Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 22:37   #3841
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Lulla nie idz jeszcze Chyba ze decyzja juz podjęta to słodkich snów

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

zobaczymy jak zobacze ją na żywo..... A za nią chcę nakleic dwa pasy tapety w czerwieni.... Będzie szaleństwo

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

I mam wielką prośbę do Was
Pomóżcie mi wybrac jakies ładne firany i zasłony typu panele czy ekrany...nie wiem jak dokładnie sie to zwie....Plisssss
a nie myślałas o sznurkach zamiast tradycyjnych firan? ja kiedys nie chciałam firamn potem chciałam ale mam 3 metrowe okna w kuchni i pokoju i stwierdziłam ze zrobi sie za cięzko i postawiłam na sznurki i jest git-nie zamieniłabym na nic innego ściągam piore wieszam od razu chwila moment sa suche i juz a i na balkon łatwo wyjśc
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:42   #3842
pestka78
Rozeznanie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a nie myślałas o sznurkach zamiast tradycyjnych firan? ja kiedys nie chciałam firamn potem chciałam ale mam 3 metrowe okna w kuchni i pokoju i stwierdziłam ze zrobi sie za cięzko i postawiłam na sznurki i jest git-nie zamieniłabym na nic innego ściągam piore wieszam od razu chwila moment sa suche i juz a i na balkon łatwo wyjśc
ja balkonu nie mam A myslałam o takich firanach panelach....bardzo mi sie podobają, ale na sznurki tez popatrzę....
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:43   #3843
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ja balkonu nie mam A myslałam o takich firanach panelach....bardzo mi sie podobają, ale na sznurki tez popatrzę....
a duże masz okna?
Stary 2011-06-14, 22:48   #3844
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
a duże masz okna?
Mieszkanie jest wysokie na 3 metry, okna wysokie, ale nie szerokie...nie wiem jakie nie zmierzyłam, ale tradycyjne na szerokosc
Stary 2011-06-14, 22:52   #3845
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkanie jest wysokie na 3 metry, okna wysokie, ale nie szerokie...nie wiem jakie nie zmierzyłam, ale tradycyjne na szerokosc
no to mysle ze takie na panelach tez jak najbardziej mysle ze bedza ładnie wygladac , a masz juz jakies upatrzone?
Stary 2011-06-14, 22:57   #3846
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
no to mysle ze takie na panelach tez jak najbardziej mysle ze bedza ładnie wygladac , a masz juz jakies upatrzone?
własnie nie, szukam i nic mi sie nie podoba... jakis słaby wybór.... ciekawe czy mozna to np w castoramie uszyc?
Stary 2011-06-14, 23:01   #3847
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
własnie nie, szukam i nic mi sie nie podoba... jakis słaby wybór.... ciekawe czy mozna to np w castoramie uszyc?
w castoramie nei wiem, ale na pewno mozna w praktikerze, leroy merlin -no i chyba tam najlepiej iśc bo na necie te ekrany sa brzydkie, jak łazilismy po sklepach to tam jakos ładniej to było zrobione
Stary 2011-06-14, 23:09   #3848
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
w castoramie nei wiem, ale na pewno mozna w praktikerze, leroy merlin -no i chyba tam najlepiej iśc bo na necie te ekrany sa brzydkie, jak łazilismy po sklepach to tam jakos ładniej to było zrobione
ooo dziękuję Wiedziałam ze mogę na CIebie liczyc Własnie nie wiedziałam czy takie są w tych marketach a tak jak bedzie brzydka pogoda to wybiore sie z tz na bielany wrocławskie, a tam wszystkie markety sa i ikea na necie jakos mi sie tez nie podobają.... A moze do sypialni sobie weżmiemy sznureczki....
Stary 2011-06-14, 23:11   #3849
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ooo dziękuję Wiedziałam ze mogę na CIebie liczyc Własnie nie wiedziałam czy takie są w tych marketach a tak jak bedzie brzydka pogoda to wybiore sie z tz na bielany wrocławskie, a tam wszystkie markety sa i ikea na necie jakos mi sie tez nie podobają.... A moze do sypialni sobie weżmiemy sznureczki....
no niedawno sama latałam i szukałam dlatego wiem w Leroy-u mają czasem fajną wystawke zrobiona to tez mozna podpatrzec

dobra mykam sie położyć wiec miłych i słodkich snów życze
Stary 2011-06-14, 23:41   #3850
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ale Ci fajnie zazdroszczę też bym chciała ale rozmawiałam z tż i poprosimy siostrę żeby nam parę fajnych fotek zrobiła, ale nie wiadomo jak to wyjdzie bo z niej taki fotograf jak z koziej ... trąbka
Zastanawiam się bo własnie pojawił się nowy wątek o sesji foto, ale z tego co widzę tylko 4 pary chcą. Może i tu bym poszła Lubię jak robią mi foty, a po za tym chciała bym mieć wspólne fotki z mężem bo o takie zawsze ciężko.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

aaaaaaaa a ja przyszłam tu odpocząć, a wy o Castoramach, Leroi...
nawet przez chwilę myślałam, ze watek pomyliłam

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Wiedziałam, że ogłoszenie o darmowej sesji zniknie, przetrwało tylko to o projekcie.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 00:05   #3851
DorotaMaria
Raczkowanie

Rano się rozpisałam i wcięło mi posta.Potem długo na forum nie mogłam wejść, ech...
pewnie wszystkie spicie słodko a ja się wysapałam popołudniu. Tak mnie zmogło że padłam i 3h przespałam...

Tak piszecie o wózkach, więc miałam przy pierwszym na pompowanych kołach. Sa ok ale trzeba nosić w wózku pompkę, bo zdarza się że powierze ucieka i problem jak opona się przebije z dentką...
Druga sprawa, to jak dla mnie lepsze są wózki na zawieszeniu na paskach skórzanych. Mieszkając w dzielnicy dziurawych chodników, to połączenie pompowanych kół i paskowego zawieszenia mogłam prowadzić wózek jedną ręką bez wysiłku na zakrętach. Po dwóch latach kupiłam spacerówkę na dużych kołach ale na amortyzatorach. To była z porównaniu masakra. Nie szło tego prowadzić....

Odnośnie ciuszków. Przydają się bardzo welurowe pajacyki na spacerki. Pierwsze mam listopadowe. Po dwóch tygodniach aklimatyzacji w domu wychodziłam z synkiem na spacerki ubranym w body z długim rękawem, na to welurowy pajacyk, kapciuszki, kurteczka, czapeczka bawełniana a na to czapka nie za gruba dzianinowa. Przykrywałam kocykiem i tak sobie chadzaliśmy. Kombinezon zakładałam jak juz było poniżej zera albo wiał silny wiatr.

Pisze tak o tym ale nie chcę żebyście mnie źle nie odebrały, że może jakaś wszechwiedząca jestem.... Jakbym przesadzała to piszcie

Odnośnie sterylizacji butelek, to nie kupowałam niczego a jeszcze nie miałam wtedy mikrofali, to gotowałam co jakiś czas butelki, albo dobrze je myłam lub wyparzałam wlewając wrzątku. Na pewno nie robiłam tego za każdym razem, bo nie chciałam by syn miał pleśniawki a to się zdarza jak wszystko za sterylne jest.

W szpitalu zabrakło mi laktatora. Miałam nadmiar pokarmu w jednej piersi i zatkały mi się kanaliki co spowodowało zapalenie. Musiałam ręcznie ściądać mleko do umywalki a to niewygodne ani przyjemne. Tym razem będę przygotowana.

Jutro podglad Baśki. Idziemy w trójkę. Po wizycie ogromna rodzinna pizza. Mniam
Dobrej nocki.
Na szczęście sypiam dobrze, aż za bardzo

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

pestka78 a rolet zwykłych nie chcesz?
Miałam panele przez 10 lat. Osobiście nie polecam. Ciężko sie pierze i stukają niemiłosiernie jak okno jest uchylone i wiatru trochę dostaną.
W tamtym roku kupiliśmy w zwykłym Węglobudzie gotowe rolety. Te które nie pasowały do okna to przycinaliśmy. Efekt jest super. Ale poza nimi mam jeszcze krótkie firanki dla ozdoby, takie do połowy okna. Syn lubi się bawić przy parapecie swoimi lego, więc długa firanka tylko przeszkadzała
Wadą zwykłych rolet bez kasetki jest to, że też trochę stukają, ale mniej niż panele. A czyścic je najlepiej ściereczką z mikrofibry zwilżoną samą wodą.
DorotaMaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 01:00   #3852
BordAna
Zadomowienie

DorotaMaria: ja również sypiam baaaardzo dobrze... chociaż ostatnio budzę się w nocy za każdym razem gdy przewracam się z boku na bok. Poza tym ze dwa razy wstaję do toalety
Potrafię przespać w nocy nawet 12h a potem jeszcze w ciagu dnia zdrzemnąć się na godzinkę lub dwie, jeśli tylko mam taką możliwość

Mi się Twoje rady przydadzą napewno
jak tylko wszystko dobrze pozaliczam to biorę się ostro za sprzątanie pokoju dla małego...mam nadzieje że czasu mi wystarczy...
bo u mnie róznie to bywa...niby 26 t.c. ale tak naprawdę za 10 tyg mogę już wylądować na poródowce... zresztą wszystko okaże się w nastepny poniedziałek - idę wtedy do gina skontrolować szyjkę...mam nadzieję że nie skrociła się juz bardziej...obawiam się że wtedy, wyłączyło by mnie to z życia, społecznego przynajmniej...
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 06:48   #3853
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość

takie pytanie mam...
myślicie o kupieniu sterylizatora do butelek?
bo ja sobie tym głowy nie zaprzątałam, szczerze nawet o tym nie myślałam, a dzisiaj mój tż powalił mnie na kolana pytając kiedy go kupimy
ja nie kupuję
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Chyba mniej Dziwny był bo było np takie pytanie: jak zwracamy się do biskupa: a) ekscelencjo, b) wasza świętobliwość, c) eminencjo, i d) nie pamiętam, no i co to ma wspólnego z moim kierunkiem to nie wiem

Tylko te kupony nie mogą być za bardzo pozginane bo potem ta maszyna nie chce ich przyjąć
jakie pytanie nieźle

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam plan odpocząć, dzisiaj miałam plan odpocząć... No nic, na jutro przekłądam

Przedwczoraj zajęłam się segregowaniem ciuszków zakupionych i ofiarowanych nam, tyle tego było, że do drugiej składałam. Rezultat - popakowałam rozmiarami, opisałam i będą czekać na strychu na swoją kolej w workach próżniowych W mieszkanku zostawiłam sobie tylko dwa najmniejsze rozmiary
Wczoraj kupiliśmy łóżeczko i materacyk, potem rajd po sklepach, aż mi nogi odpadły, a kręgosłup skrzywił się w paragraf. Wieczorem grill (u nas, więc trzeba było coś przygotować) i późne pójście do łóżka.
Dziś od rana - zabawianie taty, małe porządki, doglądanie dziadka, a zaraz znowu z domu wybywam, bo obiecaliśmy kuzynce składanie czegoś (tak szczerze, to mąż jej obiecał po paru piwach, ja nawet nie wiem o co chodzi ).

Chłopina właśnie złożył łóżeczko, aż się spocił i zdenerwował (na instrukcję). Jest wielkie
Wczoraj w sklepie zakochałam się w pościeli w marynarskim stylu Biało-granatowe pasy i czerwone naszywki. Chyba będę szukać czegoś w tym stylu, bo po powrocie do domu zaczęłam analizować, czy będzie mi to pasować do reszty i jak najbardziej tak

No a teraz wszystkie tytuły, które wygrzebałam:

- Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami.

- Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami.

- Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki.

- Mija czerwiec, czas szybko leci, Mamusie czekają na swoje dzieci.

- Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki.

- Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki.

- Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami.

- Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami.

Myślę, że to chyba będzie wystarczająca ilość na wrzucenie do sondy? Chyba, że można potem poprawić w jakiś sposób sondę, dodając do niej kolejne propozycje? Jakby coś ktoś wymyślił, to proszę wrzucać propozycje, dziś na pewno z sondą się nie wyrobię
widzę że przygotowania idą pełną parą ja dostane w lipcu ubranka i też mnie to czeka a wczorja kupiłam proszek dzidziuś i był płyn do płukania gratis - tyle ze dopiero w domu zobaczyłam ze płyn do płukania jest dla dzieci powyżej 3 roku życia
Cytat:
A ja zamiast ciuszków to szukam firan, mebli..... wrrrrrrrrr

Do mojej szarej łazienki nic nie pasuje....wszytsko w kolorze wenge okazuje się brązowe.... Pomocyyyyyyyy.... Znalazłam coś takiego czarnego i niedrogiego.... http://www.sklepmeblowy-online.pl/me...alic-p-19.html co o tym myslicie?
bardzo ładne ja niestety nie mam miejsca w łazience na takie cudeńka
a narożnik świetny, prześliczy
Cytat:
mi te panele też bardzo się podobają ale wydaje mi się to mało praktyczne ja mam zwykłe firnaki i jest okej, zabieram się do kupienia sznurków właśnie i jakoś nie umiem ich kupić

a ja dzisiaj idę do Wojtaska na caaaaały dzien
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 07:11   #3854
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DorotaMaria Pokaż wiadomość
pestka78 a rolet zwykłych nie chcesz?
Miałam panele przez 10 lat. Osobiście nie polecam. Ciężko sie pierze i stukają niemiłosiernie jak okno jest uchylone i wiatru trochę dostaną.
W tamtym roku kupiliśmy w zwykłym Węglobudzie gotowe rolety. Te które nie pasowały do okna to przycinaliśmy. Efekt jest super. Ale poza nimi mam jeszcze krótkie firanki dla ozdoby, takie do połowy okna. Syn lubi się bawić przy parapecie swoimi lego, więc długa firanka tylko przeszkadzała
Wadą zwykłych rolet bez kasetki jest to, że też trochę stukają, ale mniej niż panele. A czyścic je najlepiej ściereczką z mikrofibry zwilżoną samą wodą.
Nie , rolet zwykłych nie chcę, bo chcę miecprzytulnie w domku... A z tymi roletami to jakos surowo mi sie wydaje...
Moja kolezanka ma panele i zasłony...nic nie mówiła ze są niewygodne...i tez nie wiem co ma stukac???????? skoro one są z materiału??moze o czyms innym myslimy??? Bo mi sie wydaje ze 10 la temu to tego nie było, chyba ze ja o tym tylko nie słyszałam....

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja nie kupuję

bardzo ładne ja niestety nie mam miejsca w łazience na takie cudeńka
a narożnik świetny, prześliczy

mi te panele też bardzo się podobają ale wydaje mi się to mało praktyczne ja mam zwykłe firnaki i jest okej, zabieram się do kupienia sznurków właśnie i jakoś nie umiem ich kupić

a ja dzisiaj idę do Wojtaska na caaaaały dzien
dziękuję... Jak juz bede sama miała to powiem czy praktyczne czy nie

Dzień dobry
Stary 2011-06-15, 07:15   #3855
acelinka
Zakorzenienie

pesteczko w tych panelach na dole jest taka rurka włożona zawsze zeby to było proste i ładne i pewnie to stuka z tą wygodnością lub nie to mi się podobały takie drogie te panele do okien i chyba sobie po prostu wmówiłam, ze to pewnie nie praktyczne zeby sobie zrekompensować że ich nie kupie
Jak wpróbujesz to ja sobie potem może takie do kuchni kupie jak w końcu zrobimy ten remont

Idę się ogarniać
Stary 2011-06-15, 07:19   #3856
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
pesteczko w tych panelach na dole jest taka rurka włożona zawsze zeby to było proste i ładne i pewnie to stuka z tą wygodnością lub nie to mi się podobały takie drogie te panele do okien i chyba sobie po prostu wmówiłam, ze to pewnie nie praktyczne zeby sobie zrekompensować że ich nie kupie
Jak wpróbujesz to ja sobie potem może takie do kuchni kupie jak w końcu zrobimy ten remont

Idę się ogarniać
Kolezanka ma w kazdym paneliku osobno obiążnik taki obszyty materiałem i nic nie stuka ...Ja tez sie ceny obawiam.... Zobaczę na weekend moze w sklepach to Wam zdam relacje co i gdzie i po ile
Stary 2011-06-15, 07:21   #3857
19natka88
Zakorzenienie

Witam z rana

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Natko skacze ci cukier po mleku? bo ja zauważyłam, że nawet kawy z mlekiem nie mogę bo mi się podnosi na 160
Akurat mleko toleruję nieźle, kupuję takie 2,0 % tłuszczu. Ale np chleb ciemny od razu podnosi cukier i robię tak: rano mała kromeczka białego chleba, np z serem i pomidorem i mała kawka, a po mierzeniu jeszcze jedna mała kromka. I zauważyłam, że ziemniaki i frytki (z piekarnika) też mi nie podnoszą cukru.
Ale 160 to nie miałam ani razu

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
no własnie znieczulenie już odeszło i trochę mnie ćmi na noc wezme sobie apap, na lepszy sen...a narazie musze wytrzymac
I jak nocka?

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
może pomylili się i wam inne testy dali tak jak było u nas z maturą z wos-u ponoć dostali arkusze z innym przedmiotem i w szkole nam się też zdarzało że nauczyciel dał inny test bo się pomylił
Wątpię Taki genialny przedmiot po prostu mamy Co do warg to może masz uczulenie na wkładki albo za ciasną bieliznę?

Cytat:
Też mam sznurki i polecam Można kilka kolorów połączyć, albo pozapinać różnie

Cytat:
jakie pytanie nieźle
Oby ocena była równie niezła

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 07:30   #3858
acelinka
Zakorzenienie

natka a jak się mówi do tego biskupa? eminencjo?

poogarniałam się i moge lecieć miłego dzionka kochane
Stary 2011-06-15, 07:37   #3859
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry
ale mam dobry humor... jutro mężul przyjeżdża
miłego dnia

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 07:47   #3860
anuska_s
Rozeznanie

Dzień dobry maminki

Wczoraj nie miałam siły nic pisać, ząb mnie cały wieczór ćmił ale zasnęłam z lodem przyłożonym do policzka, i spałam całą noc dziś wstałam i jest ok, nie boli oczywiście czuje, że w tym miejscu jest jakby troszkę obolałe aleto raczej normalne także nie było tak strasznie idę się teraz szykować do pracki, bo dziś na 9....a jutro wizyta juuupi

Miłego dzionka kochane i dziękuje za kciukasy, to chyba dzieki wam jakoś przetrwałam
Stary 2011-06-15, 08:33   #3861
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Moja mama oglądała stary odcinek "Na dobre i na złe" i woła - o Amelka tutaj jest. A mój Filipek woła - Amelka?! Moja siośta? i pobiegł zobaczyć

A moja Amelka znów zagrywki miała i wczoraj nie mogłam jej za chiny ludowe wyczuć z samego rana też nie ale teraz już sobie bryka delikatnie

KOPNIACZKI AMELECZKI

Edytowane przez kasiuleczkakuleczka
Czas edycji: 2011-06-15 o 08:35
Stary 2011-06-15, 08:38   #3862
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
natka a jak się mówi do tego biskupa? eminencjo?

poogarniałam się i moge lecieć miłego dzionka kochane
Ekscelencjo Koleżanka specjalnie do znajomego księdza dzwoniła

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ale mam dobry humor... jutro mężul przyjeżdża
miłego dnia
A długo go nie było?

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Dzień dobry maminki

Wczoraj nie miałam siły nic pisać, ząb mnie cały wieczór ćmił ale zasnęłam z lodem przyłożonym do policzka, i spałam całą noc dziś wstałam i jest ok, nie boli oczywiście czuje, że w tym miejscu jest jakby troszkę obolałe aleto raczej normalne także nie było tak strasznie idę się teraz szykować do pracki, bo dziś na 9....a jutro wizyta juuupi

Miłego dzionka kochane i dziękuje za kciukasy, to chyba dzieki wam jakoś przetrwałam
Dobrze, że nie bolało

Kupiłam materacyk do łóżeczka

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-15, 08:40   #3863
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Moja mama oglądała stary odcinek "Na dobre i na złe" i woła - o Amelka tutaj jest. A mój Filipek woła - Amelka?! Moja siośta? i pobiegł zobaczyć

A moja Amelka znów zagrywki miała i wczoraj nie mogłam jej za chiny ludowe wyczuć z samego rana też nie ale teraz już sobie bryka delikatnie
Słodki synek

Pewnie duzo sie ruszałas i spała sobie smacznie, albo pogoda tak na nia działa U mnie w nocy padało, ale teraz juz swieci słonko pięknie.... Ale na dwór sie nie wybieram narazie...poczekam na kawkę z Wami, a potem mnie moze któras kopnie w zadek i pójdę się pakowac...ale potem
Stary 2011-06-15, 08:44   #3864
DorotaMaria
Raczkowanie

pestka78 dokładnie te obciążenie na dole stuka lub tak nieprzyjemnie ''szura''... Nie można odsłonić za bardzo okna a dzieci - wiadomo wszędzie lubią wejść. Najlepiej pooglądaj dokładnie na wystawie już założone, pomacaj. Wybierzesz przecież to co będzie ci najbardziej odpowiadało
A co do przytulności, to może uda mi się zrobić jakieś zdjęcie jak to u mnie wygląda. An razie okna zastawione szafkami z kuchni i lodówka. Wszystko u syna zgromadzone więc przytulności to żadnej jak na razie

BordAnatrzymam kciuki żeby z szyjką było ok
kasiuleczkakuleczka do jutra już niedaleko
anuska_sciesze się że z ząbkiem ok, a raczej z dziurką po nim
19natka88 gratuluję zakupu
Dobrze że ksiądz to wiedział hihi Niektórzy to zakręceni...
DorotaMaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:01   #3865
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
był TUTAJ

chyba załapałam się na tą sesje bo pojawiła się moja NOTKA na Facebooku
z tego wszystkiego strzeliłam w niej byka zamiast 2011 napisałam 2010 ale mi to chyba poprawią już do nich pisałam
gratuluje fajnie miec taka sesje pamiatkowa ja mysłałam zeby samemu sobie zrobic i niech mąż przerobi pożniej w photoshopie bo niestety u mnie pewnie takiego projektu nie bedzie a kasy troszke mi szkoda
Cytat:

ale to musiało byc fajne

Cytat:
Kupiłam materacyk do łóżeczka
gratuluje zakupu

wczoraj przyszły mebelki do pokoju małej w sobote mąż poskreca

byłam dzis na tej glukozie i powiem wam ze nawet ne było tak zle jakos tak sobie to gorzej wyobrażałam ale dało sie wypis i nawet mnie nie zemdliło

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:12   #3866
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
19natka88 gratuluję zakupu
Dobrze że ksiądz to wiedział hihi Niektórzy to zakręceni...
Dziękuję Noo jakby ksiądz nie wiedział to

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
gratuluje zakupu

byłam dzis na tej glukozie i powiem wam ze nawet ne było tak zle jakos tak sobie to gorzej wyobrażałam ale dało sie wypis i nawet mnie nie zemdliło
Dziękuję
Czekam na fotki efektu końcowego Za dobre wyniki glukozy

Kasiuleczka no to długo go nie było, szykujesz coś na przyjazd?
A Twój synuś przesłodki

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-15, 09:12   #3867
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Ekscelencjo
A długo go nie było?
Przeważnie przyjeżdża co 5-6tyg. a teraz przyjeżdża po 9tyg! Nareszcie!!!
Cytat:
Słodki synek

Pewnie duzo sie ruszałas i spała sobie smacznie, albo pogoda tak na nia działa U mnie w nocy padało, ale teraz juz swieci słonko pięknie.... Ale na dwór sie nie wybieram narazie...poczekam na kawkę z Wami, a potem mnie moze któras kopnie w zadek i pójdę się pakowac...ale potem
U mnie wczoraj padało i faktycznie jakaś zmęczona się czułam, dziś świeci słoneczko

Cytat:
kasiuleczkakuleczka do jutra już niedaleko
Jutro w porze obiadku (godz13) odbierzemy go z synkiem ze stacji pks, myśli, że po niego nie przyjedziemy, bo zamek centralny w samochodzie nam padł i nie mogę jeździć ale autobusem pojedziemy

Zaskakuje mnie dziś mój synuś, zajęłam pozycję półsiedzącą i odsłoniłam brzuszek, bo lekko "falował" i Filip tak się przyglądał, czemu ja to robię i zauważył te "fale" złapał mój brzuszek i lekko nim zatrząsł dodając - buja się

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:

ale to musiało byc fajne

gratuluje zakupu

Fajnie wyglądało, ciekawe co sobie w tej małej główce myśli ile rozumie... - chyba niewiele
Zazdroszczę mebelków, już coraz bardziej czuć, że przybędzie nowy członek rodziny ja narazie w 1komodzie Amelki ubranka ułożę bo jednak u rodziców z miesiąc jeszcze pomieszkamy nim na swoim się urządzimy

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-06-15, 09:29   #3868
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Noo jakby ksiądz nie wiedział to

Dziękuję
Czekam na fotki efektu końcowego Za dobre wyniki glukozy

A Twój synuś przesłodki
dziekuje za kciuki jakos tak nawet nie pomysłałam o wynikach bo tak sie cieszyłam ze to juz za mna naewt nie zapytałam kiedy mam po nie przyjsc
ja tez czekam na efekt koncowy ale musze sie jeszcze zebrac w sobie bo chce na scianach jakies misie albo cos namalowac jak skonce to napewno sie pochwale
Cytat:
Przeważnie przyjeżdża co 5-6tyg. a teraz przyjeżdża po 9tyg! Nareszcie!!!

U mnie wczoraj padało i faktycznie jakaś zmęczona się czułam, dziś świeci słoneczko

Jutro w porze obiadku (godz13) odbierzemy go z synkiem ze stacji pks, myśli, że po niego nie przyjedziemy, bo zamek centralny w samochodzie nam padł i nie mogę jeździć ale autobusem pojedziemy

Zaskakuje mnie dziś mój synuś, zajęłam pozycję półsiedzącą i odsłoniłam brzuszek, bo lekko "falował" i Filip tak się przyglądał, czemu ja to robię i zauważył te "fale" złapał mój brzuszek i lekko nim zatrząsł dodając - buja się

Fajnie wyglądało, ciekawe co sobie w tej małej główce myśli ile rozumie... - chyba niewiele
Zazdroszczę mebelków, już coraz bardziej czuć, że przybędzie nowy członek rodziny ja narazie w 1komodzie Amelki ubranka ułożę bo jednak u rodziców z miesiąc jeszcze pomieszkamy nim na swoim się urządzimy
ale kochany musi byc ten twój mały urwis napewno fajne sa takie sytuacje az zazdroszcze i czekam az moje malenstwo przyniesie mi tyle radosci
a co do mebelkow to tak strasznie sie ciesze ze wreszcie zaczyna sie cos dziac i ze wreszcie tak do konca poczuje ze za pare miesiecy bedzie z nami nasze malenstwo

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:28   #3869
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
A Twój synuś przesłodki
O gdzieś mi Twój post natko uciekł Robię oczywiście pyszny obiadek (wołowinkę jak na zrazy) surówkę i frytki, bigosiku zrobiłam, ogórki ukisiłam i jeszcze kerpatkę mam do zrobienia - jego takie wytęsknione potrawy bo tam tak nie jada wciąż tylko praca, zupki chińskie i puszki...

Cytat:
ale kochany musi byc ten twój mały urwis napewno fajne sa takie sytuacje az zazdroszcze i czekam az moje malenstwo przyniesie mi tyle radosci
a co do mebelkow to tak strasznie sie ciesze ze wreszcie zaczyna sie cos dziac i ze wreszcie tak do konca poczuje ze za pare miesiecy bedzie z nami nasze malenstwo
Jestem ciekawa jak zareaguje na siostrzyczkę już kiedyś położył delikatnie główkę (jest bardzo delikatny w stosunku do brzuszka) na brzuszku i siostra mu kopa dała ale nie zareagował a dziś jakoś się tą siostrą interesuje

Dziewczyny jak byście mi wyliczyły tydzień ciąży jakbym Wam powiedziała, że ostatnią @ miałam 31marca, no tak się liczy ciążę prawda??? więc wychodzi 11tydz ciąży. z terminem na 5stycznia. No ale dobra, przytulanko było 22kwietnia, więc licząc od tej daty wychodzi 8tyg. z terminem porodu na 27stycznia a tej dziewczynie mojego szwagra wychodzi co chwila inaczej wg. gin. raz jej podał, że jest w 9tyg. ciąży, teraz, że jest w 7tc i termin ma na 22stycznia (jeszcze jakoś inaczej to wyliczył!) Ja żadnych zawirowań nie miałam, mam liczone od 1go dnia ostatniej @ i basta Ja bym na jej miejscu gina zmieniła, też tak jakoś ma, że tu ją tylko bada, na inny dzień w innym miejscu ma usg, badań i witamin jeszcze nie dostała... Ja u swojej gin. byłam na 1wizycie w 7tyg. to już była mowa o witaminach (bardziej kwasie foliowym ale ja FeminatalN biorę, on jest do brania jeszcze planując ciążę) dostałam skierowanie na badania, ginka sprawdziła serduszko. Mi się tam ten jej gin. nie podoba...

A gdzie Wy w ogóle jesteście???? ja tu sama teraz jakieś monologi prowadzę...

KOPNIACZKI AMELECZKI

Edytowane przez kasiuleczkakuleczka
Czas edycji: 2011-06-15 o 10:31
Stary 2011-06-15, 10:30   #3870
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry Asik no nie moge spac ale zapodalam sobie wczoraj jeszcze filmy na lapka, poczytalam troche i udalo mi sie pospac jakies 3-4 godz a dzisiejszy dzien jest do doopy, jeszcze sie poklocilam z TŻ, ryczec mi sie chce, chyba mam dzien z gatunku hormonalnych

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości