|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4051 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
. powodzenia ¿yczê. jad³ospis jest ca³kiem fajny, chocia¿ kilka rzeczy bym zmieni³a jak wy¿ej ^^.
|
|
|
|
|
#4052 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
) tak tyje mam jeszcze 8 kg ... wiem ze to sporo, ale musze dac rade... ) to ja jeszcze postaram sie podorzucac cos od jutra chociaz na raz pewnie za duzo nie dam rady ale zawsze cos
|
|
#4053 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 165
|
Ja dzisiaj:
7.00 -150g jogurtu 'gratka' -30g p³atków fit -pomidor 10.00 i 13.00 Po ma³ej kanapce z:- bia³ego chleba (nie by³o innego) z mas³em, plastrem szynki i plasterkiem pomidorka o 13.00 jeszcze kefir 150g ³y¿eczka miodu(do wody z cytrynk±) 15.30 omlet z 2jajek, pora,pietruchy,sa³aty i szczypiorka (w niewielkich ilo¶ciach) sma¿ony na oliwie z oliwek Kolacja- reszta jogurtu 150g i gar¶æ p³atków, 15 truskawek, 2kromki chebka waza ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Mam nadziejê ze ktos skorygujê moj± dietkê. Dzxi¶ bardzo siê pilnowa³am. Motywowa³ mnie ten dzisiejszy spis To mój pierwszy raz wiec proszê o karcenie i wytykanie b³êdów
|
#4054 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Moje dzisiejsze U:
1. owsianka z Danio orzechowym, orzechami laskowymi i rodzynkami. 2. ciê¿ka, pod³u¿na i ciemna bu³ka z ziarnami z mas³em, polêdwic± sopock±, papryk± i sa³at±. 3. talerz sma¿onych na ma¶le pe³noziarnistych pierogów ze szpinakiem, twarogiem i serem ¿ó³tym. 4. du¿a szklanka koktajlu bananowo-czekoladowego(gorzka czekolada)z rodzynkami na ma¶lance 3,8%. 5. puszka makreli w sosie pomidorowym, kromka ciê¿kiego chleba ¿ytniego z mas³em. po: marchewka, herbata owocowa. zerknie kto¶?
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-06-13 o 21:33 |
|
|
|
#4055 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
wrzucam moje letnie P
Sniadanie:3 kromki sitkowego z mas³em, serem bia³ym szczypiorkiem, kawa czarna 2 ¶biadanie: dro¿d¿ówka z budyniem, kakao na mleku 2% obiad: zupa pomidorowa z makaronem( sporo) szasz³yk drobiowy, pó³ woerczka ryzu br±zpowego miseczka sa³atki coca cola light(innej nie pijê bo bol± mnie po nich zêby )podwieczorek: miseczka truskawek ze ¶mietan± i cynamonem kolacja: 2 kromki razowca z mas³em, serek wiejski z pomidorem, oregano i innymi przyprawami gar¶æ popcornu ![]() oceni kto¶??? |
|
|
|
#4056 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 721
|
Cytat:
a zreszta niewazne, ocenie jak redukcjê, bo ilo¶ciowo na to wygl±da ogólnie jad³ospis s³aby, ma³o, prawie nic warto¶ciowego, same przetworzone produkty z cukrem, je¿eli chcesz na tym schudn±æ to powodzenia. widaæ, ¿e zosta³a¶ z³apana w sid³a reklamy, gdzie wystarczy tylko napis 'fit' na produkcie i ju¿ dziewczyny mysl±, ¿e jedz±c to schudn±, a sk³adu to nikt nie przeczyta
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2011-06-13 o 21:52 |
|
|
|
|
#4057 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
Cytat:
najbardziej zazdroszczê pierogów, musia³y byæ boskie ![]() moje wczorajsze... U? I owsianka: 5 ³y¿ek p³atków, serek wiejski, jab³ko, ³y¿eczka kakao; kawa z mlekiem i s³odzikiem w miêdzyczasie wpad³o jajko na twardo i kawa³ek babki piaskowej II ry¿ dziki z "past±" z tuñczyka [twaróg pó³t³usty, pó³ puszki tuñczyka ods±czonego z oleju, pomidor, zio³a prowansalskie, pieprz] - mnie smakowa³o [rodzina jad³a gulasz, na który nie mia³am ochoty wiêc musia³am kombinowaæ]III deser: owoce z ga³k± lodów bakaliowych i bit± ¶mietan± oraz kilkoma bezami [wielko¶ci po³owy standardowej bezy ], kwa¶na lemoniada IV dwie kromki razowca: z serem ¿ó³tym, szynk± i ogórkiem oraz z "past±" z obiadu oceni kto¶?
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 439
|
Raczej U.
- bezcukrowe musli orkiszowe z mlekiem, wkrojonym bananem, miodem i otrêbami; kawa z mlekiem; - du¿a pier¶ z kurczaka na parze, po³owa opakowania warzyw na patelniê (ziemniaki, cukinia, fasolka szparagowa, cebulka, papryka, kukurydza); - miseczka poziomek, spora porcja lodów bakaliowych & pomarañczowych; - kilka chrupkich ¿ytnich chlebków, ca³y twaro¿ek wiejski z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami zielonymi & czarnymi. Bardzo proszê o komentarz.
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
|
|
#4060 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Dzisiejsze P
![]() I pancakes z twaro¿kiem, miodem i migdalami [dziwne ale nie lubie miodu, smakuje mi tylko w wersji na pancakesach ]II 2 ga³ki pysznych lodów i jogurt z ziarnami 300g III zupa pomidorowa z makaronem + pó³ woreczka br±zowego ry¿u i kofta egipska zapiekana w srodku z oscypkiem IV pucharek domowych lodów smietankowo truskawkowych ze swiezymi truskawkami V wiejski z ogórkiem, kalarepk± i szczypiorkiem + duza kroma razowego chleba z wêdlin±, ma³y kawalek sernika bo juz wiecej nie wcisnêlam ![]() i jak?
|
|
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- Cytat:
Zaraz przeczytam, ze jesz kotyd¿ cziz i kjukamber :-/
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
Moje dzisiejsze R:
Santos,rzucisz okiem?Inne ocenki tez mile widziane ![]() Troche sliwek suszonych na czczo,kawa cwiczenia: abs na brzuch,ramiona+ciezarki,b ieg ok 40 minut Sniadanie: omlet ze szpinakiem ,pomidorami,drobiowa szynka(plaster),swieza bazylia i mozzarella,przyprawiony ziolami prowansalskimi , winogrono ciemne i zielone IISniadanie: placuszki owsiane z zurawina,jablko,na to troszke migdalow Obiad: dorsz wedzony(ostatnio sie zakochalam w tej rybce Podwieczorek: wiesniak z wisniami,posypany blonnikiem jablkowym,dosypane orzechy nerkowca Kolacja: mysle,ze bedzie serek homo z jogurtem naturalnym,jajo gotowane plus warzywo w ciagu dnia minimum 2 l wody,zielona herbata,koperkowa,2 kawy,jedna czarna a druga z mleczkiem Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2011-06-14 o 09:30 |
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
pankejki (spolszczona nazwa co prawda brzmi koszmarnie) to nie nale¶niki, ró¿ni± siê struktur±, kszta³tem, sk³adem
|
|
|
|
#4065 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepis jest na blogu, jak co¶. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
poza tym nale¶niki to zwyk³e placki, które siê smaruje, a do ciasta na pancakes mo¿na wrzuciæ chocia¿by banana i sma¿yæ go we wnêtrzu placków. Je mo¿na prêdzej nazwaæ racuchami, bo nale¶niki to to s±, ale amerykañskie.
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 339
|
Cytat:
wiêc powodzenia
|
|
|
#4067 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Moje wczorajsze Utrzymanie:
¶niadanie: kasza jaglana gotowana na wodzie, z dodatkiem banana, fioletowych winogron, z pokruszonymi nerkowcami i serkiem wiejskim & kawa z mlekiem II ¶niadanie: bu³ka orkiszowa z siemieniem lnianym, z mas³em, rukol±, szynk± wieprzow±, awokado i papryk± czerwon± obiad: porcja kurczaka w curry, oregano i bazyli; porcja br±zowego ry¿u z duszon± kukurydz± i papryk±; porcja bak³a¿ana duszonego w pomidorach z oliw± z oliwek podwieczorek: smoothie z mro¿onego banana, truskawek, mleka i kostek lodu (du¿a szklanka - 0,5 l) & miseczka czere¶ni; kubek herbaty marakuja-malina kolacja: dwie kromki ciê¿kiego razowca z mas³em, rukol±, szynk± drobiow±, jajkiem na twardo i koperkiem; sa³atka z du¿ego pomidora i ogórków kiszonych + 2 l wody mineralnej, sporo ³a¿enia & 0,5 h pilatesu
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 996
|
Cytat:
jak zawsze idealnie |
|
|
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Próbujê znowu... Dzisiejsza Erka
1. Jajecznica z 3 jaj, na ma¶le z kawa³kiem kie³baski, cebulk±, po³ow± pomidora sypnieta szczypiorkiem - miseczka czere¶ni - gar¶æ migda³ów 2. Serek wiejski 200g z startym zielonym jab³kiem, ³y¿k± rodzynek, dwiema ³y¿kami p³atków owsianych, cynamonem 3. Pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego, pier¶ z kurczaka usma¿ona na kapce oliwy trening obwodowy, po nim z 45 min bie¿ni b±d¼ roweru. 4. Tuñczyk w/s/w z ogórkiem ma³osolnym
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady, to napiszcie grube nalesniki albo nalesniki w stylu x. Pancakes po angl. tez sie miedzy soba roznia, a maja jedna nazwe.
|
|
#4071 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
o santos, wrócias! wszystko juz ok?
moglabys cos powiedziec o moim u? (bezmiesne) sn-micha podgotowanych czeresni z wlasnego drzewa z p³atkami migda³owymi (duuuuzo) serkiem wiejskim i zwyklymi surowymi czeresniami 2sn-ulubiona kawa mrozona (duzo lodu, lycha presidenta, kawa, miodzik) ob-kawalek spory domowej pizzy razowej na chrupiacym spodzie (przepis w kwestiasmaku.pl -> POLECAM) z cukinia, serem owczym i sosem pomidorowym, do tego pomidorki daktylowe w ilosciach ogromnych (smakuja jak truskawki, a na truskawki mam alergie..) kol-salatka ulubiona bedzie (roszponka, kielki lucerny, pomidor, rzodkiewki, pestki slonecznika, 2 jajca, serek wiejski i bialy ser) +masa wody i sporo czere¶ni w wlasnego drzewka i jak? moze byc? Edytowane przez wizjaa Czas edycji: 2011-06-14 o 16:51 |
|
|
|
#4072 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 906
|
Cytat:
Ale to tylko moja opinia
|
|
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zostañmy przy pancakes.
|
|
#4074 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
...
Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-06-14 o 20:00 |
|
|
|
#4075 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Dzisiejsze zmagania w kierunku lu¼nego U:
omlet ( ze 4 ³y¿ki m±ki pp, 2 jaja, chlust mleka 3,2%) z serem bia³ym pó³t³ustym zmeiszany z cukrem trzcinowym, sma¿ony na oliwie serek wiejski wymieszany z 0.25 kg truskawek (wiem ile bo tyle sobie kupi³am )jakie¶ 2 kostki gorzkiej czeko 85% kakao 50 min areobów z czego 20 interwa³ 1:1 a po¼niej brzuch na maszynie i z obci±¿eniem cia³a- ponad godzina æwiczeñ zaraz po : 1/2 banana pó¼niej: sa³ata z awokado, jakie¶ 30 dg indyka (wiem bo tyle sobie kupi³am ) duszonego w oliwie + pomidor i feta do smakupewnie ze dwie kostki czekolady pod nauke, kawa z mlekiem ³ycha mas³a orzechowego jak to siê prezentuje?
|
|
#4076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak ciastka? nie widzê ich w jad³ospisie.. czy¿by siê nie uda³y?
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 354
|
no to ja dodam swoje U (szlag mnie ju¿ trafia, jem t³uszcze i wszystko, a okresu - dupa blada - nie ma. co ja mam jeszcze zrobiæ? lekarka powiedzia³a, ¿e mam czekaæ, bo w moim wielu (na¶cie lat) to normalne ¿e jest nieregularny (choæ u mnie nie ma ju¿ teraz) a do tego jeszcze siê zaczê³am odchudzaæ, ed itp.)
¶n: owsianka (5 kopiastych ³ych p³atków, szklanka mleka 2%, gar¶æ suszonych moreli, wkrojona mega grucha, i po gar¶ci: nerkowców i orzechów w³oskich); micha truskawek (0,5kg) II¶n: 2kromki chrupi±cego razowego chleba, grubo posmarowane mas³em, z dwoma plastrami szynki drobiowej, sa³at± i ogórkiem; brzoskwinia ob: 3/4 woreczka kaszy, miêso gulaszowe (duuu¿o, bo lubiê) kasza polana t³uszczem od sma¿enia tego miêsa, mizeria (ogórki, sól, pieprz, zalane ¶mietan±) deser: d³uugi kawa³ek pysznego placka (kakaowy biszkopt, i chyba ¶miatana wymieszana z galaretk± (?) (mia³a konsystencjê galaretki), z chrupkami czeoladowymi i wi¶niami, polane sosem wi¶niowym.... kol: 4 ma³e kromki chleba zbójnickiego (duu¿o s³onecznika, sezamu, p³atków owsianych itp.) grubo posmarowane mas³em, na to pomidorek; serek wiejski 200g z szczypiorkiem i pieprzem; na zagrychê rzodkiewki proszê o ocenê. chyba postaram siê jeszcze przytyæ, bo skoro dalej @ nie ma... chocia¿ kilka kg |
|
|
|
#4079 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Cytat:
nie, nie, przepis jest genialny wiêc na pewno wyjd± z tym, ¿e nie mia³am czasu ich zrobiæ mam taki nat³ok pracy, ¿e nie wyrabiam, ale w weekend na pewno je upiekê ![]()
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
i jak??
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

) tak tyje

]

-> 66 -> 65,5 -> 64 -> 63 -> 62-> 61-> 60 -> 59,5 
....... .