzywa się ,bo może sam doszedł do wniosku ,że nie ma zamiaru tego dłużej ciągnąć. Nie pisz do niego ani nie dzwoń, będzie miał się odezwać to odezwie się sam.
Jeśli dzwonisz do niego tylko po to ,żeby mu za jakiś czas powiedzieć ,że z nim zrywasz to gratuluje ,a jeśli po to żeby wiedzieć co u niego to wyluzuj. Dowiesz się wcześniej czy później.
Stary 2011-06-14, 18:22   #18
_Desolation
Zakorzenienie

Problem jest w tym że jednak pomimo tego, chciała bym usłyszeć od niego jakieś wyjaśnienia.

Edytowane przez _Desolation
Czas edycji: 2011-06-14 o 18:40
Stary 2011-06-14, 18:27   #19
Burberry93
Raczkowanie

To zniknij na jakiś czas ,nie odzywaj się ,a usłyszysz szybciej niż Ci się wydaje
Stary 2011-06-14, 18:38   #20
_Desolation
Zakorzenienie

Taki mam zamiar bo innego wyjścia(przynajmniej ja) nie widzę.
Mogła bym sie z nim skontaktować jakoś przez znajomych, ale po co mam robić z siebie desperatkę.
Stary 2011-06-14, 18:51   #21
mammuska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _desolation Pokaż wiadomość
taki mam zamiar bo innego wyjścia(przynajmniej ja) nie widzę.
Mogła bym sie z nim skontaktować jakoś przez znajomych, ale po co mam robić z siebie desperatkę.
bądź silna
Stary 2011-06-14, 19:01   #22
_Desolation
Zakorzenienie

Cytat:
bądź silna
dziękuje bardzo za mile słowa postaram się
Stary 2011-06-14, 19:49   #23
andzia1989r
Zakorzenienie

Koleś ma 19 lat i nawet nie skończył średniej szkoły. Nie pracuje, perspektyw na przyszłość zero. Totalnie niedojrzały małolat wyznający miłość po kilku dniach...

Nie no, naprawdę jest za kim płakać i czego żałować
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 21:56   #24
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Koleś ma 19 lat i nawet nie skończył średniej szkoły. Nie pracuje, perspektyw na przyszłość zero. Totalnie niedojrzały małolat wyznający miłość po kilku dniach...

Nie no, naprawdę jest za kim płakać i czego żałować

Przecież autorka wyjaśniła, w tym wątku ,że za nim nie płacze i nie wiązałaby i tak z nim przyszłości.
Po prostu zależało jej na jakimkolwiek wyjaśnieniu całej sprawy.
Stary 2011-06-14, 22:07   #25
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez QueenBlair Pokaż wiadomość
Przecież autorka wyjaśniła, w tym wątku ,że za nim nie płacze i nie wiązałaby i tak z nim przyszłości.
Po prostu zależało jej na jakimkolwiek wyjaśnieniu całej sprawy.

Napisała, że nie chciała z nim wiązać żadnej przyszłości, chciała by to dłużej trwało, a potem pisze, że się zakochała, że jej go brakuje itd...

Sądzę., że koleś jej przysługę zrobił. Bo ona wpadła po uszy i figa z makiem by była a nie "dobra zabawa i odstawka bo kiepski kandydat na partnera".
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 22:16   #26
_Desolation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Napisała, że nie chciała z nim wiązać żadnej przyszłości, chciała by to dłużej trwało, a potem pisze, że się zakochała, że jej go brakuje itd...

Sądzę., że koleś jej przysługę zrobił. Bo ona wpadła po uszy i figa z makiem by była a nie "dobra zabawa i odstawka bo kiepski kandydat na partnera".

Myślałam po prostu że uda mi sie z nim dobrze bawić przez jakiś czas aż nie zapomne o dawnym związku. A stało się i wpadłam - poczułam coś więcej, a on zniknął.Nie chce nikogo tutaj poniżać ale nie widze kogoś bez pracy - (bo wątpię ze bez żadnego wykształcenia znajdzie jaka kolwiek porządną prace) jako swojego męża.
Stary 2011-06-14, 23:24   #27
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam po prostu że uda mi sie z nim dobrze bawić przez jakiś czas aż nie zapomne o dawnym związku.
może chłopaczek myślał to samo...i nawet mu sie udało-twoim kosztem
olać i tyle

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 07:31   #28
201803290936
Konto usunięte

Spotykałam się z podobnym typem do tego, którego tu opisujesz. To niestety gość pt. słomiany zapał, szybkie wyznania, obietnice, po czym wycofanie się rakiem. Tamten również nie miał na tyle klasy, aby powiedzieć mi o co chodzi i zerwać wprost. Nagle mu się odwidziało, chociaż to on planował (np. wspólne wakacje, a był dopiero grudzień). Przestraszył się chyba tego, że za dużo naobiecywał i mojego zaangażowania w znajomość (coraz większego). Plus może mu się po prostu nie chciało - starać, spotykać. Powody nieważne, efekt ten sam. Omijaj takich typków szerokim łukiem, chociaż wiem - niełatwo ich odróżnić od normalnych, fajnych facetów.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 17:11   #29
_Desolation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Spotykałam się z podobnym typem do tego, którego tu opisujesz. To niestety gość pt. słomiany zapał, szybkie wyznania, obietnice, po czym wycofanie się rakiem. Tamten również nie miał na tyle klasy, aby powiedzieć mi o co chodzi i zerwać wprost. Nagle mu się odwidziało, chociaż to on planował (np. wspólne wakacje, a był dopiero grudzień). Przestraszył się chyba tego, że za dużo naobiecywał i mojego zaangażowania w znajomość (coraz większego). Plus może mu się po prostu nie chciało - starać, spotykać. Powody nieważne, efekt ten sam. Omijaj takich typków szerokim łukiem, chociaż wiem - niełatwo ich odróżnić od normalnych, fajnych facetów.
Kurcze, tacy faceci to nawet nie zasługują na kobietę. Gotuje się we mnie po prostu na samą myśl.
Stary 2011-06-15, 19:05   #30
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, tacy faceci to nawet nie zasługują na kobietę. Gotuje się we mnie po prostu na samą myśl.
We mnie też...Sama takiego poznałam...A miało być tak pięknie ;-)

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości