|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Ja mam na 12 sierpnia, a pełnia 13 , ale ja nie chcę 13
|
|
|
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
Dobra idę spać
![]() Dobranoc mamuśki
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze 3 strony... |
|
|
|
|
#4504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooo Zanko witaj ponownie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Duża dziewczynka
|
||||
|
|
|
#4505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będę się musiała (chciała) między 2 pierwsze wpasować
|
|
|
#4506 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana, brawo Po tylu miesiącach masz najwspanialszą nagrodę na świacie - tę wiadomość! ![]() Jaka wielka!!! A imię najpiękniejsze z pięknych. To był nasz typ dla dziewczynki! I jeśli następna będzie córeczka, to na bank Gabrysia A co dziś mieliście? Bo my rozwój psychoruchowy dziecka i ćwiczenia oddechowe. BARDZO mi się podobało. Kobieta fajnie prowadziła i mnóstwo fajnych rzeczy powiedziałą. Wyjąsniła dużo moich obaw i wątpliwości, szczególnie odnośnie leżaczków-bujaczków, nosidełek i chust. WIem już że żadnej z tych rzeczy jednak nie kupię. Choć i wcześniej w sumie nie miałam zamiaru po rozmowach z kilkoma fizjoterapeutami. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
AKurat by było - 39 tydzień ![]() Choć nie pogniewałabym się żeby urodzić w 38
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. malo jest przypadkow ze wlasna krwia sie dziecko leczy (zwykle czyjas... banki jak bank krwii dzialajace wiec maja tylko sens) 2. placisz kase prywatnej fimrnie ktora jak splajtuje to ... wyleje twoja krew do zlewu bo co ma robic 3. nikt nie daje gwarancji ze krew trzymana w cieklym azocie bedzie do czegos sie nadawac po np. 18 latach... 4. moga za malo pobrac krwii a i tak zaplacisz za jej pobranie 5. sa juz (od ponad roku) inne sposoby otrzymywania komórek macierzystych - z tłuszczu "na boczkach". w tv kiedys byl o tym reportaż, w usa juz stosuja |
|
|
|
|
#4508 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
Nadal jestem nabuzowana, chyba podekscytowanie mi dzisiaj nie przejdzie .Cytat:
Aania Blondynka Aania A swoją drogą zasiałaś panikę na wątku
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-06-14 o 23:12 |
|||
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko ogromne gratulacje.Wracaj do Nas szybko
![]() Dakaro Gratuluję córki ![]() Carmela jak wizyta
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Dziękuję WSZYSTKIM za kciuki i przepraszam za zrobienie paniki ![]() No i tak: lekarz mnie zbadał, ktg zrobili ale nie wykazało żebym miała rodzić.. ![]() lekarz mi dał wybór - mogę zostać na obserwacji, choć jeśli nie chcę to mnie siła nie zatrzyma i moge do domu wrócić, z zaznaczeniem że nie wie czy przyjadę do nich znów rano czy za kilka dni... ![]() Nie chciałam zostać, bo zdecydowanie milej spać we własnym domu, z mężem... w sumie może mogłam nie jechać, ale tak: wzięłam prysznic, skurcze zamiast ustać czy się złagodzić to silniejsze, liczyliśmy - co 3 minuty, do tego bolesne, więc średnio pasują do opisu przepowiadających...mąż stwierdził że jedziemy sprawdzić. A teraz nawet mocniejsze są niż były, mam nadzieję że jakoś się wyśpię... Oliweczka, dzięki ![]() DaKaro, gratuluję córeczki!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Brumek, dziękuję Szczerze mówiąc jakby nie ten czop rano to bym w ogóle nie pojechała tylko pewnie poszła spać...staram sie nie panikować bo co mi to da ![]()
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To słodkich snów! Śpij, żeby zbierać siły na poród ![]() Dziś na SR trenerka nam mówiła, że nawet dobrze jest się zdrzemnąć w czasie porodu, w przerwach między skurczami, nawet jeśli trawają 3 minuty
|
|
#4513 |
|
Rozeznanie
|
Brumku - a czemu nie chusta? bo nawet Zawitkowski poleca, oczywiście pod pewnymi warunkami.
i leżaczek czemu nie? chodzi o bujanie czy pozycję dziecka w bujaczku? napisz bom ciekawa! ja nie zostałabym w szpitalu jakby się nic nie działo, położne na SR mówiły, ze w domu człowiek się najlepiej zrelaksuje. |
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
ufffff, nadrobiłam, łatwo nie było, daliście mi popalić
a u mnie juz dzis byl elektryk, jeszcze cos pogrzebie w skrzynce w tym tygodniu, ale to juz drobnica.w czwartek maz wkracza z farbami i robi porzadek - wreszcie bedzie po ludzku! w weekend mam najazd teściów i pojada jeszcze po wykladzine (taki kawalek obszyjemy, zamiast dywanu bedzie w pokoju). bylam tez na kawie u szefowej-ciezarnej i u dziewczyn z pracy (bo mialy mi dac plyn na nalepki). potem pobyt na placu zabaw z dzieciem. sporo jak na jeden dzien! a ja licze dni - mam wytrwac dwa tygodnie a przy takich emocjach jak dzis i takim dosc pracowitym dniu (duzo jednak chodzilam) to troche mnie wszystko pobolewa. ale za lekko by cos z tego mialo byc. dzis drapie sie i drapie na brzuchu, juz myslalam ze mam jakies uczulenie... a tam wredny rozstep, caly krwistoczerowny, nowiutenki! na szczescie nei za wielki, ale za to na srodku brzucha, pod pępkiem... |
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dlatego nie zostałam
Co prawda boli mocno, i to dalej co te 3 minuty, ale skoro stwierdzili że nie dają mi gwarancji kiedy urodzę, to po co tam siedzieć... wolę w swoim łóżku spać
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam wreszcie, dobranoc!
|
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i 13 Sierpień wiec caliem lipa dwa tygodnie przed lub po to chce 15 lipca to bedzie 38 tydzien ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- boli mnie brzuch ![]() I niedobrze mi ![]() boje sie ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Ide sie polozyc maluszek szaleje kopniaczki funduje mamusi spijcie i nie rodzcie do rana ![]() dobranoc wszystkim
|
|
#4519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakbyś tyle nie zjadła, to by Cię nie bolał .Spokojnie Ty jeszcze nie rodzisz, proszę nie wpychać się w kolejkę ![]() Brumku napisz co jest nie tak z chustami?
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-14 o 23:38 |
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leżaczek nie, bo wymusza pozycję półleżącą, która nie sprzyja samodzielnemu rozwojowi dziecka. Leżąc w czymś takim maluch ma główkę lekko uniesioną i opartą wygodnie, więc może patrzeć na otoczenie bez wysiłku. A to akurat jest złe. Mięśnie mu nie pracują. Kiedy leży na podłodze, materacu, w wózku musi SAM unosić główkę i pracują mu mięśnie, które tę główkę o odpowiednim momencie same będą mogły utrzymać. Tu tego nie ma. Dziecko w leżaczku NIC nie robi, tylko wodzi oczkami. Tylko leżąc płasko może ćwiczyć i rozwijac się w prawidłowym dla siebie rytmie. Nosidełka nie, bo wymuszają pozycję jakby siedzącą, tzn. ciężar ciała opeira się jakby na bioderkach, a to za wcześnie na siedzenie. No chyba że zaczniemy nosić w wieku 9 miesięcy, to wtedy jak najbardziej wolno! ![]() No i z chustami podobny problem - wg. tej terapeutki bezpiecznie jest ich używać +/- w 9 miesiącu życia dziecka, jeśli ktoś jeszcze wtedy chce Oraz do 6 tygodnia. Bo noworodek jest w takiej chuście w tzw. pozycji fasolki. I to jest naturalne, ale tylko dla noworodka właśnie, czyli do ok. 6 tygodnia. Potem taka pozycja ogranicza i też jakoś tam hamuje rozwój i kształtowanie prawidłowych wzorców postawy.WIęc albo na 6 tygodni chusta, alebo po 9 miesiącu. Poza tym ona mówiła (i tu się zgodzę), że dla dziecka NUDNE jest gapienia sie w dekolt mamy (czy plecy). Chodzi o momenty, gdy w chuście nosimy je do siebie przodem. I chcąc zobaczyć coś więcej, a na pewno każde dziecko zechce, odpycha się rączkami i odwraca główkę, co akurat w tym momencie i tej pozycji nie jest korzystne.
|
|
#4521 |
|
Zadomowienie
|
dobrrryyy
MARINKO GRATULACJE SYNEK ŚLICZNY I TY TAKA DZIELNA WRACAJ DO SIŁ ![]() No nareszcie brakowało nam tu Ciebie strasznie!! Beatko gdzie jesteś??? Ania ty to umiesz trzymać nas w emocjach pewnie że lepiej w domku posiedzieć najwyżej pojedziecie nad ranem![]() Carmelko ty też???? nie martw się z nereczkami będzie dobrze asiego śliczne dzieciaczki i ty też dzielna bardzo jesteś Brumku gdzie ty kupiłaś te czerwoną koszulkę do karmienia bo mi się tak bardzo podoba ja co do krwi pępowinowej to nie skorzystam nie przekonuje mnie to a już podsumowanie moni dało mi 100% pewności że to nie dla mnie kurcze tu się czopy sypią skurcze bóle itd a u mnie nic chyba ze ja taka nie czuła krowa ![]() mój M mnie dziś zaskoczył bo jego brat ma mieć kawalerskie i on dziś mówił że jak nie urodzę do terminu imprezy to on się nigdzie nie wybiera miałam cytatów chyba 30 i mi wywaliło wizaż i kupa.....
|
#4522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zajrzyjcie do klubu, mam apel do Was
zmykam spać pa
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
nadrobilam
![]() DaKaro, gratuluje dziewczynki super ze juz wiecie aania_20, wypocznij i zbierz sily, cos czuje ze wkrotce bedziesz miala dzidziusia obok siebie ![]() zanka, fajnie ze juz jestes Cytat:
jutro mamy cwiczenia rozciagajace i oddechowe
|
|
#4525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na allegro też są i pewnie nieco tańsze. Jak wpiszesz w googlu to na pewno sporo się znajdzie. Cytat:
Ale ja swojego mam zamiar wychowywać ... na ziemi ![]() ---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- O, tu macie fajny tekst o leżaczkach i nosidełkach między innymi: http://vojta.com.pl/index.php?option...id=18&Itemid=2
|
|
#4526 |
|
Rozeznanie
|
o widzę że ja pierwsza od rana
![]() Dziewczyny mam pytanie zastanawiam się nad wózkiem Espiro GTX czy któraś z Was go ma słyszałyście jakieś opinie od znnanych Wam użytkowników? Na necie czytam poztywne opinie. Cena też w miarę ok 1300 zł za gondole plus spacerówkę. Proszę Was o zdanie http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...spiro,gtx.html Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-15 o 07:12 |
|
|
|
#4527 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ciekawe jak tam aania . Idę jeszcze dospać, miłego dnia .O aaniu widzę Cię na dole, opowiadaj jak się czujesz
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-15 o 07:31 |
|
|
|
#4528 | |
|
Zadomowienie
|
no w ońcu.brakowało tu ciebie
Cytat:
mój były narzeczony też pożyczył wielką sumę pieniędzy. umowa bła że po 3 latach spłaca bez żadnych odsetek. ot tak przysługa. przez pół roku nic. sama musiałam się upomniec. to i tak ostatnia częsc dostałam pod koniec ubiegłego roku. prawie piec lat po terminie. od tego czasu funt spadł z 5.50 zł do 4.50zł. i taki to dla mnie był interes. od tego czasu -nigdy więcej. A wszyscy moi znajomi wiedzą jakie mam już nastawienie i nie poproszą o pożyczkę. Zreszta prawdziwi przyjaciele by tak nie zrobili. odpuśc sobie wyrzuty sumienia.badz egoistka |
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się z domu ![]() Noc w miarę, choć skurcze cały czas były i są.... ale mimo wszystko udało mi się nawet trochę przespać. Dziwne takie.... położna wczoraj powiedziała że jak się nasilą, będą dłuższe regularne, to się zgłosić. No to od 5 leżałam ze stoperem, wyszło że trwają po 35-40 sekund, boli jak cholera (mąż patrząc na mnie stwierdził że wczoraj musiało mniej boleć), tyle że odstępy 3,5-4 minuty to nie wiem czy pod regularne podchodzą... Nie chcę na razie jechać i znowu zamieszania robić, ale jak do południa nie przejdzie to chyba pojadę do swojej lekarki, dziś akurat w szpitalu przyjmuje, może mi powie co i jak... A podobno przepowiadające nie bolą.. ![]()
|
|
#4530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje dla Marinki i AsiaGo!!! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

, ale ja nie chcę 13
), wszystkie parametry w normie, przesunął datę z 18-tego na 17-ty, choć stwierdził, że nie będzie nigdzie zmieniać, bo nie ma sensu o jeden dzień. Mała waży 1850g

jadę do domu, skurcze co 3 min, ale jeszcze nic sie tam nie dzieje. W sumie lekarz chciał mnie zostawic na obserwację , jak to stwierdził-mogę tu wrócic nad ranem, a mogę za kilka dni. trudno powiedziec. Napisze na wizażu jak dojadę. Dzięki za kciuki.".