Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1209 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 16:37   #36241
doti8
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Wiesz to dalej o niczym nie przesądza ja na głowę kładłam chyba wszystko co jest w domu Olejek pod prysznic, żel do demakijażu, glinka
Nie ukrywam, że pomysł z żelem do demakijażu też mi się podoba Akurat żel mi się kończy więc byłoby 2in1
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:44   #36242
agatron77
Raczkowanie

Dziewczyny, ja nie mam pojęcia jak to jest z tym pH, więc nie pomogę. Dzięki za oklaski
Postaram się teraz wkleić coś z początku CG - TAK było tydzień od rozpoczęcia nowej pielęgnacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0618_1024x768.jpg (89,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0624_1024x768.jpg (96,4 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0633_1024x768.jpg (90,9 KB, 60 załadowań)
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:48   #36243
nusia114
Zadomowienie

agatron77 nie mogę się napatrzeć, też chciałabym zobaczyć taką różnicę u siebie niebawem

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:48   #36244
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Niedaleko Częstochowy
Zrób, zrób i wrzuć foto ! Ja jestem ciekawa jakby jakaś inna dziewczyna wyglądała w takim włosach, bo szczerze, nie pamiętam, kiedy ostatni raz widziałam kogoś z taką fryzurą (nie liczę ciemnoskórych dziewczyn w Anglii oczywiście )
Dzisiaj kupuję folię aluminiową i zabieram się za kręcenie Chociaż obawiam się że przy moich zdolnościach manualnych to wyjdzie mi fryzura a la młody Einstein

Jakiej wielkości pasma nakręcasz na te papiloty?

Hah, pewnie jak się uda to skończę z włosami dookoła głowy bo krótkie mam

shopoholic, łaaa, nie wierzę własnym oczom

Chyba znalazłam zestaw który dobrze służy moim włosom: do mycia potters z melisą, potem na ok 20-30min alterra morelowa albo bingo z algami i do stylizacji na górę pianka FC Nivei a na dół żel lniany. Błyszczą jak głupie A Amlę na parafinie udało mi sie dzisiaj o dziwo zmyc odżywką

Jutro idę na łowy do Natury. Sprzedam nerkę, jak bułkę kocham, jeszcze trochę tych zakupów i sprzedam

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 17:04   #36245
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
agatron77 nie mogę się napatrzeć, też chciałabym zobaczyć taką różnicę u siebie niebawem
Boszzzzz, jak zobaczyłam te zdjęcia sprzed 3 miesięcy, to się załamałam. NIEZŁY ZE MNIE KOŁTUN W sumie dobry pomysł z tymi zdjęciami WTEDY i TERAZ - sama siebie zmotywowałam do dalszej pielęgnacji

Dziękuję, pracuj i bądź cierpliwa, a lokasy się odwdzięczą.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

Jutro idę na łowy do Natury. Sprzedam nerkę, jak bułkę kocham, jeszcze trochę tych zakupów i sprzedam
Stary 2011-06-14, 17:24   #36246
doti8
Raczkowanie

Agatron super różnica - mnie też zmotywowałaś
Stary 2011-06-14, 17:41   #36247
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
Dlaczego tak się dzieje? Na początku pielęgnacji bylo lepiej;(
Ogólnie dzisiaj mam koszmarny dzień... stłukłam jedną stopę, drugą poparzyłam i wbiłam sobie nóż w rękę;(
Może się buntują? Kryzys włosowy. Przetrzymaj Mój kryzys trwał całe zeszłe lato, byłam nieugięta aż się poddałam

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A jakich żeli próbowałaś? Bo może iść albo o polimery kationowe zawarte w TBS i piance albo o jakieś emolienty.
Żel to standardowo: lniany i Ariste z fioletową nakrętką. Może nie do końca tak, że nie służy, ale znacznie lepiej włosy mi reagują na TBS i piankę.

Cytat:
Moje włosy na sucho nie zniosą żelu, ale na mokro owszem. Tymczasem na morko nie pasuje im TBS ani nic kremowego, a na sucho wariują z radości. Takie mają zachcianki - rozpieściłam je
No jak dziadowskie bicze je rozpuściłaś ;-)

Cytat:
O proszę! To dla kręconych jest jeszcze łatwiej, bo nie musi być prostych linii. Tniesz poszczególne kosmyki na sucho.
Nie kuś, bo do łazienki mam niedaleko, i dodatkowo wiem gdzie nożyczki

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
MaybeTomorrow - czy to Ty pisałaś, że jesteś moją włosową siostrą? Bo jak patrzę na Twoje zdjęcia to właśnie to sobie myślę Normalnie, w niektórych miejscach, jakbym swoje oglądała A o takim efekcie marzę
Si, to byłam ja Siostro
Koniecznie pokaż efekt po podcinaniu!

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Boszzzzz, jak zobaczyłam te zdjęcia sprzed 3 miesięcy, to się załamałam. NIEZŁY ZE MNIE KOŁTUN W sumie dobry pomysł z tymi zdjęciami WTEDY i TERAZ - sama siebie zmotywowałam do dalszej pielęgnacji
Różnica między before&after jest kolosalna!!! Po prostu padam na kolana jakie cuda Ci z nich wyszły!!!
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 17:55   #36248
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj kupuję folię aluminiową i zabieram się za kręcenie Chociaż obawiam się że przy moich zdolnościach manualnych to wyjdzie mi fryzura a la młody Einstein

shopoholic, łaaa, nie wierzę własnym oczom

Chyba znalazłam zestaw który dobrze służy moim włosom: do mycia potters z melisą, potem na ok 20-30min alterra morelowa albo bingo z algami i do stylizacji na górę pianka FC Nivei a na dół żel lniany. Błyszczą jak głupie A Amlę na parafinie udało mi sie dzisiaj o dziwo zmyc odżywką

Nie mogę się doczekac fotek nie ważne jak wyjdzie, BŁAGAM WSTAW kurde, chyba pogadam z koleżanką czy nie chciałaby mi poświęcić pół dnia na robienie afro moooże sie zgodzi

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-14, 18:10   #36249
caskada
Zakorzenienie

agatron wtedy mialas tez loki ale teraz masz zadbane loki
Stary 2011-06-14, 18:13   #36250
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Wszystkie loki wstawione są przepiękne. Uwielbiam oglądać te zdjęcia. To ogromna motywacja.

Agatron77, niesamowita zmiana.

Moje włosy jakieś zmęczone, zupełnie jak ja. Mam ochotę na fryzjera, bo ciągle skarżę się na brak fryzury.
Ale tył mam dłuższy niż boki i boję się, że fryzjer jeszcze bardziej mi to wytnie. Dlatego chcę zapuścić bardziej boki, a tył będę co jakiś czas sama podcinać. Tylko ciężko mi samej wycieniować tył.

Pokażę Wam o co mi chodzi. Czasem nie widać tej różnicy i włosy ładnie się ułożą, a czasem nadają się tylko do upięcia (najczęściej, jeśli źle wysuszę włosy i mam wiercącą się noc).
Na zdjęciach ta różnica nie jest bardzo rażąca, ale mnie denerwuje. Na dodatek na jednym zdjęciu widać(tam, gdzie zakreśliłam), że mam za mocno wycięte włosy. No i przydałoby się wycieniować tył, bo już robi się oklaptus (ale jak wycieniuje za bardzo to tył zrobi się jak firanka). Tak sobie ponarzekałam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (36,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu1.jpg (57,9 KB, 43 załadowań)

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 18:31   #36251
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Wszystkie loki wstawione są przepiękne. Uwielbiam oglądać te zdjęcia. To ogromna motywacja.

Moje włosy jakieś zmęczone, zupełnie jak ja. Mam ochotę na fryzjera, bo ciągle skarżę się na brak fryzury.
Ale tył mam dłuższy niż boki i boję się, że fryzjer jeszcze bardziej mi to wytnie. Dlatego chcę zapuścić bardziej boki, a tył będę co jakiś czas sama podcinać. Tylko ciężko mi samej wycieniować tył.

Pokażę Wam o co mi chodzi. Czasem nie widać tej różnicy i włosy ładnie się ułożą, a czasem nadają się tylko do upięcia (najczęściej, jeśli źle wysuszę włosy i mam wiercącą się noc).
Na zdjęciach ta różnica nie jest bardzo rażąca, ale mnie denerwuje. Na dodatek na jednym zdjęciu widać(tam, gdzie zakreśliłam), że mam za mocno wycięte włosy. No i przydałoby się wycieniować tył, bo już robi się oklaptus (ale jak wycieniuje za bardzo to tył zrobi się jak firanka). Tak sobie ponarzekałam.
Ja niby nie należę do tych co tu tak wspaniale radzą, ale moim zdaniem trzeba właśnie podcinać te z tyłu, bo jednak róznica z tymi z boku jest
A zdjęcia robiłaś bez flesza, tak? Bo kurcze, błyszczą się tak ślicznie niby wyglądają na zdjęcia bez flesza, ale jak uzyskałaś efekt tak błyszczących włosów?

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-14, 18:35   #36252
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

wow na co tu narzekac jakie loczyska grube rownomierne no no ...
Stary 2011-06-14, 18:43   #36253
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Ja niby nie należę do tych co tu tak wspaniale radzą, ale moim zdaniem trzeba właśnie podcinać te z tyłu, bo jednak róznica z tymi z boku jest
Podcinam z tyłu, niedawno nawet to robiłam, ale różnica ciągle jest. A nie chcę radykalnie od razu obciąć tyłu.
Cytat:
A zdjęcia robiłaś bez flesza, tak? Bo kurcze, błyszczą się tak ślicznie niby wyglądają na zdjęcia bez flesza, ale jak uzyskałaś efekt tak błyszczących włosów?
Zdjęcia robiłam z telefonu, z lampą w sztucznym świetle łazienkowym, więc naturalnie aż tak nie błyszczą. Ale to są zdjęcia po olejowaniu, a wtedy zawsze bardziej mi błyszczą niż zwykle.
Najbardziej błyszczą po winogronowym, (z Biedronki) po masłach już tak nie błyszczą.

Edit:
Pierwsze zdjęcie robiłam w naturalnym świetle, ale z lampą z telefonu. Więc jednak błyszczenie jest trochę naturalne, na pewno po olejowaniu. To są zdjęcia z dziennika, w linkach są dokładnie opisane zestawy pielęgnacyjne.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
wow na co tu narzekac jakie loczyska grube rownomierne no no ...
Bo wybrałam najładniejsze zdjęcia, tych gorszych raczej nie pokażę

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-06-14 o 18:42
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 18:49   #36254
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

agatron77, jaka zmiana! mam nadzieję, że moje włosy też będą kiedyś takie gładkie

*Basia*
, nawet jeśli w sztucznym świetle to i tak połysk godny podziwu

nusia114, wstawię oczywiście, niezależnie od tego co wyjdzie a trochę się boję efektu, bo moje włosy z natury maksymalnie niepodatne na cokolwiek

Jej, trzymajcie mnie, nie wytrzymam moich wstrętnych wypłowiałych włosów. Nie wytrzymam, nie wytrzymam, nie wytrzymam Nie dam rady całego lata bez farbowania znieść...

Stary 2011-06-14, 18:52   #36255
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Wczoraj w Rossmanie widziałam spray ochronny do włosów, Sun Ozon czy jakoś tak Szukałam w KWC ale tam jest inny skład, bo w tym co ja widziałam wiem, że na pewno był Dimethicone. Stosował może ktoś?
W którymś słonecznym widziałam wysoko alk. Uważać
Cytat:
Postaram się teraz wkleić coś z początku CG - TAK było tydzień od rozpoczęcia nowej pielęgnacji

Te wcześniej też w dechę, przygarnę i takie

Ja tu po 9 (?) mcach z mocno pokracznym CG obawiam się że więcej niż loczki zauszne i uciekająca grzywka już z tych włosów nie wycisnę :/ Ale se chociaż na Was popatrzę

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 19:37   #36256
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Lokaski, wstawiam swoje zdjęcia z wczoraj.

O ja, ale piękne masz włosy teraz !!! 3 miesiące temu, rzeczywiście, nie wyglądały najlepiej, ale teraz ! Jestem pod wrażeniem, oby tak dalej !

Cytat:

Jak chcę mieć takie cieniutkie to tak z 2 cm może ma takie pasemko albo i mniej Zawsze na oko robię

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:00   #36257
nusia114
Zadomowienie

ojp a jakie masz włoski po myciu? wracają totalnie do poprzedniej formy? czy jednak lekki skręt z tego zostaje?

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-14, 21:24   #36258
winyl
Zakorzenienie

Nie nadążam za wątkiem.

ojp a dużo czasu zajmuje Ci odwijanie tych włosów?

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:49   #36259
agatron77
Raczkowanie

Dzięki Lokaski za komplementy W sumie sama się zdziwiłam poprawą kondycji włosów, bo wiem, że nie robię dla nich tyle ile powinnam. Widocznie i tak im się podoba

Basia, ale grube te Twoje loki. Piękne!
No ja właśnie z tylu mam firankę, która niezbyt mi się podoba, więc nie wykluczone, że też ciachnę ją kiedyś sama - dobrze, że u nas nie widać, że coś jest krzywo przycięte, bo loki i tak robią przedziwne rzeczy.
Góra z kolei jest u mnie zbyt krótka co powoduje, że jak za bardzo się unosi po podpięciu, to całość jakoś tak dziwnie mi wydłuża głowę (wizualnie oczywiście). Któraś z Was dzisiaj pisała o pomyśle ścięcia góry (przepraszam, ale nie pamiętam która), no więc u mnie to nie zdaje egzaminu i strasznie mnie wkurza. Może przestanę podpinać... Zobaczymy, jeszcze nie próbowałam.
Stary 2011-06-14, 21:49   #36260
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Ojp ja też z okolic Częstochowy to może mam bliżej tej Utopi niż dalej Basia też z naszych okolic

oh jak ja tu dawno nie byłam a nadrabiania ile miałam
piękne te wasze loczki wszystkie naprawde

a ja mam wakacje i wiecie co jak się tak cały czas w domu, nie trzeba się do wyjścia szykować to coś zaniedbałam włosiska
nie chce mi się ... należy mi się niezły kop

wypadało by jakieś fotki wstawić ...ale się wstydze

dziękuje jeszcze za wszystkie porady dotyczące wypadania już mniej wypadają
I podrosły moje włosiska gdy są mokre są już sporo za stanik
i mam ochotę na fryzjera i to na takiego wizażysto-styliste ale się boje

dziś mi się śniło że byłam u fryzjera i mi na trzy kolory włosy pomalował i jak tu się wybrać do fryzjera kiedy ja w takich stanach lękowych żyje?

Kręconowłosa skręt włosów 3a (chcę albo skręt 3b albo fale)
Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać.

Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką
oollaa_1_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:09   #36261
doti8
Raczkowanie

Nakombinowałam się z samowyzwalaczem i lustrzanką i udała się aż jedna fotka mojego ścięcia Ogólnie szału nie ma, ale tak przeczekam lato a po nim wybiorę się do fryzjera.
Dziś po cebuli, masce z siemienia lnianego, myciu pottersem aloes, odżywianiu alterrą morela pszenica, b/s joanna mleko + miód i stylizacja żelem lnianym. Wyjątkowo włosy były podsuszone suszarką bo się spieszyłam, zazwyczaj tego nie robię a to zepsuło skręt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5520małe.jpg (55,0 KB, 58 załadowań)
Stary 2011-06-14, 22:18   #36262
shopoholic
Rozeznanie

Mam pytanie :<
Czy masło, które ma w składzie silikon - dimethicone zostawione na noc moze nie ''zadzialac'' właśnie przez ten silikon? Ofc. rano mycie szamponem z SLS. Byłabym wdzięczna za odp. na to głupie pytanie
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:22   #36263
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
ojp a jakie masz włoski po myciu? wracają totalnie do poprzedniej formy? czy jednak lekki skręt z tego zostaje?
Ja jestem mega zdziwiona, bo jak kiedyś robiłam (zanim zaczęłam odpowiednio włosy pielęgnować) to w tym samym dniu już mi te loczki "siadały", na drugi dzień miałam pofalowane w połowie, ale skręcone nadal na końcach i tak to się trzymało przez 2-3 dni jeszcze, aż do umycia. A teraz nadal mam takie loczki Troszkę objętościowo są mniejsze, jedynie leciutko się gdzieniegdzie skręt rozluźnił, ale ciągle są tak mocno poskręcane A po umyciu pewnie będą normalne Planuję umyć w piątek

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
To zależy ile mam tych papilotków. Przy około 30 sztukach, to gdzieś z 15-20 min, a ostatnio przy około 60-70 siedziałam chyba z 40 min Tyle zajmuje mi ściąganie + jeszcze muszę je trochę porozdzielać, żeby objętość zwiększyć

Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość
Ojp ja też z okolic Częstochowy to może mam bliżej tej Utopi niż dalej Basia też z naszych okolic

wypadało by jakieś fotki wstawić ...ale się wstydze

Czego się wstydzisz ? Nas ?

Oo, a gdzie dokładniej mieszkasz ?

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2011-06-14, 23:14   #36264
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Odpowiem za nią: ok 2 godziny
EDIT sorki nie doczytałam

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
Mam pytanie :<
Czy masło, które ma w składzie silikon - dimethicone zostawione na noc moze nie ''zadzialac'' właśnie przez ten silikon? Ofc. rano mycie szamponem z SLS. Byłabym wdzięczna za odp. na to głupie pytanie
Nie takie głupie i nie takie proste Jakie masło? Zależy co ma oprócz tego silkonu i ile. Jak niewiele to nie ma sensu bo wszystko spłynie z SLSem. Jak dużo dobrego i mało silikona to warto, a zmyć można czymś łagodniejszym.

To nie Ty Mypę kupowałaś? Ona na oko zła nie jest. Jaj nie urywa ale wszystko co dobre przed silikonem.

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-06-14 o 23:15
Stary 2011-06-14, 23:16   #36265
miyata
Przyczajenie

Dziewczyny, dzis pierwszy raz uzylam alterry morelowej. Jakies czary! jak na moje fale to mam niezle loki Jesli ten efekt nie bedzie jednorazowy, to wrzuce jakies zdjecia (dzis juz nie dam rady).

dobranoc
miyata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 23:41   #36266
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

O boru najzieleńszy! Skończyłam nawijac włosy na te aluminiowe papiloty i jestem w takim stanie psychicznym, że mogłabym wyjśc na ulicę i strzelac do czego popadnie. Do tego na myśl o aluminium robi mi się słabo. Mam nadzieję że chociaż coś z tego wyjdzie

Może do jutra mi przejdzie, a teraz idę spac, mogę się założyc że przyśnią mi się zwoje folii...

Stary 2011-06-15, 00:03   #36267
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
O boru najzieleńszy! Skończyłam nawijac włosy na te aluminiowe papiloty i jestem w takim stanie psychicznym, że mogłabym wyjśc na ulicę i strzelac do czego popadnie. Do tego na myśl o aluminium robi mi się słabo. Mam nadzieję że chociaż coś z tego wyjdzie

Może do jutra mi przejdzie, a teraz idę spac, mogę się założyc że przyśnią mi się zwoje folii...

Czekam na efekty, wrzuć jutro zdjęcia Jestem ciekawa jak Ci to wyjdzie

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2011-06-15, 00:21   #36268
Maliniarka
Zakorzenienie

hej dziewczny, naoglądałam się cudnych włosów w wątku pokażcie swoje włosy...i nie chcę mieć już takich beznadziejnych jakie są teraz

tylko nie wiem czy to dobre miejsce, kręcone włosy zawsze kojarzyły mi się z włosami grubymi, gęstymi i suchymi, wiem, że pielęgnacją można wiele osiągnąć

moje są raczej liche, niestety przetłuszczające się, niby nie są kręcone, ale wykręcają się na różne strony, zwłaszcza przy wilgotnym powietrzu przy twarzy, co doprowadza mnie do szewskiej pasji...nie wiem jak sobie z nimi radzić, bo są takie niedookreślone

jeśli zechcecie mnie przyjąć do wątku i udzielić pierwszych rad laikowi będę wniebowzięta
mam jedno pytanie na początek:
czy takie włosy to materiał na fale? czy raczej męczyć je w odwrotnym kierunku?

a teraz i w najbliższym czasie zagłębię się w lekturę podstaw wątku
(nie usuwam buzi, bo te zdjęcia były publikowane na MM już), zdjęcie z tyłu mogę jeszcze zrobić, jeśli to pomoże w ocenie

1. maj 2010, naturalne, tylko wysuszone, chyba było dość wilgotno
2. sierpień 2010, pomalowane castingiem, chyba trochę przesuszone
3. teraz po wyprostowaniu na szczotkę, zaraz po farbowaniu farbą trwałą
4. teraz na drugi dzień po myciu i dniu noszenia, padało wtedy

myję włosy codziennie/co dwa dni, zawsze suszę włosy suszarką, czasami układam na szczotkę, bardzo rzadko prostuję, zawsze używam odżywki, nie wiem co jeszcze napisać...

EDIT: jeżeli jest taka potrzeba mogę się podjąć tłumaczenia artykułów po angielsku, na tyle na ile zdołam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maliniak nudny.jpg (50,6 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maliniak nudny (4).jpg (48,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg linerek (3).jpg (57,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kudły.jpg (72,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg usta.jpg (72,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg usta (3).jpg (47,3 KB, 53 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-06-15 o 00:29
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 01:06   #36269
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
hej dziewczny, naoglądałam się cudnych włosów w wątku pokażcie swoje włosy...i nie chcę mieć już takich beznadziejnych jakie są teraz
witaj
Ja tu widzę materiał na przyjemniutkie fale w stylu bałagan.
Cytat:
tylko nie wiem czy to dobre miejsce, kręcone włosy zawsze kojarzyły mi się z włosami grubymi, gęstymi i suchymi, wiem, że pielęgnacją można wiele osiągnąć
Każdy typ włosów może być falowany
Dobrana pielęgnacja powinna pomóc Ci okiełznać humory włosów
Czytaj FAQ i Pigułkę z 1szego postu tego wątku, pewnie trzeba będzie kilka razy. W kwestii zmiany pielęgnacji polecam zajrzeć do Dziennika regeneracji i wyszukać kogoś z delikatnymi włosami i z podobnym skalpem.

Stary 2011-06-15, 08:55   #36270
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cóż, z racji moich zdolności manualnych, a raczej ich braku wyszło jak wyszło. Cały tył mi się w nocy rozkręcił, papiloty pospadały (a jakże...) więc włosy musiałam spiąc, ale ogólnie z efektu jestem bardzo zadowolona.

Przy nakręcaniu mało mnie szlag nie trafił, przy rozkręcaniu też, ale mnie trafia o wszystko, więc norma

A teraz pochwalę się efektami:
tak było po rozkręceniu:
http://i54.tinypic.com/opww1k.jpg

a tak jest teraz
http://i53.tinypic.com/sgrbih.jpg

Bardzo przepraszam, że te zdjęcia to w takiej formie, ale nie mogę ich wstawic inaczej, nie wiem co się dzieje

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-06-15 o 09:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości