|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
|
|
|
|
#36242 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja nie mam pojęcia jak to jest z tym pH, więc nie pomogę. Dzięki za oklaski
![]() Postaram się teraz wkleić coś z początku CG - TAK było tydzień od rozpoczęcia nowej pielęgnacji
|
|
|
|
#36243 |
|
Zadomowienie
|
agatron77
|
|
#36244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż obawiam się że przy moich zdolnościach manualnych to wyjdzie mi fryzura a la młody Einstein Jakiej wielkości pasma nakręcasz na te papiloty? Hah, pewnie jak się uda to skończę z włosami dookoła głowy bo krótkie mam shopoholic, łaaa, nie wierzę własnym oczom ![]() Chyba znalazłam zestaw który dobrze służy moim włosom: do mycia potters z melisą, potem na ok 20-30min alterra morelowa albo bingo z algami i do stylizacji na górę pianka FC Nivei a na dół żel lniany. Błyszczą jak głupie A Amlę na parafinie udało mi sie dzisiaj o dziwo zmyc odżywką ![]() Jutro idę na łowy do Natury. Sprzedam nerkę, jak bułkę kocham, jeszcze trochę tych zakupów i sprzedam
|
|
#36245 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję, pracuj i bądź cierpliwa, a lokasy się odwdzięczą. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#36246 |
|
Raczkowanie
|
Agatron super różnica - mnie też zmotywowałaś
|
|
|
|
#36247 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój kryzys trwał całe zeszłe lato, byłam nieugięta aż się poddałam Cytat:
Cytat:
;-)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koniecznie pokaż efekt po podcinaniu! Cytat:
|
|
|
#36248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ważne jak wyjdzie, BŁAGAM WSTAW kurde, chyba pogadam z koleżanką czy nie chciałaby mi poświęcić pół dnia na robienie afro moooże sie zgodzi
|
|
|
#36249 |
|
Zakorzenienie
|
agatron
wtedy mialas tez loki ale teraz masz zadbane loki
|
|
#36250 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Wszystkie loki wstawione są przepiękne. Uwielbiam oglądać te zdjęcia
Agatron77, niesamowita zmiana .Moje włosy jakieś zmęczone, zupełnie jak ja . Mam ochotę na fryzjera, bo ciągle skarżę się na brak fryzury. Ale tył mam dłuższy niż boki i boję się, że fryzjer jeszcze bardziej mi to wytnie. Dlatego chcę zapuścić bardziej boki, a tył będę co jakiś czas sama podcinać. Tylko ciężko mi samej wycieniować tył. Pokażę Wam o co mi chodzi. Czasem nie widać tej różnicy i włosy ładnie się ułożą, a czasem nadają się tylko do upięcia (najczęściej, jeśli źle wysuszę włosy i mam wiercącą się noc). Na zdjęciach ta różnica nie jest bardzo rażąca, ale mnie denerwuje. Na dodatek na jednym zdjęciu widać(tam, gdzie zakreśliłam), że mam za mocno wycięte włosy. No i przydałoby się wycieniować tył, bo już robi się oklaptus (ale jak wycieniuje za bardzo to tył zrobi się jak firanka) . Tak sobie ponarzekałam.
|
|
|
|
#36251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zdjęcia robiłaś bez flesza, tak? Bo kurcze, błyszczą się tak ślicznie
|
|
|
#36252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#36253 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Najbardziej błyszczą po winogronowym, (z Biedronki) po masłach już tak nie błyszczą. Edit: Pierwsze zdjęcie robiłam w naturalnym świetle, ale z lampą z telefonu. Więc jednak błyszczenie jest trochę naturalne , na pewno po olejowaniu. To są zdjęcia z dziennika, w linkach są dokładnie opisane zestawy pielęgnacyjne.---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Bo wybrałam najładniejsze zdjęcia , tych gorszych raczej nie pokażę
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-06-14 o 18:42 |
||
|
|
|
#36254 |
|
Zadomowienie
|
agatron77, jaka zmiana! mam nadzieję, że moje włosy też będą kiedyś takie gładkie
![]() *Basia*, nawet jeśli w sztucznym świetle to i tak połysk godny podziwu ![]() nusia114, wstawię oczywiście, niezależnie od tego co wyjdzie a trochę się boję efektu, bo moje włosy z natury maksymalnie niepodatne na cokolwiek ![]() Jej, trzymajcie mnie, nie wytrzymam moich wstrętnych wypłowiałych włosów. Nie wytrzymam, nie wytrzymam, nie wytrzymam Nie dam rady całego lata bez farbowania znieść...
|
#36255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te wcześniej też w dechę, przygarnę i takie ![]() Ja tu po 9 (?) mcach z mocno pokracznym CG obawiam się że więcej niż loczki zauszne i uciekająca grzywka już z tych włosów nie wycisnę :/ Ale se chociaż na Was popatrzę
|
||
|
|
|
#36256 | |
|
Wtajemniczenie
|
O ja, ale piękne masz włosy teraz !!! ![]() Cytat:
albo i mniej
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#36257 |
|
Zadomowienie
|
ojp a jakie masz włoski po myciu? wracają totalnie do poprzedniej formy? czy jednak lekki skręt z tego zostaje?
|
|
#36259 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Lokaski za komplementy
![]() Basia, ale grube te Twoje loki. Piękne! No ja właśnie z tylu mam firankę, która niezbyt mi się podoba, więc nie wykluczone, że też ciachnę ją kiedyś sama - dobrze, że u nas nie widać, że coś jest krzywo przycięte, bo loki i tak robią przedziwne rzeczy. Góra z kolei jest u mnie zbyt krótka co powoduje, że jak za bardzo się unosi po podpięciu, to całość jakoś tak dziwnie mi wydłuża głowę (wizualnie oczywiście). Któraś z Was dzisiaj pisała o pomyśle ścięcia góry (przepraszam, ale nie pamiętam która), no więc u mnie to nie zdaje egzaminu i strasznie mnie wkurza. Może przestanę podpinać... Zobaczymy, jeszcze nie próbowałam. |
|
|
|
#36260 |
|
Raczkowanie
|
Ojp ja też z okolic Częstochowy to może mam bliżej tej Utopi niż dalej
Basia też z naszych okolicoh jak ja tu dawno nie byłam a nadrabiania ile miałam ![]() piękne te wasze loczki wszystkie naprawde![]() a ja mam wakacje i wiecie co jak się tak cały czas w domu, nie trzeba się do wyjścia szykować to coś zaniedbałam włosiska ![]() nie chce mi się ... należy mi się niezły kop ![]() wypadało by jakieś fotki wstawić ...ale się wstydze ![]() dziękuje jeszcze za wszystkie porady dotyczące wypadania I podrosły moje włosiska gdy są mokre są już sporo za stanik![]() i mam ochotę na fryzjera i to na takiego wizażysto-styliste ale się boje![]() dziś mi się śniło że byłam u fryzjera i mi na trzy kolory włosy pomalował
|
|
#36261 |
|
Raczkowanie
|
Nakombinowałam się z samowyzwalaczem i lustrzanką i udała się aż jedna fotka mojego ścięcia
Dziś po cebuli, masce z siemienia lnianego, myciu pottersem aloes, odżywianiu alterrą morela pszenica, b/s joanna mleko + miód i stylizacja żelem lnianym. Wyjątkowo włosy były podsuszone suszarką bo się spieszyłam, zazwyczaj tego nie robię a to zepsuło skręt |
|
|
|
#36262 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie :<
Czy masło, które ma w składzie silikon - dimethicone zostawione na noc moze nie ''zadzialac'' właśnie przez ten silikon? Ofc. rano mycie szamponem z SLS. Byłabym wdzięczna za odp. na to głupie pytanie
|
|
|
|
#36263 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troszkę objętościowo są mniejsze, jedynie leciutko się gdzieniegdzie skręt rozluźnił, ale ciągle są tak mocno poskręcane Planuję umyć w piątek ![]() Cytat:
Tyle zajmuje mi ściąganie + jeszcze muszę je trochę porozdzielać, żeby objętość zwiększyć ![]() Cytat:
Czego się wstydzisz ? Nas ? ![]() Oo, a gdzie dokładniej mieszkasz ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|||
|
|
|
#36264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT sorki nie doczytałam ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Jakie masło? Zależy co ma oprócz tego silkonu i ile. Jak niewiele to nie ma sensu bo wszystko spłynie z SLSem. Jak dużo dobrego i mało silikona to warto, a zmyć można czymś łagodniejszym.To nie Ty Mypę kupowałaś? Ona na oko zła nie jest. Jaj nie urywa ale wszystko co dobre przed silikonem.
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-06-14 o 23:15 |
||
|
|
|
#36265 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, dzis pierwszy raz uzylam alterry morelowej. Jakies czary! jak na moje fale to mam niezle loki
Jesli ten efekt nie bedzie jednorazowy, to wrzuce jakies zdjecia (dzis juz nie dam rady).dobranoc
|
|
|
|
#36266 |
|
Zadomowienie
|
O boru najzieleńszy! Skończyłam nawijac włosy na te aluminiowe papiloty i jestem w takim stanie psychicznym, że mogłabym wyjśc na ulicę i strzelac do czego popadnie. Do tego na myśl o aluminium robi mi się słabo. Mam nadzieję że chociaż coś z tego wyjdzie
![]() Może do jutra mi przejdzie, a teraz idę spac, mogę się założyc że przyśnią mi się zwoje folii...
|
#36267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekam na efekty, wrzuć jutro zdjęcia Jestem ciekawa jak Ci to wyjdzie
|
|
|
|
#36268 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczny, naoglądałam się cudnych włosów w wątku pokażcie swoje włosy...i nie chcę mieć już takich beznadziejnych jakie są teraz
![]() tylko nie wiem czy to dobre miejsce, kręcone włosy zawsze kojarzyły mi się z włosami grubymi, gęstymi i suchymi, wiem, że pielęgnacją można wiele osiągnąć moje są raczej liche, niestety przetłuszczające się, niby nie są kręcone, ale wykręcają się na różne strony, zwłaszcza przy wilgotnym powietrzu przy twarzy, co doprowadza mnie do szewskiej pasji...nie wiem jak sobie z nimi radzić, bo są takie niedookreślone ![]() jeśli zechcecie mnie przyjąć do wątku i udzielić pierwszych rad laikowi będę wniebowzięta mam jedno pytanie na początek: czy takie włosy to materiał na fale? czy raczej męczyć je w odwrotnym kierunku? a teraz i w najbliższym czasie zagłębię się w lekturę podstaw wątku (nie usuwam buzi, bo te zdjęcia były publikowane na MM już), zdjęcie z tyłu mogę jeszcze zrobić, jeśli to pomoże w ocenie 1. maj 2010, naturalne, tylko wysuszone, chyba było dość wilgotno 2. sierpień 2010, pomalowane castingiem, chyba trochę przesuszone 3. teraz po wyprostowaniu na szczotkę, zaraz po farbowaniu farbą trwałą 4. teraz na drugi dzień po myciu i dniu noszenia, padało wtedy myję włosy codziennie/co dwa dni, zawsze suszę włosy suszarką, czasami układam na szczotkę, bardzo rzadko prostuję, zawsze używam odżywki, nie wiem co jeszcze napisać... ![]() EDIT: jeżeli jest taka potrzeba mogę się podjąć tłumaczenia artykułów po angielsku, na tyle na ile zdołam
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-15 o 00:29 |
|
|
|
#36269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tu widzę materiał na przyjemniutkie fale w stylu bałagan. Cytat:
Dobrana pielęgnacja powinna pomóc Ci okiełznać humory włosów Czytaj FAQ i Pigułkę z 1szego postu tego wątku, pewnie trzeba będzie kilka razy. W kwestii zmiany pielęgnacji polecam zajrzeć do Dziennika regeneracji i wyszukać kogoś z delikatnymi włosami i z podobnym skalpem. |
||
|
|
|
#36270 |
|
Zadomowienie
|
Cóż, z racji moich zdolności manualnych, a raczej ich braku wyszło jak wyszło. Cały tył mi się w nocy rozkręcił, papiloty pospadały (a jakże...) więc włosy musiałam spiąc, ale ogólnie z efektu jestem bardzo zadowolona.
Przy nakręcaniu mało mnie szlag nie trafił, przy rozkręcaniu też, ale mnie trafia o wszystko, więc norma ![]() A teraz pochwalę się efektami: tak było po rozkręceniu: http://i54.tinypic.com/opww1k.jpg a tak jest teraz http://i53.tinypic.com/sgrbih.jpg Bardzo przepraszam, że te zdjęcia to w takiej formie, ale nie mogę ich wstawic inaczej, nie wiem co się dzieje
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-06-15 o 09:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

ja na głowę kładłam chyba wszystko co jest w domu 

wtedy mialas tez loki ale teraz masz zadbane loki 
Nie dam rady całego lata bez farbowania znieść...

Planuję umyć w piątek