|
|
#4951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
do samej książeczki sanepidowskiej nie trzeba badań krwi ani rtg... Tylko z sanepidu wyniki na nosicielstwo i pieczątka lekarza medycyny pracy, która kosztuje 50 zł. Natomiast jak pracodawca ma życzenie, to sam ze swojej kieszeni kieruje pracownika na badania - jeszcze by tego brakowało,żeby bezrobotni musieli wszystko ze swojej kieszeni płacić...
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Moja droga bierz co dają. Najważniejszy jest kontakt z klientem. Ja sama nie wiedziałam ale wiecie czemu mnie przyjęli do tej pracy? Nie z powodu poważniejszego doświadczenia jakie miałam, ale dlatego że pracowałam jako hostessa Złożyłam tam swoją aplikację, więc może się odezwą... |
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam wyniki egzaminu z angielskiego, wyszedł mi poziom B2, czyli taki jak chciałam uzyskać.
Co myślicie o pracy magazyniera? Dziś teściowa do mnie dzwoniła "czy by mi taka praca pasowała"bo siostra mojego męża dostała pracę na jakąś tam część etatu na magazynie Decathlonu. Niby szybko ją wzięli na rozmowę i przyjęli, szlag mnie trafia bo ona nie szukała pracy. Jest studentką logistyki, pracują tam jej koleżanki, może te czynniki zadecydowały. Denerwuje mnie to bo jeszcze sobie pomyślą że skoro ona tak szybko pracę znalazła to jestem jakaś lewa i nie umiem szukać, albo wybrzydzam. Po prostu miała fuksa, zresztą studentów logistyki 20 paru letnich chętniej przyjmą do pracy logistycznej, niż mnie 2 lata po studiach przyrodniczych, będącej w wieku rozrodczym z obrączką. Że też tak osoby z biegu dostają pracę, a ja rok już szukam... :/Przedzwonię do niej i popytam dziś.
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2011-06-14 o 15:08 |
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie dzisiaj znajomi z ZK uswiadomili, ze jesli nie mam plecow to nie mam szans w tym ZK w ktorym bylam na rozmowie....
a nie mam. podlamalam sie znow
|
|
|
|
#4954 |
|
Inkwizytor
|
Smutno mi. Wszystkie moje koleżanki z LO wyszły za mąż, albo do roku mają poustalane daty ślubów. Nie żebym miała jakieś parcie na ślub w tej chwili, ale bardzo chciałabym już zamieszkać z moim chłopakiem, niestety oboje pracy szukamy więc ze wspólnego życia nici
Czy one wszystkie są jakoś bardziej zaradne ode mnie? Mam doła Wszyscy w okół idą jakoś do przodu ze swoim życiem, buduja domy, rodzą dzieci lub robią karierę a ja wiecznie w miejscu stoję. Powinnam pisać magisterkę a się nad sobą użalam Czasem mam ochotę rzucić wszystkim w cholerę i gdzies sobie wyjechać...
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
verda - tak samo ja sie czuje ( pomijając śluby, dzieci itp)
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się czuję beznadziejnie bo chodze na te rozmowy chodze i nic
zawsze ktos jest lepszy ode mnie
|
#4957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ariena, nie patrz się na prace dla studentów, bo oni są przyjmowani wg zupełni innych kryteriów! Niski, albo żaden ZUS górą!
Ja jak byłam na studiach, to cały czas pracowałam. Były to co prawda promocje i inwentaryzacje, ale innej pracy nie potrzebowałam, a tamte załatwiałam sobie co tydzień i zajmowało mi to co najwyżej godzinę (w najgorszym wypadku). A po studiach to już chyba pamiętasz ile siedziałam na bezrobociu i jak już miałam coś to tylko na chwilę (obecnie moja chwila będzie trwała rok co jest dużym sukcesem). Gwiazdeczka, a Twoja koleżanka stara się może o fundusze z PUPy? Jakbyście obie zakładały to przedszkole, to może te fundusze będą 2 razy większe? W razie czego to możesz jej i taką spółkę zaproponować
|
|
|
#4958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego dochodzi fakt że nie możemy mieć dzieci, skoro ja nie mam pracy, nie stać nas i zresztą bym sobie wtedy sama strzeliła samobója w moją karierę. Także mieszkanie z kimś bez pracy jest jakimś horrorem i wcale to nie jest przyjemne i nie czuję tego szczęścia. Nawet w dniu ślubu pamiętałam o tym że nie mam pracy. Cytat:
Cytat:
Czyli co sugerujesz? Że to żaden wyczyn dostać taką pracę, czy żebym sobie dała spokój? ![]() Pogadałam z nią i normalnie wysłała CV i LM przez ich stronę, odezwali się po miesiącu, miała rozmowę i 2 dni potem telefon żeby przyjechała po skierowanie na badania i pracuje od dziś. W takim razie też im wyślę, ale z okrojonym CV żeby nie wyszło na to że mam za wysokie kwalifikacje na pracę magazyniera.
|
|
#4959 |
|
Wtajemniczenie
|
Ariena- doskonale wiem co masz na mysli ( straszny to jest dyskomfort)-mój to nic nie mówi - ale czasami zdarza sie sytuacja,że wybuchnie jak przeszadzę ..Nie mam do niego pretensji, życie z tygodnia na tydzień jest coraz droższe........
|
#4960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pracowałyście kiedyś w windykacji telefonicznej???Dzwoniła do mnie przyjaciółka że szukają u Niej w firmie, i żebym przesłała Cefałkę....Sama nie wiem,telemarketing mnie brzydzi, a tutaj dzwonić po obcych ludziach i rozmawiać o długach...Chyba trzeba mieć bardzo mocną psychikę;/Płaca nienajgorsza,1300 na rękę,ale sama nie wiem;/
|
#4962 |
|
Zadomowienie
|
witajcie.
Może wy mi pomocie być moze lepsza wiedzę macie w tym temacie. Otóz dostałam propozycję pracy w branży telekomunikacyjnej w punkcie jako sprzedawca (play ) i warunkiem jest załozenie własnej działanosci. I co to w ogole oznacza? bo zawsze mialam umowe albo o prace albo zlecenie a o co z tą działanością chodzi ?
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jakiej firmie mowisz? bo o jednej z takich slyszalam slabe opinie glownie o atmosferze
|
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo na pewno pracodawca ma w tym zysk ale ja?
|
|
#4966 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zresztą sama widzisz ile jest ogłoszeń o pracę gdzie w wymaganiem jest student. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
ale jesli jestes zainteresowana to przygotuj sobie zestaw pytan na jakies zasadzie ta wspolpraca ma wygladac. taki pracodawca, nie placi za ciebie skladek, je oplacasz sobie sama jesli chcesz dokladnie nie pamietam ktore skladki sa obowiazkowe. Działasz tak jakbys sobie zalozyla firme. to co działa na zasadzie fracyzy (czy jak sie to pisze) i nie jestes pracownikiem, a jelsi juz to pracownikiem swoim jesli oplacisz wszystkie skladki i wyjdzziesz na plus to bedziesz miala zysk. Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-14 o 20:38 |
||
|
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie to czarna magia
![]() czyli jakie ja mam zarobki to nie wiem do konca? bo umowa o prace/zlecenie to wiem ile mam na godzine i juz a tutaj jak to działa?
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też miałam taką propozycję, miałam dostawać 1200 zł, po odliczeniu składek wyszłoby, że pracuję za 500 zł miesięcznie...
|
|
#4969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zreszta nie znam sie na tej d.g. wiec dam sobie z tym spokój...
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak jest w krus, musiałabyś to sprawdzić...
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie się może czy jeśli sama złożę wniosek o rezygnację ze statusu bezrobotnego w PUP, to kiedy będę mogła się tam ponownie zarejestrować i czy będę mogła ubiegać się o staż??
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dostałam prace tydzien temu w salonie kosmetycznym, niby ok, zaraz obok domu, sama sobie grafik ustalam. Jesli mam wyrobione 168h to mam 1500, jesli mniej, to mi płaca na godziny (10zl-1h). Raz pracuje po 10h a czasami po 5. Ale atmosfera beznadziejna, zle sie czuje, zwłaszcza z jedna dziewczyna i szefową. Bede chodzic tam, poki nic innego nie ma , ale nadal będę szukać.
|
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałabym z nią pogadać i zapytać co myśli o takim rozwoju sprawy |
|
|
|
|
#4974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tu masz koszty http://www.mala-firma.pl/dla-poczatk...wadzenia-firmy do 2lat 300zł zus/miesiac potem 700zl chyba a ponadto samo zalozenie firmy kosztuje a tu masz jak sie zaklada http://www.mala-firma.pl/dla-poczatk...-krok-po-kroku a najlepiej dowiedziec sie u źródła ale jesli nie masz zielonego pojecie a tym jak to wyglada to najlepiej w to nie brnac. Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-14 o 23:13 |
|
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jaki powód rezygnacji, jak się dostaje pracę to można od razu bez czekania tych 3 miesięcy. Tak samo jak się wyjeżdża gdzieś, np na urlop to też można od razu się potem rejestrować.
|
#4976 |
|
Inkwizytor
|
Ma w ogóle sens wysyłanie CV na oferty w których wymagają doświadczenia a się go nie ma? Bo ja już sama nie wiem czy mam wysyłać wszędzie czy patrzeć bardziej na wymagania. Do tej pory patrzyłam na to czy mam odp. wykształcenie i np jeżeli nie wymagali np. 5 lat doświadczenia wysyłałam. Czy jeżeli wymagają np 2 lat to jest sens wysyłać skoro mam tylko praktyki i jakieś umowy na zlecenie do tego nie do końca w zawodzie? Ktoś tak dostał pracę?
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#4977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic, siadam i przeglądam oferty pracy... Do mnie jeszcze nie odezwali się z ZK, ani liściku, że jestem za głupia i dziękują za kolejną makulaturę, ani zaproszenia na rozmowę... A minęło już 3 tygodnie od końca terminu składania podań... |
|
|
|
|
#4978 |
|
Konto usunięte
|
Melduje się ze u mnie dalej NIC
zastanawiam się czy jestem już tak zdesperowana żeby wysyłać cv na przedstawiciela handlowego lub pierwszą linię obsługi w bankach Bo wyżej wymienione są dla mnie psychiczną masakrą, ale chyba trzeba się poddać i wziąć wszystko co się da o ile cos będzie
|
|
|
|
#4979 |
|
Inkwizytor
|
Ja mam dzisiaj(i wczoraj) doła... Babcia dzwoniła. Rozmowa wyglądała mniej więcej tak " Co ta u ciebie kochanie? Pracę mgr piszę i przeglądam ofery pracy Jak to? To JESZCZE nie masz pracy?"
|
|
|
#4980 |
|
Wtajemniczenie
|
albo co gorsza wścipski -- pyta sie tylko aby siebie dowartościować ( bo przeciez pracuje)
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

Po prostu miała fuksa, zresztą studentów logistyki 20 paru letnich chętniej przyjmą do pracy logistycznej, niż mnie 2 lata po studiach przyrodniczych, będącej w wieku rozrodczym z obrączką.
Że też tak osoby z biegu dostają pracę, a ja rok już szukam... :/

o jakiej firmie mowisz? bo o jednej z takich slyszalam slabe opinie
glownie o atmosferze 
zastanawiam się czy jestem już tak zdesperowana żeby wysyłać cv na przedstawiciela handlowego lub pierwszą linię obsługi w bankach